- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
Speeedfire #4902 üzenetére
Igazából egy HP notival néztem meg utoljára, nem tudom milyen vinyó van benne, valami 250k volt a laptop boltba. AMD-s, de gondolom 7 megánál azért többre képes. Valami el volt lőve nagyon.
-
Dictator^
veterán
válasz
Speeedfire #4900 üzenetére
Világos, sajnos a partner gépnél a HDD nem éppen alkalmas szerintem erre. De amint látom nem lehetetlen. Köszi.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4893 üzenetére
Hi!
A DD-Wrt szerintem nem shell script-ben van írva, inkább ASP. De elvileg a source leszedhető: svn://svn.dd-wrt.com/DD-WRT.
-
válasz
Speeedfire #4889 üzenetére
-
ALI_G
veterán
válasz
Speeedfire #4784 üzenetére
uh, open wrt-t akartam írni
Azt raktam fel. Akkor semmi gondom nem lesz. Köszi!
-
Bernath
tag
válasz
Speeedfire #4806 üzenetére
Köszi! Sajna már csak holnap,Jó éjt!
-
Bernath
tag
válasz
Speeedfire #4801 üzenetére
Igen ezután próbáltam megcsinálni,de mint a képen is látszik már lecsatolni se tudtam/umount/ a meghajtót+az fdisk sem müxik.
-
viralmind
aktív tag
válasz
Speeedfire #4787 üzenetére
na pont ezt szeretnem.de leirom akkor megegyszer inkabb
tehat lapos kap a routerban beallitott fix ip-t 192.168.1.100 ezt ugye hozzarendelem a wlan adapter mac-jehez.ez igy okes muxik pld a 80-as portforw elerem a webservert.
Na most wifi megszakit kabel bedug ,nem wifis adapter szinten fix ip-t kap a routertol megpedig 192.168.1.110 erre szinten ra van forwolva a 80-as port. megsem muxik. ha kabelre dugva leveszem a 192.168.1.100 portforwardot akkor muxik a 192.168.1.110.de ez ugyebar igy nem franko nekem az kellene hogy mindkettore mukodjon .lehet ez a ddwrt baromsaga? -
viralmind
aktív tag
válasz
Speeedfire #4785 üzenetére
egy ip-hez lehet tobb port ,sot szamtalan port lehet ,viszont egy port tobb iphez nem jon ossze :-) sem ugy ha routerben fixalom az ip-t sem ugy ha oprendszerben.
ddwrt nem is engedi hogy ugyanazt a belso cimet adjam masik mac-hez ,winben meg hiaba allitom be nem muxik.
-
válasz
Speeedfire #4770 üzenetére
Biztos rosszul gépeli be a login nevet szegény...
Mondjuk nem is csoda, ha percenként mintegy 40x próbálkozik.
Így én is mindig elrontanám... -
ALI_G
veterán
válasz
Speeedfire #4769 üzenetére
Rosszul tettem fel a kérdést.
Windows-os gépekhez is akarom használni, de többnyire letölteni akarok rá úgy hogy a routerhez van dugva, de közben a hálózaton DLNA-val is szeretném látni TV-ről.
Sík hülye vagyok még hozzá (linuxhoz szintén), szóval csak gondolatban, lehet nagy része mondjuk NTFS amit DLNA-val megosztok és valamennyi ext3 (fogalmam nincs mennyi kell a ddr-wrt-nek, hogy jól működjön).
Azt még olvastam, hogy NTFS-sel lassabban boldogul.miniDLNA-t megtaláltam
thx.
-
válasz
Speeedfire #4759 üzenetére
Nekem egy van itt is...
alias mc="mc -c /opt /mmc"
Ettől ugye színesben indul az mc, bal panelen az /opt, jobb panelen pedig /mmc mappával. (nálam ez a két mountolt hdd partició) Alapból mindig a /tmp/home/root a kiinduló mappa, pedig abban sosincs semmi dolgom.
-
válasz
Speeedfire #4754 üzenetére
Illetve létre lehet hozni egy aliast a profile-ba, így szintén spórolsz 10 karaktert
-
Bernath
tag
válasz
Speeedfire #4746 üzenetére
Na nekem ez már kínai...Itt nincs olyan mint a tomato alatt volt? Fdisk s megformáztam a vinyót,majd oda telepítettem minden?Ha felteszem a firmware-t s beállítom a netkapcsolatokat,ezután mit kell tennem,hogy minden a vinyóra menjen,s teszem azt azon 3 patricíó legyen,egy progi,egy swap+1 a torrenteknek?
-
Bernath
tag
válasz
Speeedfire #4744 üzenetére
Köszi,majd menetben akkor kiderül
Azt,hiszem engem az extroot fog érdekelni.
-
FeRkE
őstag
válasz
Speeedfire #4724 üzenetére
ok, és hogy állítsam be hogy ez menjen?
PPTP VPNs need TCP and UDP port 1723 open and IP port 47 must pass the General Routing Encapsulation (GRE) protocol.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #4718 üzenetére
chmod -R 777
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4711 üzenetére
Hi!
Megteheted azt is, hogy a kérdéses könyvtárat a nogroup csoporthoz rendeled és megadod a csoportnak az írási jogot. SSH-n úgysem tud bejelentkezni, de a samba-n ez segít.
-
tutis
őstag
válasz
Speeedfire #4712 üzenetére
Ha neked ilyen routered van akkor megnéznéd majd valamikor ha ráérsz? esetleg valami mac címre való korlátozást beállítani? Szeretném lecserélni a g-s routerem N-esre és a tplinket néztem ki, minden szolgáltatása jó nekem, csak 1 dolog ami nagyon fontos számomra, szomszédnak leosztottam a netet külön wifi (SSID) csatornán és 1 megás korlátott állítottam be neki. 4 megás netem van, azaz nem akarok neki full sávszélt adni mert akkor én nem tudom használni a netet.A mostani routerem ezt simán lekezeni (linksys WRV200)
de sehol nem találtam hozzá hasonló routert elfogadható árban..az operwrt-ew gondoltam még hogy azáltal megoldható a prolémám, mert ha nem akkor marad a régi router.... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4693 üzenetére
Hi!
Gondolom a samba-t nem root userrel használod (gyaníthatóan a default nobody-val). És ugye alapban a nobody-nak nincs joga írni a filerendszerre (gondolom a root tulajdona, illetve a root csoporthoz is tartozik az ext3 partíció). Szóval, valami másik userrel kellene próbálni (akinek van joga), vagy a nobody-t a megfelelő csoportba tenni. NTFS-nél lehet, hogy nem foglalkozik a jogosultságokkal, mert ott ugye máshogy kellene kezelni.
SSH-n pedig nyilván nem nobody-val próbálod, mert ő nem is tud bejelentkezni.
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #4684 üzenetére
De ha jól sejtem akkor forrasztgatni kell?
-
ALI_G
veterán
válasz
Speeedfire #4678 üzenetére
Nem találtam meg a fórumban...
-
Adamul
tag
válasz
Speeedfire #4588 üzenetére
Hm köszönöm.
A kérdésem lényege az volt, hogy a dyndns MÖGÉ milyen ip-címet kell tenni, de akkor most már kiderült, h ha jól értem a külsőt, tehát a 94.akármi kezdetűt (és nem a 192.blabla).
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #4593 üzenetére
Hát nagyjából összeválogattam mindent amit így hirtelen megtaláltam. Ha van még valami akkor írjátok meg, aztán azt is berakom.
-
NeverGone
tag
válasz
Speeedfire #4593 üzenetére
Sziasztok!
"Viszont szerintem az újak kedvéért kellene egy kezdő hsz."
Ez valóban jó ötlet, mert bár nem követem régóta a fórumtémát, de azt látom, hogy vannak kérdések amelyek ciklikusan újra előjönnek rövid időn belül.
-
válasz
Speeedfire #4590 üzenetére
TP-LINK Simulator
Security -> Advanced Security -
válasz
Speeedfire #4588 üzenetére
Lehetséges...
Mint írtam, (számomra legalábbis) nem volt teljesen egyértelmű a kérdés. -
patga
csendes tag
válasz
Speeedfire #4587 üzenetére
nem tom hogy ezeket hogy lehet megnézni...
ha kilépek a utorrentől wifi ki wifi be és csak akkor lesz netem...
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #4562 üzenetére
Ha megnézitek a nyitott tiketek számát... Sztem 1-2 hónap még hátra van a végleges verzióig.
-
Lallerka
csendes tag
válasz
Speeedfire #4541 üzenetére
Köszi holnap kipróbálom miután felraktam az extroot-os firmware-t.
-
Lallerka
csendes tag
válasz
Speeedfire #4480 üzenetére
sajnos ez se oldotta meg...
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/network restart
udhcpc (v1.15.3) started
PHY for wifi device radio0 not found
PHY for wifi device radio0 not found
root@OpenWrt:~# Sending discover...
Sending select for 192.168.1.2...
Lease of 192.168.1.2 obtained, lease time 86400
root@OpenWrt:~# -
Lallerka
csendes tag
válasz
Speeedfire #4468 üzenetére
Igen, legallábbis azt hiszem...
config 'wifi-device' 'radio0'
option 'type' 'mac80211'
option 'macaddr' '01:00:00:00:00:00'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'channel' '5'
option 'hwmode' '11ng'
option 'htmode' 'HT40+'config 'wifi-iface'
option 'device' 'radio0'
option 'network' 'lan'
option 'mode' 'ap'
option 'ssid' 'wlan'
option 'encryption' 'psk-mixed'
option '........' -
Adamul
tag
válasz
Speeedfire #4474 üzenetére
Tényleg érdekes, mert az oldaladról jól bejön minden kép, na akkor majd onnan is végigolvasom mégegyszer!
És a pendrive megosztásra is lenne valami ötleted? -
Adamul
tag
válasz
Speeedfire #4471 üzenetére
Hát igazából annyit, hogy az usb-be nem pendriveot dugnék hanem a nyomtatót... De akkor ezek szerint csak a módosítással megoldható
És ez nektek simán ment? Mert végigolvastam a másik cikket (az okosításról) de sok kép nem jön már be belőle, és én így neccesnek látom belevágni.
Valamint, ha a pendriveot szeretném megosztani nem csak a helyi hálón, hanem hogy bárhonnan elérjem, akkor (én a no-ip.comra regeltem) milyen tipusú átirányítást kell rá tenni? (DNS Host (A), Port 80 Redirect, DNS Host (Round Robin), DNS Alias (CNAME), Web Redirect) Én az első 2t próbálgattam, de valszeg nem jó címet adtam meg neki, mert nem sikerült elérnem vele.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Speeedfire #4443 üzenetére
Én amikor utoljára néztem még nem volt benne a useradd de leírás volt, hogy hogy lehet belerakni, hogy működjön.
De mivel nekem csak 1 ftp userre volt szükségem, hogy a root ftp-zést ki tudjam venni simán a passwd fájlban lemásoltam a root sorát és átírtam a nekem szükséges user névre. A passwd az már működik ezek után így kapott egy másik jelszót. Ezek után még ettől a usertől a passwd fájlban kivettem a jogot hogy ssh-zon /bin/ash -> /bin/false és beállítottam a gyökér könyvtárát (A felcsatolt hdd-k) utána az ftp-be beállítottam, hogy nem mehet ki innen és a root nem léphet be FTP-n.Így ez a user root jogokkal tud bármit csinálni az ftp-n de a rendszerbe nem tud beletörölni, módosítani. -
Gabesz128
csendes tag
válasz
Én külföldi fórumot is olvastam ebben a témában és mindenhol az egyetlen megoldás a fájl szerkesztése volt. Szeretném hinni, hogy lehet paranccsal is felhasználót létrehozni, de én még nem láttam, hogy valakinek sikerült volna...
Vargalex hsz-e segít neked szerintem. itt -
Maximusz
aktív tag
válasz
Szia!
Backfire 10.03-m van, és egyik sem támogatott:
root@OpenWrt:~# adduser eszter
-ash: adduser: not found
root@OpenWrt:~# useradd eszter
-ash: useradd: not found
root@OpenWrt:~# grupadd users
-ash: grupadd: not foundvalamit rosszul csinálnék?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Speeedfire #43 üzenetére
Sziasztok!
csoport beállításokkal kapcsolatban szeretnék kérdezni (mert amit csináltam egyenlőre nem működik).
Szeretnék létrehozni ket csoportot a routeren (még nem a sambaban)
-root
-usersnéven . - ekkor jól gondolom, hogy "csak" a /etc/group-ot kell szerkeszteni a következőképpen ? :
root:x:0:
nogroup:x:65534:
users:x:???????:de kérdés az, hogy ?????? helyére mit kell beírnom? (idővel szeretném teljes mértékben jelszóhoz kötni a router megosztás használatát, de még nem tartok ott, csak elkezdtem kiépíteni)
következő kérdés - ha megvan a csoport (users), hogyan tudok felvenni felhasználókat? (szeretnék 4-5-öt felvenni korlátozott jogokkal)
ekkor a passwd fájlt kell szerkeszteni valami hasonlóképpen? :
root:$1$SvdDA7jZkvbFHEzBrUgwwh61:0:0:root:/root:/bin/ash
nobody:*:65534:65534:nobody:/var:/bin/false
daemon:*:65534:65534:daemon:/var:/bin/false
dori:$1$vAN4CBJqky378jarcz0axO0:0:0:root:/root:/bin/asheszter:$1$pPOTZxgO$QpkGtLk5kpyV1:0:0:users:/users:/bin/ash
olga:$1$pPOTZxgO$Qpktkky10:0:users:/users:/bin/ashahol dori és root a root csoportba tartozik és root jogokkal bír, eszter és olga pedig a users csoportba tartozik, és ???????????? jogokkal bír?
köszi - segítséget.
nemrég kezdtem el foglalkozni linux-al, és nagyon tetszik, ezért szeretném ezeket megcsinálni, csak elakadtam.
-
válasz
Speeedfire #4431 üzenetére
gerilla marketing?
-
Dictator^
veterán
válasz
Speeedfire #4371 üzenetére
Tényleg csak átfutottam rajta. Most nekiesek. Amúgy ez PH-s logoutos cikket olvastam el róla, de azt is csak átfutás szerűen, ott viszont ha jól emlékszem erről nem volt szó.
Nos köszi az infót!
-
Dictator^
veterán
válasz
Speeedfire #4365 üzenetére
Én meg a TV-t vettem ott, asszem 2 éve, még 1 év gari van, bár ha jól tudom a samuval, lehet a hivatalos magyarországi samuhoz is fordulni.
No de hogy on legyek: 13 volt, igazából, a garit nem akarom elveszteni, szóval nem lesz opertwrt.
Bár valaki linkelt annó egy leírást, csak azt nem néztem meg, hogy gyárira visszaállítható-e.
-
quarros
tag
válasz
Speeedfire #4355 üzenetére
Jah bocs azt hittem egyértelmü voltam ezzel: "routert építek"
Szóval eredeti elképzelés szerint vagy veszek a WR1043ND-t és természetesen OpenWrt -t rakok -rá, vagy fogok egy valamilyen Atom -os alaplapot
(pl: ASRock A330GC) és arra forditok egy OpenWrt -t,
vagy egy másik Linux distroval megoldom.A gyári firmware-t egy percig sem gondoltam hogy fenthagyom a gépen sőt ha azon múlik akár fel is forrasztok egy 64 -es memót (gari ide oda). De ami lényeges, hogy tényleg megvan -e a fentebb emlitettekhez az erő ehhez ebben a lapban? Szivesebben venném ezt a TPlinket mert egy rakat munkát spórolna meg nekem, de a stabilitás/erő mindenképpen fontosabb.
Kérlek mester adj tanácsot. -
dev89
tag
válasz
Speeedfire #4345 üzenetére
Thanks, valóban csak egy entert kellett ütnöm
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4330 üzenetére
Nem samba-val, hanem ushare-val osztja meg.
-
FeRkE
őstag
válasz
Speeedfire #4309 üzenetére
[global]
netbios name = ROUTER
workgroup = Home
server string = openwrt
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = utf-8
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd[s500]
path = /mnt/hdd/downloads
read only = no
guest ok = yes -
kiss_gee
csendes tag
válasz
Speeedfire #4272 üzenetére
köszi akkor megnézem mire jutok vele...
keresztapper: nem azért nem olvastam végig mert lusta voltam
még mielőtt megvettem a routert akkor kezdtem elolvasgatni mert érdekelt, h mit lehet elérni a firmware cserével, csak közben arra gondoltam h nekem elég lesz a gyári fw tudása is és ezért nem olvastam végigamúgy win7 x64 ultimate-et használok, ez miatt lehet vmi problémája az openwrt-nek?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Speeedfire #4237 üzenetére
Igen gyári fw semmi nem fut csak neteztem de az oldalak is elég lassan jöttek be.Az a flood micsoda?
-
válasz
Speeedfire #4212 üzenetére
Az a baj, hogy ez nem egy konstans dolog, mert mint már írtam, minden kábelgyártó cég más színű kábelekkel dolgozik, ebből adódóan pedig nincs mindig működő leírás. A történet annyi, hogy miután kettévágod a DKU-5 kábelt, ki kell méregetni multiméterrel, hogy melyik vezeték melyik lábra megy a telefon felőli csatlakozón. Ezután a Nokia Pop-Port Pinout-ból gyorsan kideríthető, hogy melyik kábel micsoda.
-
Lala6
őstag
válasz
Speeedfire #4179 üzenetére
Köszi, olvastam már az írásaid
Én egyszerűbb módszer keresnék. A Luci-n láttam, hogy meglehet adni a szoftvereknél az installation target-et, de nem tudom, hogy mit kellene oda beírni, már alapból is vannak ott adatok megadva. Nincs olyan opció, hogy ne kelljen minden telepítésnél megadni, hogy hova tegye? Én a Luci-t preferálom, azon egyszerű okból kifolyólag, mert nem értek a linux-hoz -
Watercolour
aktív tag
válasz
Speeedfire #4186 üzenetére
Az sem opensource.
Tudomásom szerint az egyetlen valamire való opensource szerver-kliens alapú VoIP a Mumble.
-
Gabesz128
csendes tag
válasz
Speeedfire #4182 üzenetére
És arról van elképzelésed, hogy a vas elég -e hozzá? Hogyan lehet csomagot létrehozni?
-
chege
aktív tag
válasz
Speeedfire #4173 üzenetére
na megvan!
am a te oldal alapján csináltam
jó hogy kéreztem mert így is sz*ptam van 1,5 órátthx
-
chege
aktív tag
válasz
Speeedfire #4169 üzenetére
jolvan megpróbálom.
tudom én mi az az rc, de dátumban volt különbség a 2 között.
UPC Fiber Powerem van, szóval az hála égnek nem érintIntruder2k5
Ha wifi driver alatt én jóra gondolok akkor benne volt: kmod-ath9k -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #4100 üzenetére
Köszi, én is láttam ezt a leírás vége felé, viszont, ha nem Huawei a modem akkor mi van? Nekem mondjuk egy Huawei E1752-es modemem van, azt hogyan tudom működésre bírni vajon (nincs benne a támogatottak között)?
-
direwolf
őstag
válasz
Speeedfire #4095 üzenetére
Köszi! Ez több, mint amit reméltem
-
duji666
tag
válasz
Speeedfire #4056 üzenetére
A trunk-ről én még csak backfire-t probáltam kamikaze-t nem (asszem a sokkal régebbi). Abból is a 10.03-as ami nem rc az volt a legjobb. Amikor saját firmwaret fordítok, akkor, melyiket fogja használni????? mert ugye én csak azt mondom meg hogy backfire????
Nektek soha nem volt gondotok a net sebességével, a router mindig tovább tudta osztani azt amit kapott?????
-
duji666
tag
válasz
Ezek szerint akkor 16 mbit/sec letöltési sebességet bír. Jól értem?
A swap ugye swap partició, az exroot pedig ext3 volt amikor sajátot csináltam.De akkor viszont azt nem értem, hogy miért tudtam a 10.03 -assal elérni a 40mbit-s/20mbit/sec-et??????????
Mit jelent az hogy 2MB -et bír a router pontossan??
-
válasz
Ha jól értettem, akkor neki nem konkrétan a torrent sebességével van baja, hanem úgy általában a router mögötti internet sebességgel, a PC-ken.
-
válasz
Speeedfire #4050 üzenetére
OK! GPL alatt tettem közzé, azt csinálsz vele amit akarsz!
Bár, ha így folytatjuk lassan átmegyünk Photoshop topikba... -
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #4037 üzenetére
Ez oké de amikor puttyal csatlakozok telneten az 192.168.1.1 címre akkor csak egy üres fekete képernyő fogad
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #4034 üzenetére
Azt hiszem sikerült elállítanom mert most már nem tudok belépni az 192.168.1.1-es IP címen a webes felületre.
Próbálkoztam ezzel:
Visszaállítás:
Mi van abban az estben, ha annyira belepiszkáltunk a rendszerbe, hogy nem reagál semmire.
Erre találtak ki egy kiskaput a rendszerben.1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1 .
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb telneten tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstbootDe amióta feltettm az openwrt azóta nem villog sys led hanem csak világít ilyenkor mi a teendő?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4016 üzenetére
Már megnéztem. Igaz, még csak Wake On Lan, illetve Transmission config file szerkesztéséhez csináltam LuCi oldalt. Tudom, ezek a nagyon alap műveletek, de egyáltalán nem nehezebb szerintem, mint a WebIf. Sőt. De kinek ez, kinek az.
De azért a LuCi-hoz elég jó doksi is van. -
Dusee
őstag
válasz
Speeedfire #4013 üzenetére
de eleve routerből kapja a netet, szal az alapbeállításokkal is mennie kéne.
btw ismerősöm a gyerekde az sem normális, h a reset gombra nem reagál
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4011 üzenetére
Igen, WebIf alá fejleszteni azért könnyebb (vagy inkább elsőre jobban átlátható, legalábbis annak, akinek nem teljesen idegen a shell script). Nagyon sok függvényt megírtak már a srácok különböző scriptekben, amiknek nagyon nagy hasznát lehet venni a weboldal összeállításában.
Lua-val olyan sokat nem foglalkoztam, de az sem olyan vészes, szintén rengeteg a már megírt és használható függvények száma. Milyen modult tervezel írni? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4008 üzenetére
Hi!
A WebIf shell script alapú, a LuCi pedig Lua programnyelvben íródott.
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #4004 üzenetére
jó, tudom. végigjártam már sajnos párszor ezt az utat... mondjuk ugyan itt vettem winyót, egy WD caviar-t de azt helyben tesztelték és pár napon belül cserélték is. ebből gondoltam csak...mondjuk bad sectoros volt, azt meg ugye helyben is meg lehet nézni
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #4001 üzenetére
annyi ideje van nálam a cucc
amúgy valszeg tényleg korán húztam ki, kissé figyelmetlen voltam. de hát sokszor felhúzott ez a kis sz@rógép... -
chege
aktív tag
válasz
Speeedfire #3888 üzenetére
a gyári TP-Linkes kábel, nincs másik, de megpróbálom másikkal kipróbálni majd.
A wifire visszatérve, Broadcom 43224AG 802.11a/b/g/draft-n a végén a "draft-n" nem azt takarja hogy N-est is tud?
No, de a WIKI oldalon is azt írják az N-re, hogy 74mbit a jellemző és 600mbit a maximális -
FeRkE
őstag
válasz
Speeedfire #3891 üzenetére
hogy akkor világítson amikor aktív. és mik neked a gyári értékek?
sikerült elállítanom -
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #3877 üzenetére
ahogy nézem elég sok minden van benn alapba is. ezt is hasonlóan kell telepíteni az open-t?
esetleg ez a leírás jó lesz? [link]
esetleg arról tudna valaki nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni az átlagos sebessége ennek a routernek wifi-n egy 300 mbit képes usb vagy pci kártyával? és hogy mi a különbség a kettő között? esetleg sebességben nem gyengébb az usb-s? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #3842 üzenetére
Nekem lighttpd alatt van egy weboldal, amit ráadásul a router egy shell script segítségével on-the-fly generál a megfelelő mappában található képekből (jelenleg 1376 kép), havi bontásban a képek dátuma alapján állítja össze a menüt. A routert nem igazán terheli le sem a script, sem a lighttpd. Ugyanez ment anno az Asus WL-500gP-n is.
És persze én lighttpd alatt nézegetem a statisztikámat, valamint felraktam a VnStat PHP frontend-et is. -
válasz
Speeedfire #3846 üzenetére
Jobb kondik, jobban áttervezett megoldások? Ne éld bele magad...
Legalábbis ha az ASUS stratégiájából indulok ki, akkor biztosan nem. Amíg a WL-500GP v1-es routerben egy 300MHz-es proci lapul (igaz 264MHz-en van járatva, de felhúzható a gyári értékre), addig a v2-ben egy 240MHz-es kapott helyet. A 32MB 32bit-es RAM-ot lecserélték 32MB 16bit-esre, és a miniPCI foglalatos WiFi kártyát is megszüntették, helyette integráltak egy chip-et az alaplapra. Egyszóval ez spórolás minden vonalon, nem fejlesztés, vagy hibajavítás!
-
Hyperion
senior tag
válasz
Speeedfire #3849 üzenetére
őőőő nagyjából, de ez ennél kicsit bonyolultabb...
Minden le legyen tiltva kivéve 4-5 oldal, kivéve egy gépnél ahol minden mehet... Tudom ezek is megoldhatóak iptables-el, de azthittem van más módja is...u.i.: Nem nedves, hanem kedveslanyok.com ... az gáz, ha egyből megnéztem? :X
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #3849 üzenetére
a mai nap során is már vagy 3* újratettem. minden működik kivéve az usb nyomtató+reboot után nem ad netet a gépeknek lan-on, wifi-n pedig igen. mondjuk van pár konfiguráció, amit például el sem fogad a cikk alapján. pl fstab-nál már többször sikerült kifagyasztanom a routert, mert ha csatolni akartam vele, akkor save+apply majd várok, de semmi...
pedig nagyon beteszett a router. lehet visszatolom rá a gyári firmware-t és megnézem, hogy azalatt is csinálja-e hogy 2 gép között fájlátvitelnél LAN- on megszakad-e a net kapcsolat. mert akkor már viszem is vissza... -
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #3846 üzenetére
ebből a mappából szedtem le: 10.03/
nem RC lesz sajnos. ilyenkor mi van? már párszor újratettem, de változni nem változott sok. volt mikor el se indult, akkor reset volt... nem értem én ezt
mivel érdemes még próbálkoznom? -
Hyperion
senior tag
válasz
Speeedfire #3844 üzenetére
Köszönöm válaszod, akkor megpróbálkozom vele.. Még abban tudnál nekem segíteni, hogy létezik vmilyen website korlátozó program alá? Mint squid, vagy vmi hasonló...
A proxy cache részét nem szeretném használni csupán a korlátozást..Köszönöm!
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #3838 üzenetére
openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
Ez nem hinném, hogy RC lenne. Amúgy az utánnam hozzászóló már említette, hogy az újak már 1.7 verziójúak, az enyém is. esetleg ez lehet még szerintem. másnak működik normálisan ver 1.7 alatt?
-
válasz
Speeedfire #3840 üzenetére
Egy webszerver amúgy is jól jöhet mindig... Például egy webes file-kezelő használatához. Aztán itt van a napokban emlegetett vnstat. Esetleg saját weblap, fórum, stb...
-
válasz
Speeedfire #3838 üzenetére
Már lett volna igény rá több esetben... Igazából szerintem Te sem próbáltad az rtorrent-et, tehát a véleményed is csak a hallottakra alapulhat.
Természetesen nem kötelező ezt használni, lehet, hogy esetleg OpenWrt-n valóban nem is jó, csak amennyiben működik, gondolom többen örülnének neki, hogy van alternatíva, választási lehetőség.
Nekem pl. jobban bejön az rtorrent Tomato alatt.
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #3824 üzenetére
tessék. ez akkor van mikor rádugom a nyomtató:
Sep 19 09:31:33 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1: new full speed USB device using ar71xx-ehci and address 4
Sep 19 09:31:33 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
Sep 19 09:31:33 OpenWrt user.info kernel: usblp0: USB Bidirectional printer dev 4 if 1 alt 0 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x3F11ahogy értelmezem, felismerheti a nyomtató csatlakozását. hiába küldök rá nyomtatandót, a log file meg se nyikkanik. de akkor mi lehet a gáz? már a routerig nem megy el a csomag? vagy a win 7 szórakozik velem?
-
freddirty
senior tag
válasz
Speeedfire #3830 üzenetére
Elenntmondásban van a wiki leírással. Vszleg azért mert nem up-to-date.
A wiki leírás szerint nem dd-ztem az augsztusi tplink firmware-t és gond nélkül visszaálltam.Szerintem elmondható, hogy azok a gyári firmware-ek amikben nincs a boot string és 7936kbye-t osak azokat nem kell dd-zni.
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3825 üzenetére
Köszi, de a LUCI felülete a sambának miért dobhatott hibát?
Már minden megy (transmission, megosztás-mindkét partíciónak) csak a sambát nem merem feltenni, mert eltolja nekem az egészet. -
Maximusz
aktív tag
válasz
Speeedfire #43 üzenetére
sziasztok... -ismét én
elkezdtem előröl végigolvasni a fórumot (hisz ez a célravezető), de elakadtam itt:
szerintetek is az a gondja, hogy nincs "home" könyvtár? - azt hova/és hogy kell létrehozni?
(az usb formázása, usb felcsatoláshoz szükséges csomagok feltelepítése úgy gondolom sikerül)
maximusz
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Speeedfire #3768 üzenetére
Szia - köszi a választ, de közben találtam egy sokkal jobb oldalt!
akinek ilyen problémája lenne : http://tothszabi.info/2010/05/16/open-wrt-firmware-frissitese-ujrahuzasa
itt részletesebben le van írva az újrahúzás (bár ugyan az a szerző
akkor nekifutok újra.
Bár előbb lehet megkérdezem, hogy lehet-e illetve mit lehet vele elkészíteni.
Amit szeretnék:
-szeretnék rákötni egy nagyjából terrás méretű wincsesztert, és amolyan NAS-ként használni (vagy ftp-n keresztül, vagy hálózati megosztással, vagy.... egyáltalán milyen lehetőségek vannak??? ).
-elérni a windows xp-s itthoni hálózati gépekből (esetleg kintről [ a wan oldalról ], decsak ha megoldható)
-szeretnék rajta portot átirányítani, hogy a hálózaton belüli gépek tudjanak alkalmazásokat futtatni aktív internet irányú kapcsolatokkal
-szeretnék rajta egy torrent kliens futtatni, hogy a debian, ubuntu image-eket én is tudjam seedelni a nap 24 órájában.
-szeretnék rajta vagy ip cím alapján, vagy mac cím alapján forgalmat szabályozni (többen használjuk azt a netet, és nem szeretném, ha bárki elvinné a teljes sávszélt)
-szeretnék rajta QOS-t tehát a "fontosabb" alkalmazásoknak, portoknak nagyobb prioritást adniextrák (nem tudom, hogy mi valósítható meg és mi nem):
-láttam egy Asus router USB csatlakozóján egy USB-s hangkártyát, amivel a di.fm webrádiói közül hallgattak egy-egy stream-et... - ha megoldható lenne, szívesen kipróbálnám.
-ha megoldható lenne, szívesen üzemeltetnék egy egyszerűbb (nem flash-es, nem phps) weboldalt a routeren (ha megoldható)
-jó lenne elérni kívülről, mondjuk WinSCP-vel, vagy ha nincs más, sima ftp kapcsolaton keresztül a rákötött winyót.
-erre a célra van egy 1 gigabájtos pendrájvom, amit szívesen beáldoznék a router memória bővítésére, ha megoldható és ezzel tudom (egyáltalán tudom??) gyorsítani a router működését (vagy egyszerűen érdemes egyáltalán külső usb-s pendrájvra telepíteni a rendszer egy részét, hogy minél több belső memória maradjon ?) -... - a lényeget remélem értitek, ha kell, van pendrive, ha nem kell, akkor .. másra használom.ha valaki válaszolna a kérdéseimre (mondjuk pont te Speeedfire, aki szerintem legjobban értesz jelenleg a témához a fórumozók közül), akkor biztos vagyok benne, hogy sok megválaszolatlan kérdésre választ adna.
előre is köszönöm : (közben sikerült újrahúznom a rendszert a routeren 10.03-al)
maximusz
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3752 üzenetére
A telepítéssel már nincs is gond, és már értem is, hogy mit miért csinálok. Kivételt képez a mountolásos csomagok, dolgok.
Inkább a problémamegoldással vannak gondjaim. De még jó, hogy segítetek. -
beers
addikt
válasz
Speeedfire #3750 üzenetére
LuCi van!
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3750 üzenetére
Nem volt vele eddig semmi baj, csak egy érdekes dolgot vettem észre. Gyorsabban áll fel a router (áramba bedugás után) és van is net, de egy pillanatra elveszi a géptől a kiosztott IP-t, ekkor megszakad a hálózati kapcsolat is, de kb. 1s és új IP-t oszt ki neki. Utána semmi gond, de ezt minden ilyen hálózat ki/be után eljátssza. Ez a többi fw-nél nem volt, viszont sokkal lassabban állt fel a router. Akkor szerintem visszarakom a 10.03-at, ott nem volt ilyen gondom.
vargalex: Köszi! -
NeverGone
tag
válasz
Speeedfire #3728 üzenetére
Szerintem a trunk-ot maximum annyiban tesztelik, hogy lefordul-e, gondolom a többi része automatikusan megy.
-
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire #3657 üzenetére
Hát nálam fájlrendszer hibát csinált a Transmission. Érthetetlen számomra, de hát ez van. Most pár file-om tönkre is ment a HDDn. Inkább le is szedtem a Transmission-t xD Pedig olyan jó volt, hogy már QSS gombbal kapcsolgathatom...
Nem tudom, mi lehet a gond. Mi lehet a baja? Nem sokára le tudom üríteni a HDD-t, majd akkor foglalkozom vele, addig inkább nem gyilkolom a file-okat. xD Örülnék, ha valakinek lenne valami ötlete.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #3736 üzenetére
DD-WRT alatt nincs alapból nfts támogatás. NTFS modult kell felrakni, majd manuálisan betölteni, illetve manuális a mount is.
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3736 üzenetére
Ott tudom, hogy van, de most megint feltettem az OpenWRT 10.03.1 rc3-at
. De most olyan problémája van mint amit írtam. A FAT-es pendrive-hoz melyik csomag kell majd?
Köszi! -
NeverGone
tag
válasz
Speeedfire #3726 üzenetére
Valóban, de a release, az release. Tudod, tesztelés, stb., de szerintem ezt neked nem kell mesélnem.
-
beers
addikt
válasz
Speeedfire #3700 üzenetére
Köszi!
Akkor azt hiszem, mobil net telepítés lesz belőle!
Ha jól értem, akkor ha lesz netem, tudom webes felületről is telepítgetni (ftp,torrent, stb)? -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3686 üzenetére
Ugye az írásod topicjában lehet szavazni, azaz itt?
-
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire #3670 üzenetére
swap nem a HDDn van. a leírásodban lévő usbdrive-al mountolom fel, le, ntfs-3g csomag van fent, de itt a lista inkább a csomagokról:
nstalled packages
base-files
42-r20728
busybox
1.15.3-2
crda
1.1.0-2
ddns-scripts
1.0.0-6
dnsmasq
2.52-2
dropbear
0.52-4
etherwake
1.09-2
fdisk
2.13.0.1-4
firewall
1-10
glib1
1.2.10-1
hd-idle
20081006-1
hostapd
20100309-1
hotplug2
1.0-beta-1
iptables
1.4.6-2
iptables-mod-conntrack
1.4.6-2
iptables-mod-conntrack-extra
1.4.6-2
iptables-mod-filter
1.4.6-2
iptables-mod-imq
1.4.6-2
iptables-mod-ipopt
1.4.6-2
iptables-mod-nat
1.4.6-2
iw
0.9.19-1
kernel
2.6.32.10-1
kmod-ath
2.6.32.10+2010-03-24-5
kmod-ath9k
2.6.32.10+2010-03-24-5
kmod-button-hotplug
2.6.32.10-1
kmod-cfg80211
2.6.32.10+2010-03-24-5
kmod-crc-ccitt
2.6.32.10-1
kmod-crypto-aes
2.6.32.10-1
kmod-crypto-arc4
2.6.32.10-1
kmod-crypto-core
2.6.32.10-1
kmod-fuse
2.6.32.10-1
kmod-input-core
2.6.32.10-1
kmod-input-gpio-buttons
2.6.32.10-1
kmod-input-polldev
2.6.32.10-1
kmod-ipt-conntrack
2.6.32.10-1
kmod-ipt-conntrack-extra
2.6.32.10-1
kmod-ipt-core
2.6.32.10-1
kmod-ipt-filter
2.6.32.10-1
kmod-ipt-imq
2.6.32.10-1
kmod-ipt-ipopt
2.6.32.10-1
kmod-ipt-nat
2.6.32.10-1
kmod-ipt-nathelper
2.6.32.10-1
kmod-leds-gpio
2.6.32.10-1
kmod-mac80211
2.6.32.10+2010-03-24-5
kmod-nls-base
2.6.32.10-1
kmod-nls-utf8
2.6.32.10-1
kmod-ppp
2.6.32.10-1
kmod-pppoe
2.6.32.10-1
kmod-sched
2.6.32.10-1
kmod-scsi-core
2.6.32.10-1
kmod-textsearch
2.6.32.10-1
kmod-usb-core
2.6.32.10-1
kmod-usb-storage
2.6.32.10-1
kmod-usb2
2.6.32.10-1
libc
0.9.30.1-42
libcurl
7.19.6-1
libevent
1.4.13-2
libgcc
4.3.3+cs-42
libiptc
1.4.6-2
liblua
5.1.4-6
libncurses
5.7-2
libnl-tiny
0.1-1
libopenssl
0.9.8m-3
libpthread
0.9.30.1-42
librt
0.9.30.1-42
libuci
12012009.5-1
libuci-lua
12012009.5-1
libxtables
1.4.6-2
lua
5.1.4-6
luci
0.9.0-1
luci-admin-core
0.9.0-1
luci-admin-full
0.9.0-1
luci-admin-mini
0.9.0-1
luci-app-ddns
0.9.0-1
luci-app-firewall
0.9.0-1
luci-app-hd-idle
0.9.0-1
luci-app-initmgr
0.9.0-1
luci-app-ntpc
0.9.0-1
luci-app-qos
0.9.0-1
luci-app-samba
0.9.0-1
luci-cbi
0.9.0-1
luci-core
0.9.0-1
luci-fastindex
0.9.0-1
luci-http
0.9.0-1
luci-i18n-english
0.9.0-1
luci-ipkg
0.9.0-1
luci-lmo
0.9.0-1
luci-nixio
0.9.0-1
luci-sgi-cgi
0.9.0-1
luci-sys
0.9.0-1
luci-theme-base
0.9.0-1
luci-theme-openwrt
0.9.0-1
luci-uci
0.9.0-1
luci-uvl
0.9.0-1
luci-web
0.9.0-1
mc
4.6.2-1
mtd
12
nano
2.2.3-1
ntfs-3g
2010.1.16-3-fuseint
ntpclient
2007_365-4
opkg
513-2
ppp
2.4.4-5
ppp-mod-pppoe
2.4.4-5
qos-scripts
1.2.1-2
samba3
3.0.24-5
swconfig
5
tc
2.6.29-1-2
transmission-daemon
1.92-1
transmission-web
1.92-1
uci
12012009.5-1
udevtrigger
106-1
uhttpd
7
vsftpd
2.2.2-1
wireless-tools
29-4
zlib
1.2.3-5 -
donci7
csendes tag
válasz
Lement egy scan. Volt mappa amit nem tudtam megnyitni, de a scan után igen. Visszaraktam a HDDt, felmountoltam, Transmission start, elkezdi letölteni, és újra indul a router. Azután már ha újra próbáltam, nem resetelt a router, csak ismét kiírta:
Sep 13 16:07:13 OpenWrt daemon.info transmission-daemon: Flashpoint Season 2 Starting DHT announce (poor, 16 nodes) (tr-dht.c:660)
Sep 13 16:07:22 OpenWrt user.info kernel: warning: `smbd' uses 32-bit capabilities (legacy support in use)
Sep 13 16:07:24 OpenWrt daemon.err transmission-daemon: Flashpoint Season 2 write failed for "Flashpoint Season 2/Flashpoint S01E10 Eagle Two.avi": Operation not supported (inout.c:166)Valami ötlet?
-
Watercolour
aktív tag
válasz
Speeedfire #3656 üzenetére
Köszi a cikket, időközben megtaláltam a vnstatot, ezzel jóval egyszerűbb lesz, azt hiszem.
Valaki említette a luci-app-statisticset. Azzal ilyet nem lehet, max sávszélesség grafikont.A problémám most csak az, hogy létezik már luci-app-vnstat csomag is, viszont ez nem található meg sem a backfire 10.03.1-rc3-ban, sem pedig a kamikaze csomagjai között.
A program megtalálható a luci svn szerverén, szóval létezik, nem igazán értem, hogy openwrtben miért nincs benne.
http://luci.subsignal.org/trac/changeset/6110Egyébként a vnstat daemon már fut, flashdrivera gyűjti az adatokat, már csak valahogy vizualizálni kéne.
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
donci7
csendes tag
válasz
Köszi, holnap megcsinálom a scandisk-et, aztán meglátjuk.
Nincs semmi a külső meghajtóra telepítve. Az Ext2 a gyorsabb elérés miatt gondolkodtat el, de az Ext3-mal nem lenne lényegesen nagyobb a másolási sebesség a HDD-ről, így nem tudom meg érné-e változtatni.
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3638 üzenetére
Igen, valószínű. Köszönöm!
Viszont: SIKERÜLT BEÜZEMELNEM AZ OPKG CSOMAGKEZELŐT!!!!!
Megy hibátlanul, de most a transmissionnal vannak problémák. De innen már az rtorrent is jó lehet.
Köszi mindenkinek a segítséget. Majd még megírom, ha sikerült minden! -
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3635 üzenetére
Akkor viszont én szúrtam el valamit. FAT32-es USB stickkel működik?
mobal
Az USB-je tuti jó, mert a DD-WRT-vel felmountolja a megfelelő helyre, és látom is a tartalmát a pendrive-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Keresünk dokkolókat
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest