- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
bpmcwap #25311 üzenetére
Tuti, mert most is elérhető mindkettő...
http://1043nd.uw.hu/index.php?dir=trunk/ar71xx/
http://openwrt.szunyi.com/index.php?dir=vargalex-1.02.1%2F -
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz
bpmcwap #23133 üzenetére
Wake-On-LAN (WOL)
Hálózatról felébreszthető a készülék, ha engedélyezve van, és persze ha ismeri/támogatja a készülék.
winportal [link]
wikipedia [link] -
nimfas
addikt
válasz
bpmcwap #22460 üzenetére
igen volt... nagyon jó kis opció volt... hogy most is él-e nem tudom, mert nekem a samba,ftp,trans már nem magán a routeren fut....
Meg kéne nézni a script-ek közt, hogy él-e még, mert az lenne a legegyszerűbb, hogy megnyomod a gombot és kész... sőt úgy lett megírva, ha visszadugtad a wincsit akkor pedig újraindította a szolgáltatásokat! :-D
Én ezt már el is felejtettem....
szerk:
SYL-nek:
/etc/hotplug.d/button/10-qssbutton -ban kell az enabled-értéket 0-ról 1-re átírni és elvileg megy! :-D
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #22366 üzenetére
Hi!
A default akár maradhat is, mert azt felülbírálja a label. A labelt pedig az UUID.
A label-eket, illetve UUID-ket megtudod, ha kiadod a blkid parancsot (akár Luci-n a System->Run Command-ban is mehet).
Ext2/3/4 filerendszer esetén megváltoztatni tune2fs-el tudod (telepíteni kell hozzá a tune2fs csomagot). Pl.:
tune2fs ez_a_label /dev/sda2
-
válasz
bpmcwap #22364 üzenetére
"úgy jön hogy delikvens is azt irta hogy pcről winyóra!"
Lehetséges, hogy valahol ilyet is írt, de én nem így láttam...
"nálam két partíció van megosztva egy vinyón arouteren"És amennyiben gigabites hálót használ, így még a PC <-> ROUTER irányú adatmozgatások esetében sem lehet szűk a hálózat...
-
válasz
bpmcwap #22360 üzenetére
Nem értem mi köze van ehhez a hálózatnak, hiszen Te magad is megmondtad, hogy a PC-re nem jön adat! Ha belépsz a routerbe PUTTY-al, indítasz egy MC-t, ugyanolyan lassú lesz a másolás. Ráadásul ha ezt az MC-t egy SCREEN-ben indítod, akkor a PUTTY-ot be is zárhatod, mi több akár az UTP kábelt is kihúzhatod a routerből, a másolás tovább fog menni, ergo semmi köze nincs a hálózathoz! Ez szimplán az USB port korlátairól, és a külön partíciók kezelésének módjáról szól! Arról nem is beszélve, hogy a gigabit-es háló korlátai egész máshol vannak...
Bár én nem használok OpenWrt-t, de szerintem semmi probléma nincsen a több lemez használatával, a mountolás pedig megoldható UUID használatával, így kizárt a keveredés. Ugyan a linkelt cikk nem OpenWrt-re alapul, de a lényeg érthető belőle...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #22360 üzenetére
Hi!
Semmi gond nincs a több vinyó kezelésével, csak nem eszköz alapon (pl. /dev/sda1), hanem label, vagy UUID alapon kell mountolni! Ez már nagyon régen megoldott az OpenWrt-ben. SVN-ben megnézve, mióta block-mount csomag létezik, ez a lehetőség is adott.
Én pl. lassan 2 éve írtam egy hozzászólásban róla.
-
suste
veterán
válasz
bpmcwap #22349 üzenetére
na akkor bocsi,mert a sima partíción belüli áthelyezés az tök evidens hogy 1 pillanat
engem a partíciók közötti pakolgatás érdekel...
de most hogy végigondolom,lehet az a baj, hogy a 2 partíció 2 külön megosztás
lehet ezért ha egy mnt alatt osztanám meg a vinyótg akkor simán menne a partícióról partícióra? -
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #22337 üzenetére
Hi!
Samba-n semmiképpen nem érdemes mozgatni a dolgokat, ugyanis az router->PC->router átvitelt fog jelenteni szerintem (bár sha nem próbáltam).
Egyébként a másolás sikertelensége csak annyi lehet, hogy az a könyvtár, ahova másolni szeretted volna, nem az users csoport tulajdonában volt.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #22336 üzenetére
oké bocsi, mc és sikerült
))
köszönöm és elnézést!jól működik az ftpbackup
megkönnyítette az életemet nem is kicsitui:közben eszembe jutott hogy doneon belül pakolgattam én a fájlokat mégis csak..... csináltam benne mappát és azokba pakolgattam.... sambában. csak a pontosítás véget hogy működik ez???? don alatt mindent de abból semmit?köszi
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #22327 üzenetére
Ugye ssh-n root-al bejelentkezve próbáltad mozgatni? Közben nem volt sem samba, sem ftp kapcsolat? És nem is voltál másik ssh kapcsolaton a kérdéses könyvtárban?
Ubuntu-n nyilván csak sudo-val (vagy root-ra su-val átváltva fog menni), mert a routeren futó transmission általt letöltött file-ok a root tulajdonában vannak. -
suste
veterán
válasz
bpmcwap #21275 üzenetére
szia
Alex már bekapcsolta mind a 2-t de az ushare-rel láttam az összes mappát ami a vinyón van,meg afájlokat is, de a tv nem játszotta le őket.A miniDLNA-nál meg csak az all mapa van éssemmit nem látok benne.
Te pontosan hogy csináltad, és mit láttál a tv-n? Teljes mapparendszert vagy csak fájlokat? -
Begi
senior tag
válasz
bpmcwap #21275 üzenetére
Igen, a minidlna-nak és a ushare-nek semmi köze egymáshoz. Mind a kettő ugyanarra való. Én felváltva szoktam használni őket, mivel valamit az egyik, valamit meg a másik nem tud lejátszani. A DLNA az maga a szabvány, amit megvalósit a két szoftver.
suste: Elvileg nem kell hozzá semmi extra. A konfigban (minidlna vagy/ és ushare) beállitod hogy hol vannak a filmjeid, majd elinditod a service-t és élvezed a filmet. Gyakorlatban nem lesz ilyen egyszerű. Főleg a samu tv-k nagyon háklisak, legalábbis azt hallottam, mivel én nem rendelkezem ilyen TV-vel, igy kipróbálni és saját tapasztalatomat leirni nem tudom.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #21004 üzenetére
Hi!
Luci-ban az FTP Backup menüpontban beállítod az ftp szervered elérhetőségét. Hozzáadsz egy Backup entry-t, beállítod a Source Type-ot (Command output-ra), a source-t (a fent megadott parancsra), Target File-name-nak pl. myip.txt és save. Ez majd a beállított időközönként feltölt az ftp szerveredre egy myip.txt nevű file-t benne az IP címeddel.
-
Szita1
tag
válasz
bpmcwap #21001 üzenetére
Szia itt a fájl tartalma:
#!/bin/sh
uci -P/var/state get network.wan.ipaddr > /tmp/ip.txt
ftpput -u szita@valami.hu -p password ftp.valami.hu /ip.txt /tmp/ip.txt
rm /tmp/ip.txtezt elnevezed ip.js nek és futtatod 5 percenként, és php val az ip.txt ből kéred le az ip-t
php ba :
<a href="https://<?php include('ip.txt'); ?>" >Router </a>
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #21001 üzenetére
Hi!
Nála az volt a lényeg, hogy a szerveren egy olyan html file-t hozzunk létre, amiben link-ként van a router IP címe. Neked is ez kellene? Nem elég, ha az ftp szerveren egy file-ban benne van az IP cím?
Ha ez utóbbi elég, akkor a Source type-nak Command output-ot kell beállítani, majd source-nak:
uci -P/var/state get network.wan.ipaddr
-
bpmcwap
senior tag
-
válasz
bpmcwap #18441 üzenetére
Az, hogy a statikus DHCP-re beállított címek kívül esnek az alapértelmezett DHCP tartományon, nem gond... Ezt én is így használom!
A többit viszont nem tudom, sosem próbáltam ennyire leszűkíteni a tartományt, és nem tudom mi van abban az esetben, ha beérkezik egy IP kérés egy idegen géptől, és az egyik fenntartott címed éppen szabad...?! Lehet, hogy akkor ki fogja adni, mert a megkötés szerintem csak arra vonatkozik, hogy adott MAC címhez mindig ugyanazt az IP-t kell kiadni, de arra már nem, hogy ha a kérdéses cím éppen szabad, akkor azt ne kaphatná meg más, ha a többi cím elfogyott. Illetve ezt én sem tudom pontosan. Kiütni bizonyosan nem fog, ha nincs több szabad cím, akkor nyilván nem fog kiosztani többet az új gépeknek, de ehhez neked mindig foglaltan kell tartani az összes címet. Ha kiütne akkor legalábbis nagyot csalódnék az OpenWrt-ben, amit mellesleg eddig sem szerettem nagyon!
De továbbra is fenntartom, hogy ez elég hülye módja a szomszéd kizárásának, ha semmiképpen sem akarsz titkosítást, akkor szerintem használj a gépeken beállított fix címet, ami lehetőleg nem a 192.168.1.x tartományba esik, és akkor a routerben teljesen ki lehet kapcsolni a DHCP szervert, na meg persze a router címét is át kell állítani adott tartományba!
De ezek mind csak a véletlenül felcsatlakozás ellen védenek, ha a szomszéd annyira tudatlan, hogy nem tudja beállítani a gépét, és az mindenhova felcsatlakozik automatikusan. Ha viszont szándékosan csinálja, akkor ilyenekkel nem fogod őt megállítani!
-
válasz
bpmcwap #18423 üzenetére
Nem tudod lekapcsolni, csak akkor, ha a gépeken állítod be a fix címeket manuálisan, mert a MAC alapján történő kiosztást is a DHCP szerver végzi el...
Tiltsd le a MAC címét, és akkor nem fog neki IP-t adni... Gondolom nem szándékosan töri fel, csak rácsatlakozik a gépe. De még célszerűbb lenne egy WPA2-es WiFi titkosítás!
-
válasz
bpmcwap #18421 üzenetére
Vírus? Mármint a routeren? Ezt nem hinném...
Olyan elenyésző számú a routereket fertőző vírusok száma, hogy erre nagyon minimális az esélyed. Ráadásul ezek sem annyira romboló hatásúak, hanem inkább valamiféle bothálózatot építenek egy későbbi DDOS támadás céljából, tehát nem a router működésképtelenné tétele a céljuk...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #18403 üzenetére
Hi!
Ott van az (ha routerről nézed), csak az index.html-be nem került bele, tehát webesen nem látod. Részlet a Packages file-ből:
Package: memtester
Version: 4.1.3-1
Depends:
Provides:
Source: feeds/packages/utils/memtester
Section: utils
Status: unknown ok not-installed
Essential: no
Priority: optional
Maintainer: OpenWrt Developers Team <openwrt-devel@openwrt.org>
Architecture: ar71xx
Installed-Size: 5786
Filename: memtester_4.1.3-1_ar71xx.ipk
Size: 6425
MD5Sum: 2ccb0267a468ad7e4fcacf7ae3eaed5f
Description: A userspace utility for testing the memory subsystem for faults. -
-
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #18390 üzenetére
közben kicsúsztam a szerkből...
Szóval nincs extroot, ha lenne akkor azt mondanám hogy a winyo vagy a rack, de a luci a routeren van... Azért ettől függetlenül bekérdeznék és megkérnék mindenkit hogy írja már be hogy milyen winyo milyen rackal van rákötve a routerére és stabil e? Több winyom is van routert meg veszek egy olyat amilyen a legtöbbeteknek van amivel stabil már másra nem tudok gondolni....Köszönöm!
na most akartam bekapcsolni a transt luciban, bepipa, router dolgozik, pipa kitörlődik.......... na ilyenek vannak lépten nyomon...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17859 üzenetére
Persze, elméletileg nem szólhat bele. Én a "másik oldalt" képviselem, és biztos vagyok benne, hogy kernellel kapcsolatos változás nem történt, ezért értetlenkedem. Esetleg kipróbálhatod, hogy ki is kapcsolod a transmission-t. Vagy ugye az ftpBackup jött még új funkcióként.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17857 üzenetére
Hi!
Többször írtam, hogy 0.92 (sőt, szerintem 0.91) óta nem volt kernel szintű változás. Ráadásul a 0.92-höz képest igazából a transmission verziója változik. Ha esetleg a 2.41-es verzió okozta a problémákat, akkor remélhetőleg a 2.42-vel megjavul. Persze 0.92-őt ismét elérhetővé tehetem.
-
válasz
bpmcwap #17811 üzenetére
Szerintem azzal van kapcsolatban, mert a kínaiak emlegetik még ezt a jelenséget (fentről a harmadik hsz.), és ott valami WiFi dologgal hozzák összefüggésbe...
-
-
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17273 üzenetére
Újra kellene gondolni a letöltések számát a hardware ismeretében...
Illetve nyilván a 2.40-ben erre megoldás lesz a torrent queuing.
A HDD-t semmiképpen nem kell 2-szer csatlakoztatni!!!De most nézem, hogy megjelent a végleges Transmission 2.41. Úgyhogy hétfőn várható az 1.0-ás build.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17271 üzenetére
Extroot nélkül egy 120 GB-os külső tápos 3,5"-os HDD-re. Igaz egyszerre csak 1 letöltés futott.
Nem azt mondtam, hogy kihúzni és újra bedugni kell, hanem azt, hogy a kmod-usb-storage-extras csomagot elfelejtettem beállítani, hogy szükséges lehet az extroot-hoz. Extroot nélkül mennie kell, Isten ments lehúzgálni. Akkor ez zavarja meg! -
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #17268 üzenetére
Hi!
Nem, a script sem képes leválasztani az extroot-ot. Ezért azt csak úgy érdemes használni, ha nem húzgálod le a HDD-t, vagy az extroot-ot egy külön pendrive-ra rakod, igaz ekkor kell egy USB HUB is.
A 0.92-es tapasztalataidról nem tudok mit mondani. Éppen ma raktam fel egy volt kollégának. Transmission ment 1,7-2 MB/s-el, ftp 12 MB/s, samba 10 MB/s. Stabilitással nem volt gond, a 2 MB/s-es letöltés mellett mind a Luci, mind a transmission webes gui elérhető volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- 24 Hours of Le Mans
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minecraft
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged