- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
szundybence #18391 üzenetére
csak te keveset tudsz ezeknek a dolgoknak a mélységeiről, azért beszél butaságokat.
A személyeskedést szerintem tessék mellőzni....köszönöm. Nyilván Te vagy minden titkok tudója, de hidd el, hogy bármilyen TC-vel összerakott anyagot fel lehet dolgozni natív linuxos eszközökkel. Max. Te nem ismered ennek a módját.
-
Aethelstone
addikt
válasz
szundybence #18388 üzenetére
Persze az más kérdés, hogy miért használ bárki is TC-t linux alatt, amikor van jópár, sokkal jobb megoldás natívan
-
válasz
szundybence #18388 üzenetére
Ha csak nem direkt akarod látni soxor egymás alatt az avatarod, akkor légy kedves az 5 percen belüli szerkesztési lehetőséget kihasználni a hozzászólásaidnál!
Avatar mellett piros betűkkel írva, zárójelben lévő Szerkesztés szó.
-
válasz
szundybence #18367 üzenetére
Szerintem neked most a working directory a problémád, azaz amikor indítasz egy wine programot, akkor ott keresi a többi fájlt, ahonnan indítottad (ahhoz képest relatívan). Tehát előtte meg kell változtatni a working dirt, vagy a $PATH-t, vagy más módon tudtára adni, hogy hol vannak a fájlok.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Te most tényleg Linux rendszere akarsz Windows-os alkalmazást futtatni?! Akkor ezért nem értettük a problémát!
Soha eszembe nem jutja a flaszter közepén úszóversenyt rendezni
-
válasz
A windows-os portable programokat is csak windows alatt lehet futtatni csak nem kell felinstallálni. A Linux alatt nem lehet semmilyen windows-os progit futtatni wine nélkül ( néha azzal sem
).
-
cubix
tag
válasz
Most jól értem akkor te egy Windowsos programot akarsz wine nélkül futtatni linuxon? Mert ha ez a terved akkor el kell hogy keserítselek mert wine nélkül windowsos programot nem fogsz tudni futtatni.
-
lev258
veterán
válasz
Ismétlem. A linken van egy leírás, ami alapján készítesz egy indítófájlt (launcher-t). Az Exec= részhez kell írni a wine programexepontoshelye parancsot. Utóbbi mondja meg azt az indítónak, hogy rákattintáskor futtassa a programexepontoshelye fájlt a Wine-nal.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18364 üzenetére
Bár nem akarod, mégis válaszolok. Írtam azt is, hogyan indítasz egy Wine-t használó programot. A natív vonal csak az adott példa miatt merült fel, mert ha van egyszerű lehetőség, felesleges bonyolítani a dolgot.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18360 üzenetére
Ne haragudj, de épp én nem tudok előre jutni. Ha a géped előtt ülnék, már régen tudnám a választ. Így viszont bármit írhatok, úgysem fog működni, hiszen nem ismerem a fájlok helyét (útvonalát). Azt az egy sort szeretném tudni, amit próbáltál beírni. Mert abból legalább sejtelmem lenne, hol lehet az indítandó fájl.
Én mindig azért kérdezek, hogy minél gyorsabban tudjak megoldást találni/adni. -
lev258
veterán
válasz
szundybence #18356 üzenetére
Épp ez az, hogy amit konkrétan írtál, az natívan is létezik, nem kell Wine. Mit írsz be pontosan ahhoz a programhoz, amit futtatni akarsz?
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18354 üzenetére
A korábban linkelt oldalon van magyarázó példa. Az Exec= után írod be a szükséges indító parancsot. Egy Wine-nal futó program esetén ez: wine afájlpontoshelyeésneve
Natív alkalmazásoknál pedig a program indító parancsa, pl. firefox, vagy az említett mkvtoolnix-gui az mmg névre hallgat (valamiért mkvmerge gui a becsületes neve, ennek a rövidítése). -
lev258
veterán
válasz
szundybence #18350 üzenetére
Előbb hadd kérdezzek. Szóval telepítetted Szoftverközpontból az mkvtoolnix-gui-t? Ha valami manuális módon töltötted le és telepítetted, hol van jelenleg a mappája?
Szerk.: Az első kérdés téves a részemről, az pont az ellenkezőjét csinálja. Hogy jön akkor ide a Wine? Én úgy látom, Linux-ra elérhető natív programról beszélünk. -
lev258
veterán
válasz
szundybence #18348 üzenetére
Pont ezért kellene nekem is valami kezdemény, hogy legyen fogalmam róla, hol van a fájlod (mappád). Akkor most már legalább az egyértelmű, hogy nem DOS-os (ami DosBox-szal futna), hanem Win-es program, amit a Wine futtat.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
szundybence #18331 üzenetére
Te is mérted ezeket azonos rendszeren? Egyébként fentebb írtuk, hogy ezek a nyers desktop igénybevételek, nincs benne a rendszer.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18340 üzenetére
Hát, ha nagyjából elkészíted a fájl tartalmát, akkor meg tudom mondani, mit javíts ki benne (ezt lehetőleg pastebin-re másold). De vannak Linux-os programok is mkv kezelésére.
Megjegyzés: a parancssoros program nem egyenlő a DOS-os programmal. -
lev258
veterán
válasz
szundybence #18338 üzenetére
Egy a sok találat közül: https://help.ubuntu.com/community/UnityLaunchersAndDesktopFiles
Ha nagyjából átnézegetted, lehet kérdezni.
Egy megfelelően megírt szöveges fájl mindössze, amit futtathatóvá teszel. -
lev258
veterán
válasz
szundybence #18336 üzenetére
Ja, akkor azzal kezdd, hogy ikont (parancsfájlt) akarsz az Asztalra.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18334 üzenetére
Nem igazán értem a kérdést. Ki tudod választani, mi legyen az alapértelmezett program adott fájlokhoz (pl. Wine). Az Asztalra pedig ki tudsz rakni fájlokat. Én nem látom a kettő közötti kapcsolatot.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18290 üzenetére
Nincs itt olyan, hogy "nagyok". Mindenki segít a másiknak és tanul másoktól. Ez a Linux közösség.
-
cubix
tag
válasz
szundybence #18290 üzenetére
Jdownloader Linuxra: itt. Letöltöd majd chmod +x jd_unix_0_9.sh majd ./ahova-letöltötted/jd_unix_0_9.sh
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18285 üzenetére
Lehet a kernelfrissítést is akadályozni, mint bármely más csomagot. Azért adtam alternatív utat, mert a kérdezőnek nem a legújabb verzió kell. Épp a honlapról letöltöttel van baja.
-
lev258
veterán
válasz
szundybence #18287 üzenetére
Nem azt is csak le kell tölteni?
-
szundybence
aktív tag
válasz
szundybence #18253 üzenetére
A Google Earth már megoldódott. A JDownloader még nem. Ha esetleg tudnátok rá megoldást, az nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest