- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17250 üzenetére
Pedig mintha azt írtad volna:
"extroot nincs csak swap jelenleg,mert untam hogy ahányszor le fel huzom, meg új hdd-t mountolok álítgathatok mindent be előröl.... fix ip, mac, net, háló, stb.... vezetéken,másik szobába és csak aztán csinálhatom amit kell......"
Mármint úgy értem, hogy volt ilyen állapot is.
-
-
PistiSan
addikt
válasz
bpmcwap #17244 üzenetére
Hali,
A config fájlban (/etc/config/transmission) nézd meg mi a config könyvtár, ezt a részt keresd: option config_dir "/mnt/letoltes/config" értelemszerűen nálad más az elérése, elég az itt megadott mappáról egy mentést készítened, ha újra raktad a routert, és felraktad a torrent klienst, megadod a mappa elérési útját és menni fog a torrent úgy mint azelőtt. Nem kell, újra tölteni, hashelni, beállítod és megy.
-
raidx
őstag
válasz
bpmcwap #17244 üzenetére
Én lehúztam a HDD-t és úgy reseteltem. Majd beállítva felcsatoltam. Reboot (táp ki/be) után megvan minden!
Ezt a torrent progit nem nagyon ismerem, elméletileg ha elmented a torrenteket és reset után visszatöltöd, működni kellene a dolognak. Persze arra ügyelni kell, hogy az addig letöltött állományok a helyükön legyenek. Vagyis, ha az alap könyvtárbeállítást megváltoztattad, nem elfelejtkezni ismét beállítani. Ha jól működik a rendszer, érdemes a beállításokat elmenteni (Backup/Restore) még torrentezés előtt! Az az érzésem, torrent közbe nem nagyon érdemes a konfigot piszkálni. -
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #17237 üzenetére
ráadásul álandóan leakad a trans, nem elérhető- dolgozik! mert hallom a winyot hogy pörög, de bejon ez a dismis ablak vagy még az se csak szimplán nem töltődik be semmi....
Connection Failed
Could not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect.extroot nincs csak swap jelenleg,mert untam hogy ahányszor le fel huzom, meg új hdd-t mountolok álítgathatok mindent be előröl.... fix ip, mac, net, háló, stb.... vezetéken,másik szobába és csak aztán csinálhatom amit kell...... ha nincs extroot akkor mindent a router jegyez meg, hdd-t ha lehúzom vagy feltolom sem felejti el a beállításokat. de az extroot nem segit be a munkába csak a beállításokat tárolja tudtommal.... swap meg van most is
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17179 üzenetére
Hi!
Virtualbox-ban a Shared folders kell neked.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17162 üzenetére
Hi!
Ezzel sehogy, mert ahogy írja is, ez reader. De én nem is bíznám a Windows-ra az írást.
Bár elvileg ez írni is tudja (igaz, csak ext2/3 esetén említik).
De jobban jársz, ha egy Linux LiveCD-ről bootolsz, és onnan írod, vagy Windows alatt futtatsz egy virtuális gépen egy linuxot. -
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17149 üzenetére
Igyekeztem egyértelmű elnevezéseket használni, de ezek szerint ez nem sikerült teljes mértékben. Így, egy kis ismertető az FTPBackup-hoz:
A General Settings szekcióban az általános beállításokat lehet megtenni:
Enabled: az FTPBackup engedélyezése/tiltása
Hostname: FTP szerver címe (hostnév is lehet)
User name: felhasználónév
Password: jelszó
Port: port száma
Timestamp format: az időbélyeg formátuma (ha a Backup entries-ben bejelölésre kerül, akkor ilyen formátumban teszi hozzá a filenévhez)
Backup interval: az FTPBackup futtatásának gyakorisága
Working directory: munkakönyvtár. Ide készülnek a tömörített állományok, a parancs kimenetek file-jai (tehát átmeneti tárolási hely)
FTP client program: az FTP kliens. Jelenleg fttput és wput támogatott
FTP client additional options: ha extra paraméterek kellenek az ftp klienshez
Logging: loggolás ki-, illetve bekapcsolása. A log a syslog-ba megy.A Backup entries szekcióban lehet felvenni a konkrét ftp feladatokat:
Enabled: az aktuális sor ftp-zésének engedélyezése/tiltása
Source type: a forrás típusa. Lehet File/könyvtár, illetve parancs kiemenet
Source: ide jön a file, vagy könyvtár neve, vagy a végrehajtandó parancs
Target filename: az FTP szerverre ilyen néven kell feltölteni
Add timestamp to target filename: a szerverre feltöltött file-t ellássuk-e időbélyeggel
Compress: tömörített formában kell-e feltölteni (jelenleg tar.gz-be tömörít)Add: új sor hozzáadása (tehát új backupolandó feladat beállítása).
Tehát, az alábbi példában az ftp.uw.hu-ra óránként ftp-zésre kerül:
- a teljes /etc/config könyvtár tartalma config néven, időbélyeggel ellátva, tömörítve
- az ifconfig eth0.2 parancs kimeneteilletve ki van kapcsolva a harmadik bejegyzés, tehát az nem kerül végrehajtásra:
Remélem így már egyértelmű lesz. Persze, ha kérdés van, szívesen válaszolok.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
bpmcwap #17111 üzenetére
Ahogy gondolod. De azt is megteheted, hogy beállítasz mindent és csak utána kapcsolod be az extroot-ot. Ekkor a módosított config file-okat fogja áttenni a HDD-re, így ha azt legközelebb indításkor nem is dugod rá, akkor is a te beállításaiddal fog futni a rendszer.
(Ha jól gondolom. Ha nem, majd kijavítanak .
)
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17079 üzenetére
Hi!
Ezzel lehet beállítani a párhuzamos letöltések, illetve feltöltések számát. Felmerült már többször is. Sajnos azt nem lehet tudni, hogy mikor jön a végleges transmission 2.40. Mindenesetre folyamatosan figyelni fogom.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
bpmcwap #17032 üzenetére
Szép is lenne, ha a torrent file-ban adatok lennének az én gépem könyvtárstruktúrájáról.
Másold a megosztani kívánt anyagot a transmission "done" mappájába és a trackerre feltöltött torrentet a transmissionnal letöltve indul is a seed, mivel az ellenőrzés során megállapítja a kliens, hogy a torrent file szerinti adatok 100%-ban megvannak.
-
-
-
válasz
bpmcwap #17029 üzenetére
Már miért lenne használhatatlan az a torrent file, amit más kliensen hozol létre, akár Win alatt? Feltöltöd a trackerre, majd onnan letöltöd, megnyitod a trans-al, magadod neki az adatok helyét, vagy leginkább már előtte odamásolod az adatokat, ahova kell, akkor az leellenőrzi, és már megy is a seed...
-
válasz
bpmcwap #17020 üzenetére
How To Create Torrent Files & Share Them Using Transmission
Ehhez persze szükség van a transmission-create binárisra is... Nem tudom, hogy ez OpenWrt-re felmegy alapból, vagy külön kell telepíteni, netán még fordítani is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #16994 üzenetére
Hi!
1. label-el kell formázni. Pl.:
mkfs.ext4 -L proggik /dev/sda1
Majd a Luci-ban a Mount Points-nál a második fülön be tudod állítani a label-t.
2. Lehet, hogy a vinyón van egy .extroot.md5sum file. Ennek a tartalmát hasonlítja a flash-ban lévővel (ha létezik a file) és ha nem egyezik, akkor nem csatolja a /overlay-ba.
Illetve itt van egy második lehetséges magyarázat: az összes eddigi build-emben elfelejtettem a kmod-usb-storage-extras modulokat beállítani, hogy szükségesek lehetnek az extroot-hoz. Az 1.0-ban pótolom. Addig is kipróbálhatod:sed -i '1i# May be required for rootfs' /etc/modules.d/60-usb-storage-extras
majd egy reboot.
3. Próbáld meg, hogy visszamásolod a rom-ban található config-ot, majd azt módosítod:
cp /rom/etc/config/transmission /etc/config
4. Mert csak az ftp user engedélyezett. Neki pedig nincs írásjoga a /overlay-en.
Engedélyezd a root user-t is (tedd be a /etc/vsftpd.users file-ba), majd indítsd újra a vsftpd-t. És természetesen root-al jelentkezz be ftp-n. -
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #16976 üzenetére
Hi!
Több vinyó használata esetén ezért szokás nem a drive neve (sda, sdb, stb.) mountolni, hanem label, vagy UUID alapján. Így az adott label-ű partíciót akár sda1, akár sdb1 lesz, mindig ugyan oda fogja mountolni.
Más: ha extroot-ot használsz, akkor azt az eszközt nem illik működés közben lehúzni róla. Az extroot partíciót csak induláskor tudja a /overlay-ba mountolni, futás közben történő csatlakoztatáskor nem!!!
(#16982): ahogy írja, ki kell kapcsolni a whitelist enabled-et, vagy be kell rendesen állítani a whitelist-et.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #16981 üzenetére
csináltam egy visszaállítást ROMból, de igy se jó.....
Transmission Logo
Connection Failed
Could not connect to the server. You may need to reload the page to reconnect.
403: ForbiddenUnauthorized IP Address.Either disable the IP address whitelist or add your address to it.If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details. -
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #16979 üzenetére
komolyan mondom nem is értem, ez kezd egyre érdekesebb lenni...
trans nem fogadja el a jelszavam, luciban hiába írom át, mondom majd ftpn... ftpn még csak meg se engedi nézni mert hibásan letöltött fájlt ír ki, bemegyek ssh-n szerkeszteni erre fel ott meg az eredeti név van benne-transadmin-, jelszó kódolva kitudja mi.... Átirtam, elmentettem, de igy sem enged be..... -
donci7
csendes tag
válasz
bpmcwap #16966 üzenetére
Szia!
elnézést, én azt hittem a RAM-mal van gondod. Mondjuk swap nélkül azzal is lehet gondod így.
1-2 általad felrakott csomag leszedésével használhatóvá teheted szerintem a routert, legalább annyira, hogy swap-ot be tudd állítani, (vagy akár extroot-ot, akkor meg mehetnek vissza a törölt csomagok, ha tényleg kellenek.) úgy meg ki tudod talán várni az ftp-backupos firmware-t.
-
vargalex
Topikgazda
-
donci7
csendes tag
válasz
bpmcwap #16943 üzenetére
Ha van swap, akkor nem kéne, hogy a memória probléma legyen szerintem.
Nálam miniDLNA-vel egyszerűen csak kilapozott 16 megát. Kb. 500GB volt megosztatva vele. 40GB mp3, 3-4 GB kép, többi film. Legalább valami használta a swapot.Igaz, hogy én nem nagyon használtam, így le is állítottam. A hálózati média-lejátszómnak ugyanúgy jó volt a samba megosztás is.
-
válasz
bpmcwap #16935 üzenetére
Bár DLNA-t nem használok, így semmi tapasztalatom nincs vele, de én erősen kétlem, hogy ezt a "kevés" memória okozza... Szerintem másoknak is körülbelül annyi memóriája van mint neked, nem hinném, hogy ebben lényegi eltérések lennének.
Mivel nem is használok OpenWrt-t, itt megint jön a kérdés, hogy ugye van valami konfigfelület a DLNA-hoz? Ha igen, akkor egy próba erejéig állítsd át egy olyan mappára, amiben csak néhány file található... Először legyen mondjuk pár kép, mp3, utána tegyél bele 1-2 videót, és ha ezek is mennek, akkor próbálkozz almappákkal is. Így talán előbbre jutsz vele, hogy merre keresd a problémát...
-
válasz
bpmcwap #16930 üzenetére
A baj az, hogy itt nem a hálózat, hanem az USB sebessége a kérdéses, illetve a proci teljesítménye, ami az előbbit behatárolja, azt meg nem lehet QoS-el priorizálni... Másrészt nem tudni azt sem, hogy a gépen milyen torrent beállításokat használ, mert ha sokszáz szálon húzza az anyagot, akkor nincs az a QoS, ami azt megfogja. Harmadszor pedig, ez az egész QoS egy nagyon sok hibalehetőséggel bíró, és aprólékos beállítást, valamint némi hozzáértést is igénylő téma, így erre alapozva nem akarok senkinek olyat ígérni, ami aztán esetleg nem teljesül majd!
-
válasz
bpmcwap #16928 üzenetére
A QoS-el priorizálni tudod a hálózati forgalmat, több szempont szerint... Ezek lehetnek forrás vagy cél IP cím, MAC cím, port, de Layer7-el akár alkalmazásokat is meg lehet különböztetni, mint például MSN, SkyPE, ezer féle játék, p2p szoftverek, stb... Magyarul beoszthatod vele a rendelkezésre álló sávszélességet, meghatározott szempontok alapján. De azzal nem fogod tudni semmilyen értelemben növelni a router teljesítményét, csak az adattorlódást tudod megakadályozni a hálózati forgalomban.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #16887 üzenetére
Hi!
Egyáltalán nem kell majd scriptet írnod. Összesen annyi, hogy a Luci-ban beállítod majd a HOST-ot (ftp:// nélkül), az username-t, password-ot, itervallumot, stb, a Source type-ot Command output-ra állítod, a source pedig az előző hozzászólásomban adott parancsot állítod be (természetesen directory módosításával).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #16823 üzenetére
Hi!
Lehetne olyan opciót betenni a config-ba, hogy egy könyvtár legfrissebb file-ját töltse fel, de az igazából mondhatjuk, hogy nagyon speciális eset lenne. Így akár minden ilyen spec. kérés külön-külön opció lehetne.
Viszont, ahogy láthatod is, azt megvalósítottam, hogy egy parancs kimenetét fel tudja tölteni az ftp szerverre.
Ez azért jelent jót neked, mert azt meg lehet oldani, hogy a parancs kimenete a könyvtár legfrissebb file-jának a tartalma legyen.
Ehhez a parancs (ha a kérdéses könyvtár pl. a /mnt/images) a következő (leírom most, hogy ne felejtsük el később):cat `ls -tr /mnt/images | tail -n 1 | sed "s/^/\/mnt\/images\//g"`
Tehát ezt kell majd beírnod a Luci felületen és kész is vagy vele. Természetesen valami target filename-t (ahogy szeretnéd is) adni kell majd neki.
Azt, hogy valóban azt a file-t adja, ami neked kell, akár most is kipróbálhatod ssh-n úgy, hogy a kimenetet átirányítod egy file-ba (a példában /mnt/testfile lesz a végeredmény):
cat `ls -tr /mnt/images | tail -n 1 | sed "s/^/\/mnt\/images\//g"` > /mnt/testfile
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
bpmcwap #16816 üzenetére
Igazából nem az openwrt -vel van a gond... ha látod a nyomtatót a kernel logba akkor nincs gond...
de a nyomtatót a gépedre is fel kell telepítened és meg kell adnod h hol tudja elérni a rendszer...
eszközök/nyomtató hozzáadása.../új port hozzáadása/standard TCP/IP port.... itt meg kell majd adnod a router ip cimét ami alapból 192.168.1.1 és telepíteni a nyomtatót... szerintem meg fogod találni a listába majd a nyomtatódat...ha más nem egy windows update után biztosan... vagy telepíted a saját driverét...
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
bpmcwap #16812 üzenetére
Kis segítség: A nyomtatóval annyit kell tenned, hogy bekapcsolod LuCi -ban a p910nd nyomtatószervert... és természetesen gépen meg telepíted local TCP/IP porton keresztül...
dmesg: ha ezt beírod ssh -n akkor kidobja neked a kernel logot... és ott látnod kell, hogy felismerte e a kütyüdet... vagy ezt egyszerűen LuCI -n is meg tudod nézni... a kernel log -ba ha úgy neked kényelmesebb... és ott is látnod kellene a printernt is, meg azt is, hogy hova mountolta fel az esetleges meghajtóidat...
tehát vargalex megelőzött
Viszont nekem is van egy bajom... most nézem a system logomat... ezzel van tele az egész:
Sep 30 14:23:38 OpenWrt daemon.err miniupnpd[2012]: send(res_buf): Broken pipe
Sep 30 14:23:38 OpenWrt daemon.err miniupnpd[2012]: send(res_buf): Broken pipeVan valakinek ötlete, hogy mi lehet vele?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #16812 üzenetére
Hi!
Tudom, hogy milyen HUB-ról beszélgetünk. A dmesg kimenetet pont azért kértem, hogy a router felismeri-e a dokkolót. Ugyanis, ha felismeri rendesen, akkor nem kell semmi extra a mountoláshoz, ugyanúgy megy, mint HUB nélkül. Tehát, amit tenned kell:
1. Húzd le a dokkolót a routerről
2. Csatlakoztasd a routerhez
3. ssh-n a dmesg parancs kimenetének végén látnod kell, hogy felismerte-e. (A Luci-ban is megtalálod a Status->Kernel log menüpontban)Ugye ez külső tápos cucc?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #16491 üzenetére
Minden általam build-elt verzióban benne van az extroot támogatás.
extroot esetén viszont szükséged lesz egy partícióra, amit a /overlay alá fog mountolni a flash maradék része helyett. Ha az általam készített formázó/partícionáló felületet használod, akkor minden adatot töröl a HDD-ről és 3 partíciót hoz létre: swap, extroot, egyéb.
Persze csinálhatod kézzel is, akár úgy is, hogy extroot-nak egy pendrive-ot használsz (nyilván ekkor USB HUB is kell). -
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #16489 üzenetére
Hi!
Extroot-hoz is van szőkenős megoldás: a formázó felületről az extroot-os megoldást választod. Mindent megcsinál maga. Ebből következőleg az extroot most is benne van alapból!
Egy MAC cím valóban nem 56 KB, de vannak azért járulékos tárhelyigények. Ezt a free space-t egyébként a /overlay-ra írja?
A 0.92-nél ha jól emlékszem, nagyjából 250 KB szabad hely marad, ráadásul abban már benne van az ftpput/ftpget is, így cmdftp-re sincs szükséged.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #16487 üzenetére
Ahogy a hibából olvashatod is: mivel az OpenWrt minden config-ot a filerendszeren tárol, így egyedül a szabad hely a korlát. Az üzenet alapján nálad nincs több hely.
Ezt ellenőrizheted Luci-ban is a System->Mount points menüpontban, vagy ssh-n a df -h paranccsal.
Próbálj valamit törölni (természetesen nem olyat, ami egyébként is a firmware része, azaz a /rom-ban van), vagy még jobb, ha extroot-ra váltasz.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
bpmcwap #16257 üzenetére
Azért kérdezem, mert egy korábbi verzión kipróbáltam egy leírás szerint, ahol opkg install paranccsal kellett volna telepíteni és hát nem sikerült, nem ismerte az opkg parancsot.
Jól értem, hogy ha felrakom a innen a legújabb DD-WRT-t, akkor egy apt-get install-lal fel tudom rakni a válaszodban is írt transmission verziót?
-
válasz
bpmcwap #16250 üzenetére
Én használom az ftpput parancsot, mégpedig arra, hogy az aktuális IP címemet egy txt file-ban feltölti egy megadott ftp szerverre, minden változáskor. Bár jól működik a dyndns is, de már annyian panaszkodtak mindenféle letiltásokra, hogy kicsit előre gondolkodtam.
Persze mindezt Tomato alatt, RT-N16 routeren...
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #13944 üzenetére
Hi!
Nem, a dmesg egy parancssorban kiadható parancs, ami a kernel logot mutatja.
Ha azt akarod, hogy automatikusan mountolja a rá csatlakoztatott eszközöket, akkor a /etc/config/fstab-ban az anon_mount értékét állítsd 1-re! Ekkor ha az adott eszköz nem szerepel az fstab-ban, akkor bemountolja a /mnt/eszköznév alá (tehát pl. /mnt/sdb1-be).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #13919 üzenetére
Hi!
Az világos volt eddig is, hogy te egy külső tárhelyre akarsz tölteni. De tesztelésre bőven elég volt az, hogy egy LAN-on lévő FTP szerverre csatlakozom.
De ha az IP kamerán te írod a CGI scripteket, és ott van is ftp kliens, akkor miért nem töltöd onnan rögtön a külső tárhelyre?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged