- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70198 üzenetére
Csináltam még egy mérést egy ezer éves eMachines E620 laptoppal, aminek 100-as hálókártyája van => 47/10 mbps az eredmény.
(Érdekesség, hogy a gépben lévő wifi kártya cserélve lett az eredeti g-sről egy Intel 7260HMW típusúra. Ezzel 300 Mbps linksebesség mellett mérve szépen jött a UPC által szolgáltatott 120/10 Mbites netsebesség
. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a laptop kb 2 m-re volt a 1043ND-től és közvetlen rálátás volt. Szóval még a wifi része sem temetendő a v1-es 1043ND-nek)
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70196 üzenetére
Köszi Gduck!
Bebizonyosodott, hogy a 100 Mbites linksebességgel van a probléma.
Llano alapú PC-mben amiben Gigabites hálókártya van csináltam két Speedtest mérést rögtön egymás után:
1) Eszközkezelőben hálókártya sebessége Automatikus sebesség és duplexitás felismerésre állítva, ami 1 Gbps linksebességű kapcsolatot jelent => 120/10 Mbps sebességet eredményez
2) Eszközkezelőben hálókártya sebessége 100 Mbps Teljes duplex-re állítva, ami értelemszerűen 100 Mpbs linksebességet jelent => 45/10 Mbps sebességet eredményez.
Neked is köszi Alex!
120-as nethez valóban nem kell FP, rápróbálok valamikor majd a standard openwrt-re, csak kevés az időm mindent újrakonfigolni, meg kicsit fosok FW frissítéstől is...
Beállítások kapcsán az működhet, hogy a mostani Gwlim féle openwrt alatt lementem a beállításokat frissítem a FW-t a legfrisseb Openwrt-re, telepítem azokat a plussz csomagokat amik nekem kellenek (WOL, Dyndns, uHTTPd, magyar nyelv, USB, ftp, kb asszem ezek vannak, bár utóbbi kettő nem működik), majd visszatöltöm rá a lementett beállításokat?
+ Az is kérdés még, hogy legfrissebb openwrrt milyen netsebességet hozna v1-es routeren? 240-300 Mbitet átvinné még, ha netán UPC-nél nagyobb csomagra fizetek elő?
-
-
gduck
addikt
válasz
petakpa1 #70190 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni, de valami hasonló probléma rémlik. És nem kábel hiba okozza. Csak sajnos nem emlékszem rá. De arra igen, hogy ez azért nem jelentkezett nálam, mert a router és az eszközök között van még egy gigbit switch is.
Én a helyedben megpróbálkoznék ezzel az új verzióval is
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70186 üzenetére
Ebben a hozzászólásomban már leírtam, hogy komoly átviteli sebesség problémám van abban az esetben, ha 100 MBites linksebességet tudó kliens csatlakozik az Gwlim féle Openwrt FW-t futtató TP-Link TL-WR1043ND v1 routeremre.
A napokban futtatam pár Speedtest mérést melyből kiderült, hogy nem csak a Sony okostévém küzd ezzel a sebességproblémával, hanem az X5-z8300 platformú MinPC-m is. Ez utóbbiban a hálózati kártya egy USB (belső) csatolású Realtek FE controller ami szintén 100 MBitet tud csak.
Speedtest-el az alábbi letöltési sebességeket mérem különféle vezetékes kliensekkel:
1) Amd Llano alapú rendszer gigabit ethernet porttal: szépen kiméri a UPC-s netkapcsolatom 120/10 Mbites sebességét.
2) X5-8300 alapú MiniPC fenti fast ethernet porttal: 45/10 Mbit
3) Sony XG8396 okostévé szintén fast ethernet porttal: 3/3 MBit.Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja az alacsony átviteli sebességet 100-as link esetén?
Kérdéseket megelőzendő: Kábelek mindenhol jók: ha a 100-as portú kliensektől WR1043ND-be futó kábeleket simát átdugom a Bridge módban futó Ubee HGW-mbe akkor egyből szépen jön a 100 Mbit elméleti határát jelentő cca. 85 Mbites sebesség le irányba.
Sőt arra is emlékszem, hogy MiniPC-n is kimértem 85 Mbitet anno, amikor még gyári FW futott a WR1043ND-n.MTU értéknek mire kell beállítva lennie Openwrt switch config részén?
-
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Adott egy TP-Link TL-WR1043ND v2-es wifi router (3x3:3 MIMO-s, 3 cserélhető antennával). A kliens eszközeim 2x2:2 MIMO-sak 2 antennával, illetve 1 antennások (telefonok).
A routernek gyárilag 3x 5 dBi-s külső antennája van. Vettem 2x gyári 8 dBi-s antennát, és a két szélső gyári 5 dBi-set lecseréltem azokra, viszont a középső maradt az eredeti 5 dBi-s.
A kérdés: olvastam, hogy nem lehet egyszerre eltérő nyereségű antennákat használni egy routeren, nálam pedig ez a helyzet.Okozhat ez problémát? Sajnos csak 2 db 8 dBi-s antennám van.
Illetve:
- azt honnan lehet tudni, melyik az "alapcsatorna" a routeren? azaz melyik antennájával kommunikál az egyantennás kliensekkel (telefonokkal)? Akkor arra az antennaportra tennék nagyobb nyereségű antennát.
- azt honnan lehet tudni, hogy működik/működhet-e egyáltalán a diversity azzal a klienssel, amivel nincs MIMO? és max. hány antennával?A wifi PHY konfigban láttam egy hexa 7-est az antenna opciónál, gondolom ez azt jelenti, hogy 3 RF láncról/csatornáról tud a szoftver (1+2+4, növekvő 2 hatványok összege).
-
petakpa1
őstag
Dyndns, Lan-on fix ip-k MAC cim alapjan, jopar port fw szabaly, wake on lan funkcio, roueter adminisztracioja wan felol is engedelyezett, ehhez valam sch? server szolgaltatast kellett beloni. Kb ennyi.
Ftp-t nem tudzam beuzemelni ezzel a fw-el.
Ja es van egy problemam is, amire tegnap dobbentem ra.
A 100 mbites vezetekes kliensekkel valami gondja van a routernek, mert lassu a netsebesseg. Majd mikor gepkozelben leszen nem telorol leirom reszletesen mit tapasztalok. Hatha valaki tud segiteni, van otlete, mit kene allitanom openwrt-ben.
-
vinibali
őstag
válasz
petakpa1 #70180 üzenetére
kis méretű build van rá, ha csak 32MB-os benne a memória!
https://github.com/gwlim/openwrt-sfe-flowoffload/tree/master/SEP-2019/openwrt-sfe-flowoffload-mini -
k_miso
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy TP-Link Archer A5-re létezik OpenWRT? Én sehol sem találok.
Miso
-
-
vinibali
őstag
válasz
Indiant #70169 üzenetére
azért olyan kicsi, mert nincs benne Luci. bár én mindig imagebuilder-rel csinálom a csomagomat.
https://openwrt.org/docs/guide-user/additional-software/imagebuilder -
Indiant
addikt
Lede fastpath-ra (OpenWrt SFE r8609-d70ec3008d / LuCI ( Trunk ) -re) most ez a legújabb oldal?
https://github.com/gwlim/openwrt-sfe-flowoffload
..csak mert itt nem látom device specifikusan... -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #70127 üzenetére
Kedves Alex!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy milyen firmware-t ajánlanál az alábbi routerekre (OpenWrt van rajtuk, csak szerintem elég idősek):
TPLink TL-WR1043ND
TPLink TL-WDR4300
DLink 860L (ebből, ha jól olvastam a fórumban többet is üzemeltetsz, azt a firmware-t hogy találom meg?)köszönöm előre is a válaszod! - Azért kérdeztem itt, hogy a többiek is kapjanak infót, ha esetleg frissíteni szeretnének.
Maximusz
-
sting2
addikt
-
zolka95
őstag
Egy v2 OpenWRT backup fájlját használhatom v4-en és fordítva?
OpenWRT verzió megyezik a két routeren. -
sting2
addikt
válasz
vinibali #70155 üzenetére
Nem vagyok rápörögve a témára, nem tudom, mit hoz a Custom megoldás.
Nincs semmilyen elvásásom a router felé, eddig, mostanában kicsit "akadozik", pixelesedik a youtube, néha, néha.
Többször kiírja a Tv, PS4, hogy "nincs hálózathoz csatlakozva"- lehet, kezd bedögleni vagy csak nem kapott frissítést..
(Digi 1000MB, nagyon közel vannak a készülékek egymáshoz, zsinórral is csinálja) -
sting2
addikt
Sziasztok!
TL-WR1043ND - Ver. 2.1 a routerem, amit használok jó 2 éve teljes megelégedettséggel.
Van rá valami gyári szösszenet mert igazából teszi a dolgát, de Custom módot meg nem szeretnék feltenni rá.
Frissítsem szerintetek? -
#LittleG
csendes tag
Szia,
Tetszik a weboldal, mindenképpen ki szeretném próbálni. Azért csak szeretném, mert közben úgy tűnik, hogy a router megmakacsolta magát és nem hajlandó kommunikálni a nyomtatóval.
Ez azért vicces, mert ha az "lsusb" parancsot beütöm, akkor felismeri a nyomtatót, sőt a Sane-projekthez kapcsolódó "scanimage -L" parancsra is kiadja a nyomtató szkenner hardverét.
Nyomtatni, sőt már akár próbaszkennelni ("scanimage -L > test.pmm") azonban mégse tudok. A routeren is világít az USB jelzőfény, tehát mégse kontakthiba van.
Ergo működik minden és mégse működik semmi.
Próbáltam router resetet (nem factory-t!), illetve megpróbáltam az USB funkciókhoz szükséges csomagokat is újratelepíteni (kmod-usb-printer, kmod-usb2, kmod-usb-core, kmod-usb-ehci), de nem hozott eredményt ez se. Cseréltem USB kábelt is, szintén eredménytelenül.
Hardveres problémára nem tudok gyanakodni, mert van egy USB relévezérlő is rákötve a routerre, amit a "crelay" segítségével irányítok és az megfelelően működik.
Valaki találkozott már ilyen jellegű problémával? Tud valaki megoldást?
-
suste
veterán
válasz
#LittleG #70149 üzenetére
Nekünk van egy saját html alapú kezelőoldalunk a sane-hez
ha gondolod, akkor próbáld ki, én is ezt használom: [link]
Szerintem elég egyértelmű a kezelés, és tudsz szkennelés profilokat is létrehozni
a telepítéshez elég feltenni mentésként a megfelelő legfrissebb csomagot: [link]A weboldalt ki lehet tenni egy külön nem jelszavas oldalra (0.2. Install to 9093), így bárki használhatja a saját hálózaton belül bármilyen eszközről (pc, tablet, telefon, stb).
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Kisebb problémám adódott a Sane konfigurálásával. Adott egy Samsung SCX-4300 nyomtató, mely csak USB 2.0 csatlakozóval rendelkezik. Miután sikerült a nyomtatómegosztást megcsinálni (p910nd), nekifeküdtem a nehezebbiknek. A sane a szkenneléshez kellene.
Ezen útmutató alapján haladtam:
https://openwrt.org/inbox/docs/guide-user/services/scanner_server/saned
Sajnos a Configuration résztől elakadtam, mert nem sikerül a lépéseket végrehajtani, vélhetően a hozzá nem értésem miatt. Konfigurációs fájlokat én még sohasem módosítottam, nekem a szerkesztés részből mindig csak a vi és nano maradt meg, azokról is éppen tudok valamit, de használni a parancsait csak egyéb dokumentummal tudom.
Ha beírom, hogy sane-port, akkor hibaüzenetet dob, hogy azt nem tudja értelmezni parancsként. Ha beírom a konf. fájl elérési útját, akkor újra ugyan ez a hiba, ha pedig elé teszem a "vi"-t, akkor megnyit egy tök üres valamit, ami baromira nem úgy néz ki, mint a weboldalon.
Innentől kezdve nem tudom se feléleszteni a sane-t, sem pedig konfigurálni azt.
Megjegyzésként írom, hogy a router és szkenner között már felállt a kapcsolat, a "scanimage -L" parancsra kiadja a szkenner nevét, sőt a "scanimage > test.pmm" parancsra pedig csinál is egy próba szkennelést.
Valaki el tudná nekem szájbarágósan magyarázni ennek a konfigurációnak a menetét? Lassan már egy hete küszködök és még mindig nem jutottam semmire sajnos.
-
Puro
aktív tag
Sziasztok!
Régóta tégla 1.8-as routert élesztettem újra a napokban. Ezidáig nem volt rá szükségVissza került a gyári firmware, és a default admin/admin párossal egyszerűen nem lép be a felületére. Pedig az alján lévő matrica is ezt írja, próbáltam mindenféle kombinációt, régebbi gyári firmwaret és sehogy sem jó az admin/admin. Találkozott valaki hasonló hibával? Custom firmwarrel nincs ilyen probléma. Admin/admin loginra azt írja, hogy no valid shadow password
-
arion123hu
tag
válasz
adika4444 #70040 üzenetére
Szia adika4444,
Sikerült összehoznod a TP-LINK WR1043ND v2-őt és a nem HILINK-es Huawei E3372h-t ROOter OpenWRT alatt?
Jelenleg és is küzdök egy ilyen kombóval. A Huawei Modem látszólag felállt az T-mobile LTE hálózatára:
Azonban WAN interface-nek nem sikerül beállítanom a Huawei Modemet. Valakinek van ötlete?
Üdv:Arion
-
twingo16v
tag
válasz
vargalex #70135 üzenetére
Megy DD-WRT-vel a Digis gigabit a 1043v3-on.
A "hiba" az volt, hogy az ONT-be az FE portba volt a kábel, nem a GE-be.
Csak mivel az ONT a padláson van a havernál, így ma volt időnk felmenni.Van a havernak egy 1043v4-e is, amin LEDE van.
Hogyan lehet rá visszatenni a gyári firmwaret? -
gduck
addikt
-
snooze
veterán
Ahhoz olyan router kell,ami tudja,ez csak max 450-es..
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
Van egy 1043 v3 amin egy friss DD-wrt van.
Ez:
https://dd-wrt.com/support/router-database/?model=WR1043N(D)_3.x
Digis gigabites net van, de csak 100/100 jön át rajta.
Van valami beállítási lehetőség amivel menne a gigabit-es net rajta? -
snooze
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdés..ebbe a routerbe be lehet állitani,hogy csak a wifit lekapcsolja meghatározott idöpontban? -
vinibali
őstag
válasz
Alteran-IT #70120 üzenetére
szóval arra gondoltam, hogy:
- leformázod ext4-re a fájlrendszert (ha NAS-ként üzemel majd, kikapcsolhatod a naplózást: [link])
- pl: /mnt/sda2-re felcsatolod
- feltelepíted a vsftpd csomagot, majd elindítod és készen is vagy.
biztonsági okokból, nálam azért a teljes mountoult mappa (fájlrendszer) tulajdonosa az ftp nevű user, az is van beállítva a kliensbe, ha ezeket a fájlokat akarom simogatni.
egyébként én is samba-val kezdtem, de helytakarékosságból átálltam ftp-re. ezt is kezeli a Windows ahogy mértem, csak 5-10%-kal lassabb -
Alteran-IT
őstag
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
iMaverick #70116 üzenetére
Egy néni van itt kb 70 éves. Neki hiába mondok bármit... Azt nem értem hogy adhat nekem hálózatba ipv6-ot... Mi a fenének oszt nekem ilyet, elég nehezen hihető, hogy hálón belül elfogynak az ipv4-ek... Plusz azt sem értem, miért nem tudok netezni, a telóm és a laptopon is elég új, szal tudnia kellene... Redmi7 HP 840elit és sehol nincs net, csak a hálózathoz csatlakozik. Ennyivel komplikáltabb az IPv6??? Mèg nem volt vele dolgom...
-
-
bpmcwap
senior tag
sziasztok.
Olyan gondom van, hogy kint vagyok németbe, tulajtól kaptam halozatot, jelszőt, de nem tudok hozzá csatlakozni - egyrészt két szinttel feljebb vagyok, másrészt ipv6-ot oszt amivel nem tudok mit kezdeni valamiért... csatlakoznak a telefonok, a laptopok, de net nincs... itt van nálam egy 1043as, gondoltam ezzel majd erősítem a jelet, de ez meg protokol hibát ír, amihez telepítenem kellett két csomagot, de azokkal is halott.... csatlakozik, de nincs net...
Tudnátok segíteni, hogy lehetne megoldani ezt a kérdést? KöszönömLaptop a hálózatba ennyit ír ki a csatlakozás tulajdonságai alá:
Hálózatnév (SSID): ZYXEL-805
Protokoll: 802.11g
Biztonság típusa: WPA2-Personal
Hálózati sáv: 2,4 GHz
Hálózati csatorna: 11
IPv6-cím: 2003:ec:9bdd:a900:6df1:5156:eb5b:9776
fde2:8acd:e9d3:0:6df1:5156:eb5b:9776
IPv6-os DNS-kiszolgálók: fe80::5a8b:f3ff:fef8:c3d0%15
Gyártó: Intel Corporation
Leírás: Intel(R) Dual Band Wireless-N 7260
Illesztőprogram verziója: 18.33.14.3
Fizikai (MAC-) cím: xxxxxxxxxxxxxxxx -
vargalex
Topikgazda
válasz
Alteran-IT #70112 üzenetére
Az fstab config-ot nem sikerült bemásolni, de nem hiszem, hogy a /home-ba lenne csatolva a pendrive...
-
vinibali
őstag
válasz
Alteran-IT #70112 üzenetére
én azt tippelném, hogy az ntfs csak fuse fájlrendszerként működik. szerintem megpróbálkozhatnál valami natív Linux FS-sel.
de ha engem kérdezel vsftpd+ext4 -
Alteran-IT
őstag
válasz
vargalex #70111 üzenetére
Ha nem lenne hülye, már olvasná a gondolataimat és működne
Viccet félre téve, nem is tudnék a kevés tárhely miatt minden szart telepíteni, egyébként minden szar alatt azt értem, amit sikerült a netes "tutorialok" alapján összegyűjtenem.
Mint írtam, a mount megtörtént, persze csak a webes felületen. Jelenleg még csak egy pendrive-ról van szó, a fájlrendszer NTFS.Az fstab konfig:
root@1043NDv4:~# vi /ect/config/fstab
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
- /ect/config/fstab 1/1 100%A samba konfig:
root@1043NDv4:~# vi /etc/config/samba
config samba
option name 'OpenWrt'
option workgroup 'WORKGROUP' /etc
option description 'OpenWrt'
option homes '1'
config sambashare
option browseable 'yes'
option name 'pendrive'
option path '/home'
option read_only 'no'
option guest_ok 'yes'
config sambashare
option browseable 'yes'
option name 'sda'
option path '/home'
option users 'root'
option read_only 'no'
option guest_ok 'yes'
option create_mask '0755'
option dir_mask '0755'
- /etc/config/samba 24/24 100%Az smb.conf.template konfig:
root@1043NDv4:~# vi /etc/samba/smb.conf.template
[global]
netbios name = |NAME|
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
bind interfaces only = yes
deadtime = 30
enable core files = no
invalid users = root
local master = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
passdb backend = smbpasswd
security = user
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
use sendfile = yes
~
~
~
- /etc/samba/smb.conf.template 20/20 100%Lényegében a legtöbb alap egy-két dolgot kivéve, mivel erre vonatkozó beállításokat nem nagyon találtam.
A sambashare-nál az sda nem tudom, hogy hogy került oda,de mindegy, mivel úgy sem működik.
Egyébként hogy lehet hozzáadni user-t? Vagy elég ha az "invalid users"-ből kiveszem a root-ot, és akkor működik azzal? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Alteran-IT #70110 üzenetére
Minden szart nem kell telepíteni... Ha normál windows-os megosztásra gondolsz, akkor Samba kell neked, ahogy írod is. Mount-oltad a HDD-t? Milyen filerendszer? Mi az fstab (/etc/config/fstab), illetve a samba (/etc/config/samba és /etc/samba/smb.conf.template) config-od pontosan? Hidd el, nem hülye, egészen biztosan azt csinálja, amit mondtál neki...
-
Alteran-IT
őstag
Valakinek van tapasztalata abban, hogy openwrt alatt hogy lehet pendrive-ot, vagy külső HDD-t megosztani hálózaton? Már telepítettem minden szart, köztük a samba-t is, mountolva van a pendrive elméletileg, samba alatt meg van osztva, hálózaton el is tudom érni, viszont nem tudok rá írni, legalább is kis fájl esetén ez a hiba, ha pedig nagyobb fájlt próbálok rá másolni, akkor pedig a hely kevés, mint ha nem is a pendrive-ot osztotta volna meg a hülyéje.
-
törölt tag
Ez a megoldás működik rendesen?
Lesz az ipv6 mellett rendesen HW -nat is?
Illetve van esetleg azóta egyszerűbb módszer a telepítésre?
-
anglergab
addikt
válasz
anglergab #70107 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg, mert nem az az alap probléma.
Szedtem trace-t, a helyzet a következő:
1. sikeresen csatlakozik az OpenWRT kliensem egy WPA2-EAP MSCHAPV2 AP-hoz, sikeres a kezdeti 4WAY Handshake is, amit ugye az AP kezdeményez. RSN PMKID nélkül.
2. eltelik egy óra, az AP újból 4WAY Handshake-et indít, de ezúttal RSN PMK ID-val, ami amúgy csupa 00 bájt.
3. az OpenWRT kliensem erre válaszol.
4. ez a válasz az AP-nak nem jó, ezért újraküldi a 4WAY Handshake kezdeményezését, ugyanúgy mint a 2. pontban
5. lásd a 3. pontot, 4 kísérlet után leáll a folyamat/próbálkozás
6. megszakad ezért a net
7. lásd az 1. pontotVan erre bárkinek ötlete?
Az AP 00-ás RSN PMK ID-ja rossz vagy az OpenWRT kliensem válasza?
-
anglergab
addikt
válasz
vinibali #70106 üzenetére
Szia,
köszi, nagyon szuper tipp!
Pont ilyenre gondoltam
DE: nálam "Reason: 15=4WAY_HANDSHAKE_TIMEOUT" miatt szakad meg (azaz WPA2-EAP handshake 1 óra után nem sikerül), nem "deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)" miatt.De beírtam a konfigba, kíváncsi vagyok megoldja-e.
-
vinibali
őstag
válasz
anglergab #70105 üzenetére
szia,
erre emlékszem én is régebbi build-del, be kellett írni egy sort a wifi-iface tartományhoz, talán ezt:
option disassoc_low_ack '0'
ettől függetlenül későbbi buildnél már nem találkoztam ezzel.hogy ha mégsem oldaná ez meg a problémádat, keress rá a hibaüzire openwrt szóval együtt a Google-ben, ott találtam meg a megoldást régebben én is.
egyre biztosabb vagyok benne: [SOLVED] “deauthenticated due to inactivity” after seconds -
anglergab
addikt
Sziasztok!
Van egy eleg trukkos wifi problemam, amit mar regota nem tudok megoldani:
egy WPA2-EAP wifi mindig pontosan egy óra elteltével eldobja a kapcsolatot es utana rogton ujracsatlakozik sikeresen. Azaz megszakad a wifi kapcsolat nehany masodpercre orankent.A kliens (1043ND v2) kernel logban ez van:
wlan0: deauthenticated from XX:XX:XX:XX:XX:XX (a wifi BSSID) Reason: 15=4WAY_HANDSHAKE_TIMEOUT
Korabban ez 1/2/3 orankent jelentkezett, most mindig 1 orankent.
Kliens: OpenWRT Chaos Calmer, 15.05
1043ND v2-es hardverAz sem vilagos, ki timeout-ol, a kliensemre tippelek (azaz hiaba var a kabelmodemtol eap handshake-et, nem kapja meg es bont, de lehet ez forditva van).
Van mód OpenWRT kliens alatt az eap handshake timeout-ot vagy a kiserletek szamat megnovelni?
A radios viszonyok jok, nem hiszem hogy interferencia okoz csomagvesztest a handshake soran (orankent nem sikerul a megujitas, ezert reconnectal orankent).
Talalkoztatok hasonloval vagy van esetleg otletetek?
-
A mért sebességet nézve, biztos, hogy nincsen bekapcsolva.
gwlim írja is az oldalán:
To enable FlowOffload go to NETWORK -> FIREWALLTo enable SFE go to NETWORK -> FIREWALL
Hogy biztosra menjek, megnéztem a saját V2-mön, "gyárilag" valóban nincs elindítva. (Ugye nálam AP módban megy, így nincs is rá szükségem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest