- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabie93
tag
válasz
Intruder2k5 #44548 üzenetére
Köszönöm ez a jó!!!
-
parkasz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #44554 üzenetére
Az összes beállítást kitörli ilyenkor ugye?
-
mixi80
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44553 üzenetére
Szia!
Pü-ben le tudnád írni hogyan tudok akkor openwrt-t rakni rá!
Üdv!
-
mixi80
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44550 üzenetére
Ez nekem nagyon sok mindent nem mond, de mit tudok csinálni, hogy legyen netem?
Üdv!
-
mixi80
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44545 üzenetére
Ipad-dal kapcsolódom hálózati azonosító számsor betűkkel, ip 192.168.11.63, de nincs így se net. Gép rá van dugva az 1-es portra és világít is.
Üdv!
-
mixi80
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44541 üzenetére
Resteltem, és utána se lép be, 192.168.1.1-en próbálom!
Valami más megoldás?Üdv!
-
Szabie93
tag
válasz
Intruder2k5 #44525 üzenetére
Köszönöm, de még mindig nem jó
felhaszn a root?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #44519 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy elég lenne a parancsot beírni a Luciban a "Rendszer/Rendszerindítás/Helyi inditóscript" ablakba.
Így minden újrainduláskor kiadná a router ezt a parancsot. -
Hunsaman
tag
válasz
Intruder2k5 #44519 üzenetére
Köszönöm!
-
Hunsaman
tag
válasz
Intruder2k5 #44517 üzenetére
Szia!
Fentebb írtam, hogy egy fake MAC címen kell felébreszteni hálózat kimaradás után:
00:00:00:00:00:30Így mégis jó lenne nekem egy router indulásnál lefutó WOL vagy etherwake parancs.
-
Centaurus
tag
válasz
Intruder2k5 #44489 üzenetére
Köszi működik az email címmel is
-
Centaurus
tag
válasz
Intruder2k5 #44486 üzenetére
igen elvileg az emaillel megy és létezik is a DNS em a chanegip-nél.. de akkor az openwrtben a dinamikus dns beállításnál mit kell beírnom a felhasználónév helyére ha az megváltozott és csak email címmel megy?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #44450 üzenetére
Szia!
Csak mobilról vagyok, de ha jól emlékszem a Realtime Graph alatt meg lehet nézni az aktuális kapcsolatokat. Azt hiszem logolni nem tud, meg talán szűrni sem lehet vele, de a semminél azért több. -
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #44438 üzenetére
Dehogy azt kerestem, egy valodi QoS kellene... Tenyleg nem tudja?!
-
drpele
senior tag
válasz
Intruder2k5 #44377 üzenetére
Köszi a segítséget, erre végképp nem gondoltam, a szabad hely nullához konvergált a flashben.
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44369 üzenetére
cserébe felmerült egy ehhez látszólag kevésbé kapcsolódó probléma, gyakorlatilag viszont az egész játék emiatt indult:
mi nyűgje van akkor a routernek, ha Transmissionös letöltés közben a router lefagy / újraindul?
most egy pendrive van tesztjelleggel bedugva az USB-be, lehet attól?
mert készülök egy vinyót venni a router mellé, de ha azzal is ezt csinálná, akkor nem sok értelme van... -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44367 üzenetére
sikerült!
legalábbis most le tudom tallózni az itthoni hálózatomat a laptopomról, ami a telefonomról kapja a mobilnetet
holnap tesztelek egyet a munkahelyemről is
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44365 üzenetére
aha, ez mintha segített volna, mert már legalább fut a VPN
root@AlphaPoint:~# ps | grep vpn
8375 root 3136 S /usr/sbin/openvpn --syslog openvpn(lan) --writepid /var/run/openvpn
8393 root 1504 S grep vpncheckerrel ugyanúgy nem érem el, és sajnos a tesztgépem is elment aludni, de megpróbálom valahogy máshogy...
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44363 üzenetére
az lesz
köszönöm a segítséged -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44361 üzenetére
ott semmi releváns
(amennyiben az Állapot - Rendszernapló alatt elérhető syslogra gondolsz) -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44359 üzenetére
a /var/log-ban nekem négy 0 byte-os fájl van.
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44357 üzenetére
ez előfordulhat, de akkor nem kéne hisztiznie vagy logolnia valahova?
root@AlphaPoint:~# cat /etc/openvpn/openvpn.conf
config 'openvpn' 'lan'
option 'enable' '1'
option 'port' '1194'
option 'proto' 'udp'
option 'dev' 'tun'
option 'ca' '/etc/easy-rsa/keys/ca.crt'
option 'cert' '/etc/easy-rsa/keys/server.crt'
option 'key' '/etc/easy-rsa/keys/server.key'
option 'dh' '/etc/easy-rsa/keys/dh1024.pem'
option 'ifconfig_pool_persist' '/tmp/ipp.txt'
option 'keepalive' '10 120'
option 'comp_lzo' '0'
option 'persist_key' '1'
option 'persist_tun' '1'
option 'status' '/var/log/openvpn-status.log'
option 'verb' '3'
option 'server' '10.0.0.0 255.255.255.0'
list 'push' 'dhcp-option DOMAIN lan'
list 'push' 'dhcp-option DNS 192.168.0.1'naplóban semmi ide vonatkozó
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44355 üzenetére
hmmm... nem
érdekes...# /etc/init.d/openvpn start után sem látszik futni
root@AlphaPoint:~# ps | grep vpn
6373 root 1504 S grep vpn -
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44353 üzenetére
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44351 üzenetére
természetesen nem.
-
Lenry
félisten
válasz
Intruder2k5 #44349 üzenetére
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Intruder2k5 #44329 üzenetére
Minden felment, már kész is vagyok a beállításokkal. Nagyon jól néz ki ez a vargaalex féle firmware, tele van hasznos cuccokkal. Köszönöm a segítséget még egyszer!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Intruder2k5 #44327 üzenetére
Hát ez nagyszerű!
Pár évvel ezelőtt még nyűgösebb dolog volt az (alap) openwrt telepítése emlékeim szerint, de szerencsére változnak az idők! Köszönöm a segítséget!
u.i.: Akkor innét szedhető a legfrissebb build, igaz? -
dzson1
tag
válasz
Intruder2k5 #44279 üzenetére
Csak kábelen néztem , de ma lenulláztam ,újra írtam benne mindent és már működik.
Ja és mióta megvettem a kütyüt nem frissítettem .Akkor ,hogy lett
Ez számít valamit ???Secondary Connection disable
Köszönöm a gyors reagálásokat
-
Hunsaman
tag
válasz
Intruder2k5 #44275 üzenetére
Hú!
Példát tudsz írni?
köszi -
Flashget
félisten
válasz
Intruder2k5 #43854 üzenetére
-
footy
addikt
válasz
Intruder2k5 #44255 üzenetére
Köszi, mindjárt kiderül hogy működik-e.
(#44254) SteveBeard
neked is köszi -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #44257 üzenetére
Nagyon jó, köszi!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #44255 üzenetére
Jól értelmeztem
-
footy
addikt
válasz
Intruder2k5 #44252 üzenetére
Nem tudok rájönni a logikára. Megírnád nekem, hogy hogyan lehet két sorral megoldani?
-
footy
addikt
válasz
Intruder2k5 #44250 üzenetére
thx
Minden napra kulon kell egy sort csinalni vagy hogy van ez? Amit nem akarok megadni azt lehet csillagozni, vagy mindent meg kell adni? -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44231 üzenetére
Ezer köszönet!
most megy a két csatorna!
Hogy ez miért nincs benn alapól?Most egy pár nap teszt következik, ha jó lesz marad!
Köszönöm!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44229 üzenetére
nincs mc halott vagyok terminálablakkal!
milyen paranccsal tudok a megfelelő helyre menni és mivel módosítani ill. mentni? -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44227 üzenetére
A vargalex ugyanitt kapásból ment mindkét csatin, egyébként ezen a két csatornán senki sincs, bakker ez egy falu, összesen 6 routert látok és mindenki -80dBm-nél rosszabb, csak az enyém megy -35dBm-en!
Ez a Gargoyle így nem sokáig marad! -
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5 #44210 üzenetére
Az alap kérdésemben ott volt a "gombnyomásra"!
Tehát így lenne nekem a legegyszerűbb mert azt már láttam hogy a qss gomb-al leállítja vki a wifijét,innen jött nekem az ötletem..Tehát megoldható vagy nem?
-
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5 #44208 üzenetére
De ez nem a qss gombra csinálja hanem simán a beállított időre,nem?A meglévő wifi hálózatomat nem tudnám így korlátozni,qss gomb nyomására,amikor leülök a gép mellé játszani?
Ez a "vendég" dolog nem jó nekem..
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44168 üzenetére
Igen tudom, csak a WiFi nem ment rendesen a toshiba laptoppal, meg az androidos tablettel. Inkább feltettem a varga 1.1.7-et. most csak hetente egyszer nem csatlakozik fel valami. De, lehet, hogy nekifutok még egyszer, hátha valami beállítás volt rossz. Ja és itt a magyar nyelv igen sokat segített!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44161 üzenetére
OK, akkor az openvpn nem fér el, vagy bal....sz vagyok?
Jaaaa.. az utólag telepítendő csomagok nem is idekerülnek.. hisz ez csak olvasható!
Akkor az openvpn hova kellene hogy menjen? -
raidx
őstag
válasz
Intruder2k5 #44156 üzenetére
ipdns oldalán mondván, hogy openwrt támogatott.
"IpDns beállítás OpenWrt-ben
A Service / Dynamic DNS menüpont alatt állítható be az IpDns "host" szolgáltatásának automatikus frissítése mely lehetővé teszi, hogy emberi beavatkozás nélkül az IP cím változásainak követesét.
Az IpDns szolgáltatás használatához szükség van érvényes regisztrációra és létrehozott "host" névre!
1. Az első mezőben engedélyezzük a a dinamikus DNS kezelő működését, ha az még nincs engedélyezve.
2. Ha a tőlünk származó disztribúciót használja, akkor válassza ki, hogy az IpDns szolgáltatást szeretné használni, a más olyan disztribúciót használ, ahol nincs a listában az IpDns szolgáltatás, akkor válassza a "custom" lehetőséget.
3. A "Custom update-URL" értéken írja be a következőt:
http://[USERNAME]:[PASSWORD]@update.ipdns.hu/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]
4. A "Hostname" az a már regisztrál "host" név, amit ennél az eszköznél szeretne használni, ügyeljen rá, hogy a "ipdns.hu" domain név is odakerüljön egy ponttal elválasztva a "host" névtől.
Tehát helyesen:
sajatnev.ipdns.hu
Itt értelemszerűen a saját név a használni kivánt "host" név.
5. "Username" a hostnévnél megadott azonosító név/e-mailcím (ez alapesetben megegyezik a regisztrációnál megadottal). FONTOS, hogy a azonosító e-mailcímből a @ és a pont karaktereket le kell cserélni kötőjelre.
Példa: az admin@ipdns.hu azonosítót itt helyesen így kell megadni: admin-ipdns-hu
6. "A Service / Dynamic DNS menüpont alatt állítható be az IpDns " host" szolgáltatásának automatikus frissítése, mely lehetővé teszi, hogy emberi beavatkozás nélkül az IP cím változásainak követesét.
7. A további értékek alapértéke megfelelő, illetve lehet szükség szerint bármi más az IpDns szolgáltatást nem befolyásolják."
Gargoyle elég sokat ismer de az ipdns.hu nincs közte és Custom menü sem található.
-
raidx
őstag
válasz
Intruder2k5 #44154 üzenetére
Ennyit találtam az oldalukon segítségnek.
-
Rolland69
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #44149 üzenetére
Megpróbálom. Köszönöm szépen a segítséget.
Ha jutok valamire megírom. -
Rolland69
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #44147 üzenetére
A kábelszolgáltató mondott valami olyat, hogy a router lehet, hogy nem tudja mindig az általa küldött Ip címet frissíteni és ez okozhatja a problémát. Nem tudtam ezzel az információval mit kezdjek.
-
Rolland69
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #44147 üzenetére
CSak Wifi-n, ha a kábeles gépnél vagyok egyszerűbb volt eddig az ha kihúzom.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Intruder2k5 #44136 üzenetére
Addig el is jutok, csak éppen a fw feltöltés nem indul el. Már végigpróbáltam az összes böngészőt, ami az ubuntumon van (még wine+iexplorert is). Most megpróbálok egy usb3-as vinyóra wint telepíteni, hátha win7-ről hajlandó lesz felmászni a fw.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Intruder2k5 #44129 üzenetére
Ok, csak tippeltem.
Jelenleg magamba vagyok roskadva a dlink dir-825 felett, mert nem hajlandó életre kelni. A 1043-at csak hirtelen felindulásból (jobb nem volt a sarki boltban) vettem. -
Rengete
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44114 üzenetére
AC66U igen!
Komolyan mondom
-
Rengete
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44105 üzenetére
Nem!!! MOst jöttem meg az RT.AC66U-val
-
raidx
őstag
válasz
Intruder2k5 #44106 üzenetére
Az még kevés, kell egy cd olvasó is ami jelenleg nincs a dobozba.
Valamikor régen volt hasonló problémám akkor Alex valami scriptet adott amivel csak részleges formázás történt utána az ext2explore.exe segítségével letudtam menteni a lényeget. Torrent ment és filmet néztem ám egyszer csak megszűnt minden. -
Rengete
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44102 üzenetére
Elugrottem egy asus-ért
MOst meg a port forward nem megy. Hiába állítom be, ment és utána semmi.
-
Rengete
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44100 üzenetére
A bridge elvileg Híd üzemmód ami ahogy olvastam továbbításra való: Ettől függetlenül most megint beállítottam és most jó. A múltkor csak keveset vártam hogy felálljon. Kellett vagy 5 perc neki!
-
Rengete
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44098 üzenetére
Bridge üzemmód van rajta csak meg router. Nekem is az lenne a legjobb ha csak egy modem lenne mert már menni akartam aupc-hez egy csak modemért.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #44093 üzenetére
Elírogatnak ott egymásnak.
-
Rengete
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44090 üzenetére
dhcp
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #44085 üzenetére
Viszont a gép azonos, azaz a hálózatot ugyan az a réteg fogja kezelni. Én megnézném, hogy valami live boot-ot használva is előjön-e a probléma.
-
Rengete
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44085 üzenetére
így van!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Intruder2k5 #44058 üzenetére
Én elég tudatlan vagyok ilyen téren, úgy hogy ne haragudj meg a kérdésemért?
De, mit takar ez a port foward, pontosan az micsoda? -
ÁdiBá
veterán
válasz
Intruder2k5 #44056 üzenetére
Értem.
Jelenleg régi Cisco kábel modemem van amit a UPC postázott ki anno, így azt hittem CISCO-t is küldenek ki.
Mindenesetre hogy másik típusú modemet küldenek ki hozzám ez jár valamilyen problémával?!
Igazából számomra csak az a fontos hogy a netem kapacitását 100% - ban kitudjam használni kábelen keresztül, de úgy hogy közben a többi számítógépen is legyen azért Wifi internetes elérés.
Bízom benne hogy lehet használni egyszerre kábelen, és wifin keresztül is a modemet... -
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44027 üzenetére
root@Gargoyle:~# opkg install transmission-cli
ERROR: Not enough space in destination root to install specified packages:
transmission-cliennek így kéne történnie?
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44025 üzenetére
külső tároló mindenképp lesz hisz a letöltés őrá menne
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #44023 üzenetére
És ha rtorrentet szeretnék?
Már csak azért mert az közelebb áll a szívemhez. -
axlfsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #43977 üzenetére
Tudom, hogy erre tippelnel legszivesebben, de hidd el, hogy semmi baj veluk. Ezek a telefonok (S3 mini es a Note2) elotte honapokig jol mukodtek a gyarival. Soha(!), de tenyleg, soha nem volt ilyen jelenseg. Kizart, hogy a telefonokon kellene barmit is alkotni...
UI.: wwenigma irta fentebb, hogy: "Mellékesen az atheros driverek sem a legjobbak Openwrt alatt, lehet ez is bejátszik." Ezt tudom a legjobban elkepzelni mar csak...
UI2.: hogy erted, hogy a kikapcsolt router? webrol nyomtam csak ra egy restartot... hideginditas meg nem volt, de most teszek egy aramtalanitasos tesztet is es utana ismet webrol is egy kap egy szoftveres restartort es meglatjuk mi lesz.
-
axlfsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #43974 üzenetére
Ket teszt ujrainditast csinaltam. Az elsonel nem vartam szinte semmit, a telefon mar a kezemben volt, a szemem elott allt vissza H+ -rol wifi-re es minden rendben volt (intranet, internet).
A masodik tesztnel hagytam a telefont kepernyozar alatt vagy 10-15 percet is es csak utana vettem kezembe. Eredmeny: wifi-n fent van, IP is ugyan van (ugyanaz, ami elotte is), de mar nem elerheto semmi (sem a router, sem internet)... Nem tudom miert csinalja, de most meg adok neki egy teljes aramtalanitast majd vissza es ha marad a helyzet, megy vissza vargalex es ha ott is lefaradok valamitol, akkor a gyari -
axlfsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #43966 üzenetére
Olyan nincs is, hogy statikus dhcp, hiszen ha dinamikus, akkor nem statikus
No de csak kotekedek, ertem mirol beszelsz. Igen, erre gondoltam es talan eleg is lenne (ha esetleg nem, akkor valoban, kliens oldalon is be lehetne allitani az adott IP-t).
Viszont, most igy belegondolva, talan megsem vezetne megoldasra, hiszen mint mondottam, nem arrol van szo, hogy nem lep vissza wifi-re az eszkoz, tehat IP-t kap a routertol minden tovabbi nelkul. Hanem arrol van szo, hogy valamiert "nem delegal" mar ezeknek az ujonnan "visszacsatlakozott" androidoknak adatforgalmat (nem tudom szakmaibban megfogalmazni, de erted...). -
siddis
őstag
válasz
Intruder2k5 #43968 üzenetére
Ja, nem Gargoyle-t használok hanem openwrt-t vagy Vargalex-et.. Csak jeleztem hogy nem mindig az egyszerűség a jó megoldás..
-
SteveL
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43938 üzenetére
Hol lehet régiót állítani? Nekem is csak 11-ig ajánlotta fel a csatornákat (a legújabb Gargoyle 1.5.10). Az /etc/config/wireless-ben beírtam az option country HU-t, de ekkor is 11 maradt a max, és a maximális transmit power 27-ről 20-ra csökkent ráadásul.
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43922 üzenetére
nagyon köszönöm a segítséget
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43920 üzenetére
internet explorerben jó
de chromeban még mindig halott
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43916 üzenetére
megvolt
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43914 üzenetére
igen,nem kér
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43912 üzenetére
192.168.1.100, átjáró 192.168.1.1
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43910 üzenetére
nincs nekem vírusirtóm
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43906 üzenetére
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43904 üzenetére
Sziasztok
Hogy tudom visszaállítani gyárira openwrt-ről -
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #43899 üzenetére
Ujrainditás után jó!! De nem tudom mitől hülyül meg,
-
powerwade
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43889 üzenetére
De feltételezem a bw korlátozást egy hozzáértő bármikor beleapplikálhatja magának, hiszen csomag van rá?
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #43893 üzenetére
Akkor érdemes Ext táblákat használni inkább?
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #43891 üzenetére
Köszi
Sejtettem a beállítást én is, de akkor megerősítetted bennem ahogy én is gondoltamEgy kérdésre lennék még kiváncsifáncsi
A router Fat32 particióban lévő hdd -t lehet csatolni háttértárként? Vagy mindenképp szükség van Ext partíciótáblára?
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #43883 üzenetére
Rákötöm a nyomtatót routerre, és a pc -n a nyomtatótportnál a router ip címét állítom be?
Milyen porttal?Lehet e a routerre Bluethoot -t rákötni? És képes e egy célmappába adatokat fogadni?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #43887 üzenetére
Gyári 3.13.12 Build 120405 Rel.33996n. Amíg nem kezd el összeomlani, addig megtartom, bár a Bandwidth Control nem nagyon akar működni, így lehet, hogy érik egy vargaalex-féle fw.
Ja igen, próbáltam már azt is, hogy amit linkeltél, ott a nyomtató IP-jét löktem be neki, de azt sem ette meg.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #43885 üzenetére
Most már igen, de sajnos nem hajlandó nyomtatni.
Ha nem tudom megoldani nem fog összeomlani a világ, nyomtatunk a W7-es gépekről, de már majdnem mindent kipróbáltam úgy érzem.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #43869 üzenetére
Köszönöm megyek oda!
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #43864 üzenetére
Ezt a recovery módot megpróbálnám. A mikéntjéről kaphatok egy linket?
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #43866 üzenetére
Már ezt is próbáltam , nem nyert.
TFTP2.exe is csődöt mondott .
Még linuxból megpróbálom sima tftp-vel .Az a vicc , hogy él a kütyü és mégse boldogulok vele.
Mintha a squashfs partíciót nem lenne hajlandó felülírni semmiképp.
winscp-vel sikerült a firmet betolni a tmp-be, de utána a:
mtd -r write /tmp/akarmi.bin firmware már nem megy helyesen azt írja hogy nem működik az mtd.
Majd mindjárt megismétlem és teszek fel képeket. -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #43864 üzenetére
De a tápvillogást el tudom érni ! itt a bootosat ugye? Tftpvel a bootosat küldjem ugye?
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #43862 üzenetére
Vágottat, vagy bootosat? Nehogy elbaaxx@m
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #43856 üzenetére
Szia!
Már csináltam egy vágott gyári firmet broadcom firmware tool segítségével úgy , hogy az openwrt-s squashsfs firmware fájlban kicseréltem a Filesystem és a Kernel részeket egy gyáriból kinyert ugyanezekre és így már nincs az elején a CFE.bin de a sercomm maradt az openwrt-féle benne, mert annak a felülírására nem ad lehetőséget a firmware tool.Az a gond hogy az open wrt menűjében a sysupgrade elindul (a beállítások mentése pipát kiveszem előtte) , de végülis mégsem írja felül a flasht és ujraidítva megint ott vigyorog és cammog az openwrt a vason.
Egyedül a softveres reset működik csak helyesen, az törli a beállításokat és ujraindulás után kéri hogy csináljak uj jelszót , mint ahogy uj telepítésű openwrt-nél szokásos.
SSH-ból a wget működne de kiírja, hogy az adott cím nem valós , mert olyan lassú a rendszer, hogy gondolom ezért zilálódik szét a letöltés.
Ha működne is a wget , akkor a vágott szoftot hova tegyem , hogy a http protokoll megtalálhassa ?
Tehát ftp-vel kéne bedugnom valahogy a /tmp-be és utána jöhetne az mtd , de hogyan varázsoljak ftp-t erre a beteg csigára?
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #43854 üzenetére
Szia Intruder2k5!
Itt ez off ,de megkérnélek , hogy nézd meg légyszives ezt a linket . Biztos lesz valami ötleted ! Köszönöm!Üdv CsI
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #43845 üzenetére
Akkor én is helyesbítek:
A 240Mbites nethez a mostani (2013-as) SOHO routerek kellenek/jók, de az 1-2 évvel ezelötti konstrukciók még nem. -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #43838 üzenetére
Ha valaki szintén a 1043-asban gondolkodna a 240Mbites nethez, akkor nézze meg a Tplink oldalát:
With built-in Gigabit Ethernet Switch, TL-WR1043ND provides more powerful data processing abilities, which unleashes the full potential of the N-abled freedom, eliminating bottlenecks in transferring speed between megabit wired and 11n wireless connection. Meanwhile, everything they do will be faster and more efficient, thus users are sharing large files such as high definition video in minutes instead of hours.(a switch részt reklámozzák csak)
A 3600-hoz már ezt írták:
Achieves blazing WAN to LAN throughput of over 800Mbps with hardware NAT.....Mégegy érv a 3600 mellett.....így már tényleg nagyon megéri azt a + 1-2000-et.
keresőnek: 240Mbit/s, UPC, routeren keresztül,
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #43835 üzenetére
hiddel,most majd ez lesz,hogy milyen szarok a routerek, mert nem tudják lekezelni....
pedig ez egyenlőre nagyon messze van a SOHO kategóriától
ilyen sebességhez be kell ruházni egy komoly routerbe,és ezt a szolgáltatónak is illene közölni, de ugye nekik nem érdeke eleve a router
tuti bent van a számításukban ez is, hogy nagyon kevés ember fogja tudni kihasználni a routere miatt.... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #43829 üzenetére
azért nem semmi.....én azt hittem kevesen fognak beugrani az UPC 240-es vakításnak.....tévedtem
eleve nem lesz meg senkinek a sebesség, ráadásul a felhasználók sem néznek utána mit tud az eszközük
egyébként meg nem tudom mire kellhet ez a sebesség, miért ennyire sürgősszerk:
Gargoyle-val tesztelte valaki? Az új kernellel azzal sem fog feljebb menniszerintem.... -
Ronin-
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43829 üzenetére
hát ez "vicces".. látom csak mókolással lehet többet kihozni belőle.. melyik a leg egyszerűbb megoldás ?
-
Ronin-
senior tag
válasz
Intruder2k5 #43827 üzenetére
gyári van rajta
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #43765 üzenetére
azóta meg volt, de ugyanazt csinálja.
Gondoltam hogy beteszem a jó öreg 604-es D-link-et és ő lesz a DSL felöl... -
sziku69
őstag
válasz
Intruder2k5 #43757 üzenetére
Nem tudom most mi lehet, mert ubuntu alatt is próbáltam az admin, admi jelszót. egyszer belépett a menübe. Utána valamiért ki kellett lépnem belőle. Mikor ismét vissza akartam lépni megint nem fogadta el. Ja gyári firmware van rajta a legfrissebb.
Még annyi, hogy még nincs internetre kötve a router, csak próbálgatom éppen. (ismerkedem vele)
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest