Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én is Újpalotán lakok. A 69-es vilivel mire kiért az asszisztant, addigra én is hazaértem, már ott várt a csávó. Legalább megtudtam hol kell "elől" a motorháztető alatt bebikázni az autót.
-
-
OCTAMD
őstag
45Ah 2012 október előtt,még az ára is húzósabb
Ár szerint is 35öst tesznek be neki
-
ddsteel
aktív tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Én 4 évesen vettem a szóbanforgó autót, holland import volt, nem gondolom, hogy nem a gyári akku volt benne, de persze lehet, hogy valaki orvul kicserélte benne az akksit egy nagyobbra
. Mivel most halt meg benne, az autó 10 éves korában, ezért sem gondolnám, hogy valaki egy használt akkut rakott volna bele. De én elfogadom, hogy 35-ösnek kellett volna benne lennie, és mondom, hogy nyilván elég bele a 35ös is - csak kisebb tartaléka lesz. -
ddsteel
aktív tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Azt elhiszem, hogy azt hozza rá, de abban az autóban 45Ah-s van. Szóval akár fals az infó, akár nem, abban az van. Szerintem jól emlékszem, ugyanis az az én autóm volt
Egyébként én ezt még anno az Auris/Prius fórumokon olvastam. Akinek keylesses volt az autó, abban nagyobb akksi volt. Lehet, hogy ez változott azóta és nyilván elvan a kisebb akksival is. Én mindig a lehető legnagyobbat szoktam tenni az autóimba (nyilván 50Ah-s helyett azért nem 90eset teszek), pont azért, mert nem használom mindennap és jobban bírja, ha nagyobb (és persze ha néha tele tud töltődni). -
OCTAMD
őstag
Egyébként miért nem használjátok a partsouq.com kódolós oldalt?
Iszonyat jó,beírod az alvázszámot,azt kikeresed az elektromos részben az akkut ,ott lesz milyen van benne eredetileg és már utána látod keresővel hogyan is néz ki,mit lehet beletenni,de bármi más alkatrészt is ezen kódol ki a toyota alkatrészes is -
válasz
OCTAMD
üzenetére
A kulcsnélküli indításhoz a Toyota szerviz szerint is a 45ah-s kell.
Úgy ahogy az üvegtetős verzióhoz se jó a kisebb féktárcsa/kerék.
Nah de mindegy is. Az asszisztens jól működik ahogy regisztráltam 45 percen belül jönnek is, hívott is a srác egyből, mondtam, hogy fél óra kell, hogy odaérjek. Aztán irány a Schiller es 4+ szervizben 104k-ért beépítik a gyári aksit ma. Nekem ez így jó.
-
Nah sehol nincs készleten ilyen akkumlátor, a a hybridcars se tud beszerezni. Toyotánál 14-be nincs készleten, 4. kerben nem veszi fel az alkatrészes, a 3 kerben van, ha jövőhéten kedden ők szerelik be akkor a listaárból tudnak adni 20% kedvezményt(4+ szervizre), ha én elmegyek érte és megveszem, akkor 10% egyedi kedvezmény van. A listaár: 124.114 Ft.
Izgi a szitu eddig.
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Csak jobbos van a lestibe. (vagy lehet ez a politikai hovatartozása volt? )
Beszélek a hybrid cars-al ők beszerzik és beszerelik, a toyota assisztast meg elindítja a kocsit.
A másfél hónap gari miatt még kell hozzá külső aksi is, hogy ne legyen hibakód az autóba, ugye? -
Imy
veterán
2023-as a Corollám, 2024-ben vettem újan.
A MyToyotás távoli vezérlés ezeken meddig működik díjtalanul, és mennyi a meghosszabbítás költsége? (néha jó, hogy megnézzem bezártem-e, ha csak a telefon van nálam ki tudom nyitni, tudom kapcsolni a fűtést vagy hűtést ez akkor fontos ha gyerekekkel vagyok) -
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Konkrét link? AGM-es?
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Az a baj, hogy a kocsi otthon van a 15-be én meg a munkahelyemen a 14-be szóval méregetés nem nagyon lesz. Vannak cégek akik kijönnek és a helyszínen cserélik is az aksit, de csak fos márkákat tartanak és nem is agm-es és gondolom nem hoznak hozzá külső aksit se, hogy a maradék másfél hónapra megmaradjon a hybrid garancia. Tényleg ahhoz van valami asszisztenst is nem? Ők nem jönnek ki aksit cserélni?
-
pècsimunkás
addikt
válasz
INGJOKE
üzenetére
Nemrèg voltam èn is így, talán olvastad amit írtam.
De mindegy igazából.
Szerintem azt az akkumulátort vedd, aminek a leghosszabb a garanciája.
A mostani akukat szidják rendesen, hogy alig bírnak 2-3 èvet.
Èn èppen ezèrt az ATU saját márkás akkumulátorát vettem 5 èv garanciával, mint Vartát 3 èv garanciával. -
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Na.... A pont 10 évet hozta! Szép teljesítmény. Én YUASA-t tennék bele, olyat, ami most is van benne. AGM-est kéne, mert utastérben van, ne fröccsenjen baleset esetén, töltés közben ne párologjon. Arra figyelj, hogy ha berakod az újat, a kis könyököt és a gőzelvezető csövet kösd be rá, ahogy most is van, az esetleges savgőz elvezetődjön. Ha nem YUASA mellett döntesz, esetleg faragni kell a kis pöckön, hogy beférjen, ha nem egyezik meg a luk mérete a YUASA-n lévő lukéval. Szerk: arra figyel, 2 fajta gyári YUASA van, amennyire tudom, 35 és 45 Ah-s, Neked a nagyobb kell, mert keyless-es az autó.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én ilyesmit tettem be, 20p volt berakni, kipattint, az új egységet az eredeti kábel és eső(fény?) érzékelő közé kell rakni, visszapattintani és kész. Full gyéri kinézet, semmi plusz kábelt nem kell elvezetni sehova [link]
-
Nah engem is utolért a kis aksi csere. Reggel kiírta, hogy alacsony a feszültség és össze vissza villogott, majd utána se kép se hang, bezárni se tudtam. Kellene gyorsan (ma) szereznem egy jó akut bele. Ki kit ajánl? (Auris 2015 FL)
-
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Próbáld meg, én most raktam át a RAV4ből a Lexusba, tényleg 5 perc pedig ki és be is kellett szerelnem

-
Köszönöm szépen a választ mindenkinek

Márkaszerviz eszembe sem jutott, megkérdem majd, hogy vállalnak-e ilyet és főleg mennyiért
Egy próbát megér... -
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha csak az elsőt teszed fel kb. 5 perc, egy ilyennel és az eredeti kábellel.
-
Mizsala
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én 2018-as rav4-be raktam ugyanezt a kamerát. A kábel simán berakható a szélvédőnél a tetőkárpit alá, oldalt pedig a légzsáknál a kárpit mellett ug,anúgy láthatatlanul. A rav-ba van a sofőr felől egy biztosíték tábla a bal lábnál, én abba kötöttem be állandó pluszra a parkoló őr funkció miatt a hardwire kit-el. Igazából állandó pluszt volt nehéz találni, mert szinte minden kapcsolt volt, vagy kb 5 perc múlva kapcsolt le az autó leállítása után. Több mint 1 éve teszi a dolgát szépen.
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Előző renault-ba én szereltem be. De ott csak a vezetéket tudtam eltüntetni úgy ahogy.
Itt most a márkaszervíz csinálta meg egy óra alatt. Nagyon szépen elvezették az összes kábelt, hátulra vezető kamerának a kábelét is, a csatlakozót is valahova bekötötték, nem is látszik semmi. A kamera az autó bekapcsolásával együtt indul. -
Vettem egy menetrögzítő kamerát (70mai A810S). Épített már be valaki magának menetrögzítő kamerát?
Nem akarok parkolóautó védelmi üzemmódot, szóval gyújtásra felkapcsolódó tápfeszre akarom kötni. A kamerához adott kábel sajnos nem lesz jó, mert a gyári kábel USB TYPE-A csatlakozós, TYPE-A USB aljzat meg nincs is a kocsiban, szóval TYPE-C -> TYPE-C kábelt is kell még szerezni
Van itthon jópár ilyen kábelem, de mind nagyobb teljesítményű töltéshez való, sprőd kábel, amit nem lenne egyszerű végigvezetni a szélvédő mellett.
Fent a visszapillantó tükörnél van pár elektromos szerkezet, vett le már innen valaki gyújtásra felkapcsolódó 12 V-ot? Egy C-HR Gen2 a kocsi, ha találnék itt megfelelő tápfeszt, akkor innen táplálnám a kamerát
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani üléshuzatot Corolla Crossra?
-
blueye
veterán
válasz
blueye
üzenetére
Jobb hogy nem maradtam, valószínűleg érezni fogom a gyengítést ha kipróbálom.
Ugyanis megvolt az első hosszabb utam az NX-szel, autópálya (M7), 2x1 sáv, falu, minden. Ebben a nyálkás időben ahogy leteszi az útra az erőt az fantasztikus. Persze ennyiért el is várja az ember.
Érdekes hogy az M7en talán egy kicsit kevésbé tisztelik, simán kijöttek elém 100-zal ami a RAV4-nél nem nagyon fordult elő, de pont innen nagyon jól gyorsul el, érezhetően jobban mint a korábbi (még erősebb RAV4). -
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"Aztán végül nem adta el a rokon az autót, a kertek alatt vezetgeti jogosítvány nélkül is."
Na ez a baj. Sajnos sok távoli "ismerősöm ismerőse" is ezt csinálja, nyilván így nincs KGFB és minden balesetért ő a felelős - egyszerűen nem értem ezeket az embereket, gondolom okkal vették el neki is a jogsiját. -
Sajnálattal hallom, hogy ennyi gond van egy pár éves Golffal
Nálam szűk 1000 km-t volt a rokon 2024-es 1.5 TSI e-TEC Octaviája, abszolút semmi gond sem volt vele ezalatt a 4 hét alatt.
Teljesen bele voltam szeretve az autóba, kényelmes volt, óriási a csomagtere, mert mint a 'állat, remekül ki lehetett belőle látni minden irányban, a fogyasztása se volt gáz. A rokon szinte biztosra ígérte, hogy eladja (betegség miatt elvették a jogsiját), már a téligumijai is nálam voltak, annyira biztosnak tűnt az üzlet, hogy már majdnem megvettem a felniket, hogy ne kelljen a gumit cserélgetni a felniken.
Imádtam a kormány mögött lévő váltófüleket, ha onnan vezéreltem a DSG-t, akkor tényleg olyan élmény volt zezeni, mint egy Audit
(Fiamnak A5-ös Audija van
)A fedélzeti szoftverrel kapcsolatban egy apró gondom volt csak, hogy a zene hangerejét a középkijelző alatti csúszkával lehetett állítani (amit persze nem volt kötelező használni, hiszen a kormányon is volt rá gomb).
Aztán végül nem adta el a rokon az autót, a kertek alatt vezetgeti jogosítvány nélkül is. Nem kalácsra (meg mazsolára se) kell neki a pénzt, szóval megértem, hogy megtartotta, mert tök jó az autó
-
ParmaBoy
aktív tag
Csak a margóra: a dq200 kezdetben valóban botrányos volt, de sokat javult az évek során, majd 2023-ban új mechatronikát is kapott, innentől vehető, alapvetően megbízható lett.
Nyilván a közelébe se fog soha érni a toyota féle e-cvt megbízhatóságának, már csak a forgó-kopó alkatrészek száma miatt sem.
-
No.01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
En nem ezeket latom, hallom, olvasom. Foleg miota az uj Golf es Octavia van napirenden.
A szaraz kuplingos 7 sebesseges DSG-nek pedig messzefoldon nagyon gyatra hire van.
Persze hacsak rovid tavra tervezel akkor no para, de a szakszerviz szerint meg az ajanlott szukebb csereperiodus mellett is kepesek meghallni boven 100e km alatt.A sogorom Goldjarol csak annyit, h mi a Corollaval az elmult lassan 5 ev latt nem voltunk annyit szervizbe, mint o.
Csak par random pelda: tolatokamera kepe nem jelenik meg vagy epenseggel nem tunik el.
Futest nem lehet allitani, volt, h magatol maximum fordulattal kezdett inditas utan es semmit sem tudott allitani. Csak a teljes leallitas segitett.
Az (menetkozben) ujraindulo menu pedig csak most kezd javulni a nemtudom hanyadik frissites utan.De emlithetnek par egyeb random hibauzit is ami azert kellemetlen meg akkor is ha azok elmulnak. Volt par pedig a km meg csak epp, h 40e folott jar.
-
Mi a gondja az adott Volkswagennek?
A Toyota előtt 10 évig volt Skoda Octaviám, ha az egyik közeli rokonom eladja nekem a 2024-es e-TEC Octaviáját, akkor sosem vettem volna Toyotát
De végül sajnos nem adta el, pedig majdnem egy hónapig nálam volt az autó, alaposan ki tudtam próbálni és semmi olyat sem vettem észre benne, ami miatt aggódni kellett volna.Azok mondanak rosszat a VW konszern autóira, akik nem ismerik, meg főleg azok, akiknek a cég nem Arteont rakott a feneke alá, hanem csak Superbet

Ez olyan, mint a VW konszern TSI motorja. A mai TSI motor köszönő viszonyban sincs a 12 évvel ezelőtt lecserélt TSI verzióval, ennek ellenére a mai napig kórusban zúgják a kibicek, hogy a TSI egy fosch

Hasonló a DSG váltó híre is, pedig a mai 7 fokozatú szárazkuplungos DSG váltó már a legjobb az összes gyártó duplakuplungos váltója között.
A VW dízelek reputációját meg tönkretette a BlueTec motor körüli botrány, ami valóban nagy blama volt, de akkoriban elég sok gyártó szaladt bele ebbe a csalásba, csak éppen ők kevesebb eladott autóval voltak érintettek a botrányban, nem volt érdemes nekikmenni kártérítés kizsarolása céljából, így a VW lényegében egyedül vitte el a balhét.
Szóval manapság nagy keletje van a VW konszern autók fújolásának, ennek egyes egyedi esetekben természetesen lehet alapja, de azt jó tudni, hogy valaki más már kifogott egy hibás autót, mert akkor mellette 100 ezer ember nyugodtan vehet olyat, mert a hibaszázalékot már elvitte más

-
No.01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Rosszat nem szoktam kívánni, de csak hogy belekostolj kívánom, hogy élj együtt egy hónapig a sógorom VW-vel.
Tényleg érdekelne, hogy azután mit mondanál.
**még akkor is, ha a linkelt fix egy vicc... -
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Na akkor már volt értelme fórumozni

@szente: Én úgy tudom, szerviztörténetet csak tulajdonosi kérésre adnak ki, tehát csak a tulaj kérheti le. Ráadásul pl az anno Hollandiából behozott Aurisomnak semmilyen szerviztörténete nem volt (digitálisan), mert a hollandok szartak rá és nem vezették. Ennek ellenére papíron szépen vezették és minden szervizt megkapott. A mostani olasz Corollámat meg még nem tudom, mert nem voltam még a vétel (január) óta szervizben. Majd januárban kiderül, mit adnak ki nekem, mint tulajnak. Gyanítom, tök üres lesz az a történet is. -
válasz
ddsteel
üzenetére
Na, gondoltam magamban, mekkora hülyeség már ez, a Toyota szoftvere nem Win95, hogy kilépünk, belépünk, beállítunk valamit, visszaállítjuk, újraindítjuk a gépet és jó lesz

Dehát jobb ötletem nem volt, mondom kipróbálom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És bakker, működött a módszer

Komolyan mondom, hogy nem fizetést adnék a Toyota programozóinak, hanem 10 évre Szibériába száműzném őket követ törni

-
szente
addikt
Sziasztok!
Külföldről behozott T27 Avensist tervezek venni, valahogy le lehet kérni a szerviztörténetét? Arról is ellentmondásos infókat olvastam, hogy ha besétálok egy márkaszervizbe, akkor kiadják. Esetleg valamilyen fizetős szolgáltatás fomrájában?
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Bár nekem 2021-es Corolla van, az ennek megfelelő FB csoportban ezt írják a mile/km problémára. Lehet, hogy Nálad is működne?
-
Mivel jól működik a waze az AA-val az autóban, eddig rá sem néztem a gyári navigációra.
Ma elkezdtem nyomogatni, de már ott félrement a dolog, hogy képtelen voltam mérföld és yard mértékegységekről km és méter mértékegységekre váltani
A nyelv magyarra állítását még tudnám nélkülözni (merthogy ezt sem találtam, pedig idegesít, hogy azt mondja, hogy in one mile, lane closed), de a mértékegységek átállítását azért igényelném
Hol lehet a beállítási lehetőségeket megtalálni
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Jó is is lenne, ha 3,6 euró egyenlő lenne az említett 3,60 HUF-al

-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
3 euró 60 😉
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ja, egy pici szelet

-
-szabi-
addikt
Szoftverfrissítés előtt 3 klikk kellett utána már egy elég volt.
Korábbi telefonom teljesen jól működött a bt hangszórómmal, fejhallgatómmal, fülhallgatómmal, házi mozival stb. Az autóval nem akart jól együttműködni.
Inkább azt mondanám autó és telefon szerencsés együttállása kell, nem hibáztatnám kizárólag a telefont. -
ddsteel
aktív tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Az. AI szerint 1946-ban, amikor bevezették a forintot, akkor 1USD 11,7 fillért ért. Ennél erősebb soha nem lehetett a forint

-
stuka20
senior tag
5 évvel ezelőtt ~14 millióért vették szüleim a rav4-et executive felszereltségben újonnan. Ma ez már 23M. Ha a sima hibrid, ennyi, akkor a plug in vajon mennyi lesz?
-
OCTAMD
őstag
Na srácok akinek kellett idén kerekeket szenzorokat cserélni,mindenki sikerrel járt?
Ezek az öntanulós Corolla Corolla Cross al sokaknak meggyűlt a bajuk,de pár embernek megoldottam magyar nyelvű programozó géppel faxán 5-6perc alatt megoldható
-
Stitch
őstag
Előbb-utóbb (inkább utóbb) lesz a háznál egy elektromos Toyota, most nagyon az Urban Cruisert szemeltem ki. Nekem fontos szempont lesz a távvezérelhető hűtés/fűtés (nincs garázs). Kiváncsiságból felcsaptam a bZ4X használatiját és ezt találtam:
A távvezérlésű légkondicionáló rendszer aktiválása...
A következő esetekben előfordulhat, hogy a rendszer nem lép működésbe:
- A hajtóakkumulátor töltési szintje alacsony
- Ha az EV rendszer hideg (például a gépjárművet hosszabb ideig alacsony hőmérsékleten hagyta)
??
Ha egész este -10 fokban állt kinn, akkor nem tudja felfűteni az utasteret?
-
No.01
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Most h irod elgondolkodtam, h a kek hatter problema az nalad is az volt, h inditas utan 3 opcio kozul kellett valasztanod? (Elutasit, akarmi es Elfoga)
Mert ez nalam meg mindig adott.
Ha igy van akkor valoban csak a telefon csere volt a megoldas? (bar nekem az most volt es valtozas nincs) -
-szabi-
addikt
Hi
Emlékeztek többször panaszkodtam, hogy a telefon és a multimédia mennyire nem akar együtt működni.
Lekopogom (kopp-kopp) kettő hete telefont cseréltem azóta Bluetooth kapcsolat állandóan összeáll kék hátteret nem láttam.
A profil is betöltődik és a zenelejátszás is folyamatos, noha utóbbit hosszabb úton még nem volt alkalmam tesztelni.
Szóval úgy tűnik előző telóm és az autó nem voltak jó páros.
Azért ne maradjak gond nélkül eddig 3x volt a profil szinkronizálása nem lehetséges hibaüzenetem, ez új ilyet eddig nem láttam. -
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Az lenne a racionális, még 18" könnyűfém keréktárcsákkal és pótkerékkel.
A gyorsulás 8,0 még jó is, félek hogy a 80-120 lesz gyenge, főleg lemerült aksival
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
lejár idővel?
Nem lehet benne gyárilag 45ös amikor az S34B20R t hozza hozzá

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)