Hirdetés
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Valószínűleg a hangszigetelés sem lesz fényes, én focal hagszórókat cseréltettem és hangszigeteltem (igaz rav4). Most sokkal jobb (és szerintem kategóriában feljött a nagyon gyengéből egész az átlagosig...).
-
Jazzos
őstag
válasz
ddsteel
üzenetére
RAV4 2020 kesztyűtartó műanyag hang ciripelésre van valakinek kézenfekvő megoldása? Lassan kiszűröm, hogy az a csillapító, ami lassan engedi le nyitáskor a kesztyűtartót, az lehet a ludas. Nehéz volt rájönni, de kb. ez lehet. Egyedül utazok 90%-ban vagy kisebb gyerekekkel és hát ugye vagy megyek vagy keresem a zörgés helyét, a kettő együtt nem megy.
-
ddsteel
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Az ülésfűtést én is nagyon szerettem, a mostaniban is van. Nem szeretem a meleg utasteret, de a mínuszokban jó beleülni egy lyan ülésbe, ami 1 perc alatt meleg lesz. Én sosem fűtök az autóba, jobb az ülésfűtés, hamarabb be is melegszik a motor. Szerintem a 2021es Corollám is csak azt tudja, mint az Auris, hogy ha nyitom a kocsit, nyílik a tükör - vagy mindig nyitva a tükör. Nálam mindig nyitva van, udvarban llok, akkor zárom be gombbal, ha néha olyan helyre állok. 'rtaka FBon már olyat, hogy befagyott a tükör és nem tett neki jót a ki-be hajtás...
-
Más téma. Eléggé gyér hangja van az autóm hifijének
Ez egy 2. gen C-HR az autó, a 6 hangszórós verzió. A hang eléggé tompa, fedett, a mély is kevés, úgyhogy hangszórócserét tervezek, bár ahogy füleltem az autóban a zenét, a tompa hang egyik oka az, hogy az autótípusok túlnyomó többségével szemben ebben a magassugárzó nem az A oszlopon van, hanem a műszerfal két szélén, felfelé irányítva 
Van olyan beépítőkészlet, amivel a magassugárzót esztétikusan fel lehet rakni az A oszlopra?
Nagyon ajánlják az autóhoz utólagos beépítésre a JBL Stage3 607C típusú komponens szetet (az autóhoz való beépítőkerettel), váltott valaki ilyenre? Jobb lesz ettől a magastartomány? (ennek a magasát a gyári helyre, a műszerfal tetejére kell berakni).
Focalt is dícsérik, csak az 20 eft-al többe kerül...
A hátsó ajtóban lévő hangszóró méretéről nem sok információt találtam, mekkora hangszóró van ott?
(Elnézést, hogy itt kérdezek, de az Autóhifi szaktopikban említés szintjén sem szerepel a C-HR típus
) -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én arra használom az ülésfűtést, ha hosszú útra megyek, de hideg az autó, (mindig pólóba, max vékony pulcsiba vezetek) hogy amíg a kocsi befűt, addig megy egy kicsit az ülésfűtés és nem fázol.
2-3 perc nekem elég HI-on. 
Gondolom a 2015-ös auris nem tudja a tükröt csak akkor nyitni, mikor indul az autó?
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az enyém is garázsban áll itthon de napközben sokat megyek, így sokat áll kint.
Imádom a kormányfűtést (most éppen nincs
) és az ülésfűtést is (pont a hétvégén kapcsoltam be először ezen az őszön, péntek éjjel) -
válasz
blueye
üzenetére
Ha itthon áll az autó, akkor mindig zárt garázsban van, szóval reggelente nem kell takarítani a havat
Természetesen, ha elmegyünk vele valahova, akkor 80 %-ban az ég alatt áll, a többi esetben mélygarázsban.
Én pl. ki nem állom az ülés és a kormányfűtést, az ülésfűtés az asszony nagy vágya volt, ő örül, hogy van ilyen az autóban
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ezek szerint kb mindig garázsban állsz? Télen nagyon klassz úgy érkezni a kocsihoz hogy leolvadt róla a hó (igaz már nincs is hó
)
Sajnos nem tudunk cserélni, nekem pont azok vannak amit szeretnél
-
válasz
blueye
üzenetére
Ezt a távirányítható hűtést/fűtést gondolkodás nélkül elcserélném a sebességfüggő ajtózárra, vagy a tankoláskor automatikusan nullázódó km számlálóra és átlagfogyasztás mérőre

Nem tudom, hogy a Toyotánál mi alapján "találják ki", hogy milyen extrákat rakjanak az egyes típusokba, de én európai fejjel elég kevés logikát látok benne

-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Pont ezért írtam mert az enyémben pedig az nincs még. A családban a C-HRben van, jó dolog az távirányítható fűtés és hűtés
(lassan remélem megjön az NX és nekem is lesz
) -
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Be lehet állítani csak a felhúzást is külön,bár ritka aki így akarja
Tükör pl.azért jó ,mert ha csak pakolászol be ki és nyitod zárogatod akkor a tükör is mindig nyit zár
-
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"automatikus lehúzás miért jó?" - forróság, nyár, mielőtt beülsz (ha nincs még távindításos klímád
) -
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ablak le felhúzás a távírányítóval az nem rossz
meg a tükörmozgatás az indítógombra az is jó -
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
C-HR
ablak le felhúzás
Komfortindex villogás számot lehet
Index hangerőt
Sajna kicsit buta a C-HR -
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Tudja az ablak felhúzást, csak be kell kapcsolni a funkciót.
Látom, közben már válaszoltak. -
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Távírányítón ha hosszan nyomod a zárás funkciót,úgy zárja a tetőablakot árnyékolót ablakokat mind a 4et
Nyitás gombot hosszan nyomva meg nyitja ezeket
Ha nem működik,akkor csak aktíválni kell diaggal,napi 4-5dbot csinálok itt pesten,mert a legtöbb autóban nincs gyárilag aktíválva
-
OCTAMD
őstag
Még azt is be lehet állítani,hogy a tükröket csak indításra nyissa ki,parkoláskor mindig zárva legyen,ha kinyitod az autót és ki be pakolsz akkor is zárva tartsa,rengeteget állítok így be
Ajtózáras fotó
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"Nem tudja a Toyota az automatikus ajtózárást" - RAV4 tudja, menüből állítható a középső kijelzőn
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Vásárlás óta így működik szóval nem tudom hová van eldugva a menüben.
-
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nálam elindulás után zárja az ajtókat.
-
Üléssel nincs gondom, de most, hogy írod, valóban nem veszem észre, hogy zárná az ajtókat elindulás után.
Nem tudja a Toyota az automatikus ajtózárást

(Azt meg nem tudom, hogy mi a jobb, ha egy autó korrekten jelzi a tankolás óta megtett távra az 5,5 literes átlagfogyasztást, vagy nem jelzi, de csak 4,5 litert fogyaszt
Persze mégjobb lenne, ha jelezné ezt az alacsony fogyit
)Még egy kérdés, azt tudja a Toyota, hogy ha lehúzott ablakokkal zárom be a kocsit, akkor felhúzza az ablakokat?
-
-szabi-
addikt
Múltkor pont erről beszélgettünk kollégámmal, miközben összerakják az egyik legmegbízhatóbb autót a világon szoftverben, multimédiában vagy 10 évvel vannak a többiek mögött.
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igen, sajnos megszoktam azt (indítástól + tankolástól + hosszú távú). Ez kéne belőlük a toyotába, meg az olajhőmérséklet-jelzés. Ja, meg a 1,5 literes palacknak hely az ajtóban. Meg az ajtók automatikus zárása. Meg az ülés.
Egész hosszú lista lett végülis.
-
Hát igen, a VW csoportos autók 20 éve tudják azt, hogy van egy plusz külön tároló, ami a megtett km-t az eltelt vezetési időt, az átlagsebességet és a fogyasztást méri és ennek a tárolónak az adatai minden tankoláskor automatikusan nullázódnak
Így pontosan lehet tudni a tankolás óta megtett utat és az átlagfogyasztást.Toyotánál pedig a kézzel nullázandó napi km számláló sem tud átlagfogyasztást mérni
-
-szabi-
addikt
Ugyan egyik rendszert sem kapcsoltam de visszajelzés csak a műszerfalon a hangjelzéseket lekapcsoltam.
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez nagyon csetdzsípítís korrekció lett.
-
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az nem előzni tilos jelzés.
Hanem azt jelenti, hogy nincs érzékelt tábla.
Az előzni tilos táblát nagy pontossággal szokta jelezni. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Most nézem az általam berakott képet. Ott virít rajta egy előzni tilos KRESZ tábla.
Remekül működik az autó táblafelismerő rendszere, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy két napja a garázsban dekkol az autó
Kalap szamócát nem érnek ezek a rendszerek
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi! Így már ismerős, szerintem már próbálgattam. Lehet hogy azért vetettem el, mert engem leginkább az indítás óta (esetleg nullázás vagy tankolás óta) számított átlagfogyasztás érdekel. Ezt mintha nem tudná sehogy sem?!
A képeden a "teljes átlag" -ot sem sikerült másra állítanom. Esetleg valaki tud megoldást, hogy rövidebb időszaki átlagfogyasztást mutasson az autó? Nonszensz lenne, ha a semmitmondó EV arányt tudná, ezt meg nem.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nos, ahogyan ígértem, megkerestem a napi km számlálók beállítására, nullázására vonatkozó menüpontokat.
Eléggé bonyolult a Toyota menürendszere, ráadásul van benne pár
hülyeséglogikátlanság, de próbáltam lekövetni a lehetőségeket. Ez a beállítási módszer egy 12,3 colos középkijelzővel szerelt C-HR autóra vonatkozik, a logikája kisebb-nagyobb áttételekkel valószínűleg alkalmazható más típusokbanSzóval TRIP A a és TRIP B jelű napi km számlálókat lehet aktiválni, beállítani és megjeleníteni a középkijelző valamelyik oldalának részén. Most azt írom le, hogy a középkijelző jobb oldali részének közepére hogyan lehet kitenni ezeket.
Először az OK gomb hosszas megnyomása után feljövő menü-listában ki kell választani az "Üres" nevű menüpontot.
(közbevetőlegesen jegyzem meg, először én magam sem akartam elhinni, hogy egy komoly autó fedélzeti számítógépében egy menüpontnak az lehet a neve, hogy "Üres"
Dehát tényleg ez a neve, teszek is be róla egy fényképet, mert ez valószínűleg egy komoly dolog, mert viccnek durva lenne
Vicc akkor lenne, ha "Józsi" lenne a menüpont neve
)
Szóval ha megvan az "Üres" menüpont, akkor (2 másodpercen belül, mert különben kiugrik a beállításból
) kétszer meg kell nyomni a "Jobbra" nyilat az OK gomb mellett.Ezzel eljutunk egy olyan beállításhoz, ahol azt lehet megjelölni, hogy mik közül lehessen válogatni a kijelzésekben. Feljön egy checkbox lista, ahol a le/fel nyíl gombokkal meg kell keresni a TRIP A és a TRIP B checkboxokat, minkettőhöz az OK gomb (rövid!) megnyomásával kell tenni egy egy pipát. Ezzel beállítottuk, hogy milyen kijelzésekből lehessen később (egyet!) kiválasztani.
(Ismét közbevetőleges megjegyzem, hogy a napi számláló megjelenítése során három adat közül kettőt lehet csak megjeleníteni. A három lehetőség a napi km számláló nullázása óta megtett távolság, eltelt vezetési idő és az átlagsebesség, de ebből a háromból egyszerre csak kettőt tud megjeleníteni a rendszer, komolyan mondom, hogy ez megint a vicc kategóriája
)Ha a checkboxok kipipálása megvolt, akkor a fenti Vissza nyilat nyomogatva tudunk visszamenni az alap menübe.
Ha meg akarjuk jeleníteni valamelyik napi számlálót, akkor az OK gomb hosszas megnyomása után megint kiválasztjuk az "Üres" nevű menüpontot, ott nyomunk egy "Jobbra" nyilat. Ezzel eljutottunk abba menüpontba, ahol kiválasztjuk a ténylegesen megjelenítendő információt. Itt a le/fel nyíl gombok nyomogatásával kikeressük a TRIP A vagy a TRIP B lehetőséget és az OK gombbal teszünk mellé egy pipát.
Ekkor megjelenik a középkijelző jobb oldalán lévő kerek kijelző közepén a TRIP A, vagy a TRIP B jelű napi km. számláló kétsoros kijelzése a beállított két értékkel. A középkijelző bal oldalára is ki lehet természetesen rakni ezt a napi km számlálót, ahhoz a fent leírt metódus során értelemszerűen nem a "Jobbra", hanem a "Balra nyilakat kell nyomogatni. Ha megvan a napi számláló kijelzése, akkor a nullázás az OK gomb megnyomásával lehetséges.
(Ismét egy személyes megjegyzés, valószínűleg letört volna a Toyota programozóinak a keze, ha lehetővé teszik, hogy három érték jelenhessen meg a napi számláló adatai között, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg bele is haltak volna, ha meg kellett volna oldaniuk, hogy a napi számláló nullázása óta eltelt út átlagfogyasztását is kijelezze a rendszer
) -
Aki mindenképpen meg akar halni/nyomorodni, az a menüben való matatás helyett használjon ilyen adaptert ha nem akarja bekötni az övet, nem fog csipogni az autó

A VÉDA fénykép alapján való büntetés elkerülésére pedig ilyen inget kell felvenni

(Csak mint lehetőségeket mutatom, nem javaslom, hogy bárki is egy métert is megtegyen bekötött öv nélkül
) -
No.01
addikt
Nem, sajna ennel csunayabb volt a dolog...
Az, h van amikor art azzal talan mindenki tisztaban van... de azt is tudni kell, h azert egy borda vagy medence csont tores meg mindig jobb, mint meghalni.
Az ov okkal kotelezo szerintem, aki ezt megkerdojelezi azzal valoszinuleg mar gondok is vannak. -
No.01
addikt
válasz
blueye
üzenetére
Nekem volt baratom aki azert halt meg mert csak o votl bekotve.
Motoros cimboram aki mentos pedig azt mondta, h megkozelitoleg annyi esetben ved mint amenyiben art az ov hasznalata...
Ettol fuggetlenul en mindig a hatamra veszem az autot....bar a melygarazsbol kiallva azert az a hang engem is tud idegesiteni amikor csak kiugranek a tarolonal kitenni/felvenni valamit.
-
blueye
veterán
válasz
honeker
üzenetére
Amikor OFF SAABom volt mindig azt mondtam hogy mindenki kapcsolja be az öveket, az életetekért dolgoztak olyan sok munkaórát a svéd mérnökök. Ma ugyanezt mondom a japánokról.
+most objektív lett ez is, megállít a rendőr és még fizetsz is- sokat ha sokan vagytok.
Persze a te döntésed, mondjuk én már láttam balesetben kocsiból kirepült embert, nem szeretnél ilyet látni, főleg nem a saját kocsid mellett
-
honeker
őstag
Rav4 …biztonsági öv csipogoját hogy kell kikapcsolni
olvastam de már nem tudol hol tripla-a + valami gomb kombinácio -
viewed
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az A trip-re állsz a menüben és az OK gombot pár másodpercig nyomva tartod, így nullázza a számlálót.
-
Holnap megpróbálom rekonstruálni a menüben a napi km számláló elérését, nullázását.
Egyszer már siketült, ha sikerül újra, akkor leírom a lépéseket.
Ebben a sz@r időben a garázsban áll az autó, ha bekapcsolom az autót, akkor egy idő után beindítja a motort, ami bent a garázsban nem kellemes

Van valami módszer, adapter, amivel a segédmotorkerékpár méretű akkunak tudok csepptöltést adni, hogy ne indítsa el a motort

-
-szabi-
addikt
Nah igen ez is olyan ami kényelmetlen, nem lehet rádiót hallgatni miközben pár percig várok valakire.
-
KTTech
veterán
válasz
Helga0203
üzenetére
Kezdjük azzal, hogy a rádiózást felejtsd el, ha nem megy a motor (nem vagy Ready-ben), mert sokkal kellemetlenebb meglepetésben lehet részed
konkrétan abban, hogy nem fog elindulni a kocsi, mert lemerítetted az amúgy nem túl nagy méretű 12V-os akkut.Azt csinálod rosszul, hogy ACC módból próbálod elindítani, az meg nem fog menni. Leállítod és utána normálisan el tudod indítani.
A kocsi tudja, mi a jó a motornak, úgy állítja le és indítja el, ahogy szüksége van rá, ezzel nem kell törődnöd, beleszólni meg úgyse lehet a dolgába.
-
Helga0203
tag
Sziasztok.
Nekem is vannak még indítási bajok a hibrid Auris-al.
Megállok a parkolóban de nem akarok kiszállni, P gombot benyom, ketyeg a benzin motor tovább. Power gombot megnyomom, ekkor végre leáll a motor, de kikapcsol a rádió is!
Power gombot újra megnyomva szól a rádió, oké minden.
Jön a lányom, indulnék: féket nyomom, közben Power gombal indítok, de az autó nem megy, kiírja, hogy lépjek a fékre, pedig rajta vagyok, ekkor Power-el leállítom és indítom újra, ekkor már jó ...
Mit csinálok rosszul?Illetve a hideg motort is be/ki kapcsolgatja folyamatosan míg az iskola/boltok/lakás között ingázok.
A hideg motornak ez így nem ártalmas? -
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Lehet szkriptelni, csak az ujjadban kell lennie.

Felfelé hamarabb odaérsz, kb számolni se kell.A napit én is hiányoltam. Majd kipróbálom ezt. Bár az nem világos hogy honnan kell indítani.
-
Ja, ilyen nekem is van, csak nálam Beállítások a neve

Azt hittem, hogy lehet csinálni egy "scriptet", ami megnyomja az OK gombot, megnyomja hétszer a lefelé gombot, megnyomja az OK gombot, majd nyom egy Vissza gombot

Egyébként megtaláltam a napi km számlálót

Meg kell nyomni az OK gombot, ki kell választani az Üres nevű menüpontot (agyrém, de tényleg ez a neve, köszönjük, Toyota
), ott a az OK megnyomása után a jobbra-balra gombokat nyomkodva lehet megtalálni.Amit találtam, annak az a neve, hogy A Trip, itt mutatja a nullázástól megtett távolságot és átlagsebességet (az A Tripre vonatkozó átlagfogyasztást ill. EV arányt sajnos nem találtam benne
) .Hogy van-e B, ill C Trip is, azt nem tudom, annyira zavaros a menünek ez a része, hogy kimenekültem belőle, mielőtt lenullázom a Toyota gyár számítóközpontját
) -
-szabi-
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
Sávtartó nem lenne rossz dolog de pl. felújításnál sávszűkítés esetén (nem tudom mit lát és mit nem) azért van, hogy ellen kell tartanom mert ráhúzná a korlátra.
Szerencsére nem izomból kormányoz de hosszabb felújítós szakasz esetén inkább kikapcsolom.SZERK: Jah látom később már írtad ugyanezt.
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Lehet hogy autó függő.
[link]
itt 10mp körül középen. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nálunk a VW-ben van olyan hogy magától aktív (22-es rav4-be még én kapcsolom be ha akarom), és falra mászok tőle. Alapban jobb mint a toyotáé de árnyékot is néha vonalnak néz (meg amikor felújításnál vannak össze vissza a vonalak akkor eldobja az agyát, ami mondjuk érthetőbb) és nagyon rossz irányba is korrigálni akar, szerintem inkább veszélyes mint hasznos.
-
-
válasz
Tom1939
üzenetére
A sávtartó nem annyira vészes. Féltem tőle, hogy majd visszarángatja a kormányt, meg nehéz lesz kormányozni, de szerencsére nem gáz a sávtartó asszisztens.
Én indexelgetős típus vagyok, így eleve nem tart ellent a sávtartó asszisztens, de ha bezavarna, akkor a kikapcsolása se vészes, a multikormányon van dedikált gomb rá

-
válasz
-szabi-
üzenetére
Ez és más kötelező levakarhatatlan szolgáltatások (minden indításnál feléledő sávtartó és sebesség figyelmeztető, éljen az EU) nagyon tompítják autó cserére irányuló szándékaim, 22-es rav4-em még nem csinál ilyeneket... Az sem segít hogy jóval gyengébb lesz az új Rav4 (éljen az EU megint, mindenhol máshol erősebb).
Mondjuk az új aygo hybridnél már a főmenűben kinyirhatók a "náci" asszisztensek.
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Kapcsold ki az rsa-t rögtön beülés után. Ki kell tenni a settings-et középre a műszerfalra. Onnantól csak annyi dolgod, hogy a kormányon "ok", 3x fel, "ok", "vissza". Már-már vakon is csinálható.
-
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Csipogás önmagában nem zavarna (na jó, kicsit azért zavar), az a zavaró, hogy a csipogás lenémítja a navigáció szóbeli tájékoztatásait.
Nálunk Magyarországon a körforgalmak 80%-a előtt van egy 30-40 km/h sebességkorlátozó tábla. A navi normál esetben azt mondja, hogy "hajtson ki a körforgalomból a harmadik kijáraton". Mivel a vezetők nagy része (teljesen jogosan) nem tartja be ezt a túlzóan alacsony sebességkorlátot, a navi ezt mondja "hajtson ki a kör... csip, csip csip".
OK, nem hajlandók megoldani a Toyotánál azt, hogy ez a sebességfigyelés picsogás egyszer és mindörökre kikapcsolható legyen, mert mindenféle hülyeségre hivatkoznak, de akkor oldják meg azt, hogy a csipcsip mellett a navi szövege érthető maradjon

-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem, nálam nincs így.
Az elején az appos regisztráció, összekötésnél kellett egyszer. -
ddsteel
senior tag
válasz
baro32
üzenetére
Igen, a 14,2V a töltőfesz, azonnal elkezdi a töltést a nagy akksi, ahogy READY van. Igazából ez a szivargyújtós tájékoztató játéknak jó, de az igazi a kis akksin mérés (és ugye cellazárlatot az sem mutat - amikor terhelésre összeomlik a feszültség). A tutit a terhelővilla mondja meg.
-
baro32
aktív tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Igen csak gyújtásra raktam de nem indítottam 11.9v utána indítottam READY és 14.2v jelzett a szivargyújtós vissza jelzőm.
Tudom hogy ha az akku cella 2v-alá esik elkezdődik a szulfátosodás ami leül az aljára és össze zárja a cellákat ezt nevezik cellazárlatnak ezekkel tisztában vagyok azért
.
Majd megnézzük multiméterrel is akkor csak jelenleg nincs nekem ithon
de tudok szerezni vagy veszek is akkor már egyet ha úgyis kell. -
ddsteel
senior tag
válasz
baro32
üzenetére
Nem-nem. Írtam a #25084 hozzászólásban, hogy indítózásnál tök normális, hogy 11,9V-ra esik be. Önindítós autónál is így van, itt meg csomó dolog éledezik stb. Olvasd el megint azt a hsz-emet. Pár nap, óra pihentetés után mérj zárt autónál, közvetlenül az akksinál. Egy hibrid simán indít egyébként még 12,2V-ta is, csak az akkunak már nem jó 12,4V alatt (TARTÓSAN, tehát nem arról van szó, hogy indítás után pár mp-ig), mert akkor beindul a szulfátosodás. Ez a 11,9V indításkor kb semmit nem mond az akku állapotáról. Ha nem indítasz, csak "gyújtásra" teszed az autót, azzal is terheled a kis akksit. Ez a mért érték nem mérvadó (szerintem).
-
baro32
aktív tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Igazad van

Most megcsináltam a munkahelyemről indulva haza 2x start gomb semmi pedál 11.9
most akkor ez már nem jó úgy tudom de nem érzek ebből semmit még egyenlőre.
Rövid távokat járok 3.1km-oda 10-12 óra múlva mag haza 3.1kmt és havonta meg egy 20km és természetesen vissza is 20km-t Március óta így használom. -
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez nem hülyeség. Ez ficsőr.
Visszakeresel erre panaszkodtunk már páran, pl itt az enyém. -
válasz
ddsteel
üzenetére
Valami elképesztő, hogy milyen hülyeségeket tesznek bele ezekbe az új Toyotákba
Beülök, bekapcsolom a biztonsági övet, erre a helyére tolja az ülést az automatika. Betaposom tövig a féket, power gombbal üzembe helyezem az autót. Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót és a felhasználási feltételeket. Ezután vezetői profil választok. D-be teszem a váltót és már indulok is. Lassan megyek, mert a menüből minden alkalommal ki kell keresni az RSA kikapcsolását, hogy ne fojtsa bele a szót a csipogás a navigációs program mondanivalójába
Előző autómnál ez úgy nézett ki, hogy beültem, biztonsági öv bekapcs, kuplung tövig, indítózás, váltó egyesbe és már a falut is messze elhagytam, míg a Toyotával a ház előtt araszolva eljutok az RSA kikapcsolásáig
-
ddsteel
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az mindenkinek úgy van, hogy az autó beindítása után minden egyes alkalommal feldobja és el kell fogadni az adatvédelmi tájékoztatót és a felhasználói feltételeket?
Igen, legalábbis nálam a 2021-es Corollában. Gyanítom, a későbbi gyártásoknál ezek az idegesítő funkciók csak szaporodnak (állandóan bekapcsolódó de labilisan működő sebességtúllépés-figyelmeztetők és társaik).
-
válasz
polonic
üzenetére
Köszi, ha végképpen nincs más megoldás, akkor ez lesz.
Az mindenkinek úgy van, hogy az autó beindítása után minden egyes alkalommal feldobja és el kell fogadni az adatvédelmi tájékoztatót és a felhasználói feltételeket?
Ha nem foglalkozom vele, akkor valamelyik egy idő után eltűnik, de a másik folyamatosan kintmarad a középkijelzőn, ha nem OK-zom le
Ez bug, vagy feature
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Töröljél mindent és csináld meg újból a regisztrációt a mytoyota app-ban.
-
válasz
polonic
üzenetére
Igen, van társítva felhasználói profil, ott is van, de hiába állítom be alapértelmezett vezetői profilnak, akkor is mindig Vendég módban indul be az autó. Ha még álló helyzetben átváltom a saját profilomra, akkor minden OK, kiválsztja rendesen.
Ha viszont már elindultam az autóval, akkor az én fiókom szürkén jelenik meg, nem lehet rá átváltani. Ha ilyen, akkor az android autóra se tudok váltani a kijelzőn....
Ez a felhasználói profil a kulcshoz, vagy a telefonhoz van rendelve?
Amikor átadták az autót, akkor varázsolt a fickó negyed órát a fedélzeti számítógéppel és a telefonommal, nyilván a felét se értettem, hogy mit csinált
-
ddsteel
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Ezt Aurisnál kipróbáltam, ott ugye csak egy kis kar van, ami mindig középre áll. Corollában még nem mertem (tudom, hogy nem lehet baj és az is csak egy mikrokapcsolót működtet, de mégis, az valahogy egy másik állásba kattanó kar.)
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Van társítva a felhasználói profilhoz készülék és kulcs?
Nekem automatikusan betölti így a saját profilt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen széket vegyek?
- Autós topik
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- ASUS routerek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Napelem
- További aktív témák...
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez egy 2. gen C-HR az autó, a 6 hangszórós verzió. A hang eléggé tompa, fedett, a mély is kevés, úgyhogy hangszórócserét tervezek, bár ahogy füleltem az autóban a zenét, a tompa hang egyik oka az, hogy az autótípusok túlnyomó többségével szemben ebben a magassugárzó nem az A oszlopon van, hanem a műszerfal két szélén, felfelé irányítva
)
2-3 perc nekem elég HI-on.

)

Vicc akkor lenne, ha "Józsi" lenne a menüpont neve

)
Lehet 1x elég lett volna megnyomnod és látod a valósat