- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- Sony LinkBuds Clip – trendigazodás
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme, a teljes Google Pixel 10a színpaletta
- Macrodroid
- Android szakmai topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
DraXoN
üzenetére
Na, végeztem a műtéttel. Nem egészen azt csináltam, mint amit a linken írtak, összefoglalom tanulságképpen, meg adódott néhány kérdésem is:
sudo vi /etc/apt/sources.list
beírtam a sort:
deb http://ppa.launchpad.net/network-manager/trunk/ubuntu karmic mainsudo apt-get update
sudo apt-get install network-managerNa itt támadt az első zavar az erőben, mert nekem nem indult boot-kor a pppoe (merthogy nem hagytam neki konfiguráláskor), de ennek ellenére a /etc/ppp/pppoe_on_boot fájl úgy néz ki, ahogy a linken írják, úgyhogy inkább nem nyúltam hozzá.
Az interfaces-t elmentettem, aztán a *system.policy-hoz viszont megint nem nyúltam hozzá, mert annak idején amikor beállítottam a Network Managert, szerintem jól állítottam be.
Újraindítottam. Na, itt volt megint kis kavar, mert elkezdett dhcp-zni, de nem talált semmit a helyi hálón. Viszont a Network Manager nem hagyta módosítani a beállításokat. A digi-hez viszont már tudott kapcsolódni szépen.
Úgyhogy anno tényleg bekonfigolt mindent a bugos verzió, csak használni nem tudta már valamiért. Küzdöttem vele egy darabig, aztán az a megoldás jött be, hogy kiürítettem az interfacest:
auto lo
iface lo inet loopback
Így már sikerült módosítani a beállításokat a Network Manager. Mostmár minden szép és jó.
Ha jól látom, a launchpad-on bugfixek vannak. Őket miért nem rakják be az éles forrásokba?
Köszönöm a segítséget!

Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Úgyhogy anno tényleg bekonfigolt mindent a bugos verzió, csak használni nem tudta már valamiért. Küzdöttem vele egy darabig, aztán az a megoldás jött be, hogy kiürítettem az interfacest: