Hirdetés
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ma volt egy órás nagy megbeszélés a sulis (első) osztállyal, hogy mi a franc legyen hétfőtől. kb. 70% nem akarja vinni, páran mindenképpen akarják (muszáj, azt mondták), ment az ötletelés mindenféle hibrid megoldásokról, meg pár szülő mondta, hogy szívesen tanul online ilyen 3-4 gyerekkel, amikor a sajátjukkal tanul.
tulajdonképpen összességében tiszteletreméltó volt az egész.
ugye első, két osztályfőnök van. az egyikük férje most halt meg covidban, szegény romokban van, most is elsírta magát. a másikuk elkapta utolsó héten (b+, viktor
), egy hónapig fetrengett, úgy tartotta az online óráját (!), hogy arra az egy órára összekaparta magát mindig. a szomszéd osztályban az egyik anyuka meghalt.épp két 14 éves gyereket lélegeztetnek.
isten verje meg a magyar kormányt, hogy nem vár még két hetet. mindet, telibe!
-
Ringman
félisten
nemzeti dezinformáció a járványüggyel kapcsolatban.
-
válasz
Tigerclaw
üzenetére
vagy inkább úgy mondanám, hogy totál egyéni mérlegelés tárgya minden ilyen, minden a részleteken múlik.
mi elég sokszor találkoztunk a nagyszülőkkel, de sosem durrbele balázs módjára, nem olyankor, amikor a gyerekek előző nap még közösségben voltak. most például voltunk húsvétkor, de addigra itthon voltunk hetek óta, anyám oltott, apám félig oltott volt, tünet sehol semmi.
most felmerült megint, hogy legyen valami, az ottani szomszéd gyerekekkel játszhatnának (ők nemrég estek át rajta), de mondtam, hogy babonából, de most már meg akarom várni a második sputnik shotunkat, legyünk immunizálva.
a karácsony nagyon ki volt tervezve, nem is lett gond. stb.
-
catroot
veterán
Fura a halálozási lista, mert a tegnap elhunyt ismerősöm (47 éves férfi) nincs a tegnapi listában.
Most vagy a holnapiba kerül bele, vagy elírták az életkorát. Bár itt már semmin nem kell meglepődni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
koncsik
üzenetére
Szerintem felre kellene tenni ezeket a csaladi unnepeket, akkor is ha nincs semmilyen teszt info, akkor meg plane, ha van barmi kis esely hogy lesz ott pozitiv, vagy olyanok akiknek meg elmeletileg sincs vedelme. Pont ilyen tortenetet olvashattunk mar parszor aminek nagyon rossz vege lett. Nem szabad arra apellalni, hogy "velunk ugysem tortenik majd semmi".
Az hogy a legtobben be vannak oldva, mar onmagaban megadja a valaszt, mert ezek szerint nem mindenki.
Akik be vannak oltva, mind megkaptak mindket oltast es le is telt az ido?
Kapott-e valaki pl. kinai oltast, ami esetleg hatastalanabb lehet?
A mutansok miatt sok oltas hatekonysaga lehet alacsony vagy elegtelen.Az egyetlen okos dontes az, hogy el kell halasztani minden talalkozot ami nem kikerulhetetlen. A szuletesnap messze nem ilyen.
-
Rive
veterán
válasz
koncsik
üzenetére
Illetve a negatív gyorsteszt és abszolút tünetmentesség nem megnyugtató?
Egyedül a pozitív gyorsteszt az ami megbízható ilyen 'menjek-e vagy se' célra, a negatív nem igazán
A fertőzés után a tünetek is, meg a fertőzőképesség is hamarabb jön, mint a gyorsteszt bedurranása.
A kérdés ott inkább az, hogy mikor voltak oltva a résztvevők. Illetve lehet, hogy nekik kellene inkább (Igg) gyorstesztet csinálni. -
válasz
Ezekiell
üzenetére
és emvy: köszönet
Bővítem: holnap lenne családi ebéd (vasárnap van a szülinapja), ott a legtöbben be vannak már oltva (további részletek nem várhatóak
)
Mikorra van most PCR eredmény?
Illetve a negatív gyorsteszt és abszolút tünetmentesség nem megnyugtató?
(Volt most egy esetem, ahol szinte 100%, hogy téves volt a PCR, antitest teszt még nem volt ugyan, tévedhetek) -
alakesh
tag
RasztaZenekar, második nap. Tegnap este volt egy kis fejzsibongás, és egy minimális hőemelkedés, ezt leszámítva semmi. Ma reggelre kutyabajom, és az izomfájdalom is múlóban.
-
Mai feladat: Nem oltott, fiatal nő, nem oltott (illetve influenzával és Pneumovax-al igen tavaly novemberben) semmilyen tünete nincs, IgA immun ELISA/CMC vizsgálattal 0,344 (0,3 alatt negatív), IgM, IgG negatív. Következő lépés?
a/ leszarja, úgyis mindenki meg fog dögleni/nincs is vírus (jó ez csak vicceskedés, ne tiltsatok ki
)
b/ antigén gyorsteszt, ha negatív go to: a/ vagy c/?
c/ PCR egyből
(Ő PCR-ra gondolt egyből, de van Ag gyorsteszt kéznél)
Kösziiii
-
Kékes525
félisten
Ez így rendkívül félrevezető. Az előbb általad említett törvényekbe is ütközik. Félre ne értsd, NEM a te írásod, hanem a kormányfő közlése. Nincs 3 millió 140 ezer oltott ember. Legfeljebb 3 millió 140 ezer ember, akik legalább már az első oltást megkapta. Hatalmas különbség.
-
Krinyo
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
A Moderna/Pfizer által felpiszkált immunrendszered még csak most kezd el igazán dolgozni a szervezetedben, nem csoda, hogy a gyorsteszt nem mutat semmit. A második után 1 héttel csinálj. Valószínűleg már a jövő heti is mutatná, de nem lőném el feleslegesen.
-
Kékes525
félisten
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
"Moderna első oltás után 17. nap."
A első után a 17. napon NEM érdemes, mert az egyéni szórás nagyon nagy.
"Ugye azt mondják, hogy 14. naptól már elméletileg védve vagy, az antitestek elkezdenek termelődni."
A védelemnek több szintje van, ezért ilyet senki nem mond. Csak azt, hogy elkezdődik az antitest termelődés és kis fokú védelem már lehet, de az ilyenkor még az nem sok. A gyorstesztek ezt nem biztos, hogy kimutatják. Pláne nem mindegyik.
-
bigdady
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Vagy azt jelenti igazuk volt és gyorsteszttel tényleg nem érdemes. Rendes vervételesre menj
-
FіkuszKukіsz
őstag
Nos, csak nem hagyott nyugodni a dolog, hiába mondják nem érdemes gyorsteszttel megnézni az oltás utáni védelmet, csak csináltam egyet.
Moderna első oltás után 17. nap.
Ugye azt mondják, hogy 14. naptól már elméletileg védve vagy, az antitestek elkezdenek termelődni. Na, nekem semmi antitest. Ez most azt jelenti, hogy
- sóoldattal oltottak be vagy
- nem az izomba adták vagy
- még nem alakult ki a minimális védelem vagy
- a T-sejtes védelem kitakarította, ez esetben valszeg valamilyen szintű T-sejtes védelmem már van a korona ellen.Remélem az utóbbiról van szó. Külföldi szaklapok is azt írják, hogy nem minden esetben alakul ki antitest azoknál, akik T-sejtes védelemmel rendelkeznek. Akik tünetmentesen átesnek a fertőzésen azoknál is ez van, ott sem szoktak találni antitestet vagy csak minimális mértékben.
Valszeg jövő héten is csinálok még egyet, majd a második után is egyet.
-
Kékes525
félisten
Igazad van abban, amit írsz, de azt nem szabad elfelejteni, hogy békeidőben a vakcinákkal szemben sokkal szigorúbbak a követelmények, mint a gyógyszerekkel szemben, mert a gyógyszerekkel ellentétben a vakcinákat teljesen egészséges embereknek is beadják, másrészt aki megkapja a vakcinákat, az elvileg a vakcina által védett betegségtől mentesek.
-
Krinyo
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ez hamarosan nálunk is így lesz, ha elfogytak a regisztráltak.
-
Egy alkotmánybíróságos cikkben találtam:
Az Alkotmánybíróság ugyanakkor hivatalból eljárva alkotmányos követelményként megállapította, hogy a rémhírterjesztés tényállása
csak az olyan tény közlését fenyegeti büntetéssel, amelyről az elkövetőnek a cselekmény elkövetésekor tudnia kellett, hogy hamis, vagy amelyet maga ferdített el, és amely a különleges jogrend idején a védekezés akadályozására vagy meghiúsítására alkalmas.2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről *
337. § (2) Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Tavaly egészült ki a 2. bekezdéssel a btk 337§-a, illetve bekerült a 322/A § is, Járványügyi védekezés akadályozása címmel. A linken minden infó és indoklás megtalálható az említett paragrafusokkal kapcsolatban.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Vesa
veterán
válasz
Ezekiell
üzenetére
"Parci fogalmazta ezt meg jól: ez a vakcina normál körülmények között rég a kukában lenne, engedélyt se kapott volna."
Nem az AZ _és úgy általában a vektorosok- a csúcs vakcinák most, ebben szerintem mindenki egyetért. Ugyanakkor azt vitatnám, hogy ne kapott volna engedélyt békeidőben. Flu oltási reakciókban is haltak már meg emberek, az Aspirin és az NSAID-ek is engedélyt kaptak, pedig az alkalmazásuk rizikója körökkel magasabb.
Az Astra és a többi vektoros hatásfoka sem rossz, az igazi probléma az egyes variánsok elleni gyenge hatásfoka. Az mRNS verziók úgy tűnik, lényegesen jobban sikerültek ebben a vonatkozásban is. -
Vesa
veterán
válasz
einstein
üzenetére
"Ugye az oroszok is publikáltak Phase III adatokat, persze ők csak "handabandáznak", de egy ugyanilyen Phase III publikálás az XY nyugati gyártótól már biztos valid)"
Keversz dolgokat most. Én egy percig sem problémáztam az orosz vakcina hatékonyságán, vagy a phase 3 adatokon, mivel ezt publikálták! Azon cikk állítását kérdőjeleztem meg -és ezt továbbra is tartom-, miszerint az oroszok állítólag valamiféle csodás tisztítási eljárást alkalmaznak, ami miatt az ő vakcináljuk nem okoz vérrögöt. Ennek kb. semmi köze a fázis 3-hoz. Az Astra esetén sem a fázis 3-ban derült ki, hogy _esetleg_ vérrögöt is okozhat -alig értelmezhető esetben-, csak ott folyamatos és transzparens adatáramlás van a tömeges alkalmazást követően is, míg az oroszok részéről ez sokkal kevésbé látszik.
A tudomáy nem hiten alapul, ezt azért tisztázzuk! A dolog lényege éppen az, hogy ha egy kutatócsoport elvégez egy tesztet, akkor annak minden egyes részletét, körülményét ás adatait publikálja, így teljesen független szakemberek és más kutatók is el tudják azt végezni, validálni, ellenőrizni. Ha ez megtörtént, és reprodukálható módon az adatok egyeznek, akkor az eredmény valid, tehát bizonyított. Ez egy lapon sem említhető a sajtó agymenéseivel, ahol "állítólag ez+az" történik egy termék gyártása közben.
-
t72killer
titán
Indiai duplamutáns. Britek fogtak már belőle - a kontinens lustábban szekvenciáló országaiban vajon mennyi lehet?
-
meglátjuk, hogy mi lesz, május 10-ére védettek leszünk az asszonnyal (az összes elavult variáns ellen
), azt már eldöntöttük, hogy a kisebbik megy vissza bölcsibe onnantól, a sulit majd az addigiak fényében értékeljük, de szerintem a nagyobbik is megy.az a reális, hogy rohadtul nem lesznek itt beoltva kisgyerekek idén, ergo úgy is elkapják ősszel legkésőbb.
majd figyelünk rájuk nagyon, ha meg átment, elszenvednek egy kivizsgálást ők is. -
mozso
senior tag
-
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
az is ott van a szövegben elrejtve, hogy visszakézből felpofozta a dél-afrikai maláriát a czucc!
-
mozso
senior tag
Rosszul tudod. Nincs osztályozóvizsga kényszer, ha van elég jegye a diáknak a félév lezáráshoz. Ez általában 3 vagy 4 jegy félévente tantárgyanként. Ha megvannak a jegyeid nem kötelezhetnek osztályozó vizsgára. Meg kell oldani, hogy legyenek jegyek.
Vagy rendes otthon tanulás és pl. bemenni felelni. Vagy online felelés vagy kreativitás. Mi bemegyünk felelni.
-
Z.É.T.
addikt
Persze, ebben semmi meglepő nincs, azért kérdeztem rá, mert amit korábban linkeltem, abban nem volt oksági megfejtés.
(és azért, mert nekem is hunyt el makk egészséges aktívan sportoló ökotanyás ismerősöm, de az még csak egyetlenként egészen kicsi minta volt, mostanában viszont többször beszélgettem két komoly természetgyógyász baráttal és mindketten arról számoltak be, hogy a felső 5%-ba sorolható egészségűek közül is sokat odavágott a covid, longoznak is közülük és tönkrevágta a belüket, valamint hunyt is el közülük néhány)((én pedig 12 év alatt sem tudtam helyrehozni a sajátom a bárányhimlőm után
)) -
Madwe
nagyúr
Mindkettőt említi, azt is amit te, de van egy ilyen szakasz is, amit én úgy értelmezek h bizony a fertőzés elötti mikrobiom alapján is előre meg tudják jósolni h mennyire lesz komoly a lefolyása - ráadásul a bélbaktéria jobban korrelált a lefolyással mint a nem, kor, bmi, vérnyomás pl.
Gou et al. were among the first to report gut microbiome dysbiosis and immune-inflammatory phenotypes that may predispose patients to severe/fatal consequences of COVID-19 (Gou et al., 2020). These authors developed a proteomics-based risk score by machine learning and found that the gut microbiome has better predictive capacity when compared to various demographic and laboratory findings, including gender, age, BMI, blood pressure, and lipid profiles (Gou et al., 2020). Their study revealed that inflammatory cytokines were positively correlated with Blautia, lactobacilli, and Ruminococci, while Bacteroides, Streptococcus, and Clostridiales were, on the contrary, negatively correlated.
-
Z.É.T.
addikt
válasz
Kékes525
üzenetére
Bocsánat, nincs most időm lefordítani, itt már ok-okozatként van vizsgálva?
(amit korábban hoztam studyt, abban még nem)Azért kérdezem, mert nemrégiben kaptam olyan infót, hogy sok, kiváló egészségű és extrán jól táplálkozóknál is "agyonveri" a mikrobiomot a covid.
(az érdekelne, hogy itt kiderült-e, hogy előbb volt rossz állapotban a bélflóra és EZÉRT lett súlyosabb a betegség, vagy itt is csak annyi, hogy akinél súlyosabb volt a betegség, azoknál rossz volt/lett a mikrobiom.) -
einstein
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
SOTE-n nem volt semmilyen előzetes ellenőrzés. Bent kellett leadni a papírt, addig már sorban álltunk kb 20 perce, katonák terelgettek, stb.. Valószínű, amikor már beszedték a nyilatkozatot az asszisztensek, akkor lehetett ellenőrzés, hogy van-e időpontunk, de csak a papír alapján. Addig nem nézte meg senki, igazolványt sem kértek.
-
Kékes525
félisten
Nem volt róla szó, pedig nagyon fontos. A mikrobiom szerkezete, elsősorban a bélbaktériumok összetétele nagyon fontos a COVID-19 betegség lefolyásában. Ha a gyulladáskeltő baktériumok kerülnek túlsúlyba, akkor a citokin vihar kialakulásának nagyobb az esélye. Az elhízottakban a bélflóra összetétele is megváltozik, ezért is érzékenyebbek az új koronavírusra:
[SARS-CoV-2 and immune-microbiome interactions: Lessons from respiratory viral infections]
-
Ringman
félisten
Reggel 5 és este fél 10 között lehetnek majd nyitva a vendéglátóhelyek teraszai
tehát akkor vendéglátóhelyek teraszán nem kell maszk, de egyébként közterületen meg igen. fuck logic
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Ezekiell
üzenetére
Ezt azota joparszor leirtak, hogy az 55 alatti noi let nem bizonyitott egyelore, hogy novelne a kockazatot. Pl.: Ukben a 19 halottbol 12 volt no. De azt is odairtak, hogy sokkal tobb no is kapott AZ-t, mint ferfi. Jo lett volna, ha odairjak, hogy megis mennyi, s akkor nem kene itt talalgatni. A kor tekinteteben viszont sokkal erosebb korrelacio mutatkozott.
-
Ezekiell
veterán
válasz
koncsik
üzenetére
Valószínűleg van összefüggés, de azt leírni kijelentő módban, hogy VAN összefüggés, és az AZ trombózist okoz (még ha nagyon kevés esetben is), azt nem lehet. Tudományos alapon se lehet, mert még több vizsgálat kell (ilyen kijelentő módhoz nagyon, NAGYON sok alátámasztott, peer reviewzott, megismételt, igazolt kutatás kell), de leginkább gazdasági és politikai alapon nem lehet: ha ilyet leírnak az EU szervek, akkor az AZnek mint vakcinának reszeltek azonnal, és a cég is kb csődbe megy. Most, amikor oltani kell majdnem bármi áron, ilyet nem lehet leírni.
Elég szar ezt leírni, de attól még így van. Parci fogalmazta ezt meg jól: ez a vakcina normál körülmények között rég a kukában lenne, engedélyt se kapott volna.
Mondom ezt úgy, hogy AZ-vel oltottak, mert én személy szerint biztos vagyok benne, hogy a a risk-benefit ratio az a benefit irányába dől határozottan. Pláne, hogy nem vagyok 55 alatti nő, és elég medium/high risk a megfertőződés (gyerek közösségben, asszony is, csak én vagyok itthon).
-
válasz
Ezekiell
üzenetére
Ability and possibility are similar ideas. If you've got the ability to do something, then it's possible for you to do it – in principle at least, although there might be something that prevents you. And, conversely, if you haven't got the ability to do something, then it isn't possible for you to do it. Both can and could (and other modals, especially may and might) are used to express various kinds of possibility, ability, permission and potential. -
én amúgy a j&j bejelentés óta nyilván arra számítok, hogy a sputnik sem viselkedik majd másképp ilyen téren, figyelni is fogjuk a tüneteket. ettől függetlenül szerintem nem lehet nem úgy értelmezni az EMA állásfoglalást, hogy a vakcina ritka esetben ilyet okoz. és hát nem csak egy állásfoglalás van a témában, hanem a valóság is, ami szintén ezt mutatja.
-
einstein
senior tag
Végső soron minden hiten alapul. Az EMA / CDC döntéseiben is csak bízni tudsz, ellenőrizni valójában nem. Márpedig rájuk ugyanúgy nyomást gyakorolnak a politikusok, vagy a gazdasági szereplők. Annyi a különbség talán, hogy ez egy többszereplős játék, nem pedig egy autoriter rezsim mondja meg felülről a tutit. Egyedül ez jelent némi kontrollt.
Egy átlagember szempontjából teljesen mindegy az is, hogy mi van publikálva. Te úgy sem tudod ellenőrizni az adatok hitelességét, így meg kell bíznod abban, hogy valaki ezt megteszi helyetted. (Ugye az oroszok is publikáltak Phase III adatokat, persze ők csak "handabandáznak", de egy ugyanilyen Phase III publikálás az XY nyugati gyártótól már biztos valid)
Alapesetben én is jobban bízom a nyugati rendszerben, de végső soron ez is csak bizalom/hit kérdése... És ahogy most élesben látjuk is (pl. AZ esete), itt ugyanúgy nem minden szakmai alapon dől el.
-
én örülök, ha bármi infót találok a sputnikról, ezért osztottam meg.
de még oda is írtam a tegnapihoz, hogy ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz az oroszoknak, a maihoz meg azt, hogy akkor két nagy múltú nyugati cég ne tudna vakcinát tisztítani?
viszont akkor is az van, hogy most már a sputnik is több 10m beadott adagnál tart, csak dél-korea 650m adagot gyárt belőle / év (!), szóval az, hogy a fázis 3 hiányzott tavaly, csak mérsékelten releváns egyre inkább.
-
Az EMA azt mondta, hogy lehetséges összefüggés. ("the vaccine may trigger" - Ezekiell? komolyan kérdezem a véleményed
)A mellékhatás értékelés egyszerűnek látszik, de sok mindennapos kifejezés mást jelent, mint a normál használatban, a "nincs összefüggés"-en kívűl minden azt jelenti, hogy nem zárható ki az összefüggés. Ezért kerül be mindenis a betegtájékoztatókba/alkalmazási előiratokba (egyik gyógyszercég sem szeretné megütni a bokáját, néha ennek ellenére is alaposan koccannak a bokák...).
-
Ezekiell
veterán
válasz
koncsik
üzenetére
can result -> okozhat, abban az értelemben, hogy kevés esetben okoz. Példa: "Az alkoholos befolyásoltság alatti vezetés balesetet okozhat!"
could result -> okozhat, abban az értelemben, hogy nem bizonyított hogy okoz. Példa: "Az őrölt elefántcsont impotenciajavulást okozhat."
Szóval csak pontosan

-
Ringman
félisten
(állami) pcr-tesztnek hány nap átfutása szokott általában lenni?
-
Vesa
veterán
A választ neked címeztem, de nem rád értettem, hogy bizonyítottnak veszed Te személyesen! Ha ez félreérthető volt, akkor elnézést! Azonban jellemző sajnos úgy általában -és ez a fake news terjedési oka is-, hogy hiteltelen cikkeket tényként, bizonyítékként értelmeznek, vagy osztanak tovább az emberek.
-
-
Vesa
veterán
A feltételes mód nálad mióta bizonyíték? Az EMA is csak annyit közölt, hogy esetleg kapcsolat LEHET, de ez egzakt módon nincs bizonyítva. Kérlek linkeld a validált tanulmányt a kijelentésed mellé, ellenkező esetben a kijelentésed alaptalan vádaskodásnak minősül a nyugati vakcinákkal szemben!
-
Vesa
veterán
Azt egy szóval sem állítottam, hogy az orosz vakcina rossz!
Annyit állítok, hogy olyan cikkek alapján, amiben "állítólag ez+az" szerepel, és egy orosz minisztérium bejelentése -ami tudományos hitelesség szempontjából értelmezhetetlen-, ne tekintsük már bizonyítottnak, hogy az orosz vakcina tisztább gyártási eljárást alkalmazna mint bárki más! Azt meg főleg nem bizonyítja semmi, hogy az egyébként a nyugati vektorosokkal teljesen azonos technológiát képviselő vakcina gyakorlatilag nem okoz _esetlgesen_ pont olyan melllékhatásokat, mint a nyugati verziók. Ahhoz, hogy ez kijelenthető legyen, sokkal több, jobb, hitelesebb adat kellene. Olyanokat én itt nem látok, tehát a cikk a bulvár szintét sem éri el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), egy hónapig fetrengett, úgy tartotta az online óráját (!), hogy arra az egy órára összekaparta magát mindig. a szomszéd osztályban az egyik anyuka meghalt.
A fertőzés után a tünetek is, meg a fertőzőképesség is hamarabb jön, mint a gyorsteszt bedurranása.
)
)

))