- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadmaN89
csendes tag
válasz
hibavissza #1471 üzenetére
Nekem most a régebben WIN7-ről upgradelt WIN10 újratelepítése hozott javulást, full HD már betonstabil, viszont a 4k még mindig nem az igazi. Érdekes, hogy pl. az Alien Covenant-ot gyönyörűen végigtolta 4k-ba, itt el is bíztam magam, viszont van olyan 4K film ahol random beakad, van hogy 5 perc van hogy fél óra után. A legbosszantóbb, amikor nem is indul újra a stream hanem gyakorlatilag kapcsolatot bont az LG app a TV-vel. Azt nem teljesen értem, hogy hogyan igényelhet egy film időnként nagyobb sávszélességet, én eddig azt gondoltam hogy az végig fix.
-
Headless
őstag
válasz
hibavissza #1471 üzenetére
Ott lehet én a TV hardverében keresném a problémát. Próbáltad úgy is hogy laptop játsza le a filmet azt pedig hdmi-vel kötöd rá? Tudom ez nem végleges megoldás, csak hogy kiszűrni mi lehet a probléma, am valószínűleg egy modern média lejátszó egy AC-s wifivel gond nélkül teljesítené a feladatot.
-
Headless
őstag
válasz
hibavissza #1468 üzenetére
Ha rászánsz egy média lejátszóra én elfelejteném a dlna-t inkább egyéb média lejátszót (leginkább kodi-t)használnék ami tud smb/ftp forrásból lejátszani, a kezelőfelület is barátságosabb, bufferelést be tudod állítani hogy mennyit buffereljen előre így a wifi ingadozásait ki tudja simítani.
Laptoppal ki tudod mondjuk próbálni, az biztos hogy elsőre bele kell tanulnod, de ha sikerül sokkal többet nyújt. Chromecast ugyanúgy wifire csatlakozik, ugyanaz lesz a probléma vele is.
Stabil wifi kapcsolatért én egy routert raknék le ami csatlakozik a wifire azért router-router között elég sanszos, hogy stabipabb kapcsolat lesz és így több eszköznek is netet tud biztosítani kábelesen a tv környékén. Ha nincs opció a végig kábelnek.
-
suste
veterán
válasz
hibavissza #1466 üzenetére
Ha 4K-zni akarsz, akkor neked komoly szerver kell, akár letöltés akár megnézésről beszélünk.
Ha meg wifi is van az útvonalban, akkor 100%-os tuti nem lesz soha, mert a wifi az sajnos nem megbíszható/stabil. (Szóval erősen ajánlott a kábel!)
Egyébként router témában Vargalex és a saját blogomat, openwrt topicot, és az egyes routerek (tplink 842/1043/3600/4300/c5, vagy dlink és asus cuccok) topicjait érdemes olvasgatni.
-
suste
veterán
válasz
hibavissza #1463 üzenetére
Nincs gond a DLNA-val, csak egy normális szerver kell és a frissítést kell kordában tartani.
TV-ken eleve azzal kezdtem, hogy letiltottam az automata frissítést, mivel minden jól működik amit szeretnék.
A szerver pedig nálam a router, és nem frissítgetem a szoftvert (minidlna), mert jól működik.
6-7 éve (mini)DLNA -zom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest