Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
Tudod, az a baj, nem látod ez mi: mentegetés, a valósággal való összeegyeztetési kísérlet.
Ha "szekuláris" távolságtartással nézzük, akkor mi a Biblia?
Költészet, mitológia, mondák gyűjteménye, ókori propaganda, egy ablak a múltra, embercsoportok morális és történelmi identitására.
Nem több, mint az Iliász vagy a Gilgames-eposz.
De abban ugye egyet tudunk érteni, hogy a hívőknek nem csak ennyi?Hányan indokolják a döntéseiket a Bibliával? Hányan akarják megmondani, hogy mi "igaz", csak mert a Bibliából ezt olvasták ki?
Szóval szerintem eléggé sántít az összehasonlítás, amíg a hívők ilyen komolyan veszik.Talán nem szép dolog előtúrnom egy ezeréves hozzászólásod, csak azért teszem hogy lásd:
ez is olyan, amit egy mai ember, a mai tudásával rak össze, amikor szembesül a Biblia és a valóság ellentétével.
Nem, nem értették akkor, iróniának nyoma sincs. Ugyanannyira vették komolyan, mint ma azt, hogy Jézus feltámadt. (Ezt bibliakutatók állítják.)
Nem a természettudományos pontosságot kérem számon. Azt mindketten ismerjük.
Én annak tudom be, hogy a kor ismeretanyagát tükrözi.
Te meg a költői szabadságnak és szimbolizmusnak. Ami szerintem intellektuálisan kevésbé őszinte dolog.
Miért? Mert a hívők komolyan veszik. Mintha a Biblia mindig is tudta volna, amit ma tudunk, csak "virágnyelvbe" rejtve.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kuponkunyeráló
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Óvodások homokozója
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Linux kezdőknek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest