- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Microsoft Rewards
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
A(z egyedüliként használt) vaku nem igazán a portré és tárgyfotózás eszköze. A makrohoz pedig szinte kizárólag a körvaku jó.
A választáshoz nem tudok közvetlen tanácsot adni, leírom a saját tapasztalataimat. Egy C 420 ex-el fotózok 300D-vel. Beletellt jó pár felvételbe, mire nagyjából megtanultam. A tapasztalatok:
Automata (vaku és gép egyaránt) üzemmódban gyakran nem üzembiztos a dolog. Előfordulnak beégések, meg alulvilágított expo is bőven. Hogy a két automatika cseszik-e ki e egymással, nem tudom, de én áttértem a manuális üzemmódra 1/100-ad feletti idővel és a mélységélesség által megkívánt rekesszel. A többit meg rábízom a vaku automatikájára.
A fényerő 8-as rekesz esetén (telével) akár 10-12 méteres távolságig is bőven üzembiztos, így nem feltétlen indokolt a Sigma plusz teljesítménye.
Inkább a feltöltési idő lehet a lényeges, mert ha fullra kihasználja a tárolt energiát, jó pár másodpercig béna kacsává válhat az ember.
A vakuval üzembiztonság és (legtöbbször) pontosság tekintetében elégedett vagyok, de azért a felvételi viszonyoktól függően többször előfordul, hogy adott pontra történő (elővillantás) méréssel csinálom meg a képet. Pár száz expo kell a dolog kiismeréséhez, addig az ember gyakran nézegeti a felvétel után megjelenő szintdiagramot, vajon jól találta-e ki a dolgot..
Új hozzászólás Aktív témák
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest