- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Ha van a Tomato verziódban CIFS csatolási lehetőség, akkor próbáld meg azzal becsatolni a NAS megfelelő könyvtárát a router fájlrendszerébe. Hátha úgy már be tudod tallózni a miniDLNA -ban. De, sztem jobb lenne a NAS -on futtatni. Nem emlékszem, hogy szerepel -e a gyári extra csomagok között. Ha igen, akkor tök egyszerű telepíteni.
-
Dzsekó
addikt
A legegyszerűbb, ha nas-on beállítod a 21-esre az FTP-t. Tomato-n nem kell engedélyezni az FTP-t, mert ott nincs rá szükség. Tomato port forwardingba beírod, a TCP 21-es portot a nas IP-jére. Működnie kell így. És akkor simán a 21-es porton FTP-zel, nem kell 4 számjegyű portokat beírni. Ha van webszerver a nas-on, akkor ugyanígy port forwardolod a nas IP-re a 80-as portot. Tomato web adminnál a http-t átrakod 81-re, hogy ne legyen ütközés. Innentől routert úgy éred el, hogy pl. 192.168.1.1:81.
-
-
törölt tag
Írhattad volna az NSA310 topikban, hogy Tomato routered van. A NAS -nak adsz egy fix belső IP -t a routerben, majd a portforward menüpontban a NAS belső IP -jének 21 -es portját forwardolod vmilyen tetszőleges, külső portra (ajánlatos vmi egyedi, ötszámjegyű portot megadni). Ezután a router ddns elérésének a végére, : után az ötjegyű portot megadva, a router, a NAS FTP -hez továbbítja (forwardolja) az utasításokat.
-
-
-
-
-
tibcsi0407
félisten
Puttyban beírod, hogy
opkg update
opkg install minidlna
Ha mindent jól csináltál, akkor telepíti.
Utána fel fogja telepíteni a JFFS-be, ott pedig megtalálod a config fájlt, ahol be tudod állítani a dolgokat, amire igényed van. Itt egy kis help. -
tibcsi0407
félisten
Olyan nagy Linux ismeret nem kell hozzá.
Én így oldottam meg a dolgot.
Egy részt kifelejtettem a leírásból, az event scriptbe még be kell írni ezt:
echo "LABEL=ENTWARE /opt ext3 rw,noatime 1 1" >> /etc/fstabNagyon hasznosnak találtam Intruder2k5 leírásait, sokat lehet belőle tanulni, hogy jobban megértsd az egészet.
-
tibcsi0407
félisten
Nekem a DLNA gyilkolta le sokszor. Nem értem az okát. Kikapcsoltam és telepítettem Entware-ból egy MiniDLNA-t, azóta tökéletes.
Mindegy milyen NAS-t teszel rá, az sima hálózati eszközként fog üzemelni a routeren. A NAS topikban biztos tudnak valami jót ajánlani.
Persze biztos lesz majd pár port, amit forwardolni kell, meg egy két finomhangolás. -
-
-
-
-
-
Nem inkább a port számok voltak eltérőek? Teszem azt gyári fw-ben 8081 volt, amit egyébként használnak publikus http szerverek is, így aztán inkább engedélyezett egy céges tűzfalon, mint a 9091, amit a transmission használ alapból! Bár én nem használok transmission-t, mert nálam rtorrent megy, de munkahelyemen ugyanez a helyzet, 9091-es nem, de a 8081-es port már működik!
-
-
-
Nem! Én úgy szoktam javasolni, hogy ha minden működik rendesen, akkor nem kell, ha esetleg tapasztalsz majd problémákat, akkor később is meglépheted, bármikor! NVRAM törlés akkor elengedhetetlen, ha más típusú fw-re váltasz, vagy pedig nagyon nagy a verzióugrás, teszem azt mondjuk 85-ös build lenne feltéve, mert azóta nem frissítettél volna!
-
-
-
Milyen filerendszer van a HDD-n?
Mondjuk azt már fentebb én is beidéztem neked, hogy nem Tomato alatt a leggyorsabb a samba...
Más...
Shibby írta a fórumon, hogy valószínűleg hétvégén, vagy még előtte kijön a 121-es build, ami sok hibajavítást fog tartalmazni ARM platformra! -
-
-
Regisztrálsz egy akármilyen ingyenes dinamikus dns szolgáltatónál, csinálsz egy hostnevet, és beállítod annak frissítését a routerben! A Basic -> DDNS menüben van néhány választási lehetőség...
no-ip
changeip
freedns (affraid)
stb...De van custom url opció is, amivel sok más további, a listában nem szereplő szolgáltató is használható, mint például ipdns.hu!
-
-
-
-
-
HDD sebességgel kapcsolatban idézek a saját fórumomról, egy ottani fórumtárs írását, akinek szintén RT-AC56U routere van, és használt már Merlin, és Tomato fw-t is rajta!
"A Merlin fele fw alatt a legnagyobb sebesseg amit eddig sikerult elernem:
- Sambas masolas USB3-as winyorol gepre > 50-55 MByte/s,
- Sambas masolas geprol a routerre kapcsolt USB3-as winyora > 38-39 MByte/s,
- FTPs masolas USB3-as winyorol gepre > kb. 53 MByte/s,
- FTPs masolas geprol a routerre kapcsolt USB3-as winyora > kb. 36 MByte/s,
- az NFS-es masolast Melin fw alatt nem probaltam, a Shibby fele fw alatt pedig meg nem lehetett kiprobalni, mert Shibby meg nem epitettte be (v118). Merlin foruman egy srac kiprobalta es 81 MB-t is sikerult elernie Linux alatt (link: http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=16891). A sracnak a Sambas es az FTPs masolasi sebessege kevesebb mint az enyem, bar ez lehet egy regi winchester miatt." -
khorvat
senior tag
Amiket leírtál az alapján egyértelmű, hogy neked elsőkörben nem a tomatora van szükséged, hanem a gyári FW-re, aztán ha azt megbízhatóan beállítottad használod, jöhet egy Merlinre ugrás.
Intruder2k5 leírás olyan szinten vezeti be az embereket a tomato használatába, hogy azt szerintem nem lehet szebben, egyszerűbben távoktatásként tálalni, ha ez kevés akkor ez a fórum vagy vmi személyes segítség tud a teljes beállításban segíteni!
-
És hogy jön ide a Linux tudás? Persze nem erőszak a Tomato, lehet gyári fw-vel is használni, sőt még torrentezni is lehet vele, de lehetőség még a Merlin féle fw is, ami nagyon nagy részben ugyanaz mint a gyári szoftver, csak kicsit okosítva! Mondjuk én még olyannal sem találkoztam, hogy elérhetetlenné válna a Tomato!
-
Az NVRAM törlés akkor javasolt, ha eltérő firmware-re váltasz, mert így az új szoftver számára a régi dolgok leginkább csak szemét funkcióját töltik be az NVRAM-ban! Mivel azonban a Merlin fw 80-90%-ban megegyezik a gyári fw-vel, ezért úgy gondolom, nincs komoly jelentősége, ha kimarad a törlés! Persze ártani tuti nem árt...
Hálózati meghajtó mindenhol megoldható!
Távoli elérés szintén!
Torrent részét nem tudom, sosem használtam Merlin fw-t! -
odipapa
senior tag
Az általad kívánatos dolgok a gyári fw alatt is jól működnek. (ac56u)
Nekem volt fent tomato, de volt vele egy komoly probléma, gyakorlatilag kinyírta a 2,4 ghz-es wifit, ami azt jelenti hogy a 10Mb-es netből csinált 1-3Mb-est. Ezt egy fagyás, vagy valamilyen beállítás módosítása után jelentkezett.
Merlin alatt nem tudtam a Download Mastert elérni, nem fogadott el semilyen jelszót, "programozgatni" meg nincs most kedvem, egy egyszerű rendszert szeretnék amit a nulláról pár perc alatt újra rakok, önállóan.
Szóval most a gyári fw, DM-et használom, és el kell hogy mondjam pár nap után hogy semmi gond vele.
Hálózati megosztás működik, FTP szerver működik, távoli elérés szintén, +van androidos alkalmazása a DM-nek, szintén használható. 30MB/s-al másolok egy NTFS HDD-ra (tomaton 35MB/s volt)
Én most várok a 121-es tomatora, addig már nem kísérlezgetek mással. -
OldAkita
aktív tag
Merlin, nekem igen rövid ideig volt fenn, nem tudom lehet-e NVRAM-ot törölni benne.
Torrentet sem fog jobban menni mint a gyárin, hacsak meg nem csinálod ezt Amikor én ezt megláttam azonnal elborzadtam és döntöttem hogy ennél durvább a Tomato sem lehetHa próbálkozol EXT2 vagy 3!
Természetesen csatlakoztatható külső HDD az usb portra.
A távoli eléréssel kapcsolatban nem tudok mit mondani, ez a jelenlegi problémám Tomatnál. -
OldAkita
aktív tag
Az általad linkelt szöveget én is láttam már eleget. A gyári FW-ra tettem rá a Tomato-t a gyári belső frissítésével. Ezután kaptam az általad linkelt szöveget. Ezután Intruder segítségével megpróbáltam úgy feltenni hogy megnyomtam a resetet, lenyomva tartva kihúztam a tápkábelt, vártam 15másodpercet, de ezalatt végig nyomtam a resetet és így dugtam vissza a tápkábelt. Ekkor villogott a power led. Beírtam hogy http://192.168.1.1 és szépen bejött az AsusTek MiniWEbserver.
Előtte fix IP-t adtam a PC-nek amiről mindezt csináltam 192.168.1.10, de megjegyzem, mikor felment a FW, vissza kellett állítanom az "IP cím automatikus kérése"-re mert ha nem, nem volt netem.
Mindezt nem az ujjamból szoptam hanem Intruder fórumán olvasgattam ITTA várakozásról annyit mondanék, hogy ha Reboot-olom az AC56U-t a Tomato alatt, akkor a 90Mp lejárta után klikk a Continue-n és pontosan 40 másodperc múlva adja csak a netet!
Ami nekem probléma, hogy elvileg törölni kellene az NVRAM-ot a Tomato telepítése után. Viszont ezt az opciót az AsusTek MiniWEbserver lapon csak akkor érem el ha még nem telepítettem semmit. Telepítés után ugyanis 192.168.1.1-re már a Tomato kezelőfelülete jön be és nem a Miniwebserver. Persze találtam NVRAM törlési lehetőséget a Tomato-n belül is, de nem mertem piszkálni, mert félek elbukom a beállításokat. A vége viszont az lesz hogy mégis újratelepítem a Tomato-t mert az nem állapot hogy hol elérhető az FTP távolról, hol meg nem.
-
odipapa
senior tag
3/2. Flashelés az ASUSTeK - CFE miniWeb Server használatával.
Miért nem ezt használod?
És 5 percet legalább várj. -
-
-
imis
senior tag
192.168.1.1 -re ezt írja ki:
A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-AC56U közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-AC56U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot.a restorationnal feltettem a tomato-t de akkor is ezt írja ki
és a wifi-nél ASUS-t látok -
Jó fw-t tettél rá?
tomato-RT-AC56U-ARM--120-AIO-64K.trx
Gyári fw webes felületen nem megy fel a Tomato? RT-N16 topikban írta valaki, hogy az új ASUS-WRT fw-re felmegy...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest