- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
panoly #43795 üzenetére
Hejjhó!
Ehhez hozzá akartam szólni, de csak saját tapasztalatot. Nekem is vannak mindenféle GI problémáim, bár nekem már másfél éve és talán most tartunk ott, hogy lesz magyarázat a problémáimra, amit lehet célzottabban kezelni. Kb. minden hónapban voltam valamilyen újabb javasolt vizsgálaton, nagyobb részben magánegészségügyben, kisebb részben közegészségügyben.
Viszont annyi nekem saját tapasztalat, hogy a harmadik oltás előtt épp nyugisabbak voltak a tüneteim, de az oltás után egy hétig eléggé felerősödtek. Azt nem tudom, hogy maga az oltás okozta közvetlenül(100 ucg Moderna), vagy közvetve a két napos 38.5 fokos láz ami kialakult. Ennek ellenére viszont azt mondom, hogy nagyon megérte a dolog, mert előtte valószínűleg bőven minuszos antitestem volt(2 AZ után), utána pedig az adott teszt maximumát kiakasztotta a dolog. És most egy hónappal a harmadik oltás után már jobban is érzem magam GI tünetek tekintetében, mint az oltás előtt. Azt meg nem is tudom mit okozna a GI problémákkal a vírusfertőzés, de erősen azt sejtem, hogy sokkal rosszabbat.
Persze ez csak egy saját tapasztalat és tanács, semmi garancia, hogy nálatok ilyen lesz. Egyébként azért a járvány tartós stressze sajnos minden GI problémát felszínre tudott hozni önmagában is. Voltak erről kimutatások pl.: UK-ben, hogy kb. kétszer annyian kerülnek GI problémákkal kórházba, mint normál időszakban jellemző.
Abba is gondoljatok bele, hogyha menne kivizsgálásokra, akkor az nem kimondottan veszélytelen helyeken szokott történni fertőzési szempontból mostanság. -
kolopele
nagyúr
válasz
panoly #43795 üzenetére
Amennyiben gyulladás van a háttérben, főleg ha aktív, nem érdemes most beadatni a 3. - at, persze ezt az orvosnak kell mérlegelnie. Érdemes várni egy keveset, legalább annyit hogy tünetmentes legyen. Ma egy ismerősöm elmondta az oltóponton hogy fáj a hasa két napja meg köhécsel, és azt javasolták neki várjanak inkább 1-2 hetet.
-
Tomikaa.
tag
válasz
panoly #20996 üzenetére
Nézd meg az egészségügyi- és betegdokumentumoknál, hogy szerepel-e az első adag oltási lapja. Ha nem, jelezd a háziorvosnak, hogy pótolja (bár ha a kártyád megjött, valószínűleg szerepel, szerintem olvasd le a rajta lévő QR kódot). Ha igen, próbáld újra később, olvastam panaszokat, hogy kis időre eltűnhet az EESZT-s appból. Utóbbinál pedig szintén vársz vagy megpróbálod törölni és újrakezdeni. Az appból elvileg majd jön az EU kompatibilis (legalábbis ezt írják a gyakran ismételt kérdéseknél).
-------------
Megjelent a rendelet az uniós Covid-igazolványrólA védettségi kártyák QR kódjában lévő oldal is mutatja már az új adatokat (augusztustól várhatóan az EU-s igazolás is szerepelni fog ott a gyakran ismételt kérdések szerint). Jobb lenne, ha magán a kártyán is szerepelnének, de ebbe most nem mennék bele.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karcos Amazfit GTS 4 okosóra dobozában
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- Dji Mavic Pro fly more combo
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest