Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
-
Mobilarena

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lionhearted
üzenetére
Leírom:
A szolgáltatóm nem ad privát IP címet. Unifi hálózatom van itthon, a router tud kliensként open vpn hálózathoz csatlakozni. Szeretném, ha a VPN-en keresztül aktív lehetne a kapcsolatom mintha "normális" szolgáltatóm lenne. Van egy VPS szerver ubuntu 20.04 alapon felraktam az open vpn-t, egy tutorial alapján konfiguráltam, de amint elindítom elvesztem a kapcsolatot a VPS-el. Lényegében mindent kinyitottam a tűzfalban, adtam neki egy allow eth0 meg allow összes port ami a tűzfalnak kell de nem jó. De gondolom ez így eleve nem egy jó stratégia mert bármi eléri a szerverem. A syslog rogyásig van dolgokkal amik meghaladják azt amit értelmezni tudok többek között, hogy blokkolva vannak a kapcsolódási kísérletek. Szóval ez - szerintem- elsősorban ufw probléma nem vpn konfig probléma bár nem tudom megállapítani.
3 napot öltem bele, de nem haladok sehova. Bunkó válaszok külföldi fórumokon, hogy olvassam el a manualt ami értelmezhetetlen számomra. Sajnos semmiről nincs ELI5 verzió, minden manual azt feltételezi, hogy 10 éve hálózatokkal foglalkozok linux rendszereken, ovpn manual különösen bűnös ebben.
Szóval fizetnék érte. Teljesen non profit, nem tudom mennyi pénzért foglalkozna vele valaki, ha túl sok elengedem a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- eBay
- One mobilszolgáltatások
- ASUS notebook topic
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest