- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
rrunner
csendes tag
válasz
vargalex #1014 üzenetére
Ezt mondja:
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-fs-cifs:
* kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) * kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) * kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) * kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) * kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) * kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) * kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) * kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) * kernel (= 3.7.4-1-6a501b01b7b33c5077cf7add2bd7176c) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fs-cifs.Leginkabb azert masolok, mert a feliratok nem mukodnek, illetve a sorozatokat a medialejatszon tarolom.
-
suste
veterán
válasz
vargalex #959 üzenetére
cat /proc/net/arp:
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.3.105 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * wlan0-2
109.xx.xx.xx 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * eth0.2
192.168.1.100 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * br-lana szép az, hogy a 192.168.3.105-ös eszköz a 192.168.3.100-as repeateren keresztül csatlakozik, mégsincsen a listában a repeater
-
-
suste
veterán
válasz
vargalex #948 üzenetére
na ez most nekem nem működik
van az egyik vendégemen egy fix ip-s repeater, és az ő ip-jét még sehogy nem bírtam kinyerni
erre már minden IP kijön, csak a reepeater nem:
egrep -v $(cat /tmp/dhcp.leases | sed ':a;N;$!ba;s/\n/|/g') /proc/net/arpvagyis ez így nem igaz, mert a Stevebeard-os verzió kimutatja, csak ott meg a MAC címek keveredtek össze,mivel ugye az összes repeateren lógó eszközhöz hozzákapom a repeater MAC-jét is
-
-
-
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #933 üzenetére
Kipróbáltam, de nem ad vissza semmit, mondjuk LuCI-ban az enyém sem megy.
De LuCI-ban egy sima cat /proc/net/arp sem ad vissza semmit.
Amit adtál, az ssh-n sem dob vissza semmit, hibaüzenetet sem ad. De lehet nálam van valami bibi.
LuCI-ban pl. egy ifconfig parancs az meg jó...Viszont így minden interface szerepel benne. Illetve benne lesznek a DHCP-n osztott IP-k is
Igen, nekem ez is volt a cél a scriptben -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #924 üzenetére
Szia!
Én így csináltam:
Két sor a tűzfalba az egyéni szabályokhoz
iptables -N traffic
iptables -I FORWARD -j traffic
Majd ssh-n ezt lefuttatva adja az ip-ket, mac címeket, neveket, már amelyiket ki tudja olvasni.
for MAC in $(cat /proc/net/arp | grep -v address | awk '{print $4}') ; do
MAC_=$(echo $MAC | sed 's/:/-/g')
IP=$(cat /proc/net/arp | grep $MAC | awk '{print $1}'| head -n1 )
NAME=$(nslookup $IP | awk '/\.lan$/ { print substr($4,1,length($4)-4) }' )
echo $MAC $IP $NAME
done -
-
mandras81
senior tag
válasz
vargalex #897 üzenetére
Nem tudom lecsekkolni sajna most belső hálón, mert nem vagyok otthon.
Tűzfalon egyébként kell bármit állítani hozzá?
Volt restart, de ugyanúgy az 500 OOPS: vsftpd: refusing to run with writable root inside chroot () hibaüzit kapom.
Alapesetben egyébként ftp a felhasználónév, és nincs jelszó, ugye?
-
mandras81
senior tag
válasz
vargalex #893 üzenetére
Szia!
Ez (már mókoltam egy picit, visszaírtam az anonymous_enable-t NO-ra, és chroot_local_user-t NO-ra, de előtte sem működött):
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=002
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
chroot_local_user=NO
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
allow_writeable_chroot=YES
ftp_username=rootIlletve, a vsftpd.users és vsftpd.chroot_list file ablakokban pedig ftp van mindkettőben.
-
-
11hh
tag
válasz
vargalex #854 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, így már tökéletes!
Tegnap váltottam net szolgáltatót és NAT-os netet ad, egy IP címen sok ember van, és swicsekkel osztja szét, MAC szűréssel. Valami http proxy lehet mert ha megnyitok egy oldalt akkor kis időre felugrik egy másik oldal, és csak utána lép a rendes weboldalra. De ha nincs működő DNS cím kitöltve akkor ez a proxy-s honalp nem tud bejönni, és utána a rendes weboldal se.
De így már tökéletes, köszönöm szépen még egyszer! -
jimmy1801
tag
-
-
mandras81
senior tag
válasz
vargalex #642 üzenetére
Most fejből írom, ezért a megnevezések nem biztos, hogy pontosak lesznek:
WPA2-PSK a titkosítás
11-es csatornán megy (kikisérleteztem, itt a legjobb a vétel)
20 MHz - ennek nem jut eszembe a neve
21 dBa - ennek sem
811.g+n-re van állítvaMeg, amit már lentebb is írtam.
Kihagytam valamit?
-
mandras81
senior tag
válasz
vargalex #639 üzenetére
Bocsi, hogy mégegyszer bemásolom, de kicsit átfogalmazom a kérdést:
"Már csak ez hiányzik a boldogságomhoz, illetve az, hogy WIFI-n szaggat a 720p. Gondolom a sávszél miatt, pedig általában ilyen -50 dBa a Signal, -80 dBa a Noise, 39-39 MBit az RX mega a TX (ha jól tudom, ezek a fontos számok), tehát kb. 5 megával kellene jönnie az adatnak belső hálón, ehelyett pedig kb. csak párszáz kbyte..."
Egyébként, n-es a "kártya" a tabletben.
Szóval, arra lennék kíváncsi, hogy normálisak a fenti adatátviteli értékek (költői kérdés, azért gondolom, hogy nem), és hol kellene keresnem a probléma forrását, ha nem azok?
-
nyikszi
őstag
válasz
vargalex #533 üzenetére
Szia! Ezt írja ki az eszközkezelő, feltettem az AIDA-t, de az is ugyanazt írta ki
Toshiba Satellite C660-12R:
Toshiba Satellite C660-12R specifikáció
Vezeték nélküli adatátvitel Kompatibilitás : Wi-Fi®
Hálózati támogatás : 802.11b/g/n
Gyártó : Broadcom®
Vezeték nélküli átvitel : Vezeték nélküli hálózati vezérlő
Gyártó : Broadcom®
Vezeték nélküli átvitel : Bluetooth® 2.1 + EDR -
urbanjozsi
senior tag
válasz
vargalex #491 üzenetére
Levettem a routerről a titkosítást, jelszót, mindent.
A háttérben látszik is, hogy a routeren fennt van a nyomtató, MAC alapján, de a küldött fájlokat a nyomtató nem fogadta.Még annyit majd kipróbálok, hogy a 3600-nak más nevet adok, más jelszóval mint a mostani642G, és telepítéskor akkor választhatok elvileg, hogy melyik routerre akarok kapcsolódni.
-
-
rrunner
csendes tag
válasz
vargalex #433 üzenetére
De lehet, mert megint nem jo.
Uj elmelet: Kihuzott tappal kezdodnek a bajok. Az van, hogy az ubuntu laptop wifi interface-e kihuzott tappal atvalt power management mode-ba, a routert pingelve a valaszido ~1ms-rol felugrik 100ms fole, es hamarosan, akar 5-10 ICMP csomag multan megall a kapcsolat, destination host unreachable.Az a tippem, de ingovanyos talajon mozgok, hogy mivel ugyanez az ubuntu laptop a buta oreg linksys routeremmel gond nelkul beszelt WPA-t, fuggetlenul attol, hogy bedugott tappal es kikapcsolt power managementtel, vagy kihuzott tappal es bekapcsolt power managementtel kapcsolodott, az openwrt esetleg rosszul reagal a power managed wifi interfesz altal beszelt WPA/TKIP/AES-ra.
Van valakinek tippje azon kivul, hogy konfiguraljam le a power managementet az ubuntun? (Egyebkent azt sem tudom, hogy hogy kell, csak az ideiglenes sudo iwconfig eth1 power off parancssal tudm igazolni, hogy ez szamit.)
-
rrunner
csendes tag
válasz
vargalex #417 üzenetére
Először azt gondoltam, hogy az egyes csatornák is más frekvencián működhetnek, de közben utánaolvastam, és én is arra jutottam, hogy a közös csatornák ugyanazokat a vivőfrekvenciákat használják.
Néztem a linux hoston iwlist eth1 scan-t, de ott nem tűnt fel semmi, 1. csatornán volt a wifi, nem arról volt szó, hogy a router mondjuk a 14-es csatornán beszélt volna, a linux masina meg 1-11-en kívül semmin.
Viszont folyamatosan ment terminál ablakban a ping, és abban a pillanatban, hogy HU-ról US-t állítottam, a sok destination unreachable vagy nagyritkán 800ms körüli válaszokból 1ms alatti stabil válaszidők álltak be, semmi szakadozás nem volt amíg teszteltem. -
suste
veterán
válasz
vargalex #353 üzenetére
Én is pont ezt akartam írni, hogy inkább csinálj vendég hálót.
Ebben az esetben semmilyen extra jelszavazással nem kell törődnöd, mert eleve nem fogja látni a lucit sem, a samba-t sem, és semmit a belső hálóból, csak kifelé lát (csak netet kap).
Nálam így működik 2 különálló vendég háló is, egyik sem látja az én dolgaimat,és egymásra sem látnak rá.
Ha kell segítség szólj, ebben már nagyon otthon vagyok-hogy alex válláról levhessek valamit én is.....
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #318 üzenetére
igen az 5 mb/s sem érte el
annyit csináltam tegnap hogy be lett ugye állítva az NFS,de akkor ez ugyanúgy samba-ként van csatolva mint mondtad
csak nem a betallózom megoldással hanem az otthoni hálózaton \\xxx.xxx.x.x\mnt elérési út megadással
illetve a total commanderben átállítottam azokat a dolgokat amit stewe fórumtárs is megcsinált ha jól emlékszem
most 10-12 Mb/sna mindegy akkor belenyugszom hogy ennyi és nem több a sebesség,majd max ha másolni akarok ról vagy hd filmet nézni akkor leállítom a tm-et is...
-
-
Kicsirics77
veterán
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #160 üzenetére
Szia Alex!
Nem lehet, hogy a lemezellenőrzés kavar be?
Az tart nagyon sokáig, addig fel sem csatolja, míg nem végez. Én az általad készített scriptet használom mivel már vannak adatok rajta, de ott is kikapcsoltam a lemezellenőrzést. Persze csak az adatparticióra, a többivel gyorsan megvan. -
nyikszi
őstag
válasz
vargalex #160 üzenetére
Megtörtént, semmi változás
Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: .... write failed for "...avi": No space left on device (inout.c:132)
Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: Couldn't save temporary file "/mnt/transmission/resume/....97e328d9e4ce8f7e.resume.tmp.jJPc7q": No space left on device (bencode.c:1744)
Dec 12 16:01:02 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2935]: ... Unable to save resume file: No space left on device (torrent.c:486A ... helyén volt torrent file neve, csak itt kitöröltem.
-
tjsz
senior tag
/etc/config/system:
config system
option zonename 'Europe/Budapest'
option timezone 'CET-1CEST,M3.5.0,M10.5.0/3'
option hostname 'WDR3600'
option conloglevel '8'
option cronloglevel '5'
option log_type 'file'
option log_file '/mnt/sam/log/system.log'
option log_size '0'/etc/logrotate.conf:
# rotate log files daily
daily
# keep 365 days worth of backlogs
rotate 365
# create new (empty) log files after rotating old ones
create
notifempty
nomail
#olddir /var/log/backup/
missingok
dateext
# uncomment this if you want your log files compressed
#compress
# packages can drop log rotation information into this directory
include /etc/logrotate.d
# no packages own lastlog or wtmp -- we'll rotate them here
#/var/log/wtmp {
# monthly
# create 0664 root utmp
# rotate 1
#}
# system-specific logs may be also be configured here. -
tjsz
senior tag
HDD led téma:
Hamut szórok a fejemre: elnézést, de tökéletesen működik. Én az elején található "Internet" ill. "WPS" led-től vártam, hogy "villogjon". Bocsi. Csak most néztem meg a user guide-t.
Viszont a hd-idle-vel az a gondom, hogy bár be van állítva, de én nem veszem észre, hogy leállítaná a Iomega féle hdd-t. Van valami utility, amivel parancssorból meg lehet nézni, hogy adott hdd le van-e állítva vagy sem?
-
tjsz
senior tag
Szia!
VSFTPD probléma:
Tehát ha jól értelek, akkor nem elegendő a /etc/vsftpd.config file-ban ez:
ssl_enable=YES
force_local_data_ssl=YES
force_local_logins_ssl=YES
ssl_tlsv1=YES
ssl_sslv2=NO
ssl_sslv3=YES
ssl_ciphers=HIGH
rsa_cert_file=/etc/vsftpd/vsftpd.pem
rsa_private_key_file=/etc/vsftpd/vsftpd.pemEhhez mindenképpen újra kellene fordítanom az egészet? Esetleg nem tervezed egy jövőbeni firmware-edben, hogy a vsftpd-ben az sftp elérhető legyen?
openssh-sftp-server beállításról hol találok doksit?
Üdv: Szabi
-
Kicsirics77
veterán
este tudok érdemben nyilatkozni mert el sem érem a routert
mobilnetről léptem volna be de miután az ipdns.hu címen ráfrissítettem már el sem érem a routert majd az ipdns-be esetleg kéne egy kis segítség mivel flyamatosan küldi hogy autentikációs hiba és lassan tele lesz a gmail fiókom ezzel -
tomi7711
aktív tag
Elolvastam ujra a hozasszolasom es hat tuloztam egy kicsit. ;-) Termeszetesen extroot nelkul is kihasznalhato. De emlekszem a 1043nd-nel felraktam a tramsmissiont, vsftpd-t, samba3, mc, nano... meg php tamogatast, hogy menjen a pyload mar nem volt eleg a belso hely. Annak ellenere, hogy mar csak routerkent hasznalom mindig az az elso, hogy a 128 mb-os pendriveomra extroot. Semmibe nem kerul szinte es nem er meglepetes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged