- Légies iPhone halvány színei
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Üdv!
pmatthew neked is!
SIKERÜLT a firmware frissítés l632h dvd-íróhoz.
erről a linkről letöltöd ezt a fájtl: TS-L632H_TO02.zip (legutolsó)
utána letöltöd a toshiba oldaláról a TO03-as firmwaret, ezt elindítod, hogy tegye fel, ekkor kiírja ugye, hogy nem kompatibilis a driver stb...
a linkről letöltött zipből kicsomagolod az SFDNWIN.EXE fájlt elindítod és kijelölöd az írodat, aztán jobb felső sarokban download file openre katt, megkeresed a c:\temp mappában az autorun.bin fájlt ezt megnyitod (ez a 03-as firmware, ide teszi ideiglenesen a toshibás frissítő, ami ugye hibát jelez, csak ugye nem sikerül végigmennie, ezért marad meg
), végül ugyancsak jobb felső sarok második ikonra (start download) katt és megy.
Megvárod mire végez restart és új firmware van fennt és örül
-
polonic
félisten
-
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
Lehet nem internettovabbitasra, de felhivtam a szolgaltatot es mondtak hogy internetcsatlakozasra is lehet hasznalni....de lehet ott hulyek....de ha megse net akkor se kellett volna tonkrevagni ay USB portokat. Hogy tudom megnezni hogy van e olyan foglalat ? a gepkonyvebe?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Minden max teljesitményen van.Még a Catalyst menüben is van egy ilyen power erőforrás lehetöség és az is maxon van minden a lehető legjobb teljesitményre van állitva minden élsimitás kikapcs anti kikapcs.Most ez egy 120 megás catalyst többet is dolgozik vele mint a többivel..kiváncsi leszek..bár nem tudom egy Catalyst megoldana mindent? Meg most ez a Toshiba nagy driverei háát.. Pedig jókat hallottam csak a Toshibáról.Ezért nem értem.
**ohh és végre egyszer restartot kért..hállelúja.
Értem én hogy ezek mobil procik meg talán melegednek is nagyon..esetleg ezért is szaggat talán..de könyörögöm Core 2 Duo 2gb ram és HD2600 jobb mint az asztali gépem..azon még Pro Street is megy. Komolyan nem értem.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Üdv.Köszönöm a segitséget 1.3 patch el kezdtem de semmi változás,más progit szerintem meg se próbálok addig.Most jött le a driver +nézem.Amugy Vistát hogy tudom lementeni? Boltban isot mondtak hogy van rajta de nincs sehol.Köszi a tippet még egyszer.
Lehet hülye a kérdés de pl az NFS Most Wanted nem lehet hogy XP re van irva?
Most le is frissitem talált vagy 12 frissitést.Nem tudom intel chipset driver meg ilyesmit kellene e feltenni..Laptopnál nem tudom kell e. -
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
Nem, nem.
A "távgyógyászat" mindig nehéz ügy!
Nem témába vágó ügy.
Mivel úgy tűnik Te is Renault-os vagy, egy hasonló élmény.
Tegnap este a Mégane-omat leállítottam, majd újra akartam indítani. Minden kijelző ég, az összes relé kerreg, a műszerek megbolondulnak, a központi zár hol zár, hol nem, a rádió, az óra, a fedélzeti computer lenullázva és természetesen a motor nem indul.
Mérgelődés, mit csináljak este 7 felé? Na, majd reggel! Reggel csodák csodájára a 4-5-ik alkalomra indul a motor, DE nincs alapjárat. Nem kívánom senkinek azt az 600 métert sem, amíg eljutottam a legközelebbi (nem Renault) szervízig. Diagnosztikai cucc rádug, fejvakarás, az ő műszerük nem elég, tessék szakszervizbe menni (kb. 6 km + rengeteg lámpa).
Mivel a forgalom felénk nagy és így vezetni életveszélyes, azt gondoltam elég 9 után indulni. Várok egy órát és csodák csodájára minden tökéletes - alapjárat normális, műszerek jól működnek, stb. Csak a rádiót és a fedélzeti computer beállításai (pl. fogyasztás) nem álltak teljesen helyre, de ezt már manuálisan is helyrehoztam.
Azért a Renault-szervizig csak elmentem, megint fejcsóválás, minden rendben, mit akar még. Azért a biztonság kedvéért holnap reggel egy motordiagnosztika még lesz.Most nem tudok, hogy örüljek vagy mérgelődjek. A rendszer leállt, de kb. 12 óra alatt "meggyógyította" magát. Tegyem hozzá, hogy eddig 3 Renault-om volt és úton sohasem hagytak cserben, minden hiba hazaérkezéskor, garázsban vagy otthoni elinduláskor jött elő. Pedig sokan szidják őket...
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
Na, azért ilyen babérokra nem török.
Viszont kérdésem azért lenne. Az újabb VAP telepítésekor azt az üzenetet kaptam, hogy már fut egy korábbi verzió és ezért telepítsem a Beállítások/Vezérlőpult/Programok és szolgáltatások menüből.
Most mi a teendő? Törölhető az előző verzió, mivel módosítani nem lehet?
Előre is köszönöm.
-
AttyVin
aktív tag
-
vinczetibor
aktív tag
Tisztában vagyok vele, hogy az X3100 nem játékra lett kitalálva, de azt nem vártam, hogy egy 33%-kal erősebb processzorral (ha csak a proci egy magját nézzük is) simán 33%-kal lemarad egy szintén nem játékra kitalált géptől. Azért ez több, mint lehangoló. Ezen a gépen még azok a régi játékok sem futnak amik véletlenül a másikon elfutottak.
Különben a legutolsó Toshiba video driver van a gépen. Annyit elvártam volna, hogy a hardveresen minden tekintetben gyengébbnek tűnő géptől jobb eredményt nyújtson. Úgy látszi, hogy a másik gép mégiscsak jobb hardveresen. Már csak abban bízom, hogy minőségileg jobb a Toshiba , mint az MSI, ezért vettem Toshibát. -
vinczetibor
aktív tag
Tisztában vagyok vele, hogy az X3100 nem játékra lett kitalálva, de azt nem vártam, hogy egy 33%-kal erősebb processzorral (ha csak a proci egy magját nézzük is) simán 33%-kal lemarad egy szintén nem játékra kitalált géptől. Azért ez több, mint lehangoló. Ezen a gépen még azok a régi játékok sem futnak amik véletlenül a másikon elfutottak.
Különben a legutolsó Toshiba video driver van a gépen. Annyit elvártam volna, hogy a hardveresen minden tekintetben gyengébbnek tűnő géptől jobb eredményt nyújtson. Úgy látszi, hogy a másik gép mégiscsak jobb hardveresen. Már csak abban bízom, hogy minőségileg jobb a Toshiba , mint az MSI, ezért vettem Toshibát. -
AttyVin
aktív tag
Én sem a teljesítményhajszolás és a tuningolás miatt szoktam néha tesztelni, hanem csak azért, hogy nagyjából tudjam a rendszer lehetőségeit.
Csak a játék kedvéért a legújabbnak talált Super PI-t futtattam egy hasonló asztali gépen is (Core 2 Duo E4400, 2 GHz, L2 2 MB, XP). Az eredmény lehangoló, a Toshiba szinte pontosan kétszer volt lassabb!
Nem tudom. Ekkora különbséget mi magyarázhat meg?
-
AttyVin
aktív tag
A táblázat tartalmaz Super PI-teszteket is.
Érdemes-e ezt használni, mert azt olvastam, hogy mivel régebbi program, a többmagos CPU-knál is csak egy magot tesztel.
Ez nekem is úgy tűnik, mert pl. a régebbi Pentium M (Dothan) gépem elég türhető eredményt ért el, addig az újabb, T7250-es elég gyengét.
A különbséget magyarázhatja-e még az operációs rendszer is (XP vs. Vista) vagy tisztán a hardver? -
BluEyes
őstag
ABE
Költői válasz: Én is mindig minden hw-t letesztelek install után, mert fontos a korrekt működés, a meglepiket nem kedvelem. Ha egy hw alulteljesíti a kötelezőt, akkor az még nem korrekt, hiába nincs szükség a teljesítményére amúgy.vinczetibor
Ez istenes, mértem már rosszabbat is x3100-on. Jójaz netezni.
Futuremarkéknál nézz körül, van tán valami folt, amit ha fölraksz, megembereli magát a vga a márkok alatt. Nem biztos, csak olvastam valahol. -
springfield0
tag
Szia!
Megcsináltam nLite-al a Winfost és le a kalappal. Minden smakkol még az sp3 is rajta.
Tökéletesen fölrepült rá...
Viszont van egy másik gondom. Leszedtem a létező összes drivert ami a toshiba honlapján van XP-hez. Az összeset fel is raktam. 1 dolog nem működik, nem tudom a Bluetooth-ot hogy kell illetve hol kell életre kelteni. A másik ami zavar hogy eszközkezelőben van olyan hardver még ami kérdőjel.
Egyéb eszközöknél egy háttértárvezérlő.Fogalmam sincs mi lehet ez...
A rendszereszközök alatt meg egy ismeretlen eszköz. Ez utóbbi mondjuk felkiáltó jeles. -
chaval
tag
Játszani szeretnék vele
De szerintem azok közül bármelyik noti erősebb mint a mostani asztalim
(3100+ sempron, gef 6600 GT, 1 giga ddr)
jah meg nem full grafón szoktam játszani
a shaderek jók nullán
De am még elmélkedem,de azért vonz az a dolog hogy 30 al olcsobban erősebb vas meg abban nvidia...hmmhmm jó persze ahoz nincs oprendszer,de az csak előny...nem kell vista
Jah és azt hozzáteszem hogy a haldokló asztalimat cserélem le.... és a bővíthetőség annyira nem nagy jelentőség, az asztalimhoz sem nyúltam hozzá mióta megvettem
Egyébként milyen jó megoldást ismertek 5.1 hangkártyára notihoz?
-
chaval
tag
Üdv
köszi a választAzt tudom h a memó sebessége 667,csak ebben nem voltam biztos hogy most akkor mivan
Szerintem megveszem
Bár kinéztem pár Msi-t...beszéljetek le róla
mert Msi-ben nvidiával 8600 GT, 3 giga memó + erősebb procival megkaphatnám 173E ért
Nagyon nagyon megfontolandó....
-
springfield0
tag
Elvileg komplett SP3. 540Mb-körül van.
Microsoft-ról töltöttem.
Az mit jelent hogy exe-ként a merevlemezre másolni?
Simán total commba áthúzom az összes létező filet és könyvtárat majd az Nlite-nak beadom az exe filet. Igy gondoltad?
Amit te linkekeltél az kissebb. Ugyan az lehet? -
Balinov
titán
Ez nagyon jo lenne,fullon,ill. balanced modban elegge meleg levegot fuk ki a TK-57-es Athlon X2-esrol a venti oldalra. Viszont mivel 95%-ban netezesre,msn-re,skype-ra,office-ra van hasznalva a gep,jo lenne,ha a 3fajta Vista energiagazdalkodasi profilon kivul meg jobban kordaba lehetne tartani.
-
AttyVin
aktív tag
Az Energiatakarékos módban az órajelet valóban a maximum 35-36 %-án tartja a Vista. A Teljesítménycentrikusnál egyértelműen a maximumon fixálja, a Kiegyensúlyozottnál pedig
dinamikusan változik a terheléstől függően (Everest).Az NHC viszont a maximumot (2 Ghz) mutatja folyamatosan.
A CPU-Z az Everest mindenkori értékének kétszeresét (2 mag miatt?), illetve a maximális teljesítménynél ugrál.
Más programokat nem próbáltam.
Amúgy az NHC két beállítást enged nálam (Optimalizált és Maximális telep), ami látszólag csak az LCD-fényerőt csökkenti. A másik kettőt (Dinamikus és Maximális teljesítmény) nem tudja módosítani (Error on changing the CPU speed).
Talán a Toshiba majd kiad egy olyan BIOS-frissítést, ami rendezi ezt hűtés dolgot is, addig meg esz a méreg - a ventillátor meg az akkutöltést...
-
AttyVin
aktív tag
Valóban 2 választási lehetőség van.
Ha a Telepfeszültség-kímélő módot állítom - logikusan ez lenne a "takarékosabb" - akkor sem igen találok különbséget, bár lehet, hogy hosszabb időn át kellene figyelni.
A lényeg, hogy 49 fokon kapcsol be és 45 fokon ki (SpeedFan) és amíg újra felmelegszik max. 1 perc telik el...
Bravó Toshiba...
-
AttyVin
aktív tag
Kösz az ötleteket.
1. Kicsit félreértettél. A csere nem megoldás, hanem következmény = a sok használattól előbb mehet tönkre...
2. Nálam az NHC nemigen tud belenyúlni a rendszer beállításaiba (BIOS?, Vista?) és amúgy is pontatlan adatokat ad meg (pl. CPU teljesítmény) az Everesthez képest.
3. A VAP-ot még megpróbálom.
-
Balinov
titán
semmi problema,majd utanaolvasok.Igen a VHP nalam olyannyira gyari recovery dvd-s,hogy csak egy recovery dvd keszito Toshiba programot raktak fel ra..
Drivert nem neztem,bevallom.de RS690M plattformdriver van xp-hez,sztem glan,wifi driver is,touchpadhoz is szinte tuti,azonkivul meg mi lehet meg?procidriver,az is van.ALC298 WQHL xp ala,az is. Max ossze kell elotte vadaszni mindent sorjaban. (remelem nem hagytam ki semmit...)
-
pilu01
senior tag
Megint előbb írtam mint cselekedtem, bocsi!
Az eszközkezelőben ismeretlen eszköz volt!
A neten keresztül töltött hozzá drivert, s lám most kiválóan muzsikál!!Kösz mindenki!!
Off: ABE!
Egy napon döntöttünk úgy hogy regelünk a PH hasábjaira!
Mondhatni egykorúak vagyunk!
Az Isten éltessen! -
-
hitchins
őstag
Köszi a válaszokat.
Sok rágódás után a 3 modell közül biztos ami biztos alapon, kiválasztottam egy negyediketA200 1IW-GE
core2 T7250 (2MB L2cache/FSB667) 2000Mhz
2GB DDR2 RAM (667 MHz)
200 GB
ATI Mobility™ Radeon® HD2600
3év garancia+1 EA classic game
210e
Tegnap este vittem haza, eddig nem igazán volt időm tesztelgetni, de egyelőre teszik.
Szép, jó, és gyors is. -
Balinov
titán
Hali,
Koszonom a tippet,leszedem es kiprobalom majd otthonrol.Koszi a Vistas energiagarazdalkodasos tippet,utanaolvasok,hogy hogy is mukodik azt hiszem. A magasabb vcore/orajelnek az a valos igenye,hogy nem akarom,hogy pl. DVB-T nezes kozben csontra menjen a proci (Performance),de azt sem, hogy takarekosan (Energy Saver) ill. "arany kozeput" (Balanced) Utobbi 2 modnal azt vettem eszre,kulonosen az ES-nel, hogy keves a kraft a tvnezeshez (usb-st hibrid Hauppage stick).
-
hitchins
őstag
Hát köszi a válaszokat, még rágodok egy kicsit.
Amit használok, az átlag cucc, amihez kell esetleg nagyobb teljesítmény az, hogy néha játszok.......amíg be nem szerzek egy konzoltMostani cseregépnél minden jobb lesz (egy Acer 512mb memoval + rajta a Vista!!!!!)
Halálos. Ha megnyitok két böngészőablakot, egyből lefagy a gép.
Csak azt tudnám, minek tesznek rá vistát.? -
hitchins
őstag
köszi
Közben bejött egy 3. gép is.
Lehet, hogy ez lesz, 200e max. csak nemtudom a core2 mennyivel jobb, miben tudnám hasznát látniszóval így néz ki
1S9 Intel® Core-Duo T2330 (1.6GHz/1MB/533MHz) 1*1GB ram 160G 175e
23J Intel® Core-Duo T2370 (1.73GHz/1MB/533MHz) 1*1GB ram 200G 187e
23O Intel® Core2DuoT5450 (1.66 GHz/2MB/667MHz), 2*1GB ram 200G 199e
minden más egyezik.Ja 1s9-ben,-ben csak 256mb saját memoriája van a vganak. Másk kettőben 512.
Minek csinálnak ezek ennyi változatot
-
Balinov
titán
halistennek...mondjuk a bios kerdes az L350D-nel erdekes,en ahogy lattam 1.20-as van fenn,a gepben meg everest szerint 1.40es.
Viszont arra gondoltam, rakok bele meg 1GB ramot,mindegy milyen marka,csak a SODIMM DDR2-667 stimmeljen? Tehat lehet lassabb idozitesu is? Ugy remlik, 5-5-5-15@1,8V az SPD ennel az erteknek.
-
sz0tyi
tag
Azért nem szeretném még kipróbálni a Sims-t, mert nem szeretnék egy rosszul összepakolt rendszert meghagyni, mégha esetleg el is fut rajta a kérdéses program normálisan. Több mint 50 %-os teljesítmény különbség már igencsak számottevő.
A drivereket előbb a toshibától szedtem le, ezekkel 800 pont körül produkált a noti, és a mostani 916 pont már a legfrissebb inteles driverekkel mérődött. -
chaval
tag
-
Norb555
csendes tag
Szerinted ez (KVR667D2S5/1G) a típus jó lenne a géphez, nem lenne semmi gond??
Érdekes, hogy az Everest nem írja ki, hogy milyen memória-sebességeket támogat az alaplapi chipkészlet.
-
Norb555
csendes tag
Kösz a választ!
Közben elugrottam a Technotrade-hez (közel van) megkérdezni, hogy mi a pálya, és egy szervizes srác mondta, hogy tök mindegy, hogy milyen memóriát vesz bele az ember, csak az a lényeg, hogy a memória-órajel támogatott legyen az alaplap által és ne lépjük túl a max. memória kapacitást. Mondta még, hogy már több száz gépet cuccolt fel RAM-okkal, és tapasztalatból mondja, hogy a notebook RAM-oknál nem szokott előfordulni olyan, hogy nem működik. Kompatibilitási problémák általában az asztali gépeknél szokott lenni.
Közben azért nem ártott föltalálni magam és az alaplap gyártójának (ATI: ATI Radeon™ Xpress 200M for Intel® Processors) weboldalát felkeresni.
Ott minden le van írva ezzel kapcsolatban.Szóval a mondás szerint: A pap is holtig tanul!
-
polonic
félisten
helo!
Ebben is van igazság amit mondasz. Az egszeri felhasználónak ez tényleg jó megoldás. Nem a más gépre való felrakás a lényeg, nekem eszembe sem jutott. A legjobb megoldás az lenne, hogy lenne egy sima gyári win lemez és mellé egy programos lemez. És amikor a win feltelepült, berakja a másik lemezt és felmennek arról is a dolgok, aki meg nem akarja annak csak ott lenne a szűz vista. Ez lenne szerintem jó megoldás. Én pl nem szeretem, hogy mindent felrak, Toshiba progikból is csak párat használok.
-
IveyBaby
tag
Ma felhívtam a szervízt, de semmi érdemlegeset nem tudtak mondani. A hapsi csak azt hajtogatta, hogy pénzért tud segíteni. Annyit azonban kiszedtem belőle, hogy a megoldás mindenképpen egy újratelepítéssel kezdődik. Úgyhogy meg is csináltam, fellöktem ma az XP-t, majd a chipset és display drivereket (ahogy a használati utasításban le van írva, ugyanis ez a sorrend), de a hang előtt az általad ajánlott KB835221 Hotfix-et tettem fel. Aztán a hangot, és én se hittem a szememnek: de nem akadt el és sikerült a telepítése! Lett hang, és folytattam a sorrend szerint a driverek telepítését. Most minden müxik, úgyhogy köszönöm ABE a segítséget! Mégis igazad volt, hogy így sikerülni fog! Sok puszi!
(Azért írtam le, hátha valaki hasonló gondokkal küzdene
)
-
IveyBaby
tag
Igen, kicsomiztam a teljes tartalmát. Persze csak a másik gépemen. Aztán azokat rátettem pendrive-ra és azzal vittem át a notebookra. Nincsenek rejtett fájlok, szóval nem maradt ki semmi. És nem kérdezett rá, hogy felül akarom-e írni a régit. Az lesz a legjobb, ha letöltöm mégegyszer, hátha a letöltés során volt probléma. De kétlem.
-
-
flash7
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Légies iPhone halvány színei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest