- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ntomka
nagyúr
válasz
body007 #29510 üzenetére
Ahogy írtam, a f.luxhoz és a redshifthez a GUI-k egy kalap kakit sem érnek. Nem is az eredeti fejlesztőik csinálták. Feltelepítettem az eredeti redshiftet (amihez legalább ppa is van), beállítottam egyéni paraméterek alapján automatikusan indulónak a gtk-redshiftet (ez a reshifttel jön), és működik szépen. Most pl nappali fény van, de tegnap este is nem egyik pillanatról a másikra vette le a színhőmérsékletet, hanem a kinti sötétedéssel együtt. Szóval elégedett vagyok.
A gtk-s indító meg azért kell, mert kitesz egy ikont a panelra, amivel ki-be lehet kapcsolni, ha mégis felül szeretném bírálni.
-
-
válasz
body007 #29388 üzenetére
A legegyszerűbb, hogyha eltávolítod az összes csomagot (ami nem nehéz, mivel minden egymástól függ). Az xserver-common-nal kezd, majd a xorg-edgers tárolót vedd ki és (csomaginfó frissítés után) a szoftverközpontban nézd meg, hogy annál a tárolónál még milyen csomagok vannak telepítve. Amelyiket gondolod, azt még távolítsad el, akár az összeset. Végül telepítsed újra a csomagokat az Ubuntu tárolójából. Amíg nem indítod újra a gépet, addig a gdm futása közben is kivitelezhető ez a műveletsorozat.
-
Psychonaut
veterán
válasz
body007 #29299 üzenetére
Hát, lényegében ilyet szeretnék. Még nem használok Ubuntut, de lecserélem hamarosan a D630-amat egy régebbi Toshibára (Celeron M 1,5GHz, 2x512DDR, 40GB vinyó), és Ubuntura gondoltam (esetleg Xubuntu), de ez fontos lenne. Amikre konkrétan gondoltam:
-dock ezzel a progival (tehát mappáknak shortcut, kikapcs/standby-ra szintén)
-óra, dátum
-rendszerhasználat
-media playerhez "távirányító" -
ngabor2
nagyúr
válasz
body007 #29073 üzenetére
nem halt el, megy rendesen. vagyis majdnem rendesen, a mobilnettel megint problémám van, mint minden verzióváltásnál. a python nem találja a pygtk modult, amit én se tudom, honnan bányásszak elő. a szép az, hogy annak idején az egész hsoconnect mókát leszedtem, lefordítottam csont nélkül, és ment. verzióváltásnál már mókolni kellett, de ment. most meg egyre több gond kerül az útjába. egy Option io225t-mobilos wnw stickről van szó. a google eddig nem sokat segített az aktuális problémában, hátha valaki többet tud.
ja, a hálózatoknál a mobil szélessávval kezdtem, nem volt eredménye.
-
válasz
body007 #29056 üzenetére
A helpben ezt írja:
clean - Törli a letöltött archívum-fájlokat
autoclean - Törli a régi letöltött archív fájlokat(#29058) hackeeeee: tudom, engem is zavar, ezért írtam meg rá az eltávolításához egy szkriptet, azzal frissítek mindig. Bár egyébként, ha a /etc/apt/apt.conf.d/01autoremove fájlban a linux-image.-t kitörölnénk, szerintem akkor az autoremove paranccsal törlődnének a régebbi kernelek. Mondjuk még nem próbáltam, de feltételezem.
(#29057) upszilon: ? Kernelt még szép, hogy nem frissítenek ilyen mértékben, főleg nem LTS-nél, ahol a stabilitás elsődleges szempont.
-
válasz
body007 #29018 üzenetére
De igen, mivel nem volt telepítve, nem volt beállítva az időzóna sem.
(#29019) kovaax: alapból Etc/UTC van beállítva, de ha átállítja Europe/Budapestre, akkor jó lesz. Bár lehet, hogy pont erre utalt, hogy ezt átállítva nem jegyzi meg. Ez előfordulhat ilyen esetben mondjuk. Ekkor lehet próbálkozni az ntpdate eltávolításával, esetleg lehet szkriptet írni az automatikus átállításhoz.
Innen lehet bogarászni megoldást. -
Siriusb
veterán
válasz
body007 #28986 üzenetére
Ha találsz linket, akkor osszd meg, légyszíves. Egyébként: http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/64bit.html
-
Siriusb
veterán
válasz
body007 #28982 üzenetére
Nincs béta. Egyelőre fagyasztotta adobe a 64 bites verziót. Én a 42-est használom flashblock-kal. Másik lehetőség a 32 bites böngésző + 32 bites flash plugin.
Azt tudni kell, hogy ezek a 64 bites flash-ek biztonsági rést tartalmaznak, mely csak a 32-bites 10.1-ben lett javítva.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
body007 #28956 üzenetére
Ugye Tweak-ben nincs TB, csak Mozilla FF asszem, vagyis alapból azt nem adta hozzá a Mozilla Sec. (asszem) tárolója.
Gondolkoztam ezen, hogy Synactic-ban eltávolítom a TB-t, aztán apt-get install thunderbird-del vissza. Vagy így nem jó?
Mondjuk jut eszembe, a 3.1 telepítésekor nem lett hozzáadva tároló? Mármint ami volt leírás ahhoz, hogy hogy lehet telepíteni. Erre gondolok, de látom, hogy ebben nem volt torló még, csak leírás, hogy hogy kell telepíteni.
Vagy meg esetleg próbáljak meg neki terminálból adni csak egy sudo apt-get update-et, hátha frissíti?
-
válasz
body007 #28887 üzenetére
A pendrive-nál valóban felesleges lehet adott esetben a külön /home, mert amúgy is kevés a hely, de a második esetet asszem 5 GB az a /, boot zászlóval (más kérdés, hogy nem feltétlenül kell az), tehát nincs külön a /boot-nak partíciója.
Egyébként, bár szervernek tényleg felesleges lehet, de a /-nek adnék egy 10 GB-ot, ha már úgyis 500 GB-os a merevlemez. Aztán arra raknám a swap fájlt, ahelyett, hogy egy egész partíciót elfoglaltatok vele, amit később nehézkes méretezni is. De persze az ő dolga, a kérdés nem erre irányult. -
válasz
body007 #28850 üzenetére
Neked nem jöhettek ilyen frissítések, csak max. egy részük. Én Mavericket használok, meg fel van véve pár tároló. Olyanok mint brasero, nyelvi csomagok, GRUB frissítés, azok az Ubuntu tárolójából vannak, a cairo-dock meg a PPA-ból. Egyébként itt semmi problémát nem észleltem a notimmal, pedig tökre ugyanez van ezen is. Majd ha hazaérek, frissítek megint, aztán kiderül, hogy jó-e már ott is.
Amúgy hogyan dugtad fel a lemezt, hogy ezt írta ki? Tán nem volt írható?
Azért azokkal a kevésbé szabad szoftverekkel, amik ott látszódnak, azokkal vigyázz és ne mutogasd őket. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #28824 üzenetére
Jóvan, meg volt. Baszik rám.
root@XBMCLive:~# cpufreq-info
cpufrequtils 005: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2006
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
driver: powernow-k8
CPUs which need to switch frequency at the same time: 0
hardware limits: 1000 MHz - 2.60 GHz
available frequency steps: 2.60 GHz, 2.40 GHz, 2.20 GHz, 2.00 GHz, 1.80 GHz, 1000 MHz
available cpufreq governors: conservative, ondemand, userspace, powersave, performance
current policy: frequency should be within 2.60 GHz and 2.60 GHz.
The governor "powersave" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 2.60 GHz (asserted by call to hardware).
cpufreq stats: 2.60 GHz:0.00%, 2.40 GHz:0.00%, 2.20 GHz:0.00%, 2.00 GHz:0.00%, 1.80 GHz:0.00%, 1000 MHz:0.00% (2)
root@XBMCLive:~#S most?
De ha azt mondom neki, hogy:
cpufreq-set -c0 -f 1000 MhzArra ugyan ez a válasza.
-
x123456
aktív tag
válasz
body007 #28751 üzenetére
Persze bármi egyéb ötletet szívesen fogadok a következőre: adott egy default linux, alapértelmezetten ez induljon, de tudjam távolról rebootolni úgy, hogy pl. a windows induljon el egyetlen alkalommal, majd a legközelebbi bootnál ismét a linux jöjjön be.
Régi grubnál ez úgy megy, hogy a menu.lst-be bekerül egy default=saved sor és amikor épp a win-re van szükségem, akkor kap linuxból egy "grub-reboot x" parancsot (x=a win sorszáma a menüben). Win feljön, használom, lelövöm, legközelebb ismét van linuxom.
Ugyanez az új ubival, grub2-vel: grub-reboot-tal be tudom állítani, hogy ki legyen a default, de attól kezdve az is marad, tehát ha egyszer beállítom vele a windows-t, már csak manuális visszaút van.
(ráadásul valamiért az sem megy, hogy az utoljára kiválasztott menüpont legyen az alapértelmezett - ubuntu leírása alapján csináltam, szóval lehet, hogy bugos a grub) -
válasz
body007 #28638 üzenetére
Tegnap még a 2.6.35-6-os kernel volt fent nálad hiszen. Na mindegy, azért gondoltam, hogy felvetted esetleg a Maverick tárolóit, mint jómagam.
Intelligens frissítést én nem is láttam még, mert mindig a Rendszerfrissítésemre kattintok, aztán kész. Tegnap a legnagyobb dolog, ami kézi beavatkozást igényelt, az a GRUB frissítése volt. Megkérdezte, hogy mi legyen, én meg mondtam neki, hogy nyugodtan írja felül a régi verziót. -
válasz
body007 #28636 üzenetére
Akartam javasolni egyébként.
Amúgy a Mavericket használod? Mert természetesen ilyenek könnyen előfordulhatnak, sőt, eddig igen stabilnak bizonyult a rendszer, noha ilyentájt sokkal több probléma szokott előjönni. Egyébként nálam semmi gond sincsen, nem tapasztaltam amit leírtál, pedig frissítek folyamatosan. -
-
-
válasz
body007 #28510 üzenetére
A 6386-os a legfrissebb, ez a végleges is.
Amúgy én itt folyamatosan figyelem a fejleményeket és frissítek. -
válasz
body007 #28508 üzenetére
Nem tudom, nem én mondom, hogy jó, hanem így viselkedik a Maverickben az egerentyű, már a Live rendszerben is. Elképzelhető persze, hogy végül kiveszik ezt a dolgot belőle (mint ahogy az értesítési területre is visszaköltözött a szürke háttér egyes ikonokhoz), gondolom a tesztelők reakciójától is függ a dolog. Én mondjuk először meglepődtem, azt hittem, hogy valami bug.
Nálam minden rendben van az Operával, párszor mondjuk bezárta magát ok nélkül, de nem jellemző, főleg nem a fagyás. -
válasz
body007 #28505 üzenetére
Nem, hanem mindig, olyan 3 másodpercet vár, aztán eltűnik. Eleinte zavaró volt, de aztán végül is nem annyira rossz, csak nem tom, hogy éppen hol van, ha eltűnt. Az unclutter csomag felrakásával Te is megnézheted, csak Alt+F2-t kell nyomni, majd beírod, hogy unclutter. Alapértelmezésben kicsit többet kell várni az eltűnésig.
Amúgy örüljünk, kijött a végleges 10.60-as Opera. -
válasz
body007 #28476 üzenetére
Van ez a btrfs device add <dev> [<dev>..] <path> parancs, gondoltam kipróbálom, hát ezt nem kellett volna. De egyébként semmi gond nincsen a btrfs-sel, viszont valszeg emiatt ment tönkre a fájlrendszer és ezért nem tudom most csatolni őket. Mert egyébként az MBR helyreállítása után mind a /boot alá csatolt ext4, mind a titkosított fájlrendszer csatolható. Szal azok mentek tönkre, amiket megadtam <dev>-nek, meg amihez akartam adni (sda1,2, stb.). Nem tudom mire jó ez a dolog egyébként, de asszem, hogy többet nem próbálkozok vele. Szerencsére minden lényeges adatom megúszta, sőt legalább még helyet is szabadítottam fel, nem kell újabb vinyót vennem.
-
válasz
body007 #28402 üzenetére
Ha már most is külön van, akkor persze, hogy ellehet hagyni az első két lépést, mert az éppen a szeparálásról szól.
Ha mégsem indulna el, akkor könnyen visszalehet állítani ext4-re a partíciót (btrfs-convert -r /dev/sd..), viszont ha minden jó (és mért ne lenne), akkor kitörölheted a létrehozott subvolume-ét, hogy ne foglalja a helyet. -
JamesHun
addikt
válasz
body007 #28273 üzenetére
de régebben nem így ment egy jó ideig, csak valamelyik új verziónál csinálták ezt a baromságot bele
nagyon sok doksit kapok amiben csak 1-2 dolgot módosítok és küldöm is tovább mentés nélkül
napi 50 file-t nem akarok csak azért lementeni, hogy kinyomtathassam, mert egy margót nem tudok átállítani, vagy egy formátumot, hogy álló, vagy fekvő legyen a lap -
válasz
body007 #28234 üzenetére
Örömmel jelentem, hogy a tegnapi (vagy azelőtti) snapshottal ez a probléma megoldódott (10.60.6379). Viszont most nézem, hogy van újabb, a 10.60.6380, rögtön teszem is fel és megmondom, hogy még mindig jó-e.
Szerk.: Fenn is van, és úgy tűnik, hogy még mindig jó. Szóval nyugodtan rakd fel Te is, mostantól talán már nem lesz ezzel probléma. -
válasz
body007 #28186 üzenetére
Mindkettő tároló fent van nékem. Természetesen csak akkor van gond, ha 5. hó 13-a előtt vetted fel a tárolót, utána már az új verziót szedte le. Én most csak itt az fglrx kapcsán vettem észre véletlen a dolgot. Egyébként az x-swatos tárolóban benne van az újabb fglrx is, a 8.741-es, vagyis a Catalyst 10.6 (Beta 2?).
-
ntomka
nagyúr
válasz
body007 #28153 üzenetére
Hát tudom. Kipróbálok egy alkalmazást, az befagy, én meg jelentkezhetek be újra. Nyilván nem próbálkozok újra azzal a programmal, de bosszantani bosszant, hogy pl a terminál, a nautilus, stb is beszürkül tőle. Nem fagynak meg, használhatóak, csak ilyenek maradnak, akármit csinálok.
-
válasz
body007 #28146 üzenetére
Ilyet nem akarok, mert ilyen van már benne a kezdetektől fogva. Alapértelmezetten 10 van megadva, ha ezen felül készül, akkor a legrégebbi törlődik automatikusan. Rendszerment -> Beállítások -> Maximális átmeneti mentések száma
Az egyidejűleg megtartani kívánt kiemeletlen visszaállítási pontok száma, a régebbiek automatikusan törlődnek új mentés készítésénél.
Ha nem is felülírja a régieket, de törli előtte őket és újat készít. Ez általában gyorsabb, mint a felülírás.
Annyit hozzá kell tenni azért, hogy a Linux Mint menüjével nem kompatibilis a cucc, ha valaki arra akarná feltenni. Bár egyébként működik és a GNOME főmenüben jó, meg persze a terminálban is. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
body007 #28146 üzenetére
Lehet rá fogok szokni mostmár...Lehet vmikor fel is rakom.
De az a baj, hogy nem teleptettem semmit... Ami ehhez kapcsolódna, múltkor elszenvedtünk egy csomót, mire a ventivezérlést sikerült meggyógyítani, de az úgylátszik sikerült, de ez a fényerő dolog...
Nah mindegy. Kezdő linuxosként nem sokat tudok, bár legalább már pár dologgal tudok bánni, hála ezeknek a beállításoknak, amiket Kendek tanácsára nézegettem, állítottam...
-
törölt tag
válasz
body007 #27864 üzenetére
igen, és Ázsia hol van megint?
például csak Kínában több internetező van, mint az USA teljes lakossága... de persze a 130 millió japánról meg 70 millió koreairól se feledkezzünk meg, meg a többiekről.
hackeeeee: szerintem azt elsősorban bios-ban kéne állítani, nekem a régi laptopon ott volt ilyen beállítás. illetve nézd meg a gpointing-device-settings csomagot, rémlik, hogy valahol láttam ilyen beállítást.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest