- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
leslieke #1371 üzenetére
nem is keresek sose GoT infót. itt úgy is be lesz linkelve. köszi.
de valamit nem értek. azt írják a 3 könyv első felét fogja feldogozni az évad. de ara emlékszem hogy a 3 kötet kb első 200oldala mér aról szólt amit a 2 évadban láttam. szóval oké hogy a 3. az egy vaskosabb kötet volt de ha azt veszem hoyg az eddigi évadok egész köteteket dogoztak fel nekem kevésnek tűnik ennyi cselekmény. -
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1321 üzenetére
Gondolom nem olyan eget rengető probléma az HBO-nak, hogy az aznapi műsortervet úgy állítsák össze, hogy +3-5 perc jut egy Game of Thrones epizódra. Eddig is problémás volt a cselekmény sűrítése, ezek után pedig főleg az lesz! Nehéz lesz jól kijönniük a készítőknek ebből a helyzetből.
-
válasz
leslieke #1316 üzenetére
hát nekem jó lett volna akkor a nem javított. nem téma hogy kaszter vagy casterly.
viszont ara kíváncsi lennék hogy a simába van e ennyi térkép? ebbe sok van és marhajók! én imádok olvasás közbe egy helyszín név-nél gyorsan a térképhez lapozni és látni hol is "vagyok" épp. a varjak lakomájában ezt nem nagyon tehettem meg mert 10 említett helyszín névből jó ha kettő megtalálható volt a térképen.másik. író meg fordító is mindig írja a könyv elején hogy jon, daenerys meg tyrion története stb.. ARIA????? nálam ő az egyik kedvenc karakter de ezek szerint az ő cselekménye nem olyan fontos hogy említsék. ja meg a másik csapat bran és reed-ék. na őket szeretem még olvasni. majd meg zavarodtam mikor a legutóbbi róluk is szóló kötetbe előre lapoztam és láttam h kb a könyv felétől nem lesz több bran fejezet azt meg már tudtam hogy a varkjakba egyáltalán nem.
Elkezdtem olvasni tegnap az 5. kötetet. tyrion fejezetem már megkaptam most aria és bran fejezeteket akarok! -
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1273 üzenetére
Igen, ez az. Mondjuk a borítón lévő punk törp is nevetséges, mivel ilyen izomzattal és alkar hosszal relatíve behajlítani se bírná a karját!
Valahogy én már mindentől igyekszem eltávolodni, ami zombikról szól. Az emberi fantázia nagyszerűségének és határtalanságának megcsúfolása, amikor egy száz éves ötletet dolgoznak fel sokezredik alkalommal.
Hogy a témához is hozzászóljak: Martin sorozata azért fogott meg, mert szabadjára engedte a fantáziáját és egy egész világot teremtett, saját természeti és emberi törvényekkel, ugyanakkor az emberi realitásokra alapozva, az alapvető mitológiákból merítve.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1265 üzenetére
Igazából mire elkészül mind a hét kötet, lehet, hogy már csak e-könyv olvasóra lehet majd megvásárolni őket! Az író alkotói sebességéből ítélve még ez is előfordulhat.
Legfeljebb jó nagy perselyt kell venni, és forint helyett eurót dobálni bele. Vagy a szkeptikusok dollárt. -
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1225 üzenetére
Mondjuk már csak azért is újra kell nyomni, mert nagyon sok fordítási hiba van. Míg az egyik könyvben Kaszter-hegynek van fordítva a Casterly-rock, addig az 5. kötetben Casterly-hegynek. Meg ugye a Feketeüstöket is "angolul hagyták" az utolsó eddig megjelent könyvben.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1173 üzenetére
Ebben biztos vagyok én is, de nagyon sok olyan ember vásárolta meg az eddig megjelent köteteket, akik nem "elfogult" rajongók. Őket bizony vissza kell majd csábítani valahogy.
Ahogy az író tempóját ismerem, szerintem még nekem is szükségem lesz egy ismétlésre a hatodik könyv előtt.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1171 üzenetére
Ebből pedig az derül ki, hogy valószínűleg nem kötik túl szigorú szerződések sem a könyvkiadóhoz, sem pedig az HBO-hoz.
Ha túl sokáig írná a 6. kötetet, az bizony nem kedvezne a könyveladásnak, hiszem minél tovább kell rá várni, annál több pénzt kell majd belefektetni a marketingbe. Szerintem.
-
-
TaliGa
aktív tag
válasz
leslieke #1088 üzenetére
SPOILER
Ugyanezen az oldalon a Ser Robert Strong-ra mutató hivatkozást olvasd el. Számomra a könyv alapján egyértelmű volt, hogy ő az. A levágott fej helyett pedig egy megtisztított koponya ment Dorne-ba, tehát korántsem biztos, hogy az Gregor feje volt. Nyilván Gregor nem ember már, nem eszik, stb., Qyburn rakta vhogy össze, de sztem ő van Ser Robert páncélja mögött -
TaliGa
aktív tag
válasz
leslieke #1079 üzenetére
Figyelmetlen voltam, tényleg írtad. Egyébként nyilván nem fikázni akarom a könyveket, csak én pl. 7 éve elkezdtem olvasni A Jég és Tűz dalát, és ha a mester egy-, kétévente kiadna egy kötetet, hát élvezettel ropogtatnám, lehetne az akár olyan, mint a Varjak, vagy a Sárkányok. De ilyen ütemben fél évtizedeket várni arra, hogy alig vánszorog a történet, emiatt nagy a csalódás (azért bele nem roppanok, meg újra elolvasom majd)
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #993 üzenetére
Persze minden író stílusa valamilyen szinten átvehető, talán még én is tudnék írni egy kötetet Martin történetét folytatva, az ő gondolatvilágát és cselekményvitelét utánozva, de biztosan érezhető lenne a változás.
Amennyire a második évad hű volt a könyvhöz, szerintem teljesen mindegy, hogy az író beavatja-e a távlati terveibe a rendezőket... Ha Martin netán elhalálozna, a filmesek biztosan élnének az alkotói szabadságukkal.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #979 üzenetére
Több helyről is hallottam már, hogy Martin nem túl jó egészségi állapotnak "örvend", éppen emiatt a sorozat két rendezőjének el is árulta, hogy mivel kívánja befejezni a hetedik kötetet, hátha ő már nem éli meg azt.
Persze hajlandóak lenyelni az emberek a folytonos újításokat, addig amíg nem a történet végéhez közeledünk. (Tudom, hogy lényegében minden sor elolvasásával az események végéhez közeledünk!) A lényeg, hogy a hetedik kötetben már elég bátor (vagy botor?) dolog új szereplőket bevonni. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest