-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igencsak nehéz otthon kimutatni a cuccot: íz+szaglásvesztésre, lázra 2 tesztet is elnyomtam, mind2 negatív. Ez a teszt anno simán jelezte a ba.1 (vagy 2?)-t nálam 10 napon át úgy, hogy akkor nem ment el a szaglásom.
PCR-t meg már a jóistennek se csinálnak, az eü személyzet kötelező heti pcr tesztje is megszűnt tudtommal.
A vércseppes antigén-teszt beszerzését meg hagyom a fr.ncba, attól, hogy tudom, hogy most átestem-e vagy sem, még semmi sem változik a 3 hónap múlva érkező variánssal szemben...
-
-
Z.É.T.
őstag
Egyelemes, egyszer már írtam, de saját: szépségiparban dolgozva évente 3 durvább és még 2-4 enyhébb nyavalyám volt, emiatt sok pénzt is veszítettem, sokat bosszankodtam. Megelégelve ez, az első legkisebb jelre, hogy valamelyik vendég, vagy munkatárs beteg, elkezdtem maszkot hordani. (plusz a kollégák is szóltak, ha az érkezésem előtt volt bent beteg)
Ezen kívül, ha én, vagy bárki más vegyszeres hajkezelést csinált, szintén maszkoztam. Ez a kettő együtt így az éves munkaidőm kétharmada lett, amikor maszkban melóztam.
Fesztiválok és szabadtéri bulik ezerrel, házibuliból azonnal sarkon fordultam, ha valaki beteg volt, máshol (bolt, stb) nem figyeltem oda. Aztán covid-korszak, mindenhol maszk.
A kutyám pár napja lett 6 éve, hogy hozzám került. Eredetileg karácsony előtt mentünk volna, de totálisan ledöntött a flu 2 hétre. (ezután jött a maszkos korszakom)Nos, 6 év alatt 1 kemény és 1 enyhe "megfázásom" volt és a 2 covid. (az elsőt kórházból hozta haza a nagymama, akit mi gondoztunk, a második a kertben talált meg, húgom fiától)
Röviden: a saját tapasztalatom az, hogy SOKKAL jobb nem állandóan kitenni magunkat nagy dózisban a légúti fertőzéseknek, szabadtér - a covidot leszámítva - tök oké. A nem tökéletes maszk pedig alacsony dózis mellett tünetmentes lefutást hozhat, gondolom.
Nekem ez vált be, nem a korábbi ~250 betegség. (40 év alatt; állandóan beteg voltam, hiába a spirituális emelkedettség és 10 év biokaják, stb)
-
anyám azért nem immunológus
elég sok cikk volt már arról, hogy ez az "edzeni kell az immunrendszert" dolog hülyeség, nem "lustul el". gondolkodtam ezen (józan paraszti ésszel
), ez nyilván így is van, a köznyelvben picit félrefogalmazódik ez, mert olyan, mintha úgy edzenéd, mint a haránt-csíkolt izomszöveteid...
nem lustul el, egy adott vírusra valószínűleg nem reagált gyengébben akkor sem, ha három év fertőzésmentes időszak után futsz bele.
a kulcs inkább az lehet, amit a végén írtál: a részleges immunitások. szóval igen, minden fertőzés megterheli az immunrendszered (aminek ezzel együtt ezt bírnia kell: azért van), viszont nyersz valamilyen immunmemóriát, valameddig. ez viszont már számíthat, mert előfordulhat, hogy három kisebb fertőzés meg sem kottyan, egy nagy, amikor kvázi naivként találkozol valamivel, agyonb.sz. a covidnál akár szó szerint: a szervezeted sokat bír, de ha átrúgják egy határon, egyszerűen összeomlanak az alrendszerek és véged. és hát erre sajnos elég sok példát láttunk az elmúlt három évben.
szóval nem az immunrendszer lesz "kigyúrt", hanem részleges immunitást szerzel erre-arra, és ez lehet előnyös. megfordítva, nem ellustult a lezárások miatt, hanem esetleg kimaradtál pár szokásos körből és elvesztetted a részleges immunitásod, aztán amikor újra jött az xy vírus, kvázi naivként reagáltál rá, azaz rohadt beteg lettél.
-
Ringman
félisten
pl: What If COVID Reinfections Wear Down Our Immunity?
---
Study explores incidence, severity, and long COVID associations of SARS-CoV-2 reinfections
Overall, the results indicated that the severity of SARS-CoV-2 reinfections was similar to those of the initial infection, with individuals who experienced mild to moderate symptoms during the first infection having similar symptoms during reinfection, while individuals who experienced a severe initial infection having similar reinfection symptoms or succumbing to the disease after reinfection.
---
[link]
More than 650,000 deaths were registered in UK🇬🇧 in 2022! 9% more than 2019 -
Nálunk tavaly, amikor már egész €urópa oltotta az 5-12éveseket, találd ki, mi volt a kifogás az NHS részéről:
"Nincs elég ember, aki gyereknek tudna oltást beadni. Mondván a "gyerek hisztizik, fél, stb". Érdekes, ez még a csóri Mo-on se volt probléma.
Volt olyan olasz anyuka, aki hazarepült a gyerekével oltásért.... -
Vesa
veterán
Az állatokban evolúciózó Sars-Cov-2-ről nincs frissebb infó? Engem igazából az aggaszt. Azt már tudjuk, hogy fertőzi az állatok egy bizonyos szegmensét is, és azt is, hogy onnan vissza tud cuppanni az emberbe, Ennek általában nem szokott jó vége lenni. Ennek ellenére, mintha ezt a területet kevésbé kutatnák, de lehet, hogy tévedek, nem vagyok naprakész sajnos.
-
-
+"egyebek": wrexit és az évtizedes pénznyomda miatt egy összegben a világra szakadó infla. Az eü dolgozók egyáltalán nem boldogak az effektív fizetésCSÖKKENTÉStől.
És igen, minden telibesz.rása megy: faluháza ajtaján nagyban kiplakátolva, h nekik milyen menő légtisztítógépük van. Látni persze nem láttam, bekapcsolva főleg nem.
"Vannak tragédiák, amik méltók az emlékezésre"
Gondolkodni, tanulni, változtatni nem szeret az emberiség, főleg ha az még pénzbe/profitkiesésbe is kerül. Pearl Harbort, 9/11-t tökéletesen rá lehetett kenni egy külső ellenségre. A covidot, ahogy alakult(!) nagyrészt a saját hülyeségünk alakította így. A "példásan oltott" britek esetében többszörösen is:
- alapból elhanyagolt, majdhogynem magyar színvonalú eü
- majdnem magyar színvonalon egészségtelen életmód, elhízás (ugye Laca mester valós bölcsességei kopogtatnak)
- birkanyájkísérlet
- gyerekek érintettségének fafejű tagadása, iskolába rángatása delta csúcs idején, oltásuk halogatása
- booster oltás erőltetése amikor semmi szükség nem volt rá,majd elérhetetlensége, amikor már kéne....
-
akinek nem tűnik fel még mindig, hogy például nincs hó itthon télen, meg -10 helyett +10 fok van (nem gyenge különbség), meg nyáron eső sincs, meg döglenek le az erdők...
...az menthetetlen. és ja, ugyanúgy összefogást igényelne, az meg nem lesz, viszont ebbű nagyobb baj lesz, mint a kovidbó, móre!
-
"Erre most azt mondod, hogy ne vegyük figyelembe azt az időszakot, amikor a britek hülyék voltak, mert az nem fair? "
te is cipőpasztával mosol fogat/nincs meg a narancs-káposzta különbség?
A britek-konkrétan a hardbrexites zsenicsapat 1db, egyszeri ultraszar döntést hozott, amit már 2-3hét késéssel is késő volt visszamasszírozni.
Ezzel szemben a kínai rezsimnek mennyi ideje is volt ahhoz, hogy leadjon az arcból és a hosszú lockdown alatt ledumáljon a PfizerModernával 1,5Mrd ba.5-ös boostert a bunkerből kibúváshoz? Minimum HÓNAPJAI. Ja persze ehhez lehet kicsit kisebb pofával kellett volna Tajvanhoz és Hong Konghoz hozzáállni.jó hogy így előre tudod a kínai halottak számát. Azt is add hozzá, akik a lockdownhoz kötődő recesszió miatt mindenféle egyéb okból többlethaláloznak.
amúgy: kínai vs brit korfa? népességeloszlás?#67192: kisujjból meglehetett volna egy sinopharm ba.5-bq.1-xbb booster mix még decemberben, kötelező érvénnyel végiglövik vele a lakosságot nyitás előtt 2 héttel oszt csókolom. Vagy biznisz a #hanyatlónyugattal.
-
-
-
A lockdown átka. És még a felfutó ágon vagyunk, hatalmas ország, ráadásul ahogy haladunk a télben a levegő is romlik, immunitás gyengül. Egy hónap múlvára saccolnám náluk a tetejét. Ha a politikai vezetés nincs frissen be-Pfájzerezve, akkor komoly politikai mozgások is jöhetnek.
-
a 3)-hoz: a legtöbb helyi cucc végigmegy évente a lakosságon. a coviddal inkább az a baj, hogy évente többször teszi még
a 2)-hez a klímaváltozós hasonlatot nem értem, de: x évente szoktak a mindenféle vírusok nagyobbat menni pedig, gondolom a mutációkban keresendő az oka. ütős influenza is kb. 3 évente van stb.
-
szerintem 3=2, az 1 meg annyira nem áll már meg, ha csak a halálozást nézzük
innentől a long az igazi gond, és szerintem ahogy megyünk előre az időben, az arány egyre jobban tolódik majd el. egész sok vírusnak vannak egész cifra szövődményei, ebben sem teljesen egyedi a covid, de azért a long, az... para...
-
kpityu2
addikt
Itt nem csak a pénzről van szó. A koronavíruskutatás komoly pénzek felett rendelkezett és lehet, hogy pont ez okozta a bajt. Az ember gyarló. Fontos szempont a helyén kezelni ezeket a kockázatokat és a szivárgó gázt nem égő gyufával keresni valamint szigorúan felügyelet alatt kell tartani a dolgokat.
Szerintem a cikk elég korrekten elemzi a dolgot. A veszély nagyobb mint a nukleáris kutatások esetében és ennek megfelelően kell kezelni. A tudás rosszra is használható, tehát korlátozni kell a hozzáférést. Itt már olyan szintű belepiszkálási lehetőség van az élő rendszerekbe ami akár szándékosan, akár véletlenül hatalmas, neadjisten végzetes károkat okozhat. Az emberiség évtizedekig rettegett attól, hogy egy nukleáris háború eltünteti a civilizációt és most kezd szembesülni azzal, hogy erre más módon is sor kerülhet. -
februárban megyünk "nyaralni": 100%, hogy addigra lockdown lesz még a tevefarmokon is.
ja, az elmúlt 2 napban totál kifektetett vmi bacis nyavaja, lehet a skarlát sztreptója (fehér nyelv? ezt brutál fogkrémmel lepucoltam - Trumpós hipógargarizálást egyelőre kihagyom). magas láz, sűrű takony (< baci?). ma meg alig érzem az illatokat (ízek mennek). Egy tesztet nyomtam, az negatív, de lövök pár adag
ivermecizé, allergodilt -
ki se kéne őket engedni most, basszus! három éve zárka van, most berobbant, mindenki jobban járna, ha várnánk a nyitással két hónapot. addigra a lakosság nagyobbik része immunizált lesz, nem pedig aktívan fertőzött.
esküszöm, hogy 2019. vége után most is olyan, mintha direkt csinálnák
-
Magyarul:
Találtak egy már meglévő gyógyszert, ami megvédheti az embert a koronavírus-fertőzéstőlTombol a koronavírus-járvány Kínában, ezt kell tudni az új variánsról, a BF.7-ről
(USÁ-ban a BF.7 kihalóban van, kiszorította a BQ.1 család.)48%-kal nagyobb eséllyel keveredik autóbalesetbe, aki nem oltatta be magát a koronavírus ellen
"Az amerikai kutatók több mint 11 millió ember betegadatait vizsgálták meg, és arra jutottak: akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást, pont annyira veszélyeztető tényezők a közutakon, mint az alvási apnoéban szenvedők."
Csak azokra vonatkozik a fenti szám, akik baleset következtében kórházba kerültek. És pszichés okokkal magyarázzák. -
Ispy
nagyúr
-
Ringman
félisten
-
-
-
-
-
-
IRO21
senior tag
"A bivalens oltásokat senki nem vizsgálta, hogy mennyire alkalmasak alapoltásnak..."
"Az Európai Gyógyszerügynökség kedden közölte, hogy sürgősségi munkacsoportja arra a következtetésre jutott, hogy az eredeti törzset és az omikron BA.4-5 alváltozatokat célzó, hírvivő mRNS-t tartalmazó kétkomponensű koronavírus vakcinák alkalmazhatók korábban nem oltott gyermekek és felnőttek esetében is – írja a Reuters."
-
-
-
-
gergo5991
őstag
covid után én is tapasztaltam mikro vér-rög tüneteket, szúkált az egész testemben, főként a hajszálerekben lehetett szerintem, UH nem mutatta ki, most utánaolvastam amit te linkeltél, hát UH-val nem lehet kimutatni, nem tudom mivel lehet mert azt nem részletezték
már csak az a kérdés hogy lehetne ezt bebizonyitani és kezelni, itt-ott még bizonyos helyeken előjönnek ezek a szurkálások de 90% ban megszűntek, vagy magától felszivódott vagy lappang valahol, nem tudom...
beerőszakoltam magam egy kórházba ezzel a mikro vérrög tünetes dologgal hát zárt osztályra akartak vinni, meg a ddimmer teszt mellé csináltak egy drogtesztet is. Kezelésnek meg benyugtatóztak.
-
-
-
Z.É.T.
őstag
-
Sped
aktív tag
Örülök hogy átjött a lényeg.
Nem a számokkal vitatkozok, bár a pontos számokat nem ismertem, mert nem követem már ezt, csak szembejött ez a cikk és eszembe jutottak két évvel ezelőtről azok az arcok, akik full lezárást követeltek meg állandóan a kínaiakkal példálóztak, hogy "persze diktatúra, de legalább hatékony" haha, látjuk mennyire. Nem lehet félelemben élni, márpedig a kínaiaknak jelenleg jobban kell attól félniük, hogy étlen szomjan bezárják őket vhova, mint hogy meghalnak a vírustól. Nonszensz és abszurd, ami már abban az abszord országban is kezd feltűnni az egyszerű városlakónak.
Eközben a világ többi része megtanult együtt élni a betegséggel, igen van amikor több a fertőzés több a halott valamikor meg kevesebb, de a covid is egy lett a sok vírusból. Aki akar tud jobban védekezni ellene. Ordító kontraszt az, ami Kínában történik. És erre tényleg jó szembesítő példa a katai vb, amit ott is közvetítenek. Kijózanító, amikor rádöbbensz, mennyire át vagy verve. -
Sped
aktív tag
Sokmindent nem értek el a kínaiak ezekkel az őrülten szélsőséges lockdownokkal, csak annayit, hogy náluk még mindig tombol a járvány, máshol meg már belesimult a hétköznapokba. Ebből is látszik, hogy a diktatúra nehezen tud korrigálni, ha egyszer eldöntötte, hogy a lockdown jó, akkor az jó, bármekkora f.szság is. Most már ott tartanak, hogy nemcsak a vírus, hanem a szigorú járványügyi szabályok közvetlenül is hozzájárulnak emberek halálához.
Sanghajt is elérte a kínai tüntetéshullám
Kína „zéró Covid”-politikája egyre nehezebben tartható, novemberben Kantonban is tüntetések voltak a lezárások ellen. Ráadásul a foci-vb-nek köszönhetően rengetegen szembesülnek most Kínában azzal, hogy a világ más pontjain már maszk nélkül is tarthatnak tömegrendezvényeket.
-
-
PuMbA
titán
"Gut microbiome dysbiosis in antibiotic-treated COVID-19 patients is associated with microbial translocation and bacteremia"
És ha én nem szedtem antibiotikumot? Kiírták, de nem szedtem. Közben a tanulmányban megtaláltam, azoknál a rosszabb, akik antibiotikumot szedtek. Jó hírek számomra
-
-
-
-
Magyarországon - a környező országokkal ellentétben - nagy divat volt titkolni egy-egy covidban elhunyt kismama oltottsági státuszát. Így aztán AZONNAL nyomultak a tardok minden ilyen hír alatt, hogy ők tutira tudják, hogy a 'zóttástúhaltmeg.
Pontosan ezen kommenteknek köszönhetően történtek további halálesetek, itt egy példa, annakidején kihámoztam a szocmédia kommentekből: ikerterhes anyuka, a 3 emberből egy baba maradt életben. Valóban ikerterhes volt, utánanéztem és tag volt egy ikres csoportban. Története őszintén elmondva emberéleteket menthetett volna meg. -
kpityu2
addikt
Csak nem akartam cizellálni. Nem arra gondoltam, hogy "harmóniában élünk a természettel" meg hasonló. Hanem arra, hogy az évmilliós evolúció alatt párhuzamosan fejlődnek a kórokozók és az azok elleni védelem. Hogy pandémiát okoz-e egy változás vagy sem, az sok mindentől függ, de mindennek van evolúciós előtörténete. Kivéve az olyan génmanipulált cuccoknak, amelyek olyan idegen tulajdonságokkal rendelkeznek amelyeket természetes úton nem szerezhettek be. Unikornis nem létezik a természetben.
-
kpityu2
addikt
"Illetve ami ennél is fontosabb, hogy van-e hatékony gyógyszerünk, a rendelkezésünkre álló remdesivir képes-e gátolni a fertőzést – szerencsénkre igen, képes. "
Aha. Persze. Ez a Kemenesi a magyar zoonatik tipikus képviselője. A tűzzel játszik és nem fogja fel, hogy nincs elég biztonságos labor ahol ezt meg lehet tenni. Amúgy jó cikk, köszi, hogy megosztottad. -
Ez nem tudom hogy jött ki, a franciáknál már szinte tiszta bq1 buli van állítólag.
-
ha jól látom kutyafuttában, akkor a franciák és a dánok riportolnak sokat belőle, amúgy nem olyan nagy az aránya még, és ez eleve csak a 44-ik heti szekvenálások, a korábbi pár héttel együtt egyelőre még stimmelhet az alacsonyabb részarány.
ráadásul jónak tűnik rá a ba.4/ba.5 bivalens szuri vagy a korábbi bármelyik omikronos átesés.
-
-
.
Na emiatt aggódok egy kicsit én is, a covidlive térkép totál kifakult, de ez igen valószínű annak köszönhető, hogy abszolút nullára tekerték a járványvédelmet, tesztelést. Egyedül Wales-ből találtam egyelőre szenyvíz-adatokat, ez mondjuk jól néz ki
(pdf 8.oldal)
-
Így van
. Patkány = phase1 ha jól tudom.
#66368: én egy olcsóbb vércseppes otthoni antitest-próbát csinálnék: a csík intenzitása ugyan messze nem kvantitatív, de ha az utsó találkozásod az antigénnel több mint fél éve volt, akkor ott hóttziher nem lesz erős csík. Ha nemrégiben volt releváns, boostoló fertőzésed, akkor az csíkként oda is fogja tenni magát.
-
-
-
-
-
kpityu2
addikt
Az egerek mellett szól, hogy jobban kötődik az egér receptorhoz mint a korábbiak, viszont az emberi eredet mellett szól, hogy emberi eredetű rns inzercióval rendelkezik. (Angela Rasmussentől nem is várható, hogy a labort szóba hozza, mivel Daszak úr hű lovagja és a zoonóziselmélet harcos védelmezője.
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged