Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tv

senior tag

Sziasztok!
    Nem emlékszem már, hogy írtam-e valaha ebbe a topikba, de most megteszem. Bölcseletekkel, tényekkel, vagy bármilyen meggyőző bizonyítékkel nem rendelkezem sem a vallásos sem a nem vallásos oldalról. Nem is célom, hogy meggyőzzek valakit az elgondolásaim helyességéről.

Nos, én is mint sokan mások, jó ideig abszolut nem foglalkoztam azzal, hogy mi az élet értelme, miért vagyunk itt, miért történnek a jó és rossz dolgok, miért ilyen vagy olyan az ember. Nem tudom ezekre a választ. Arra rá kellett jönnöm viszont, hogy a dolgok nem mindig úgy történnek, ahogy az ember szeretné/tervezi, és ilyenkor mindenben keresi a hibát és a módszert, hogy mégiscsak úgy legyen, ahogy eltervezte, de ilyenkor gyakran még nagyobb falakba ütközik. Ekkor kénytelen megállni és egy lépést visszafelé tenni, és elgondolkodni, hogy mi a fontos, mi a valóság, mi a valóban fontos, és mi az illúzió, ami félrevezeti az embert. Szerintem, aki egy kicsit is elgondolkodott már a dolgon életében, az hamar rájöhet, hogy dolgok a semmiből nem keletkeznek. A föld ahol élünk, a világegyetem, vagy ez az egész minden ami létezik, amire nincs is pontos szó (talán a "világ") , valamiképp teremtetett. Ha tudományos magyarázatot próbálunk keresni akkor már az elején elbukunk. Kivéve ha valaki meg tudja magyarázni, hogy az abszolut semmiből hogyan lett egyszercsak "valami" , amiből az egész világ kialakult. Ez szerintem csak olyan felsőbb hatalom műve lehet, amit valószinűleg sose tudunk megmagyarázni. A vallás(ok) ennek a hatalomnak adnak olyan formát, ami számunkra, átlagos ember számára érthetőek.

Lehet kicsit összefüggéstelenek a gondolataim most :B Most mennem kell, majd még írkálok

Új hozzászólás Aktív témák