- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigipuf
senior tag
köszönöm mesterek
,de így sem megy.
Sajnos alapjaiban nem értek a beállításokhoz,kb 2 éve ment nonstop gond nélkül az előző verzióval a router.
Szerintem fel van telepítve a transmission,és a mediadir-nél bármit írok be mentés&alkalmazás után törlődik.
Lehet,hogy megpróbálom 1 másik külső vinyóval új telepítéssel,hátha...
Kénytelen vagyok printscreent beollózni,elnézést de csak így tudom illusztrálni: -
nimfas
addikt
Haver rendszergazda és mutatott vmi oldalt a múltkor ahol bírta az én dyndns címemet és listázta hogy milyen portok vannak nyitva.... Pedig nem én nyitottam őket.
Vmi Hacker oldal volt,passz hogy mi volt a neve....Aztán mutatta hogy nála a szerveren mennyi port van zárva, volt vagy 15-20 oldalnyi ahogy görgette a listát.
Aztán mutatta hogy ha valaki "engedély" nélkül akar belépni azt kitiltja a rendszer IP alapján, plusz naplózza természetesen.Ilyenkor jön rá az ember hogy egy alap konfiggal milyen sérülékeny is a rendszere.
-
Melorin
addikt
-
Indiant
addikt
Csak felmerült bennem ,h. kicsit kipróbálnám a Lede-t ha már ennyien használják. De ahogy látom össze kell legózni. (illetve azóta olvastam , h. szétváltak az openwrt-től, majd megint egyesültek...most nem is tudom akkor külön vagy egyben vannak-e) Az open, nekem túl puritánnak tűnt, ezért használom a ddwrt-t. Sima otthoni routerként használom, max. egy virtuális wlan-al. Illetve a hálózat pár felhasználóját szeretném kizárni a többiektől és a nethasználatból MAC alapján.
-
-
Melorin
addikt
Van ez a rész:
### Create init.d script (optional)
#### Install screen
```
opkg install screen
```
#### Create _/etc/init.d/rtorrent_ script
```
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
STOP=99
SCREEN=/usr/sbin/screen
PROG=/usr/bin/rtorrent
start() {
sleep 3
$SCREEN -dm -t rtorrent nice -19 $PROG
}
stop() {
killall rtorrent
}
```Ezt nem értem, melyik részt kell beírni puttyba, hogy elkészüljön az rtorrent_script vagy init.d script?
-
Laszlo733
aktív tag
-
chros
őstag
Ahogy Alex is irja, masok (Qualcomm) kezdtek el fejleszteni (a fent linkelt topicban van rola pontos info, hogy kik, s honnan ered gwill patch sorozata): ez a Linux kernel network stack-enek optimalizalasa.
Hogy miert nem csinaltak meg eddig?
- nem kis munka
- nem olyan regen van ilyen sebessegu net kapcsolat a haztartasokban
- hardware-es gyorsitast eroltettek eddig a gyartokA topikban latott eredmenyek javareszt teszteredmenyek, nem real world eredmenyek. (Arrol nem is beszelve, hogy joparan huzzak a procit is).
A patch-elo azt is allitja, hogy tipusoktol fuggoen par apro beallitasbeli kulonbseg is csodakra kepes (?).Majd kiderul kb 1 ev mulva, hogy mire volt jo az egesz.
Egy biztos: erre vagy valami hasonlora igen nagy szukseg van. -
kokopo
aktív tag
-
zoli121
aktív tag
Felraktam a Vargalex féle firmware-t V1-re de a Transmission letöltés nem indul el. Nem találja a trackert. Ez a router előtt van egy TL-R402M sima router (fő router). Ha 1043ND lesz a fő router akkor elindul a letöltés ha a R402 után van akkor már nem. Portnyitás mindent próbáltam nem tudom hol a gond.
-
kokopo
aktív tag
router nemindul ujra, eletbe lep valami mert a halozati ikonrol eltunik a felkialtojel, de internet nincs sem kabelen, sem wifi-n (wifin a halozat sem latszik)
ip vim valami zagyvasag
telepiteni nemtudom a relayd-et, mert akkor meg nincs net
most reset, csak annyit csinalok hogy racsatlakozom a router1-re hogy legyen net, telepitem a wifiextra-t es a szukseges csomagokat, aztan extran keresztul megprobalom manualisan -
kokopo
aktív tag
kiprobaltam
factory reset megvolt, wifiextra telepit, belep a 1.1:9092-be, wifiextra/repeater alatt beállítom ami nekem kell, jelszo megad router1-router2, ezekutan router ujraindul de mar nemtudom elerni a routert
192.168.1.1
192.168.2.1
192.168.1.1:9092
192.168.2.1:9092
192.168.20.1
192.168.20.1:9092
192.168.30.1
192.168.30.1:9092
tehat most ott tartok hogy reset, alapon minden, megint -
vargalex
Topikgazda
Csak érdeklődés: ha a knockd_noconfig... nem tartalmaz config-ot és knockd binárist sem, akkor a neve alapján (mert ugye az elárulja, hogy mire való) mi egyebet tartalmazhatna?
Van élet egyébként daemon nélkül is. -
-
sziku69
őstag
Tehát ez a sima reapeter jó megoldás arra amire használnám. Gondolom. Vagyis arra, hogy csak egy bizonyos helyen használom csak a lakáson belül. Csak azért hogy ott erősebb legyen a jel. Mint egy asztali gépet használom a laptopot, egy dokkolóban. Jól gondolom?
A lakáson belül a többi helyre már megvan oldva a jelerősítés.
-
sziku69
őstag
Szia! 2,4-en megy. Itt van róla egy kép. a csatornát azóta már átállítottam.
Milyen beállítás kell még?
-
-
Azért gondoltam,hogy működni fog,mert pár éve már így csináltuk,egy USB stick és egy USB-s router,2 antennás volt,a típusára nem emlékszem.Akkor még a HSDPA is nagy szó volt.Igaz,nem mélyedtem bele,hogy a TP-Link WR1043ND USB portja kezeli-e,de sok jellemzőjét láttam,reméltem,hogy nem butább,mint pár évvel ezelőtti társa volt anno.
-
nimfas
addikt
Igen, bocs. Jelenleg nincs telepítve Curl, az alap telepítésre volt csak időm. Bemásoltam a régi conf fileokat és megy minden.
Előtte a rOOter fw volt rajta a stick-es net miatt. Ott kellett a curl, mert CC alatt nem futott a DDNS.
Még a saját tűzfal szabályok kellenek a brute force támadás ellen. De látom ott is volt valami kavarc mert valakinek nem ment a dolog. Ott van valami általánosan bevált config?
Előre is köszönöm!
-
Essejó
veterán
Miután a T-s kábel modem mögött van már egy 8 portos Gigás switch így azt kell mondanom nem elég a 100-as háló.
A lényeg elsősorban az lenne, hogy a net felől ne látszódjon, hogy mi van mögötte. Egyébként egy 120/10-es netet kell ellátnia. Az nem lenne hátrány ha jó erős lenne a WiFije, családi ház vastag falak, nagy kert. Amit a gyári T-s Cisco produkál az harmat gyenge. Az előszobaajtó előtt nyitott ajtók mellett 2 vonal a telefonon a wifi. Ahogy néztem elvileg 20 körül lenne esetleg Mikrotik is ami lehet még nem tud AC-t de a kert végében is lenne Wifi. Csak fázok tőle, hogy az összes létező szabályt kézzel kell megírnom benne. Egyébként ha tudsz ajánlani konkrét típust, akkor jöhet privátban, és utána nézek, hogy tetszik-e, legalább nem offolnánk a topikot.
-
bnorci71
addikt
+vargalex
Nem. Most, hogy mondod, akkor lehúzom róla a HDD-t,A TC7200 nincs USB semmi, nem gép hanem a TV volt csak aktív, az meg nem tud Gbitet.
De a program mérésétől függetlenül is gyatrának tartom a 2 Pc közötti másolás sebességét, vagy a 30MB/s normális az elméleti 128MB/s mellett ez a negyede -
tjano8
csendes tag
Ez fel tudott települni, hozta a dependenciákat is, de nem tud elindulni:
Configuring libjpeg.
Configuring libogg.
Configuring libexif.
Configuring libflac.
Configuring libvorbis.
Configuring libsqlite3.
Configuring libbz2.
Configuring libffmpeg-mini.
Configuring libid3tag.
Configuring minidlna.
start-stop-daemon: can't execute '/usr/bin/minidlna': No such file or directoryÚgy néz ki valamit mégse tud feltenni belőle
-
Sakab
senior tag
tényleg ez volt a baj
most megint új hiba üzenet van:
Options error: --cert fails with 'C:/Users/Sakab/OpenVPN/config/my-client.crt': No such file or directory
Options error: Please correct these errors.
Use --help for more information.Keresi a my-client.crt file-t de ilyet nevüt nem generáltam
Ilyenekt vannak csak a mappában:
ca.crt
dh1024.pem
my-client.csr
my-client.key
my-server.csr
my-server.key
Sakab-NSA325v2.ovpnMelyiket kellene átneveznem my-client.crt-re?
-
nimfas
addikt
-
bnorci71
addikt
-
tsir
csendes tag
-
plunk
csendes tag
Lehet egyszerűbb lesz majd külön filter minden sorozatnak, de ha nem tudom megoldani egyben az egészet, sosem tanulom meg a Regexet.
A Transmission automata hozzáadás pedig be van állítva /usb/download/auto/ mappára. Nem engedtem neki az indítást, de ha beteszek egy torrentet a mappába Sambával, bekerül a letöltési sorba szüneteltetve. Igaz most elég hektikusan működik, néha /etc/init.d/transmission restart-ot kell csinálnom, hogy észrevegye a mappában már ottlévő torrent fájlt. (Előző héten kezdtem el Transmissionnel próbálkozni, andoidos telefonnal küldtem a torrentet a figyelt mappába 3-4 alkalommal és azokat észrevette, bekerültek a listába)
Sejtettem, hogy nem a wifi-re céloztál elsősorban.Szerintem a V1 is képes azt megoldani amire nekem van szükségem. A gyorsaság nem lényeg, a swappal szépen elmajszolgatja az utasításokat.
@Headless: Köszi most már sikerült ráérezni. A pont valamiért kimaradt a csillag elől.
A crontabot is felmásoltam (nem mentésként Luci-ből, hanem csak simán) több CGI fájllal egyetemben, de a letöltés-re nem kerül semmilyen torrent fájl a /-be. Pedig az URL-es letöltésnél - ahogy előző HSZ-emben is írtam - a logba bekerül, hogy sikeres a letöltés.
Nekem még az a furcsa, hogy nem kell az RSS-es részben megadni a Transmission által figyelt mappát. Kiolvassa a Transmission configból?
Ugye annak nem kell bekavarnia, hogy a 4GB-os pendrive 1db 126MB root, 1db 64MB swap és 1db maradék MB adat partícióra van osztva? Az adat rész /usb-re van mountolva.
Ezeket a CGI-ket tettem fel, és mindenkinek adtam rwx jogot, hogy az se kavarhasson be:root@WR1043ND:/# ls -l /www_suste/
drwxrwxrwx 3 root root 1024 Feb 28 17:26 cgi-bin
-rw-r--r-- 1 root root 1150 May 9 2015 favicon.ico
drwxr-xr-x 2 root root 2048 Feb 28 17:26 icons64
-rw-r--r-- 1 root root 103 Jan 19 00:35 index.html
lrwxrwxrwx 1 root root 44 Feb 27 14:12 tmp -> /www/luci-static/resources/icons/loading.gif
root@WR1043ND:/# ls -l /www_suste/cgi-bin/
-rwxrwxrwx 1 root root 121 Jan 18 17:47 acces_denied
-rwxrwxrwx 1 root root 5487 Jan 18 17:47 backup.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 14097 Feb 28 17:26 basic.cgi
drwxrwxrwx 2 root root 1024 Feb 28 17:26 bin
-rwxrwxrwx 1 root root 3224 Feb 28 17:26 crontab.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 992 Feb 28 17:26 links.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 4015 Feb 28 17:26 load.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 2310 Jan 18 17:47 resets.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 12301 Feb 28 17:26 rss.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 3903 Feb 28 17:26 rsync.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 631 Feb 28 17:26 runcommand.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 3302 Feb 28 17:26 sanescan.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 2772 Feb 28 17:26 shutdowns.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 2014 Feb 28 17:26 style.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 171 Feb 28 17:26 systemlog.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 4013 Feb 28 17:26 template.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 855 Feb 28 17:26 tmwebui.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 1765 Feb 28 17:26 transmission.cgi
-rwxrwxrwx 1 root root 467 Feb 28 17:26 upload
-rwxrwxrwx 1 root root 2155 Feb 28 17:26 wget.cgi@Mindkettőtök.
Elnézést, hogy így bekevertem nektek. A readme-t elolvastam, csak nem találtam benne a pontos beállítás menetét. Igazából nekem nem is kellene a crontab-os felület, mert kézzel is simán megadnám a /bin/RSS.sh download parancsot. Ezért nem kell feleslegesen dolgoznod Suste.Bocsi a kései válaszért, tegnap már nem volt időm próbálkozni.
Üdv.
plunk -
plunk
csendes tag
Számomra csak az a fontos, hogy működjön az automata RSS.
Ehhez a suste 0.8.1 fw-t kell felraknom? Az RSS beállításhoz van leírás mit kell pluszban telepíteni+beállítani?
Annyival jutottam tovább az előző hozzászólásomhoz képest, hogy a pip vonalon indultam el, a Flexget oldal leírásából kilogikázva. Letöltöttem a pip letöltőjét (get.py) és python-nal futtattam. Egész tűrhetően (
) végig is ment:
root@WR1043ND:~# python /tmp/get-pip.py
Collecting pip
/tmp/tmpbj6ofa/pip.zip/pip/_vendor/requests/packages/urllib3/util/ssl_.py:318: SNIMissingWarning: An HTTPS request has been made, but the SNI (Subject Name Indication) extension to TLS is not available on this platform. This may cause the server to present an incorrect TLS certificate, which can cause validation failures. You can upgrade to a newer version of Python to solve this. For more information, see https://urllib3.readthedocs.io/en/latest/security.html#snimissingwarning.
/tmp/tmpbj6ofa/pip.zip/pip/_vendor/requests/packages/urllib3/util/ssl_.py:122: InsecurePlatformWarning: A true SSLContext object is not available. This prevents urllib3 from configuring SSL appropriately and may cause certain SSL connections to fail. You can upgrade to a newer version of Python to solve this. For more information, see https://urllib3.readthedocs.io/en/latest/security.html#insecureplatformwarning.
Downloading pip-9.0.1-py2.py3-none-any.whl (1.3MB)
100% |################################| 1.3MB 5.5kB/s
Collecting wheel
Downloading wheel-0.29.0-py2.py3-none-any.whl (66kB)
100% |################################| 71kB 115kB/s
Installing collected packages: pip, wheel
Successfully installed pip-9.0.1 wheel-0.29.0
/tmp/tmpbj6ofa/pip.zip/pip/_vendor/requests/packages/urllib3/util/ssl_.py:122: InsecurePlatformWarning: A true SSLContext object is not available. This prevents urllib3 from configuring SSL appropriately and may cause certain SSL connections to fail. You can upgrade to a newer version of Python to solve this. For more information, see https://urllib3.readthedocs.io/en/latest/security.html#insecureplatformwarning.
root@WR1043ND:~#Viszont a pip install flexget parancsra valami hivatkozási gondba keveredik a programfuttatás során:
root@WR1043ND:~# pip install flexget
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/pip", line 7, in <module>
from pip import main
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pip/__init__.py", line 21, in <module>
from pip._vendor.requests.packages.urllib3.exceptions import DependencyWarning
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/pip/_vendor/requests/__init__.py", line 66, in <module>
from .models import Request, Response, PreparedRequest
EOFError: EOF read where object expected
root@WR1043ND:~#Szerintem az OpenWRT-s minimal python miatt lehet baja. Viszont azt nem értem, hogy a Google sem ad rá tippeket. Egyedül egy holland srác járt hasonlóan, de neki egy fw újrarakás valahogy megoldotta.
Még megpróbálom a pip-hez hasonlóan a setuptools-t is külön felmásolni, majd python scriptként futtatni.Üdv.
plunk -
bnorci71
addikt
az egyszerű user nem nézegeti a technikai paramétereket milyen proci milyen RAM, látja mi van a csilli-villi dobozon a prospektusban gigabites lan 450mbit WIFI megveszi és pofára esik. A userek többsége arra vágyik p&p működjön példáulha korábban ráakadok lehet elgondolkodok rajta mondjuk a HDD nekem adott volt úgy meg már drága, most már egy darabig ez lesz ha összeáll végül is amit akarok fogja tudni a nagy fájl mozgatás meg nem nagyon lesz csak kicsit tüskeként marad bennem de elengedem a témát most már
SMB
mai format.tar.gz (elvileg megoldja a jog problémát is)
azt is tegyem vagy elég a basic abba benne van a format is?
a 9092/status/mounts oldalon mit látsz, hova van csatolva az adat partíció (/mnt, vagy /share/mnt?
úgy rémlik a /mnt látom de majd megnézem délután és mondom a pontosatja biztassatok meg ha egyszer összeáll nem kell majd naponta frissítgetni
elfelejthetem hol van a router
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest