- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Nalad miert van 3db transmission? Nalam csak 1 van! Hala az egnek
Nem három fut, csak három különböző beállításon keresztül próbáltam bemutatni, hogy igenis van jelentősége a cash beállításának.
Látom nálad a ramot szinte teljes egészében kihasználták a programok. Az is látszik, hogy a TM foglalja le a nagy részét, ami azért érdekes, mert nálam ez jóval kevesebb és a 0 cash beállításnál nem is lesz több.
Ha csak seedelsz, akkor ez nem is szokott változni, ezért nem értem miért ennyi.
Lehet, hogy a verziók közti különbség miatt van.
Azt tapasztalatból tudom, hogy lemezműveletek terhelik le legjobban a routert. Mivel nálad már nincs több szabad ram, ezért szerintem swap partícióra fog pufferelni és nem a ramba, ami plusz lemezre írást-olvasást jelent.Ki tudnad probalni?
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/transmission start
Erre azért nem válaszoltam, mivel nem értem a kérdést, valamint nem kell kipróbálnom, mivel nap mint nap használom ezeket a parancsokat.
Leállítom leáll, elindítom elindul és egy darabig 20-30% a prociterhelés, majd szép lassan visszaáll 5-7% körülire...(nagyjából 80 torrent van seedben) ha ez érdekelt...
Egyebkent te melyik veziot hasznalod? (transmission es vargalex)
Erre válaszoltam... -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Jelenleg az OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 verziót a hozzátartozó 2.76-os Transmissionnal használom.
Mint korábban Intruder2k5 jelezte nekem 3600-as van, de szerintem nem a proci, hanem a ram a gyenge pontja a 1043-nak.
Érdekes, amit írsz, ha változtatod a cash méretét nem történik változás.
Most direkt ezért újra megnéztem.
cash 0
411 1 root S 15780 12% 39% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
cash 4
8139 1 root S 22068 17% 50% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
cash 8
9815 1 root S 27448 22% 33% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
cash0A memória foglaltsági adatokat nézd, mert azok a másolás pillanatában már stabilizálódtak a cpu értékek most nem jelentenek semmit.
8 MB cash-nél a 32MB RAM-ból majdnem az egészet lefoglalná.
Természetesen ezt egy aktív letöltésnél néztem úgy, hogy megvártam, hogy a módosítás után elinduljon a letöltés.
Mivel a 3600-ban bőven van ram, ezért swapot alig használ...
Én úgy gondolom, hogy a 1043 kevés ramja miatt azoknál a programoknál, ahol lehet szabályozni hogy mennyi memóriát használjon, ott a lehető legkisebbet kell választani.
A mysql-lal jártam úgy, hogy mindig lefagyott a router a rossz beállítások miatt.Egyébként kipróbáltam extra magas cash értékkel is és a load nagyon magas lett, swap nélkül nem is bírta volna. De csak akkor kezdett emelkedni, mikor elfogyott a ram. Erről jut eszembe mi a free parancs kimenete?
-
-
-
chros
őstag
NOs, kiprobaltam egy masik config_dir-el is, amibe csak 1db torrentet toltottem le frissen:
- 1 fajl, 1,35GB , 4MB-os szeletekkel (chache meret 2MB a transmissionben)
- ujrainditas utan ujra magas a load, de csak kb fel percig (ellentetben az 1 oraval, de akkor 110 torrent es kb 300 GB volt)
- frissitttem a transmission-t 2.42-rol 2.50-re , de igy is megvan a problema ...Neztem a system.log-ot, de semmi nincs benne.
Ahogy latom, van egy resume konyvtar, amiben ha kesz a letoltes, ott marad egy *.resume fajl. Nalatok is igy van?
Ill., ha tudtok, adhatnatok egy json konfig fajlt, akinek jol mukodik a transmission 1043ND-n (csak szedjetek ki belole a jelszot).
Az enyem: [link]Koszi!
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ugyan én nem a routeren torrentezek, de igazából az init script nem sokban különbözik. Egyszerűen kill signal-t küld a daemonnak. Ez linux alatt szabályos leállítás kell, hogy legyen (azaz a transmission le kell, hogy állítsa a torrenteket).
Az biztos, hogy nekem a NAS-on nem hash-el újra, illetve anno a routeren sem hash-elt. Egyébként valóban az általad linkelt leíráson olyan init scriptet csinált az emberke, hogy stop előtt leállítja a torrenteket, illetve start után elindítja. Ez viszont azért nem túl jó, mert akkor te nem mondhatod egy torrentre, hogy leállítod (azaz pl. nem seed-eled tovább), mert következő indításkor megint elindítja.Szóval kérek néhány topictárstól tapasztalatot a stop-start viselkedésről!
-
chros
őstag
Valaki nem tudna adni egy fajlt a regi (nem rebuild-ed) 1.02.1-es vargalex firmwarehez, vagy egy tukrot a letoltheto csomagokhoz?
Erre lenne szuksegem: transmission-remote_2.42-3_ar71xx.ipk
(nekem csak a web es a daemon van meg sajnos.)
Ki akarom probalni ezt, hatha megszunik a magas cpu hasznalat inditaskor: [link]Koszi!
-
Ninja Chick.
tag
Teljesen más.
Szerintem jobb, viszont ebbe nem lehet mindent külön bepakolni mint Alexébe. Viszont sokkal könnyebb és egyszerűbb beállítani. Utoljára fél éve használtam Alex firmwarejét és akkor nem volt nekem túlzottan stabil, de azóta biztosan változott ez.Próbáld ki mindkettőt és dönts magad
-
-
itanczos
senior tag
Nekem 3600-as van. Pont tegnap helyeztem üzembe.
A különbség 4300-hoz képest annyi, hogy a wifi csak 2 MIMO-s.
De ez otthoni viszonylatban szerintem nem számít.
Vargalex féle 1.7-es rom van fent.
Egy külső usb-s 2TB-os vinyóval.
A transmission már megy(eget). 200 torrent van most fent seed-ben, de valamiért sokkal kevesebb a peer, mint ugyanezen számmal linux alatt.
A nyomtató szerver is elindult, az ftp-re másolás nekem most 13-14 MByte/másodperccel másol már vagy 10 órája!Igaz több mint 1 terrát kellene áthúznia a htpc-ről. Ja, samba másolás csak 6-7MByte/másodperccel ment.
Egyébként, akinek nem fontos a gigabit-es hálózat, a 3500-as is jó választás lehet!
-
-
-
huliganboy
addikt
Ohh köszi hogy pont te válaszolsz....
Azt értem hogy hogyan kell beírni de azt nem értem hová pontosan, ugyanis ha megnyítom a /etc/config/wireless fájlt akkor két config 'wifi-device' szekció van. Vagy csak én nem értem ezt a részt teljesen. Lényegében a kérdésem hogy hová kellene pontosan beírnom az általad megadott adatokat?
Azt látom hogy a másodiknál egy 1/20 5% megjelölés van de az adatok alatta ugyan azok....
-
energiezolee
aktív tag
Szia
Az tuti, hogy nem a 2.51-es transmission a hibás az újraindulásért, mert én azt használom az 1.1-es firmware-en és azzal tökéletesen megy!
Max a terhelést emeli meg és akkor indul újra, nekem is az volt a rebuil-el!
Nekem 1.1-en volt mikor 15.6-ra felment a load, de nem indult újra
Csak vártam 10percet, és magához tért! -
Maximusz
aktív tag
samba-n próbálj meg átmásolni a routerről egy hd (10-12gigás) filmet ... nekem már sajnos ezt sem bírja
(ha le van állítva és tiltva a transmission, minidlna...)
a router hw verziója 1.8 (tavaly novemberi) - a másik, amit most cseréltek garban, az meg 1.0-s ... - érdekes, de mindjárt nézem, az "új" (1.0-s) is csinálja-e ezeket az ujraindulásokat.
maximuzs
-
energiezolee
aktív tag
Szia
Esetleg a swap-ot nem kellene formázni minden újra flash-elés előtt???
Én arra gondoltam, h az is okozhat esetleg hibát, ha már én is úgy megszívtam az sda2-vel hogy nem volt samba-m, a mentések visszaállítása után!Én azóta mindig úgy flash-elem a fimware-eket, hogy:
A beállítások megtartása nélkül új firmware feldob, majd miután felállt a rendszer azonnal ezzel folytatom (amit nagyon köszönök vargalex-nek), majd mikor megint felállt a rendszer az előző mentést visszarakom, amiből az fstab beállítást kikaptam, hisz úgyis elvégzi annak a beállítását az előző parancssorozat!Ezek után tökéletesen megy a router a rebuild-el most már 3 napja
Bár a rebuild-ben
UI.: Sajna a kworker bug nekem itt is dolgozik rendesen
35%-ot is megeszik a prociból!
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Az USB 2-es eszközt folyamatosan reseteli (gondolom ez a HDD) I/O error miatt. Konkrétan milyen HDD-ről van szó? Próbálj meg esetleg másik tápot szerezni hozzá. Vagy megnézheted akár táp nélkül is (hátha javul a helyzet, ha a routerről kapja a delejt).
Illetve egy e2fsck is ráférne (bár, így hogy dobálja, szerintem esélytelen). -
vargalex
Topikgazda
Extroot-ot használsz? Ha eldobja a HDD-t, akkor akár az is okozhatja a hibát.
Nálam eddig minden verzió hibátlanul üzemelt. Kíváncsi vagyok a friss config-olás után.
A factory-t felesleges feltenned, elég ssh-n:mtd -r erase rootfs_data
Vagy helyette a reset gombot 5 másodpercnél tovább nyomod.
-
vargalex
Topikgazda
Valamint
(#26292) Maximusz: amilyen hibákat leírtok, nekem erősen úgy tűnik, hogy nem is a firmware-val, illetve a kernel verzióval van a gond, hanem vagy a külső HDD házban kezd elfáradni valami (mondjuk egy kondi és így nagyobb áramfelvétele van, vagy esetleg, ha USB HUB-ot használtok, akkor abban), vagy a router USB-je nem tudja már elég árammal ellátni az eszközt (pl. abban fáradt el egy kondi). Próbáljátok ki másik külső házzal, lehetőleg saját tápellátásúval! -
chros
őstag
- transmission-t kilotte valami (100+ torrent)
- samba-t nem erem el (fut)
- web-feluletet sem erem el (ssh egyenlore megy)Majdnem ugyanez volt az elobb is, akkor ssh sem volt: aramtalanitassal inditottam ujra a routert.
Az 1.1beta2 config-ja van egyebkent visszatoltve, a rebuilded sysupgarde-re (1.02.1-rol).
A fene nem erti mi van: lehet, hogy teljesen ujra kellene konfigolni 0-rol ?Egyenlore nincs idom ra ...
-
chros
őstag
A wifi ezert nem indult el:
option 'type' 'mac80211'
option 'macaddr' 'xx:xx:xx:xx:xx:xx'
option 'hwmode' '11ng'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'noscan' '1'
option 'txpower' '23'
option 'country' 'HU'
option 'htmode' 'HT40-'
option 'channel' '14'Ez igy normalis?
Ha a channel-t 13-ra allitom (es minden ugyanaz), akkor elindul ...Szerk: most, hogy ujraindult a wifi (router nem), nem lehet ssh-n belepni, es a Transmission remote gui sem kapcsolodik ...
(Net egyebkent van.)
-
koffer82
csendes tag
Igen, én is úgy vélem, hogy menni kellene, próbáltam kábel ki-be dugdosással is.
Azóta sajnos még rosszabb lett a helyzet, most már egyáltalán nem hajlandó csatlakozni. Reboot sem segít.
Elő kellett vennem a szekrény mélyéről a régi routeremet, és azt iktattam közbe. A 1043-ast PPPoE-ről átállítottam DHCP kliensre. A régi router pillanatok alatt csatlakozik, és a netet áttolja a 1043-asnak.
Így most jól működik, de eredeti felállással is mennie kellene.
Az az érdekes, hogy mostanában nem is nyúltam a routerhez, magától kezdett el szarakodni.
Lehet, hogy valami hardware-es gondja lesz?Jan
-
energiezolee
aktív tag
Nekem a valós grafikon helyben 5% CPU-t használ, távolról pedig Opera minivel GSM hálózaton (32Kbyte/s), Androidon (Galaxy S2-ről) 2-4% CPU-t használ 0.35-ös Load mellett, ami szerintem nem vészes!!!Természetesen minden egyéb pl. transmission ki volt kapcsolva!!!
Épp most teszteltem -
tobias40
veterán
Ha ezt felteszem és előtte csináltam biztonsági mentést a régi rendszeremről,ha vissza teszem a mentésemet az új telepítése után akkor minden beállítást visszarak?
Belépési jelszó,tűzfal beállítások,korlátozások,vinyó mount dinamikus ip-k kiosztása nevekhez párosítva stb..:Mennyire béta az még %-ban,vargalex?
Köszi a munkádat..
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Megnéztem a videót, sajnos én már nem jutottam el idáig. Ha elindítottam a transmissiont újraindulás lett a vége. Nagyon sajnálom, mert egyébként nagyon egyben van ez a firmware.
Visszaraktam én is az 1.02-t és csináltam egy kis tesztet vele. Megkínoztam, de bírta.
Feltöltöm valahova, ha érdekel. -
energiezolee
aktív tag
Köszi, de én inkább nem nézegetnék semmit, mert sztem egyszerűbb a teljes leválasztása az sda2-nek, mert tutira az kavar be ugyanis mint írtam a fel mount-olása után azonnal eltűnik a samba
Tehát ha van lehetőség akkor egy teljes leválasztási parancsot kérek szépen, amivel újraindítás után sem fogja fel mount-olni, mert így nem tudom formázni leválasztás után sem, mert azt írja , hogy a rendszer használja, hiába választom le ezzel:
mount
umount /overlayPedig újra beírva a mount parancsot már nincs ott az sda2 (ami előtte ott volt), tehát leválasztotta!!!
Tudom, hogy előbb elírtad (észre vettem) ezt \\TP-Link\mnt, de ezzel sem megy
És abban is biztos vok, hogy nem is a workgroup sorocska kavar be!!!Nagyon köszi
-
energiezolee
aktív tag
Samba:
config 'samba'
option 'workgroup' 'OpenWrt'
option 'homes' '1'
option 'description' 'TP-Link Shares'
option 'name' 'TP-Link'config 'sambashare'
option 'name' 'mnt'
option 'path' '/mnt'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0770'
option 'dir_mask' '0770'tmp/ets-ben van samba.conf fájl, aminek a tartalma ez:
[global]
netbios name = TP-Link
display charset = UTF-8
interfaces = 127.0.0.1/255.0.0.0 lo 192.168.1.1/255.255.255.0 br-lan
server string = TP-Link Shares
unix charset = UTF-8
workgroup = OpenWrt
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes
[homes]
comment = Home Directories
browsable = no
read only = no
create mode = 0750[mnt]
path = /mnt
read only = no
guest ok = yes
create mask = 0770
directory mask = 0770Kicsit hosszú, bocsi!!!
Leválasztottam az sda2-őt majd reboot és továbra is mount-olva van:
Ez meg hogy lehet ???
Total commander-ben sem tudom csatlakoztatni hálózatiként
A samba start parancsra semmilyen hiba nem jelenik meg a log-ban!!!Azt is próbáltam!
-
suller
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy WR1043ND routert.
Samsung TV-n akarok mkv fájlokat lejátszani, routerre kötött HDD-ről.
Alap firmware-el természetesen nem megy, látja a winyót de "nem támogatott fájlformátum".Ha felteszem ezt a firmware-t (openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v11.bin) és konfigolom akkor menni fog?
Ha bármi gondd lenne, vissza lehet rá tenni a gyári firmware-t?Előre is köszi a válaszokat!
-
dbius
veterán
(#25693) CBool: A bandwidth capability azon az értéken jó, ahogy a linkelt képen szerepel.
A leadott teljesítményt nézd meg, állítsd legmagasabbra/legerősebbre. Nálam ez driver szinten sugárzási teljesítményként szerepel és 5-ösön, legmagasabb értéken szerepel (Intel 5100 a laptopomban lévő wifi)
-
bod101
aktív tag
Általában egy notebook wifi-n keresztül to***nt és web szinte non-stop. Néha 2 db, okostelefon és egy asztali gép kábelen.
USB-n semmi sincs és így csak a legtöbb amit üzemelt 3 nap volt majd újraindult. Legutóbb 2 napig birta.
Az extra kihasználásra stabil rendszert szeretnék. -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Igen, bocs, két nap munka, két nap szabad, így ha dolgozom csak telóról vagyok.
Mindenesetre érdekes. Mintha jobban kezelné, ha több dolog fut egyszerre és nem a kworker veszi el a proci idő nagy részét.Én a végén ráengedtem (volna) egy dlna klienst is, de azt nem bírta. Csak azért nem álltam vissza, mert van ami engem érdekel és nem ment benne. (most már más miatt sem)
Szóval felkúszik a load rendesen Nálad is, de nem lesz használhatatlan.
Ezek a kworkerek nálam beragadnak, és hiába áll le minden a kworker miatt egy idő után újraindulás a vége. Kíváncsi lennék bod101-nél ez a kworker mit csinál mikor újraindul a router. Lehet, hogy ott is az okozza a galibát.
Amit Te csináltál tesztet ott is megjelenik egyszer-egyszer, de nem ragad be.
Na nem ötletelek tovább, ehhez én én kevés vagyok.... -
RufuszX
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, akkor megpróbálok downgradelni, utána nézek majd újra egy ilyen tesztet.
Alapvetően én sem akarok egyszerre sokat letölteni, csak seedelni szeretnék + ftp-két és média fájlok megosztására szeretném használni a lakásban (tv, mobil stb) egy Brazosos SSD-s gép mellé és így nem kell bele HDD.
-
-
raidx
őstag
"Mi az a TeamSpeak?
A TeamSpeak egy hangkommunikációs alkalmazás, mely lehetővé teszi több felhasználó között az egy idejű kommunikációt. Széles körben terjedt el mind az online játékosok, mind azok között a baráti társaságok között, akik nap mint nap szeretnék tartani egymás között a kapcsolatot teljesen ingyen!
Népszerűségének oka, hogy több felhasználós beszélgetés során sem romlik / torzul a hangminőség, valamint, hogy nagyon kevés erőforrást igényel."
-
-
Antilhu
tag
Sziasztok,
egy korábbi problémám sebesség problémám (#25076) még nem oldódott meg... kicsit bővebben a problémáról...
most only N 40 mhz és 300Mbps-re állítottam fixen, és a laptopról nézve a kapcsolat sebessége 117-130Mbps. De ami még fura hogy LANon másolok valamit a NASról és így sem megy nagyon 3,5 Mega felé... a feladatkezelő/hálózatokban azt látom hogy ez kb a negyede a sávszélességnek... én nem értem hogy mi a gond... fullos az erőssége, bár panelban vagyok...
ha utp (cat6-os) kábellen nyomom akkor megy 7-9 Mega felé a sebesség (100 as a hálókártyám)...
Hogy tudnám megtalálni a hiba okát? Van tipped?
nagyon köszi!
-
diablo30
csendes tag
-
SteveBeard
senior tag
chros
Még annyit tennék hozzá, hogy minél nagyobb fájllal csinálom a tesztet, úgy nő a load is, akár le is tudom fagyasztani a routert. Tehát tartom a korábbi álláspontomat, hogy nem a transmission-nal vagy a minidlna-val van probléma, hanem a HDD-re való írás-olvasás okozza a nagy load-ot, nálam szinte biztosan. Ha megnő a load valamiért, elég ránéznem a HDD-re és már látom is, hogy "pörög ezerrel". Arra lennék kíváncsi, hogy más fájlrendszernél is előfordul-e ugyanez.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Közben a pendrive-omat (USB 3.0-ás) megnéztem egy 3.0-ás kernel-ű ARCH Linux-on és ott is ugyan az az üzenet (write cache: disabled...).
A kódot is átnéztem és az scsi driver forrásában az van, hogy ha a cache módot nem tudja lekérni a drive-től, akkor írja ki az "Assuming drive cache: write through" üzenetet. Tehát nem igazán lesz (szerintem) a loadhoz köze. -
klrt
tag
Hali!
2,5" Freecoom 500 GB USB2(tipusszám nincs rajt)
vargalex v1.02 (trunk, r29492) Linux version 2.6.39.4
[ 10.260000] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 10.270000] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 06 00 00
a kereső a write és read cache-ra nem dobott találatot
ilyet találtam:
[ 10.270000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[ 10.280000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest