- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
Az az APU baromi gyenge, de nem kellene ilyen könnyen megadnia magát - nekem qz egy fokkal jobb (de lehet rosszabb?) E1-2100 van és hétköznapi használat során se akart lassulni, még a gyárilag beszerelt merevlemeznek csúfolt ipari hulladékkal se, csak ha nagyon játszani akartam.
-
Mister_X
nagyúr
Memória bővítve, SSD beszerelve, Windows felrakva, mintha kicserélték volna a gépet
-
Mister_X
nagyúr
válasz
szabonagyur #13506 üzenetére
Közeleg a fizetés (juhuj), nézelődök SSD téren és most esett le, hogy nem tudom, hogy milyen csatlakozó van a gépben. Ha csak SATA2, akkor lényegében megfojtja az SSD-t (persze radikálisan gyorsabb lesz a gyárihoz képest, csak nem hajtja ki), de reménykedem benne, hogy SATA3, ha már USB3.0 került a laposra.
Néztem a Toshiba C50D-A-149 specifikációs lapját, de ott se írták a SATA típusát
Memóriából meg 6GB mellett fogok dönteni, mert ez az ócskavas dinamikusan foglalja le a memóriát (leírás alapján, most olyan 600MB körül foglal) és még csak állítani se lehet a BIOS-ban.
Már csak azon imádkozok, hogy ne legyen fennakadás 2+4GB felállás esetén.
-
Mister_X
nagyúr
Kösz mindnekinek, akkor a memóriadolgot olcsón megúszom
És akkor a márka mindegy?
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok, most tervezem bővíteni a gépem (C50D-A-149) memóriáját. Gyárilag 2GB 1333-as van. A kiherélt E1-2100 APU csak single channelt képes kezelni, így pár kérdés felvetődött:
- teljesen mindegy, hogy milyen márkájú a plusz modul?
- méretben eltérhet-e? (tehát nem egy másik 2GB-osat, hanem 4-eset vagy 8-asat raknék)
- mennyire lesz érezhetően fürgébb a rendszer? Leginkább 4/6/10GB összmemória esetén. Jelenleg 1.5GB-tal gazdálkodik a rendszer, mert az IGP benyel fél gigát, így elég nehézkes a WoW betöltése / területek közötti váltása.Utóbbi leginkább azért kérdés, hogy megvegyem most a RAM-ot vagy várjak az SSD-ig (azt is tervezek), hogy még álleejtősebb legyen a gyorsulás (mert ha csak placebo a plusz RAM a gyári ipari hulladék merevemez mellett, akkor kivárok).
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Sirandrish #13463 üzenetére
Az én Toshibám még ennél is gyengébb, ez ilyen. Ezzel a hardverrel van egy HP lapos a családban. Ezek a gépek netezésen kívül másra nem igazán valók. A régi játékoknál kőkemény inkompatibilitási hiba lép fel, az ősrégi Transport Giant például szabályos 1 FPS-sel volt hajlandó haladni, ami vicc kategória. Ha a kívánt játéknak van GOG.com-os verziója, annak mennie kell. Le kell frissíteni minden drivert és minél kevesebb sz*rt futtatni a háttérben. Nálam például megfojtotta a rendszert a gyári McAffee (le is lett dózerolva nagy nehezen)... Keres, frissít, imádkozik.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Multibit #13447 üzenetére
De nem írja, hogy milyen foglalat, csak hogy van, itt méztem én is. De kanyarodjunk vissza a a garancia részre, ha valami gáz van, vissza kell rakni az eredeti dolgokat?
@konyi79: 240-es SSD? Nincs kedvem megduplázni a gép árát
Most csekkoltam, 26GB-ot használok most a gyárin, Windowsostul, tehát elég lesz egy 60-as is. A lényeg az, hogy valamivel gyorsabb legyen a gép.
Gyári programok közül akkor kb. minden megy a levesbe. A funkcióbillentyűknek sem értem minek külön szoftver, de akkor az megy vissza majd
Meg a tapipadé is.
Boost órajelek nemigen vannak, egyedül annyit állítottam be a Catalystba, hogy töltéskor ne vegye le semminek se az órajelét.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Mister_X #13445 üzenetére
Nem nagyon sikerült adatot túrnom, ebbe SO-DIMM szerű DDR3 kell? (C50D-A-149)
A vinyót hogy érdemes megoldani? A gyári menjen optibaybe és a helyére egy SSD? Igazándiból a sima HDD se létszükséglet, nyugodtabb is lennék, ha nem lenne benne mozgó alkatrész.
Windowst is szeretném majd újratelepíteni, a gyári Toshibás probgramok közül mi az, ami kell a zavartalan műkökéshez? (remélem semmi)
TOSHIBA Desktop Assist
TOSHIBA Display Utility
TOSHIBA Eco Utility™
TOSHIBA PC Health Monitor
TOSHIBA System Settings
TOSHIBA funkcióbillentyű-kezelő
TOSHIBA médialejátszó (sMedio TrueLink+)
Innen talán az Eco-t látnám hasznosnak az energiatakarékosság miatt, de lehet humbug.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Mister_X
nagyúr
Ha cserélek merevlemezt és RAM-ot bővítek, az garanciavesztéssel járna? Pontosabban, ha valami gáz van, akkor vissza kell rakni az eredetit?
-
Mister_X
nagyúr
válasz
acura13 #13336 üzenetére
régebbi őskövületek: Far Cry 4, Crysis 3, GTA IV ?!
A baj itt kezdődik. GTA megeszik mindent, ami nem négy magos. Crysis 3 alá dedikált GPU kellene. Far Cry 4 gépigénye talán nagyobb is, mint a Crysisé...
Ebben van egy korrektebb kétmagos processzor, egy videovezérlő szerepét betöltő Intel valami GPU és kész. Ezen jó ha mennek a jóval régebbi dolgok.
-
Mister_X
nagyúr
Csak én találom furcsának, hogy a funkcióbillentyűk egyből a szabályozókat (fényerő, hangerő, airplane mode, stb.) aktiválja? Ha ki akarok lépni valamiből Alt+F4 kombóval, akkor Alt+Fn+F4-et kell lenyomni. Van itthon még Asus és HP laptop, ott pont fordítva van, ha fényerőt meg egyebeket akarok szabályozni, akkor Fn+tetszőleges funkcióbillentyű.
Meg tudom ezt oldani valahol?
-
Mister_X
nagyúr
válasz
konyi79 #13283 üzenetére
Na, nekem pont a géjrózsaszín winlogó van a gép alján, ezek szerint bármilyen Win 8 telepítésénél automatikusan beaktiválja magát?
Ez amúgy tök szép és jó dolog, de én szeretném "a kezemben fogni" a termékkulcsot, az a biztos. Ennek gondolom akkor se szabadna elvesznie, ha közben felrakok egy Linux disztrót, ugye? Meg akarom nézni, hogy sebességben miként viszonyul a dolog, a gép játékra úgyis alkalmatlan, talán az OpenTTD lesz az, amivel játszani fogok, az meg van linuxra is. Persze kíváncsi leszek, hogy ez a Toshibásított Win meg a szűz Win 8.1 között milyen különbségek lesznek. Már most félek a drivervadászattól.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
#65388800 #13279 üzenetére
Az én gépem (C50D-A-149) alján csak egy hologramos Windows 8 matrica van, de kód nincs mellette. Ellenben eredetinek eredeti, mert szedi az update-eket.
Megnéztem azt a Nirsoftos Recover Keyt, de kitakarja a kódokat... Mielőtt legyalulom a rendszert, a kódot ki kellene nyerni.
-
Mister_X
nagyúr
Van módom bootképernyőt előcsalni? Ugye most egyből win töltőképernyő ugrik fel, nincs hol lenyomni egy F12-t.
-
Mister_X
nagyúr
Újabb bug: ha úgy megy a gép alvó módba, hogy szimplán lehajtom, akkor kb. vissza se jön onna: felébred, majd újra elalszik. Ha gombbal altatom (és utána csukom), akkor ilyen nincs. Érdekes...
De azért kezdem megszeretni a gépsast, böngetni meg szövegszerkeszteni jó. Majd kap egy apró SSD-t, hogy onnan menjen a Windows, az remélem dob majd a sebességén - szokott panasz lenni az olcsó laptopok vinyóira és a Feladatkezelő sokszor mutat 80-100%-ot, amikor lényegében üresben megy a gép.
Azért 82k-t megért hordtáskával, utólag bánom, hogy nem kérettem bele még 2GB RAM-ot (bár érezni, hogy itt leginkább a proci a szűk keresztmetszet).
-
Mister_X
nagyúr
Nincs matrica, kódot kell (valahogy) kinyerni akkor. Van USB-n 8.1-es telepítő, tehát csak azt rárakom és kész? Meg persze a driverek... ahogy elnéem, itt minden szarra külön progra/illesztőprogram van feltola Toshiba által
De este törődtem a kicsikével, már kezdi megháláni, a rahedli játék, Spotif, Amazon, Kindle, eBay, pár Windowsos alapcucc és McAffee legyalulása után egyből látható a áltozás. Például már nem késnek a funkcióbillentyűk... Most megy egy töredeettségmentesítő, utána megnézem, hogy a Tohibás szennyek közül mit törölhetek.
-
Mister_X
nagyúr
Üdv!
Kéne egy kis segítség. Vettem egy Toshiba C50D-A-149 laptopot és az lenne a gondom, hogy szoftveresen szét van cseszve, gyárilag. Rengeteg Toshibás program, McAffee, Fresh Paint, Spotify, eBay, Amazon, Kindle, AMD Quick Stream, rahedli szar játék meg még ki tudja, hogy milyen borzalmak vannak felrakva, amik egyszerűen megeszik a kis szerencsétlen E1-2100-at üresjáratban is... hatalmasat csalódtam, pláne annak fényében, hogy használtam már gyengébb/hasonló konfiguráció alatt Win 8.1-et és azzal semmi baj sem volt, itt meg az alkalmazáslistára is másodperceket kell várni
A gondom az, hogy ki akartam cseszni vele és nyomattam egy hard resetet - na az indult ugyan onnan, a Windowsos telepítőben kb. mindenhol Toshiba logó volt. Borzalom. A kérdésem az lenne, hogyha rányomnék egy sima 8.1-et, nem ezt a istencsapását, akkor lenne valami gond? Ahogy elnézem, semmit nem adtak mellé (driver CD, igaz, meghajtó sincs), de ez nem állapot, ebben a formájában használhatatlan az egész.
Első bekapcsolás után több bejegyzés van az alkalmazások pont alatt, mint a volt PC-mben volt egy év után.
Na jó:
- Expoler spontán fagy
- Uninstall kb. semmi alatt nem fut le
- Folyton karattyol, hogy rendszergazdai jogosultság kell, megerősítés után is (a kurva anyját)
- A net is lassabb, mint kellene, bár ez lehet a LoL kliens sara...
- Késve reagálnak a funkcióbillentyűk (fényerőszabályozás, hangerőszabályozás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Kerékpársportok
- Építő/felújító topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Honda topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- VMware
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- Hp 15,6",AMD A10(4X2,9Ghz),8 GB RAM, Jó állapot
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- HP EliteBook 840 G5 512gb SSD. I5 Proci 87%akksi
- Dell Latitude 5300 Touch / i7-8665u
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest