- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #64791 üzenetére
Már nem úgy van, hogy 30 naponta csak akkor jön e-mail, ha valójában nem változott az IP címed (pl. UPC-nél)? Mert ilyenkor az update-okat nem rögzíti a no-ip.
Erre van is egy külön ddns kiegészítő csomag, ami direkt post-ol egy fals IP-t, majd rögtön utána a valósat. -
Sakab
senior tag
válasz
Headless #64771 üzenetére
Próbáltam a felette lévő átirányításnál is, de ott se ment. MOst visszaértem így elvileg az átirányítás az jó ugye? a felső rész az úgy jó lesz? mert ott is mindent acepra raktam hátha az a baj. Az a baj, hogy nem tölt se le se fel...semmit
A whatismyipaddress.com oldalon más IP-t dob ki mint ami a ruternél a IPv4 WAN Status adressnél jelenik meg. Nem értem miért de ez lehet a gond?Emiatt nem megy a letöltésem? DIGI Net nél lehet publikus IP-t kérni?
na a letöltés beindult
viszont felfele még semmi
-
GZoli7
senior tag
-
suste
veterán
válasz
Headless #64442 üzenetére
na igen, ez az RSS a kényelem csúcsa most
csak hazaesek, lefekszem a tv elé, bekapcsolom a tv-t és már ott is van a kedvenc sorozatom, meg a legújabb filmek....csak arra kell figyelni, hogy legyen hely....szóval néha tisztogatni kell
és így aztán teljesen lényegtelen a letöltési sebesség(#64443) nimfas
3. neki is szüksége van NAS-ra, hiszen ezért használja a routert is erre
NAS = sebesség + tárhely. Így ezekre mindenkinek szüksége van, aki fullHD filmezik.....neked is
4. ha jól beállítod, akkor nem dobálja a wifit, de az igaz, hogy az NTFS brutálisan megfogja a rendszert, azzal csak töredéke várható el az amúgy is gyengécske v1-es routertől -
direwolf
őstag
válasz
Headless #64431 üzenetére
A transmissiont csak seedre használom. Pont ezért kell az NTFS, mert windowsra még nem találtam jól működő ext4 r/w-t. Win letölt, hdd-re átmásol, 1043 seedel. Ráadásul csak switch+ap módban megy, minden mást kikapcsoltam rajta. Transmission+samba kell, hogy induljon. Samba is csak azért, mert "szegényember nas"-ának is használom minimális forgalommal
Pastebin link az automount logra.
-
direwolf
őstag
-
bomizo
csendes tag
válasz
Headless #64416 üzenetére
Köszi a választ!
használhatatlanul lassú = gmail betöltése min. 3 perc (fb; prohardver is több perc alatt töltődik be)
Wifinél csak az "alapok" vannak beállítva
SSID; Region; Channel; Mode; Channel Width; Max Tx Rate + WPA-PSK/WPA2-PSK ennyi
Akkor ezt a lassúságot okozhatja vargalex véleménye is, azaz "az 1043ND LAN oldala is 192.168.0.x hálózat. Így a csomagokat nem igazán tudja a router, hogy merre irányítsa."
Akkor -ahogy javasoltátok- átrakom LAN-LAN -ba. -
dacsa
senior tag
válasz
Headless #64370 üzenetére
Teljesen igazad van a forrást nem írtam de a dl.eko.one.pl oldalon leltem az összefoglalóban is megemlítitek, szóval szerintem ezzel nem lehet gond.
A suste fw az BB és egy CC-t akarok feltenni akkor melyik *.bin kell nekem sysupgrate?
Nem szeretnék mesterséges újraélesztést, azért kérdezek
Köszi. -
Truman
senior tag
-
Truman
senior tag
válasz
Headless #64349 üzenetére
Köszi a választ! v9 hw verzióról van szó. És az a baj, hogy egyáltalán nem működnek a LAN portok. Egyik se, nem csak a LAN1, ezért is kockáztattam és raktam fel Wi-Fi -n keresztül az OpenWrt -t. Ezért gondoltam azt hogy az az 1, aminek a ledje is világít potyára, az okozza az összesnek a baját.
-
direwolf
őstag
válasz
Headless #64293 üzenetére
Ez így bridge, vagy vlan?:
config interface 'lan'
option ifname 'eth0.1'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.1.1'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option gateway '192.168.1.254'
option dns '192.168.1.254'
option delegate '0'
config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcp'
option auto '0'
config interface 'wan6'
option ifname '@wan'
option _orig_ifname '@wan'
option _orig_bridge 'false'
option proto 'dhcp'
option auto '0'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '1 2 3 4 5t'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0 5t'Az option type 'bridge' miatt kérdem.
-
suste
veterán
válasz
Headless #64284 üzenetére
elif [ "$SEEN" -ge "10" -a "$SEEN" -lt "15" ];then
#gomb megnyomva 10 és 15 másodperc közötti időtartamig
#én már többször használtam a hálózat visszaállítást
pl akkor is jó, ha a kezdő openwrt-s DHCP-re teszi a LAN-t (ami a leggyakoribb probléma szokott lenni a kezdőknél)
ezután nem kell mindent előről kezdeni, mint factory resetnél -
bela85
aktív tag
válasz
Headless #64270 üzenetére
root@OpenWrt:~# uci show wireless
wireless.radio0=wifi-device
wireless.radio0.type='mac80211'
wireless.radio0.hwmode='11g'
wireless.radio0.path='platform/qca955x_wmac'
wireless.radio0.txpower='20'
wireless.radio0.channel='7'
wireless.radio0.noscan='1'
wireless.radio0.htmode='HT40'
wireless.radio0.country='00'
wireless.@wifi-iface[0]=wifi-iface
wireless.@wifi-iface[0].device='radio0'
wireless.@wifi-iface[0].network='lan'
wireless.@wifi-iface[0].mode='ap'
wireless.@wifi-iface[0].ssid='OpenWrtV3'
wireless.@wifi-iface[0].encryption='wep-open'
wireless.@wifi-iface[0].key='1'
wireless.@wifi-iface[0].key1='passw'Mondjuk nem értem miért 11g-t ír hwmode-nak mikor N-re van állítva és nem is tudok Luci-ba mást csak Legacy vagy N,
-
blash
tag
válasz
Headless #64266 üzenetére
Annyival bonyolultabb, mert egy vindózon futó proginak kellene szinkronizálni a fájljait, de a klienseknél csak egy hálózaton megosztott könyvtárral lehet ezt. Lanon működik és persze Hamachival is, de azon keresztül néha nagyon lassú, pedig csak pár 10 megás fájlokat kell letölteni.
-
atala
addikt
válasz
Headless #64246 üzenetére
Igen, a gyárit akartam felrakni.
Elkezdte flesselni, majd kb 1-1,5 perc után valamilyen hibát írt ki. Nem jegyeztem meg.
Nem indult újra a router. Ugyan úgy gyorsan villogott a sys led. Vártam egy darabig, majd áramtalanítottam a router, és újra bekapcsoltam. Most meg itt tartok.Én voltam a hülye, hogy nem vártam meg itt a választ, hanem elkezdtem az fw-t újra rakni. Holott most hogy olvasom tőletek egy factory reset segített volna.
-
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
Headless #64123 üzenetére
Kérdés:
Ha a router a fő routertől kapja az IP-t lan interface-en, akkor a bruteforce protection hogy tud működni?
Véletlenül DMZ-ben maradt a 1043 IP címe, és azonnal elkezdték bepróbálni.
Ok, a fő routeren elkonfigurálom a portokat, de hogy kell átállítani a BF protection-t?Bad password attempt for 'root' from 84.76.82.106:60200
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
Headless #64138 üzenetére
Annyit csináltam, hogy az incomplete directory-t ráraktam a nagy HDD-re, így amíg letölt addig adott a sebesség.
Azért vettem SSD, és azért pártolom a pendrive-ot, mert a teljesen hangmentes működés feltétel, illetve sima 160, később 250GB-os HDD-vel jártam úgy, hogy a routerre kötve magas loadnál megakadt, és ment minden a levesbe. Most még 2db külső tápos USB elosztót nem akarok venni, meg az egészet már nagyon nyögvenyelősnek éreztem, egyre gyűltek a negatívumok a router ellen, és egy kis házi szerver mellett, de akkor abból megint 2 db-ot kellett volna venni.
Az élet nem mindig egyszerű -
vargalex
Topikgazda
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
Headless #64036 üzenetére
2 eszköz van rajta _sajnos_ 2x3 partícióval, mind a kettő a formázó scripttel készült (ha még emlékszel ennek történelmi okai vannak, a 1,5TB-os WD nem pörög fel elég gyorsan, ezért azon nem lehetett extroot, mert akármit csináltunk nem mountolta fel).
A 1.5TB-osról ha letörölném az extroot és swap partíciókat az segítene?
Az a bajom csak, hogy nem igazán értek linuxhoz, nem tudom mivel álljak neki, 1TB-ot meg nem tudok hirtelen lementeni ha épp valami bajt csinálnék. -
nimfas
addikt
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
Headless #63895 üzenetére
Ezt még együtt bütyköltük ilyenre, azóta így fut viszonylag gond nélkül.
A probléma az volt, hogy a külső HDD-re akartam az extroot-ot, de bootoláskor nem volt elég gyors a 1,5 TB-os drive, és nem mountolódott fel, vagy mi a tosz.
Ezért az lett a megoldás, hogy találtam egy 128MB-os pendrive-ot (amit ugyancsak a formázó felületen formázva) megcsináltam extrootnak, és swapnak is. Ehhez jött a 1.5TB-os cucli. Aztán hogy a gyakran elérendő file-ok miatt ne pörögjön fel folyamatosan a nagy, vettem még bele egy 64GB-os pendrive-ot, ott pörögnek a file-ok amiket egymás közt osztogatunk meg.Amúgy nagyjából most tartok ott, hogy vennék egy másik routert, csak nem tudom milyet érdemes. Esetleg üzembe állítok egy HTPC szerű NAS-t belső hálóra, mert ahogy nő a teher a routeren úgy lesz egyre instabilabb. A WIFI-t már csak telefonon használjuk, mert 2 óránként kell ébreszteni, hogy működjön, különben ordas mód lelassul (erről is írtam már sokszor)
Szóval mit érdemes venni? V3, vagy netgear, vagy?
Köszi
-
@Jocó@
tag
válasz
Headless #63902 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
@Suste
Az Y splitteres megoldást ismerem. Valószínűleg ez lesz, mert ez egyszerűbb.@Headless
Topológiailag ez a legegyszerűbb. A gondom vele, hogy az ubee modemnek (router mode) nem adnám oda a tűzfal/port forward/dhcp feladatokat. Nem bízok az eszközben. Bár lehet csak paranoia.Az igazán jó megoldás az lenne, ha fel tudnék húzni egy második LAN(2) hálót a WAN lábra, bridge-elném a LAN, LAN2, Wifi és TUN (OpenVPN) interface-eket, és boldogan osztana a LAN2 is DHCP-t.
Elkezdtem nyomkodni a 'switch' és az 'interface' füleket, akkor jutott eszembe, hogy a WAN láb amúgy is csak 100mbit-es a V1-ben. Vagyis, ha tényleg ki akarnám használni LAN2-n a gigabitet, akkor az egyik LAN lábra kellene áttennem a WAN szerepet.Ez meg már túl bonyolult, szóval tuti nem ez kell nekem.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Headless #62978 üzenetére
Szia!
az említett frissítést hogyan tudom elérni TPLink 4300-hoz? - és ma most csak 0.8.1-em van akkor a router LuCI felületén - rendszer-->mentés/Frimware frissítést-->Biztonsági mentés visszaállítása részben kitallózom a frissítést, és betölti (majd gondolom a szükséges részeket újrakonfigurálom) ?
Köszi a tippet!
-
P1eTr0
aktív tag
válasz
Headless #63323 üzenetére
Köszi a választ. Hirtelen azért lett még kérdésem, mert sok okosat leírtál, de nem minden jött át teljesen
Tehát akkor a V1 Wan portja gigabites, de a router belseje nem enged 100Mbit-nél nagyobb sebességet onnan? Én így értettem
, ezért kell akkor V2 v. V3 v. V4.
A switch bedugása milyen kábellel történik? Sima UTP, vagy crosslink kábellel? Gondolom simával, de jobb rákérdezni
Az alap ötlet az, hogy a 8 portos switchbe dugnám az eszközöket, a router "maradék" 3 portja pedig üres maradna. Így biztosítható a maximális sebesség minden eszköz között.
A routert nem tartom meg, azt tesóm megkapja, mert neki nincs, de kelleni fog
, neki elég a 4 port. De az ötletet köszönöm, később még jól jöhet.
-
-
sto1911
veterán
válasz
Headless #63202 üzenetére
Az openvpn ugy latom vagy 14 mega korul van, az most nem jatszik.
A vpnhez mindenkepp kell valamilyen kliens, azzal meg ket gondom van:
- 90%-ban ceges geprol kell az eleres, oda nem rakhatok barmit
- a ceges geprol sem kozvetlen erem el a gepemet, a jump szerverre meg aztan abszolut nem tudok telepiteniAz openconnect klienshez kell valami extra program?
-
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Headless #63065 üzenetére
Igazad van, de nem mondom vissza, mert van egy ps4 is, ami viszont kábelen csatlakozik és ott lesz sebesség növekedés. Egyébként a 100-as net helyett a 200-as 400 forinttal kerül csak többe.
Akkor most már tényleg az utolsó kérdés (megígérem): A routerben is állítsam be 40mhz-et? Csak azért kérdezem mert a céges laptop, 2,4Ghz-en is tudja a 40-et, most néztem meg. Van 20 és auto beállítás, szóval gondolom az auto lenne. A routerben most 20-40 helyett auto-n van. Ha átállítom, akkor azok az eszközök (tv,telefon,saját laptop) működni fog és hozni fogja a mostani sebességet? Nem fog "bezavarni" nekik?
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget.
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Headless #63062 üzenetére
Tehát azt mondjátok, hogy a router oké, csak az eszközökhöz kellene venni valamilyen wifi sticket, amivel ki tudom használni a routert és elérni legalább a 80-120Mbit-et.
A cégeset nem akarom bántani, mert a melóhelyen, most néztem meg tényleg 5Ghz-es a router, viszont otthon csak 2,4Ghz van. Az otthoniba kéne egy sticket beszereznem, vagy 5Ghz-es router otthonra és a saját laptopomba egy stick a cégeset meg nem kellene bántani.
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Headless #63060 üzenetére
Akkor ezzel azt akarod mondani, hogy a router a ludas? Bocsi, hogy értetlenkedek, de egyszerűen számomra felfoghatatlan a dolog. Annyit írj meg, hogy a router át tudja hozni a 100 mbit-et vagy sem? Az oké, hogy a kliens (mármint a saját, nem a céges) nem tudja, csak a cégest nem értem, hogy miért nem, amikor korszerűbb. Na mindegy. Szerintem én most ezt feladom.
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Headless #63058 üzenetére
Látom bővítettél a leíráson. Szóval összefoglalom a dolgot. A saját laptop 150Mbit-el csatlakozik, ami fedi is a valóságot, hogy 53-60 Mbit közötti a sebesség, viszont a céges laptop 433,3Mbit-tel csatlakozik és itt is csak 60Mbit-et hoz át a 100-as net. Akkor ez az elméleti sebesség, amivel kapcsolódik mitől is függ? Hogy lehet az, hogy mind a két géppel ugyanakkora a sebesség más kapcsolati sebességnél?
-
-
gvarga
csendes tag
válasz
Headless #62978 üzenetére
Köszi a válaszodat!
Egy gyors "laikus" kérdés. Mi a különbség az "openvpn-openssl" és a sima "openvpn" között. Én eddig UBU vagy DEB serverre telepítettem OpenVPN-t, hasonlóan a leírás szerint https://wiki.openwrt.org/inbox/vpn.howto.
A 9092-es felületről kérhetnék egy picit több infót, ez hogyan működik? Nem igazán van még tapasztalatom OpenWRT-vel kapcsolataban.
Köszi!
-
stigma
addikt
válasz
Headless #62940 üzenetére
Re. Az igaz, amit írtál miért nem látom, szerkesztési időm letelt sajnos és ezért nem írtam át.
NAs felületén belül IP címet fixre tettem 192.168.0.199, subnet masz 255-.255.255.0 , DNS szerverek meg a router status lapjától beállítottam.
Furcsa az hogy mind az alap porttal (32132) mind egy másikkal 51431 , ha engedélyeztem a portot virual server-ben és teszteltem a http://www.canyouseeme.org/ weblapon keresztül, akkor a portot nyitottnak észlelte, transmission pedig zártnak.
Munkatársamnál mint kiderült ugyanez a kombó van (Zyxel NSA325v2 + 1043ND) , ő nem dinamikusra állítottam , hanem amit te mondtál a routeren belül a MAc címhez rendelt egy fix IP-t. (én inkább DHCP-re állítanám és a routerben állítanék be címfoglalást (DHCP ->address reservation)Este kipróbálom, köszi a segítséget.
-
koti
tag
válasz
Headless #62833 üzenetére
Köszi a türelmedet és a segítségedet. A folder1-et a router adta, de most már látom hogyan lehet átírni ugyanis
közben kivettem a PEN-t a routerből újra leformáztam és, mint ezelőtt is végigcsináltam mindent ahogy írtad. És lőn csoda most szuperül működik.
Nem tudom mi volt a baj. Mondjuk kicsit lassan másol, mert most másolom rá hálózaton keresztül azt amit szeretnék rátenni. A másolás sebessége úgy 3-4 MB/sec. Ez vajon jó, vagy lehet gyorsabb is? -
koti
tag
válasz
Headless #62831 üzenetére
igen
\\tplinklogin.net\folder1 és probáltam így is \\192.168.1.1\folder1 aztán így is http://.... http:\\...
Sajnos sehogy nem fogadja el csak akkor, ha azt írom ftp://192.168.1.1/folder1
Ilyenkor meg is csinálja a hálózati ikont, de ugyanaz a helyzet mintha a TC-vel nézném, vagyis nem nyitja meg, pedig engedélyezve van írásra olvasásra.Köszi a segítséget. Biztos valami banális dolgot követek el ami miatt nem működik.
-
koti
tag
válasz
Headless #62829 üzenetére
Köszi a reagálást.
USB Settings
Add or Modify User Account. Itt átállítottam Read and Write módra azaz olvasás és irás engedélyezése.
Storage Authority: Read and Write FTP Access: Read and Write. A PEN engedélyezve van a routerben. Ennek ellenére csak FTP-vel érem el a PEN-t. Ha hozzá akarom adni a winben a hálózathoz ott nem találom meg így pedig nem tudom hozzáadni. A RUN -ban futtatom a tplinklogin.net utasítást, de csak tartalom nélkül jelenik hálózati meghajtók között és nem tudom hozzáadni. Próbáltam beírni a router IP címét és úgy hozzáadni FTP móddal engedi, de máshogy nem.
Van valami ötleted hogyan tovább? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Arch Linux
- Philips LCD és LED TV-k
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Haditechnika, harcászat
- Dying Light
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune: Awakening
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest