- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
A legjobb méretkategória szerintem, főleg, ha 1440x900-as a kijelzője. Nekem - nem Toshibában - de volt ilyen kijelzővel gépem, teljesen jó.
Az a baj, hogy szerintem ez már 1366x768-as lesz, ahol a képernyő magassága kisebb, mint az 1280x800, igaz szélesebb.
Beszerzési forrásnak javaslom őket, jó akcióik szoktak lenni. -
-
ABE
őstag
Egyik oldalán a pöcköket be kell akasztani két kis "kampó" alá, a másik oldalát meg ezután csak le kell nyomni. De ha már kipattintottad a billentyűt, akkor látni fogod, hogy van rögzítve. Ha van gyakorlatod benne, akkor 5 másodperc, ha először csinálod, akkor talán 1 perc is elmegy vele (nálam legalábbis ez volt).
-
ABE
őstag
Alá kell nyúlni egy késsel vagy laposfejű csavarhúzóval az egyik oldalán, és kicsit meg kell nyomni felfelé, ezután kipattan az egyik oldala, és onnantól adja magát. Próbáld először a jobb oldalon, ha ott nem pattan ki könnyen, akkor a billentyű bal oldalán kell próbálkozni. Egyébként nehéz letörni, mert előbb pattan ki, mintsem megsérülne az anyag.
-
ABE
őstag
Szerintem a garanciális csere szinte kizárt, hiszen a jelenség nem befolyásolja a működést, és ugye "kopó" alkatrészről van szó. Ha jófejek, akkor átveszik tisztításra, de inkább azt javaslom, hogy egy keményszőrű (festő)ecsettel nyúlj a billentyűk alá, és próbáld kitisztítani. Ha ez sem segít, akkor pattintsd ki a billentyűt, és úgy tisztítsd meg, majd rakd vissza. Az is elképzelhető, hogy a gomb egyik rögzítőfüle kipattant, és azért csikorog.
-
ABE
őstag
Szerintem a gépedben szabványos meghajtó van. A belső méretek egyezni szoktak, igazából a fedőlap formájában van különbség bizonyos márkáknál. Ha kinéztél valamilyen meghajtót, akkor hasonlítsd össze, hogy a külseje ugyanaz-e, de szerintem egy típusfüggetlen meghajtó jó bele.
-
ABE
őstag
NHC Vista támogatása nem tökéletes, ha csak a proci sebességét akarod állítani, akkor inkább az energiagazdálkodási beállításoknál hozz létre (vagy változtass meg) különböző profilokat. Ott be lehet állítani a processzor kezelésnél (nemtom' mi a neve pontosan) százalékosan, hogy milyen sebességen menjen a proci. Ha pl. 0-ra teszed a min. és max. értéket, akkor az elérhető legalacsonyabb órajelen fog menni.
-
ABE
őstag
Igen, eddig jó.
Én Aero-t hagytam, mert nem éreztem vele teljesítményromlást, de ez ízlés kérdése. Amit még mindenképpen érdemes kilőni, az az ütemezett töredezettségmentesítés, mert elég "kellemesen" tudja tekerni a vinyót. Én még biztonsági központot, automatikus frissítést, Windows Defendert, meg egy-két apróságot lőttem ki talán, de ezek már nem foglalják le igazából a gépet. Amivel még lehet trükközni, az az energiagazdálkodási beállítás, mert szépen akár fix minimumra is lehet tenni a processzort, hogy ne melegedjen.
-
ABE
őstag
Szerintem ezek a hőfokok nem vészesek. Vista inkább igényli a 2 Gb ramot, mint az XP, és van pár szolgáltatás, ami automatikusan "eszi" az erőforrásokat. Érdemes kicsit foglalkozni a beállításokkal.
Egyébként előfordulhat, hogy a Vistás BIOS miatt más a ventilátor szabályozás, de lehet, hogy csak a magasabb hőfokok miatt megy többet a hűtés.
-
Nfol
csendes tag
Ha jól tudom, akkor az LCD-megjelenítőknél kétféle pixelhiba jelentkezhet.
Az egyik fajta az, amikor a pixel vagy mindig fehér, vagy mindig fekete, tehát a pixelt alkotó három subpixel mindegyike beragadt (fehér) vagy halott (fekete).
A másik pedig, amikor valamelyik subpixel vezérlése működik hibásan. Pl. beragad a piros, az adott képpont fekete háttéren pirosnak látszik (mert a kék és a zöld subpixel ilyenkor nem világít), más háttér előtt pedig bekapcsol a másik két subpixel is, de a világító piros miatt nem az a szín jelenik majd meg, aminek kellene. (Ha a piros nem a max intenzitású állapotában van megragadva, akkor pl. fehér helyett is egy sötétebb pontot fogsz látni.)
Bővebben ezekről a jelenségekről: Wikipédia szócikk (angolul).
Esetleg megpróbálkozhatsz azzal, hogy a neten megtalálható segédprogramokkal kimasszírozod a hibás pixeleket. Nem minden esetben segít, de egy próbát megér, lásd pl. a Kill dead pixel oldalát.
A te esetedben szerintem szintén subpixel hiba jelentkezett.
-
pszaby
csendes tag
Sziasztok L40 tulajok!
Nekem is ilyen van egy 17S személyében. A proci nekem kb 53 és 57 fok között van netezés közben, viszont játéknál se megy 62-64 fok fölé, az igaz hogy "csak" 1,6 Ghz-es ,de nem hiszem hogy ekkora különbség lenne a kettő között!
Amúgy nekem is hangosabban kattog ez a két billentyű,főleg a jobb oldali, olyan mintha egy üres lyukba ütögetném, meg ott egy picit mozog is az a műanyag! Na de én amondó vagyok ennyi baj legyen, ezenkívül frankó kis gépek!!!
-
Nfol
csendes tag
Ezzel az íróval kapcsolatban szinte csak a tiédhez hasonló, új firmware-t kutató fórumhozzászólásokat leltem a keresőkben. Valahol azt írták válaszként, hogy "ha a Toshibánál nincsen új firmware, akkor nincs mit tenni", márpedig náluk a jelek szerint nincsen.
Egyébként az én gépemben nem ilyen meghajtó lakik, hanem egy Matsushita (Panasonic?) drive.
-
-
Motion_Blur
félisten
L40 széria is olyan sikerszéria lett, mint az L30 volt tavaly. 2 év garancia + korrekt, gyors szervíz, mi kell még? Egyébként a Toshibának egy központi szervize van Mo.-on aki egyben a forgalmazó is. Legalábbis tavaly még így volt, de már akkor tervezték regionális szinten kiépíteni a szervizhálózatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, Kék + ASUS ROG hátizsák
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest