- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zavo
tag
Köszi a választ!
Optikán jön a net a Telekomtól, a telekomos routerből kapnak netet a set-top boxok és kap netet az Archer, így ez valóban egy belső hálózat.
Nem aggódok túlzottan, eddig jól működött, de ha már (nekem) új eszközt telepítek, akkor futottam egy kört ezzel.
Tegnap este beállítottam az Archert a régi Suste BB-vel. Helyreállt a rend, minden szépen beállt, működik ahogy kell. Remélem, megint nem kell hozzá nyúlnom vagy tíz évig. -
fishi
tag
Igen, a pofátlanság teteje.
Megnéztem, hogy jókat írnak a C5-ről, ha valami extra kell, akkor pedig az OpenWRT megy rajta.
Csak utólag derült ki a számomra, hogy a V2-vel gyakorlatilag egy kiherélt C5-öt vettem, és igazából a pozitív visszajelzések a C7-ről szólnak a számozás változás miatt, tehát én igazából azt akartam venni, csak fogalmam sem volt róla.
Semmiből nem tartott volna C55-nek, vagy bármi másnak hívni a V2-őt, és így a típusszám változásból egyértelműen látszana, hogy az már NEM ugyanaz a termék.(#1671) gery14
Esetleg meg tudnád nézni, hogy nálad milyen értéken van a következő mező a router beállításaiban?A Network részen a WAN -> Advanced gomb -> fent MTU size
(Magyarul talán Hálózat részen a WAN -> Speciális gomb -> MTU méret lehet.)
Köszi!
-
bigdady
nagyúr
Visszaraktam a gyárit, kösz.
A gond ez a ddns, mert az új szolgáltatóhoz kéne de gyári tplink szoftverben nem lehet csak a 30naponta újítandó noip-t választani vagy a kínai conexa-t (kinai mobil meg sms kód kell) vagy a dyndns-t ami meg ugye fizetős...
Így hiába van synology-som nem tudom használni... -
DeadmaN89
csendes tag
Köszi a felvilágosítást, ez magyarázatot ad a változó stream teljesítményre akár adott filmen belül és igen, ott van a képben a wifi is. Ebben a lakásban már nem, de ha költözünk mindenképp kábeles kapcsolatot fogok kiépíteni a router és a TV között... Szerencsére annyit nekem nem ad a 4k, a Full Hd meg még azért átmegy akadásmentesen wifi-n keresztül is.
-
hibavissza
veterán
Most ledobtam a láncot. 4K-t, 75 mbps játszotta gyönyörűen a film feléig, sztán megakad. Tuti a tv-vel van valami. Gyakorlatilag lefagyott. Elég frusztráló állandóan lekonvertálni.
Erről (a router serveresítése) tudnál valami nekem szóló (értelmi fogyatékos idióták által is érthető) leírást linkelni? Lehet angol/német is. -
vargalex
félisten
+1. Annyi különbséggel, hogy nálam a szerver egy miniPC miniDLNA-val (Arch Linux alatt), amit folyamatosan frissítek. A kliensek között van folyamatosan frissített LG TV, Raspberry Pi Kodi-val Arch Linux alapokon, illetve 2 db Amlogic S905 LibreElec-el.
De akkor sem volt soha semmilyen gondom, amikor routeren futott a MiniDLNA. -
Zunex
tag
Neeeeem, semmi ilyesmi.
Ez inkább a ha már fizetek érte, akkor látni is szeretném alapon makacsság, illetve lehet, hogy user error.
Köszi a választ, ez akkor azt jelenti, hogy üljek csak a seggemen 800 megabitemmel?
Próbáltam kikapcsolni minden service-t hátha az eszi a procit, de nem javul a helyzet. Ennél a routernél akkor ennyi az annyi?
Köszi a választ!
-
ChuckyCheese
tag
Hát jó. Megpróbáltam.
Igazából 5ghz nem életbevágóan fontos, mert nincs sok wifi körülöttem. AC-s cuccom meg csak 1 van elvileg, az a telefonom. A laptopom nem hiszem, mert már több éves.. Elitebook 8570p. Szóval nem tudom az-e.
Így lehet hogy a 1043ND V4 lesz a befutó. Legfeljebb kiegészítem a mostanival. Most egy ASUS RT-AC51U van.
Lehetséges, hogy mintegy kibővítésként használjam ehhez, vagyis AP módban legyen a TP, mivel a gépem kábelen azon lesz, és akkor meglesz a teljes net sebesség, és az Asus legyen a kiterjesztés? -
SztiviVander
addikt
azért egy okostelefonon már rég nem csak arra jó a wifi hogy a böngészőben megnézd a lottószámokat vagy hogy mit írt valaki messengeren
mióta megvan az arcsi (lassan 3éve) azóta pl a g2-m nem volt összekötve kábellel a géppel. N-en régen egy pár perces hd videot felmásolni a gépre (onnan meg a raspira) kínszenvedés volt, most AC-n meg szinte gyorsabb mint az usb kábellel. ja és közvetlen a banánra másolok (más meg pl nas-ra), gépet be se kell kapcsolni és nem kell ott ülni előtte.
-
denko
senior tag
aha...lehet ott valamit el*tam
0.8.2-repair-2017-01-05.tar -letölteve- > Restore backup: betallozva. Ennyi.
Ez itten a luci:
TpLinkArcher | suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 | Load: 15.84 11.38 5.79
Wifi EXTRA ban sehol ( semelyik menűben) nem látszik a a 5ghz-t.
-
denko
senior tag
dhcp-t már kikapcsoltam, igen 2ikon.
És igen, wifivel akarom összekötni öket végsőleg. Kábellel azért kötöttem össze öket hogy bejussak a router felületébe egyáltalán és akármit is betudjak állitani rajta, különben nem nagyon menne.
Akkor ha jol értettem:
-Csinálok Factory resetet( reset gomb 20 mp)
-Felmegyek http://192.168.1.1/-re, megváltoztatom a jlezsót
-Felmegyek a http://192.168.1.1:9092/cgi-bin/repeater.cgiIt jönnek a kérdések:
Router 1: -- itt nem látom saját routerem, Mit kellene kiválasztani?
Router 2 WWAN protokol: Statikus vagy DHCP t kellene válaszani?
(sejtem hogy dhcp de azért megkérdezem)Router 2 SSID:Ha jól értelmezem, az elsőgleges router wifijének az ssid-je hogy passzoljon?
Router 2 subnet: nem bántom.
Router 2 channel: --> Bandwith -->5gh-n mindegyegy melyik csatorna? t Force 40MHz->no
Ezután Create Repeater-relayd -gomb.
És leveszem a kábelről és menni kell, I'm right?Közönöm a türelmet
-
denko
senior tag
Teljesen igazad volt.
Elírtam a neveket.
V2- az elsődleges.
Abban is igazad van hogy alapból különböző Ip tartamanyba rakja a címeket, így nemtudom egyszerre a 2 őt elérni. Àt àlitottam a dhcpt-t és így működik a 9092.
Most már csak a repeater relay beallitasahoz kernek segitseget,
Azt hogy hol tudom beállítani az világos..
Elsődleges én már megy a wifi.9092-ben mi a teendő? -
denko
senior tag
szóval:
van 2 db c5-ös. v1.2-re raktam OpenWr-t. v2-n maradt a gyári frw.
v1.2 kapott: 192.168.0.100 (fő router)
v2 kapott: 192.168.0.1 (másodlagos)
PC kapott: 192.168.0.101 ( v1.2 re van rádugva -LAN)összekötés:
v2 re van rákötve:
- PC-> LAN on keresztül
-v2 Router --LAN-LAN keresztül.
-WAN -ra a szolgáltató kábel.v1.2n: csak lan-lan van 2vel.
-Probáltam rákötni laptopot Lan-n, van internet, de webfelületet (luci és 9092) nem tudom elérni, kivéve a tp linkét.
-Firewall kivan kapcsolva a gyárin.
Esetleg megprobálhatom átdugni megint a wan-t a v1.2-re és betudnék lépni lucibe, hogy ott megprobáljam firewallt kikapcsolni. -
denko
senior tag
Tüzfalak kivannak kapcsolva mind 2 pc-n.
Érdekes hogy net megy a másik pc-n ha összekötöm lannal a routerrel, de webfelület nem indul el.
Gyári fw s router :192.168.0.1 cimet kapja, a másik router kapott 192.168.0.100-at.
De 1ik cimen sem tudom elérni a másik router felületét.
Egyeblőre nemtudom egyszerre mind 2 öt birni,a beállitásokkal az opwnwr-en már jövöhéten foglalkozom
-
denko
senior tag
Aha, köszi!
-Az oldal valóban bejön és müködő képes de csak akor ha rákötöm a wan-t, ha elé rakom az első tT linket ami ami gyári -v2s. Akkor nem nemtudok felmenni, igy 2 routert egyszerre nem igen tudom állitani, ez normális??
-
A logoutos wifis beállítások végrehajtása elérhető a 9092-n 1-2 gombnyomással.
Melyik az a 2 gombnyomás?reggel óta szorakozom ezzekkel
-
denko
senior tag
Most ujrainditottam a routert és IEn megy a 192.168.1.1. De nemtudom meddig...
1) http://susteopenwrt.ipdns.hu/9092_test/ re gondolsz?
Olvasom a leirásokat és használom a search- gombot is. de nekem annyira nem esik le az oldal..
2) Másik Repeater-relayd-et akarok állitani.
Jol ez ami segit nekem?
[link]
illetve: [link] ?3) Ha beállitások közepette elszáll megint és bad gateway-t kapok. Ezeket beutdom állitani 9092-en?
-
denko
senior tag
-
denko
senior tag
-
denko
senior tag
Hát nagy nehezen eljutottam végre ( fél év alatt ) összeszedtem a lustaságomat és nekiálltam rendbe tenni a hálózatot. ( Eredetileg akartam leellenőrizni hogy rendesen töltödött-e le a fájl)
Updatelni akarom a c5-ot openWR suste félére.
Pontosabban már megtörtént sikeresen megette, de ha felmegyek a 192.168.1.1 -re, akkor ez fogad:http://192.168.1.1/cgi-bin/luci
Bad Gateway
The process did not produce any responseEzt talloztam a tplinknél: suste-OpenWRT-BB-0.8.1-archer-c5-squashfs-factory
any advice?
-
Moki2
aktív tag
-
kukutyi
csendes tag
Akkor itt valami hiba lehet.
És az E-mail:
Jó napot!
Érdeklődni szeretnék egy termék után: TP-LINK ARCHER C5 AC1200 ROUTER 3X3MIMO DUAL-BAND 4PORT GIGABIT 2XUSB2.0
http://www.bestbyte.hu/Vezetek-nelkuli/TP-Link-Archer-C5-AC1200-Router-3x3MIMO-Dual-Band-4Port-Gigabit-2xUSB2-0-p102470.html?ak=0
Ez a V1 vagy a V2-es széria? És hogy hány antennája van?
Köszönettel: Szabó Ákos
Bestbyte Információ <bestbyte.info@bestbyte.hu>
13:13 (6 órája)címzett: saját magam
Üdvözlöm!Köszönjük az érdeklődését.
Az Ön által említett készüléknek 3 antennája van, és a verziója V2-es.Üdvözlettel:
Ádám Róbert
ügyfélszolgálati munkatársBestByte Kft.
cím: H-1139 Budapest, Fáy u. 45.
telefon: +36 1 888 3222
fax: +36 1 888 3261
web: www.bestbyte.hu -
SztiviVander
addikt
de c5-nél is csak openwrt-vel szar az 5g, gyárival teljesen jó. nekem jó volt itt a 841 is, sőt az asus se volt rossz, csak a hülye kombinált antennái miatt (pont ahogy a 3600-as is) mégis gyengébb volt mint a c5. na de sok sikert a d-hez
ha netán lesz valahol feketepénteki akcióban c9 30 körül akkor majd lehet hogy lesz egy eladó c5 (akár c7-ként
). de erre kicsi az esély, 40-et meg nem adok érte. az két 860-as ára
-
SztiviVander
addikt
az nem rossz, de nekem a wifi rész sokkal fontosabb. nas-ra/torrentre/ftp-re/dlna-ra itt a banán, az azért nem csiga
usb3-as cuccom sincs (nem is lesz), e-sata -s hdd rack-em viszont van. nincsenek előítéleteim, csak azt nézem hogy nekem mi a fontos. ezért sem azt mondtam hogy de nagy hülyeséget csináltál, hanem hogy nekem az a router nem lenne opció. akkor már inkább egy c9...
felraktam a c5-re kíváncsiságból ezt az új eu-s c7 fw-t (egyelőre rajta is hagyom), jópofa hogy belerakták az usb 3g/4g stickek támogatását. -
Sinisi
senior tag
Korábban már fent volt ez a cfw. Folyamat ment a transmission egy ráakasztott külső hdd-vel egyetemben. Azt be kellett látnunk, hogy mindannyiunk adott esetbe egyszerre keletkező igényét jelentős lassulás és időnkénti összeomlás nélkül nem képes kiszolgálni a router (nem is erre lett tervezve).
Azért lett visszaállíva a gyári fw-re mert az elképzelés az volt, hogy úgy majd gyorsul a böngészés és a torrentezés is. (az utóbbi valóban nagyon kényelmessé vált, de szerintem ki lehet bírni, hogy 200Mbps-el jöjjenek le az adatok). Szóval gyári alatt valamiért nem tudtuk a böngészést "felgyorsítani", és a nyomatási sebességet sem (itt arra gondolok, hogy 5 oldal nyomtatás legalább 30p volt wifn, Lan-on csatlakozva az oldalak között kb 20-30mp szünet!!!)...
Szerk: Ha nem volt kismillió file a transmissionba betárazva, és jól vissza volt véve a sebesség, akkor nem volt összeomlás, de ha többen filmeztünk egyszerre a külső hdd-ről akkor lagolt, különösen full hd-s nagy kiterjedésű filéknél, és a csúszkával való "tekerést" sem szerette.
-
Sinisi
senior tag
-
SztiviVander
addikt
én raktam vissza c5-re többször is tftp-vel fw-t, szóval c5 fw-ekben biztos hogy működik. ebben az új c7-ben passz. meg valami olyasmit olvastam hogy van olyan c7 fw ami archerC7v1_tp_recovery.bin -t keres, van ami már v2-t meg van olyan is ami már v3-at. meg ugye a régebbiek még 192.168.1.66 -on keresik a tftp szervert, az újabbak meg 0.66-on. de hogy melyik számít réginek és melyik újnak az megint nem egy agyondokumentált dolog. próbálkozni kell
-
SztiviVander
addikt
na mondjuk a cfw-k felrakása eddig se volt támogatott
ezt írják openwrt-ék az US locked fw-ek kapcsán a c7-re:
"If these instructions don't work: Recent versions (late 2015 and newer) of TP-Link routers sold in the United States will not upgrade firmware through the OEM firmware web interface unless the header includes the US region code.
As of r49217 trunk now includes the necessary US region header in the v2 firmware file, currently other regions accept this firmware as only the US region firmware is locked. Once trunk is installed you can install any firmware, be aware of the new gd25q128 flash chip (see below). You can also flash any firmware image using the TFTP Recovery method to install OpenWrt."Tehát egyrészt ott a tftp és a tp-link nyaljon nyulat a szabályozásával. Másrészt ha az EU locked gyári fw nem is fogadja el az US header-es trunk openwrt-t, akkor valszeg ahogy az US-t bele tudták rakni úgy majd az EU header is bele fog kerülni valamelyik újabb snapshotba.
-
SztiviVander
addikt
Mármint Sinisi? Mert olyat nem láttam tőle hogy openwrt-t próbált volna rárakni és az ne sikerült volna. A többit pedig amit írt (a -gondolom- privátban/másik topikban folytatott beszélgetések hiányában) nem igazán tudtam értelmezni ilyen openwrt letiltás szempontból. De amúgy ha a gyári webfelületről nem is, de tftp-n akkor is felmegy az openwrt, az alól meg már gyak bármelyik régebbi gyárit fel lehet rakni. szóval hol a probléma? a szopacs az lenne ha a tftp is megszűnne meg a soros portot is beszántanák. de szerintem ezen veszélyek egyike sem áll fenn.
-
Sinisi
senior tag
Az biztos, hogy most savanyú az a szőlő! de az is érthető, hogy védik a gyártók az érdekeiket... (amúgy azt néztem, hogy már nem tüntetik fel a router leírásában, hogy torrenklienskétn is lehet használni, ami ugye a gyári fw-el nem volt lehetséges).
Rendben, utána olvasok a soros portnak és talán az új szabályozásnak is.
Köszönöm a segítséget, az is nagy előre lépés, hogy most már nem azzal izzasztom magam, hogy miért nem akar feltelepülni!
-
Sinisi
senior tag
Hát ez szuper!
"...nem lehetséges régebbi verizóra visszatérés a telepítést követően..." Biztos azért mert nem értek hozzá de nekem ebből csak az derül ki az, hogy a gyári firmware régebbi verzióját nem fogom tudni felrakni, de az nem, hogy CFW-et sem!A soros porton történő "visszaállításról" néztem egy-két videót gyorsban és úgy látom, hogy kell hozzá egy ilyen is ? Ennek a módnak lépéseit hol taláom meg?
-
Sinisi
senior tag
A magyar régió kiválasztásánál visszadobott a kezdőlapra ahonnan ugyan oda jutottam vissza...
Megtaláltam a javasolt írásodban ezt az oldalt. Itt van C7 v2 factory-s verzió. Letöltöm és megpróbálom felrakni majd LUCI-ból frissítésként innen a legfrissebb basic csomagodat ami úgy látom, hogy pár napos (basic-2016-11-10.tar.gz).
Vagy ez így nem fog működni mert korábban rossz gyári frissítést raktam fel?
-
TP-LINK fan
csendes tag
http://openwrt-15.05.1-ar71xx-generic-archer-c5-squashfs-factory.bin Open wrt verzió ment fel először,és azt upgradeltem ]
-
szaboi6512
őstag
Nem tudom még mit kéne beállítani,az itt kapott beállításokat elvégeztem. de a kapcsolati sebesség változik.
mértem már 866-ot is de az csak addig van amíg csatlakozik,utána leesik,390- 433-520. pillanatonként változik.
Valóban mértem már 330-at is,de az volt a maxVárom a további ötleteket
-
gixxer-tomee
aktív tag
Én nem tudom azt sem, hogy melyik a régi C5.
C7-ből is ahogy látom, van V1 V2 V3. És eléggé különbözőnek tűnnek. Meg sem fordult a fejemben, hogy ugyanaz lenne mindegyik..
És mivan akkor ha a C5-öt veszem, (Bár abból is van V1 V1.2 és V2 is.. Szóval már itt nem tudom mivan.) és a mostani routeremet használom wds-nek?
Bár a beállításokban ezt kapom a WDS résznél: Megjegyzés:A funkció csak a következő biztonsági hitelesítési módszereket támogatja: [Open System/NONE, Open System/WEP].Azután már csak a külső
belsőrouterre lehet csatlakozni, vagy abelsőrekülsőre is, ami a bridge szerepét játssza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest