- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
akkor lesznek jobbak a számok, ha tavasszal sokkal többen átestek a fertőzésen, mint ahogy gondoljuk.
---
[link]
A kanyaró, mumpsz és rubeola ellen védő MMR-vakcina és a diftéria, tetanus, valamint pertussis elleni védőoltás (Di-Per-Te) egy friss kutatás szerint hozzájárulhat a COVID-19 elleni védekezéshez – írja a Medicalxpress. A Med tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint ezek az oltások keresztreaktív memória T-sejtek kialakulásához járulhatnak hozzá, amelyek a koronavírus-fertőzés során is támadásba léphetnek. -
-
mpo
veterán
Egyszer voltam a "műhelyben", na azóta nem járok piacra.
A piacon kívül is vannak veszélyes helyek, ahova tömegek járnak, csak nem látunk a színfalak mögé:
pékség, húsbolt, cukrászda, kínai vagy szokásos étterem, pizzéria, büfé.
Ide nem járunk, de itt készül: pitaüzem, tésztaüzem, vágóhíd, húsüzem.
Miket zárt-be a NÉBIH? Bármelyik videó hányást tud okozni az érzékenyeknél.
[link] -
BlackV
őstag
Jaja, én arra gondoltam inkább, hogy a legelső pozitív pcr-ek melyeknél magas mennyiség volt kimutatható, és ezen minták mintavételi ideje lehetőleg még a tünetek megjelenése előtt történtek, összefüggnek-e későbbi súlyos lefolyással. (Azért a tünetek előtt, mert engem leginkább a kezdődózis vonatkozása érdekelne már régóta.)
Amúgy tényleg érdekes study. Akár 10kiló vírust is legyárthatott már az emberiség.Milyen lenne már egy zacskóban tartani, milyen színe lehet, milyen érzés lenne kézzel beletúrni.
-
Anno azt írták, hogy ha nagyon muszáj akkor akár két óra alatt át tudják állítani.
Tegyük fel, hogy ez marketingduma. De szerintem (annak ellenére, hogy fingom nincs róla) azért két hét elég kellene legyen a "két óra"-s kijelentés fényében.
Értem, hogy lényegében (98-99%ban) ugyan az a felépítése a vuhani tüskének és a legújabbnak, de azt is lehet látni, hogy globálisan melyik az éppen domináns variáns. Ebből meg lehet következtetni, hogy melyik lesz onnantól az, amiből jönnek az újak.
Mondjuk az meg bonyolítja a dolgot, hogy egyik kontinensen ez, a másik helyen meg az a verzió fut éppen jobban, és ebbe még belehozzuk a különböző helyeken élők különböző immunrendszerét... jó játék ez.
Meghallgatnék erről valaki hozzáértőt, mert tényleg érdekel a dolog -
+1
Fact Check-More people have not died from COVID-19 vaccines than from the disease itself
(UK-ban júniusig kb. 127 ezren haltak meg (pozitív teszttől számított 28 napon belül), a kb. 5,5 millió igazolt fertőzött közül. Oltás után 1332-en haltak meg a 42 millió oltottból -- ez úgy értendő, hogy akár az oltás miatt is meghalhattak, de lehet, hogy csak véletlen egybeesés.) -
kolopele
nagyúr
Nekem az egyik gyerkőcöm az orrműtéte előtt többször is mondta, hogy meg fog halni, mert nem kap levegőt, és csak megnyugtatásra, na meg orrspray hatására lett nyugodt mindig. Most gondolj csak bele, ha még egy sötét szülő ezt mondja is szegény gyereknek, min jár majd a kis agya neki onnantól? Én "jogi úton ököllel" szétcsaptam volna az biztos a nem létező agyát. Kussoljon az ilyen, ne oltasson ha nem akar, de fogja be.
-
balojazz
aktív tag
Az ecigi alkalmas a leszokásra, így igenis ártalomcsökkentő. Amikor átszoktam, a legkisebb egyéves volt, tehát oviig még 2 év volt hátra, mégis azonnali volt a hatás: ritkultak és rövidültek a betegségek, és azóta sincs változás. Nem lehetséges másra fogni, mert csak az változott az életmódpmban. Szóval a fertőzéseket könnyebben küzdöm le. Utána jött a többi gyerek meg a közösségek permanens boosternek. A covidot kinyírta az immunrendszerem a nyálkahártyán. Ugyan kit érdekel egy ilyen egeres kutatás, ha nálam megbukik? A kutatás tanulsága: ha egér vagy, ne cigizz.
-
zakkant vagyok már végigolvasni, de nem korrigáltak "elméletben szűz" kiindulási csoportokra? Ha a vírusváltozatok nettó teljesítményét akarjuk összehasonlítani, akkor kéne...
Egyébként a valóságban nincsenek lerohanva a brit kórházak, mint a korábbi járványcsúcsok alkalmával, halottszám továbbra is napi 200 alatt (korábban volt bőven 1000 felett is). Ez kétféleképp lehetséges: jelentősen megnőtt a lakosság immunizációs foka - ez tény, az alfánál még az idősek oltásának közepén jártak, ma már a tinik is kaphatnak oltást, másik, hogy maga a vírus enyhült. Utóbbi viszont nem áll meg.
-
Nem egészen, csak akkor, ha ugyanolyan immunizációs fokú és előtörténetű lakossággal indulsz neki a hullámnak. Nem szabad elfelejteni, hogy többek között Mo.-gon végig ment egy nem túl gyenge Vuhani hullám tavaly ősszel (vitte apámat...) és egy igencsak brutál alfa hullám tavasszal (vitt egy 31éves utcabeli srácot a szülőfalumból). Egyrészt az alfa hullámhoz képest Mo.-gon legalább 5M emberrel többnek van több-kevesebb antitestje, másrészt az előző hullámok rengeteg fogékony embert vittek el (számszerint ugyebár a teljes lakosság kb 0.4%-át, ami a covid IFR-jének mondjuk harmada-negyede) - ők már semmilyen körülmények között nem jelentkeznek sajnos az egészségügyben.
Szóval a tavaszi események/világrekorder halálozás megismétléséhez az kellene, hogy a vakcinák/természetes alfás immunizáció legyilkolása átlagban bőven 50% alá (nem fertőződésről beszélek, súlyos kimenetelről/halálról) - nem lesz meg: rengetegen júli-augusztusban kaptak második dózist, ők frissek + sokan kérnek harmadikat.
-
-
-
Drizzt
nagyúr
Azt csak kb. fél év múlva fogjuk tudni. Addigra meg úgyis megváltozik minden. Reméljük legalább a domináns variáns nem. Mert ha az igen, akkor lehet teljesen lényegtelen is lesz erre a kérdésre a válasz. Személy szerint én teljesen elégedett lennék, ha 4-6-12 havonta kellene oltatni(és persze, ha konkrétan lenne mivel, mert szerintem mi a Sinopharmon kívül gyorsan ki fogunk fogyni. Erre az újraoltási körre még nagyjából elég a szajré, ha kell következő, arra már szinte biztos nem).
-
mpo
veterán
Csak azért kerestem elő, mert az 500-ból 1 ember kapja el (OV), az nem ugyanaz, mint amit Gulyás mondott, 500-ból 1 ember betegszik meg.
Már nem foglalkozom a hivatalosan kiadott adatokkal.
Tavaly tavasz óta a nagyvilágot és a környező országokat figyeltem a worldometers.info és a gisanddata.maps.arcgis.com oldalakon.
Abból meg megsaccolom az itteni helyzetet. -
mpo
veterán
Nem erre gondoltam, de félresiklott az idő folyamán.
A deltát próbálná ki tünetmentesen a 3. oltás helyett, amire az írtam, hogy esetleg okozhat egy később jelentkező károsodást.
Nem olvastam sehol, hogy bármilyen kombináció, beleértve a fertőzés után kapott vakcinákat, örökös védettséget adna.
A vakcinák hatása is gyengül idővel, hogy éppen milyen védettségi és egészségi állapotban találkozik valaki a deltával és mi fog történni, az még talány.
Se a rettegő, se más tábornak nem vagyok a tagja, csak az adatok ismeretében próbálom az esélyeket figyelembe venni.
Biztosra semmit nem tudok előre. -
Azért ez az "éljünk együtt a vírussal" is rejt magában kockázatot. Még akkor is, ha eltekintünk a még veszélyesebb változatok kialakulásától. Ugyanis a jelenlegi változat(ok) hosszú távú hatásait sem ismerjük. Pl. egyre több jel mutat arra, hogy a fertőzésből nem lehet teljesen felgyógyulni. És itt nem csak a "long" covidra gondolok, hanem arra, hogy azoknak is lehet egészségkárosodása, akik azt hiszik magukról, hogy meggyógyultak. Volt itt szó többek között szívproblémákról, cukorbetegségről, vesekárosodásról, és a szellemi képességek csökkenéséről. És ha a covid évente végigsöpör a lakosságon, akkor lehet, hogy 20 év múlva mondjuk a lakosság negyede demens lesz, és országos hír lesz, hogy a csajágaröcsögei Mari néni megérte a hetvenedik születésnapját...
-
Így van, ezt elb.szták az elején, de nagyon.
-
valóban nem tudjuk, így azt az érvet, hogy még hol nem adják, hagyjuk is (ott nincs is sino). viszont szakmailag lehet következtetni abból, hogy milyen vakcina a sino, és nincs ok rá, hogy ne működne boosterként. de fullos tanulmány nincs, mert hát ki csinálná meg..? a kínaiak neve nem ér, ők a fázis 3-mal sem vacakoltak, mást meg nem érdekel a kínaiak kínja.
-
pw12345
aktív tag
Nehogy komolyan vegyétek, amit ír! Csak egy rokon, meg két haver (vegán, fitness járó gondolom ott nyalta be, túrázó, biciklista félék) szopik kardiovaszkuláris tünetekkel, igazolt enyhe tünetes, tünetmentes átesés után. Ebben nincsenek benne, akik, azóta fulladnak, nem bírnak felmenni a lépcsőn, időnként le kell dőlniük, stb. Vagy, ahol egyik gyerek hazavitte, csak apu ment rá, többieknél kis takony, családon belül mindössze 25% halálozás - egy kereső, no para.
Hajrá: csak egy nátha!Kezdetben...
...mondjuk, láncdohányosok meg megúszták, lehet dohányt kellene legelnem, mert a füstöt nem bírom.
-
Kékes525
félisten
A vektoros/mRNS kombó is nagyon jó! Olvastam azt a cikket. [A ‘mix and match’ approach to SARS-CoV-2 vaccination]
-
andor80
senior tag
Személyeskedő érzelmi alapon való kommentelésed kérlek MOST fejezd be nem ide való ezzel menj a konteo topikba. Minden egyes hszem tényszerű így amire most ráírtál az is lévén Parci releváns kommentjére érkezett egy releváns minden állítását visszallenőrizhető komment!
Kérlek ha esetleg szeretnél az adott kommentemmel szakmai alapon vitába szállni azt tedd meg nyugodtan .!
Melyik része volt hiteltelen mi a nem igaz belőle? -
Vesa
veterán
Összefoglalva a WHO véleménye az oltásról:
Efficacy against PCR confirmed COVID-19 (Adults): We are very confident that 2 doses of BBIBP-CorV are efficacious in preventing PCR confirmed COVID-19 in adults (18-59 years).
Safety-serious adverse events (Adults): We are moderately confident that the risk of serious adverse events following one or two doses of BBIBP-CorV in adults (18-59 years) is low
Efficacy PCR confirmed COVID-19 (Older adults): We have low confidence in the quality of evidence that 2 doses of BBIBP-CorV are efficacious in preventing PCR confirmed COVID-19 in older adults (≥60 years)
Safety-serious adverse events (Older adults): We have very low confidence in the quality of evidence that the risk of serious adverse events following one or two doses of BBIBP-CorV in older adults (≥60 years) is low.
Efficacy PCR confirmed COVID-19 (Individuals with comorbidities or health states that increase risk for severe COVID-19): We have very low confidence in the quality of evidence that 2 doses of BBIBP-CorV are efficacious in preventing PCR confirmed COVID-19 in individuals with comorbidities or health states that increase risk for severe COVID-19 as included in the clinical trial.
Safety-serious adverse events (Individuals with comorbidities or health states that increase risk for severe COVID-19): We have very low confidence in the quality of evidence that the risk of serious adverse events in individuals with comorbidities or health states that increase risk for severe COVID-19 following one or two doses of BBIBP-CorV is low.
Gyakorlatilag egy kivételével mindenben bizalmatlanok, sőt, nagyon alacsony a bizalmuk!
-
mpo
veterán
Itt vidéken füstjelekkel kommunikálunk, de van aki már talicskán tolja a wifit.
A kis falvakban is van kábel-tv, internet, telefon, van ahol optikai hálózat is.
A 8 millió vidékiből én vagyok az egyetlen, akinek a tévéjén a kedvencekben csak ismeretterjesztő és sportcsatorna van, a többi nem is létezik (se közszolgálati, se retekklub, se csigatévé, se más).
Újságot, rádiót száműztem 30 éve.
Az internetet meg a modemes időktől használom (Datanet Kajak csomag).Láttam videókat, amikben Pesten megkérdezik az utca emberét, kiderül, hogy ott se mindenki atomfizikus.
A munkahelyeim központja Pesten volt, sok időt eltöltöttem ott, ismerem a pesti embert még nagyon magas beosztásban is. -
sipi700
tag
Szerinted vidéken nincs kábeltv vagy internet?
92 éves nagymamámnál is van kábeltv. Attól persze közmédiából tájékozódik el is hiszi és folyton minősít mindenkit
Az se jobb, hogy 63 éves szüleimnél van internet, mert a hülyeséget találják meg, fenn vannak Facebook-on és meg van sértődve, hogy nem tehetnek fel képet az unokákról
Műholdas Borsodban is ott van még akkor is, ha ablak nincs, de ők se M1 híradót nem néznek, se mást, sorozatokban meg nem téma. Okostelón is max. FB. De ezek is csak súlyos általánosítások. Lehetőség mindenkinek adva van.
Ami miatt kevésbé érdekli vidékieket, hogy nincs tömeg sehol “úgyse kapom el olyan könnyen” elv működik. -
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem nem konteosok a felelos tisztsegviselok jellemzoen, csak szamukra a megoldas, a cel nem az amire egy atlagember gondolna.
En - es gondolom a nagy tobbseg is - azt szeretnem, hogy tunjon el minel hamarabb a jarvany, es ha lehet akkor a virus is.
Egy politikus meg azt nezi, hogy hogyan jonne ki a legjobban O ebbol a helyzetbol. Szamara a jarvany, a virus nem feltetlenul problema, hanem eszkoz, sot talan megoldas egy masik problemara.
Amikor mi ugy gondoljuk hogy elhibazott volt egy-egy lepesuk, lehet hogy o nem hibazott, csak neki mas a celja, mint nekunk. -
Az egészségügyet eddigis főleg az idősek terhelték, náluk kb ez az ábra:
Náluk tényleg komoly, kimutatható haszna van a vakcináknak, 10% körüli mortalitásból csinált 1% alattit. Ha az idősek körében sok lenne az oltástagadó ÉS egyúttal olyan, aki a korábbi hullámokban nem találkozott a vírussal, azt aláírom, komoly kockázat.
Egyébként azért is veszélyes rögtön "oltottakra és oltatlanokra" polarizálni a társadalmat, mert ott van pl párszázezer 0 antitestes dupla sino-s, párezer szintén 0 antitestes Astrás. Velük mi lesz? A sino-s még talán sejti, hogy gond lehet és kér boostert, de volt itt az a bizonyos "félegyházi táblázat", feltűnően sok nullás AZ oltottal.
-
andor80
senior tag
Amikor a világ 99.9 százaléka az érveid ellenére sem lesz beteg vagy halott akkor az érveid hibásak.
Megvan a helye észszerű kertek közt a védekezésnek .De az űrrhua vegyvédelmi maszk 4. oltás az nem az.És mivel nem általános és nem elfogadott a társadalom szintén kb 99% nak amit művelsz pl te is engedd meg ,hogy kritizáljam abban igazad van nem szépen kritizálok 101% ék igazad van -
-
Tigerclaw
nagyúr
Az a ceg ahogy nezem, egy tojasfarm, egy ultra tiszta baromfitelep, akik vakcinagyaraknak szallitanak be tojast, ezert kulonosen ugyelniuk kell, hogy az allomany ne kapjon el semmilyen betegseget.
Az nem latszik, hogy mire epitenek a vakcinafejlesztesuket. Ennyi penzbol ketlem, hogy ertelmes fejlesztotevekenyseget tudnanak vegezni, a milliard euros koltsegvetesbol mukodtetett nagy gyogyszergyarak mellet. Arra jo lehet, hogy fejlesszek a kapacitasukat es beszallitsanak majd a leendo magyar vakcinagyarnak, foleg ha az tenyleg csak hagyomanyos vakcinak gyartasara lesz alkalmas.
-
Asbee
veterán
Nem kicsi különbség van aközött hogy lapos a föld , és hogy jelenleg egy szinte járványmentes , kicsi kockázattal járó időszakban valaki gázmaszkozik , amire az a véleményem hogy rettegés. Remélem végre lezárhatjuk ezt és befejzted a hisztit. Nézz körbe a világban hányan követik a példád, aztán gondolkodj el rajta nem-e te tolod túl. Ez volt az utolsó hsz-em ebben a témában.
-
Asbee
veterán
Nagyon is értelmezve volt. Nem minősítettelek, szidtalak és nem is szólok bele hogyan védekezel! A véleményemet mondtam el, hogy ez már rettegés a vírustól. Ennyi! Ez a vírus, itt lesz közöttünk, nem fog eltűnni, már nem. Az oltások sem fogják elhozni a csodát, látni ezt is, de biztos hogy sokat segítenek és fognak is. Nem érdekel és nem nézem le aki gázállarcban futkos, de a véleményem ugyanaz erről. Amíg ezzel nem sértegetek másokat, addig meg szerintem lehet itt. Oké? És ha kérhetem engedjük is el ezt a témát....
-
Asbee
veterán
-
"Nem nevezném túlzásnak a gázálarcot és a hermetikusan záró szemüveget amiben mentem."
ez is csak egy vélemény, de én meg de. duplán oltva vagy, eleve rohantál a boosterért roppant hamar stb. viszont remélem, hogy most már nyugodtabb leszel és elteszed a gázálarcot
(meg persze semmi közöm hozzá és nem kibickedünk, csak most tényleg lehetne lazítani picit, feltöltődni, mert ősztől úgy is vicsorgás lesz, ha akarjuk, ha nem)
-
De, korrekten illeszkedő ffp3, erre való szemüveggel, illetve bevetés utáni zuhany már védekezésképp is elmegy. Vagy covid-osztályon szkafanderben forgatják a betegeket?
#26051: igen valószínű a szándékosság, a május óta nyitott kocsmás brit modellhez hasonlóan: a gyerekek longját továbbra sem akarják beismerni, a többi pedig had pörögjön: a delta szépen mindenkire rátol egy 2. generációs mutáns boostert a még nem ismert valszleg ütősebb-vakcinakerülőbb utód előtt, antivaxxerek száma jelentősen csökken.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ugyan miért fertőzné az orvost akin FFP3 maszk van védőszemüveggel? Vagy már megint ott tartunk, hogy mindenen átmegy és mindent túlél a vírus?
Ózonnal fertőtlenítenek napközben, körbe hipóznak mindent mint a fertőző betegek osztályán. Nincs az az isten hogy pont a fogorvosnál terjedjen a virnyák. Sokkal jobb helyek vannak neki erre. -
Jablocskov
tag
A megfigyeléseik többsége nem általános, csak egyes esetekben állt fenn, a szerzők is többször megjegyzik, hogy további vizsgálatok szükségesek. Ezek a cikkek jól bemutatják azt, hogy az immunológiai folyamatok mennyire bonyolultak, és minél többet tudunk meg ezekről, annál több kérdés merül fel.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Mivel nem kotelezo az oltas, senki sem vonhato felelosegre jogi szempontbol, barhogy is dont es barmi is tortenjen kesobb. A kormanynak ez kenyelmes es a felnottek eseten igaza is van. Mindenkinek szoltak, kertek, konyorogtek, megadtak a lehetoseget. Ha nem kell nekik, nincs mit tenni. A gyerekek eseten problemasabb a helyzet.
Mas orszagbol van informacio, hogy a gyerekek (12-18eves) Pfizer/Moderna oltasa eseten lepett-e fel komoly mellekhatas es ha igen, mi es milyen szazalekban?
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez igeretesnek nez ki. A vakcinak is hatnak es valoszinuleg a kezelesi protokollban is talan elorebb leptek.
A Brexitnek is volt ezek szerint pozitiv hatasa, mert joval kevesebb vendegmunkas ingazhat mostanaban, igy nalunk es talan egesz kozep-Europaban alig indult be a dolog. UK-ben gondolom nagy a forgalom oda-vissza India fele, igy ok extrem adagot importaltak a deltabol, a Brexit meg csokkentette az EU es UK kozott az utazgatast, sot lehet hogy voltak naluk karantenszabalyok a hataratlepesnel.
Gondolom amelyik kormanynak volt esze az meg is szuntette ideiglenesen a ki/be utazast UK iranyaban de a mediterran orszagok biztos nem, mivel nekik nagyon kell a penzes turista. Valoszinu hogy Spanyol-, Olasz-, Gorogorszag eseten nagyobb es koraibb felfutas van vagy lesz.
-
törölt tag
Gyakorlatilag szó szerint ugyanezt írtam a 25.570-es kommentben, amit a cikkben is olvashatsz, de semmi baj kedves Vesa. Amelyik kommentemre reagáltál, az meg gyakorlatilag teljesen másról szól és szintúgy hibátlan. (ehhez, hogy megértsd, a 25.563 és 25.566-os kommenteket is javaslom) Köszönöm azért az aggodalmad a "hozzánemértésemmel" kapcsolatban. Lehet, hogy neked kellene kicsit alaposabban olvasni. Szórakoztató, ahogy kolopelével feltváltva égetitek magatokat. A "szakértők".
-
BlackV
őstag
"Az nem sokat mond, hogy Marika és Józsika rosszul lett vagy meghalt XY vakcina beadása után."
"Tehát kell egy kifejezett szándéknak lennie ahhoz a hivatalos szervek részéről, hogy tudományos igényességgel monitorozzák az eseteket, majd ki is vizsgálják őket."
Hát ha rászűrsz, hogy astra vérrög, időrendbe rakod és visszaolvasod a fejleményeket, láthatod, hogy pontosan Marika és Józsika derítette ki a vérrögöt, nem a gyártó és nem is a transzparens nyugati szervek. Sőt nagyon is óvatosan fogalmaztak mindvégig, "hogy nem állapítható meg egyértelműen az összefüggés" stb stb, azt is mondhatnám, hogy mismásolgattak inkább. De aztán Józsika meg Marika csak vérrögös lett megint. Aztán jött az "oltás előnyei messze meghaladják a lehetséges mellékhatásokat." Míg végül már egyértelmű volt, utána már jöttek rá a kutatások, össze-vissza számokkal, most sem tudjuk pontosan mennyi az annyi. Bocsi de ez van.
Kicsit szarul érzem magam mert az eltartott kisujjad belekényszerített ebbe a kicsit oltásellenesnek tűnő hozzászólásba, pedig oltáspárti vagyok nagyon is.
Egyébként nem tudom mit várunk? Ha le van írva, hogy a Sino 250 000/1 arcidegbénulást okozhat, vagy a szputnyik 200 000/1 kapilláris szivárgást, akkor jobb? Ha tudjuk, hogy 120 000/1, akkor már nem vállaljuk be, de 250 000/1 már oké?
Ha itt valami olyan lenne, hogy 1000/1 arcidegbénulás mondjuk a sinonál, akkor a fél Múzeum-körút élő Van Goghként mászkálna.
Az algopirin évtizedek óta forgalomban van, nyugati, transzparens, amit akarsz. 6 éves követéses kutatások készültek róla 20milliós!! résztvevőkkel. Mégis fogalmunk sincs végül, hogy 5 000 000/1 vagy 1 000 000/1 okoz halált agranulocitózis miatt. Inkább ráírták a dobozára, hogy 10 000/1 csak hagyják őket békén. Meg az embereket is, köszönik nekik oké ez a risk fejfájásra.
Most biztos majd valaki ízekre fogja szedni ezt a posztot és nem azt akarja meglátni, amit mondani szeretnék. Itt nagyságrendi különbségek vannak a vírushoz képest mellékhatásokban ez lenne a fő mondanivalóm. Vagy akkor ott a Pfizer, arról mindent lehet tudni pontosan, azt kell akkor kérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest