-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovesz82
tag
válasz
Intruder2k5 #4930 üzenetére
Igen, pont ezt a firmwaret akartam feltenni rá. Le is van töltve
-
Kovesz82
tag
válasz
Intruder2k5 #4934 üzenetére
Bocs, most értem rá olvasni. A problémám az hogy még a villogó ledet sem tudom elérni. Hiába nyomom a restore gombot, még bekapcsolt állapotban sem csinál semmit 30-40 mp után sem. Ha ez menne akkor minden további menne, de ez nem Megy. Mintha a gomb lenne kontaktos olyan. Alig fél éves a router.
Ötlet?
Még annyi hogy hosszanti wps gomb nyomásra alaphelyzetbe áll a router. Gyári legfrissebb firmware van rajta... -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4932 üzenetére
Látom , hogy az oldaladon ott van szépen dokumentálva ez a vas is.
Remélem, hogy fog írnia kolléga. -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4930 üzenetére
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4928 üzenetére
Egy kollégával magánevelezgetek. Azt mondja, hogy nem tudja recovery módba tenni.
Biztatom, hogy írjon ide ,mert a tolmácsolgatásomból és a dupla kódolgatásból csak félreértés származhat.
Remélem ,hogy fog ide írni. !Mindenesetre a DD-WRT router adatbázisában nincs benne még WIP (work in progress) megjegyzéssel sem és Brian Slayersnél sem találok hozzá semmit.
A DD-WRT wiki Router Lista oldalán pedig To Be Done (TBD) igéret szerepel csak.Shybbi oldalán a router adatbázisnál be van kategorizálva : MIPSR2, nem USB,8/32, K26 RT-N, de a K26 RT-N listában már csak az RT-N12 B1 és C1 van megemlítve ,míg a D1 nincs ott a szövegben.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4922 üzenetére
ARM az Isten!
Nekem is furcsa ez a titkolózás!
De a Bandwith Monitoring egyébként még mindig nem jó az ARM-ben. Ezért viszont!
-
spiky03
veterán
válasz
Intruder2k5 #4919 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Abban a fórumba is írtam már.
Köszi megnézem a linket.
-
dubplate89
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4915 üzenetére
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4912 üzenetére
Ok, köszi és igen működik.
Csak puszta kíváncsiság volt, hogy a két bejegyzés között mi a különbség, illetve hogy nem probléma-e, hogy azt írtam be. -
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4909 üzenetére
A problémám megoldódott. Intruder2k5 segítségével kiderült, hogy nincs szükségesm a DMZ-re. A gond valószínűleg a telefonom szoftverével volt. A telefonomra feltettem egy másik ROM-ot és azzal már működött. Köszönöm Intruder2k5 és a többiek segítségét.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4903 üzenetére
Az itt beállított értékeket kell használnom a routeren? Tehát a remote IP, DNS servers, WINS Servers... ezeknél nem kell módosítanom sajátra? A user rész világos
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4901 üzenetére
Az ipdns-sel talán nem is lenne probléma (legalább is szerintem nem itt akadok el), illetve ha kell váltok valami másra, ami mondjuk szerepel is a tomatoban.
Szerintem én a PPTP-nél akadok el. Valahogy ott nem tudom, hogy mit kell beállítani a tomaton és mit a mobilon... -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #4897 üzenetére
Szevasz!
Telepítés nélkül, hogyan lehetne megnézni mi is van egy .trx -ben?
-
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #4894 üzenetére
okkés köszi!
-
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #4892 üzenetére
ohhh azt hittem a dual wan nem lesz gond a tomatonak
ebben tudnál segíteni ?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #4889 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4886 üzenetére
Köszönöm!
Kikapcsolom . OK -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4879 üzenetére
Köszi! Akkor várás van. Jó lenne, ha működne, mert amilyen routereket adnak a szolgáltatók.... Nem tudom felfogni, hogy miért nincs egy olyan kütyüjük, amit RJ45 kimenetről, egy normális router wan -jához lehetne csatlakoztatni. Ehelyett ezeket a wifis mütyűrkéket erőltetik, méreg drágán. Azon kívül, hogy fingilingik, mégis, hogy csatlakoztassam hozzájuk a NAS -t, meg a Power adaptert?
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4880 üzenetére
OK
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4874 üzenetére
Mekkora legyen a /dev/sda3 a /opt partíciónak Ez is ext3 fájlrendszerű legyen?
és akkor a negyedik sor így nézzen ki?:
mount -t ext3 /dev/sda3 /opt
????????????
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4874 üzenetére
Köszönöm!
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4872 üzenetére
Linuxba bedugom és átalakítom (live linux CD-ről, hogy ne legyen jogosultsági probléma). Utána mi a teendő? A swap partíciót meghagyjam?
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4868 üzenetére
Kipróbálom a nagyobb log mérettel, hátha valaminek köze van hozzá.
Miután lefuttattam a filerendszer helyreállító parancsot, az mit csinált? Hogyan állítja helyre a rendszert, adatvesztés nélkül? (#4804)
Ezt szeretném megelőzni. -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4857 üzenetére
Ezt kilehet deríteni valahogy, mi okozza? Megvan az időpont, amikor leáll a vnstat, de tomato felől rövid volt a log és abban már nem láttam semmit se.
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #4865 üzenetére
Köszönöm!
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #4863 üzenetére
Szóval nullázni kellene a routert és elölről mindent visszatelepíteni?
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #4861 üzenetére
Bus error, valami nagyon fura van a routerrel mostanában.
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #4859 üzenetére
2128 pts/0 S+ 0:00 \_ grep lighttpd
Ez a válasz.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4855 üzenetére
A vnstat óta van ez
Az is fura, hogy ilyenkor router reboot után nem lehet az sda1-et bemountolni /opt-ra, ezek mind összefüggenek valahogy, csak nem tudom kideríteni hogy -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4853 üzenetére
Köszi!
Most 443-n fut a Tomato, 80-on a lighttpd és 85-n az nginx. Remélem nem fog összekavarodni semmi se, jó ez így?. A lighttpd-nek beállítottam egy 24 óránkénti restartot, remélem így működni fog stabilan a naplózás. -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4845 üzenetére
nvram show | grep http_lanport
...
http_lanport=80 -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4847 üzenetére
Van a lighttpd-nek egy conf file-ja, abban a 443 port szerepelt, ugye ide van kötve https kapcsán a Tomato admin is. Ezek nem változtak eddig, mégis csak most írja felül a Tomat admint is!
Amikor átírtam a lighttpd-t 444-re akkor ugyanúgy nem jött be 443-n a Tomato. Most távolról lescanneltem nmappal a portjaimat, 443-n fut a lighttpd, 85-n az nginx. Olyan mintha a Tomato admin felület lehalt volna. Délután megnézem pontosan hogy mi a státusz. -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4845 üzenetére
Megnézem délután
Hogyan tudom visszaállítani, ha esetleg azt mondja hogy a 123 porton fut mondjuk?
Miért hal le egy idő után a vnstat? Vagyis nem tudom pontosan, hogy melyik rész áll meg, de a statisztika nem frissül tegnap hajnal 1 óta. Ezt megelőlegezve, esetleg egy ütemezett scripttel újraindítható? Furcsa, hogy amikor megáll a vnstat, elkezd rendetlenkedni a lighttpd is -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4843 üzenetére
A lighttpd-nél nem állítottam be ilyet, azért furcsa, pláne hogy eddig nem is ment így
Miután ezt átállítom 444-re, csinálok egy restartot neki, utána ezen a porton jön be a servere, a Tomato admin pedig még nem megy a 443-ról! -
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #4839 üzenetére
nagyon köszönöm
-
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #4832 üzenetére
192.168.1.1/protected/rtorrent/ címen nem tudok, 404 oldalt ad, eddig windows gépen kábellel ment, most mac-en wifivel csinálja ezt
-
Tombi
őstag
válasz
Intruder2k5 #4833 üzenetére
köszi szépen
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4834 üzenetére
Köszönöm!
Az útvonal más volt, de sikerült kiollóznom netről: find / -name minidlna.conf -printSleep 5 az várakozási idő (sec)?
Illetve ez mit takar: #!/bin/sh ? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4825 üzenetére
Működik...
Azt én töröltem ki, mert azt írták hogy már lejárt.
Közben kiderült hogy két profilom van.
És idő kellett mire rájöttem melyik az ami aktuális.
Sajnos nem tudtam régen törölni a már nem szükséges profilt, és most sem tudom, de persze a jelszavát elsőre eltaláltam, hogy belekeveredjek rendesen.
Azt hiszem amúgy egy router restart oldotta meg a dolgot. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4811 üzenetére
Akkor a motorosok nem nagyon használnak ASUS -t, vagy Tomato -t.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4809 üzenetére
Köszi! Legalább ez is kiderült. De gyanítom, hogy nem én kérdeztem először. Húsz év után, a 2005 -ös volt az utolsó évjárat a klasszikus VS1400 -ból. Sztem nincs olyan motoros, aki ne asszociálna rá a nickedből.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4803 üzenetére
Elpukkantottam, ezt adta vissza:
/dev/sda1: recovering journal
/dev/sda1: Inode 8, i_blocks is 16452, should be 12356. FIXED.8350 inodes used (6%)
96 non-contiguous inodes (1.1%)
# of inodes with ind/dind/tind blocks: 973/60/0
122318 blocks used (24%)
0 large files6232 regular files
692 directories
0 character device files
0 block device files
0 fifos
19 links
1417 symbolic links (1417 fast symbolic links)
0 sockets--------8360 files
Utána tudtam mountolni parancssorból. A log szerint hajnal három körül naplózott utoljára
Nem tudom, hogy mi történhetett
Köszi a segítséget ismételten -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4722 üzenetére
Szia!
Megoldódott a probléma. Az volt a gond hogy a no-ip oldalán a manage host menü alatt levő IP cím nem frissült.
Ez elvileg pedig automatikus nem? Mármint ha a szolgáltató kioszt egy új IP-t, akkor a no-ip-s profil ezt egyből lereagálja igaz? Ez lenne a lényege ha jól sejtem. Na ez itt nem történt meg.
Várható ebből kifolyólag még probléma, vagy ez egy "különleges" eset lehetett? -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #4796 üzenetére
És ha az adott lan interfészen két vlan-t viszek, tag-elve?
Más:
MAC cím alapú VLAN besorolást meg lehet oldani a routerem?
Gondolok itt arra, hogy aki rajta van a MAC listán az bekerül az egyik vlan-ba a többi a guest hálózatba. Így már nem kellene guest wifivel és komoly wifi jelszóval bajlódni. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4793 üzenetére
Igen, csak megszoktam openwrt alatt, hogy amit beallitok webes feluleten, az nem mindig valos vagy aktualizalodik rendesen.
Szoval webesen allitottam, ssh csak a double check miatt kellett.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4787 üzenetére
Az utolso kettore nem dobott sokat, viszont az alap 42rol 75re allitva a 2.4ghzt csodalatos eredmenyeket ertem el, a lakas legtavolabbi reszeben, ahol eddig kb 5mbit alatti sebesseget mertem (a 30bol) es a hd filmek szaggattak csukott ajtoval tableten, ott most 25mbit felett merek, illetve a szobamban, kozvetlenul a router mogotti falnal, a wifi signal felig volt, most tokig van.
Nem is ertem miert ilyen alacsony a tomato alap beallitasa. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4785 üzenetére
Es esetleg azt meg tudom vhol keresni mi a tenyleges max, amit az ac56 bir savonkent?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4783 üzenetére
wl1_txpwr=50
wl0_txpwr=60
wl_txpwr=42A wl1 az az 5ghz, a wl0 a 2.4ghz, de mi a sima wl?
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4780 üzenetére
Köszi az érthető választ. Azért gondolom a router CPU limitjét, mert a Load 2-3 között van, az usage pedig 100%.
Igen, akkor marad a korlátozás, egyelőre így tettem:
OpenElec médialejátszóra telepítettem Transmission Remotet, ő pedig leállíthatja a torrent forgalmat amikor videót nézek. Ez jó is meg nem is, mert áll nullán a töltés minden irányban, ellenben nem szaggat a 1080p videó, igaz a 720p már tökéletes. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4773 üzenetére
Hoppá!
"4G/LTE modem support and integration with GUI"Köszi!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4773 üzenetére
Már akartam kérdezni, nem jelent meg-é új infó, hogy lészen e frissítés.
Már erősen bosszant a Bandwidth Monitoring hiánya! Remélem a még néhány javításban ez is bent lesz!Jól látom, hogy valami valami van benn Merlintől?
Köszi az infót!!!
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4766 üzenetére
Rendben...köszi azért,
sajnos akkor másik router után kell nézzek.
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4764 üzenetére
Sajnos másik táppal is ugyanaz...folyamatosan világít az összes led és a gép se látja.mintha nem lenne a kábel bedugva.
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4762 üzenetére
Sziasztok!
Na alakul a netem,ma voltam a szolgáltatónál,mondtam mára ígérték,hogy valamit kitalálnak a távoli elérésre...
Azt mondták ma-holnap kijönnek és az anntennát/ami B-teles volt/ visszateszik antenna üzemmódba és a routerem fog betárcsázni /PPPoe/ .Remélem így nyilvános ip-m lesz és elérem kintről a dolgokat...
Viszont öröm az ürömbe,hogy tegnap kiakadt az Asusom,csak folyamatosan világít ,hiába resetelném,semmi.
Ilyenkor mi van,meghalt?Tomato van rajta...Asus RT-12 -
Proci85
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4759 üzenetére
Szerintem az én hup.hu-s hozzászólásomban látta, ami többek között a te [link] hozzászólásod ihlette. Azt hittem a 750Mbit/s HW NAT lévén jött össze.
Tomato-s fórumokban és OpenWRT esetén még sűrűbben láttam HW NAT mozgolódást. Egyre gyakrabban felmerül a téma, így gondolom ebből előbb-utóbb megoldás születik. -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #4757 üzenetére
De most olvastam egy tegnapi fórum hozzászólást és e miatt kérdeztem rá újra. Ott ezt írták, hogy már próbálgatják...
Ezek szerint nem. -
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4751 üzenetére
Köszi!
Régebbi firmwaret akarok feltenni, mert a mostanival 1.24 nem vagyok elégedett. -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4747 üzenetére
Nem már, hogy még mindig az IP címen megy a szolgáltatóknál a huzavona. Ott az IPv6 aztán még hajszálanként is adhat IP-t. Röhej
Persze itt is lehúzásra megy minden. Vagy itt is be kell állni a narancs pártba és akkor lesz minden?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4744 üzenetére
Valami nekem nem világos ebben történetben. A szolgáltató javaslata az volt a problémára, hogy vásároljon fix IP -t. Ha vásárolna, akkor az minek az IP címe lenne? -> Ha a routeré, akkor hogyan oldják meg NAT mögött? -> Feloldják? -> Szóval mégis lehetséges a feloldás? -> Na, akkor ezt kérném, csak fix IP nélkül!
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4744 üzenetére
Köszi...megvárom mit lépnek...hátha megoldódik.Amúgy ha már kameránál jártunk még ő hozta szóba,hogy érdekes hogy nekem nem megy mikor van egy pár ip kamera is a rendszerbe és azokkal nincs gond.
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4742 üzenetére
Lehet igazad van...amúgy köteles megnyitni portokat ilyen esetbe?Mert valami olyasmit mondott,hogy náluk ilyen rendszer van ők ezt a fajta megoldást választották...nem pedig a betárcsázóst/Btel olyan volt/...de hátha történik majd jövőhéten valami érdemleges...köszi a segítséget....
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4740 üzenetére
Hát igen csak az a baj hogy 5 km-re vannak,kijönnek melyik kamerát kell elérni?Na majd meglátom mi lesz...nem baj már csak 728 nap van a hűségidőből .
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4738 üzenetére
Ja értem...akkor mindenképp kell port,vagy nyílegyenesen kéne menni a világhálóra,ami itt valószínű nem lehetséges...marad a várás.Csak mondjuk akkor ha kicsit elszabadítom a fantáziám ...vennék vagyonvédelem stb miatt egy ip kamerát...akkor hogy tudnék megnézni távolról rajta bármit,nem-e éppen betörnek ?
mert akkor azt se sehogy,hiszen nagyjából ugyanaz,mint a nas.Router mögötti belső ipt kéne elérni.
Hát ez érdekes lesz már látom....azt fogják mondani már látom előre ...net van?mukodik?hát akkor mi a gond? -
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4736 üzenetére
De ha a No-ip "betalál" vagy ki/a No-ip honlapján is stimmel a külső ipm/...akkor még mindig kéne nyitott port is ahhoz,hogy távolról be tudjak lépni?Azt hittem ha a DDns oké akkor már megtalálom kintről amit akarok...
-
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4734 üzenetére
A nasnál ha No-ip-t bekapcsolom az a külső ip-met közli...akkor az jelent valami jót?
Átjáró informció
Belső cím
192.168.1.2 -ez a nas
Külső cím
213.16.xx.xxx és ez a címem a my-ip szerint is. -
Game78
tag
válasz
Intruder2k5 #4732 üzenetére
Nem ...dehogy kell nekem fix ip...az ráadásul plusz havidíjas.Köszi a segítséget ,remélem fogok jutni velük valamire...az a baj,hogy azt mondta a csávó,hogy náluk több előfizető is ugyanazt a címet is használhatja,lehet hogy ez a saját belső hálózatuk és tőlük megy kifelé csak a net...de ez csak tipp,meg annyira nem vágom és akkor sajnos amit mondtál a két feltétel nem igen fog menni miattuk.Mióta van/csütörtök/ nem változott a külső ip-m.
De érdekes a Tomato routerem van az antenna után és azután van a nas.Anas-on ha beállítom a No-ip-t akkor az látja a külső ip-m,a router viszont egy "idegen" ip-t mutat,ez gondolom az antenna,mert belső cím 192.168.10.x A másik gyanús dolog,hogy nincs náluk felhasználó/jelszó páros a szerződésbe sem,tehát elvileg nincs betárcsázás szerintem az antennán se,lehet ezért sem változik a külső ip-m? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #4726 üzenetére
rendben, köszönöm!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #4724 üzenetére
és azon a helyen amit jómagam is beillesztettem képben? A dhcp/dns servernél.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4715 üzenetére
Szia!
Ez a hibaüzenet egy külső hálózatról megpróbált elérés során a DDNS hibájára utalhat ugye?
A rendszer által visszaadott hibaüzenet: (113) No route to host -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4715 üzenetére
Rendben, megnézzük. Azt már valamennyire ismerem, mount, lemount stb... Köszi.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4705 üzenetére
Szia!
A mappa mélységgel volt a baj, de most meg egyáltalán nem másol már úgy sem hogy mappa, és benne egy file. Külön létre kell hozni a mappát, és belemásolni a file-t.
Ez akkor problémás ha egy több mappás dologról van szó, benne file-okkal.
Már másik topic-ban beszélgettem róla, nem igazán sikerült megoldani, de most van nagyobb probléma is, és inkább ebben segíts kérlek ha tudsz!
A Transmissiont hogyan lehet újraindítani?
Csak mert egyáltalán nem lehet elérni, és már volt újraindítás is. A router admin felülete bejön, csak a TM nem. :S Van valami ötleted? -
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5 #4711 üzenetére
Igen, ott én is ezt használnám, ha lenne a földszinten kábeles net, de nincsen, csak wifi, és ebből kéne kihozni amit lehet. Vagy esetleg van jobb ötleted? Hogy a jel erősebb legyen?
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5 #4709 üzenetére
Értem. Megnéztem, és mind a kettő router tudja a WDS-t (A régi Asus Deluxe, és a másik egy MSI RG54G3)
Az MSI fent van az emeleten, és arra van rákötve az internet. És én azt szeretném elérni, hogy mivel a földszinten nem olyan erős a jel, csatlakozzon az Asus rouer az MSI Wifi-re és így erősebb az internet(wifi) hatósugara.
Megvalósítható ez az elképzelés? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4705 üzenetére
Rendben, köszi, még próbálkozunk akkor .
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4703 üzenetére
És lehet tudni hogy most ez miért írta ezt ki?
-
0519
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4599 üzenetére
Hétvégén beüzemeltem egy entwares transmissiont és az általad linkelt új GUI-t, és tökéletesen működik a dolog.
A leírásodhoz képest annyit változtattam, hogy az új GUI-t nem jffs-re tettem és hivatkozok rá, hanem felülírtam a (fapados) gyári GUI-t. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4696 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4694 üzenetére
Mármint amikor manuálisan csinálom?
killall, felülírom és újraindítom a minidlna-t.Viszont írtam, hogy ha leáll a hdd, akkor néha leáll a minidlna is, újrainduláskor pedig a saját beállításaival van.
Vagy esetleg arra gondoltam, hogy talán módosíthatnám az elérhető opciókat a webes felületen.
Találtam múltkor vmi leírást, ahol a srác részletezte, hogy hogyan adott hozzá egy opciót az admin név átnevezésére. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4663 üzenetére
Szia, megcsináltam amit írtál, de reboot után ugyanúgy visszaugrik a minidlna beállítás file.
Csatoltam képeket, gondolom az 1970-es dátumúak azok, amik reboot után szoktak újragenerálódni, bár ezt nem igazán értem, miért szükséges, miért nem kerülnek csak simán elmentésre. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #4691 üzenetére
Megoldódott, köszönöm!
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4687 üzenetére
Ez is jó megoldás, ugyanígy működik a a custom css használata, meg az új Transmission GUI is a Tomaton, de erre nem gondoltam
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4685 üzenetére
Megformáztam, valamint ide átraktam a scriptet, de a path-hoz hogyan tudnám hozzátenni, hogy bárhonnan futtassam az itt lévő scripteket?
-
miller66k
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4682 üzenetére
Kipróbálom ezt,Köszi a választ!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4677 üzenetére
Akkor ahogy mondtam félreértelmeztem a hsz-ed.
Úgy néz ki egy újabb sikeres távsegítségen vagy túl, tegnap mikor eljöttem az ismerőstől, minden működött szépen.
Nagyon nagy köszönet mindenkinek aki próbált segíteni, de főleg Neked. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4675 üzenetére
Nem akaratoskodni akarok, csak szerintem akkor ezt a hsz-edet félre értettem.
Ott írsz másolásról. Azt nem értem hogy mi között lehet azt a 30/35 MB/s-et elérni.Ezt a terheltséget hol tudom megnézni?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4673 üzenetére
Akkor mi lehet az oka hogy ilyen lassan másol?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4641 üzenetére
Helo!
A következő a felállás:
A médialejátszón meg van osztva minden. Pontosabban be van minden megosztás kapcsolva, de konkrét megosztást ott nem tudok kieszközölni.
Illetve amikor a router-ben a save-re mennék akkor kiírja ezt.
És odaugrik a kurzor a user name-hez.
De hát nincs beállítva semmilyen jelszó. Vagy ez most minek a jelszava és felhasználó neve?(Persze bárki válaszolhat aki tud segíteni.
)
SZERK!
Ez most jót jelent? -
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4667 üzenetére
Köszi, és ezeket a drivereket nem lehet valamilyen módon cserélgetni Tomaton belül? Célom a nagyobb másolási ráta elérése
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4661 üzenetére
Hogyan befolyásolja a firmware az USB másolás sebességét? Gondolok ezalatt arra, hogy Asus N18U esetén Tomatoval max. 15mb/sec jött le, a többiek beszámolója szerint gyárival pedig 25 mb/sec is tud lenni.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4662 üzenetére
Nekem most mukodott ssh-n.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4663 üzenetére
Köszönöm, neki is látok.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4654 üzenetére
Köszönöm, így már megy, a transmissiont meg hagyom.
A másik problémám, hogy írtam, hogy két dolgot átírtam a minidlna configjában, ami addig működik is rendesen, amíg nem indítom újra a routert.
Gondolom ez főleg azért van, mert nincs a tomatoban ilyen beállítási lehetőség a minidlna-nál, de hogyan lehetne megoldani, hogy az én beállításaimat jegyezze meg?Illetve ddns-en keresztüli belépésnél mindig azt írja ki a böngésző, hogy nem megbízható kapcsolat, illetve tableten a https át szokott lenni húzva.
Olvastam, hogy ez azért van, mert a mostani böngészők már más tanúsítványt kérnek, találtam is hozzá leírást.
Érdemes megcsinálni, vagy jó így is? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4657 üzenetére
Ne haragudj, nem szívatni akarlak, ez csak a hozzá nem értésem következménye.
Hogy tudjunk normális sebességgel másolni (MC-ben) a médialejátszó, és HDD között, jó lenne az MC megléte.
Ha megcsinálod, azt nagyon megköszönnénk. De az is jó ha leírod. Amelyik neked egyszerűbb. -
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4656 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, ezeket jó tudni. Az 5ghz wifi nekem teljesen felesleges és ahogy elnézem az ipart, mire elterjed minden eszközbe, addigra az ember már veheti a következő routert mert elavul/tönkremegy. Viszont ahogy nézegetem ~8ezer ft van különbségben az n18u és az ac56u között és gondolom azért a két mag jelentősen növeli a teljesítményét és igazából a beépített antenna hát annyira nem zavar, a jelenlegi linksys wrt320n-nek (tomatoval) is az van igaz elég gyengének érzem de már vittem kábelt a felső szintre egy másik routerhez szoval ott az szórja a jelet
Akkor a te típusodat kilőve (mivel azt mondod hogy leggyengébb viszont drágább és semmi extrát nem nyújt a másik kettőhöz képest) a kettő között lenne érdemes elvacilálnom.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4641 üzenetére
Ok, köszönöm, és még akkor annyit hogy az MC is benne van a tomatoban nem?
Azt hogyan tudom feltelepíteni?
(mármint az N18U-ra) -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4643 üzenetére
Ertem, akkor maradok a pingvinnel, koszi.
Amugy azt vhogy ki lehet kuszobolni, hogy ddns eseten ne kelljen odairni a ddns cime moge a remote access portjat (ugye az alap a 8080as)?
Kicsit fura szamomra.
Illetve a transmission meg nem https, hanem csak http-vel erheto el tavolrol, az igy rendben van?Vegre sikerult poccre beallitani mindent a kedvem szerint a tomaton, a gyari fwjet meg tobbet az eletben nem akarom latni!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4638 üzenetére
Megy ez. ahogy kell!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4637 üzenetére
"Nem! A megosztás címét, nevét kell beírnod!"
Milyen nyelven?Mármint nem klingonra meg mandarinra gondoltam, hanem arra hogy ez hogyan nézhet ki?
Írnál egy példát?Mivel RT-N15U-ban csak 8MB flash van, így abban nem feltétlenül van erre lehetőség...
Melyik MIPS alapú asus router ajánlott az N15U felett, amiben nagyobb ram van? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4635 üzenetére
Enable, majd beírom a médialejátszó IP címét, és így látni fogja a gyökérkönyvtárat ugye?
Kérdés hogy van-e MC a routerre telepítve?N15U-n ez a megodás hogyan működik, mert ott nincs CIFS menü az Administration-ben.
Mondjuk még MC sincs telepítve, az meg azért nincs, mert a leírásod alapján mindent feltelepít, nem csak az MC-t. Azt külön hogyan tudnám? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4631 üzenetére
A lejátszón meg van osztva a tartalom.
A felcsatolás hogyan működik?
Ja igen, közben már rájöttem, de akkor ez nagy lépés lenne.
Tudsz segíteni ebben a felcsatolásban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest