Hirdetés
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
-
Mobilarena

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick3D
senior tag
válasz
üzenetére
Szuper köszönöm mindenkinek a segítséget!

Ha lesz időm akkor már holnap megpróbálom.
Visszajelzek majd, hogy sikerült
(Szándékosan nem írtam erről még mert szerintem csak tünet volt és nem az okozója a bajnak. 3 napos Ubuntun mikor munkálkodtam. Azt írta ki egyszer, hogy nincs elég hely stb... Én meg néztem, hogy mi van?! még van több mint 400GB. Aztán csak erősködött én meg találtam pár megoldást amit végig próbálgattam terminálba. Megjegyzés: IoT 2% volt használatban és a drive 9%-a.
Aztán kapott egy resit. Itt meghalt a linux de olyannyira, hogy nem is bootolt be. Lenyomtam pár clear cuccot és szerintem valami fontosat is kitörölt. Megismerkedtem a ttyvel. Majd miután nem tudtam bejelentkezni
vissza mentem winre és ott folytattam a munkát. A nap végén mondom megpróbálom még1x és akkor valami csoda történt és bebootolt a linux
Azóta nem csinált ilyen manővert pedig nyúztam rendesen és azóta ráment több mint 100 giga arra a drivera.
Ebből arra következtetek, hogy valami a telepítés során ment félre, valószínűleg user error a partíció létrehozása során.)
#39864tordaitibi : Wao, köszi! Erről nem is tudtam. Be van kapcsolva. Nekem dettó egy ilyen van a biosban is. Most ki lett lőve, ahogy írtad.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Suzuki topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

vissza mentem winre és ott folytattam a munkát. A nap végén mondom megpróbálom még1x és akkor valami csoda történt és bebootolt a linux
Azóta nem csinált ilyen manővert pedig nyúztam rendesen és azóta ráment több mint 100 giga arra a drivera.