Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stuka20
senior tag
Új rav4-et lehet már rendelni, executive felszereltséggel 22.5M (500E kedvezmény benne van). Első gyártás hónap december, érkezés március - április.
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A fogyasztással kapcsolatban.
Lemértem az első fogyasztást az új 1.8 Corolla Cross-al.
Napi 2x30 km megyek a munkahelyemre és haza, de nem gyorsforgalmi utakon, hanem a "kertek alatt".
A komputer 4.3 L/100 km-re állt be mióta megvettem, tankolástól tankolásig 4.35 L fogyasztás jött ki, tehát elég pontos az átlagfogyasztás mérő. -
stuka20
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem mindig a jobb oldalira van, azaz igazából automatán.
-
galervin93
addikt
válasz
stuka20
üzenetére
Pára ellen +1 apróság ha külső keringetésre kapcsol az ember, így nem a benti meleg, párás levegőt forgatja a rendszer.
Dugóban kellemetlen lehet, ha nincs valami faca aktív szenes vagy hasonló szűrő, pláne ha valami 20+ éves dízel kohószökevény pöfékel az ember előtt.
-
honeker
őstag
Kilincs védöt milyet érdemes venni
-
baro32
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek a jótanácsokat és praktikákat
-
st6969
őstag
Sziasztok! MyToyota app nektek is hibát jelez? 1-2 hete szarakodik, múlt hét óta írja is, hogy túlterheltek a szerverek

Mondjuk a hibaüzenet ellenére elindítja a fűtést
1.8 Corolla TS 2023 -
stuka20
senior tag
válasz
baro32
üzenetére
Engem a pára kínoz, ráadásul most belül eléggé vizes pára, le se fújja. Autós törölközővel törlöm le...
Fagyra ajánlom az ADBL Frost Eater-t, lefújod és 1-2 perc után le is olvadt az egész. Nem is kell sokat fújni, mert lefolyik, s közben olvasztja.Én 4km-t megyek oda-vissza munkahelyre, tehát 1 nap összesen 8-9 kb. Most ebben a hidegben ilyen 7-9.1 liter a yaris. Tele akkuval is csak pár métert megy villannyal. De ez tavaly is hasonló volt.
Én beindítom és egyből kapcsolom a gombot, ami a szélvédőre fújja, majd adbl + autós törölköző kívül belül. Hagy némi elmosódást, de visszatörléssel meg lehet oldani, bár idegesítő. Hőfok 22-23. Ülésfűtés egyből az brutál forró, 1 állásos. Kormányfűtés kéne még, fázós a kezem nagyon.
Toyotánál csak a camry és a rav4 kapott elől fűtőszálakat? Mert akkor nem toyota lesz a kövi autóm..csillaggarázs egy átok ezen a télen.
De egy állófűtés is jó lenne, amit appról lehet indítani, ha van ilyen. -
válasz
baro32
üzenetére
Igazából a mindennapokban kell vigyázni, hogy ne ragadjon be az utastérbe egy rakás pára, mert megszívod. Ha így jársz, akkor valós hogy akár 10 percet is járathatod állóban, mire indulni lehet. Szóval ha figyelsz, és nem hagyod a belteret totál párásodni (ez ugye akkor derül ki amikor beüt a fagy, nem akkor amikor mész vele 2_x fokos beltérben).
Kívülről lekaparod a jeget kézzel, belülről meg legfeljebb egy kendővel rásegítesz, ekkor meg lehet úszni ~5 perccel is.
Én azt szoktam, hogy megérkezés előtt, vagy néha menet közben összes ablak le, és jól kiszellőztetem a belteret a kinti hideg száraz levegővel.
És amúgy ja, elég a dedikált szélvédő gombot benyomni, csinálja magától.
De hogy a lefagyott kézifékkel mi a rákot csinálok, az már nehezebb ügy... Most lementem egy másik utcába parkolni, ami nem piszok meredek lejtő... -
No.01
addikt
válasz
baro32
üzenetére
Na akkor majd valaki ujfent kijavit, de en ugy tudom, h az autok klimaja meg nem fut. Legalabbis 150e EUR-n innen szinte kizartnak tartrom.
Epenseggel bekapcsolhatod ha akarod, de a kompresszor nem fog elindulni. Ezt nekem mondtak a szervizbe mert a Corollanal volt egy kis problemam.Donki Hote:
Egyszeru: benyomod az AUTO-t es beallitod a hofokot, minden mast (a levego iranya es a venti sebessege, sot meg a kulso belso keringetest is kapcsolja) maga intez.
Az AC gomb semmit nem tesz hozza amig nem kell huteni.
Nekem tobb kollegam is AC-vel nyomja fixen 23-fokon gyakorlatilag non-stop telen nyaron.
En csak minimalisan futok rovid tavon, inkabb hasznalom az ulesfutest... Ha viszont megyek ~fel orat akkor mehet ahogy kell.Csak, h a fogyasztas temakorbe is belevauzzak
Az, h mit ir ki az nem teljesen esik egybe a valosaggal. A tapasztalatom az (Corolla + Rav4) h minel rovidebb a tav annal inkabb nincs szinkronban a kalkulat es a valos fogyi.
Viszont telen, ~3km-es szakaszon csodat ne varj meg egy Toyotatol se
-
válasz
baro32
üzenetére
Fogyasztás normális, nekem első 3 kilométer a mexikói úti metróig nyáron 6 télen meg 14 lityi, ha durván le vagyok jegesedve lehet 19-20 is ez ilyen buli (rav4 2.5-es "sima" hybrid).
Mondjuk nálam a fűtés meglepően jó, pedig féltem hogy nem lesz az, gyorsabban fűt mint az előző 1.4t scross, pedig az hidegben sokkal durvább zabagép volt (= volt bőven plusz energiapazarlás fűtésre). -
Nálam úgy van, hogy van a klíma vezérlőn ugye a hőfok beállítás, van egy Auto gomb, meg van egy A/C gomb.
Melyik mit állít? A hőfok beállító gomb nem működik, ha az Auto nincs bekapcsolva?
Az A/C gomb mellett kell még az Auto is, ha hűteni akarok?
Ha fűteni akarok, akkor az A/C-t ki kell kapcsolni?
Vagy hogyan működik ez az egész
-
-
No.01
addikt
Csak jon majd valami okosabb, de en ugy tudom, h a klima eleve nem kapcsol be 5 vagy 3 fok alatt...
-
baro32
aktív tag
Én is hozzá szeretnék szólni ehhez a fűtés témához és egyben kérdésem is lenne.
Nálam is adott ez a 2napos első fagyos reggeli szenvedés gyengének találom ezt a fűtést a Corolla Cross-ban
nagyon lassan fűt szerintem.
Esetleg tanácsokat is elfogadnák hogy ki milyen sorrendben indítja mert ugye sokszor hallom hogy a klíma is fűt tehát a tények :
Elmegyek dolgozni éjszaka 12órát áll a kocsi a szabadban a parkolóban tisztára lefagyva alig van még csak pár mínusz beindítom a kocsit ablak fűtéseket kapcsolom a második nap már klímával támogatva közben kaparom az oldal ablakokat mivel nem szeretnék nagyon sokat állni míg kifűti a kocsit így is kell vagy 15-20perc mire el tudok indulni és az első ablak még mindig nem 100%-an van lefújva! mi lesz akkor ha komolyabbra fordul az időjárás? hozzátenném a hátsó ablak is lassan megy pl. a Dácia sanderóm nál ez volt az első ami szépen le is olvadt .
Lehet túlreagálom ? ez ilyen ? közben egy kis kerülőn is megyek a megszokott 3.1km helyett 3.9km-megyek és 10.6 meg kerek 11liter átlagfogyasztással
-
ddsteel
aktív tag
Ha óvatosan fékezel mindig, a hibrid alig használja az üzemi féket. Ilyenkor a féknél a kevés mozgás miatt a csúszkák, kisebb akármik berohadhatnak. Szét kell szedni és jól megkenni a szükséges helyeken és tisztességesen összerakni. Utána jó lesz valószínűleg. Szóval igen, szerviz. A fékkel, kormánnyal, kerekekkel nem szarakodunk, ha nem működnek jól, akkor szerviz. Manuális váltós autómnál parkolásnál sosem használtam a kézit, pont ezért (pedig lejtőn laktunk akkor még). Persze itt meg muszáj, hogy ne a reteszt terheld.
-
Hi! idén másodszor volt fagy (ez van, bármilyen meglepő). Első fagy alkalmával befagyott a fékem, ami mondjuk 2 perc után rendbe is jött. Leejtőn áll a kocsim, tehát kell a kézifék. Indítás így néz ki: D-be teszem, gázadás nélkül nem indul meg (leejtőn) csak gázadásra. Mai nap sajnos szarabb volt a helyzet, 10 km után sem olvad ki a kurva fék, már sípoló hangot is hallatott. 25 perc után olvadt ki (ebből 5+ perc jégkaparás). Ez már nem fasza így, előző 10 évben nem csinált ilyen, most meg kettőből kétszer.
Megoldás? Szervíz? -
Most van a kicsi kocsi olajcserén a hybrid cars (újpestnél). Kis szerviz olaj meg mindenféle szűrő munkadíjjal 42k. Ez milyen árnak számít?
-
Tragger
tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Én sem gondolom, hogy dugulás lenne.
-
-
Tragger
tag
Corolla TS-nél aki használja az app-ból az állófűtés opciót, nektek is nagyon párásodnak belülről a szélső ablakok, azokból is főleg a hátsók? Nekem konkrétan csorogni tud a víz lefelé.
-
No.01
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Ahogy Donki Hote is irta, jobban is nez ki mint a a konfiguratorban... bar az a kep kisse olyan, mintha a felni mas lenne.
A szelep kerdest vegul mikent oldottad meg?Az a gumi az azert nem hagyomanyos. Szerintem is inkabb terep vagy jobban mondva amerikaiul amolyan All-Terrain. Nekem ilyen aszfaltra biztosan nem kellene, h bugjon, mint a csiga.
-
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Megerősítem.
#26150 pècsimunkás
Köszi.
#26152 OCTAMD
Mivel fehér az autó nem akartam fekete felnit.
Elég masszív, ez terepgumi? -
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Bocsi, de a fórumtársunkè jól nèz ki, ez kicsit búcsús
. -
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Annyit tudtam, hogy nem a feketét akarom.
A kétszínűt jó lett volna élőben látni előtte.Közös udvar mindegyik lakáshoz van hátul garázs.
Csak az ő garázsa tele van lomival és nem tud beállni, az autójával az utcán parkol az utánfutóval meg itt hátul a közös részen. -
-
-szabi-
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
#26129 No.01
Már sötétedett de még látszik a lényeg.

Világosabb ezüstszín a gyárihoz képest és vékonyabbak a küllők.
Balra látszik a jó szomszéd utánfutója amivel tavasszal belém tolatott ezen a kis udvaron és amit most odébb húztam annyival, hogy be tudjak állni a garázsomba a nyest miatt.
Eddig a bokrokig be volt neki tolva és nem értette miért nem tudok beállni.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Ez durva. Nekem sose volt új autóm, először 6 évessel kezdtem, aztán 4, 3.... Szerintem nem is lesz már új, ilyen árak mellett. Még ha meg is tudnám venni, egyszerűen sokallom az árukat már. Jó nekem a 2-3 éves is bőven. Szinte csak hétvégén és jó időben használom (Évente jópárszor Budapest-Siófok-Zala megye és 1x egy 3-4E km-es nagy nyaralás). Budapesten csak gyalog vagy bringa, utálom már a dugót

-
ncc1701
veterán
Pontosan, 9.9M volt a hírdetett ár, annyiért is lett elhozva. Nyilván ezt már így kalkulálják. Nem is nagyon eröltettem, mert látszott, h nem akarják lejjebb vinni, plusz csak olyan yarisok álltak ott, amik max 1-2 hete kerültek oda, szóval ha mi nem visszük el, akkor viszi más hamarost. Gyereknek meg pont tetszett a szín, meg eleve a legjobban felszereltet akarta. Azt még megkérdeztem, h ha 1 évvel idősebbet várunk, az mennyi lenne, azt mondták, h max fél millával olcsóbb, úgyhogy elhoztuk a ~8 hónapos flottást.
-
BaLee
addikt
válasz
mouzrr
üzenetére
Tavaly C-HR-nél 1%-ot tudtunk alkudni a kedvezményes listaárhoz képest (amúgy is volt valami Toyota napok akció amiben már kb. 1 százalékot amúgy is engedtek).
Illetve pár hónapja márkakereskedőnél vett használt autóból (nem Toyota) pedig max 2%-ot engedtek, pedig volt pár szemmel látható hiba, de nem zavarta őket.
Itt nagyobb kedvezményed csak akkor lesz ha központilag akcióznaak 1 modellt Pl. 24-es C-HR plugin hybrid. Olyan drágán gondolom nem vette kutya sem így kiszórják a készletet jó áron.
-
ncc1701
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az komoly! Akkor az kicsit nagyobb belülről, de sejteni is lehet, insigniánál sok hely veszik el a bumszli hátsó ajtónál, meg a hosszú mociháztető alatt, de így sem panaszkodom.
Átlóban nekem is bemegy valami 240cm asszem. -
-
No.01
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
En kis naiv meg azt hittem a link mogott egy kep lesz, h mikent is all az autonak az uj kerekszett...
A kerekeket illetoen pedig ahogy irtak is a mereten am sok mulik.mouzrr:
Ne szamolj semmi extrara akkor nem fogsz csalodni. Van mar egy ideje egy fix kedvezmeny a listaarbol. Ehhe max szonyeget tudsz alkudni, uzembehelyezest erossen ketlem.
**hacsak nem hitelre veszed mert akkor esetleg van ra esely. Szerintem. -
ncc1701
veterán
válasz
dragon1993
üzenetére
Az fasza lehet ott rájönni. Nálam insignia kombiban két matrac úgy fér el, h előre döntöm a hátsó üléseket, és betolom hátulról, és lecsukom a puttonyt. Valamire csak jó egy 5 méteres kombi.

Ettől független tényleg nagyobb, szélesebb kerekek vannak egy mai autón. Anya 307-esébe a saját kerekei elfértek, de az még csak valami 195/65r15 volt. Ma már egy yaris crosson 215/50r18 van. -
mouzrr
őstag
Executive felszereltségű Yarisnál szerintetek mi a reális kedvezmény így év végéhez közeledve? Alkuhoz tudnátok tanácsot adni, pl. ha az árból nem engednek, esetleg mást lehet még hozzátenni? Pl. szőnyegszett, regadót/üzembehelyezést fizessék stb.
-
-szabi-
addikt
Ma felkerült az RC34, rá a tavalyi Vredestein téligumi.
Nyári gumit be akartam dobni a csomagtérbe de így, hogy benne a felni azért combos volt megemelni.
Leonomba a négy kerék elfért egymás mellett a csomagtartóba, pedig kicsi csomagtere volt.
Ahhoz képest itt meg hiába a sokkal nagyobb csomagtér le kell döntenem a hátsó ülést, hogy beférjenek. -
rob210
nagyúr
Srácok szakmai kérdésem lenne.
2017 verso 1.8 vvtiMilyen fagyálló van benne gyárilag?
Az megvan, hogy oat-9os de melyik?
Tudja valaki?
Mert találtam ezt is azt is, ami nem bizalomgerjesztő
-
Janaboy
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én se értem, nekem is van cápauszony is.
-
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ő volt az aki az antennát ablakfűtésnek gondolta

Camry
-
Janaboy
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én néztem be, bocsi

-
-
Janaboy
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem tudom hogy jött hozzám a belső tér világítás

De amúgy bálterem nincs benne, de nem panaszkodok
-
stuka20
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
-
honeker
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Rav4 2020….
-
-
CivicEsi
senior tag
válasz
stuka20
üzenetére
Én még csak Április óta bitorlom a Corollámat, de az indítási szekvencia nálam a következő: Beszáll, beindít, klíma kapcsol auto üzemmódba, ha kell ablakot törölni, havat takarítani akkor az, ha nem akkor beköt, űlésfűtés kapcsol, carplay csatlakoztat, és Waze indít, majd indulás. Nyáron nyílván a hótakarítás, űlésfűtés elmarad, de a többi nagyjából hasonló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EAFC 26
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nagyon lassan fűt szerintem.

...