- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #3529 üzenetére
Alapból így indultam neki mármint 192......... de login incorrect üzivel jön, bármit írok be.
TC nincs fent. -
maci25
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3514 üzenetére
DD WRT van még a routeren ,és a gyári fw-re szeretném cserélni. Telepitettem a putty programot,ip cimet megadtam +be volt jelölve ,hogy ssh mennyen-kapcsolodás ,sikertelen.
A dd wrt menüjében enable-ra raktam a Telnet Management.
Az SSH Management nem lehet enable-ra mert nem aktiv
A putty beenged telneten de ott meg nem igazán tudom mit is kellene csinálni.Belépsz a /tmp mappába (cd parancs)
Ezt ,hogy is kell pontosan? -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3509 üzenetére
Érdekes, win alatt le tudtam törölni
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3501 üzenetére
Szia!
Köszi, tudom, hogy a DD is Linux alapokon nyugszik (használtam a DD-t WRT54GL-en is de a Tomato jobban tetszett + informatikus is vagyok, csak Windows platformon. Linuxot tanultam de csak tényleg alapokat, kernel, csomagok, samba beállítása, (Ubuntut telepítettünk és állítottunk be a suliban VMware-en belül stb.)). Szóval nem érzem magam teljesen hülyének csak a szakiktól nagyon messze vagyok.
Köszi -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3503 üzenetére
a legendás 760-as bejegyzés
-
cd-rw
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3485 üzenetére
Működik, köszönöm!
-
cd-rw
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3485 üzenetére
Köszönöm!
Kaja után műtét!
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #3433 üzenetére
Jajjmár... poénnak indult...
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3425 üzenetére
Köszi!
Így sajnos nem az igazi, de majd még keresgetek én is.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #3429 üzenetére
Úgy tűnik, az egykattintásos dd a végére mégiscsak az marad
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3426 üzenetére
Intruder2k5 az isten aldjon meg :-)
portfwd-ben engedtem a 192.168.2.1-re a 9100 portot es megy a nyomi :-)
nem hiszem el.
ez teljesen irracionalis :-) de muxik ,koszonom szepen a segitseged ez magamtol fixen nem jutott volna eszembe,annyira lehetetlen megoldas :-)Bar volt mar egy ilyen ddwrt alatt mikor nem ment az usb -re dugott pendrive elerese ftp-vel a net felol ott az 1023-as portot kellett engedni,hogy miert azt a mai napig nem tudom de csak igy mukodik a net feloli eleres :-)
meg 1x koszonom :-)
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3422 üzenetére
igen ezert nem ertem en sem ,a nyomi fol van veve 192.168.2.1 cimre halozati nyomikent 9100 raw porton ez tomatonal igy mukodott is szal passz hogy itt miert nem.
/192.168.2.1-mert nalam ez a router nem 192.168.1.1/
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3420 üzenetére
Ha ki van kapcsolva a nyomi akkor ezt:
<6>usblp0: USB Bidirectional printer dev 4 if 1 alt 0 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x7D04
<6>usblp0: removed
ha meg be akkor ezt:
<6>usblp0: USB Bidirectional printer dev 5 if 1 alt 0 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x7D04
:-) -
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3411 üzenetére
Nem tevedsz,mukodnie kellene:-)nem mellesleg nem kotekedeskeppen de ha ficsorkent benne van a ddwrt-ben hogy pottyintsd be a tamogatast webes feluleten akkor muxik ,es ehhez kepest nekem kell telepitenem es konfolnom es mindenfele scriptel jatszani akkor az nalam kornatsem tamogatast jelent.Raadasul ugy hogy kb 10 fele leiras van arra hogyan lehet ezt mukodesre birni/na de en feltetelezem azt hogy en vagyok balfasz,bar eddig meg nem jelentkezett olyan akinel mukodne/ Egyebirant ismerek ilyen firmware-t ahol ez tenyleg egy pottyintes a webes feluleten :-) ugy hivjak tomato :-)vissza is sirom ,sajnos ezen a roueren nem megy :-(
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3411 üzenetére
Jól van, hagy már kedves kollégát, mondott egy hülyeséget, de lépjünk túl rajta!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3410 üzenetére
Mondjuk káromkodhatnék is a hülyeségem miatt, de ettől most eltekintek...
Csak annyit mondok, hogy köszönöm, persze, hogy elfelejtettem...
-
NTonee
veterán
válasz
Intruder2k5 #3380 üzenetére
gyári legfrissebb firmware van fent, amiben csak annyi van, hogy transmit power vagy high, vagy low.
DDWRT-vel meg OpenWRT-vel nem próbálkoztam, nem nagyon akarom piszkálni. Bár a régi Linksys WRT54GL-em egy hónap után már tomato-val aztán DDWRT-vel futott.szerk.: ja igen... 5022Ft lenne a 3 antenna. Ha már nagyon rossz/rosszról legalább közepesre feljavítaná, már annak is örülnék.
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3383 üzenetére
ps parancsra ezt latom a futo processzek kozott:
1023 root 572 S p9100d -f /dev/lp0 0 -t 5
hat jah nem egy kattintos szerintem sem a dolog mert frissebb mokolasokat is olvasgattam mar probalgattam nalam egyik sem vezetett sikerhez ,szak mar nem is probalkozom csak olyannal amit olyan ir be itt akinek tenyleg sikerult ezt itt megcsinalni :-) -
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3379 üzenetére
Igen ezt nem ertem en sem ,hogy miert van feature-kent beteve ha kulon kell a p910-et letoltenem es inditasra birnom,meg1x mondom par forumot olvasva irom ezt ahol szinten panaszkodtak erre.de nalam mukodo megoldast egyenlore nem talaltam.
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3372 üzenetére
Ahhhhhh de tudtam hogy ez magas labda lesz :-) leutes nelkul aligha uszom meg hogy kit zaklassak a problemaimmal,hat remelem Beri olvassa majd ,de egyebkent mindenki mashoz is szolt a segitsegkeresem akinek sikerult ezt megoldania :-) senki ne fogja vissza magat :-)
-
NTonee
veterán
válasz
Intruder2k5 #3375 üzenetére
És hogyan tudnám erősíteni a jelet? A szomszédomhoz már eléggé szaggatottan érkezik a jel. Rossz helyen is van a router, de nem nagyon tudom mozgatni, és pont azért van wlan a lakásban, hogy ne furkáljak falat. Meg persze lusta is lennék hozzá.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #3371 üzenetére
Gondoltam, hogy így van, de a legtöbben a kényelmes módszert választják!
A statikus DHCP nem jött be? Akkor legalább minden egy helyen kezelhető. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #3357 üzenetére
Mivel más tartományba javaslod a TP-Link-et, így szerintem a DHCP szerver nem kapcsolható ki, ugyanis egy LAN oldali PC nem fog WAN oldalról a DHCP kérésére választ kapni. Egyébként a többi stimmel.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #3342 üzenetére
Nem olvastam vissza ezek szerint eléggé, nem láttam, hogy torrentezni akart volna a tag, mea culpa.
wwenigma: Nekem elszálltak a pingek nagyon durván (300-500ms), ha nem volt visszakorlátozva a sebesség. Egy torrentet futtattam mindössze.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #3338 üzenetére
Tudom, olyan 1.5MBps körül megy a 1043 is, kipróbáltam én is (igaz, hogy ilyenkor 100%on pörög a proci). Akinek ennyi elég, meg tud barátkozni azzal, hogy sokkal kevesebb szálon torrentezhet, valamint korlátoznia kell a sebességet gyorsabb kapcsolat esetén, csinálja csak. Viszont nekem ennyi nem elég, így nem erre használom az eszközt. DD-t is azért használok, mert nincs szükségem többre az alapból elérhető szolgáltatásain kívül.
A "milyen routert" topicba írtak már többen, akik a megváltót látták ebben a tp-linkben, hogy majd seedel nekik töretlenül 25megával 0-24. Ezért írom le sűrűn, hogy ez így erre kevés. -
devpernull
tag
válasz
Intruder2k5 #3320 üzenetére
A garanciáztatástól nem félek, dolgoztam én a pult túloldalán is
Ennek az optware dolognak még utánaolvasok, de az biztos, hogy voltak /opt könyvtáraim és telepítettem opkg-vel csomagokat. A transmission is futott, csak nem túl gyorsan. A leírást belinkeltem korábban, a baj csak az, hogy más is nekifutott az alapján, de neki nem jött össze. Elsőre nekem sem, de nem tudom, hogy mi volt az a szerencsés lépés, amit megtettem, hogy hibaüzenet nélkül lefusson az opkg telepítője.
Nekem is szimpatikusabb a dd, mert egyrészt béna vagyok a linuxhoz, másrészt meg az open-wrt összeveszik reboot-kor a gagyi UPC modememmel. A magyar grafikus felület meg tényleg a hab csúcsán a kandírozott cseresznye! -
devpernull
tag
válasz
Intruder2k5 #3316 üzenetére
Az feltelepített optware azt jelenti, hogy utána opkg-vel telepíteni a csomagokat ipkg helyett? Bocs, de teljesen süket vagyok hozzá, viszont idáig sikerült eljutnom a DD-vel, meg futott a transmission. A múlt idő a döglött usb miatt van.
Egyébként egy javaslat minden márkatársnak: Használjatok hub-ot, vagy usb hosszabbítót, mert szerintem a WAN kábel mellett megfeszült duci pendrive miatt ment tönkre az aljzat. Ha finoman mozgatom a csatit, néha felvillan a led, de ha simán benyomom, vagy rámérek, akkor semmi. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #3316 üzenetére
741ND AR7240-re épül, nem 9132-re, igaz, hogy az órajel ugyanaz. 80/25-öt maradéktalanul nyugodt szívvel csak egy 1043-on tekersz át, hidd el nekem. Eleve az a 80Mbit nagyon közel van egy 100as ethernet gyakorlati maximumához...
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #3311 üzenetére
Én is csak a leírást láttam, nem telepítettem még optware-t, mivel nincs rá szükségem.
Nézd, nekem egy letöltőgép nem azt jeletni, hogy 400MHz AR9132, meg 32MB memó, de lehet, hogy csak nekem vannak nagy igényeim. Az asus meg írt már nagyobb marhaságot is dobozokra, nem lepődök meg. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy hülyeség routerrel torrentezni, de csak egy érdekesség, amit "because we can" alapon kipróbál az ember és kész. Persze ADSL-el szüttyögni jó az, de nálam még úgy sem tudna kiváltani egy tisztességes asztali pc-t (sajnos).
A 1043 meg nem hiszem, hogy azok játékszere, akik letöltőgépet keresnek. 5 rugós routerrel nem osztasz meg 80/25-öt.
Egyszer utánaszámoltam, hogy mennyivel esne vissza a villanyszámlám, ha minden nap 8 órára (míg alszom) kikapcsolnám az asztalimat. Cirka 2000-2500 HUF havonta. Ez azt jelenti, hogy két év alatt visszahozná egy tisztességes kisfogyasztású letöltőgép az árát, ha nem vesszük, hogy az is fogyaszt áramot (meg nap közben menne az asztali gépemmel párhuzamosan, ami még plusz többletfogyasztás). Nekem ez nem éri meg a cécót, viszont van, akinek igen. Az élet egy ilyen játék, mindenki máshogy játssza.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #3307 üzenetére
Alapból FTP van, FAT és EXT2/3 támogatással, nyomtatómegosztás, meg 3G modem kezelés (hogy csak az USB-vel összefüggő dolgokat említsem). Minden máshoz optware kell, akkor meg már kb. mindegy, hogy open vagy dd.
Szerintem egy router nem fájlmegosztásra, meg torrentkliens futtatására való, de hát kinek mire van igénye ugyebár... -
Veron
addikt
válasz
Intruder2k5 #3272 üzenetére
ok kösz
-
weinmaker
őstag
válasz
Intruder2k5 #3283 üzenetére
Ezt nem nagyon akarnám már partícionálni, mert már 70% tele van filmekkel és zenével. De dd-wrt alatt sem volt százas, hogy egyáltalán elinduljon. Míg egy kis usb-s vinyót a gyári firm is azonnal kezelt. Nekem már az a gyanús, hogy nem szereti valami miatt a samsun story station vezérlőjét vagy valami, ami azért érdekes, mert bármilyen gépre teszem egyből minden felismeri.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #3229 üzenetére
Hi!
Ebből és a te hozzászólásodból is látszik, hogy az rTorrent memóriaigénye jóval nagyobb, mint a Transmission-é.
-
Veron
addikt
válasz
Intruder2k5 #3224 üzenetére
semmi gond.
open wrt is tervben van, de kicsit később. a router megvan, most megveszem a vinyót, majd a TV és médialejátszót és aztán az open wrt bugyraiban is elmerülök. -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3222 üzenetére
Amúgy gondolkoztam már rajta h kellene egy külön openwrt topicot nyitni, az első hsz-t szépen megszerkeszteni, mindenféle hasznos infókkal, mivel nem csak a tplink 1043nd tulajok használnak openwrt-t és így a sok hasznos infó külön topicokban van.
-
Veron
addikt
válasz
Intruder2k5 #3220 üzenetére
de ez mar Open WRT alatt, ugye?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3220 üzenetére
szerintem ő a gyári fw-t szeretné használni, legalább is nem mondta h mókolni szeretne vele
-
Veron
addikt
válasz
Intruder2k5 #3211 üzenetére
kösz. szóval minden gép látni foga az intézőben a vinyó mappáit, ez a lényeg.
-
Veron
addikt
válasz
Intruder2k5 #3184 üzenetére
Még valami!
Ha a routerre USB-vel kötöm a külső vinyót, mert az összes gépről oda szeretném menteni a képeket, doksikat, akkor az egy hálózati meghajtóként fog megjelenni?
Kösz! -
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3180 üzenetére
Köszönöm, hogy írtál!
Próbáltam persze ezt a megoldást is, de nem segített (az angollal szerencsére semmi gondom, így értettem, hogy mi a gyár javaslatal)
A megoldás egészen triviális volt. Ki kellett üríteni az összes sütit a bongészőből, mert a Luci dolgai még ott voltak és így megjavult.
Most felment rá újra a leutólsó backfire és úgy tűnik, minden klappol.
Már csak a HDD támogatás van visza. Itt egy kicsit talán bonyolultabb megoldást választottam, mert egy 3 felé partícionált vinyót állítottam szolgálatba, de így kicsit variálni kellene speedfire leírásán... No majd ha nem sikerül, úgy is kérdezek.
Még egyszer köszi a választ!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #3148 üzenetére
Csak azt tudnám, hogy miért Optware-t írnak, mikor OpenWrt csomagokat tesznek fel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #3131 üzenetére
azert neled elegge be van limitalva a routeren a torrented
igy nem csoda
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3148 üzenetére
és akkor sokan az openwrt-re mondják h nehéz
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3127 üzenetére
Akkor nem tudom mi lehet az oka ennek.
Tapasztalok szerint jobb a transmission, vargalex is azt írta.
QOS téma:
Az kbit/s és nálam megfelelően működik, bár ő is eszi a routert mint minden más program.
Keresztapper: esetleg így próbáld meg:ipkg update && ipkg install wget http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packag
es/opkg_513-2_ar71xx.ipk -
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3142 üzenetére
Szóval ne főlé, hanem inkább alá becsüljem a sebességet. Mert nálunk a szolgáltató felnyomja a sebességet, kicsivel többet ad mint kellene. Bár csak 3-4 napja van 15megás net, eddig a 8assal így volt.
A korábbi netes problémám egyébként a mac szűrés miatt volt. Nem volt elegendő a 2 órás áramtalanítás, mire melóból megjöttem (8óra) addigra javult meg.QoS most nem merem beírni (winyó szakadás) de holnap meglesz. Kiváncsi vagyok rá, hogyha nem piszkálom reggelig bírja-e a winyó szakadás nélkül.
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3140 üzenetére
A beviteli mező alatt ez áll: kb/s
Itt egy screen -
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3132 üzenetére
QoS-t használ valaki? Működik rendesen? Mert 15 megás netnél beállítok neki 2000kb/s és a letöltés nem meg 200k fölé. Persze, ha ki van kapcsolva akkor 1600 körül van a max, függöen, hogy mi jön. QoS-ben alacsony prioritású a torrent, http pedig nagy.
Csak ha nem megy a gépen lassú a http.
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #3120 üzenetére
Ezt az Y kábeles dolgot hogy érted? USB "y" kábel?
-
dede.gaspar
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3127 üzenetére
Nálam a transmisison általi véletlenszerű rebootolásokat a következő beállítás oldotta meg:
/etc/config/transmission
config transmission
option 'enable' '1'
option 'config_dir' '/mnt/sda/config'
option 'download_dir' '/mnt/sda/downloads'
option 'rpc_whitelist' '127.0.0.1,192.168.1.*'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'true'
option 'preallocation' '1'option 'open_file_limit' '32'
option 'peer_limit_global' '240'
option 'peer_limit_per_torrent' '60' -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3125 üzenetére
számít a sebesség is, illetve a torrentek mérete is szerintem
a wl-500-nak nem 64mb memóriája van?
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3118 üzenetére
160-as Samsung. 1db usb-vel használtam mindenhol eddig. 1.1 usb-vel sem volt gond, de persze öregszik, lehet az is a gondja. Ezért most egyesével mennek rajta a torrentek, próbálom tesztelni, hátha nagyon meg lett hajtva először.
Esetleg aki használja tudna valami tapasztalatot megosztani? Mennyire lehet, érdemes leterhelni, mit bír el. Egyidejűleg futtatott torrentek esetén.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #3114 üzenetére
én is a scriptet javaslom, egyszerű megoldani
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3114 üzenetére
Valami hasonlóval csináltam én is, mert alapból nem akarta felrakni, azt egy srciptel megoldódott.
Legalább 5-10 restart volt, mindig feljön (felcsatolja), most menet közben tűnt el. -
geebacsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3081 üzenetére
a shibby féle fw volt rajta, csak elkezdett rosszalkodni, én meg úgy gondoltam, hogy visszateszem rá a gyári, vágott fw-t, majd utána vissza a shibby félét. De olyan érdekességeket művelt, hogy először ssh all akartam frissíteni, de amikor át akartam venni az usbról a /tmp alá, hogy feltegyem, 46%nál kifagyott a másolás. A webről sem sikerült frissíteni.
Ekkor úgy gondoltam, hogy a vinyóról közvetlenül állítom vissza.
Na ezt nem kellett volna.
Azóta nem lehet rá reagálni.
Szerintem megpróbálom kicseréltetni, ha meg nem teszik meg akkor még ráérek szenvedni a kábeles megoldással.
Őszintén nekem annyira nem is jött be az a tplink, inkább kicserélném egy wrt160nl-re, az mégiscsak egy linksys. -
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #3072 üzenetére
opkg install kmod-usb2 kmod-usb-storage kmod-usb-core kmod-scsi-core
opkg install ntfs-3g/etc/init.d/usbdrive tartalma: - gondolom ezeken kívül más már nem kell
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=98
STOP=40
start()
{
echo -n "Mounting USB drive: "
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
echo "Done."
}
stop()
{
#/etc/init.d/transmission stop
echo -n "Umounting USB drive: "
sync
sync
umount -l /dev/sda1
echo "Done."
}
restart()
{
#/etc/init.d/transmission stop
stop
start
#/etc/init.d/transmission start
} -
hossszú
őstag
válasz
Intruder2k5 #3068 üzenetére
Ráhibáztál
tényleg ezért kell, kezdődik a suli.
-
Tonyo
őstag
válasz
Intruder2k5 #3064 üzenetére
Itt hol lehet a wifit időzíteni?
-
hossszú
őstag
válasz
Intruder2k5 #3064 üzenetére
Köszi a linket, ezt tényleg ki kell próbálnom, vannak benne olyan dolgok amik felkeltették az érdeklődésemet.
-
hossszú
őstag
válasz
Intruder2k5 #3062 üzenetére
Nincsenek nagy igényeim, nekem bőven elegek a gyári beállítások is igazából ez az egy dolog kellene. Kíváncsiságból lehet kipróbálom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #2991 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy a WD által megadott maximális 500mA-es áramfelvétel írás/olvasás-hoz tartozik, míg a Samsung 1A-e felpörgési adat. A kettő nem vethető össze. Ha megnézed, fogyasztásban írás/olvasás során a WD 2.5W-ot ír, míg a Samsungnál ez csak 2W. Tehát szerintem a WD semmivel nem fogyaszt kevesebbet a Samsung-nál. Legalábbis papíron.
Valamint az Asus 2.5A-es tápjának teljesítményben hátránya van a TP-Link 1,5A-es tápjával szemben, mert ha jól olvastam a hozzászólásokból, akkor a TP-Link adaptere 12V-os, míg az Asus-é 5V-os. -
ljungberg
tag
válasz
Intruder2k5 #2974 üzenetére
Köszi!
Úgy emlékeztem x alatt máshogy kell.
-
direwolf
őstag
válasz
Intruder2k5 #2991 üzenetére
Jajj, én igazán nem akarok ebből flamet, persze, hogy hiszek nektek, csak ne akarjátok félremagyarázni. Az az 1A a bemeneti oldalon van megszabva 240V-on váltóárammal. A kimenet 12V 1,5A egyenáram. Az USB ráadásul nem is 12V hanem 5V. Itt nem a táp a problémás, hanem az USB csip és a fesz'szabályzója. Csak ennyi, és
Szabi, ezen a linken én nem tudok számomra hasznosítható infót, nincs ennyi linux tudásom. Programozni picit tudok, mondjuk az általad leírtakat tudom módosítani, és hasznosítani, csak alapvető linux ismeretek hiányozanak
Konkrétan a triggerek működése
-
neverless
tag
válasz
Intruder2k5 #2962 üzenetére
Ahoy
Ha kedved és időd engedi kérlek vess egy pillantást a 2931-es + a 2935-ös posztomra...?
Ma délután már kezembe lesz az új vas.... és nagyon nem szeretném ezt is téglásítani
Mondjuk friss a rossz élmény, nem most fogok rá dd-wrt-t rakni, csak marhára idegesít hogy nem tudom, mit rontottam el.
De az biztos hogy ha majd újranekiállok updételni, (mert neki fogok) akkor 2 hozzáértői konfirmációnak kell majd megelőznie minden egyes lépést...
De ezt majd inkább privátban, ne szemetelődjön tele a topik...előre is köszönöm
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2962 üzenetére
Sokáig dolgoztam kiskerben és a nagykerek nem szarolnak. Ha látszik rajta úgy vágják vissza mint annak a rendje. Anno nagyítóval nézték egy nagykerben az AMD procikat, hogy le vannak-e sarkazva.
Ezek a routerek, ha hivatalos forgalmazótól vannak, mind a gyártónál landolnak... (ha van köztünk nagykeres, majd megmondja a tutit) -
maci25
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2918 üzenetére
Igazad volt a faktori kellett.
Némi segitség jol jönne a vpn konfigolásához.
Van PPTP Szerver és van OpenVPN Daemon,nekem ha xp -s gépekröl szeretnék kapcsolodni és nem szeretnék telepitesi semmit akkor a pptp szerver kell ha jol gondolom.?
Viszont ide jöhet néhány jó tanács/hova mit irjak/ -
tomi7711
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2920 üzenetére
http://eko.one.pl/?p=openwrt-wget4web
Na ennél fapadosabb nem létezik, viszont működik
)
-
maci25
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2915 üzenetére
Köszönom a segitséget a döntésben.
A dd wrt firmware telepitésénél a menüböl probálva ezt kapom:
Error code: 18005
Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.ide beirtam a 1043 és az alsoval probálkoztam[link]
Nem ezt kell ?
Ja igen ,se torrent se semmi más nem kell max a nyomtatot kötöm ra ha nem kell modolni érte.
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2909 üzenetére
Ha mg más nem, ha nem csinálnak vele semmit, akkor még mindig meg lehet próbálni szenvedni vele. a lényeg, hogy szeptember közepére jó lenne, ha lenne...
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2904 üzenetére
Már megint kétszer ment el
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2904 üzenetére
Na az volt, hogy amikor lejött, akkor nem az a szép hosszú nevű fájl lett a végén, hanem szám. 3682, vagy valami ilyesmi
és én megy bin-t kerestem.
utána elindítottam és nem csinált semmit sokáig.Valakinek van ilyen soros kábele? esetleg egy sör mellett meg tudjuk oldani a problémát? Ill van valaki, aki már csinált ilyet?
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2889 üzenetére
nem mondtam hogy ezen megy a tomato:-) mert ezen nem ,de van olyan router amint megy tomato is es dd-is sot oleg is sot open is :-) igy ertettem
egyebkent igen igazad van a factory felmegy barmi utan viszont ha mar 1x dd van rajta akkor utana eleg a webflash-el ,valamint pld gyari-ra csakis a factory megy fel.
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2887 üzenetére
tudomasom szerint a factory a gyari firmre megy tehat ha a szuz gyari firmet akarod dd-re frissiteni,a webflash meg ha mar ddwrt vagy tomato vagy egyeb mas van rajta .legalabbis nalam igy muxott.
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2885 üzenetére
este van már nagyon. köszönöm. Ezt simán rá lehet tenne az X-wrt-re? semmi baja nem lesz?
És ha igen, akkor melyiket? factory, vagy webflash? -
duji666
tag
válasz
Intruder2k5 #2878 üzenetére
Köszönöm szépen gyűjtöm az infókat
-
viralmind
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2878 üzenetére
Ez gyors volt ,koszonom szepen ma mar asszem nem ugrom neki,keddtol szabin leszek es akkor megpiszaklom:-) megegyszer koszi.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #2834 üzenetére
Persze, valami megosztóra is felteheted nyugodtan.
-
neverless
tag
válasz
Intruder2k5 #2857 üzenetére
Hát nálam azért egy hozzáértőbb-re gondoltam
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2853 üzenetére
feltettem, amit küldtél. beállítottam, samba restart is volt, de csak addig jut el, hogy látja a hálózaton a routert. amikor bele akarok lépni, akkor azt mondja, hogy nincs jogosultságom...
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2850 üzenetére
nem akarja az igazat...
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2847 üzenetére
Ha az éjjel nem tudom megoldani ezzel a csomaggal azt , hogy legyen szamba/ftp, akkor lehet, hogy DD lesz a vége. De azt olvastam valahol, hogy rizikós feltenni. ez mennyire igaz?
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2845 üzenetére
A DD-wrt-n van torrent lehetőség? (vagy ezt már kérdeztem?)
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #2842 üzenetére
Így elsőre jobbnak tűnik, holnap meglesem és majd beszámolok róla. Köszi a segítséget.
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #2830 üzenetére
Sajna az eth0.1 sem lett jó. Ha nincs más akkor kezdem megint előröl. Az egyébként normális, hogy a luci helyet x-wrt felület jön be?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #2830 üzenetére
eth0.2 a WAN.
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #2827 üzenetére
Egyébként tényleg elégé hasonlított.
Ott hibáztam, hogy nem azzal a paranccsal kellett megadni a mac clon-t. De a grafikus felületről már jó lett.
Jó lett, aztán valamiért teljesen elment a net megint. De most a router elérhető legalább. Próbálkozok...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #2822 üzenetére
Hi!
Ez konkrétan egy LuCi oldal.
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2820 üzenetére
És ezt a bővítményt hogy lehet elérni?
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2816 üzenetére
Fekvővel jobb lenne?
Egy kicsit benéztem, hogy mire is van válaszolva. De ettől függetlenül nem nagyon taltam segítséget, de az is igaz, hogy egy kicsit most az FTP meg a Samba jobban foglalkoztat. No meg a külső elérhetőség. Majd utána a transmission.
ankaz: amíg boot-ol a gé aközben is villog, de miután betöltött utána gyorsabban og villogni. legalább is kellene.
Intruder neked ez már shortcuton van?
-
ankaz
tag
válasz
Intruder2k5 #2817 üzenetére
Követtem a leírást, és az áramkábel visszadugása közben már nyomtam qss gombot. A sys led elkezdett villogni, de továbbra sem tudom telneten elérni a routert. Pingre sem válaszol. Valami más ötlet esetleg?
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2795 üzenetére
igen, ez volt az, csak már elfeljtettem..
)
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2754 üzenetére
Nem jutottam el odáig, mivel magába roskadt a gép. Feltettem ismételten az X-WRT-t. most már 1-3% körül mozog és csak akkor megy fel, ha éppen van adatforgalom.
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2752 üzenetére
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2750 üzenetére
De nem nem történt semmi :
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #2748 üzenetére
Köszönöm, úgy néz ki meggyógyult. (én a restet nyomtam veszettül...
)
-
Bandesz
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2745 üzenetére
Oké, köszi
-
válasz
Intruder2k5 #2744 üzenetére
A DEMO-ja alapján az legalább tudja ami neked kell.
-
Bandesz
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2741 üzenetére
Így van, csak az ip kamerák a 80as portot használják, és hogy interneten elérhető legyen, ezért kellene a domain után külső porttal megkülönböztetni.
-
Bandesz
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2737 üzenetére
Jelenleg üzemel egy SMC router amit ki szeretnék váltani egy Tp-link-el. A routerre van kötve 3 ipkamera és egy NAS. Az eszközök dyndns-en vannak elérve különböző portokkal. Az SMC-nél nem volt gondom, mert ott van a Virtual szerver menüben LAN port és Puplic port.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #2729 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #2726 üzenetére
samba kell neki, de nála a média lejátszó nem látja csak a win
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen egeret válasszak?
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest