Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz zone #20409 üzenetére

    Nem látom igazolva az állításod. A történelemkönyveket kutatva az eszmék változnak, de az ember nem. Ugyanazok az ösztönök hajtják, ugyanúgy a pénz, a hatalom, az elismertség, az önzés határoz meg mindent. Ugyanúgy törvényekkel, rendeletekkel stb próbáljuk kiiktatni a korlátlan önzést, és ugyanúgy látjuk ezek korlátait. Érdemes olvasni a bibliai "mesehősök" motivációit, érdemes olvasni régi korok régi történetei, ugyanazt a nyomorult, bűntől szabadulni nem tudó embert látjuk, mint ma... A különbség talán ott van, hogy ma talán jobban értünk ahhoz, hogy mindezt leplezzük. Persze, jól hangzik, hogy evolúciós fejlődés, de nyoma sincs ennek, de annak igen, hogy a régi történetek emberei köztünk élnek ma is... és sokszor mi magunk vagyunk.
    De felettébb divatos, amit írtál, ma már mindenre ráhúzzuk az evolúció fogalmát... modern, divatos, trendi....

    A bűn pedig valóságos probléma. Aki egyszer szembesül azzal, hogy szembe akar szállni a benne lévő pld hatalomvággyal vagy önzéssel, rájön, hogy hatalma van felettem, mint az alkoholistán az alkoholnak....
    Persze ma ezt szeretjük karrierépítésnek, sikerhez vezető útnak nevezni, de mint hogy a bűn arca ezer, persze ez sem igaz mindenkire.
    A társadalmi egyenlőtlenségek fokozódtak az elmúlt időkben, a szegényebb még szegényebb lett, a nagyon gazdag még gazdagabb. Nemrég olvastam, hogy a világ javainak 50%-át a világ lakosságának 1%-a birtokolja.... és a világ lakosságának 50% kb 1%-ot, hogy a világ vagyonának 90%-a a világ lakosságának 10%-é (ez korábban 80%/20% volt)
    Ez devolúio, nem evolúció...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák