- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megpróbálhatod, de nem hiszem, hogy ezen a téren lényegi változás lenne benne! Lehet én is elcseszek valamit, sajnos nem vagyok nagy iptables mágus, de ezt találtam keresve.
Viszont ha jól rémlik akkor Te kérdezted a root név megváltoztatását, az meg már működik.
Ellenben Shibby megint ígérte az új verziót, lehet akkor azt már érdemes lenne megvárnod.!
btw v128 will be soon for ARM and Mipsels routers.
-
Tedd be ezt az admin felületre még, aztán ha ez se...
iptables -I FORWARD -s 192.168.0.9 -p tcp --dport 8200 -j REJECT
iptables -I FORWARD -s 192.168.0.9 -p udp --dport 1900 -j REJECTEsetleg ugyanígy ezzel a 9091...
iptables -I FORWARD -s 192.168.0.9 -p tcp --dport 9091 -j REJECT
-
Azért megnézném mindenképpen, hogy a szabály (akár ez, akár az iptables) blokkolja-e a portot! Mert lehet nem is ezzel van a gond, csak esetleg ez nem elég a DLNA blokkolásához. Mondjuk próbáld meg adott IP címről blokkolni az admin felület portját, és nézd meg, hogy eléred-e a routert.
-
Zirowe
nagyúr
Egyébként ezzel hozzáadódott ez az iptables-hez:
-A FORWARD -o vlan2 -j restrict
-I INPUT 1 ! -i lo -p udp --dport 53 -j restrict
:rres03 - [0:0]
-A rres03 -p tcp --dport 8200 -d 192.168.1.1 -j DROP
-A rres03 -p udp --dport 1900 -d 192.168.1.1 -j DROP
:rdev03 - [0:0]
-A rdev03 -s 192.168.1.9 -g rres03 -
-
Hmmm, érdekes... Nekem ami be van oda téve, mondjuk rtorrent port nyitáshoz szabály, az lekérdezhető így.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# iptables -L | grep 6885
ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp dpt:6885
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:6885Szűrés nélkül, simán sem látod a láncban a szabályt?
iptables -L
-
-
-
-
-
Hát ez jó kérdés! Ha beállítod 9999-re, akkor mit ad válaszul az ellenőrzésre?
wl txpwr 9999
wl txpwrEsetleg próbáld meg ezt....
wl txpwr_target_max
Nálam nem működik, de hátha ARM-en igen!
Meg találtam még egy ilyet is...
wl txpwrlimit
De nekem ez mindig a beállított értéket adja vissza!
-
-
Szia!
Ez nem jó?
nvram show | grep txpwrVagy erre gondoltál?
wl curpowerszerk.:
Innen lehet mazsolázni wl paramétereket...
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wl_command -
-
Ez érdekes... Akkor neked, hogyan működött a múltkor? Csak mert a gondolatmenetem az, hogy ezek szerint a miniDLNA induláskor generálja a konfigot, a webes felületen beállított értékek alapján, és akkor ha ez így van, akkor tök mindegy mikor másolod be a konfigot, ha úgyis felülírja indításkor a miniDLNA! Ha viszont már az indítása után, akkor meg nem hiszem, hogy figyelembe veszi azt...
-
Én úgy oldottam meg a file-ok tárolását és indításkori visszamásolását, hogy a JFFS-ben létrehoztam egy mappát, és azon belül a / filerendszer mappaszerkezetét követve tárolok mindent, így indításkor az init scriptből egy paranccsal visszamásolható! Tehát PuTTY-ban, JFFS formázás után...
mkdir -p /jffs/rootfs/tmp/etc
Ha jól tudom itt (/etc/minidlna.conf) tárolódik a DLNA konfig!
Majd ezután vi-vel, vagy bármi más editorral létrehozod, vagy simán oda másolod a minidlna.conf file-t a mappába, és az admin felületen az Administration -> Scripts -> Init részbe tedd be ezt a sort...
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
Ez a parancs tehát minden induláskor átmásolja a /jffs/rootfs mappa tartalmát a /-be, szükség esetén felülírva a meglévő file-okat! A /jffs mappa tartalma pedig nem veszik el soha, még áramtalanításkor se...
-
A portot akkor nem kell odaírni, ha az HTTP 80, vagy pedig HTTPS 443, minden más esetben jelezni kell! Ha ezen kettő közül állítod be valamelyiket, akkor nem fog kelleni mögé a portszám... De ez nem Tomato sajátosság, mindenhol így működik.
Nem használok Transmission-t, így igazából nem tudom milyen lehetőségei vannak, de a webes admin felületen nem látni erre lehetőséget, sőt a transmission config eredeti leírásában sem találok ilyet! Mondjuk ha nagyon akarod, az NGINX-el (admin felület Web Server menü) egész biztosan megoldható, de én nem hiszem, hogy a HTTP ne felelne meg erre...
-
Igaz Raspberry PI kapcsán, bár vsz. ez mindegy, de ITT azt írják, hogy az ikon bele van fordítva a dlna-ba, ergo kicsi rá az esély, hogy ezt meg tudod változtatni...
Kizárni? Hát tudtommal a DLNA protokoll ilyet nem támogat, így esetleg iptables-el lehet próbálkozni, hogy adott IP címről a DLNA portját tiltani.
-
Zirowe
nagyúr
A 3ból 2őt megoldottam.
friendly_name=névdlna
root_container=BViszont a minidlna server pingvin ikon lecseréléséről nem sok mindent találtam.
Csak ezt és ezt a bejegyzést, de kb az eredeti ikont se találom a routeren.Próbált már vki ilyesmit?
Illetve vajon van arra lehetőség, hogy a minidlna hozzáférésből kizárjak egy belső címet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged