-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
Mármint? Több ismerős, családtag 2. adag után is lófütty volt a mérési eredménye kb mintha be se lettek volna oltva. Nekem ez a bajom, hogy oltás = védett. Miközbe ez kvára nem igaz.
Védett az akinek X adag antiteste van.pont.
De a kérdésem, hogy Pfizer az OK vagy igazából mindegy elsőnek? -
attiati
veterán
"akkor sem lehet biztos igazából"
Pont ezt akartam kérdezni, hogy PCR mennyire megbízható?
Főleg akkor, ha semmi tünet nincs a mintavétel helyén (torok, orr)Konkrét eset:
Ugyanolyan furcsa gyomorszáj görcsöm volt, mint kolléganőnek. Ami azért nem egy gyakori panasznak számít az ember életében...Neki más panasza is volt és pozitív lett a gyorstesztje.
Nekem semmi panaszom nem volt mellkastól felfelé és negatív lett a PCR !A közös tünet a furcsa gyomorszáj görcs, pontosan ugyanúgy.
-
Peat;)
veterán
"...de sima logika: ha az átesés olyan turbó védelmet adna, nem kapnák el újra a zemberek. pedig de."
Sima logika, ha újra és újra elkapnák az emberek akkor az omicron és többi variáns sosem tetőzött volna, illetve omicron nálunk még csak fog tetőzni.
Az átesés egy ideig biztosan véd attól hogy újból elkapja az ember. Nem tudni meddig, de addig igen hogy lefusson a hullám. Hosszú távú védelem na az pocsék.
Az oltások mindeddig a fertőződésre is kihatottak, mielőtt esélye lett volna a vírusnak kiírtották az antitestek. Az omicron esetében ez a jó tulajdonság drasztikusan lecsökkent, elkapják az oltottak és terjesztik így.
Egy omcironból meggyógyult és 3x oltott de még omicront nem elkapott egyén közül a társadalomra az átesett a kevésbé veszélyes egy hullámban, bárhogy is nézem. A már meggyógyultakra nem tudok tanulmányt mutatni, de parasztlogika hogy kevésbé terjesztik a gyógyulás után pár hétig.
Minden óvintézkedéssel is 60% az esély a fertőzésre a 3 oltással(itthon ez szerintem van 70%-80% is). Most ez a bosszantó ebben a körben, mert aki nem kaphatott oltást még, vagy már nem kaphat azzal ez nem túl fair play.
Ha legalább csak tünet után fertőzne ez a szaros, de nem, így az ember nem tudja meghozni a "na most ellépek két hétre kedves család" döntést hogy védje a szeretteit mert akkor már késő valószínűleg. Ez a bomba még csak nem is ketyeg annyira szemét. -
[CS]Blade2
addikt
+Dare2Live
Úgy értem, hogy pusztán abból, hogy oltással vagy élő vírussal szerzi meg. Az élő vírusból is biztos, hogy össze lehetne tenni egy csomagot, ami pontosan ugyanakkora értékű védettséget adna, ha ki tudnák vonni az egyenletből a következményeit.
Szóval a kérdésre a válasz, hogy add védettséget az élő vírusos átesés. Bizonytalan mennyiségben, bizonytalan áron, valamennyi védettséget ad. -
-
daneel_hu
addikt
Nekünk köpős volt, egyetlen alkalommal sem bírt bejelezni. Igaz, volt egy PCR-em is január elején, az sem volt +.
De szerintem az omikron olyan gyorsan terjed, hogy gyakorlatilag bárhol és bármikor elkaphatjuk. Amúgy ha betegek vagytok nyilván nem mentek sehova, amúgy se. -
Peterhappy
őstag
Köszönöm. Ez nem jó hír, de nagyon jó tudni. Örülök, hogy rákérdeztem, mégha kissé hülyét is csináltam most itt magamból. Megérte.
Igen, ahogy olvastam, talán Ti már túl vagytok rajta, a legjobbakat Nektek!
+@fatal: neked is köszönöm. Akkor maradok, míg negatív nem lesz az itthoni tesztem és ha negatívat produkálok, bevállalok valahol egy PCR-t. Annyi pénzt nekem megér, hogy ne fertőzzem meg a Kolléganőket.
Még egyszer köszönöm mindenkinek!
-
BlackV
őstag
"amúgy meg most update-eled a covid bios-t a szervereden"
Kíváncsi lennék feleségednek a fertőzés után mutatna e az IgG növekményt, a legutóbbi eredményhez képest, azaz indukált e IgG választ az omikron. (Persze a teszt ugye wuhani de a kresztreakciók miatt informatív lehet.) -
BlackV
őstag
"ennek megfelelően az ilyen 1500 AU/ml szintek valószínűleg tök jók, mert 3. oltási utáni 1500.."
Ami azt illeti az elképzelésem ennél is merészebb. Az omikron elvileg lassabban szaporodik a tüdőben, mint pl az alpha vagy akár a d614g, ezért több ideig keringhetnek a virionok a szöveti folyadékokban, mire megfelelő receptort találnak maguknak. Ha több az idő, akkor kevesebb antitest is elég arra, hogy "elegyedjenek" egymássl az adott közegben.
Lancet: "whereas changes in intrinsic viral characteristics such as tissue tropism or transmissibility might alter the precise level of NAbs that correlates with protection from illness, NAbTs measured in the laboratory remain the strongest correlate of protection against symptomatic and severe illness across multiple variants."
Tehát eltérő virális fertőzési tulajdonságok, eltérő in vivo védelmi küszöböt eredményezhetnek az antitest szintben. Meglátjuk majd még a későbbi adatokat.
-
BlackV
őstag
Pontosan ez történ kronologikusan, ahogy írod. Végre tanúja voltam az elejétől kezdve, honnan indul, hogyan fejlődik ki egy tudományos tévhit, a média és a poltika erejével, amit a tudomány valójában sosem mondott. A közvélemény viszont egy tehetetlen tankerhajó jó sok idő, mire irányt tud váltani.
De ez megint csak nem azt jelenti, hogy a sejtes védelem ne segítene sokat. -
Stanlee
őstag
majdnem irtam, hogy 2 szputnyikkal... De utana az utolso mondat mindent helyrehozott
Igen, a mellekhatasok rosszak voltak, en is ha anno lett volna lehetoseg valasztani, asszonypajtasnak inkabb mRNS-t kertem volna, mint AZ-t. De mivel itt csak pajszer volt, igy a kerdes nem is merult fel. Magamnak viszont lovettem volna az AZ-t is, ha mas nem lett volna.
-
Ringman
félisten
ez már a "this is mild"?
New Omikron variant spreads - you could possibly be infected twice, says SSI researcher
-
-
Z.É.T.
őstag
Lacának má' megin' igaza van
https://youtu.be/wHx9VoVPLNg -
Kékes525
félisten
+ BlackV
A Sinopharm miatt nekem egészen más a helyzetem mint itt sokaknak. Annyit tudni, hogy az antitest szintet megemeli az mRNS vakcina booster elég látványosan, de azt látni, tudni, van adat róla, hogy ez nem tart örökké (4-6 hónap). A krónikus betegségeim (elhízás, pitvarfibrilláció, magas vérnyomás) miatt logikus volt egy új oltási sort kezdeni, amit a szakértők döntő többsége is javasolt (Duda, Rusvai, Boldogkői, Jakab, Szekanec, Kacskovics, Kemenesi, Sarkadi és a két Falus (András és Ferenc)). Ellene volt Merkely (nem szakember), Szlávik, és Lisziewicz. Az érvelést az is alátámasztja, hogy ilyen esetben a sejtes védelemről nem tudni semmit, nincs irodalom róla. Az mRNS vakcináról (1, 2 ,3 mRNS) pedig van bőven. Nem hiszem, hogy rést lehet találni az érvelésben, ezért is a sok szakértő támogatása. Mindezek miatt vettem fel a 2 Sinopharm után a 3 mRNS vakcinát.
-
[CS]Blade2
addikt
Szóval ugyanott vagyunk, ahol a legelején, hogy 0 és 120 éves kor között, betegtől a makk egészségesig, az egészségtelen életmódosoktól a sportólókig bármi lehet, csak az oltással és a variánsokkal tovább bővült a dolog, és változnak az esélyek, de a tartomány továbbra is 0 és 100 között bármi. Bármilyen oltási márka sorrenddel ugyanúgy a tünetmentestől a halálig bezárólag lehet bármi. Van egy ismeretlen "fogékonysági tényező" azt csökkentettük az oltással (már aki) bármilyen márka csomag esetén egy újabb ismeretlen tényezővel.
Szóval továbbra sem tudunk még annyit sem garantálni senkinek, hogy, ha ez és ez és ez és ez és ez és ez van és jellemző rá, akkor azért belehalni nem fog, vagy lesz vészesebb, mint egy influenza, amibe mondjuk bele lehet, de az ember nem számít rá, ill. aki bele tud, az tudja valszeg magáról, hogy rá már az is veszélyes.
Durva, hogy 2 év alatt nem tudtak rájönni, úgy, hogy az egész világon foglalkoznak vele szakemberek.
Ha van egy fullos sorod, a legjobbnak vélt oltásokkal, soha nem voltál még náthás, csak 15 éves vagy, sportolsz, stb. még simán nagyon ráb..hatsz a leggyengébbnek vélt omikron-ra is, csak lehet 10.000.000-ból 1 ilyen gyerek van. A mérleg másik oldalán meg ott van, hogy valszeg van pár 100 éves ember, aki oltatlan, elkapja, és semmi. -
pjen
félisten
Az majd akkor derülne ki. Gondolom nem véletlen, hogy a németek marékszámra kapták a kábszert. Az oroszok pedig szinte folyamatosan félrészegek voltak. Egyébként nem véletlen volt vagy talán van is a KK nak nyilt és zárt elme osztálya. Sokan még béke időben is össze omlottak.
-
BlackV
őstag
Jaja. Azóta szóltak Seehofernek is, hogy azért ennyire nem vagyunk haladók.
-
tttttt2
csendes tag
-
PuMbA
titán
Mi ezen a hír? Ez egyértelmű volt eddig is
Kicsit komolyabban: az, hogy egy vakcináról nincs adat, nem jelenti azt, hogy rosszabb, mint egy olyan, amiről van adat. A különbség csak annyi, hogy egyikről azt mondhatjuk, hogy: nem tudjuk róla. Nekem az is megfogalmazódott az agyamban egy ideje, de most leírom: simán lehet, hogy tényleg a Szputnyik a legjobb vakcina, mRNS-eknél is jobb, csak ugye nincs róla elég adat, hogy ezt 100%-osan kijelenthessük és nem is nagyon tobzódnak a vizsgálatok, hogy ez kiderüljön.
-
Köcce! Szóval tudsz ilyen Gyurcsók mesteres módszert Te is!?
(#54378) Z.É.T.
Hát nemtom én azt, mennyire publikális infó ez itt!
De jöhecc lassan a Látóasszonyok topikjába akár! Parcit nem hívom, mert már ismeri!
(#54377) daneel_hu
Van ahol a sok folyadék a seritalt jelenti!
De egyébként tényleg nem sokat tud ilyenkor csinálni a jelölt.
-
BlackV
őstag
Én nagyon mérges voltam anno hogy kb utoljára kaptam oltást ebben az országban a (nagymamák miatt) de végül egyénileg nagyon-nagyon jól jártam a 2 sinoval + Jansennel. Az elején (amikor még kevesebb antitest is elegendő volt az alfa hullám idején), nem lőttem ágyúval verébre, a Janssen amikor kellett erős és agresszív választ indukált, de még mindig nem értem el a 40.000au/ml-t se, így tovább tudom folytatni a "progresszív" oltási programomat, ha arra szükség lesz. Valószínűleg még egy 4 oltással se érném el az immunregulációs küszöböt.
-
venember83
nagyúr
A bölcsiben tegnap már csak négy gyerek volt, a többi otthon szortyog, hétfőn este pedig szólt az óvónő, hogy a lánya PCR-tesztje pozitív, ezért ő most karanténban marad otthon. Szóval jók az esélyeink, úgy gondolom.
Nemrég 19 000 esetet jelentettek itt az országban, kb. 45 halálesettel.
-
Soulfly842
addikt
Nincs mit, köszi a korrekciót.
Ilyen részletgazdag, ezernyi kérdést megválaszoló anyagot nem igazán láttam még Covid ügyben, mint amit Szekanecz Zoltán lenyomott (mindent már omikronra is aktualizálva azért respect előtte), sokszor bele kellett pauzolnom az anyagba, s mindenhol van hivatkozás megjelölés is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged