- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #26078 üzenetére
Hi!
Nekem egy kollégám használ így 2 1043ND-t az általam build-elt firmware-val. Neki volt erre céleszköze is, de azt mondja, hogy így teljesen stabil a jel, régen az eszközök eldobták néha (és nem csatlakoztak automatikusan, sőt, az sem volt mindegy, hogy melyiket indítja először). Ráadásul neki a céleszközök csak titkosítás nélkül (esetleg WEP-el) tudták ezt, míg OpenWrt esetén mehet akár WPA2-vel is.
AP kliensként természetesen működik, akár így, akár úgy is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #24116 üzenetére
Hi!
Ezt nem tudom, ki kell próbálni! De leírva nem volt, hogy Wifi kellene.
Legalábbis abból, hogy a router a teraszon van és ott szeretne netezni, ez nem egyértelmű. Atheros WDS témában nem túl bőbeszédű a wiki.
-
-
-
GBRDVD
tag
válasz
Soma01 #21801 üzenetére
Soma01: Köszi a választ. Azért gondoltam mindenképpen a 1043-asra, mert az adó oldalon jelenleg lévő 54Mbites eszközben egy 100Mbites madzag van, és ebből szeretnék minél többet átlőni a másik oldalra.
Egy Linksys wrt54gl van az adó oldalon, kb. már 6 éve, saját, gyári antennáival. A kliens egy tp-link wr543g, azon egy irányított bi-quad antenna néz az adó felé.
Ezt a rendszert szeretném felváltani 1043-asokkal, hogy a 100Mbitből minél több átjöjjön.
Ahogy már írtam, a 2 eszköz között kb. 80 méter, és 5 emelet van, ablak mögött mind a kettő. Van trolivezeték, plusz egyéb zavaró tényezők.
Vagy szerintetek elég az adónak egy tp-link 1043-as, vevőnek meg egy 841-es? (Netán fordítva? Bár azt nem hinném.)
A GezoComp által módosított 64MB ramos routerre továbbra is kiv. vagyok, ki használ valaki ilyet, és mik a tapasztalatok. Köszi előre is!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #21718 üzenetére
Hi!
A firmware-nak nem része. Viszont telepíthető minden.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #21385 üzenetére
Vagy ami már az URL-ből is egyértelmű, hogy mire való: http://strongpasswordgenerator.com
-
Begi
senior tag
válasz
Soma01 #21297 üzenetére
Bocsánat hogy erre nem válaszoltam. Igen van a luciban.
A services -> hd-idle -nél találod.suste: A minidlna, mint ahogy minden progi ami fut kikapcsolható weben keresztül a System->Startup menüpontban. Itt le is tilthatod hogy legközelebb ne induljon el.
Ushare esetében én utána néznék, hogy nem kell-e valami extra config opció a Samu TVkhez. -
Maximusz
aktív tag
válasz
Soma01 #20138 üzenetére
köszi soma01, de tudomásom szerint két fájlt kell feltenni a fonera-hoz :
http://downloads.openwrt.org/kamikaze/8.09.2/atheros/openwrt-atheros-vmlinux.lzma
http://downloads.openwrt.org/kamikaze/8.09.2/atheros/openwrt-atheros-root.squashfs(forrás : http://wiki.openwrt.org/toh/fon/fonera )
a te általad írt linken meg csak egy fájlt tölt fel össz vissz, hiába "olvasgatom" és keresem a második fájlt...
ha már fent van a DDWRT akkor elegendő csak a ... valamelyiket feltenni? - melyiket a kettő közül?
a parancs : mtd -r write filename linux
(csak a kérdés, hogy kell-e mást is konfigurálni a DD-ről való áttérés esetén Openre, vagy elég csak az egyik (megfelelő) fájl feltöltése mtd -r write filename linux -al ?
-
snowdog
veterán
válasz
Soma01 #20128 üzenetére
Szerintem jól gondolod, csakis hirtelen, impulzusszerű nagy áramfelvételnél van jelentősége, ugyanis a nagyobb kondi csak az áramfelvétel "rúgást" egyenlíti ki (gyakorlatilag egy puffernek kell elképzelni). Nagyobb kondi tartósan nagyobb terhelhetőséget nem fog lehetővé tenni. De én csak az elméleti részéről írok, mert nem tudom a gyakorlatban mit segített ez egy HDD indulása esetén. Ki kell próbálni.
-
snowdog
veterán
válasz
Soma01 #20121 üzenetére
Amúgy ha nagyobb tápról hajtanám a routert, akkor az USB-t is jobban lehetne terhelni?
Szerintem nem. A gépnek van egy adott áramfelvétele, ezt kell biztosítania a tápegységnek. Attól hogy nagyobb terhelhetőségű tápegységet használsz, még a gép áramfelvétele ugyan akkora marad.
Az USB port terhelhetőségét nem a külső tápegység határozza meg, hanem az USB vezérlő. Ezek általában 500 mA-es terhelhetőséget tesznek lehetővé. Gondolom ez a vezérlő is rendelkezik túláram védelemmel, ami azt jelenti, hogy 500 mA-nél le fog szabályozni, vagyis nem enged nagyobb áramfelvételt. Akármekkora is a külső tápegység terhelhetősége.
-
prmcsk
addikt
válasz
Soma01 #20107 üzenetére
Az USB port táprészén egy 220uF/16v kondi van (piros csíkkal jelölve) gyárilag.
Ennek a lábaira kötöttem fel polárhelyesen és párhuzamosan egy 1200uF/16v kondit.Nem raktam be rendesen, hogy bármikor kivehető legyen, ha...Még mindig tökéletesen langyos minden.
-
válasz
Soma01 #20080 üzenetére
Szia!
Igen, mindkettőt használhatod tetszés szerint...
Nyilván felhasználhatod a 0.6-ból való mentést, de időnként azt is célszerű frissíteni, tehát ha felteszed az új fw-t, beállítgatod, és jól működik, akkor arról is csinálj egy új mentést, mert a végén még a 3.6-os vargalex fw-hez is a 0.6-os mentést fogod használni!
-
-
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #20029 üzenetére
LUCI-n keresztül betöltöttem a lementett overlay.tar.gz-et és a "Backup / Restore" menü alatt és mindent megoldott. A régi "admin" jelszóval csináltam még a mentést és ezzel az is vissza állt. Minden OK. (azóta már megváltoztattam a jelszót, de most felírtam
)
Köszi a segítséget!
-
-
-
válasz
Soma01 #20015 üzenetére
Jahh... Két módszer is van! Ha még él a router, akkor természetesen LuCI-ból is visszaállíthatod az alap konfigot, ott is van rá mód. Ha már nem éred el a LuCI-t, akkor így...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2817-2817.html
-
-
-
válasz
Soma01 #19956 üzenetére
Hogy mit kell beírni, azt én nem tudhatom, ezt az alkalmazás dönti el, illetve a helyi hálózati viszonyok! Egy példát mondhatok, legyen mondjuk egy VNC szerver...
Name: VNC Server
Source Zone: WAN
Protocol: TCP
External Port: 5800
Internal IP Address: 192.168.1.25Na de ez ugye értelemszerűen változik nálad...
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #16080 üzenetére
Hi!
Ahogy gombnyomásra a log-ba is írja (illetve a blogomban is írtam), a /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton scriptben a ENABLED változó értékét kell 0-ról 1-re átírni.
Ezt megteheted ssh-n is a következő parancs kiadásával is:
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/g' /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #16038 üzenetére
Hi!
Ha az fstab-ban benne van (a legegyszerűbb az az eset, ha egy partíció van a HDD-n) és a samba megosztás is be van állítva, akkor kihúzhatod, bedughatod, újraindíthatod, bármit csinálhatsz, elvileg mindig a helyén lesz. Ja, és természetesen a javított umount miatt mindig sda lesz az eszköz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #16035 üzenetére
Hi!
Alapból a rendszer nem úgy van felkészítve, hogy kirángatod alóla a vinyót. Ezért egy kis módosítás szükséges.
A /etc/hotplug.d./block/40-mount scripten kell módosítani. A script végén találsz egy umount-ot:
umount /dev/$device
mivel kirángatáskor a device már nem létezik, így nem tudja umount-olni sem. Ennek az lesz a következménye, hogy ismételt csatlakoztatáskor már nem sda-t, hanem sdb-t fog kapni a HDD, nem is létezik rá fstab bejegyzés. Így ezt a sort módosítani kell erre:
umount `mount | grep "/dev/$device" | cut -f 3 -d " "`
Ez a device alapján megkeresi, hogy hová volt mount-olva és a mount point-ot umount-olja.
A script módosítását megteheted a következő paranccsal is:
sed -i 's/umount \/dev\/$device/umount `mount | grep "\/dev\/$device" | cut -f 3 -d " "`/g' /etc/hotplug.d/block/40-mount
ssh-ban lefuttatod és módosítja is.
Természetesen ez megy 0.5 alatt is, nem kell hozzá feltétlenül frissíteni.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #13045 üzenetére
Természetesen ki tudod venni a script-ből. Ez legyen az új tartalma:
#!/bin/sh
# Start services by vargalex
ENABLED=0
. $IPKG_INSTROOT/etc/functions.sh
if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
/etc/init.d/vsftpd start
/etc/init.d/samba start
echo 1 > /sys/devices/platform/leds-gpio/leds/tl-wr1043nd\:green\:usb/brightness
logger -t startservices "Services started"
else
logger -t startservices "/etc/hotplug.d/block/50-startservices script not enabled. Please change ENABLED value to 1 in script for enabling."
fiTehát a transmission ellenőrzést, illetve indítást vedd ki belőle.
Viszont továbbra is tartom, hogy nem fogja mountolni a hibás partíciós tábla miatt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #13041 üzenetére
Azért gondolom egy újraparticionálást megpróbálhatsz azon az 1 GB-os pendrive-on. A QSS-es megoldás biztos, hogy működik. Az automatikus mountolást pedig a block-hotplug csomag intézi, tehát ahhoz az 50-startservices script sem szükséges. Utóbbi csak akkor kell, ha el is akarod indítani a szolgáltatásokat, illetve ha akarod, hogy az USB ledet automatikusan kapcsolja is be. Viszont ennek a script-nek van egy hátránya: a transmission letöltési könyvtárának létezését vizsgálja. Ha az nincs (pl. nem használsz transmissiont), akkor nem fut le, azaz a samba-t, vsftpd-t sem indítja el, illetve USB ledet sem kapcsolja be.
-
válasz
Soma01 #13041 üzenetére
Nem is használok google böngészőt...
Két google "dolog" van, amit nap mint nap használok, a gmail, és a kezdőlapom.
OK, térjetek vissza a QSS gombra, én úgyis megyek melózni...
Bye!
-
válasz
Soma01 #13028 üzenetére
Itt nem csak az a kérdés, hogy mi marad a routerben egy kirántott PenDrive után - gondolok itt a lefoglalt eszkönevekre, mint sda, sdb -, hanem az is, hogy mi marad a PenDrive-on? Mondjuk egy néhány GB-os PenDrive kit érdekel, azon sok minden nem is nagyon lehet, de majd ha egy 2TB-os HDD-t rángatsz így le, és eltűnik róla amit rápakoltál az elmúlt hónapokban, akkor az már kellemetlen lehet... Szerintem ennyire senki ne legyen lusta, ha meg mégis, akkor használjon PC-t, Windows7-el, az egy kiváló rendszer, és remekül bírja az ilyet.
Mond meg a gazdájának, hogy ez van, ennyi pénzért így működik - pontosabban, ha nincs Alex, akkor még így se -, vagy tetszik, vagy vegyen mást!
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #12992 üzenetére
Hi!
A csatlakoztatás nem azonnali. A szolgáltatásokat csak akkor fogja indítani, illetve csak akkor kapcsolja be az USB-ledet, ha a leírásomból ezt a részt is megcsinálod:
"A meghajtó csatlakozásakor lefutó script futása is tiltva van. Az aktiválásához a /etc/hotplug.d/block/50-startservices script-ben az ENABLED változó értékét kell 1-re állítani, de ezt is írja a log-ban. Ha aktiválva van, akkor a szolgáltatások indítása után az USB ledet bekapcsolja."
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #12978 üzenetére
Hi!
Miért nem próbálod ki a QSS gombos verziót? Nem hiszem, hogy nehéz lenne plusz 1 gomb megnyomása és a transmission-t úgyis le kell állítani.
Mondom, a DD-Wrt-nél azért működik rendesen, mert csak az éppen rá csatlakoztatott eszköz első partíciójával foglalkozik.
Persze ezt is meg lehet csinálni, csak egy megfelelő hotplug script kell hozzá. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #12954 üzenetére
Hi!
Melyik megoldásra gondolsz? A gomb-os leállításra/lecsatolásra, vagy a LABEL/UUID alapú mountolásra? Utóbbinál természetesen egyszer beállított UUID-t (vagy LABEL-t) mindig ugyan oda fog csatolni. Előbbinél viszont szabályosan umount-olja az eszközt, tehát lehúzás-visszacsatlakoztatás után ugyan azt a device-t fogja kapni (tehát ha eddig sda volt, akkor ezután is az lesz).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #12942 üzenetére
Hi!
Erre az lehet a megoldás, ha LABEL, vagy UUID alapú mountolást (fstab-ot) használsz. Az így definiált bejegyzés szerint ezek mindig ugyan oda kerülnek csatolásra. A firmware-omban alapesetben device alapú van beállítva.
Ha elolvastad a blogbejegyzésemet, akkor láthatod, hogy van a firmware-ban olyan script, ami a QSS gomb megnyomása esetén leállítja a futó szolgáltatásokat, majd umount-olja a partíciókat és az USB led kikapcsolásából látod is, hogy mikor húzhatod le az eszközt.Ez a script alapból tiltva van, leírtam az engedélyezés módját. Gondolom egy gombnyomás még belefér a kirántás előtt.
Egyébként a DD-Wrt lehet, hogy megcsinálja ezt, de nem is tudsz csak 1 mount point-ot megadni és ide mount-olja az első eszköz első partícióját.
-
-
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Soma01 #12490 üzenetére
Hi!
Engedélyezted is az sdb mountolását?
Umount-hoz először le kell állítani a szolgáltatásokat, amik használják a mountolt partíciót. És nyilván, ha az adott meghajtón van a swap, akkor azt is ki kell kapcsolni.
Ezt megteheted ssh-n, vagy az erre már előkészített scripttel a QSS gomb megnyomásával. Keress rá a blog-omban, mert alapesetben a script le van tiltva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest