- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a baj, hogy nehéz elválasztani a megalapozottabb dolgokat a meséktől. Gyakran összemosódnak a dolgok.
A wiki iránymutatása lapján, a spanyolnátha eltért a korábbi és későbbi halálozási görbétől.https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/W_curve.png
A legéleterősebb korosztályban is volt halálozási csúcs, amit az immunrendszer allergiás láncreakciójának következménye lehet. A zseléképzés legerősebb szakaszában már nincs vírus, állítólag.
-
fatal`
titán
Nem vagyok biztos benne, hogy ezek testi tünetek vagy klasszikus értelemben vett betegség. Elég sokat aludtam a hétvégén. De nemsokára ledöglök szerintem, csak nem akarok az éjszaka közepén kelni.
#26760: Halálfélelem nem volt, a többi megvan, bár szédülés mostanában nem volt, az általános "félelemérzet" viszont konstans, nem hullámokban érkezik.
-
-
Nna, ilyet is találtam:
Comparing COVID-19 and the 1918–19 influenza pandemics in the United Kingdom"Comparable case fatality rates (CFR) in some situations. It was conventionally accepted that the CFR for 1918–19 influenza was 2%. For COVID-19, the crude CFR shows a wide range, but covering 2%." Ez még nem IFR (Infection fatality rate), csak a tünetesek körében mért halálozás.
#26683: igen, a derékhad pusztítása többszörös elveszített életévet jelent egy társadalomnak. Ha meghal egy 90éves, akkor az lehet 2-10 év elvesztése, de ha egy 30éves hal meg, az lehet mínusz 60. Ezt sokmindenre le lehet fordítani, de pl egy családot teljesen 2vállra fektet, ha meghal a kenyérkereső - legyen bármilyen szomorú is összehasonlításképp a 85éves nagyi elveszítése. Az i.vh utáni társadalmi-gazdasági viszonyok között ez még durvábban jelentkezett, igen valószínű, hogy a spanyolnátha is belejátszott a későbbi nagy gazdasági válság kialakulásába.
-
balojazz
aktív tag
A spanyolnátha összehasonlíthatatlanul halálosabb volt. Akkor a második hullám tarolt, az első 2018 tavaszi után az őszi volt a leghalálosabb. Ami azt jelenti, hogy manapság se tudtunk volna fél év alatt oltást gyártani hozzá, plusz ugye elkezdeni a tömeges oltást, és eljutni vele valameddig. Ez a fejlesztésektől (2020 tavasza) a tömeges oltásig (2021 tavasza) egy teljes év volt még a fejlett országokban is. Ugyanakkor ott a halálozás koreloszlása W alakú görbe volt: nagyon pusztultak a 20-40 évesek, ami ugye gazdasági, reprodukciós, életszínvonalbeli stb. szempontból tudjuk, mit jelent. Arra világítottam rá ezzel, hogy a különféle szigorú korlátozások egy olyannal szemben ma is indokoltak lettek volna, ahogy a félelem meg minden egyéb, pl a vírus kiirtására tett mégoly esélytelen próbálkozások is. Ugyanakkor egy annál sokkal enyhébb covid esetén nem biztos, hogy indokolt sem a nagy félelem, sem a túlzott izoláció, sem a tökéletes oltás keresése. Egyszerűen nem öl meg annyi embert, és nem olyan fiatalokat, mint amaz.
-
Vigyétek le 3-4hétre kanárira, mi már kb tüdődarabokat köhögtünk fel az egyik télen, asszony beszélt az óvónénivel, hogy választhat: vagy úgy hiányzik a gyerek 3 hetet, hogy hozunk róla papírt és esélyes h továbbra is szétköhögi a bandát, vagy úgy, hogy nem, de 100% gyógyultan jön vissza. Belement, Fuerteventurára leszállás után <48 órával volt az utolsó köhintés.
-
Whitelab ÓBUDA AQUINCUM PCR és antigén szűrésminden nap 6:00-18:00Óbuda Aquincum1031 Budapest, Záhony u. 7.
Avidinhez küldik. DE: itt például nincs antitest vizsgálat. A Westendnél, ahogy írták, van, én is ott voltam, 1 nap alatt kaptam leletet.
Gyakorlatban: törölhető a h.sz.-om
-
Drótszamár
őstag
Westend, Ferdinánd híd alatt: https://whitelab.hu/index.php/appointments/set_testtype/17
Én vasárnap regel 8-ra mentem. Nem volt forgalom, volt parkolóhely, nem volt még 40 fok
-
Kékes525
félisten
Hát sokat filóztam ezen. A feleségemé (ő is 2 Sinopharm után 1 Modernát kapott) kevesebb (979,47) ami a vuháni ellen nagyon jó, de a delta ellen már nem annyira. Én azért is beadatom, hogy ne érezze, hogy csak őt szúratom meg. Másrészt az anamnézisemből kihagytam, hogy 2011-ben Deszken a tüdő kórházban feküdtem egy nagyon erős tüdőgyulladással is, 1 hétig oxigén maszkban. Tehát ez miatt is veszélyeztetett vagyok és mivel nincs túlimmunizálási veszély nem hiszem, hogy nagyot kockáztatnék.
Azt azért azt ne feledjétek, hogy nagyon sok kórházi dolgozó, aki kapott két mRNS vakcinát, az nagyságrendekkel immunizáltabb, mint én valaha is leszek, hisz a 2 mRNS vakcinára szinte hónaponként kap 1 boostert fertőzés formájában. Különösen azok, akik koronavírusos betegekkel dolgoznak. Tökéletesen senki sem tud védekezni, így egy kevés vírus sokszor éri őket, ami betegség okozásához nagyon kevés, de boosternek kiváló.
Ja és a 4. az a tartósság miatt is szükséges. A második Pfizer sem emeli meg sokkal nagyobb mértékben a védettséget (82-ről 94-re), mégis a tartósság miatt beadják.
Az viszont igaz, hogy nálam ez most nem létkérdés.
A másik hozzászólásodhoz:
Én két helyen csináltattam, Synlab és Avidin, de az Avidinben azt hiszem mind kettő van. Ott érdemes.
-
balojazz
aktív tag
A fele az túlzás szerintem, egy halom antivaxer is védett valószínűleg természetes módon, csak nem tudja. A gyerekek, fogadni mernék, vagy ugyanígy átestek, vagy nem éri el őket/tünetmentesek lesznek. Majd ilyen elszigetelt gócpontok lesznek: egyes családok szülei, egy-egy család egy faluban, ilyenek. Tömeges járványra ne számíts, valahol az első és a második hullám közti kis fing lesz, de nem a recsegős, csak puffan picit, az utcazaj is elnyomja.
-
Csatravi
senior tag
Az idei nyár sokkal lazábban megy le mint a tavalyi. Akkor nem voltak banzájok, tömegrendezvények, stb. Most júliusban, augusztusban már mindent lehet korlátozás nélkül.
Lejelentett fertőzött most kevés van de a tesztelések száma is elég alacsonyan van. A gyenge tünetesek meg nem is gondolnak a Covidra. Elvégre allergia szezon van így biztos attól van ..... -
sipi700
tag
Mi az a pont, amikor nem védekezek ellene? Jó kérdés. Amíg kötelező home office van fel sem merül. Illetve amíg nincs garancia arra, hogy nem lesznek életminőséget rontó szövődmények. Lehet sokáig, lehet örökké. Egyelőre mentálisan nem visel meg senkit a “korlátozás” (elég jók hozzá az életkörülményeink és soha nem volt olyan életvitelünk), nem mondom, hogy mindig így lesz, mert, ha nagyobbak lesznek a gyerekek fognak menni moziba, buliba stb. Nem fogom tiltani bármilyen is lesz a helyzet, de reméljük addigra tényleg influenzává szelídül.
-
Vesa
veterán
"én arra jutottam, hogy azért valamennyire muszáj elengedni a dolgot, mert vége sosem lesz úgy sem."
Ezzel egyetértek, de itt sok ember számára nem megy az értő olvasás! A savazó kommentek többsége úgy ferdítette be magában a sztorit, mintha mindenhová gázálarcban járnék! Aztán erre reagálnak saját maguknak. Én pusztán annyit írtam -és ennek a döntésemnek az okát érvekkel megindokoltam-, hogy az _oltópontra, egy kórház területére_ mentem álarcban! Nem az utcára, nem a nyaralásra és nem, nem ebben járok reggeltől estig. Sajnálatos, hogy az értő olvasás láthatóan sok embernek alapszinten sem megy.
A kérdésedre válaszolva: magam részéről az a terv, hogy amint az antitestszámom megfelelő lesz, jobban el fogom engedni a dolgot, de egyelőre nem teljesen A maszkot beltérben hordani fogom, mert ha mást nem, a titer számot nagyban csökkenteni képes, ami önmagában félsiker! Egyszerűen semmi nem indokolja, hogy ne így tegyek (a hiten és reményen kívül, de az engem hidegen hagy). Így szeretném kivédekezni a járványt addig, amíg nem érkeznek meg azok a gyógyszerek, melyek már fejlesztés alatt vannak és várhatóan végleg megoldját ezt az egész problémát.
-
Vesa
veterán
"eleve rohantál a boosterért roppant hamar"
3 hét híján 6 hónapja kaptam a második dózist. Több országban az lesz a protokoll a hírek szerint, hogy 6 hónapra rá oltanak boostert, tehát nem érzem, hogy rohantam volna roppant hamar. Nagyon korán kaptam az első dózist és én még 4 hétre kaptam az AZ-t, ami ugye eleve nem túl acélos.
Eddig is nyugodt voltam, viszont emellett óvatos is! Amit a tudomány jelenleg adni tud, azzal élek. Ebbe beletartozik a gázálarc is (ami egyébként megtévesztő név, mivel ezek nem a klasszikus harctéri gázálarcok, hanem az amúgy széles körben használt ikerszűrős munkavédelmi félálarcok. Az más kérdés, hogy kvázi gázálarc, ha olyan szűrőt teszek bele)
Full laza vagyok, ausztriában voltunk 5 napot vártúrán, most megyünk még 1 hét Balatont is. A srácoknak pedig egész nyáron program van szervezve, alig látom őket, minden héten van valami tábor, vagy mi visszük őket ide+oda. Persze én maszkban vagyok akkor is, ha az átlag hülye magyarnak ez nem tetszik, mert ugye a szomszéd tehene mindig fontosabb még ismeretlenül az utcán is, főleg úgy, hogy a "tevékenységemmel" én nem veszélyeztetek másokat. Ezeket viszont könnyen kezelem, már rutinos vagyok az ilyenekkel.
-
kolopele
nagyúr
Éppen ez a fene nagy lazaság lesz az oka egy minden eddiginél komolyabb járványnak. Nálunk az osztályban senki nem fogja még a gyerekeit sem beoltatni, az enyémek már most hétfőn megkapták. Kíváncsi leszek majd hány szülő fog jajgatni ha mégis beüt a krach.
Vesa: Ne törődj senkivel és semmivel, éppen az oltópont az egyik legveszélyesebb hely. Maszkot meg én sem látok senkin még zárt helyeken sem, de abszolút nem szégyellem hogy én nem raktam le. Szóljon be aki mer -
Gothmog
senior tag
Az ADE, mint jelenség létezése szerintem sem elmélet, sőt ezen a fórumon talán én voltam az első anno (nem mintha ez számítana bármit is), aki felhívta a figyelmet erre a dologra. (Egy Ázsiába szakadtam videóban láttam, és akkor jöttem rá, hogy bakker, erről valamikor én is tanultam egy keveset régen
).
Én a gombhoz a kabátot megjegyzésedre általánosságban reagáltam. Miután az az érzésem támadt - ha tévedtem, elnézést -, hogy már unod Syberia fősodortól eltérő felvetéseit és az ehhez linkelt írásokat, és "oda akartál szúrni neki egyet". (Ugye jelen esetben azt vetette fel, illetve vélte igazoltnak látni, hogy az oltások a delta variáns esetében tömegesen ADE-hez vezetnének.)
-
"...de ezek sem 100%-osak (egyetlen egészségügyi dolgozó sem fertőződött volna meg a korona osztályon..."
Az emberi tényezőn nagyon sok múlik.
A kötelező tesztek idején minden előírás szerűen működött.
Már csak néhányan vártunk a tesztre, amikor megcsörrent a tesztelő telefonja. Az aktuális teszt végén a tesztelő felvette és mondta, hogy pár perc múlva visszahívja a hívót. Telefon letesz, friss kesztyű és új teszt. ... Az utolsó után, már kesztyű nélkül visszahívta a telefonálót A telefon ekkor már potenciális fertőzéshordozó volt, fertőtlenítés nélkül nem lehetett volna, használni. Nem tudom a fórumozók közül mennyien nem követnék el ezt a hibát. Legfeljebb az akibe már berögzült a maximális odafigyelés.A védőfelszerelés használat is érdekes történet.
Az elején védőköpeny, arcvédő plasztik, FFP2 maszk, és védőkesztyű volt a felállás.
Elsőre az arcvédő tűnt el, mára a köpeny használata is elhalt. A kesztyű sem olcsó, szóval nem kell már minden teszt után cserélni. Ez persze jelentősen növeli a fertőzés terjedés esélyét. -
Gothmog
senior tag
Szerintem nincs baj azzal, ha valakinek rendre az alternatív megoldások/elméletek a szimpatikusak. Nem egyszer előfordult már olyan, hogy ezek közül lett valamelyik a befutó végül. Ezért szerintem nem szabad csuklóból minden lehetőséget (a nyilvánvalóan áltudományos, gagyi katyvaszokon kívül) elvből és élből kizárni, akkor sem, ha az ember - személyes szinten (mint jelen esetben és is) - nem tartja azt az eshetőséget túlzottan valószínűnek vagy reális forgatókönyvnek.
A lényeg az, hogy tisztességes és szabatos/szabályos vizsgálatok és elemzések készüljenek az ilyen alternatív felvetések ellenőrzésére is, és akkor már lehet valószínűségeket is rendelni hozzájuk. (Pl. valószínűtlen, hogy XY mechanizmus állna a jelenség mögött, nem zárható ki XY mechanizmus közreműködése sem, valószínűsíthetően XY mechanizmus is komoly szerepet játszik a jelenség kialakulásában stb.) -
Ringman
félisten
oltás után is az immunrendszeredé a feladat.
így van, csak ugye van, akit nem lehet oltani (gyerekek)
szerencsére itt a megfigyelt esetekben a longcovid kevésbé jellemző [link]
New @LancetChildAdol is a very reassuring prospective study of >250,000 children, >1700 with + covid test, age 5-17, that shows the risk for chronic Covid symptoms is quite low; 4.4% beyond 4 weeks
Only 1.8% of the kids had symptoms at 56 days. That doesn't mean they won't fully resolve subsequently. It's too bad that even encouraging new data is so poorly received
This report is not addressing whether children should or should not be vaccinated; that's a very different consideration (e.g. risk of transmission). It simply suggests that the potential for #LongCovid in children exists but fortunately is low.
Illness duration and symptom profile in symptomatic UK school-aged children tested for SARS-CoV-2 -
Ringman
félisten
nagyon úgy tűnik, hogy önmagában a delta ellen a korábban magasnak számító átoltottság + a már túl vagyunk rajta hozzáállás arra jó, hogy alacsonyabb halálozási rátával (az oltottak körében), de ugyanúgy kialakul a járvány, az oltás meg kockázatot csökkent.
csak halálozásra kihegyezve: [link]
---
így másfél év és oltások után el kellene felejteni azt, hogy a halálesetekben gondolkozunk, mert az esetek mérhető részében (talán 10%-ában) krónikus betegség lesz a fertőzés vége (gyerekek kétharmada még mindig nem oltható). (ami a személyes tragédiák mellett kurva drága megoldás, persze ha kezelni is akarjuk az eü-problémákat)persze nyilván le lehet szarni azt, hogy az oltatlan gyerekeken átmegy (zéró kampány volt nyáron, majd nyár végén kapnak oltást úgy, hogy az iskolapadba nem védetten ülnek be), aztán max longcovidolnak határozatlan ideig, meg azt is, hogy megint műtéteket kell elhalasztani, vagy nem ér ki a mentő, illetve arra is lehet játszani, hogy minél gyorsabban meglegyen a "hibrid immunitás" lásd briteknél (szerintem ez btk-s történet).
nem gondolnám, hogy a beltéri maszkhordás preventíve visszaállítása olyan hatalmas teher lenne, de megint megvárjuk azt, hogy már késő legyen, kontaktkutatás ismét kizárva.
-
Ringman
félisten
korábban linkeltem egy studyt, ahol pont inaktivált vakcina+gyorsteszt volt a téma (sino is volt vizsgálva)
szerk:
a gyorsteszteknek nyilván limitált a felhasználhatósága. -
BlackV
őstag
"a válaszodban ott is van a cáfolat: amik kiderültek, mind nyugati vakcinákról derültek ki. a keletiek vagy mind full-full hibátlanok, vagy............. (egyszerűen nem publikálnak róluk, így nyilván nem derül ki igazán semmi)"
Azért a kínai vakcináról elég hamar kiderült, hogy pontosan mennyi idős embernek van és mennyinek kevés az antitestes válasza. Narancsvérre szomjazó 7,5 millió ember figyelte árgus szemekkel a kínait. Ha lenne valami mintaszerű durva dolog a sinoról mellékhatást tekintve, az is kiderült volna. -
-
Z.É.T.
őstag
Igen, szubjektíve sok, objektíve arányaiban alacsonyabb számban. De jellemzően kevésbé súlyosak és gyorsabbal gyógyulók. Anyud is biztosan tud némi infót szerezni ezekről.
Nincs olyan vakcina (gyógyszer, étel), amelyik senkinek ne okozna, okozhatna problémát. Nem erről beszélek, de felőlem mindenki azt hisz, amit akar, én is azt teszem, csak viszonylag jó rálátás mellett.
Engem nem kell győzködni, van mindenféle esetünk és sosem tagadtam, hogy lehetnek, vannak mellékhatások, csak laca megint a legkevésbé valid helyről szerzi a félreértelmezhető infóit. (szvsz)De legyen egy tipikus anekdota is.
Legjobb barát (ma van a barátság világnapja!) cégénél a járvány óta az első teljes létszámos "bulin" az egyik munkatárs panaszkodott, hogy néhány hétig részlegesen lebénult az arca a Pfizer után.
Jött is azonnal 1-12 oltási reakciós "horrorsztori", néhány nap munkaképtelenségről, lázról, minden vakcina esetén.
Aztán a cég közmegegyezésesen legszebb nőjéhez fordultak, hogy vele mi történt, milyen oltást kapott - mindenki látta, hogy 10 évet öregedett, kihullott a haja és furcsa az arca. Rosszul érthetően annyit mondott, hogy "engem a vírus oltott be, 5 hónapja le van bénulva az arcom, de olcsón megúsztam, legyen inkább egy perc csend a 4 covid-halott munkatársunknak".Aznap este már senki nem panaszkodott az oltási reakciók és mellékhatások miatt.
Persze tökmindegy, akik megfejtők, ők akkor is azok maradnak, ha elkerülte őket az IFA, meg akkor is, ha már rendbejött a lábuk.
Van pár olyan ismerősöm, akitől okádnom kell.
(nem volt vészes a 4 nap kórház, jó volt a hangulat, a kaja is jó volt, csak hárman haltak meg a szobámból, ők így jártak, akkor sem fogom felvenni a maszkot és betegszem meg tőle - és hasonlók)Na, elkalandoztam, részemről ennyi.
-
tisn
addikt
az is biztos, hogy soha semmi nem fog kiderülni róla később kutatásokból, ahogy az oroszról sem
miert ne derulne ki? utankovetes mindenhol van, a pfizer/az szivizomgyulladas/trombit sem a gyartok "talaltak" meg. a sinoval sok helyen oltottak, nem lehet eltitkolni ha van valami gebasz. (meg ha nalunk lenne is ra igeny) -
A "pfizeresek" azért vannak szerencsés helyzetben, mert nagyjából tudhatják, hogy mire számíthatnak: meddig hat az oltás, hasznos-e a booster. Újabb fél év múlva azt is tudni fogják, hogy kell-e negyedik, és ha igen, mikor.
A sino-ról semmi ilyet nem tudunk, és ugyanez lesz a helyzet a sino boosterrel. (Meddig és mennyire véd egy pfizerre vagy astrára adott sino booster?)
Más. Ausztrálok bajban vannak a karanténra és lezárásokra épített járványvédelmükkel. Eddig nagyszerűen bevált, de a delta ellen kevés, mert a fertőzés a minimálisra korlátozott társadalmi érintkezések mellett is terjed (pl. simán el lehet kapni boltban.) Megoldás az oltás lenne, ami arrafelé jelenleg hiánycikk, vagy még szigorúbb zárás (pl. az élelmiszerboltokat is zárják). Amúgy utóbbival kísérletezik Kína is, ahol a fertőzöttek többsége már az oltottak közül kerül ki.
-
mozso
senior tag
“vagy csak az kerül kórházba, akinél eleve valami para volt az oltással, és akkor nem meglepő, ha a korona is megborítja erősen”
hát itthon van ebből 800ezer Sino-val oltott idősebb, akinek tudjuk, hogy a 20-25%-a nem védett, de a maradék 75-80% Sino-s sem tudni mit csinál majd a delta ellen…
-
daneel_hu
addikt
Símán lehet, hogy ez a delta.
Nekem nagyon fájt a fejem a covidtól tavaly október végén/november elején. Jó az más volt, mert wuhan/nyers D614g mutáció meg mittudomén, de szar volt na.Szerintem nem normális ha ennyit fáj a fejed. Én sem vagyok egy fejfájós típus amúgy.
Főleg nem júliusban!Szerk.: azt is el tudom képzelni, hogy oltott vagy oltatlan de mindenképp elkapjuk valamilyen formában a vírust és túl kell lenni rajta. VIszont ha oltva vagy, jobbak az esélyek.
-
Drizzt
nagyúr
-
-
Hát ez az
Szeretem a kihívásokat / változatosságot?
#25117 radi8tor: lehetnék az oltás másik végén... de nem szeretnék.És akkor sem tudnám...
#25120 Kékes525: nagyjából eddig jutottam
#25126 daneel_hu: Teniszt 1 éve kezdtem komolyabban, elhízást 15 éve...
#25132 Lauda: jogos, de kíváncsi vagyok a véleményekre. Sok praktizáló háziorvosnál valószínűleg több információm van bizonyos szempontból. -
daneel_hu
addikt
Tudom.
Mivel endothel betegség, nagyon egyéniek lehetnek a tünetek, a regeneráció is... stb... stb...
Miután az egyik barátom a tünetmentessége után szívizomgyulladást kapott rá kb. 3 hónapra... sok okosság itt már nincs. (sajnos)Milákot is megrángatta, most meg azért nem rossz a srác.
-
daneel_hu
addikt
"amúgy az a laikus, hozzáértés hiányából fakadó konteóriám, hogy akit az oltás megborít, azt a korona iszonyúan felrúgott volna. tüskefehérje, szar, igen, tud bajt csinálni így magában is, és akkor az tényleg az oltás. na de ugyanez még egy agresszíven replikálódó víruson akkor mit művelne?"
Van 2 kollégám, csak ők kaptak Astrát és nagyon megborította őket az oltás.
Tavaly ugyanúgy kovidosak voltak velem együtt, teljesen enyhe tünetekkel átvészelték.
Ugyanez igaz a szomszédaimra, úszóedzők (covid megvolt, gyakorlatilag tünetmentesség), oltás után 3 napig nem tudtak még melózni se.Hozzájuk képest engem szétbortított a kovid, az oltásból csak a második volt vészes.
Szóval szerintem ezt nem lehet tudni.
Nekem nagyon kevés olyan ismerősöm van aki abszolút nem érezte az oltást másnap/harmadnap... viszont olyan sok van akik a covidot tünetmentesen kihordták, vagy enyhe tünetekkel.
Általánosságban azt gondolom, hogy az oltások az emberek többségénél, főleg a fiatalabbaknál oltási reakciókat okoznak - nem is keveset - de ez nem is baj. -
natë
nagyúr
(Még...)együtt lakunk a feleségem szüleivel...khm..
Nagy sváb ház, ők a felső szinten, mi lent, de ez nem is lényeges.
7 hónapos a kislányunk.
Ők oltástagadók, vírustagadók, mi pedig nem "adjuk" oda a kislányom nekik, mert az egyik kórházban adminisztrál, a másik multinál tolja.
Ők inkább lemondtak az unokájukról, de nem oltakoznak (mindketten jóléti betegek, az após pluszban tüdő, magas vérnyomás, alkoholizmus, anyós nulla mozgás, keringési problémák, 0-24 FB)
Véleményük szerint mi meg fogunk halni, vagy nagyon betegek leszünk 10-20 év múlva (dupla Pfizer).(Mondjuk most cumi van, mert az anyósnak kötelező lesz az oltás. Kíváncsi vagyok felmond-e avagy kitart az elvei mellett.)
A végére majdnem kijött belőlem a qrvaanyázás, de disztingválok.
-
tisn
addikt
azért b+, ilyenkor forgatom a szemeim és előjön belőlem a szunnyadó aweriot. a tudományos világ lehozta a csillagot az égről, itt az oltás. most van dögivel. tudható, hogy mi az értelmes döntés. ő nem kéri. én nem sajnálom, ha meghal, meghal.
a nagyobb problema, hogy emiatt korlatozasok lesznek, megint nyirjuk a HORECA-t, gazdaságot, szivatjuk a gyerekeket majd online oktatassal.
tenyleg az kellene, hogy aki olthato, de nem oltatta magat, azzal barmi tortenik igy jart. ha nincs hely a covid osztalyon, lehet a satorban haldokolni nyugodtan a korhaz mellett.
de persze ezt senki nem fogja bevallalni.
tan a kotelezove tetel lenne jo megoldas, de akkor meg jonne a diktatura, diktatura korus.
-
Sir Pocok
őstag
Ennyi.
Most kell elmenni csavarogni amíg jók a számaink.
Én ősszel azt prognosztizálom, hogy OV gyakorlatilag mindenkinek szólt, hogy"héj gáz lesz toljátok az oltást", innentől kezdve az lesz, hogy mindenki magára vessen.
Ebből adódóan nem fog szigorítani max csak akkor, ha gáz lesz az egészségügyben. Pluszban annyi lesz még, hogy visszajön pár helyen a maszk és ennyi.
-
Gothmog
senior tag
Előfordulhat, hogy abba a kis százalékba tartozik, akinél az mrns vakcina ellenére sem alakult ki megfelelő immunválasz és/vagy a fertőzés - aktuális egészségi állapot/egyéb faktorok együttes eredőjeként - áttörte az immunvédelmet. (A leírás alapján - 4 nap láz, légúti tünetek - ez nem is volt olyan súlyos lefolyás; remélhetőleg visszamaradó problémák nélkül gyógyul fel belőle teljesen az illető fogorvos.)
Erről jut eszembe, beírtam ide példa gyanánt pár hónapja, hogy én pl. tudok olyan orvosról, akit márciusban kb. egy hét alatt vitt el a covid (gyakorlatilag "megette a tüdejét") úgy, hogy ott ült a dupla Pfizer a vállában (a második dózis után kb. másfél hónappal történt). Szomorú, de bárkivel előfordulhat (persze a valószínűségek egyénről-egyénre változnak a genetikai háttér, az immunrendszer pillanatnyi állapota, egyéb élettani tényezők stb. függvényében).
-
Ringman
félisten
na de hogy lehet etikus trialt csinálni, ha nagy vsz-szel nem működik a dolog?
szerk:
ír egy "study"-t, mert benne van a covid és az i betű, a konklúzió pedig az, hogy a "bizonyítékok" nagyon gyengék. szóval az egész betűhalmozás és full értelmetlen.ennek a studynak pont ez a lényege.
-
törölt tag
Én azt hittem az ivermectin már rég kiment a köztudatból mint a fidget spinner, de még tartja magát. Ha csodaszer lenne, akkor másfél év alatt már lenne normális meggyőző tanulmány és közmegegyezés. A cikkfolyam kezd ahhoz hasonlítani, amikor kijön az új iPhone és a youtuberek lovagolják ezer videóval a hullámot, mert az algoritmus azt jutalmazza.
-
"... ha duplán oltott, átesett, mindenféle módon védett komplett családok zsinórban kapnák el a koronát..."
Miért ne kaphatnának fertőzést?
Az egy másik kérdés, hogy mennyi esetben jelentkezik bármely tünet. Jó eséllyel tünetmentesen küzdi le az immunrendszer azt a fertőzést. Illetve nem képes a vírus az aktív fertőzési szakaszába lépni. (képzavar, a vírus nem tud lépni)Minden családban van egy olyan személy, aki a vírusokat és baktériumokat erős nézéssel képes eltántorítani a fertőzéstől. Egyedül a szénanátha kínozhatja meg, De az decemberben is. Ha elenged evés közben egy tüsszentést, még az asztal alatt várakozó kutya is megkapja a fertőzést.
-
Vesa
veterán
Nem rád értettem (és az ingyenes PCR-re, mint írtam), hanem úgy általában ezt látom mindenhol most. Fiam kapcsán ma konkrétan 14 emberről derült ki, hogy beteg. És ezek csak azok, akik az én közvetett látóterembe is bekerültek. Mivel fiatalok, jöttek-mentek az elmúlt hetekben. Sokuk most kb. egyszerre lett beteg, de úgy, hogy a szülők is. Viszont eddig egyik sem kórházi eset -szerencsére-, mindenki oltott valamivel, de jónéhányukat rendesen lerakta ez a valami. Tesztet viszont senki nem kért, pedig házhoz mennek mai napig.
Én már csak azért is kíváncsi vagyok a tesztre, mert a brit úgy ment át a fiamon, mintha mi sem történt volna, 2 napig folyt az orra és ennyi, mindezt oltás nélkül! Ha viszont most ez mégis Covid, akkor azért elég durva lenne, hogy 2 Pfizer után úgy letette, mint egy keményebb flu! Akkor mit csinálhat oltás nélkül? 22 éves, életerős, sportoló fiatal férfi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged