Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
-
suste
veterán
válasz
vargalex #46348 üzenetére
Na ha tényleg 11-12000-ért hozzá lehet jutni, akkor valóban jó vétel.
Főleg ha a wifije is jobb lesz, és nem lesznek ezek a DMA-s szakadozások.
Persze, ha azt nézzük, hogy 3000ft többletért kapunk +ramot, +usb-t, +5Ghz-et, (-160Mhz), akkor még mindíg jobb vételnek tűnik nekem a 3600 -de ugye nekem sosem hiányzott a nagy samba/ftp/tm sebesség.
Jöhetne majd jövőre a 3600V2, mondjuk 256MB/800+Mhz/16MB, persze 3600-as árban.....na arra szívesen váltanék, elférne minden a flashben, és swap se kéne külön...... -
suste
veterán
válasz
vargalex #46301 üzenetére
Én is a szerencsésebbek közé tartozom (még jó, ha már a 1043-mal sokat szívtam
), nálam is nagyon ritka, ha pirosodik 1-1 torrent (kb heti 1szer) a 80-ból, ami bent van. De ilyenkor segít, ha megállítom, majd rögtön indítom azt a seed-et, és visszaáll normálisra.....persze ez nem egy kényelmes megoldás, ha sok pirosodás van....
Az nem lehet, hogy számít az is, ki mekkora sávszéllel tol felfelé a maxhoz képest? Mert ha jól láttam itt páran szinte használnák a max feltöltésüket. Én kb a felét használom.
(Az szinte biztos, hogy szolgáltató függő is a dolog.)Ja! Transmission 2.71 (13538)-at használok, script nélkül.
-
-
Truman
senior tag
válasz
vargalex #46286 üzenetére
Szia.
Ezzel a "force user=root" megoldással próbálkoztam tegnap, és megint megbolondult tőle a Samba, újra felhasználónév és jelszó párost kért a Windows 7, amit továbbra se tudtam mi az. Így ki is töröltem ezt a sort, amitől megint jó lett. Pedig semmit nem módosítottam az eredeti az alapértelmezett konfig fájlokon, csak a smb.conf.template -be a security -t átírtam share -re. Egyébként régen is ezt tanácsoltad egy hasonló problémámra. Csak itt most egyik se jött be.
Amúgy most megnéztem. Az új letöltéseket meg tudom már nyitni, de csak olvasásra. Ugyan úgy nem tudom törölni őket Windows- ból. De amit Windows alól rakok a külső vinyóra, azt írhatom, olvashatom. A fene se érti már ezt a nagy Linux biztonságot. -
Truman
senior tag
válasz
vargalex #46260 üzenetére
A tiédbe túl régi a Transmission, 2.82 kéne ahhoz ahhoz hogy ne jelentkezzen az ország egyik legnagyobb trackerén a response hiba, tehát az eredmény megint csak az lenne hogy mókolni kéne, viszont ez így most működik, ezért már nem akarok hozzá piszkálni. És egyáltalán nem biztos, hogy a te Build -ed megoldaná a jogosultsági gondokat a vinyón.
De erre problémára visszatérve: Ha mondjuk GParted Live CD -ről bebootolnák és újraparticionálnám a külső vinyót az megoldaná a problémát? Bár jobb szeretnék valami parancssoros hókosz pókuszt, amivel ismét birtokba vehetném ezeket a fájlokat. Linux alól lehet egyáltalán meghajtót formázni? Mert rágigliztam, de semmi használhatót nem találtam magyar nyelven.Szerk:
---
Ha minden kötél szakad legfejtebb lenyelem, hogy 10 GB -hoz nem tudok hozzáférni a saját vinyómon, még mindíg marad 290 GB.De jó lenne azért, ha lenne rá megoldás...
-
Truman
senior tag
válasz
vargalex #46228 üzenetére
Köszi. Ezzel az első módszerrel sikerült visszaszereznem úgy 0,9 MB -ot az elvesztett 1,3 MB -ból. Biztos jobb eredmény lehetne elérni a második módszerrel, de az már kicsit magas nekem.
De nekem már ez az eredmény is teljesen jó.
Tudnál nekem javasolni az eredeti problémára is valamit, amit miatt ezt kiváltottam #46208?
Mert nem szeretnék megint saját kútfőből újabb ostobaságot elkövetni. -
McSzaby
őstag
válasz
vargalex #46243 üzenetére
A Rpi esetén dhcp szerverre, ftp-re ilyenekre gondoltam, ha kell neki, de mivel csak routerként használja így mindenképp router kell neki, szóval így kiesik a pi.
A drágább kis SOHO routereket ugyan tényleg nem ismerem, de ezért mondtam, hogy HA ez a cisco ~ 40 000-s SOHO router nem viszi el, akkor érdekes lesz keresni olyan SOHO-t, ami elbírja simán.
-
DRB
senior tag
válasz
vargalex #46243 üzenetére
Lehet, hogy másik, a 1043ND-hez hasonló tudású router elviselte volna a kb. 15 Wi-Fi-n, illetve a 6-8 LAN-on csüngő eszközt. Sajna 1043-nak érzékeny a lelke
, de már itt az utód, a 1043 meg átkerül valóban otthoni használatba(max. 4 eszköz LAN-on, és 3-5 Wi-Fi-n), ekkora igénybevételnél meg igen jó ez a router is, tapasztalom minden nap.
-
spider23
senior tag
válasz
vargalex #46229 üzenetére
Rendben.
A minidlna log meg ilyenekkel van tele:
[Transport endpoint is not connected]
[2013/11/26 00:27:03] inotify.c:89: error: inotify_add_watch(/mnt/hdd/MP3/MP3 II/System of a Down) [Transport endpoint is not connected]
[2013/11/26 00:27:03] inotify.c:89: error: inotify_add_watch(/mnt/hdd/MP3/MP3 II/System of a Down/System of a Down - Blandat) [Transport endpoint is not connected]
[2013/11/26 00:27:03] inotify.c:89: error: inotify_add_watch(/mnt/hdd/MP3/MP3 II/System of a Down/System of a Down - Hypnotize)upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args
[2013/11/26 05:47:03] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args
[2013/11/26 05:52:06] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args
[2013/11/26 06:00:58] upnphttp.c:1048: warn: HTTP Connection closed unexpectedly
[2013/11/26 06:01:17] upnphttp.c:1048: warn: HTTP Connection closed unexpectedly
[2013/11/26 06:01:21] upnphttp.c:1048: warn: HTTP Connection closed unexpectedly
[2013/11/26 06:01:30] upnphttp.c:1048: warn: HTTP Connection closed unexpectedly
[2013/11/26 06:01:44] upnphttp.c:1048: warn: HTTP Connection closed unexpectedly
[2013/11/26 06:01:48]Van egy pár könyvtár amit be sem húzott pedig ott vannak. És már most nem is frissíti. Amit behúzott azokat látom a tv-n meg a gépen is. Miért szelektál és nem húz be mindent?
-
Truman
senior tag
válasz
vargalex #46184 üzenetére
Szia.
Na, mára lehiggadtam kicsit, és újra flash -eltem ez egészet. Most már működik a Samba, minden beállítást Luci-n keresztül csináltam, nem piszkáltam a konfig fájlokat manuálisan, egyedük a Security értékét írtam át share -re.
A routerre kötött külső vinyó tartalmát a gép vinyójára mentettem, így hát töröltem róla a mappákat, illetve töröltem volna, de a mappák kb 10% -át nem engedte. Sőt beléjük se tudok lépni. Nem tudod ez mitől lehet? -
válasz
vargalex #46194 üzenetére
Az unregistered torrent szerintem nem ez a probléma, sőt szerintem nem is probléma! Én legalábbis soha nem találkoztam még olyannal, hogy egy unreg torrentet törölve a kliensből aztán bent maradt volna seed kötelezettben valami! Amit a kliens unreg torrentnek jelölt, az az oldalról is törölve lett minden eddigi esetben! Ha a fentebbi hiba áll elő, akkor az rtorrent nemes egyszerűséggel "tracker error" üzenetet ad a tracker állapot sorban, és pirosra vált a torrent!
A moduláris témával nem is lenne bajom, de azért volt pár apróság ami megtréfált! Ugyebár használok virtual host-okat lighttpd-ben, és a rohadt php defaultban a php.ini-be megadta magának a webroot-ot, és csinálhattam én amit akartam, írhattam bármit a lighttpd.conf file-ba, akkor sem volt hajlandó másik mappát használni, még ha látta is a beállítást! (ennek magyarázata inkább pü-ben ment)
Ezen kívül a php még mindig nem tökéletes, mert a rutorrent pluginek nem mennek kivétel nélkül, de erre még nem jutott időm sajnos!
[25.11.2013 12:33:18] WebUI started.
[25.11.2013 12:33:20] scheduler: Plugin will not work. rTorrent user can't access external program (php).Illetőleg bonyolítja a dolgot, hogy egy időben váltottam fw-t is, másik branch-ből származó Tomato-ra, így még azt sem tudom biztosra, hogy ezen hiba az entware-ben, vagy az fw-ben van! De majd ha időm engedi és kedvem is lesz hozzá, akkor folytatom a dolgot, most hétvégére elég volt megszokni és beállítani a az új típusú konfigokat és indító szkripteket, mert ugye nekem két rtorrent kliens kell, külön mappákkal, két hitelesítéssel a lighttpd-be, külön webroot-al, és mindennel külön...
Na jó, nem OFF-olok tovább, most amúgy is mennem kell, és ez nem ide tartozik!
-
válasz
vargalex #46183 üzenetére
De ha már témánál vagyunk, akkor itt jegyzem még meg, hogy hétvégén váltottam optware-ről entware-re, mert előbbit korlátolt lehetőségei miatt már nem nagyon frissítik, utóbbi viszont OpenWrt csomagokon alapul, így aztán a csomagkezelő is opkg lett az eddigi ipkg helyett!
-
válasz
vargalex #46183 üzenetére
Szia!
Az egy félrecsúszott válasz volt, elnéztem, azt hittem, hogy ERRE a hsz-emre írta EZT! Bár ha már itt tartunk, azért megjegyzem, hogy nekem már nagyon régen nem jelentkezett az említett hiba, pedig nincs se script, se statikus route, se egyéb - állítólag hatásos - workaround, csak sok-sok torrent!
-
k_miso
tag
válasz
vargalex #46135 üzenetére
A segítségeteket szeretném kérni. Használok egy WR4300-as és egy WR1043.-as routert. A gyári firm könnyen konfigolható, de nem stabil. Feltettem mindkettőre az OpenWrt vargalex-es változatát. Hát itt megkaptam a rengeteg hiányzó beállítást. Bele is gabalyodtam, mint a kiscica a fonálba.
Néhány beállításban kérném a segítségeteket: DDNS és a port átirányítás nem megy (a gyári firmmel már ment, sőt az előző linksys routerrel is évekig ) persze itt több a beállítási lehetőség. Valamit biztosan kihagyok. Nem kell bonyolult dologra gondolni: IP-kamárát szeretnék netről elérni.
A másik vágyam, hogy csatlakozni tudjak a router-hez csatlakoztatott USB-HDD-hez (NTFS rendszerű) UPnP-val médialejátszóval, és ftp-vel számítógépről. Ezek a funkciók is mentek a gyári firm-ről. Több helyen is olvastam mindenféle beállításokat, de sehol nem írják hozzá, hogy azzal a beállítással hogyan tudok csatlakozni. Egy kis szintaktikai hiba, és már nem is megy. Hab lenne még a tortán, ha ezt a vinyót a netről is elérném (csak az én notebook-omról). Előre is köszi.
miso -
Gare2
csendes tag
válasz
vargalex #46029 üzenetére
A zavar valószínűleg én vagyok és neked van igazad, (most próbálok tanulni hálózati dolgokat a válaszaitokból) hogy a modem oszt egyből IP-ket. De hiába látom az acces point-on keresztül a nyomtatókat, ha a WIFI router-re csatlakozok már kapufa. (Gondolom azért mert másik tartományba kerülök a DHCP újraosztása miatt)
-
suste
veterán
válasz
vargalex #46048 üzenetére
ok, de akkor is csak a proci szól mellette, viszont sokminden a 3600 mellett.....
az árazás még beleszólhat a dologba, de nem tudom elképzelni, hogy a V1 árának környékén legyen
régebben amikor szóbajött a V2, akkor valahol láttam külföldi árat, ami átszámolva 20E környékére jött ki (de itthon nem így áraznak), és annyit nem ér -szerintem
de ne legyen igazam! -
suste
veterán
válasz
vargalex #46025 üzenetére
Állati kiváncsi vagyok, hogy milyen áron lesz elérhető!
Nem tudom elképzelni, hogy jobb lesz ár/érték arányban a 3600-nál.
-HW NAT, ha lesz is, akkor is csak egál (de Tplink oldalán nem említik, pedig csak reklámoznák ha van benne)
-RAM ha 128MB lesz, akkor egál
-proci 720 vs 560, kicsit jobb, de ez csak 128MB rammal fog kijönni, ha csak 64MB lesz, akkor nem
-wifi csak 2,4GHz vs 2,4GHz+5GHz (Ezt a 450Mhz-et vajon,hogy gondolják, milyen klienssel?)
-USB csak 1db vs 2db
Én még azonos árban is inkább a 3600-at választanám, de szerintem drágább lesz, főleg eleinte. -
válasz
vargalex #46013 üzenetére
Bevallom őszintén, hogy részleteket nem tudok én sem, sokat nem teszteltem ezt a cuccot, csak édesanyám kapott ilyet upc-től, ott nála lépkedtem be egyszer-kétszer a menüjébe, és, hogy fiam ott is tudjon wifi-zni a telefonjával, bekapcsoltam a wifi-t rajta, és akkor vettem észre, hogy az asztali pc továbbra is publikus ip-t kap! Persze nyilván másképp nem is nagyon lehet, csak ahogy Te is leírtad, wifi külön publikus ip-n szerepel! Vagy másik lehetőség, hogy mégsem natol, és a wifi kliens is publikus ip-t kap, tehát csak mint egyfajta bridge funkcionál a wifi adaptere, hogy összekösse a klienseket a modemmel! Ebben az esetben viszont a három publikus ip lesz a korlát!
Nekem működött a forward egyébként az asztali pc felé, de sokan szívnak vele itt a fórumon, ezt nyilván Te is olvastad! WiFi-re nem próbáltam beállítani ilyet!
-
ozz
tag
válasz
vargalex #46008 üzenetére
A miniDLNA sem menne mindig, ugye akkor lenne kihasználva a TV-n néznék filmet, valamint a Trasmission-t sem használnám nagyüzemben csak ritkán.
A wifi a hálozat titkosítására nem zabál sok erőforrást? Ebből gondoltam hogy mentesíteném a 1043ND-t, ha már a UPC technicolor komoly cuccnak néz ki és nem csak úgy legyen magában hasztalanul.
-
válasz
vargalex #46008 üzenetére
A TC7200-nak megvan az a jó képessége (ebből a szempontból), hogy ha bridge módba teszed is, a wifi-je akkor is működik, és használható, ergo akinek az nem kell, annak külön kell kikapcsolnia, de neki ez most még jól is jöhet! Ez már csak ilyen furcsa szerkezet... Persze ettől még nyilván nem lesznek egy hálózatban a kliensek, így tehát kellhet a switch mód, ha ez is szempont!
-
ozz
tag
válasz
vargalex #46006 üzenetére
Köszönöm a hasznos infókat.
Ha megoldódik a jelenlegi router problémám, akkor a következő rendszer megvalósítható lehet... ?
UPC net + Technicolor T72000 innen menne netezéshez a wifi + lenne a sorban még egy 1043ND amit miniDLNA-nak használnék csak (ha stabil akkor később Transmisson-ra is)
A legujabb vargalex fw-el müködhet stabilan a rendszer? A 1043nd leterheltsége csökkenne, hogy a wifit nem kell használnia, így ezáltal stabilabb lehetne a rendszer?
Köszönöm
-
ozz
tag
válasz
vargalex #45999 üzenetére
világos köszönöm, elméleti síkon , hogy tisztán lássam a dolgokat, ha egy olyan gyári fw-t raktam volna vissza amelyiknek a nevében nem szerepel a BOOT szó akkor minden simán ment volna?
És erre a gyárira már rá lehetett volna tenni a legfrissebb gyári fw-t ami BOOT-os?
-
Lenry
félisten
válasz
vargalex #45995 üzenetére
köszönöm, ki fogom próbálni
egy bónusz kérdés: az stty billentyűparancsokat hol tárolja a rendszer? az rTorrent Ctrl-S és Ctrl-Q billkombója ütközik az alapértelmezett terminal stop és start kombókkal és macerás minden bejelentkezéskor elmagyarázni a rendszernek, hogy stty stop undef
-
Gare2
csendes tag
válasz
vargalex #45935 üzenetére
Nagyon nem vagyok megelégedve ezekkel a routerekkel és még benne vagyok a 8 napos netes elállásban. Viszont nem kellene vissza adnom buherált firmware-el.
Mekkora meló visszalőni gyárira? A topic elején nagyon sok a 404 link, sanos nem lettem okosabb belőle illetve van ott valami linux-os PUTTY-os dolog, na ezt nem értem. Tudtok még ebben segíteni?
Köszönöm! -
-
Gare2
csendes tag
válasz
vargalex #45931 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget.
Akkor így:A kamerákban be van állítva a dynDNS bejelentkezés mert fura módon a router folyton a a saját IP-jét és nem a DNS-t jelentette le.
Nem vagyok perfekt hálózatokban sajnos. A router egy deutsche telekom-os modem mögé van akasztva de az a gyanum, hogy azzal is gond lesz így... -
PapaMaci
őstag
válasz
vargalex #45884 üzenetére
Szia
Midenek előtt nagy köszönet a FW-ért, most már átmegy valami a hálón, nem akadok le 80-100Mb/s-nál.
Van rálátásod, hogy mi így az elméleti maximum WAN sebesség, amit át tud vinni a készülék? Most 150-200Mb/s, pedig a kábelből tuti kijön a 240-250.
Esetleg érdemes eltávolítani alkalmazásokat, amiket nem használok? Nem lesz attól gyorsabb esetleg?
Illetve ez a sebesség mennyire függ az alkalmazott kábelektől? Jelenleg cat5E kábelekkel vagyok összekötve.Üdv: PapaMaci
-
zambozoli
aktív tag
válasz
vargalex #45875 üzenetére
Köszönöm.
Ma teszek egy utolsó próbát.
- Visszarakom az 1.1.7-es Fw-t
- beállítom
- felteszem ezt a scriptet és használom.Aztán meglátjuk, hova tűnik el a wifi.
Úgy tapasztalom az adóteljesítmény állítgatás semmilyen hatással nincs a stabilitásra, a DMA hibára meg még annyira se!
-
amstro555
tag
válasz
vargalex #45777 üzenetére
Kipróbáltam azt is, de csak bekapcsolni tudja, kikapcsolni nem hajlandó az adott szabályt. Gondolom, erről beszélünk:
option extra '-m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00'
-
DEx-
tag
válasz
vargalex #45656 üzenetére
vargalex, erre sajnos errort dob
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
ATTITUDE ADJUSTMENT (bleeding edge, r26229) ----------
* 1/4 oz Vodka Pour all ingredents into mixing
* 1/4 oz Gin tin with ice, strain into glass.
* 1/4 oz Amaretto
* 1/4 oz Triple sec
* 1/4 oz Peach schnapps
* 1/4 oz Sour mix
* 1 splash Cranberry juice
------------------------------------Build by vargalex
root@OpenWrt:~# cat /etc/openwrt_release
cat: can't open '/etc/openwrt_release': No such file or directory -
Lacics25
aktív tag
válasz
vargalex #45657 üzenetére
Nos, nekikezdtem előlről, immáron sokadszor. Újra letöltöttem az 1.1.7-et, telepítettem de most nem rövidítettem a nevét. Láss csodát, majdnem működik. Ami most gondom, a LUCI-ban a menüsor helyett apró üres téglalapok vannak, az adatmezőben pedig néha felvillan a szöveg, majd eltűnik.
El sem tudom képzelni mi lehetett.Böngésző újraindítása segített!! Halelújaaa!!
Köszönöm a segítséget!
-
cscsali
tag
válasz
vargalex #45606 üzenetére
Szia Alex!
Volt már ilyen, viszont nem tudja telepíteni a szükséges csomagot:
"root@OpenWrt:~# opkg install kmod-fs-cifs
Unknown package 'kmod-fs-cifs'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fs-cifs."No itt akadtam el, hogy mit kéne mókolni rajta
-
zambozoli
aktív tag
válasz
vargalex #45584 üzenetére
Egy csomó számomra felesleges szolgáltatást kikapcsoltam:
dropbear
minidlna
p910nd
qos
ushare
vsftpd
minipndp
transmissionMit kapcsolhatok még ki?
Funkció egyenlőre semmi más mint internet megosztás LAN-on és Wifinn wifi ki- bekapcsolás időzítve, ill. a NAS-t indítja tápkikapcsolás után.(azért nem gargoyle-t használok, mert nálam nem volt stabil a wifi, és nem tetszik a színe
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest