- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Na majd megnézem a fizikai kártyával az ATM-es érintést.
Ahhoz képest a magyar Google fiókomban megjelent a GPay app és a TW kártyát is elfogadta gond nélkül NFC-s érintésre és terminálokkal megy is tökéletesen.
Lehet a TW virtuális Google Pay kártyaszáma nincs engedélyezve az ATM-nél miközben a Curve és Revolut kártyaszáma igen. -
tomp
félisten
Miért lenne nálam a kártya? Hónapok óta nem használom a kártyát még ATM-re se! Most sem volt nálam a kártya csak a telefon.
TW-re állítva a GPayt semmi. Csak az app nyugtázott. Curve-re és Revolutra állítva a GPay-t már kérte is az ATM a PIN kódot.
Ha hivatalosan megy a magyar TW kártya akkor miért nem fogadja el az ATM? Érintéssel csak átadja az app a kártyaszámot független attól, hogy hivatalosan megy e vagy nem.
GPay-ben a magyar TW konkrétan hivatalosan megy. -
-
qqzs
őstag
Egyebkent nem teljesen ugyanannyi, vegigzongoraztam gbp hufot es vannak anomaliak a dij se meg az atvaltas sem egyenes aranyban valtozik az egyik valoszinu kerekites miatt bar nem egyertelmu. de pl 10x100ezret kuldeni sokkal dragabb mint 1m-t
Az atvaltas fizeteskor HUF-GBP-dij
100 - 0.25 - 1 Ft
1000 - 2.53 - 4 Ft
10000 - 25.27 - 43 Ft
100 000 - 252.70 - 428 Ft ez viszont kuldve szamlara 252.73 - 664Ft
1 000 000 - 2526.68 - 4282 Ft kuldve 2527.69 - 4518 Ft -
qqzs
őstag
-
gyulaszu
senior tag
Nagyon szépen köszönöm.
Kiment a fejemből (vagyis benne sem volt) hogy HUF-os számlát is nyithatok, csak a saját belga számomra gondoltam.
Most már csak azt kell kiderítsem, hogy a HUF beutalással >> EUR-ra konvertálva és kiutalva, illetve a közvetlen HUF-os kártyáról "utalva" kedvezőbb-e az átváltáshoz használt árfolyam.
Vagy esetleg ezt is tudod csípőből?
3000 EUR kell érkezzen a másik félnek -
tomp
félisten
A mai a 9. munkanap. 16-a az első. 27-e munkanap volt nemzetközi viszonylatban. Csak itthon volt munkaszüneti nap. Azaz 27-én mentek a külfödi bankok. Azaz ha tartjuk amit írtak nekem akkor holnap van az utolsó nap, hogy megérkezzen a Curve számára a Refund kérelem. De a jövőévet megvárom azért.
-
tomp
félisten
+OTP akkor lenne ha már Curve-nél lenne a visszatérítés de még ott sincs.
A Revolutot csak azért írtam mivel volt már Google Pay érintéses mobilfizetésem ami mögött Revolut volt. Azt csak a Google Pay "nem ül a pénzen" dolog miatt említettem. Most semmi köze nincs a TW-hoz. Most TW-Curve-OTP az útvonal. Google Pay nem játszik ebben a körben mivel nem megy át a Google Pay rendszerén a pénz. Csak a kártyaszámot emeli át onnan a TW. Nyilván a TW elindította a pénzt de a TW-t kiszolgáló rendszerénél van még mindig a pénz. Írtam a Curve-nek, hogy a TW tranzakcióval kapcsolatban van egy Refund. Vissza is írtak, hogy ők még nem kapták meg a TW-tól a Refundot.
Egy szóval sem írtam, hogy nem dolgozik a TW csak vicces, hogy utalásnál azonnal elveszik a pénzt de visszaadni már ennyi idő... Curve 5nap alatt visszaadja. OTP 3nap alatt. Revolut azonnal. TW meg több hét...
Várok még tovább mivel Csenge megírta, hogy extrém eseteknél akár 10munkanap is lehet. Azt mindenféle képen megvárom. Én mindenkinek adok időt bőven! -
tomp
félisten
Jelen esetben a Google Pay csak annyit tett hozzá, hogy nem kellett manuálisan beírni a kártya adatait hanem a Pay-ben elmentett kártyát illesztette be a TW appba. De ennyi. Itt csak a TW-Curve van. A curve mögött az OTP de az most még nem számít.
Volt Curve-re visszatérítésem 2x! Egyszer a Curve indította a Refundot. Appban azonnal megjelent és értesítés is jött, hogy Refund. Onnantól számítva 5munkanap volt mire az OTP-s kártyára visszaérkezett a pénz. Utána a Netflixnél volt valami miatt téves terhelés. Miután írták, hogy elindították a visszatérítést, a Curve app szintén azonnal szólt, hogy Refund. Szintén 5munkanap volt mire az OTP-re visszajött. De most a TW-os tranzakciónál még Refund sem érkezett a Curve felé.
Google Pay nem ül a dolgon. Revolutos Google Pay fizetésnél is volt visszatérítésem. Ott is azonnal visszajött a pénz a Revolut kártyámra. Pedig Pay érintéssel volt a fizetés azaz a terminál egy Pay által generált virtuális kártyaszámot kapott. Pay értesítés, hogy visszatérítve, Revolut app értesítés, hogy a vásárlás visszatérítve.
Itt a TW ül a pénzen...
Ezt írják:
Az adatoknál az összeg szerepel és a tranzakció azonosító. -
tomp
félisten
Nincs TW kártyám. Appban utalást csináltam. Felkínálta, hogy fizethetek Google Pay appal. Abban meg van adva a Curve. Azzal fizettem. Ha a TW visszatérítése eljutna a Curve-ig akkor az appban megjelenne és értesítést is kapnék. De még a Curve-ig sem jutott el. Azaz a TW ül a pénzen. Volt már Refund kérésem a Netflixnél. Ott miután elindították a Curve app máris szólt, hogy Refund a Netflix fizetés. Onnan még 5nap volt mire visszakaptam a pénzt. De amíg a TW-től nem érkezik meg a visszatérítés addig a Curve sem tud mit kezdeni.
-
tomp
félisten
Jelen esetben a TW tartozik nekem! Mikor utaltam a pénzt ugye levonta a TW de akinek küldtem a pénzt ő nem kapott semmit! App sem jelzett neki és emailt sem kapott! Másnap töröltem az utalást amiről bezzeg kapott a másik személy értesítést, hogy visszavontam az utalást amit meg sem kapott! Újra utaltam amiről rögtön kapott értesítést és meg is kapta a pénzt. De a második utalás összegét újra levonták ami egyértelmű. Az első pénzét meg továbbra is várom. Nem kis összeg. De még a Curve sem kapta meg a Refundot. Pedig még onnantól is 5nap...
-
Tuomas
addikt
Nem egy nagy áldozat, annak fényében, hogy utána szabadon az is elkölthető.
Feltölti az összeget, amibe a termék kerül, megrendeli a kártyát, majd ha megjön a kártya, berakja PP alá és fizet ebayen.
Persze ehhez egyszeri előrefele gondolkozás szükséges, hogy mielőtt vásárolni akar, kiváltsa a kártyát. -
KTU
addikt
CIB-nél "értéknap" és "Visszaigazolás dátuma" mindkettőnél 2019 12 06
Szerintem elment a pénz, Raiffeisen gyűjtő számlán van, csak nem vezetik át felhasználóhoz.
Üzleti fiók, de szerintem ez mellékes.
A pénz biztosan megérkezett a gyűjtő számlára, mivel a GIRO ma működik.
Csak a TW nincs az ilyen napokra felkészülve.Nem fontos most gyorsan utalnom, igazából teszt jelleggel direkt küldtem így, hogy tudjam mi a helyzet az áthelyezett munkanapokkal.
Augusztusban volt sürgős utalásom áthelyezett munkanapon, nem mertem TransferWise-ról küldeni.
Nem ment volna el.Tudom nem sűrűn van, de jövőhétvégén is lesz egy ilyen nap.
-
Oppenheimer
nagyúr
Ez a fogadasra ugyanugy vonatkozik.
Tapasztalatra voltam kivancsi, a kotekedesbol koszonom, de nem kerek.Orulnek, ha nem kernenek dokumentumot, mert ki tudja hany nap alatt dolgozzak fel.
Ezert akinek van ilyen osszeg fogadasanal (es utalasanal, mert nyilvan tovabb is utalom) tapasztalata, az kerem ossza meg, hogy kertek-e eredetigazolast, es ha igen, mennyi ido alatt dolgoztak fel.
Kozben talaltam egy ilyet:
https://transferwise.com/help/20/verification/2977962/how-does-verification-affect-my-transfers-speed2 working days.
-
Oppenheimer
nagyúr
-
Rakok rá (utalás hétköznap) forintot jövő héten és kipróbálom.
De a GPay azt igazolta, hogy mobilos fizetésre alkalmas a TW kártya, amelyik kártyám nem támogatja a GPayt, arra azt írt, hogy csak netes vásárlásra használhatom.
Amikor alárakok egy kártyát, akkor elindul egy ellenőrző folyamat, hogy mire alkalmas-e a kártya.
Így 99,9%, hogy működik a mobilos fizetés Gpay alkalmazással. -
trialboj
őstag
Nem fogok kártyát kérni, nem használom, nem is fogom használni többet a TW-t, amint ez a néhány tranzakció megtörtént.
Mire konvertáljam hogy a legegyszerűbben és leggyorsabban átjöjjön. Angol fontra végképp semmi szükségem nincs. Max eur v USD jöhetne szóba, ezekkel működhet?
-
zichie
senior tag
Nekem nincs visszakönyvelés. Közben rájöttem, hogy miért. Alapból tiltva van az online vásárlás, csak addig és arra a rövid időre engedélyezem, amikor valóban online vásárolok, fizetek. Amikor jött volna a visszatérítés, akkor tiltva volt az online vásárlás. Ebből is tanultam, 400 forintomba került. Ha lejár majd évek múlva a mostani kártyám és újat regisztrálok, akkor addig nem tiltom az online vásárlást, amíg nem jön meg a visszatérítés.
TW kártyával fizettem paypalon keresztül angol fontban, közvetlen bankkártyával nem lehetett. A fizetéssel nem volt gond, a TW mobilalkalmazással csináltam EUR->GBP konverziót, majd GBP-ben fizettem, elkerültem a paypal "lehúzós" GBP->HUF konverzióját.
-
agroman
aktív tag
ezt a bekezdest miert hagytad ki?
"Ha a hivatalos bank partnerintézményünk (Európában ez a Barclays-t jelentené) fizetésképtelenné válna, a pénzed visszatérítése nem lenne garantálva, minthogy a számla nem rendelkezik a Financial Services Compensation Scheme (FSCS - Pénzügyi Szolgáltatások Kompenzációs Programja) garanciájával."
-
xy.zsolt
őstag
szerintem is félreérthetően fogalmaztál..... A lényeg szerintem is az, hogy a revolutos zárolásra esélyes összeghatár felett csakis TW.....kár, hogy ez a limit teljesen kiszámíthatatlan....szóval inkább bármilyen utalás, vásárlás TW-n, de a kisebb költésekhez a revo is oké.
-
spe88
senior tag
Most összezavarodtam, mindenki azt írta, amit eddig olvastam, hogy bankkártyás vásárlásra a Revolut a jobb, devizautalásra meg a TW. Ezért van nekem mindkettő. Most mégiscsak a Revolut jobb devizautalásra is? Nemrég utaltam el Transferwise-zal kb 25000 Ft-ot, amit euróban kap meg a német cég és 210 Ft volt az összes terhelésem. Ennél olcsóbb lenne a Revolut?
Visszatérve az anonim utalásra, én éppen hogy nem akarok anonim utalni. A nevem látszódna, ha aktiválnám, ez egy pozitívum. Csak emiatt lehet, hogy aktiválom azok alapján, amit mondtatok, hogy ugyanolyan egyszerű pakolgatni ide-oda a devizát. Azt hittem, hogyha úgy több költsége lesz. (Egy Ft-feltöltés után átváltani EUR-ba, majd azt elutalni. Azt hittem az átváltás és az utalás itt nem úgy működik, mint a direkt utalásnál, de ezek szerint igen, szóval uo. olcsó.)
Köszi
-
zichie
senior tag
Igen a bank nagyon rosszul vált, nagyságrendekkel többet buktam volna.
Más téma... Ma kipróbáltam a k.p. felvételt TW kártyával. Az első atm-nél hárman vettek gond nélkül ki pénzt, amíg ott voltam, én kétszer próbáltam, a két próbálkozás között eltelt 10 perc. Miután bedugtam a nyílásba a kártyát az OTP ATM megadta magát, műszaki hibát jelzett, kiadta a kártyát, majd újraindult. Vicces volt látni bootolásnál a Win XP ablakot. Mind a két próbálkozásnál ez volt. Úgy tűnik az atm csak az én kártyámat nem szerette, mások gond nélkül vettek fel eurót. Mentem kb. 10 percet, ahol volt egy másik OTP ATM, ott nem volt semmi probléma, adott ki eurót.
-
xy.zsolt
őstag
padig van....aki filléreken, centeken akar spórolni az utalásnál annak a 3-4 forint erősödés nagy bukta a HUF- EUR váltásnál.
zichie: felejtsd el azt az elhanyagolható minuszt....inkább arra gondolj, hogy lehetett volna az is, hogy a revo zárolja a számládat egy időre, ha azt az utat választod.....hát nem jobb ez így -
zichie
senior tag
A megoldás rendben is volt, de sajnos az időzítés nem, mert azóta (kisebb korrekciókkal) erősödik a forint az euróhoz képes, amióta fizettem a POS terminálon a TW kártyával. Ha ma váltok (HUF->EUR) és ma megyek az Államkincstárba, akkor jobban jártam volna, kevesebb forintot kellett volna fizetnem ugyan azon euró mennyiség befizetéséhez. Ilyen az élet...
-
zichie
senior tag
Végül a TW kártyámmal POS terminálon fizettem be euró összeget az Államkincstárban személyesen, mivel a webkincstári regisztrációmat kellett ott intéznem. Az Államkincstár honlapján található információ szerint a POS fizetés k.p. felvételnek minősül, de ez a gyakorlatban már nem így volt, vásárlásnak minősült, a TW applikációja is így jelezte. Az ügyintéző hölgy is mondta, hogy vásárlás lesz.
-
.mf
veterán
Nem, a Revoluton az Add money résznél fizettem volna a TW kártyával, pont ahogy írod, mivel kártyás vásárlás ingyenes. Már nem emlékszem pontosan az üzenetre, de erősen úgy tűnt, hogy GBP-ből váltaná az EUR-t, ezért kérdezett rá, hogy mégse inkább GBP-t adok-e hozzá átváltás nélkül; végül ezt választottam.
Tuomas: igen, ez lehetséges.
-
.mf
veterán
Ha én azt tudnám...
Add money - beírtam 500 EUR
Megadtam a TW kártyát
Jött egy olyasmi üzenet, hogy a számla GBP-ben van, biztos át akarok váltani?
a.) Continue with EUR
b.) Transfer GBP
Itt nyomtam egy visszát, beírtam GBP-ben az összeget, és hasonló kérdés nélkül átment a tranzakció.
TW mutat egy 1 GBP-st Declined státuszban, és az 500 GBP-t teljesülve.
De most, hogy kinyitottam, nem a GBP-s zseb volt a sor elején (ahogy szokott), hanem az EUR, mivel most már abban van több. Szóval ez onnan utal, ahol épp több van, még akkor is, ha azt váltani kell, miközben lenne egy másik zsebem is azonos valutában, amit nem kell váltani, vagy hogy van ez?Na mindegy, legközelebb máshogy csinálom, csak reméltem így egyszerűbb és gyorsabb.
TW € számláról lehet Revo € számlára utalni díj nélkül? -
zichie
senior tag
Még egy kérdés felvetődött bennem. Eurót utalni érdemes transferwise-on keresztül a webkincstárba, vagy inkább a debit kártyás vásárlással? Melyik a megbízhatóbb? Azt tudom, hogy kártyás vásárlással ingyenes, utalásnál meg van 65 cent költség, de a stabilitás és a megbízhatóság fontosabb, mint a "low cost".
-
zichie
senior tag
Köszönöm az infót. Ez az eredet igazolás gyakorlatban hogyan történik? PDF bankszámla kivonatot kell feltölteni, amit a bankom netbanki rendszeréből expotálok ki?
Tudom, hogy eurós számlám van, nemcsak zseb, egy ismerősöm küldött rá eurót Revolutról, igaz az összeg 10 EUR alatt volt.
-
zichie
senior tag
Beszéltem a problémám kapcsán az ügyfélszolgálattal és le voltam döbbenve. Szakszerű, részletes, profi, teljes mértékben segítőkész, ügyfél barát tájékoztatást kaptam. Olyan részletességgel mondott el mindent az ügyintéző, hogy negyed órát beszéltünk. Percre pontosan megkaptam, hogy mikor fog visszakerülni a pénz a számlámra. Minden elismerésem a Transferwise-nak, profi csapat, magyar banktól nem kapok ilyen tájékoztatást. Az ügyintézőre nem kellett várnom, azonnal kapcsolták.
Felesleges is volt ide a fórumra írnom a proplémám. -
Ixion77
addikt
Revolutot bankkártyával lehet ésszerűen tölteni. Ha direkt utalni akar valaki, akkor TW a megoldás. Viszont akkor rájön pluszban az utalási költség (bankfüggő) és adó (6eFt) is.
Tuomas: Miért ne tudna? Csak megfelelően kell állítani a kártyalimitet. Az viszont igaz, hogy ekkora összegnél a Rev már valószínűleg kérni fogja az eredet igazolását. Ugyanakkor ez TW-nél is megtörténhet. -
-
WiZARD
addikt
Kár a részletekben lovagolni, és apróban elveszni, a lényeget leírtam már. (3000ret akartam utalni, ehhez TW kiírta hogy 3000+5.4$-t utaljak)
Nem tudtam hogy ezen bármi múlik, így utaltam 3006$-t, és azt állítottam be, hogy az indító oldali költséget fizetem. Nyilván hiba volt, de kár ezek rugózni, hogy mit kellett volna ha...Lényeg ismét: most a TW a 3005,4-2978=27,4$-t hiányolja, és nincs így jóváírva a 2978 se a TW számlán.
A TW weblapon ha rámegyek hogy "fix" akkor kiírja hogy 27,4$-t utaljak és a számla adatait.
Nyilván nem akarok 27,4$-t utalni, hogy fizessek még rá legalább ennyi jutalékot.
Emailben ugyanakkor azt írták, ha 2 napon belül nincs rendezve akkor visszautalják, azaz megintcsak bukom a jutalékot. -
WiZARD
addikt
K&h usd számláról utaltam, a K&h oldali költség vallalasaval, gondoltam majd meglatom mennyi ér oda.
Most kezdtem használni TWt így nem annyira ismerem. Ramentem hogy hozzaadnek pénzt, bírtam az összeget, gondoltam hátha lehet kártyával. Nem lehetett így választottam az utalást, kiirt hogy hova utaljam. De azota ezt az összeget várja és ezt a rész összeget nem írták jóvá.
Írtam már mailt nekik, délután telefonon is megpróbálom, ha addig nem válaszolnak.
-
vnorbi
aktív tag
Magának fel tudja tölteni, de ilyen igény még nem merült fel, hanem csak az, hogy EUR-ban jelenjen meg valaki másnak a számláján. Emiatt én fölöslegesnek gondoltam, hogy saját Borderless Accountot is nyisson, de jogos, annak is kell működni, amit te írsz. Lehet, hogy azt könnyebb is átlátni.
-
xy.zsolt
őstag
Értem....szóval egyszerű SEPA átutalásnak számít a bankomnál mikor a TW alacsonyköltségű utalását választom....ha van költsége a banki SEPA utalásnak akkor az pluszként terhel. Debitkártyás fizetésként könyvelt TW utalásnál nincs SEPA, de azt dupla áron végzi a TW....szóval semmivel nem járok jobban és még az utalható összeg is 2500EUR-on limitált.
-
aujjobba
addikt
Nem értem teljesen a problémád.
Kipróbáltam nyitottam a revolut-ban CZK zsebet, ugyanaz az UK iban van hozzá, mint az összes többihez.
Ha erre utalt valaki swift utalással CZK-t, akkor az oda fog jóváíródni, konverzió nélkül.Mit nem látok jól? Nem kötözködni akarok, csak tényleg nem értem.
-
Birki
tag
Akkor lehet, hogy mégis inkább a Revolute kell nekem.
Összefoglalom magamnak. Ha hibázik valami, kérem szóljatok!
Ha nyitok ott egy euro alapú számlát és a cseh cég arra utal koronát, akkor a revolute esetében első alkalommal képződik egy korona alszámla és később minden koronás átutalás oda érkezik.
Ha Csehországban fizetnem kell a kártyával, akkor a koronás alszámláról vonja le a pénzt, amíg van rajta korona. Ha Szlovákiában fizetek, akkor pedig az euro összeg fogy.
Ha magyarországon fizetek, akkor is az euro fogy, viszont mehetne oda a forint utalás is.
Így egy bankszámlám lenne, akár egész európára, és minden ország saját pénzneme egymástól elkülönülve lenne a számlán.Jó a gondolatmenet?
-
aujjobba
addikt
A revolut számla UK eredetű, de az erste hasonlat nagyon nem jó.
Ugyanis az erste HUF számlára ha utalsz eurót, akkor a bank forintra váltja, és úgy írja jóvá, vacak árfolyamon.
Ellenben ha a revolutra utalsz bármilyen pénznemben, akkor az annak megfelelő “zsebbe” kerül, váltás nélkül.
Egy darab számlaszám van, ami ha GBP kap akkor a GBP zsebbe teszi az összeget, ha EUR akkor az EUR zsebbe, stb, váltás nélkül. -
streng
csendes tag
A Revolut GB-vel kezdődő IBAN bankszámlája, nem csak fontos, hanem kb. bármilyen más pénznemben tud fogadni és jóvá is íródik az adott R egyenlegeden. Viszont az nem helyi, hanem SWIFT utalás lesz, amit a munkavállalók nem szoktak szeretni. De pl. HUF is mehet rá simán.. Az R-nek úgy mint TW-nek van helyi angol fontos számlája is. SORT code-os.
-
vnorbi
aktív tag
Itt van annyi bonyolítás, hogy a HUF egyenlegnél meg azt írják, hogy csak magadnak tölthetsz fel pénzt, mástól nem fogadhatsz.
Az biztos működik, hogy előbb például euróra váltunk, azt utaljuk másik TW felhasználó számlájára, aki ott majd átváltja forintra, de ebben a körben kétszer lesz váltási díj.
Vagy van valaki, aki forintot tudott utalni közvetlenül egyik TW accountról egy másikra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged