- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark77
tag
válasz
SztiviVander #1617 üzenetére
Átnéztem. Különböző a 2,4, és az 5 ghz SSID je.
A csatorna fixen 1-11 között van nincsen automatán.
A nyomtatót 2013 ban vettem. Tehát elvileg támogat szinte mindenféle wifit 2,4 en.
Kíváncsiságból csináltam egy vendég hálózatot, az eredmény ugyanez.A rejtett ssid megoldódott. Elfelejtettem hogy kell
-
wszab
kezdő
válasz
SztiviVander #1620 üzenetére
Az is egyezik. Nem értem
-
wszab
kezdő
válasz
SztiviVander #1618 üzenetére
Nincs bekapcsolva.
Viszont abban most elbizonytalanodtam, hogy az ip publikus-e (ügyfélszolgálat szerint igen).
nmap -sT -p 21 178.164... (
A router mögül
21/tcp open ftp
Kívülről
21/tcp filtered ftp -
Nofear19
tag
válasz
SztiviVander #1611 üzenetére
Bocs srácok. Tény hogy mikor valami évekig jól működik, nincs miért bele vetnie magát ebbe a témába.
Igazatok van, natolva van a címem. Mentségemre legyen szólva, azt sem tudtam hogy létezik natolt-ip.
Tudom, ti meg azt nem tudtátok hogy én erről nem is tudok.
Utána olvastam pár dolognak és ami az elején feltűnt az új modem ( nagyobb net-sebesség miatti modem csere ) és router csere után hogy a router 100.64.145.12 ip címet mutat de mivel egyszerre lett cserélve a 2 készülék, nekem az jött le hogy a router a ludas.This test would also identify if your ISP has put you behind a CGNAT. CGNAT can be identified by checking the ISP modem/router public IP Address and if it is within the CGNAT range of 100.64.0.0 – 100.127.255.255
Kösz mindenkinek a segítséget.
Remélem ezúttal jól látom a helyzetet és nem írtam baromságotKérni fogom a vidanetet hogy osszon ki nekem publikus címet.
-
gnandii
csendes tag
válasz
SztiviVander #1600 üzenetére
Köszi, akkor meglépem nemsokára, csak láttam néhány brick-tapasztalatot C7-tel kapcsolatban , azért kérdeztem.
-
farkas-j
őstag
válasz
SztiviVander #1584 üzenetére
-
farkas-j
őstag
válasz
SztiviVander #1578 üzenetére
"én nem kínai ddns-ról beszéltem. hanem arról hogy ha ki tud menni bárhova ddns-ezni akkor mindenhova ki tud menni. és gondolom onvif-et is tudnak (van hozzá pl androidos kliens ami mindenféle ddns nélkül megtalálja a kamerádat mert a drága kamera feljelentkezik valami "szuperbiztonságos" kínai médiaszerverre, a kliens pedig azon keresztül csatlakozik a kamerához a net felől) és ez az ami veszélyes."
A 9 kamerából 2 tudna kínai ddns-hez csatlakozni, de ez ugyan úgy le van tiltva mint az onvif. Remélhetőleg nincs kiskapu. Távoli port scennelésnél sem mutat más portokat. Az univerzális Androidos Net Eye appot vettem meg, azt használjuk, ami a megadott 8000 feletti portokon kommunikál az adott kamerákkal. Az RTSP tiltott mert nem is használjuk. Tudom ez nem éri el a VPN biztonsági szintjét, de ezt tudtam összehozni. Egy jó VPN szerver előfizetés sajnos nem olcsó, elég a DynDNS-t meg a víruskeresőket kifizetni a PC-kre és a mobilokra. -
bigdady
nagyúr
válasz
SztiviVander #1579 üzenetére
C5 ben nem látok csak belső ip-t.(ennek ellenére ddns success?)
Beléptem a Telekom modemtouterbe és ott is beállítottam a ddnst de így sem jutok be kívülről. Miért? -
farkas-j
őstag
válasz
SztiviVander #1566 üzenetére
Kiengedem őket, mert így tudom csak távolról használni őket. Nem kínai DNS-t használok, hanem előfizetésem van a DynDNS-nél (30 alias jár vele, így jutott a barátoknak is). Kompromisszumot muszáj kötni. Az LG Smart TV-m talán nagyobb veszélyforrás mint a kamerák, mert ott semmilyen védelmi dologba nem tudok belenyúlni. Amit el tudtam követni, hogy a kameráknál és a routereknél is töröltem az admin felhasználónevet, helyette egyedi név lett admin jogos, és hosszú "bonyolult" jelszavakat használok. MAC cím szűrés mellett nem a szabványos portokat engedélyeztem hanem 8000 felettieket osztottam ki. WPA2-es WiFi titkosítást használok 26 jegyű kóddal. A routerekben maximális szintre állítottam a tűzfalakat. Minden számítógépünkön az ESET Smart Security és a Webroot Secure Anywhere van telepítve. Ennél többet nem tudok elkövetni. Használni meg muszáj a rendszert.
-
bigdady
nagyúr
válasz
SztiviVander #1569 üzenetére
Nekem v 1.2 van
-
bigdady
nagyúr
válasz
Vpn-t hogy oldottad meg?
-
suste
veterán
válasz
ilyesmi jutott nekem is eszembe....."kinai kamera DDNS"
nem egy bizalomgerjesztő szókapcsolat
-
fa4hu
őstag
válasz
SztiviVander #1514 üzenetére
V2-ön a lede miben tud többet, esetleg gyorsabbat?
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
SztiviVander #1457 üzenetére
Szia! Köszi az infókat.
Digi gigabites netem van. -
szigpet8283
csendes tag
válasz
SztiviVander #1454 üzenetére
Köszi!
Lenne amúgy két kérdésem. Most a gyári firmware van rajta, amúgy Archer 1200 V1-es.
De 2.4 Ghz-en wifin nem mér 60-70 MBitnél gyorsabbat a netspeed, közvetlenül mellette sem. Ez miért lehet?A másik kérdés, ha van egy 841 N-em is rá tudom kötni 2. routernek wifin keresztül jelerősítőnek/jeltovábbítónak vagy nem (vagy csak kábelesen)?
Köszi előre is
-
spider23
senior tag
válasz
SztiviVander #1430 üzenetére
Üdv. Nekem 240-es van, akkor én is kikapcsolhatom, ennél még nem lesz változás? Mert nekem is ez a gondom, de gondot okoz a kikapcsolás akkor nem nyúlok hozzá.
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
SztiviVander #1430 üzenetére
Köszi, sikerült! 100as Digi, így nem aggódok.
-
fa4hu
őstag
válasz
SztiviVander #1427 üzenetére
Köszi az infókat!
-
chros
őstag
válasz
SztiviVander #1428 üzenetére
Igen. Addig hasznalhatod gwlim buildjeit, ha koztuk van a routered, persze csak sajat felelossegre
En abbol buildeltem C5 v1.2-re magamnak.
-
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #1414 üzenetére
Múlt időben írtam és nem ez volt a lényeg, hanem az első bekezdés. Részemről befejeztem.
-
ChuckyCheese
tag
válasz
SztiviVander #1415 üzenetére
Az egész onnan indult, hogy gyorsabb netem lett, így kellett egy gigabites router. És gondoltam ha már muszáj, akkor legalább jól válasszak.
Annak az ASUS-nak azért annyira nem jó a lefedettsége..
Az a baj, hogy a net az emeleten jön be nálam. De a földszinten is használnám. Na most én azt akartam hogy a TP fenn, az ASUS viszont a földszinten legyen, és így a Chromecast a tv-ben már közelebb legyen hozzá...de nem tudom kábellel összekötni.. WiFi-vel is össze lehet ha jól tudom, de akkor feleződik a sebesség. Jól tudom? Működhet ez egyáltalán? -
ChuckyCheese
tag
válasz
SztiviVander #1407 üzenetére
Hali! Rosszul fejeztem ki magam! Mindkét típus TP LINK. De a fejemben megkevertem. Azt hittem valamiért, hogy ez nem az. Annyit mindent olvasta már mostanában, hogy nem tudtam hol tartok. Bocsesz.
De a kérdés többi része az még áll. De persze ha nem mond senki semmit azt is megértem.woodworm: Köszi hogy elmagyaráztad. Nem voltam a toppon mikor írtam.
Egyébként azért merem összehasonlítani a kettőt, mert lényegében a teljesítményük, stabilitásuk, ilyesmi érdekelt.
Pl az 5ghz és az AC kivételével van-e tapasztalata valakinek mindkettőről. Ez lett volna a lényeg. -
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #1409 üzenetére
Ha a hardveres alapokat nézzük, akkor az archer c5 v1.x egy 5GHz-es chippel és plusz rammal megtoldott 1043v2-es volt. Vagy inkább ez a c7-re mondható és azt butították le c5-ösre. Természetesen másik alaplapot kaptak és a 2,4 GHz nem volt kivezetve, ezért ezen a sávon lehettek különbségek a szórásban.
-
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #1407 üzenetére
Mondjuk a c5 v1-v2 kapcsán pont én küldtem ide, mert igazán releváns véleményt az tud mondani, aki azonos körülmények között tudta összehasonlítani. Ugyanez vonatkozik a 1043 vs c5 ellenében, ennek a két router a topikjában talál leghamarabb olyan embereket, akik váltottak házon belül és gyakorlati tapasztalatuk van. Az általad linkelt topikban nem kapott az összehasonlításra választ.
Egyébként nagyon sokáig eléggé egy tőről fakadt a két sorozat.
-
sludgeboyx
tag
válasz
SztiviVander #1400 üzenetére
Köszönöm a válaszod.Mivel jómagam nem vagyok a routerek doktora esetleg tudsz vagy tudtok ajánlani olyan mondjuk megbízható stabil routert ami kb 15e ft környékén mozog?
Köszönöm
-
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #1399 üzenetére
Mire fel a bizalmatlanság a v2-vel szemben? Az a broadcom chipset eléggé bevált, nem hallani problémákat vele. A probléma hamarabb adódik a szoftveres oldalról, a tp-link nem nagyon jeleskedik benne. De így meg akkor bármelyik típusa sáros lehet.
-
torrente777
tag
válasz
SztiviVander #1399 üzenetére
V2. Sokszor van, hogy megszakad a net és csak akkor jön vissza ha újraindítom.
-
Jackx
tag
válasz
SztiviVander #1378 üzenetére
Akár azt is megjátszhatnám hogy rendelek egy helyről teszem azt 3 fajta routert, tesztelem őket és 14 napon belül visszaviszem mindet? Mivel cég részére is szolgáltatna netet, így lehetőségem volna először magán személyként vásárolni, és 2. körben csak azt a routert amelyre tényleg szükségem volna
Igen, az Asus RT-AC68U már egy új liga. Eddig az ASUS RT-AC58U, TP-LINK Archer C5, TP-LINK Archer C7 routereket néztem dual band-el, ezek voltak az ajánlottak. Az ASUS RT-AC58U mindenképp tesztelni kéne, mert a saját topikjában elég vegyesek a visszajelzések. A C5 és C7 esetében csak attól tartok, hogy a 2.4 Ghz gyenge volna 2 emelettel lentebb, ami számomra a legfontosabb volna.
Nagyon gondolkozom hogy csak 2.4 Ghz-es router lesz, és ha már létszükség, addigra talán olcsóbbak lesznek az AC-s routerek is. Szóval az ASUS RT-N18U -val szemezek még
-
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #1378 üzenetére
A belső antennás 860l nálam sokkal jobban terít, mint az eddig itt járt tp-linkek (1043v1, 1043v2, wdr3600, c5v1), de több szint ellátását meg sem próbálnám vele. Bármilyen szuper lehet az az ac68u, de azért megvenni, hogy két betonfödémen át működjön, hatalmas zsákbamacska. De igaz ez bármilyen wifire.
(#1377) Jackx
A tp-linknek ezt a készülékházát lehet falra is szerelni, nálam is úgy van a wdr3600. -
Jackx
tag
válasz
SztiviVander #1375 üzenetére
Csodás.
Tudnál ajánlati routert ami akár 2 szinttel lentebb is tűrhetően sugározná a 2.4 Ghz-t és dual bandes? Lehetőleg 30 ezer alatt.
A belső antennással csak annyi a gondom, hogy nem tudom melyik irányba hogyan sugározna. Feltehetőleg horizontálisan, szóval nem is tudnám állítani. Persze vannak routerek amelyeket élére állíthatóak, de pl. egy C7 nemhiszem a külső tényezőiből kiindulva -
Clemi
veterán
válasz
SztiviVander #1370 üzenetére
Nos a kérdés asszem passzolom. Ami biztos, hogy most az új 800-as letöltési sebességgel amiből a felét simán hozza az iPhone, brutál gyorsan települ minden és töltődnek le a zenék. Már ezzel a sebességgel is elégedett vagyok, csak ugye azt nem értettem, hogy a teszt írója hogyan és milyen módszerrel csikarhatott ki olyan sebességet ebből a telefonból, de asszem ezt tőle fogom megkérdez a Logout cikke alapján.
-
Multibit
nagyúr
válasz
SztiviVander #1368 üzenetére
ahoz hogy önmagában a letöltés 866Mbit legyen 2x2 mimo kellene. ilyet viszont nem láttam a specifikációban, de ha tudná szerintem biztos hogy kihangsúlyozná az alma.
Ezek alapján megvan a MIMO:
[link]
[link](#1367) Clemi
Az iPhonod esetén megadott 866 Mb/s csak linksebesség! Ez nem azt jelenti, hogy neked ekkora sebességgel hasítanak a bitek. A gyakorlatban elérhető sebesség ennél jóval kisebb. Ráadásul az sem biztos, hogy a telefonod 866 Mbps-sel kapcsolódik, azaz lehet, hogy még a nálad elérhető linksebesség is kisebb a specifikációban meghatározott maximumnál (ezt ellenőrizd le)! -
Clemi
veterán
válasz
SztiviVander #1366 üzenetére
Szia Köszi! Egy pici eltérés volt az én beállításaim és a te általad leírtak között, viszont több hónapos várakozás után ma beüzemelte a Digi a Diginet1000 csomagot, így lényegesen gyorsultak a sebességek és érdekes módon megfordultak a sebesség arányok is. Eddig a letöltés kb a fele volt a feltöltési sebességnek, most viszont ezeket az értékeket mértem:
Le/Fel Mbps
IOS Iphone7 270/180
WP L950 132/4
Samsung Tab S2 123/150LAN-on mérve ugyanezt, szinte a csomag maximumát mértem, vagy 800/210 MBps sebességet.
Nem tudom igazából, hogy a WiFi sebességem például az Iphone esetében miért csak ennyi, hisz az adat táblája szerint ennél jóval többet lehet belőle kicsikarni.
Az egyik tesztben például ezt olvastam: Az iPhone 7 rendelkezik kétcsatornás, internetmegosztásra képes WiFi modullal, ami 802.11ac MIMO támogatással bír és maximum 866 Mb/s sebességet érhetünk el vele.
Amikor mértem, közvetlenül a Router mellett tartottam a telefont.
-
Jocikablack
tag
válasz
SztiviVander #1363 üzenetére
2500 ft-ért okosabb lettem. Kijöttek a digisek. Bridgeben van a zte. 900/400 körül tud lannal. Csak nem az én itthoni ócska laptopommal. Hazahoztam ma a másikat. Azzal jó. Jelenleg az extender után is 2.4 GHz-en van kb 50/30. A Ps-en 40/20 körül. Természetesen külön ip-t kapott, és a csatornát is manuálisan állítottam be Az erdekesség.. Az ac1200-tól kb 12 méterre, 2 falon keresztül is, 5ghz-en 300/300-as sebesség van. Nagyon durván hasít. Holnap érkezik egy re355-ös range extender. Sztem azzal már tökéletes lesz minden.
-
Jocikablack
tag
válasz
SztiviVander #1361 üzenetére
Szia!
Köszönöm. Délután próbálkozom. Egyébként a hálókártyán mit, és hol kellene állítani?
A digis zte routert átrakattam ma bridgebe. A ps4 slim már kezeli az 5ghz-et. A többi beállítást is átnézem.
Köszönöm a segítséget -
Pinocchio23
tag
válasz
SztiviVander #1346 üzenetére
Szia.
Nincs másik szolgáltató, modem, stb. Csak a Telekom van a routeren.
Nem pingeltem semmit!? -
7SPT
csendes tag
válasz
SztiviVander #1343 üzenetére
Gondoltam rá, ÁSZF szerint nem kellene annak lennie:
"az ügyfél számítógépe minden esetben publikus IP címet kap, dinamikus kiosztással" Remélem azért nem dobnak át ennek ellenére.
Vidanet egyébként a szolgáltató. Azt peig tényleg nem értem, hogy miért volt elérhető a két kérdéses port kb. fél napig. +1 Reset router/NAS esetleg megoldhatja? Már tippem már nincs.
-
7SPT
csendes tag
válasz
SztiviVander #1341 üzenetére
Szia! Igen, látszik a NAS és a router esetében is a nyitott port. Próbáltam manuális módon is forwardolni VS-nél, de úgy sem ment. Ami viszont érdekes, hogy néhány újraindítás után változatlan beállítások mellett működött egy ideig az elérés, hogy de csak csak pár órán át, utána ismét nem voltak nyitva a portok. Nem igazán tudom mi segítene, mindkét cuccon legfrissebb FW.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
SztiviVander #1332 üzenetére
Nincs rádugva semmi. Sajnos, ha hw hiba, akkor sosem fogják megtalálni, mivel alig fordul elő, és semmi előjele sincs... Egyszerűen csak fogja magár és restartol valamiért. Én kb amióta nálam van(2-3 hónap), 2-3x csinált ilyet(persze pont akkor, amikor nem kellene).
-
Vajdy
csendes tag
válasz
SztiviVander #1322 üzenetére
Working ^.^
-
Dave™
nagyúr
válasz
SztiviVander #1314 üzenetére
Volt már fixen meg autón is, most utóbbi. Most WPA2 de próbáltam titkosítás nélkül is, csak MAC szűréssel, azzal sem lett jobb. Valamiért nagyon hektikus a sebesség, néha közel 100mbit, ami nem rossz, aztán visszaesik 1-2mbitre. 2,4-en meg tökéletes mindig és társasház, pont fordítva kellene lennie. Ugyanez a router az előző lakásban tökéletes volt 5G-n, ezért gondolom hogy valami interferencia lehet.
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #1298 üzenetére
Nekem sosem volt összekötve a telefon pc-vel, de nem is másolgatok vele semmit (mással sem), max online megnézem. 40colon nem nézek hd-t, telefonra meg főleg minek.
Szóval nekem nem kell nagy sávszél. De tudom, hogy most már a 4k a menő, és mobilra is kötelező lesz, de nekem majd csak akkor kell, ha olyan 50-60 colos kijelzőn nézem 2-3 méterről. Bár valszeg nyakizomlázam lesz utána.
-
RedCat
senior tag
válasz
SztiviVander #1281 üzenetére
2.4-en van a telefon és az ipad is. nem látszik, hogy elmenne a net, mert pl a messenger üzenetek nem mennek el, de egy honlap bejön. vagy a gmail hibát dob, de a más működik. szóval nem értem az egészet.
-
Moki2
aktív tag
válasz
SztiviVander #1145 üzenetére
Siker
. Először gyárit lecseréltem suste-OpenWRT-BB-0.8.1-archer-c5-squashfs-factory.bin-re.Azt lefrissítgettem majd vargalex által javasolt 9092 porton lévő felületen ugrottam neki az AC 7-es firmware-nek.Először rá kellett jönnöm hogy a gépemet címezzem meg szervernek így már megtalálta a ArcherC5v1_to_C7v2.bin amit a webrevert mappából szedtem le . Elkezdtem a frissítést az MTD módot választottam , majd vártam . Itt egy kicsit betojtam mert csak villogott vagy 10 percig és semmi , nyomtam neki egy 10 s-os resetet , újraindult és C7 gyári felület fogadott amit le is tudtam frissíteni.
-
Sinisi
senior tag
válasz
SztiviVander #1137 üzenetére
Mire újítottál be?
-
RobeeK
tag
válasz
SztiviVander #1135 üzenetére
Köszi. Közben olvasgattam és úgy látom a C1200 is ilyen kombinált antennás, csak 3 van belőle kettő helyett. Marad a C7 ha ilyet akarok. Plusz képességeit nem feltétlen használnám ki, de jó wifivel kellene.
-
szaboi6512
őstag
válasz
SztiviVander #1131 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni,nekem sem ment openwrt nélkül
-
Lizmel
újonc
válasz
SztiviVander #1108 üzenetére
Igen, v2.1! 3külső+3belső antenna. A full openwrt mit jelent amúgy?
-
Lizmel
újonc
válasz
SztiviVander #1106 üzenetére
Sziasztok! A c5-re vártam hogy leértékeljék de c7 jött össze😀
Én már ennyiért be is üzemeltem!
-
vargalex
félisten
válasz
SztiviVander #1096 üzenetére
Gyárival D-Link esetén is jó a wifi mindkét sávon. És ott is tud a gyári firmware samba-t, dlna-t, nyomtató megosztást, IPv6-ot, stb.
Sőt, legutóbb nekem LEDE alatt is ment a 2,4 GHz is stabilan 120 Mbps fölött... -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #1094 üzenetére
tapasztalataim alapján sajnos a wifi az mindig egy nagy lutri
szerencsére nekem nincsenek nagy wifis igényeim, nem kell hogy átmenjen rajta 300+Mbit/s
C5-nél az 5Ghz volt problémás, mos meg pont az a jó....(+ 1 ap nem a világ, switch úgyis kell)
ha egy router jó valakinél, akkor az sajnos csak annyit jelent, hogy az ő környezetében az ő klienseivel jó, máshol és más eszközökkel tuti szidja azt is valakiBpiM1-em nekem is van, sata HDD-vel még mindig lassabb, mint a Dlink USB3-on, a sata HDD-hez meg pár dollár egy sata-usb3 átalakító....
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #1092 üzenetére
Ne legyenek előítéleteid!
Sokan pont a tp-link -et szidják, de mindegyik márkának vannak jó és rossz eszközei.
Dlink 35MB/s-sel masol usb2 hdd-ről, és 90+MB/s -sel usb3-ról. Ehhez képest a C5 egy csiga, pedig az is jó router..... -
Ravasz
újonc
válasz
SztiviVander #1089 üzenetére
Gondolom, hogy sokan ragaszkodnak hozzá, de biztos akadnak olyanok is akik beújítottak valami nagyobb routerbe és hátha éppen benéz valaki
persze ha itt nem találok akkor muszáj lesz egy újat rendelnem, mekkora teljesítmény különbség van a v1.2 és a v2 között?! Nagyon nem éri meg a v2?
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #1089 üzenetére
Ajánlom az openwrt topicot.
Én nemrég eladtam 16-ért -
Sinisi
senior tag
válasz
SztiviVander #1081 üzenetére
Azért ajánlotta mert ezekben (is) utazik (kiegészítésként), persze ő telepítené, állítaná be (mert az a nem egyszerű része)...
Nem fontos a gigabit, azt vettem észre, hogy valamiért a gyári fw alatt érezhetően lasabban töltődnek be a böngészőben az oldalak, és a hálózati nyomtatásnál többszörösére nő a várakozási idő... Végül is ezeknek a gyorsítására lett felreakva a cfw. -
Sinisi
senior tag
válasz
SztiviVander #1058 üzenetére
Rendben köszönöm, akkor próbálkozok még és olvasgatok is. A router C7 v2.
-
vargalex
félisten
válasz
SztiviVander #1053 üzenetére
Tovább nyugodtan lehet nyomni a resetet. Csak akkor lesz belőle factory reset, ha nincs a bootloaderben tftp lehetőség. Ugyanis a factory reset az már a firmware funkciója.
Mondom én, hogy wireshark-al a legbiztosabb...
-
Sinisi
senior tag
válasz
SztiviVander #1053 üzenetére
Ezek szerint több sebből is vérzek!
A vírusirtó avira és futott a próbák alatt de a tűzfal ki volt kapcsolva.
Csináltam egy videót amin látszik, hogy kb. 32mp nél engedtem korábban is el a resetet. A videó szerint hanyadik mp-nél engedjem el, hogy jó legyen? (nem látok rá a monitorra a routertől)
A neveknél melyik 3 variációra gondolsz?
A végcél suste fw-je lenne.Korábban már volt fent és minden rendben is volt de a házigazda miatt vissza kellett rakni a gyárit, amire aztán rákerült a legujabb frissítés (Archer C7(EU)_V2_160616).
Nem értek a wiresharkhoz (sem).
Szóval előszőr inkább próbálkozzak egy korábbi gyári fw-el? innen pl ezt: Archer C7_V2_150304 -
vargalex
félisten
válasz
SztiviVander #1050 üzenetére
Ez igaz, viszont ha egyik leírás sem illik rá, akkor soha nem jön rá a megoldásra...
-
vargalex
félisten
válasz
SztiviVander #1048 üzenetére
A pontos IP-t, illetve file nevet próbálkozás helyett érdemes wireshark-al megnézni.
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #1045 üzenetére
pont a mi openwrt-nket akarta felrakni, de nem ment....innen indultunk
én egyébként azt írtam, hogy a gyári webes felületről nem tud frissíteni openwrt-re, és ezt most is fentartoma tftp nekem eszembe sem jutott, mert a C5-ösömben még nem ment, és nem is olvastam róla
így ha az tényleg működik az új archer fw-ben, akkor az lehet megoldás a sorosport helyett -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #1043 üzenetére
Én nem tapasztaltam, de fórum társunk most igen
. Az fw jó, mert más már használja.
Meg sokat irogattunk régebben ebben a témában (új szabályozás), ahol pont ez a tiltás a lényeg..... -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #998 üzenetére
ha 867 helyett 433 van, akkor szinte biztos, hogy a mimo hiányzik, amit ha tud a kliens, akkor csak beállítási kérdés lehet...
-
Headless
őstag
válasz
SztiviVander #994 üzenetére
Hát azért a 330mbit továbbra is a duplája, mint amit te mérsz. Tehát nem olyan rossz az. Persze a link
sebesség meg majdnem 3-szoros, de bőven lekörözi a te n-es megoldásod. 867-et meg ne várjunk, már tőle az n-től sem várunk 300-at. ... -
Tompie
őstag
válasz
SztiviVander #994 üzenetére
van USB3 az nem gond
-
szaboi6512
őstag
válasz
SztiviVander #985 üzenetére
Intel (R) Dual Band Wireles-AC 7260-as a kártyával gyakorlatilag érdemes,illetve jár valami előnnyel ha frissítem ArcherC7v2 verzióra?
köszi
(Nem tudom hogy tudja-e a 3:3:3 mimo-t)A hálókártyám Intel (R) Dual Band Wireles-AC 7260 -
szaboi6512
őstag
válasz
SztiviVander #985 üzenetére
Mit tehetnék hogy annyival kapcsolódjon?(867Mb)
Jelenleg ennyi de ez sem állandó -
movax
őstag
válasz
SztiviVander #976 üzenetére
Jaja, nekem bőven elég telefonon, teraszon a 10 Mbps körüli érték
Nem tudja az 5 GHz-et, AC-t sem. A másik dolog az, hogy a teraszon brutálisan zsúfolt a 2,4 GHz, minden csatornán fürtökben lógnak a hálózatok. Társasház, ez van.
-
movax
őstag
válasz
SztiviVander #973 üzenetére
Az gond, hogy igen gyenge az n-es sugárzása. Telefonnal mérem, öt méterre a routertől kb. 60 Mbps, viszont ha kimegyek a teraszra és becsukom az üvegajtót, alig két vonalas kapcsolatot mutat a teló és lemegy 10 Mbps alá, pedig az is csak öt méter és van direkt rálátás a routerre. Ennyire árnyékol egy termoüveg? A routeren csak n-es sugárzást állítottam be 40 MHz-en, a lehető legkevésbé zsúfolt csatornán, ami nálam a 4-es.
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #966 üzenetére
Kösz,hogy nem nekem kellett ismételni magam!
Pedig még 1000HSZ sincsen ebben a topicban...... -
chros
őstag
válasz
SztiviVander #965 üzenetére
En is koszi az infot, en sem tudtam. Bar Openwrt-t hasznalok a C5 1.2-n (meg at tudja vinni a netet), de ki tudja, hogy mikor lehet erre szukseg.
-
szaboi6512
őstag
válasz
SztiviVander #961 üzenetére
Szia!
Melyil fw-t raktad rá,elárulod?
Nekem most
3.14.3 Build 150428 Rel.75843n (c5) van fent -
Headless
őstag
válasz
SztiviVander #942 üzenetére
vagy veszel egy aktív usb hubot. (ha már nem kell később,másra is lehet használni, sosem baj, ha van.)
Nálam 1043-on jelen pillanatban 1 pen+3 hdd van bedugva... mondjuk az 1-ik csak ideiglenes...
de néha még telefon töltésre is használom a szabad 7 portos aktív hub portjait...
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #888 üzenetére
annyit én is hozzátennék építő kritikaként, hogy ha már be akar valaki valamit mutatni, akkor mielött videóra veszi, nézzen utána a dolgoknak, pl:
-tápkülönbség (tök evidens az AC miatt)
-wifi különbségek (AC/N 5ghz)
-c5 v1/v2 különbségek, antenna darabszám és tudás (gyári fw-vel v1=v2, tökmindegy hány antenna)
(tovább én sem bírtam, mert nem volt igazi mondanivaló)
vagy ha esetleg irónikus akart lenni a linkközlés, akkor meg ez legyen egyértelmű
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #880 üzenetére
gondolom az volt a probléma, hogy a wan ethernet port benne volt a WAN és a LAN interfészben is
-
joocek
aktív tag
válasz
SztiviVander #864 üzenetére
v2 van de felejtsük a témát!
Bocsi hogy nem olvastam el az összefoglalót!
Nem gondoltam hogy ilyen bonyorult a kérdés!
Nem gondoltam ennyire meg zavarom vele a nyugalmat!
ja és ha érteném is az összefoglalót akkor nem kérdeznék ilyent!!!! ( elolvastam utolag)
Amúgy köszi mindenkinek a ki szívesen segitett!
-
joocek
aktív tag
válasz
SztiviVander #862 üzenetére
Nem veszekedni akarok. De a leg elsö kérdés az volt. Tud valaki segiteni milyen antennat vegyek?
Akkor tudtam meg hogy a 2.4 belülvan. Ami kiderült. Akkor nem is?
Hanem dual a külsö.
Na es akkor el jutottunk a lenyeghez. Nem lehet cserelni igazabol. (mert nincs mire)
Az meg bocsi hogy nem tudtam hogy v2 es v1 között ekkora a külömbség.Akkor a kerdesem még meg marad hogy kábellel ha hoszabbitom van külömbség. Kábel es kábel közt.
Kb 1.5 m kéne és 3 beton fal ellene kerülve.
Szamit a kabel hossza?
Hol lehet esetleg ilyent talalni. Mert akkor az ebay es nem lessz jó....
Ha a routert oda teszem ahova az antennat tenném. Van ott jel ahol szeretném. De az egy beépitettszekreny 5cm takaró léce. A routernek nem megfelelö hely. -
SztiviVander
addikt
válasz
SztiviVander #861 üzenetére
illetve bocsánat, mi itt általában a c5 v1.x -ről beszélünk aminek 3 külső antennája van. aminek csak kettő van az az újabb v2-es hw verzió (nem írtad milyened van), annak csak két külső antennája van. na azokat viszonylag könnyen ki tudod vezetni. azok viszont kétsávos (2.4 és 5Ghz egyben) antennák, olyat külön nem kapsz, főleg nem nagyobb dBm-est. tp-link is csak 2.4-es antennát árul, amiket vaterán, ebay-en itt-ott boltokban látsz és kétsávosnak hirdetettek azok valójában ócska, méretezetlen drótdarabok egy műanyag csőben. szóval a nagyobb antennára cserét a v2-esnél kb el is lehet felejteni. én annakidején többek közt azért adtam el a 3600-ast mert igen gyenge volt a wifije a duál antennáival. az asus rt-n66u duál antennáival egy picivel jobb volt a helyzet (de nem sokkal), de olyat is elvétve lehet találni ebay-en, usa-ból , jó drágán.
ja és azért nem nagyon van itt v2-ről szó mert az már nem openwrt kompatibilis itt meg kb majdnem mindenkinek az van a c5-jén. -
joocek
aktív tag
válasz
SztiviVander #858 üzenetére
Igazábol akkor értené mindenki ha látná!
De mint mondtam nem akarom szét szedni!
nem tudtam hogy a 2.4 ghz belső
A ház elé meg nem gyors net kellene hanem a megosztott mappáim ks dropbox tartalmaim)!
Az átlag méret max 5-20 MB!
A kábel meg annyi lenne hogy a be épitett szekrényt át furom két helyen. és arréb visszem.
Igazábol nagyobb antenna-t akartam. de nem tudtam hogy ilyen bonyorult. egy leszethető csavaros antenne nagyobbra cserélése.
akkor valoszínüleg marad ilyen. bár már rendeltem az ebay röl egy kábelt. De ha az annyit ront akkor megy a kukába.
azért mindenkinek köszönöm a segítséget! -
magicbox
senior tag
válasz
SztiviVander #751 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. QoS van a mostani eszközben, de feldolgozom, ha ebben nem lesz. A legfontosabb dolgok megvannak, ami nekem számít. Nagyon jó ez a emulátor
-
bigdady
nagyúr
válasz
SztiviVander #733 üzenetére
Monilneten nem érem el pl ezt a csak ipv6-ot jhasznalo honlapot: [link]
-
bigdady
nagyúr
válasz
SztiviVander #727 üzenetére
Bocs tenyleg
Azt akartam kerdezni nem eleg-e ha a routerem tudja az ipv6-ot? Nem osztja onnan mar le akkor a routeren belul az adott eszkozre a kintrol erkezo kerest? -
bigdady
nagyúr
válasz
SztiviVander #725 üzenetére
A c5 tud akkor már nem osztja le halozaton belul igy is ugy is az eszkozoknek?
-
Headless
őstag
válasz
SztiviVander #709 üzenetére
Ám forgalom/terhelés vagy bármi grafikon/statisztika sokkal jobb 9092-őn. Egyrészt adatbázis építés van, valamint azt monitorozol amit akarsz. Egy napi adatbázis kb 2 kb ha percenként mentesz. Persze az adatbázis tartalmától függ ha a képen látható módon gyűjtöd az aktív kliensek nevét is akkor igen csak megnőhet az adatbázis mérete. ~100 kb/nap
-
Headless
őstag
válasz
maximum egy kicsit kell átírni a Lua részét, de annyi bőven elég amit a template fájlokban látsz. az alapján sok mindent megtudsz csinálni...
Materialt leszeded és megnézed a template fájlját, azt önnyedén áttudod ütltetni a BB-s luci alapjaira. Hidd el tudom, mert a sima openwrt.org-os témát módosítottam. és a BB-s módosításom pár perc alatt átültethető volt a CC-re is. Valószínűleg visszafelé is hasonló.
Hát suste: nem tudom te hogy vagy vele,de a mi oldalunk minden csak nem modern kezelőfelület, inkább egy helytakarékos ömlesztvény. Amit két olyan készített aki sosem tanult sem html, sem css, js, sem shell scripteket írni, hanem ami megragadt. Meg google...
-
suste
veterán
válasz
te értesz félre!
pont ezért küldtem a basic oldalt!
minden alap dolgot is be lehet állítani már régóta a 9092-n, a hálózat és wifi kapcsolatokat is mutatja, stbstb
frissítsd a 9092-t, és lapozd már végig -
Headless
őstag
válasz
SztiviVander #706 üzenetére
Hát 1043 topikban siddis linkelget folyamatosan ilyen "hülyeségeket"
kérdezz rá nála, amúgy ha valamennyi értesz a htm,html, css íráshoz könnyedén írhatsz egy saját Template fájlt a jelenlegit felhasználva.
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #706 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #696 üzenetére
ha jól emlékszem 32-35e volt
akkor már inkább C7v2-t kell venni
fizikailag úgyis egyformák, de legalább hivatalosan a gyárival fw-vel is tudja az 1300Mbit/s-t az 5ghz.... -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #692 üzenetére
Ixmsk mukodik csak masik porton! Logout!
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
SztiviVander #685 üzenetére
Köszi, már kedden visszaküldtem.
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #645 üzenetére
(#644) bigdady
hát ez az, hogy mindenki azt hiszi, hogy csak a router számít
ugyan olyan fontos a kliens is!
ezért is írtam hogy megfelelő klienssel....(#645) SztiviVander
igen, pont ezt írtam, hogy ahhoz hogy nagy távolságban is működjön, ahhoz kell a közeli nagy kapcsolati sebesség, hogy legyen miből veszíteni
neki 15 méterre visz át akkora sebességet, mint neked 5-10 méterre, ami azért elég nagy távolságbeli különbség, főleg az 5ghz-nek -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #641 üzenetére
konkrét sebességeket még nem mondanék, mert ez is egy plusz "poén", majd a készülő leírásban benne lesz képekkel együtt....
de addig is hidd el, hogy AC-n vannak összekötveasus:
Gabe81 elmondása szerint a az asus saját hőmérője szerint 80 fok körül () üzemel (és tényleg rendesen fűt), szóval nem hiszem hogy a hideg ártana neki
a support azt mondta neki, hogy ez normális, és semmi baja nem lesz tőle (én: persze a gari ideje alatt) -
vargalex
félisten
válasz
SztiviVander #637 üzenetére
Szia!
OpenWrt alatt a wifi-nél a noscan opciót próbáltad esetleg? Mert valóban lehet, hogy visszavesz a csatornaszélességből... -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #634 üzenetére
Gabe81-nél egy AC-s asus és az AC-s C5 van összelőve, elég komoly kapcsolati sebességgel.
Nemrég írta, hogy lehallt a wifi, de nem a C5, hanem az asus fagyott ki! -
chros
őstag
válasz
SztiviVander #637 üzenetére
+1 . Szinten zenesz: openwrt alatt sem az ujabb suste BB, sem a sajat CC build-el sem tudjuk hasznalni az AC-t (mondjuk nekem nem is hianyzik: bekabeleztem, ami kell
CSak a helyi halot ne dobna el neha (mint mult penteken hajnalban is) !!!
) Erre mondtak az openwrt-s fejlesztok, hogy a 2.4-GHz modul mar tobb mind 10 eve van, ez pedig meg nem "kiforrott"
-
vargalex
félisten
válasz
SztiviVander #634 üzenetére
Szia!
Arra viszont nem gondolsz, hogy ahogy N-es wifi esetében, úgy AC esetén is előfordulhat, hogy egy másik AC-s kliens éppen gyári firmware alatt muzsikál rosszabbul, mint OpenWrt esetén. Azaz nem lehet azt mondani, hogy mindenképpen OpenWrt alatt rosszabb valami.
Illetve én megnézném a router HW verzióját, hátha eljátszott valami olyan apró módosítást a TP-Link, mint anno a TL-WDR3600/4300 esetén. -
whoever70
tag
válasz
SztiviVander #616 üzenetére
egy 1043ND-t sikerült OpenWRT-vel eddig üzemeltetnem, azt sikerült beállítanom, látja a VU+ Solo2 mini beltéri, TPLINK1043, ha jól emlékszem ezen találja meg a box.
ezen a műholdas beltérin OpenPLI 4-es szoftver fut, semmit nem változtatok rajta, csak a router-ek cserélődnek, hidd el, nem én vagyok a "béna", igaz nem vagyok nagy hálózat guru.
és kábellel van csatlakoztatva, oda nem kell AES, meg csatornaszám, ha jól gondolom
-
Gabe81
tag
válasz
SztiviVander #619 üzenetére
Sziasztok!
En voltam a tesztalany akit Suste emlitett. Nalam van 5Ghz-en ket router osszekotve az egyik egy C5.
Nekem a 240-es UPC netbol 160-170 Mbps siman atmegy, egy 15 meterre levo masik epuletbe. Valamelyik reggel mertem speedtesttel, akkor 210 is volt. Szoval nekem nagyon bejott az Openwrt, fokent a Suste fele build.
A leiras meg varat magara picit, de ha lesz kis idom akkor befejezem, akkor elolvashatjatok a teljes sztorit.Udv,
G.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Reklámblokkolók topikja
- A Teslákba költözik a Grok AI
- E-book olvasók
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Házimozi belépő szinten
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest