Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
Sziasztok!
Nem emlékszem már, hogy írtam-e valaha ebbe a topikba, de most megteszem. Bölcseletekkel, tényekkel, vagy bármilyen meggyőző bizonyítékkel nem rendelkezem sem a vallásos sem a nem vallásos oldalról. Nem is célom, hogy meggyőzzek valakit az elgondolásaim helyességéről.Nos, én is mint sokan mások, jó ideig abszolut nem foglalkoztam azzal, hogy mi az élet értelme, miért vagyunk itt, miért történnek a jó és rossz dolgok, miért ilyen vagy olyan az ember. Nem tudom ezekre a választ. Arra rá kellett jönnöm viszont, hogy a dolgok nem mindig úgy történnek, ahogy az ember szeretné/tervezi, és ilyenkor mindenben keresi a hibát és a módszert, hogy mégiscsak úgy legyen, ahogy eltervezte, de ilyenkor gyakran még nagyobb falakba ütközik. Ekkor kénytelen megállni és egy lépést visszafelé tenni, és elgondolkodni, hogy mi a fontos, mi a valóság, mi a valóban fontos, és mi az illúzió, ami félrevezeti az embert. Szerintem, aki egy kicsit is elgondolkodott már a dolgon életében, az hamar rájöhet, hogy dolgok a semmiből nem keletkeznek. A föld ahol élünk, a világegyetem, vagy ez az egész minden ami létezik, amire nincs is pontos szó (talán a "világ") , valamiképp teremtetett. Ha tudományos magyarázatot próbálunk keresni akkor már az elején elbukunk. Kivéve ha valaki meg tudja magyarázni, hogy az abszolut semmiből hogyan lett egyszercsak "valami" , amiből az egész világ kialakult. Ez szerintem csak olyan felsőbb hatalom műve lehet, amit valószinűleg sose tudunk megmagyarázni. A vallás(ok) ennek a hatalomnak adnak olyan formát, ami számunkra, átlagos ember számára érthetőek.
Lehet kicsit összefüggéstelenek a gondolataim most
Most mennem kell, majd még írkálok
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Most mennem kell, majd még írkálok