Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• MaUser

addikt

válasz Intruder2k5 #45762 üzenetére

Alapvetően már pozitív, de jobb lett volna ha nem fölös köröket futnom.:) A falhozvágási szándék megvolt a vétel után erősen, főleg mivel Tomato-s WRT54GL bírta évekig anélkül hogy rá kellett volna nézni vagy akár leporolni. A 1043 meg a saját TL-WN951N-es kártyájával nem tudott 10mbps felett kommunikálni, miközben naponta dobálta a netet és ugye a felület is vacakolt állandóan. (Gigabites switch miatt kellett egyébként az 54gl helyére, mást akkor emberi áron nem találtam.)

Az elején háromszor lett cserélve, mind ugyanezt csinálta, utána meguntam a visszahordást és minden hibát javítottak az újabb fw-ek (jelenleg 90mbps 8 méteres távra két szobán és egy födémen át:) ), egyedül a belépési felület hülyesége maradt. De az így úgy néz ki - még ha limitációkkal is - megoldható. Gondoltam beírom hátha van még valaki akinek segít valamit. :)

Mivel a kábelmodem miatt amúgy is kellett az időnkénti áramtalanítás, nem osztott, nem szorzott, csak idegesítő volt, hogy ha valamit mégis állítani akart az ember akkor így sem volt mindig elérhető. A kapcsolatok limitálása megoldott, azt meg túlélem, hogy csak 50 kapcsolat zörög a NAS-on. :) Egyébként lehet menne akár egy-két hetet v. hónapot is maga a router mostmár a felületét leszámítva, de naponkénti egy perces automatikus áramtalanítással biztosan nincs gond. És inkább a timer dolgozzon havonta naponként, mint nekem kelljen havonta egyszer. :D

Reset: áramtalanítás, jogos.

• MaUser

addikt

Némi friss tapasztalat a gyári fw.-ek lehalásáról. A legutolsó két fw-vel nálam már minden megy, amit használok (gyors wifi és LAN, 2 gigás usb stick megosztása transzfernek) legalább egy napig*, kivéve a beléptető felületet, ami akár már 2 órával reset után is elérhetetlen. Már éppen Vargalex fw-jét akartam telepíteni, amikor egy ausztrál fórumon beleszaladtam egy kommentbe, miszerint az össz kapcsolatok (torrent és miegymás) számát 70-80 körül tartva, a router beléptető felülete nem zuhan össze ilyen gyorsan, csak jóval később. Örömmel közlöm, hogy immár egy hete folyamatosan elérhető a beléptető felület (napi automatikus reset mellett). :)

*Egy időkapcsoló naponta 1 percre kilövi az áramot a router és a kábelmodem alól, így öröm bódogság már két éve, egyébként valamelyik biztos lehal egy héten belül és manuálisan kell resetelni. Egyik sem egy WRT54GL Tomato-val stabilitás szempontjából...

• MaUser

addikt

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki az új gyári firmware megoldott az óránként szakadozás és elmelegedési problémákat. A gyárilag rajta lévő (2010.08.20.-i) folyamatosan eldobálta a wifi eszközöket naponta kb. kétszer, látszólag melegedési problémák miatt, de a frissítés óta eltelt négy napban ilyet nem tapasztaltam, pedig most aztán igazán jó időnk van.:)

• MaUser

addikt

Sziasztok!

Két hete használom a router-t, de van egy probléma amit sehogyan sem tudok megoldani:

A wifi veszett lassú. A maximális sebesség amit el tudok érni - bárhogyan is állítgatom a gyári firmwire-t és bármilyen közel is vagyok a router-hez - kemény 500-700kbyte/s n-es hálózaton... Ennél a lecserélt wrt54gl-em is többet tudott (800kbyte/s), igaz azt ő a lakás másik végéről is tudta, ellenben a 1043-mal ott már jó ha 400kbyte/s megvan. Van erre valami csodabeállítás, vagy egyszerűen kifogtam egy rossz router-t?

• MaUser

addikt

Sziasztok!

Egy tipp azoknak esetleg szintén szakadozik az internet, skype, stb. wlan esetén. Nálunk a router tetején volt egy webkamera, ami mint kiderült pont a proci felett helyezkedett el és emiatt az túlmelegedett, aminek eredménye képpen kb. 30 percenként megszakadt a netkapcsolat.

Új hozzászólás Aktív témák