- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Ráoltásos csoportban első leszek az tuti! De az már Pajszer lesz.
Csak kérdés, ez hogyan és mikor fog történni, mert egyelőre még csak most kezdik a kampányt a hezitálók bevonására...Én már akár holnap is beadatnám.
t72killer
Tuti nem. Krónikus nyavajás is vagyok, tehát tuti megéreztem volna. Emellett, nem igazán megyek sehova, ha pedig mégis, akkor gázálarcban teszem. -
Cs1csó
titán
+1 Z.É.T.
Minél fiatalabb valaki annál kisebb bármilyen hatása a vírusnak, legalábbis a halálozási adatok a megbetegedési adatok ezt mutatják.
Amúgy nagyon rossz, főleg az a tudat, hogy nem valószínű, hogy TELJES mértékben visszatér mindkettő. Elvileg vissza kellene térnie mert az idegek nem sérültek, csak az a csillóhám vagy mifene ami a receptor de az regenerálódik csak nagyon lassan.
Nekem pl. ColdaStop orcseppet ajánlottak, ami az orr nyálkahártyáját regenerálja nagy adag E és A vitaminnal.
-
-
daneel_hu
addikt
-
Sir Pocok
őstag
Igen két napja volt szó a CNBC-n.
Viszont ettől rendesen becsokiztak a gyógyszergyártók és többen lobbiznak, hogy ne így legyen.
Ők azt mondják, hogy ezzel a rákkutatásban, más vakcinák fejlesztésében illetve egyéb terápiás módszerekben jelentős előnyre tenne szert Kína és Oroszország, a kutatási jelentős részét megspórolnák...
-
panoly
tag
Valóban lehetett volna több türelmem. A 19-es napos ingyenes céges volt, oda csak azért mentem be, a 21. nap, az saját, és ez alapján az ábra alapján gondoltam, hogy nem túl korai.
Plusz a 76%-os első shot efficiency 22-90 nap között. Szerintem lehet, hogy inkább csak magasabb antitest szintre vannak belőve ezek a gyorstesztek, egyébként tudtam, hogy a vektorosak a leglassabbak.
-
-
Dr.NX
addikt
Az adenovírus mindenképpen élő, csak kiszedték a replikációhoz szükséges gént.
Az meg visszaszedi.
Both Ad26 and Ad5 were modified to remove the E1 gene to prevent replication. Large quantities of both adenoviruses are then produced by HEK 293 cells that have the E1 gene necessary for viral replication. Rarely, Ad5 can acquire the E1 gene from the HEK 293 cells, restoring its ability to replicate. Gamaleya has set an acceptable limit of 5,000 replicating virus particles per vaccine dose, and quality control documents state that tested batches contain less than 100 replicating virus particles per dose.
https://www.sciencemag.org/news/2021/04/russias-covid-19-vaccine-safe-brazils-veto-sputnik-v-sparks-lawsuit-threat-and -
-
-
Angel2014
addikt
Azért belegondolsz a mi érdemünk is!
A házi orvos lesz@r mindenben!
Miért a házi orvos feladata a szétosztás? Itt arra értem ha már valaki teszteltetni akarja magát azért is könyörögni kell!
Van TB-énk de semmi nincs támogatva így az oltás előtti illetve az oltás utáni IGG tesztek beküldésével tudjuk az oltás hatékonyságát és magunkat követni amire a TB tojik!
-
-
Peat;)
veterán
Létező kockázat oké. Van tanulmány, van link, mindenki mérlegelhet. A tanulmány alapján.
A topikban pár esetről leírni hogy "Hát csak ez a pár eset amit itt írunk a 600e beadott vakcinára már nem kevés." 100% Astra hatás az nem oké. Kiderült már hogy közben covidos lett az egyik beteg, a többinél meg nem derült milyen fajta vérrögproblémáról van szó.
Nekem ez a problémám, mert keveredés megy, következtettek tényadatok nélkül és többen meg is kérdőjelezték az Astrát mint látható hogy most mit csináljanak.
Mi ez ha nem morális felelősség, ha formáljuk más véleményét egy egészségügyi termékről saját megérzések, halottak alapján, de tudományos alap nélkül?
Tisztelem a topikot, sok hasznos infót kaptam, de ez így nem oké nálam, ez van.
-
Ringman
félisten
janssen: CDC Recommends Use of Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vaccine Resume
CDC and the U.S. Food and Drug Administration (FDA) recommend use of Johnson & Johnson’s Janssen (J&J/Janssen) COVID-19 Vaccine resume in the United States, after a temporary pause.
Reports of adverse events following the use of J&J/Janssen vaccine suggest an increased risk of a rare adverse event called thrombosis with thrombocytopenia syndrome (TTS). Nearly all reports of this serious condition, which involves blood clots with low platelets, have been in adult women younger than 50 years old.
A review of all available data at this time shows that the J&J/Janssen COVID-19 Vaccine’s known and potential benefits outweigh its known and potential risks.
However, women younger than 50 years old especially should be aware of the rare but increased risk of this adverse event and that there are other COVID-19 vaccine options available for which this risk has not been seen.
CDC and FDA will continue to monitor the safety of all COVID-19 vaccines.
Seek medical care right away if you develop any of the symptoms below after receiving the J&J/Janssen COVID-19 Vaccine.
If you have any questions or concerns, call your doctor, nurse, or clinic. -
Angel2014
addikt
Intenzívről kijött már, maradt hegesedés a tüdőben tüdőgondozóba küldték és vérképre. ambulánsan.
Aminek ez az eredménye...
Most telefonálgat a kezelő orvosának illetve a körzeti orvosának. Kórházban kapott hasba vérhígítót.Én csak ezt a tegnapi szóváltás miatt tettem fel ide hogy ez e az az érték amire feltétlenül figyelnie kell mindenkinek.
-
Népszerűség vs. hatékonyság...(Belső infóim vannak, írom, ne kérjél linket, mert nincs)
TÉNY: EÜ dolgozok max. szeptember kapják a 3. shot-t Pfizer-ből
Ez azt jelenti, hogy xar a Pfizer? Dehogy is...
Covid osztályos ismi (tényleg ismi): Visszafertőződött esetek száma:
Pfizer-l oltottak száma egymagában több, mint az összes többivel együttvéve... (Senki nem tudja miért, de tény(nem súlyos esetekről van szó és nem is halálozásról, csak visszafertzőződésről))
Pfizer xar? Dehogy is...
Ez csak puszta tény egy megyei kórházban, így kezeld... -
Prémium vagyok, ezért utólag javítottam a hozzászólásomon, bocsi...
Az a gond, hogy ebben a topikban (aztán, lehet, hogy tévedek) a Pfizer a király...
Ha valaki le meri írni, hogy a Pfizer után leamortizálódik egy emberke( jelentsen bármit is), akkor itt, egyből azt MERIK mondani SENKIK, hogy hát az TUTI nem PFIZER miatt van...
Ha Én ilyet ide mernék rakni, akkor van rá esély (több, mint C19-re), hogy kibaxánank innen...
Azt azért tisztázzuk: Másik topikban is, amikor tényleg voltak számtani dolgok, akkor azért nem tévedtem, veled, meg még pár emberkével értelmesen beszélgettünk erről, tudod miről beszélek... -
Nincs, csak ezzel a "vérhígítós" játékkal van tele a kukim...
Nevetséges, szerinted nem (de tényleg)?
Itt állítólag érvelés van, hát nem úgy tűnik (seems like, looks like, may, might etc..)
Ha nem a 2. oroszt kaptam volna, tuti, hogy az AZ-t kértem volna...
Nem olvastam vissza(tényleg nem, mert a medve 3 napra kiütött), de SZVSZ, Te is simán elfogadtadt volna az AZ-t...
(Amennyire emléxem, akkor meg Te is, meg a párod is Oroszt kapott) -
-
Micsurin
nagyúr
Nem hanem, hogy rosszul lett és bement ill inkább vitték vagy maga miatt kért "tesztelést".
Mert ez így azért karcsú infó...
---‐---------
AZ esetén most akkor hány napig is lehet parázni?:,D
-------------
Angel jelentkezzetek be egy oltópontra, nem egyszerűbb?
Orvost meg le kell magasról.... ha nincs antitest akkor nincs.
-
Micsurin
nagyúr
Mert a kínai sokkal jobb...
[link]
Eddig 50 ismerős kapott közülük 6-nál igencsak azonos időben és tünetekkel jelentkezett ideggyulladás. Arc, comb vagy épp csukló - ujj rángás mert az rettentően fasza.
Hogy derült ez ki ismerőseidnél? Eleve az oltás mellé kapták?
edit.: most mondja, hogy lassan felmérést lehet majd tartani? Évfolyamon úgy fest olyan 120-an jelentkeztünk AZ-ra. És biztosan tudjuk, hogy a "színes golyók" közt nincs a kosárban 20-nál fiatalabb de 24-től idősebb sem, akkor hány féle képpen...?
-
VÁMpír
aktív tag
Igen, igazad van, ez a brazil ügy annyira nem tűnik vészesnek.
Viszont a vektorvakcinákkal úgy tűnik azért van probléma, és a Szputnyikról lehet a legkevesebb hiteles infót kapni.
Amúgy most a dánok is visszadobták a J&J-t, nem használják tovább, ezzel az indokkal: "- "There is simply a greater risk of getting serious side effects from this vaccine compared to the prevention potential that may be in using it."Persze nekik nyilván úgy merül fel a kérdés, hogy vektor most vagy mrns kicsit később, én meg azt kérdeztem, h vektor 2. oltás igen vagy nem, azzal, hogy mrns-re nincs sok esély egyelőre.
-
daneel_hu
addikt
"https://index.hu/kulfold/2021/05/03/oroszorszag-szputnyik-v-munkaszunet/
az oroszoknál meg már 12,4m dupla sputnikos van. valamit publikálhatnának ők is...""best vakcenáj evör".
Te írtad nemrég. Legyen ez elég.Na szóval... megvéd a covidtól. Ez jó.
Ahogy valószínűleg a többi is. Sirály. -
törölt tag
Publikáltak már. Twitteren. A Szputnyik a legjobb. A Gamaleya Institute is megmondta többek közt Mo-ra hivatkozva, hogy a Szputnyik a legbiztonságosabb mind közül. Mit akarsz ennél többet?
-
-
Kékes525
félisten
"“a kínai Sinopharm fázis 3 eredményei is azért látnak nehezen napvilágot, hogy megakadályozzák, más, ugyanezen technológiát használó versenytársak hozzájutását az eredményekhez."
Juj! Milyen technológiát védenek? Legalább 100 ország képes hatékonyan előállítani ilyen tipusú vakcinákat. Ezen nincs mit védeni. Duda is kiakadt ezen a mondaton. Mellesleg az Ő tanítványa volt.
-
Kékes525
félisten
[Cytokine Signature Induced by SARS-CoV-2 Spike Protein in a Mouse Model]
[SARS-CoV-2 spike stimulates hyperinflammation via Toll-like receptor 2]
"A SARS-CoV-2 fertőzés egyik fő patológiai jellemzőjeként a citokinvihart tartják számon, bár a hipergyulladásos válasz és a vírusfertőzés okozta többszervi károsodás mechanizmusa kevéssé ismert. Ebben a vírus-sejt interakciós vizsgálatban megfigyeltük, hogy a SARS-CoV-2 fertőzés vagy a vírustüske fehérje expressziója önmagában gátolta az angiotenzin konvertáló enzim-2 (ACE2) receptor fehérje expresszióját. A tüskefehérje elősegítette az angiotenzin II 1. típusú receptor (AT1) által közvetített jelátviteli kaszkádot, MAPK-aktiváción keresztül indukálta az NF-κB és az AP-1c-Fos transzkripciós szabályozó molekulákat, és növelte az IL-6 felszabadulását. A SARS-CoV-2 fertőzött betegek szérumai megemelkedett IL-6 és szolubilis IL-6R szintet tartalmaztak. A szabályozott AT1-receptor jelátvitel az ADAM-17 proteáz indukciója révén az extracelluláris oldható IL-6R felszabadulását is befolyásolta. Az AT1-receptor antagonista, a kandezartán-cilexetil alkalmazása az IL-6 oldható IL-6R felszabadulásának lefelé irányuló szabályozását eredményezte a tüskét expresszáló sejtekben. A STAT3 foszforilációja a Tyr705 maradékon fontos szerepet játszik a SOCS3 és az MCP-1 expressziójának transzkripciós induktoraként. További vizsgálatok azt mutatták, hogy a STAT3 Tyr705 foszforilációjának gátlása SARS-CoV-2 fertőzött és vírus spike fehérjét expresszáló epitélsejtekben nem indukálta a SOCS3 és az MCP-1 expresszióját. A SARS-CoV-2 tüskét expresszáló sejtek tenyésztési felülúszójának bevitele egy olyan humán máj-endotél modell sejtvonalra (TMNK-1), ahol a transzmembrán IL-6R gyengén expresszálódik, a STAT3 Tyr705 foszforiláció, valamint az MCP-1 expresszió indukcióját eredményezte. Összefoglalva, eredményeink azt jelezték, hogy a SARS-CoV-2 tüskés fehérje jelenléte az epitélsejtekben az AT1 tengely aktiválásával elősegíti az IL-6 transzszignálást, hogy elindítsa a hiper-inflammatorikus válasz koordinációját."
-
daneel_hu
addikt
"olyan infóm nekem is van, hogy vannak kórházban dupla pfizerrel (meg astrával, kínaival)... de ők covidosak. nem lehet, hogy ez a két dolog keveredett picit össze?"
Hát igen... itthon mindig is "problémásabb" lesz a Pfizer statisztikailag hiszen nagyrészt az idősek, krónikusok vannak beoltva vele. Így ez nem is csoda.
Ha valid, akkor inkább Izrael, hiszen ott mindenki azzal van oltva.Szóval mindenképp a számok mögé kell nézni, egy 80+-os idős korcsoport nem egyenlő egy 30-40-50-es makk egészséges korcsoporttal. Az előbbieknek statisztikailag mindentől, mindenben nagyobb és több problémájuk lesz.
-
balojazz
aktív tag
Remélem, hogy igazad van, valami megnyugtató lesz a történet vége. Mondjuk ez. De akkor is aggasztó. Mert azt várnám, hogy ha ráoltanak a covidra, akkor mondjuk összeomlik az immunrendszer, lélegeztető lesz a köhögésből stb., nem pedig azt, hogy enyhe-közepes covid-tünetekkel, de ijesztő, furcsa, idegen tünetekkel együtt összegyűjtik az oltottakat egy osztályra.
-
Jablocskov
tag
Lehota nyilatkozatait olvasva mindig olyan érzésem van, hogy erősen csúsztat nagyon sok kérdésben. Ez kínaiak késlekedésére adott magyarázata se áll össze nekem logikailag. Ha olyan közismert a technológia, akkor mit féltenek rajta? A vakcinagyártók nagy része eleve nem is tervezett inaktivált koronavírust tartalmazó vakcinával részben az ismert, részben pedig a feltételezhető problémák miatt. Az Operation Warp Speed vezér úgy nyilatkozott, hogy meg sem fordult a fejükben, hogy próbálkozzanak vele.
-
Gothmog
senior tag
Logikus, hogy hozzá tud kötődni magában is. A fehérjeszerkezet a lényeg, nem az, hogy egymagában van vagy pedig vírus fehérjeburkon lengedezik.
Idegen testnek pedig idegen a vírus nélkül is, felismeri az immunrendszer, és ha nem tolerálja, akkor válaszlépést generál (mRNS vakcina ugye pl. ezen a szabályszerűségen alapul).Kérdés, hogy az a mennyiség, ami egérnél elég a bajhoz, az embernél is megáll-e? Vszg. nem, mert akkor pl. a Pfizer és Moderna után X idővel citokinviharral kórházba került a jóember típusú hírekről lehetett volna már bőven hallani.
Viszont lehet, hogy idővel optimalizálni fogják, hogy mi az a tüskefehérje mennyiség, ami még jól immunizál, de azért a lehető legkevesebb, mert a jelek szerint jobb ebből minél kevesebbet bejuttatni a szervezetbe. (Nekem van egy olyan érzésem, hogy az újabb típusú vakcináknál első menetben a biztos immunizálásra/max hatékonyságra törekedtek, és még a biztonságosnak gondolt kereteken belül, de csúcsra tolták a "potmétereket". Ezért is tudnak bizonyos vakcinák olyan brutális mértékű Ig termelést kiváltani.) -
balojazz
aktív tag
Oké. Majd kérdezek még. Engem mondjuk az oxigénesek nem érdekelnek (cső az orrban nem olyan vészes), de a süket meg a vak igen: hogy mi lesz velük. Remélem, pár héten belül kiderül, mert 28-án második köröm lesz. A dilemma nálam az, hogy voltam covidos, tehát kvázi felesleges oltatnom, de mohó vagyok, és mindent akartam, az első meg már bent van.
-
-
KRoy19
őstag
Ezen is lehetne vitatkozni.
Ha korlátlan számú vakcina lenne, akkor kapja meg persze.
Jelen helyzetben viszont én egy inkább egy magyarnak adnám oda aki Pfizert akar és mellesleg tizenéve fizeti itthon a TB-t, mint egy külföldi diáknak aki itt él fél éve aztán ha befejezte a tanulmányait elhúz a vérbe.
-
Hány ember volt túl a 2.sinopharm dózison a szerb járvány felszállóágában?
Egyébként biztosan ad valamennyi védelmet, ezt nem is kétlem. Kérdés, hogy 60% vagy 90% a valóságban.
Én más környezetből beszélek, neked lehet sürgős a polcon elérhető legelső cucc, mi kb egy hónapja temettük az utolsó covid-halottat 500km-es körzetben. Egyébként úgy tűnik, Mo-gon is lassan lecseng az aktuális hullám*, így SzVSz a kapkodvarohanás és a rohanvakapkodás helyett olyan oltóanyagokra kéne fókuszálni, amik a hordozóvá válást is maximális arányban akadályozzák meg.
*aki most rohan az első sinóért, az mikorra is lesz védett? A jelenlegi trendeket nagyjából folytatva hogy állunk majd számokkal akkor
?
-
mpo
veterán
Eszembe se jutott az oltás hatásosságát kétségbe vonni, a becsületességre volt példa.
Nem lenne vele itt sem baj, ha megvárták volna az OGYÉI engedélyt és nem rendelet alapján engedélyezi, aki erre nem is illetékes.
Kína meg beadhatta volna az EU-nak engedélyeztetésre.Nem gyártok és nem is ülök föl az összeesküvés-elméleteknek.
De, az offshore cégre nem lett volna szükség a beszerzéshez, se a maszknál, se a vakcinánál és akkor senki nem gondol semmi rosszra. -
-
KRoy19
őstag
Az a poén, hogy decemberben átesett a covid-on és viszonylag símán átment rajta (pár napig levertség, kis hőemelkedés és izületi fájdalmak)
Ő is azok közé tartozik akik jobban félnek az oltástól mint magától a vírustól, ami számomra mindfuck és nem ő az egyetlen a környezetemben aki így gondolkodik.
-
mpo
veterán
Nekem a Platini, meg a Blatter jut eszembe.
Most meg a Gereblyejézus.Sokáig hangoztatta, hogy a wuhani labor nem lehet felelős.
Elment Kínába, kapott a WHO 2 milliárd dollárt.
Amikor a WHO küldöttség most januárban odament, nem engedték be őket mindenhova és nem kaptak meg mindent, amit kértek.
Miután megírták a jelentést, tudósok kifogást tettek és további vizsgálatot követeltek.
A négy lehetséges ok között, a 4. a wuhani labor volt.
Erre mégiscsak kimondta a WHO vezetője, hogy nem zárható ki az sem.Ezek tények, nem én találtam ki.
-
Ringman
félisten
ezen én is gondolkoztam már, hogy a covid pszichotikus tüneteinél mennyire lehet elválasztani a ténylegesen a vírus okozta tüneteket a tartalomfogyasztás okozta szorongás.
pl. az kurvarossz, hogy mindenhol azt olvasod, hogy bármi megtörténhet, és emiatt úgy fekszel le, hogy holnap vagy jobb lesz, vagy úristen, csak rosszabb lehet, ki tudja mikor lesz vége.
ez az idegállapot meg eleve odaver a gyógyulásnak.
-
Peterhappy
őstag
Igen, túl van már gyereknevelésen, nem egy panaszkodós fajta, pedig lázra hajlamos., ha betegszik, mindig lázasodik. Talán ezért az oltás utáni reakció is, de épp ezért is volt eléggé beijedve - állítása szerint ilyen magas láza még soha nem volt, főleg nem tartósan (hogy mennyi, azt nem tudom). De nem egy panaszkodós fajta, ha baja van, tényleg baja van, ha esetében mentő kérdése merül fel, annak tényleg van/lehet alapja.
De igazad lehet és biztos, hogy keveredett jó adag pánik is a dologba, talán az izomfájdalom miatt.@Emvy: Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mondjuk igaz, hogy nem szokták koppanásig beszúrni, szóval van még helye a tűnek. Háziorvosnál már lehetnek gondok vele, ha mondjuk nem egy határozott döféssel adja be, hanem bőrt megfogja és oda.
emwy, azért a sajtófotó az más kategória. Láttál te ilyen szép fecskendőt valahol?
Megkockáztatnám a fénytörés alapján, hogy abban a fecskendőben nincs is semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest