Aktív témák
-
Csináld itt:
Alt+F2 -> gksu nautilus(#25537) TrollBalint: azokat kell törölni. Ilyenkor a optimalizálatlanul fog bootolni a rendszer. De miután felállt, újragenerálja ezeket a fájlokat a boot megfigyelésénél szerzett tapasztalatokkal.
Ilyen problémáról még nem hallottam, de én a VLC lejátszót tudnám ajánlani, meg, hogy tedd fel az ubuntu-restricted-extras csomagot. -
Hát tedd nem írásvédetté. Nautilusban (ha kell, rootként indítva) jobb egérgomb -> Tulajdonságok -> Jogosultságok, majd a mappaelérését állítsad be úgy, hogy írni is tudjon rá bárki.
(#25521) upszilon: Nekem olyan érzésem van, hogy azért lesznek vele gondjaid, egy hét alatt csodát nem tettek vele.
-
TrollBalint
addikt
Az elején volt net, aztán egyik újraindításról a másikra nem volt. A 9.10 alatt is volt nagyon ritkán ilyen gondom, de ott egy újraindítás megoldotta a gondot, itt nem. Annyit sikerült kiderítenem, hogy azért nem csatlakozik, mert már csatlakozva van, és valami pppd folyamat fut. Ha bejelentkezés után terminálba beírom, hogy poff -a, majd pon dsl-provider akkor semmi gond nincsen, van netem, de ezt nem szeretném mindig eljátszani.
-
Atapi
senior tag
-
Maradjunk a jól bevált párosnál, aMSN vagy Emesene, amelyik szimpatikusabb.
Mindegyikhez elérhetőek különböző pluginok is, amelyek teljesebbé teszik őket és kényelmesebbé a használatukat.(#25448) Retr0: én úgy látom, hogy a bcmwl-modaliases csomag kell a cucc detektálásához, esetleg ellenőrizzed, hogy telepítve van-e. Meg esetleg, hogy a szabadalmaztatott eszközmeghajtók be van-e pipálva a Synapticban.
(#25450) ntomka: nálam be van pipálva mindenféle, nem támogatott, előzetesen kiadott, meg mindenféle frissítés, így ott van. Meg a fő kiszolgáló van beállítva, lehet az is számít.
Egyébként végre, a 2.6.34-es kernellel megjavult a hangerőproblémám is a VIA hangkeltőmnél, nem kell már a PulseAudio Equalizert használnom, hogy normális legyen.
-
mr.nagy
tag
Rendszer-->Adminisztráció-->Rendszerfigyelő : itt megtekintheted mik futnak és mennyi erőforrást használnak.
Rendszer--->Beállítások--->Indítópult : Kilőheted a fölöslegesen induló alkalmazásokat.
Csak saját felelősségedre, ha olyat állíttatsz le ami szükséges belehalhat a rendszer!
-
Sianis
addikt
Akkor az lesz a baj, hogy kevés a memória. Hogyan telepítetted a rendszert? Mert ha automatikus beállításokat használtál akkor csinálnia kellett swap-ot és akkor sok mindent nem tudsz tenni, amúgy meg valamelyik partícióról le kell csípni egy kis helyet, csinálni belőle swap-ot és beállítani, hogy használja a rendszer.
Sianis
-
törölt tag
ma jelent meg a 10.04 RC, szerintem inkább már ezzel próbálkozzál. sok újabb dolog van benne. amúgy önmagát valószínűleg nem fogja feltelepíŧeni az a mobilnetes cucc, de próbáltam egy PCMCIA-s Huawei modemet, és azt már a 9.10 is kezelte rendesen. a network-manager-ben be kell állítani a kapcsolat részleteit, van egy mobilnetes fül is erre.
-
-
-
Őszintén szólva nem értem igazán, hogy mi a feladat (legalábbis hiányos a leírás), de tessék:
echo "szöveg" >/.../1B
mv /.../1B /.../1B.txt
-----------------------------------------
mkdir /.../könyvtár
echo "szöveg" >/.../könyvtár/1B
mv /.../könyvtár/1B /.../könyvtár/1B2.txt
(#25233) ntomka: ha majd az RC teszed fel, az már tuti. Nem sok különbség lesz köztük, az pedig lejön úgyis frissítéssel.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest