Új hozzászólás Aktív témák

• sicc_innen

tag

válasz ph_5.5 #9456 üzenetére

Korábban színpadi fénytechnikusoktól hallottam (tehát szakmai területről), hogy a LED-es fényforrásokkal (reflektorokkal, fejgépekkel, intelligens lámpákkal) nem lehet rendesen arcokat világítani. Ők az izzóst (vagy xenonost) használják, ha csak tehetik.
    Később vettem LED-es lámpákat a stúdióba és beigazolódni látszott, amit az öreg szakik állítottak. Magam is úgy tapasztaltam, hogy a LED-es lámpák fénye nem olyan karakteres, mint akár a Csingcsang vakuké.
    A képeid közül meglátásom szerint a fénykardos és a széken ülő/álló professzor LED-es világítást kapott, a csajszi hátulról fotózva pedig vakusat.
    Bizonyára vannak már nagyon jó (és drága) LED-es stúdiórefik is, amik elég jól közelítik a vakuk fényét, ha megfelelően fel vannak tekerve. Az más kérdés, - mint írtad - hogy folyamatos fénynél az a fényerő már kissé sok. A LED-es fényforrások színspektruma még most sem teljes, úgy tudni.
    Lehet, hogy a számértékek azt próbálják bizonyítani, hogy már egálban van a két fényforrás, részemről inkább a szememnek hiszek.

Új hozzászólás Aktív témák