- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BlackV
őstag
"szumma: lassan dolgozik lord omikron"
Megerősítem. Barátaim szilveszteri házibulin kapták el egyszerre. Egyikőjüknek 4.-én, másiknak 5.-én jöttek a tünetek. (Ja mindketten 3x oltottak sima náthával lement az egész. Egyikőjük elég komolyan szervi beteg.)
Szóval jobbulást, no para 3 oltás véd, a gyerekek meg bírják több okból is. -
-
ami miatt ez on, van némi tapasztalat, mindenki kezdjen vele, amit akar:
- a fiam osztályát 01.06-án, csütörtökön zárták be
- az azonosított fertőző lány 01.04-én volt utoljára, a fiam nem ül közel hozzá, nem játszik vele
- a fiam 01.10-én lett náthás, addigra mi elkönyveltük, hogy megúszta és #nincsisvírus
- a tesója 01.14-ére lett kruppos
- ő is, meg a felnőttek is 01.15-ére lettünk tünetesek: a gyerekek náthásak, nekünk csak torokkaparás, pedig addigra elkönyveltük, hogy mi megúsztunk és #nincsisvírusszumma: lassan dolgozik lord omikron, simán van 5 nap folyamatos kitettség mellett is, mire megjön a tünet.
ellőttünk egy kisebb hős utcányi gyorstesztet, tesztet:
- fiam pcr-je negatív, pedig orrból és torokból is vettek mintát, igaz, picit szerencsétlenül
- az összes köpős gyorsteszt negatív
- nekem ma csináltunk orrb.szósat is, tövig, az is negatív
- viszont a nyalókás orawell teszt kétszer is nagyon halványan pozitív, kisebbik fiamnál is ultrahalványan pozitív (anyafej nega)szóval, ha most gyorstesztet kell venni, én csak az orawell nyalókásat venném, köpőset pedig soha többet.
-
-
BlackV
őstag
Szia BlackV vagyok, 35 éves oltásjunkie, november óta nem nyúltam tűhöz.
grat neked is jár a Zarathustrahttps://youtu.be/Szdziw4tI9o?t=87
-
-
8th
addikt
Jaja. A minap mi is megtapasztaltuk, hogy Magyarország előre megy nem hátra. Az idős anyámat 16 órán keresztül a sürgősségi várójának folyosóján ültették egy széken miután elviselhetetlen hasi fájdalmakkal bevitte hajnalban a mentő. Van négy darab betegszoba a sürgősségin de oda nem rakhatnak beteget mert fent kell tartani arra az esetre ha covid fertőzött sérültet hozna a mentő. Teljes elmebaj. A rossz gerincével ott nyomorgott szegény egy retró műanyag ülőkés sztk padon több mint egy fél napot. Egy rohadt tologatós betegszállító ágyat nem adtak neki, hogy csókolom tessék lefeküdni mert úgy is jó sokáig itt lesz majd. Orvossal nem is találkozott csak ha elvitték röntgenre és ultrahangra. A sürgősségin egyáltalán nem. Ott simán csak ráparancsoltak az ápolók, hogy ne egyen ne igyon semmit mert lehet, hogy műteni kell (mindezt látatlanban mindenféle vizsgálat nélkül). Rengeteg gyógyszert szed keringésre vérnyomásra két féle fájdalomcsillapítót a gerincére stb... de azokat se hagyták beszedni neki pedig már tíz körömmel kaparta a falat fájdalmában. Várjon türelemmel majd lejön egy orvos és megvizsgálja. Ez volt hajnal ötkor. Délelőtt fél tizenegykor meg is jelent egy doki aki ránézett. Nevetséges. Csináltak néhány vizsgálatot de mivel minden negatív lett kora este kirúgták a kórházból azzal, hogy vagy neurológiai vagy reumatológiai probléma lesz és menjen el járóbeteg rendelésre. Mondták mindezt egy fél lábbal a sírban lévő mozgássérültnek aki alapból csak vonszolja magát akkor is ha amúgy "nincs semmi baja". Szóval anyám kora este a sírástól fojtogatva felhívott, hogy ül kint a folyosón egy szál hálóingben papucsban köntösben ahogy a mentők éjjel elvitték és haza kéne vinni mert kiengedik a kórházból és menjen érte gyorsan valaki. Amikor elmesélte a kálváriáját nem hittem a fülemnek. Gondolkodtam rajta, hogy beszélni kéne a kórház betegjogi képviselőjével, hogy ezt mégis hogyan gondolták de inkább letettem róla. Öreg beteges és egyedül van. Ugyan ennek a bandának a segítségére fog rászorulni legközelebb is és nem akarom, hogy még ennél is szarabbul bánjanak vele csak mert ő az a beteg aki. Undorító, hogy az ember egy életen át fizeti a tb-t majd amikor megöregszik teljesen ki van szolgáltatva az eü dolgozók kénye kedvének. A kezük alá kerül kiszolgáltatva megalázkodva és emberszámba sem veszik. És jön Káslér doktor (akiről nekem mindig a Cannonball Run orvosa jut az eszembe [kép]
) és szemrebbenés nélkül belemondja a kamerába, hogy az egészségügyben minden rendben, az egészségügy működik, az egészségügy bírja a terhelést és természetesen senki sem marad ellátatlanul. Közben egy rutin szürke hályog műtétre BKK megyében két éves várólista van. Kerek perec megmondta a doki, hogy a finanszírozás a szűk keresztmetszet ők kétszer ennyi műtétet is el tudnának végezni és sajnos csak úgy lehet előrébb kerülni a listán ha szó szerint kihal róla valaki az ember elől. Elképesztően morbid az egész. Magyarország 2022. Még jó, hogy előre megyünk és nem hátra.
-
mpo
veterán
Én csak egy normális döntésre vártam. Megtörtént.
Te is és mások is (én is) írták, hogy nem kapnak elfogadható időpontot az ellátásra.
Az EÜ dolgozók meg 200 óránál többet dolgoznak.
Ebben elég nagy része van az oltatlanoknak, amivel illene valamit kezdeni.
Összeszámolhatnám a magán eü-be vitt pénzeket.
A Marfarin Kumarin nekrózist okozott, 2x magán bőrgyógyász, kötszer, barátom egy hónapig naponta kötözött ingyen, 2x-3x magán kardiológia, plusz fogorvos. -
Teljesen szükségtelen egy karácsony előtti speckó variáns/koktél előtt.
Nekem most kb 2 hónapig van annyi védelmem, mint egy átlag novemberi 3.dózisosnak az "okosított" antitestjeivel egyetemben, 2 hónap múlva meg ott lesz már az omikron és a rengeteg átfertőzött miatt igen valószínű az egész covid, ahol a tavalyi hó: nyári szabadságon.
Azt észrevettem, hogy nekem az NHS tökéletes kontraindikátorként javasolja az oltási időpontokat. Tavaly májusban = nyári szünet előtt, második dózisra soha, úgy kellett kiharcolnom, a harmadikat meg március végére, amikor 99.9%, hogy mind1.
-
A hamisított pcr-eredmény, ami része volt a történetnek külön megér egy misét...
#53465: alapvető kérdések: kórlefolyásban (=tüdőben való megtelepedés és szaporodás) különbözik-e a BA.1-től (2. leánykori nevén omikron), és hogy változik-e bármi a vakcinahatékonyságot illetőleg, leginkább a sejtes védelem spektruma nem szenved-e nagyobb csorbát
?
-
Ringman
félisten
hát ezt ugye a bíróság dönti el, mert djoko ügyvédi teamje fellebbezett a döntés ellen, a bíróság az ausztráloknál független intézmény.
ha érdekel, őt olvasva érdemes követni a holnapi (ill. ausztrál idő szerint már mai) tárgyalást.Sunday’s hearing for Novak Djokovic will be heard by a full bench, comprised of Chief Justice James Allsop, Justice Anthony Besanko and Justice David O’Callaghan.
-
BlackV
őstag
Ezt nem tehetik meg az ausztrál emberekkel. ~90%-uk oltott és rendkívüli áldozatokat hoztak a járvány miatt, voltak családok akik hosszú időre szét lettek szakítva a belföldi utazási korlátozások miatt.
Erre idejön egy egészséges teniszező és egészségügyi okokra hivatkozva azt mondja, hogy ő nem oltatja be magát. Nincs az az Isten, hogy ez ott fog teniszezgetni. De holnap kiderül. -
BlackV
őstag
Részemről továbbra is társadalmi megvetés az oltatlanokra, pont ezért. A járvány előtt is voltak bajok de így már konkrétan a normális emberek életére törnek. Remélem Novaxot páros lábbal rúgják ki 3 évre mint macskát szarni, hogy irányt mutassanak mindenkinek, hogy mi újság van.
-
Rive
veterán
... a fél topik hipochonder
Múlt hét elég nyomott volt (munka): volt erre egy kis torokkaparásom (teszt negatív): pénteken kaptam flu oltást, ma reggel pedig a párom csinált egy pozitív gyorstesztet (nekem negatív, egyelőre). Plusz front is van. Ezek után ossza be az ember, hogy miért fázós és kerülgeti a fejfájás
Anno még az egész elején a 'fele tünetmentes' vonal kapcsán láttam egy passzoló megfogalmazást: írta valaki, hogy teszt nélkül fele tünetmentes, tesztelve ugyanaz a fele hipochonder
-
Igazából csak infót gyűjtök, hátha tud valaki valami pluszt mondani vagy valamilyen álláspontot linkelni.
Közben most mondja, hogy a COVID főorvossal meg nődokival beszélt, 4 hónap kell, mert hogy (ezt a lényeges infót kifelejtettem) császárral jött a gyerek, nem hagyományos úton, így regenerálódni kell, gondolom az van, hogy nem érdemes ezt vakcinával bolygatni. Szóval ezek szerint meg van a válasza.
-
SOAD19
addikt
Úúú, ezt a lisziewicz, de rühellem. Anno volt, ez a nyilatkozata, főleg, amit 0:58 környékén előad... Fel is használták az oltásellensek, hogy lám, még a szakemberek se merik beadatni maguknak. Ezután a riport után, ha lett volna gerinc benne, akkor nem szerepel többet médiában. De láthatóan élvezi, lubickol a népszerűségben, tipikus járvány celeb. Hány embert el tudott bizonytalanítani.
-
PuMbA
titán
Milyen jó, hogy azok beszélnek, akiknek nem kéne...nekem is kezd a tököm lenni a sok össze-vissza infótól. Ennek így tényleg nincs semmi értelme, nulla az egész kommunikáció. Majd átlendülünk ezen várhatóan 2022 végén....ha visszaszelidülne a covid és elfelejthetnénk ezeket.
-
tisn
addikt
viszont nekem legalábbis a világon semmi infóm nincs a <5 sino oltásról...
tudom, nincs ema papirja. a kinaiak viszont beoltottak vele ~100M gyereket (mikor utoljara neztem) 3-18 ev kozott, ez eleg jo referencia.pl:
https://www.nytimes.com/2021/12/06/business/china-covid-vaccine-children.html
-
Krinyo
senior tag
Pont ezt akartam reagálni, köszi, hogy leírtad. Milyen "durvaságról" van szó?
Nálunk a 7(,5) éves megkapta a második adagot, egy kicsi karfájdalom. Másnapra elmúlt és semmi más probléma nem volt. Mondjuk erős alkat, 138 cm és 38 kg, harmad adagot kapott egy fél felnőttnyi tömeg, lehet, hogy ezért vette könnyedén mindkét oltást. De mint az antitestes gyorsteszt mutatja, gyönyőrűen működik ez is... -
lacafaca
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
Valamit próbál kihámozni, de semmit sem sikerül.
Messzebbre lépsz, a maximum 2,1%-os halálozásból (topicban tanult elv alapján ugye ezt osztanom kellene, hogy keveset teszteltek, ezért ez a szám valójában kisebb, mert több pozitív tesztet lehetett volna produkálni) látszik, hogy, olyan eredményt kellene kapnia, ami rendben van.
Teljesen egyértelmű, hogy rossz a próbálkozás, mert az eredmény köszönő viszonyban sincs a valósággal.MO: 450.000 fertőzött, 17.000 kórházi eset, 9.500 halott, 2,1% halálozás.
más ország (UK kórházi %-al): 450.000 fertőzött 95.000 kórházi eset, 9.500 halott, 2,1%- halálozás.Nekem ezek a portfoliónak nyilatkozó kutatók kóklereknek tűnnek, sajnálom, hogy nem mondták meg a nevüket, így később valszeg majd újra belefutok a hülyeségeikbe.
Ha csak 1 percre számolunk ezzel, hogy MO-n a fele meghal aki kórházi kezelést kért vagy kértek rá,
akkor más országokban, ahol a kórházi esetek 90%-át tudták meggyógyítani, akkor had feltételezzem, hogy ott boldog-boldogtalant kórházi kezelésre fogtak, és innen a 90%,
vagy
valami nagyon nagy sz*r van a palacsintában náluk, hogy minden 450.000 fertőzöttből 95.000 annyira szarul van, hogy kórházba viteti magát.Neked nem bűzlik ez? Te mondtad, hogy fenntartással, gyanakvással kezeljük ezeket, mert nem hivatalos forrás.
-
-
-
Vesa
veterán
Hát nem egyszer töltöttem az éjszakát ügyeleten. Igen, ezzel már nem lehet szórakozni. Nekem is a doki mondta, hogy legyen otthon puff, de csak végső esetben használjuk, ha már nagyon nem kap levegőt...és persze irány az orvos ha olyan a helyzet. Kétszer ha kellett, szerencsére hamar kinőtte.
-
Vesa
veterán
Hogy én ezzel mennyire egyetértek! Egyszer rájuk is írtam yt-n, teljesen korrekt módon, semmi bántó, hogy a kezdeményezés nagyszerű, de kicsit át kéne gondolni a kérdéseket, kicsit lazábban és frappánsabban kéne levezetni a beszélgetést, mert ez az "1 percben reagálhatnak a vendégek az elhangzottakra" és hasonló rettenetes megoldások nagyon amatőrök és keretek közé szorítják a szakembert is. Nem beszélve arról, hogy a srác képtelen egy gombot megnyomni és átadni a szót annak aki éppen szót kér.
Kettőt találhatsz mi történt a kommentemmel...A törlése után még rájuk írtam, hogy ezzel a hozzáállással amúgy totálisan lejáratják a tudományt, na erre már úgy ahogy van kitiltottak.
Rossz nézni azt a mélázást és bénázást, amit művelnek. Szerencsére tekerhető, mert a szakikat viszont jó hallani.
-
rii
nagyúr
" ... Mückstein osztrák egészségügyi miniszter, aki most az összes osztrákot zaklatja, hogy a szabad levegőn is FFP2-es maszkot hordjanak, fütyül a szabályokra és köhögéskor nyilvánosan leveszi a kötelező maszkot... Mi ez, ha nem a nép kigúnyolása és megalázása? ... "
https://www.facebook.com/dezso.foldesi/videos/990258428233280
ezt szándékosan csinálják
mert jót röhögnek közbena felsőbb körökbenkérdezd már meg, hogy egy járvány kellős közepén leveszi a maszkot, hogy köhögjön???? nem tud a maszkba prüsziokézni????? az eü. miniszter?????
azt hiszed nem jobban örülnék, ha "csak" a vírus lenne?
amúgy azt megfelelő karanténozással az elején visszaszoríthatták volna, de nem várni kellett vele, meg repkedés ide-oda, aztán jajj-"világjárvány".
rosszabb van
igen
népességcsökkentés, mert a kapitalizmus ideje lejárt
erről szól a word economyc forum elnökének, klausch schwab: the great resetjeaminek hát jajj ... pont "kapóra jött" a c.vid, és el lehet indítani a nagy újraindítást
ez a hölgy elég komoly időrendi kutatómunkát végzett, meg végez most is
igen, anitvaxer. -
-
SOAD19
addikt
Gondolom a kötelezővé tétel azért is akaródzik az országoknak, kormányoknak, mert politikai öngyilkosságnak tartják. Ezt úgy lehetne feloldani, hogy az adott ország legerősebb ellenzéki pártja, pártjai együtt kiállna a kormánypárttal és jelentenék be. Így, ezzel nem jutna előnyhöz az ellenzék. Tudom, kicsit naiv vagyok, utópia.
-
BlackV
őstag
Itt viszont az utolsó oszlopban van egy kis degradáció ettől. Ebben az esetben az átesés 3 oltással kicsit rosszabbul teljesített mint az átesés + 2 oltás.
https://twitter.com/florian_krammer/status/1474086128949108737
-
Ringman
félisten
"akár" - via peter hotez
My view? Omicron like the upper respiratory CoVs will not induce lasting immunity. Assuming this wave subsides in February we might get lucky and have an uneventful spring. But then a new variant will emerge from unvaccinated LMICs and sweep across the American South in summer
Unless of course the G7 leaders wake up from their coma and finally commit to vaccinating globally, and then we might have a chance to end the pandemic. If that happens I hope our patent-free no-strings @TexasChildrens recombinant protein Covid vaccine makes a major contribution
(lmic = low to middle income countries) -
fatal`
titán
A két azonos vektor miatt csodálkozom. Mondjuk, ha az astra kicsit jobb is (szignifikáns különbség gondolom nincs, bár nem nyitottam meg a cikket), a gyengébb mellékhatások miatt (Sputnikról nem nagyon hallottam, hogy bárkit is nagyon megrángatott volna több napra, pedig elég sok ismerősöm kapott - persze ez is korlátozott minta - ellentétében az Astraval) így is kicsit jobbnak gondolom.
3. mRNS-sel meg mindegy.
-
PuMbA
titán
Omikronos mRNS-sel beoltatnám magam azonnal, de ilyen 2 hónapig tartó védelmekre szerintem felesleges. Vagy akkor most mik a legutolsó adatok a Pfizerrel kapcsolatban? Meddig véd, ha benyomatom? 6 hónap legalább megvan?
Ringman: Ezt mondom. Ha az überszupererős delta variánst simán megúsztam, akkor most minek egy első generációs Pfizerrel hadakoznom, ami a jövőbeni variánsokkal, ami pl. nyáron lesz már úgy sem bánik el, hiszen jelenleg fejlesztik az omikronos, ami jobban kompatibilis lesz bármilyen variánssal.
-
tisn
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
Sőt, ha ilyen szinten fenntartással kezelem mindkét adatot, akkor még a magánlaboros, portfoliósnál merül fel a gyanakvás, hogy túl sok.
A francia (olasz, stb.) 75%-os adathoz, ha megnézed, hogy milyen helyzetben érte őket és mikor: Ők benne voltak a deltával a felfutásban, nálunk már csökkent javában. Náluk karácsony előtt indult, és tudjuk, hogy mindig a nagyvárosokban szokott kezdődni, ott vannak sűrűn lakott területek. Időben viszont ezekben az országokban már eljuthatott "vidékre" is, de még úgy is alatta vannak a kis magyar magánlaborhoz képest a 75%-os adatukkal. Nálunk most kellene jelentkeznie, hogy a pestiek széthordták minden felé az országban.Most terjed úgy, mint amit a 3. és a 4. hullám felfutásánál tapasztaltunk. Ezzel szemben ahol valóban 75% vagy a feletti lehet az arány, ott 4-6x-os gyorsasággal terjed.
-
Ez a B2 lopakodó variáns. Különös ismertetőjegye, hogy eü-tünettel nem jár, de áttelepül apuci gépére, amin külön Steam-fiókot regisztrál, játékokkal telepakolva
.
Vagy a reggeli küzdelem alatt nem sikerült elég jól megforgatni a pálcát.
#52894: a tardok szerint van rajta grafénoxid és etilénoxid - némelyik szerint még tüskefehérje is, ezzel szvsz simán ki lehet nyiffantani a virnyákokat
-
Peat;)
veterán
Bizonyára, egyszer valamikor, de nem tudhatja az ember mikor.
Itt most arról van szó hogy bemenni egy covid nyalókáért, kb 2 hét karantén betegszabi/home office, családdal nem érintkezés. Negatív pcr teszt ha megvan akkor lehet menni haza. Utána melóból talán nem vinné haza az ember olyan személyeknek akik még/már nem kaphatnak oltást. 3 oltás sem lassítja a terjedést, de a számok alapján aki elkapta az omicront az a gyógyulás után már nem fertőzödik meg újra és újra/gyanítom így nem is adja tovább(annyira).
-
Pusztán érdekességként jegyezzük meg, hogy nem kell a közvélemény-kutató cégnek elfogultnak lennie ahhoz, hogy torz eredményt kapjunk, elég, ha a közvélemény azt hiszi, hogy elfogult. Ekkor ugyanis változik a válaszadási hajlandóság ("Jó napot, X közvélemény-kutató cégtől telefonálok, hajlandó lenne részt venni egy felmérésben?), azaz a mintában megjelenik egyfajta kiválasztási effektus, amit nagyon nehéz kiszűrni.
-
[CS]Blade2
addikt
Miért kellene tudnom ilyet? Nem olvasok semmilyen politikai témájú hírt, egyáltalán nem foglalkozom vele.
A kínai és az orosz oltás kapcsán beszéltünk tegnap vagy tegnap előtt, és ahhoz jött, betette kolléga, hogy melyik mennyibe került, és stb. A kapcsán hoztam, mert friss, és ide kapcsolódik.
Értem, hogy ez a véleményed, de én nem akarok politikával foglalkozni, nem akarok senkivel kritikus lenni, azt sem írom le, hogy ez téged minősít. Egy járvány kapcsán beszélgetek. Szerintem összekeversz valakivel. Ha mégis rá lehet húzni, hogy a véleményeim minden esetben elismerik a kormány érdemeit, az a véletlen műve, mert ahogy nem célom kritizálni sem, ugyanúgy elismerni sem. A jó dolgokat szeretném elismerni, a rossz dolgokat meg nem.
Nekem az, hogy beszereztünk keleti vakcinákat, az nem politikai dolog a vírus kapcsán, hanem mi magyarok, Magyarország szerezte be. A véleményem pedig azért az, hogy jó ötlet volt, mert így gondolom, hogy jól sült el. Ha nem jól sül el, akkor pedig az lenne a véleményem, hogy hiba volt.
Nem akarom a véleményem valami poltikai sz*rral felszorozni vagy osztani.
Ha kormánykritikusnak kellene lennem, akkor ezek szerint fenntartással kellene kezelnem a linkelt grafikont, hogy torzít, mert nem egyezik azzal a véleménnyel, amilyen véleményemnek lennie kellene. Akkor szorzok-osztok, és akkor 50% volt elégedett és 50% szerint rossz döntés? Akkor vannak, akik ezt így csinálják az életben?
Ki hitelesíti a forrásokat, akitől be tudnám szerezni, hogy melyek ezek? -
tisn
addikt
-
BlackV
őstag
"valahogy a 3 kétharmad kibírja majd, ha egy netes fórumtopik ellenzéki."
Pont ezt szoktam kérdezni a jobbos barátaimtól, ha 3 kétharmad alatt is már agygörcsöt kaptok, akkor mi lesz veletek kormányváltás után?
Egyébként nyilván valahol igazad van, de ha nincs itt ez a néhány fék, akkor gyorsan átvált a topik egy 444-telex kivonatoló scriptre, és hamar olvashatatlanná válik a dolog szakmai szempontból. Ezt a kovid dolgot meg nem érdemes politikai érzelmekkel megközelíteni, mert az ember a bőre a tét.
Amúgy az biztos hogy az egyik legnehezebb topik ez lehet ezen a fórumon, grat amúgy, ahogy kezeled! -
tisn
addikt
elotte mar ragugliztam a sino side effect-re, eleg sok talalatot dobott, majd atnezegetem. es konkretan emlexem egy ta'n argentinre, amit lattam, es a mellekhatasok gyakorisagat, szamat vetette ossze, sino is volt. (csak sajna nem mentek/bookmarkolok mindent a temaban)
szerk: targytalan az ogyei irja konkretan az izuleti fajdalmat a sinonal. thread zarhato. bocs, ranezhettem volna elobb is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged