-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
Sokszor sok embernek elmondom, aki azzal jön, hogy ő bízik az immunrendszerében, hogy sportoló, egészséges fiatal is belehalhat, de a legtöbb nem tudja valahogy értelmezni. Kollégával beszéltünk róla egy oltatlan 3. kollégával, és egyszerűen, mintha blokkolnák valahogy ezt a kis apró infót. Oda jutottunk, hogy az oltást azt nem, azt nem meri, de nem tudja megmondani, hogy akkor mi a koncepció, miben reménykedik.
Ugyanakkor az is látszik, hogy aki elhízott, dohányos, alkoholista, krónikus beteg, idős, egész életében fizikai munkát végzett stb. az még sokkal kisebb eséllyel indul, szóval ez is ott van.
Számszerűen nagy esélye van mindenkinek túlélni, és azt már nem tudják mérlegelni, hogy mennyire sokat számít, hogy ezt tovább növeld.
Ezért nem veszi fel egy csomó fiatal sem az oltást,
és a szülők nagy része nem viszi beadatni a gyereknek sem.
Most volt pár napja:
646.487 fő 5-11 éves gyerek van.
84.000-et regeltek, (75.000 kapta meg, de feltételezzük, hogy elviszik a többit is)
12,99%
Egy részüknél az anyukának és/vagy az apukának sincs, minek adjunk a gyereknek, jó neki is a kisebb túlélési esély,
máshol meg a szülőknek van, de a gyereknek jó lesz nélküle is. Jól van az úgy, nehogy valami baja legyen a gyereknek az oltástól!
100% oltottság esetén is benne lenne a pakliban, hogy valahol sírás lesz a vége, így meg szor X esély, hogy valahol sírás lesz. -
mpo
veterán
- Ha ez a hullám 3 hónapig tart, akkor március végére befejeződik
- Omicronra később kaphatunk vakcinát
- Neked is (nekem is) augusztusi a 3. Pfizer, azaz 5 hónapos, az antitestek 1,5 havonta feleződnek
- Az izraeli adatokat ismered a 4. oltásról
A héten kérem a 4. Pfizert, ma megkapom a háziorvosi javaslatot, ami talán már nem is kell, mert tegnaptól lehet időpontot foglalni, de így nem lesz vita az oltóorvossal. -
Chesterfield
őstag
Jó lenne tudni, hogy pontosan mikor kaphatnánk omikron vakcinát.
Gondolkozom rajta, hogy ellövöm a negyediket.De mi van, ha márciusban jön egy R10 szigma variáns, az updatelt vakcina meg még sehol, én meg ott állok a 3 hónapos csoffadt antitestekkel.
Szóval lehet tartalékolni kéne vész esetére. -
[CS]Blade2
addikt
A vakcina része rendben is van, de az látszik azért itt is, hogy a jövőben még gyorsabban kell és egyszerre sokkal nagyobb mennyiségben, ha elszabadul valami vírus.
Ezen kívül viszont nem igazán jöttek rá semmire. Kipróbáltak minden féle meglevő gyógyszert, vércsoportokat néztek, meglevő betegségek szerint nézték, és lassan az összesnek van cáfolata is.
Van valami, amit valszeg nem ismerünk, nem értünk, ami a covidon kívüli dolog az emberi szervezetnél. Az immunrendszert ismerjük valamennyire, azt tudjuk buz..álni oltással, hogy jobban reagáljon. Hogy egyes embereknél miért nem működik, vagy miért nem elég, az nagyon nincs meg. Ill., ha valamilyen hiba van azoknál az embereknél, arról fogalmunk sincs. Látszólag egészséges, simán nyernie kellene a szervezetének a covid ellen, és mégsem.Én is úgy vagyok vele, hogy amit jónak láttam és meg tudtam tenni, azt megtettem, és ez elég hozzá, hogy nyugodtan várjam, hogy mi lesz. Ugye ez főleg a 3 oltás.
A legtöbb műtüdőn levő ember valszeg azt bánja, hogy még is csak jobb lett volna más kárán tanulni, mint a sajáton. Ha nem is élet vagy halál kérdés, de 1-3 tűszúrásért, ha csak annyit nyer, hogy 1 év helyett 0,5 év alatt nagyjából rendbe jön... -
Coyot
őstag
Ahogy ők mondják vírushiszti amit mi csinálunk, mert megtettem azt hogy be vagyok oltva - mostmár 3 al - és ha betegek vagyunk akkor lehetőleg nem megyünk sehova, vagy ha megyünk akkor negatív gyorstesztekkel max, de szerencsére sokszor nem kellett.
A legtöbb ilyen ember akit ismerek tökéletes egoista, az ő érdekei mindig a minden felett állnak, soha semmiért nem hajlandó áldozatot hozni, emellett rettentő kényelmesen éldegélnek a kis világukban. Így ugye rettentő nehéz megemészteni a korlátozásokat, felismerni hogy egy társadalomban menynire egymásra vagyunk utalva. Hallottam én már annyiszor hogy nekik milyen személysiégi jogai sérültek az elmúlt években, hogy megszámolni nem tudom. rant over.
-
Viktoár
addikt
-
-
tisn
addikt
Én se csinálnám. Inkább elmegy árufeltöltőnek egy üzletbe. Jobban keres, és az EÜ-höz képest maga a megtestesült nyugalom lesz az élete.
te se lattal meg orvosfizut mostanaban
es az orvosszam a lexukebb kereszmetszet, hiaba kepzunk eleget, csodanemetorszag es tarsai szivjak el ezerrel -
Nekem elég volt virtuálisan az SOS korona csoportba benézni a delta csúcs környékén. Teljesen letaglózó "élmény", amikor a kétségbeesett hozzátartozó először tanácsokat kér, hogy mi a teendő otthon, aztán írja, hogy mentő, 1-2hétig vissza-visszajelez, hogy mi a helyzet a kórházban, a kommentekben próbálják bátorítani - a végén pedig hozza a gyászhírt, hogy elment a kora 60as nagyapa aki nem vigyáz már többet a kicsi unokákra.
Az egészségügyis pedig ezt élő egyenes adásban kapja úgy, hogy neki kéne valahogy menteni a menthetetlent.
-
Ringman
félisten
szőnyeg alá söpört probléma, amúgy meg majd küzdjenek meg vele a jövő kormányai.
szinte mindenhol ez van, pár kivételtől eltekintve (pl. zero-covid országok/tartományok); ezt már betettem korábban.
Long COVID could become Finland's largest chronic disease, warns ministeraz meg hogy az usában ez nem medical history lesz, hanem preexisting condition (azaz beárazzák a biztosításba), az tragédia lesz.
“There is a threat that Finland will see the emergence of the largest, or one of the largest, new groups of chronic diseases, and that not only too many adults will suffer from a long-term COVID-19, but at worst also children,” Kiuru said.
The Finnish institute of health and welfare considers an illness chronic when it has a major impact on public health and the national economy through lowered working capacity and strains on healthcare. -
Ebben az országban (és most Mo és UK nevében is beszélhetek) eddig kb mindíg minden "énvagyokazokos" hülyét kimentettek az adófizető pénzéből és annak kárára.
A svájcifrankos jól felverte az ingatlanárakat - hadd szívjon az, aki szorgosan dolgozik és megtakarít - majd összefsva magát jól benyomta a HUF árfolyamot a mentéssel, amivel szintén jó nagyot szívott a Ft-eszközökben megtakarító. -
Konkrét sztori, a lélegeztetőn adagolták neki
.
#53256: képaláírás: jól halad a lakosság átoltása a legújabb variánsra specifikus oltóanyaggal
.
No pont itt látszik, hogy miért jó, ha védettségit (=vuhani oltás v. alfa-delta átesés) kérünk az ilyen helyre látogatóktól. Az omi nem fogja megfektetni őket, de nekik már februárra széles spektrumú védelmük lesz. -
-
[CS]Blade2
addikt
Nagyon lelépni csak más pályára tudnak, mert mindenhol ez lehet a helyzet. Sok ország van, ahol haltak is nagy számban a dokik, ápolók. Pl.: olaszoknál. Úgy még nehezebb lesz pótolni. Ott ugyanúgy valszeg többet kell majd a jövőben túlórázni, helyettesíteni, stb.
A következő generációkra is kiterjedhet ez a probléma szinte az egész világon. Aki orvosnak tanul vagy nagyon korán eldöntötte, hogy az akar lenni, az most f..án látja, hogy ilyen is lehet a meló. Csak itt magyarban nyilatkozott az egyik ismertebb doki, hogy egyfolytában csak az van, hogy meghal a betege, és megy, és telefonál a hozzátartozónak, hogy sajnálja, de meghalt a férje, a fia, a nagymama. A meló része hasonló, mint eddig, de ez a két dolog sokkal többször fordul elő, és úgy néz ki, hogy a mennyiséggel arányosan kiderül, hogy az sem bírja ezt annyira, aki eddig fapofával vitte az ipar ezen részét.Mindenképp kellene egy covid nélküli időszak, ami békeidő, hogy rendeződjenek a sorok.
-
Ez a teljes lakosság kb. Az oltóanyag booster, egy dózis kell belőle.
#52617-8: Van modern, vakcina-spinoff, megjött a dzsbunkó
-
SOAD19
addikt
Anyám a fodrászától azt hallotta, hogy az egyik vendége szerint, mi oltottak pár év múlva rákban elhalálozunk.
Illetve pár hete láttam egy videót, ahol pár elmeroggyant kiselőadást tartott projektoros vetítéssel, ahol azt mutatták be, hogy a föld egyes országai lakosságuknak hány százalékát fogják a közeljövőben elvesztíteni. Ilyen 50, 60%-os értékek is voltak, Amerika is ha jól rémlik a felére esik vissza. Ha valakinek megvan melyik videóról beszélek küldje már át, mert nem találom. -
"egyszerű embernek, egyszerű magyarázat kell, " ezért ment régen pucér valóságshow és robbanóspikaccsú helyett a TV-ben:
Ja és persze nem volt fészbúk, ahol Hortobágyalsói Dr Fruzsina videókkal és írásos anyagokkal bombázta volna az éppen infóért felnéző közvéleményt.
Nálunk legtöbbx ez megy a gyerekeknek ha nagyritkán képernyőidő van.
-
attiati
veterán
Igazából mind a két tábor érintett. Tehát nem teljesen független. A mérték a kérdés.
Várjuk ki majd a társadalmi, szociális, tömegpszichológiai hatását ennek az egésznek.
Az elmúlt 2 évben sokszor volt irányváltás és mindenkire hat a tömegpsziché."tudatlanok akik mindentől fosnak"
Az a baj, hogy nem tudod nekik azt mondani, hogy 100% működik, 100% politikamentes, 100% érdekmentes, 100% biztonságos. Innentől fogva felnagyíthatják magukban a hiányzó 1-2% láncszemet, hogy tuti érdek, tuti politika, tuti kinyír. Aránytévesztés van. Ez meg egy sima pszichés hatás, bizalmatlanság. Amihez nem ért, abban nem bízik. De érteni meg nem akar, mert tök sok idő és fáj a tanulás. -
“elején még megértettem, hogy vannak a tudatlanok akik minentől fosnak amit nem értenek”
mondjuk az nem segít, hogy csomóan arcoskodassal próbálják “meggyőzni” az oltaselleneseket - mintha te értenéd az immunológiat, amit meg a tényleges művelői sem értenek igazán; csak azért, mert pár popsci cikket elolvastálszoval ez nem segít az ügyön, ellenben ront
(ahogy a politikában sem győzött meg senkit az, hogy a többiek az mondtak neki, hogy márpedig te egy idióta vagy)
-
a valóság ezzel szemben az, hogy amikor a gyerekek oltása szóbakerül, csini nőcik, anyukák, de pasikák is konkrétan le akarják lövetni a pro érvelő immunológust. és lájkok százai (!) az ilyen kommenten, sőt, kvázi csak ilyen kommentek vannak. az érv pedig az, mert direkt meg is kérdeztem az egyik csini-vagyok-egészségesen-élek nőcitől, az az, hogy rá akarnak kényszeríteni a gyerekekre egy halálosan veszélyes vakcinát, hogy megvédjék őket egy rájuk teljesen veszélytelen vírustól, és ezt nem lehet hagyni, kerül amibe kerül.
szóval, továbbra is tartom, hogy a "ne nézz fel" című film nem túltolt karikatúra, hanem reális korrajz.
-
BlackV
őstag
Ilyen áron akár reális is lehet ha nem is teljesen reális.
https://www.theguardian.com/world/2022/jan/11/millions-more-chinese-ordered-into-lockdown-to-fight-covid-outbreaks -
BlackV
őstag
Jól emlékszel de van 3 nagyon fontos dolog amit számításba kell venni.
1.: az 2 oltásos antitest szint volt. A 3 oltás utáni sokkal többet ér!
2.: azt roche teszttel mérték az nagyobbakat mér hiába váltjuk át. (Gothmog vette eszre anno.)
3.: abban a studyban csak a pcr pozitivitasok kezdtek el növekedni a szint alatt, ami igazából semmit nem jelent.
Az a study csak egy info darabka az autópályán önmagában nem értelmezhető.
Véleményem hogy párszáz au/ml is segít a súlyos ellen omikrontol, de csak a 3 oltasos. -
daneel_hu
addikt
-
tisn
addikt
Szóval az eredménye 3200 au/ml (WhiteLab), 2 orosz + Moderna bosster után 4 hónappal.
Ez a szputnyik egy f*s.
legalabb szamokkal bizonyitod mennyire kell teged es a velemenyed komolyan venni...
vicc. teljesen jo meg a parod vedelme. (es igen jelentos egyeni kulonbsegek vannak az antitest csokkenes sebessegeben) -
Vesa
veterán
Szóval az eredménye 3200 au/ml (WhiteLab), 2 orosz + Moderna bosster után 4 hónappal. Lehetne jobb is. A fiam 2db Pfizer oltása (júliusi a második), még ennyi idő után is 3300 au/ml. Ez a szputnyik egy f*s.
Negyedikre már nem tudunk menni, de nem is tudom, hogy volna-e értelme. -
[CS]Blade2
addikt
Írtam, hogy az első hsz-ben, hogy természetesen vannak, akik nem olthatóak, de meg kell védeni őket, de nekik ez a mostani helyzet sem jó, hogy valamennyire vannak védve, de nagyon sok időt kellene még kibírniuk.
Az pedig az előző hsz-ben is benne van, hogy a kötelező oltás lenne a tuti.Vannak egyébként a gyerekek és a felnőttek között is, akik semmiképp nem lesznek olthatóak bizonyos betegség miatt, vagy pl. mert már más oltásnál is súlyos allergiás reakciójuk volt, és stb.
Lehet még várni az összes gyerek korcsoporthoz való oltásra, de mindenkire valszeg nem fogunk tudni.Kifejezetten oltható felnőtteket is elég lenne valszeg megfertőzni omikronnal, de azt hogy csinálod? Aki nem kéri az oltást, mert oltástagadó, az fáradjon be egy üvegcsét vagy egy borítékot megnyalogatni, amin éles omikron van?
-
Ringman
félisten
szarni bele, max több lesz a krónikus beteg.
pl: [link]
mert hát annyi feladást és áldozatot jelentett a t. állampolgároknak az elmúlt 2 év (pl. maszkot kell hordani vagy nem lehet edzőterembe vagy étterembe menni), hogy ez tarthatatlan. ami nyilván szar (mármint a korlátozások), de sokáig tartó/maradandó egészségkárosodást szenvedni sem jó, nem értem, hogy miért billen sokaknál az előbbi felé a mérleg.
az meg hogy a járvány elengedése miatt gyak évente többször szünetelnek bizonyos eü-ellátások, az mellékes, gondolom nem nagy ár.
+ lehet itt vizionálni hogy de jó lenne az oltatlanoktól eü-szolgáltatásokat megtagadni, de ezt nem fogja bevállalni senki, előbb lesz kötelező oltás (aminek a k-európai ellenzése az nagyrészt szovjet dezinformációs kampány, de az ellen sem tesznek semmit)
-
tisn
addikt
jaja, nincsenek
1. mire az elso adag sino szallitmanyt ledobtak hozzank, bahreinben, uae-ben, meg a szomszedos szerbiaban mar benyomtak jopar szazezer adagot, biztos rendkivul megalapozott ketelyek voltak a biztonsagossagaval kapcsolatban.veszhelyzetben rugalmasabbnak kell lenni a papirozassal, minden eszkozt hasznalni kell, ami jo.
2. ok embereket oltek meg a propahantajukkal, idoseket, betegeket, akik visszautasitottak emiatt a sinot es meghaltak. vagy azokat, akik a propahanta miatt a vakcinaellenesek taboraba alltak at es a facse konteoknak hittek.
veszhelyzetben a szandekos gyilkossagot mivel is buntetik?
-
mpo
veterán
Egyetértek.
Kiderülhet, hogy kamu a fertőzésről szóló igazolás (csak egy teszt kell hozzá) és 3 évre eltiltják az országba lépéstől. Utána az ATP is eltilthatná pár évre csalásért.
A PL-ben is pedzegetik, hogy oltatlan nem játszhat.
A FIFA és a többi szervezet miért nem teszi kötelezővé az oltást, amikor az élsportolók összevissza repkednek?
A rajongóik nagy táborát is hangolják az ilyen hülyék.Az itteni trollt a lazából már kitiltották (nehezemre esett, de átmentem, megnéztem).
-
fatal`
titán
Éppen ezért óriási epic fail volt az egész plakátolás. A többiről már nem beszélek, mert nem nagyon tűr nyomdafestéket (avagy byteokat a PH! adatbázisában) és ki lett már beszélve a topicban.
#51762: Ne viccelj már, nincs 80% tünetmentes. A 8 esetleg közelebb állhat a valósághoz (az eredeti vuhanira, nem a deltára).
-
kolopele
nagyúr
Amennyiben a WHO valóban mindent megtesz idén annak érdekében, hogy a szegényebb országokban is meglegyen a kellő mértékű átoltottság, javulhatna nagyon sokat a helyzet, de amíg csak a gazdag országokban gondolkoznak, ahol már az 5. 6. 7. oltásokról van szó, addig nem is várható semmi jó.
-
-
-
Amikor kezdődött a covid, valóban bíztam benne, hogy az ekkora szemétben élő népek tífuszon, sárgalázon, malárián, anyámkíjnán szelektált (!="edződött") természetes immunrendszere elbánik a coviddal. Nem úgy tűnik, bár Indiából és a legtöbb Afrikai országból tartok tőle, még többlethalálozási számokat se fogunk tudni.
-
mpo
veterán
2. Kiteszik az adatokat a hivatalos felületre, de akkor a sajtószabadság miatt az közli le, aki akarja. Ez van jelenleg.
Azokból az adatokból sok kézimunkával állítják elő a használható grafikonokat, táblázatokat mások.
[link]
[link]A https://koronavirus.gov.hu/terkepek/fertozottek
kumulált adatokat mutat, ebből az eddigi hullámokról és a mostani helyzetről semmit nem tudsz meg.
A worldometers és a gisanddata.maps.arcgis.com amit nézek a kezdetek óta, abból próbáltam következtetni az itteni állapotokra.Az a gyanúm, hogy az itteni lakosság igen kis %-át érdekli, a hiteles forrásnak utánajárni meg lusta. A study-kat meg kerülik, mert az az ördög műve.
Nekem van időm ezt a topikot olvasni, mert nem vagyok a FB-on.A régebben követett 7 topikban 14482 olvasatlan hsz van, ami az is marad.
-
mpo
veterán
"'Galgóczi szerint a novemberben lezajlott oltási akcióhetek nagyon sikeresek voltak, a harmadik oltások nagy részét ekkor adták be. Decemberben aztán újabb oltási akciónapokat tartottak."
Másodszor kérdezed tőlem.
Aki nem regisztrál, az azt gondolhatja, hogy róla az állam semmit sem tud.
Sikerre éhesek, ezért kell sikeres akcióhét.
A delfinek is kapnak halat, ha ügyesen megcsinálják a gyakorlatot betanítás közben. -
Asbee
veterán
Kicsit visszavehetnél a felkiálltójelekből…. Egyébként sarkítasz folyamatosan. Ki beszélt arról, hogy tiltani kell meg eltitkolni, meg sajtószabadság? Egyszerűen aki nem bújja a napi számokat meg elemezi őket egyáltalán nem szemellenzős, meg struccpolitikázik. Ha megfelelő szakmai intézkedések és tájékoztatások lennének, akkor nem kellene napi 100 helyen lehozni az adatokat. Természetesen ettől még érje el aki akarja…..
-
Asbee
veterán
Bocs de ez nagyon nem igaz. Az emberek nagy részét nem érdeklik a napi számok és igazából nem is kell hogy érdekelje őket. Felelős, szakmai intézkedések kellenének időben és betartatni őket rendesen, tájékoztatások mikor kell jobban figyelni. Csak ugye sajnos ez szinte sehol nem valósul meg. Az omikronnal meg főleg igaz ez.
-
VÁMpír
aktív tag
-
Igen. De egyébként azt nem írtam, hogy igaz a konteó, hanem azt, hogy van benne igazság ( [link] [link] ). Sajnos ez a legrosszabb, mert onnantól, hogy valami baromságnak van igazságmagja, onnantól jöhet a hamis kompozíció / felosztás meg mindenféle érvelési hiba, amivel az 1% igazság + 99% hazugságot el lehet adni 100% igazságként. De ugyanígy ez visszafelé se jó, ha már annyira távol akarod tartani magad a konteóktól, hogy már azt az 1% igazságtartalmat is letagadod. Na én kb így jártam, mármint átvettem másoktól ezt.
Na, téma off. Most már tényleg.
-
-
-
Csatravi
senior tag
-
mpo
veterán
-
Ezekiell
veterán
Jó hát neki vannak azért a tudományos dolgokkal.. kihívásai:
"Találkoztam is a teremtővel, aki felajánlotta a választás lehetőségét, és én hosszas vívódás után a maradás mellett döntöttem. Hatalmas hatással volt rám, hogy találkozhattam az Úrral"
Politikus, a választóinak nyilatkozik.. Ha tudósok lennének a választói, akkor nem Istent emlegetné, hanem az ECMO-t/Karikót/terápiás protokollokat... -
zolisx4
őstag
Igen Izrael sem olt még a negyedikoltással úgy olvastam , pedig onnan lehetne adat majdhogynem először kezdtek oltani pfizer oltóanyaggal.
Valahogy szétcsúszott már ez egész járvány kezelés.
Mindegy egyenlőre ülünk a 3 oltással ja meg az influenza még hozzájön és várunk mi lesz. -
Drizzt
nagyúr
Dehogynem, vagyis pontosan nem tudom melyik cikkről beszélsz, a Portfolios is írja a három oltást, az izraeli források is.
"The Health Ministry on Tuesday announced the death of a woman from a suspected Omicron infection, as it confirmed over 600 more cases of the new coronavirus variant.
The woman had been vaccinated against COVID-19 and had received a booster shot, according to a ministry statement."
De még nem 100%-ig megerősített, hogy Omikron volt, csak gyanús. Nem mellesleg továbbra is igaz, hogy 3 oltás mellett is bele lehet halni. Boris is azt mondta UK-ból, hogy intenzíven levők 10%-a háromszor oltott. -
Mivel a FB cseszik moderálni, moderál a vírus. Én ezeket pontosan annyira sajnálom, mint a kamionos merénylet közben agyonlőtt terroristát.
#50410: a társadalom x~20-50%-ának az intelligenciája a cipőfűző és a kaktusz között található. Ráadásul ezekből igen könnyű pénz csinálni.
#50415: +1!!!#50411: az már esélyes, hogy omikronból gyógyult, szóval igen valószínű
.
#50413: lassan ezeket a rondaságokat is variánsok szerint kellene publikálni. Tény, a Vuhani nem kicsit volt vesekárosító, a deltával kapcsolatban se vagyok optimista - de talán az omikron már nem fog ilyet csinálni, legalábbis előzetes immunitással rendelkezőknél. A kérdés, hogy ezek mennyire gyakoriak és mennyi esély van a gyógyulásra - illetve mennyivel szaporítja x év múlva a veseátültetésért könyörgő antibaxxerek számát. #hosszútávonölazoltás...
#50414: szánalmas a köbön. Minimum azt kéne odaírniuk, hogy a 68db hány mintából jött össze, vagy azt sem szabad elkotyogni?
#50422: Nekem az már a legelején világos volt, amikor nyilatkozták, hogy 100nap mire piacra kerül az oltóanyag, hogy ez az omikron hullámot már semennyire se fogja megfogni/max valamelyik antarktiszi kutatóbázison. Arra viszont kiváló lesz, hogy masszívan szélesítse a védelem spektrumát és a vuhanival+ezzel oltottak sokkal hatékonyabb antitesteket produkálnak majd a 2022 őszi/2023 tavaszi variánsok ellen.
-
daneel_hu
addikt
"A saját téveszméinek felismerése viszont még ezek után sem megy, mert isten volt az, aki csodát tett. Nos, én az ilyet kényszer-oktatásra ítélném valahol Szibériában, a teljes EÜ költségének megfizettetése mellett."
Szép sztori... nagyon sok hasonló lehet sajnos.
Nekem nem kell messzire mennem, mert az asszony is hajlamos ilyesmire. (reiki)
Pedig már mentették meg az életét orvosok... szerencsére azért nem oltás-és tudományellenes, de azért fárasztó ez néha. -
catroot
veterán
Nekünk van egy olyan ismerősünk, aki a szegedi kovid osztályon feküdt, annyira rottyon volt (rá ment a beleire is a cucc).
Azóta kiengedték, sikerült megúsznia, de az oltás ellenes f.szágokat (miszerint mérget injektálnak az emberekbe) tolja szépen a releváns FB-hírek alá.
Darwin-díjas.
-
BlackV
őstag
Tehát igazából az általad említett célt az esetek többségében így sem fogjuk elérni.
Értelek. De a "legyen mrns gyár" nagyon soktényezős, sokmindenbe nem látunk bele. A sanofi leállította az mrns fejlesztését, ami ráadásul még jól is sikerült, egy képtelen indokra hivatkozva. Fogalmunk sincs valójában miért hagytak fel vele. [link]
A másik. Oké nekiállunk mrns gyár építésnek, hogy később licenceljük a pfizer-biontech-től. Ha ez a terv, akkor már a gyárat is úgy kéne megépíteni, hogy később licencelhető is legyen a termék. Ebben miért lenne érdekelt a pfizer-biontech? Az mrns oltóanyag alapanyagai is végesek, sokszor hiány lehet belőlük. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest