-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
-
-
-
Fw cserét tervezem, de az hosszabb folyamat, most sajnos nincs nagyon rá kapacitásom.
3 éves kb, de nem hinném, hogy ez lenne a hiba oka én szoftveres gondra gyanítok. Semmivel wifi nem száll el, csak a TV Android box "fagy le". A másik topicba valaki azt írta, hogy lehet dupla NAT van. Na ezt hogy kell megszüntetni? Telekom routert átraktam bridge módba, és a tomato DHCP-vel csatlakozik rá.
#10492 tjsz : WAN-ba és WAN IP-re 192.168.0-sat kap, érdekes, mert ahogy átraktam a Telekomos routert bridged mode-ba, ő megkapta a 192.168.100.1-et. Lehet itt rontottam el és LAN portba kéne?
-
Lasersailing
senior tag
És Sztanozs #10469:
Köszönöm szépen, úgy látom, hogy ez működik. Enterrel elválasztva felvittem mindkét DDNS címet és öröm és boldogság!
Ha jól sejtem ez kb annyit jelent, hogy a "xxx.synology.me"-s címet "átirányítja" a megadott LAN IP címre?Halkan megjegyzem, hogy több topic-ban is kaptam már segítséget a PH-n, de a legnagyobb segítőkészséggel mindig a Tomato topicban találkozom! Köszönöm szépen!!!
-
tjsz
Topikgazda
Kipróbáltam egy másik Telekom-os ügyfélnél (igaz ott is DMZ-s megoldást használok), és ott sem érem el belső gépről a DDNS névvel a router-t.
Megint egy másik ügyfélnél (Pick-Up a szolgáltató) pedig működik a DDNS-es elérés.
Tehát szerintem ez net szolgáltató függő és nem firmware hiba.
-
Lasersailing
senior tag
És SztiviVandernek is válasz:
Ha a DVR-t a belső wifin (192.168.y.valami) lévő mobilról a belső IP címén (192.168.z.123) próbálom elérni, akkor működik.
(rosszul írtam a 10457-ben, bocsánat!)Ha a DVR-t a belső wifin (192.168.y.valami) lévő mobilról a DDNS címén (xxx.synology.me:portszám) próbálom elérni nem működik
Ha a DVR-t a mobilneten lévő mobilról a DDNS címén (xxx.synology.me:portszám) próbálom elérni működik
Az lenne a cél, hogy a második is működjön. Megoldható?
-
Lasersailing
senior tag
"ha a wifit kikapcsolom" --> A telefonon kikapcsolom a wifit. A routert nem bántom.
az nslookup-ot csak otthonról tudom este megnézni (munkahelyről nem érem el egyelőre a router admin felületét)
#10456 SztiviVander: elvileg be van állítva. De nem az a gond, mert akkor sem működik, ha
azonos alhálózaton vagyok wifin keresztül. (saját wifi + 192.168.z...-on van a DVR)Este a nat loopback-et visszaállítom, köszönöm!
-
Lasersailing
senior tag
Androidon a Superlive plus programmal szeretném elérni a kamerarendszert. Távolról két cím is működik:
xxxx.synolgy.me, ill. xxxx.provision-isr-dns.com
Digi előfizetésem van, az ONT bridge módban van, és a router kap (változó) publikus IP címet.
A routeren van 3 alhálózat (Te segítettél annó beállítani: ismét köszi érte):
192.168.x.0-254: sógoré
192.168.y.0-254: kínai (kiváncsi) okoseszközöké + vendég wifi
192.168.z.0-254: belső hálózat: itt van a DVR is + saját wifiA kamerát sem a saját sem a vendég wifiről nem látom, de ha wifit kikapcsolom azonnal működik.
(Tegnap nem próbáltam, de korábban próbáltam otthoni saját wifi + LAN címet (192.168.z....) így sem jött be) -
-
zsolt_64
senior tag
"CTF használata esetén a bandwidth és az iptraffic false" ezt a merlin verzóban leírják, igaz apróbetűsen... szóval ez így működik, mivel többé-kevésbé hw szolgája ki a forgalmat, és a fw egyszerűen nem tud róla. pont emiatt is van az hogy a CTF bekapcsolása "disables QoS and BW Limiter!" Ellenben így viszi a gigát
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Újabb érdekes tapasztalat: kíváncsiságból ránéztem és furcsa módon a bandwidth és az iptraffic is azt mutatja, hogy januárban 5.8GB forgalom volt a net fele. Ami azért is lenne érdekes, mert közben ennél jóval több történt, többek közt a karanténos home office mizéria miatt (is), másrészt én havi szinten legalább 700GB-t forgalmazok (összesen), vagyis így a hónap harmadánál járva legalább 200GB-nak kellene lennie. Aztán eszembe jutott, hogy dec. 29-én kapcsoltam be a CTF-t........
Vagyis 99.99%, hogy CTF használata esetén a bandwidth és az iptraffic false értékeket fog mutatni. Gondoltam megosztom ezt is veletek.
-
SztiviVander
addikt
En nem észleltem hogy jobb lenne, talán mert előtte se volt rossz :) Hatótáv legkevésbé ezen múlik. Valami azért biztos jobb benne, még ha az engem esetleg nem is érint és nem veszem észre. De más is frissült, sok bugot exploitot javitanak egy egy frissítésben, szerintem manapság érdemes frissen tartani amit lehet.
-
libus
őstag
Én azt a beállítást választottam, ami a Wireless filternél megvan adva MAC cím, azt blokkolja.
És nem azt, amit itt megadok MAC címet, azt engedje csak..
Ez utóbbi elég körülményes lenne.
Már érted?
Rokon, barát nem fog a ház előtt internetezni. Azért nem fognak eljönni, hiába tudják a vendég jelszót.
Elég ha csak a szomszédnak a MAC címe van megadva. -
libus
őstag
Szia!
1. (a válasz):
A "Vendég" wifinek teljesen más jelszava van, mint a belső hálózatomnak.
A belső hálózatét csak a család tagok tudják! A "Vendég" hálózatot meg azért csináltam még anno, ha jön barát, rokon, és kell neki Internet. akkor max. annak a jelszavát megkapja.
Meg a "Vendég" hálózatról nem lehet látni a NAS-t.2. Nem képes MAC hamisításra a szomszédom, mert nem ért ezekhez a dolgokhoz. Szerencsére.
Advanced/virtual wireless menüben a belső hálózatomra is bekapcsoltam a Wireless Filtert, így ott is blokkolja a MAC címét ha esetleg megfelelő jelszóval próbálkozva.
#10433SztiviVander:
Az új wifi driver jobb 2020.8-ban? Nagyobb hatótáv? Vagy csak stabilabb?
Mert neked akkor már van tapasztalatod, hisz az új FW-t használod, ráadásul neked is 68U-d van.
Ha törölnöm kell hozzá az Nvram-ot, akkor törlöm, aztán utána mindent visszaállítgatok.
Ha jobb lesz (mert az IP kameráim közben 1-2mp-re elvesztik a jelet), akkor megéri azt a ráfordított időt. -
Dzsekó
addikt
Igen, ott van a fenti példád, de ott a 3. IP tag mindkét router esetében 1-es, azaz 1 hálózatban vannak, amit TP-Linkek (meg más router sem szeret, ha WAN-ba van kötve a szolgáltatói router része). Akkor nálad valószínű azért megy, mert Tomato lekezeli, ezt az infót nem tudtam, de megjegyzem. A gond az, hogy ahova járkálok, ott nincs se lehetőség, se idő azzal vacakolni, hogy Tomato-t tegyek a saját routerre (meg valószínű, hogy a gazdája nem is engedné). Kérdésem továbbra is pontosítva az, ha az egyik router 0.1, a másik 1.1 IP-jű, és az 1.1 egy saját TP-Link, akkor hogy tudom TP-Link WAN-jába kötni a szolgáltatói routert úgy, hogy lássam is PC-ről mindkét routert. Azt ne mond, hogy alapból látható így PC-ről mindkettő router, mert rengeteg esetben mentem a fenti kész "kiépített" hálózathoz ki. És hívtak, mert nem ment, ha ment volna, akkor nem is kerülök oda. Azt el tudom képzelni, hogy valamilyen beállítással működhet. A fenti hálózaton ha letiltom saját router DHCP-jét, akkor a saját routerre kötött PC alapból nem is kap IP-t, mert nem látja a szolgáltatói routert. Most az jutott eszembe, ha Subnet mask-ot 255.255.0.0-ra állítanám, akkor máris 1 hálózatban lenne a két router, mert akkor már csak 192.168 lenne a hálózat, és akkor lehetne sokféle IP az eszközöknek, PL: 192.168.5.100, 192.168.7.100, 192.168.45.123, stb. ez mind egy hálózat lenne. Ezt ki fogom próbálni. A gond ezzel csak akkor van, ha szolgáltatói router IP beállításait nem lehet változtatni. Ez ritka, de létezik, mert láttam, pl. UPC Connectbox.
Illetve TP-Link megint pofázhat, hogy egy hálózatban van WAN és LAN. Ha esetleg van jobb ötleted, akkor szívesen veszem, ha leírod. Köszi!SztiviVander: Te is leírhatnád, hogy mit tudsz az alhálózati maszkról, ha már az én leírásom szerinted nem helytálló. Tanulni sosem késő.
-
Dzsekó
addikt
De itt egy hálózatban vagy... 192.168.1 a hálózat cím és a 254 és az 1 a gépcím. Ezt fedi le a subnet mask, 255 a hálózat 0 a gép rész, parasztosan megfogalmazva.
Én arra gondoltam, amikor a 3. tag az IP-ben eltér. Pl. amit előzőleg írtam a 192.168.0.1 szolgáltató router és 192.168.1.1 saját router. Ezek az IP-k a leggyakoribbak. De nekem még sosem jött be az 1.1-es routerre kötött PC-ről a 0.1-es szolgáltatói router web felülete. Ezt meg lehet valahogy oldani szerinted? Ebbe sokszor belefutok. Amint írtam, azt szoktam csinálni, hogy WAN-ból LAN-ba, és szolgáltató routert átállítom 1.254-re, ha azt nem lehet, akkor saját router 0.254-re, és saját routeren DHCP letilt. A gond akkor van, ha tele van a 4db LAN aljzat a saját routeren, mert akkor nem tudom átrakni WAN-ból LAN-ba. Ha WAN-ban hagyom, akkor nem tudom átállítani egy hálózatba a két routert, mert a saját router (pl. TP-Link) kiabál, hogy LAN és WAN hálózat nem lehet ugyanaz. De ha meg eltér, akkor PC-ről nem látszik szolgáltatói router, mert 1.100-as PC IP-ről nem tudom meghívni a 0.1 szolgáltatói routert, csak az 1.1 saját routert. Még azt szoktam csinálni, hogy modem üzemmódba kapcsolom szolgáltató routert, mert akkor maradhat WAN-ba a saját router, de akkor elő kell kotorni a net bejelentkező adatokat, amit át kell írni a saját routerbe. A cifrázás már csak akkor van, amikor azért kötik oda a saját routert a szolgáltatói mellé, mert elfogy a 4db LAN hely a szolgáltatói routeren (ahelyett, hogy vennének 5-8 portos switchet). És akkor mindkettőn megy a DHCP, aztán valaki 0.x-en van, valaki meg 1.x-en, és nem megy semmi jól, nem látják egymást. Fent van az 1. kérdés félkövérrel. És még kérdezném, hogy Nálad a telekom cucc az modem üzemmódban van? Mert akkor gondolom route modem IP-vel éred el. Ha router üzemmódban lenne és saját router WAN-ba kötnéd, akkor TP link routerek kiabálnak, hogy WAN hálózat nem egyezhet meg WAN hálózattal, és nem is engedik beállítani. Bocsi, hogy ennyit írok erről, de ez 10 éve egy megoldatlan gond nálam (ha egyáltalán létezik rá megoldás), hogy WAN-ba kötve saját rotert, hogy lehet összehozni a 0.1 és az 1.1 két router címet, hogy lássák egymást. Eddig csak a LAN-LAN módszer volt (kevesebb csatihely), vagy modem üzemmód-WAN (több állítgatás, net szolgáltató adatai, stb.). Köszönöm, ha tudsz segíteni! -
Dzsekó
addikt
BÚÉK Neked is!
"Az is megoldás, hogy szolgáltató eszköz router módban működik, ennek az egyik LAN portját kötöd a saját router-ed WAN portjába és a szolgáltatóin használt belső hálózat IP tartománya nem egyezik meg a te routered belső IP tartományával. Ekkor is elérhető mind2 router web felülete."
Tegyük fel, ha a szolgáltatói router 192.168.0.1, a saját router 192.168.1.1, akkor ha a saját routerre van dugva a PC, akkor általában a PC-ről az 1.1-et érem el, mert az oszt IP-t. Ha a szolgáltató eszközre van dugva, akkor meg a 0.1-et érem el. Mindenki beköti WAN portba a sajátot és mind a kettőn bekapcsolva hagyják a DHCP-t (helytelenül), így azt érem el, amelyikre éppen rá vagyok kötve. Kérdezem, ha az a sorrend, hogy szolgáltató router, saját router, ebbe a PC, akkor PC-ről hogy érem el a szolgáltatói 0.1-et, ha nincsenek 1 hálózatban?
Ha meg szolgáltatói router oszt mondjuk 0.100-at PC-nek, sajátban le van tiltva a DHCP, akkor hogy érem el 1.1-et a 0.100-as PC-ről? Talán a 255.255.0.0 subnet maszkolással ezt át lehet hidalni, de akkor megyint 1 hálózatról beszélünk.
Azt tudom, hogy nem szerencsés 1 hálózatban 2 DHCP-nek lennie, de láttam már ilyet és működik is. Én is le szoktam tiltani az al router DHCP-jét, hogy a fő router vezéreljen teljes mértékben."Megy az, feltéve, ha a saját router-eden be van álltva def. gateway-nek a szolgáltatói eszköz IP címe ÉS a Basic - DDNS - Dynamic DNS - nél "Use external IP checker"-t állítod be."
Ez új, mindig tanul az ember. Csak homályos, amit az első bekezdésben írtam, ha 0.1 a szolgáltatói, és 1.1 a saját router, akkor gatewaynek megadva a 0.1-et az hogy fog menni.
Egyébként saját szememmel láttam ilyet, hogy valamelyik PC 0.x-en volt valamelyik 1.x-en, és a 0.x-esekről nem ment a nyomtatás/szkennelés. Amint megcsináltam a WAN helyett LAN-ra kötést és a 2 router 1 hálózatba hozását, al router DHCP letiltását, egyből stimmeltek az IP-k, és ment minden. De ha a szolgáltatói routert saját router WAN-jába kötöm eltérő router hálózattal is meg lehet csinálni, akkor kérlek áruld el a trükköt, hogy mit kell állítani, mert alapból nem megy. Nem elég, ha egyik DHCP-t letiltom, azt próbáltam.
Route modem IP. Beírtam a modem IP címét, ami most modem üzemmódba van kapcsolva, nem működik, nem érem el az IP címével a szolgáltatói eszközt. Mikor működik? Mit kell még csinálni? Nálam PPPoE nincs, DHCP a WAN settings. A két router IP tartománya sem egyezik. Mégsem érem el. Ha pedig nem érem el a webfelületet, akkor a router üzemmód visszaállításához marad a reset gomb. Szerintem ebben egyet értünk.
-
Dzsekó
addikt
Mert úgy AP/Repeater-ként lehet működtetni. A fő routeren lévő hálózatot kiterjesztem egy másik helyiségben vagy másik emeleten. Ha a kábelezés nem megoldható, akkor WDS, az kb. ua. csak vezeték nélkül. Mindkét esetben ugyanaz a hálózat. Tomato és DD-WRT tud olyat, hogy a WAN port LAN portként működjön, ezt beállítva al router WAN-jába is köthető a fő router LAN-jából jövő kábel. Itt az is jó megoldás, ha fő router LAN-ját fali aljzatba kötsz és egy másik emeleten lévő fali aljzat csatlakozást rápatchelsz a szekrényben, és oda kötsz egy wifi routert, ami a földszintről kapja a netet, és tovább osztja vezetéken és wifin. Emeletes családi házban is csináltam így jelerősítést. Igaz, ott kábel híján maradt a WDS, de működött.
Saját router WAN portjába van csatlakoztatva nálam is a szolgáltatói router LAN portja, de a szolgáltatói router modem üzemmódban van, és a saját router "tárcsáz be", ebben az esetben csak a WAN port a jó. De ha már a szolgáltatói eszköz router üzemmódban van, akkor ott a saját routert LAN-ra kell kötni és egy hálózatba kell állítani a két routert. Így PC-vel lehívható mindkét router webfelülete. Saját routernél DHCP-t le kell tiltani, vagy mindkét routerbe sávosítani kell a DHCP-t, hogy ne legyen ütközés. Viszont mivel egymás mellett van a kettő, ennek sok értelme nincs, és DDNS sem megy saját routerről, mert a szolgáltatói vezérli a netet. Ha routerként üzemelő szolgáltatói eszközre rákötsz egy saját routert úgy, hogy a WAN-ba kötöd és még egy hálózatban sincsenek (mindenki ezt csinálja), akkor hol működik, hol nem, valamelyik PC-nek a szolgáltatói oszt IP-t, valamelyiknek a saját router oszt. Nyomtatás és SMB megosztás néha megy néha nem, és általában csak az egyik routert éred el webfelületen, attól függően, hogy melyiktől kapsz IP-t. Általában annak a webfelületét éred el, amelyikre rá van kötve/csatlakozva az adott PC/laptop. Szóval úgy kész káosz. Nekem ez a tapasztalatom. Ha szolgáltatói routert modem üzemmódba kapcsolsz, akkor tök mindegy, hogy mi volt az IP-je, mert modemként elvileg nem hívható be (nekem nem is sikerült soha). Visszakapcsolni router üzemmódba csak úgy lehet, hogy a reset gombját hosszan nyomod, és akkor visszatér gyári állapotba, aminél routerként üzemel. -
Dzsekó
addikt
Ha két routert kötsz össze a LAN-jukon, akkor egy hálózatban kell lenniük, különben nem látják egymást rendesen és akadozva működnek dolgok. Általában mindenki azt csinálja, hogy hagyják eltérő hálózaton a szolgáltató routerét, és kilóra rákötik a saját routert a WAN porton keresztül. És akkor hol mennek hol nem mennek a hálózati szolgáltatások. Más kérdés, hogy ha egy hálózatban van a két router, akkor a szolgáltató mit lát. Ezért szoktam modem üzemmódba kapcsolni a szolgáltató routert, és akkor nem nagyon tudnak rácsatlakozni szerintem.
-
Dzsekó
addikt
Egy sima modemnek elvileg nincs IP címe (mint egy switch-nek, annak sincs), ha modem üzemmódba kapcsolod a szolgáltató routert, akkor utána azért nem lehet elérni. Neked ezzel a route modem IP-vel sikerült elérned PPPoE passtrough-os modem-routert? Azért kérdezem, mert ha igen, akkor ezeknek a hibrid eszközöknek elvileg akkor megmarad az IP címe valahogy.
Azt viszont nem értem, hogy miért kell másik hálózatban lennie a modemnek, miért nem jó, ha marad az 1.1-en, routert meg beállítod 1.100-ra pl. Mert főroutert és alroutert így kell beállítani és ezután összekötni a LAN portjukat. Így látható mindkét router webfelülete is.
Én anno rákötöttem a szolgáltató által adott eszközt közvetlenül PC-re. Másik router nincs, fix 1.100 beállítva PC-n, 1.1-en elértem a szolgáltató eszközt, átkapcsoltam PPPoE passtrough-ba, ezután már nem értem el a szolgáltató eszközt 1.1-en PC-ről. Innen tudtam, hogy modem üzemmódba kapcsolt a szolgáltató eszköz. Ezután szoktam rákötni a routert. Az összes szolgáltatónál így kapcsoltam át, és mindnél működött eddig szerencsére.
Ezt a route modem IP-t eddig nem ismertem, ezért kérdezem, hogy működik-e. Én most kipróbáltam, mert emlékszem az eszköz IP címére, és nem működik, pedig másik hálózatban van/volt. -
zsolt_64
senior tag
Az a bajom hogy most nem tudom megnézni hogy mi az ont ip címe. Invitelnél ez 192.168.100.1 volt, de ez most nem működik. közvetlenül kellene gépet rákötni, de most nem verhetem szét a cuccot.
A wan-lan oldali cím egyezést meg nem tudom hogy beleőrül-e, a merlin és most a tomato kezeli, de a gyári sem zavarodott bele.
Van valami amivel ki lehet deríteni az ont ip címét kábelezés nélkül ? -
-
deflex
tag
Érdekes. Nekem is nehezen áll össze. A tkom telefonon jelezte, hogy minden rendben van náluk, mennie kell (de nem kapcsolódott fel az Asus routerem, hiába volt bekapcsolva az 5670-esen a PPPoePassthrough). Utolsó lehetőségként kapott az 5670-es egy resetet, majd PPPoePassthrough bekapcs. Azóta műxik.
-
-
zsolt_64
senior tag
Akkor közkívánatra !
Router : ac66u_b1 freshtomato: 2020.8 _ ISP: Digi 1000/300 (FTTH).
És a megoldás: nvram törlés után ppoe kapcsolatokban Redial interval = 70A probléma gyökere a "PPPoE: timeout waiting for PADO packet" probléma.
Észevettem hogy a boot után mindig konnektál. a probléma akkor jön amikor valami olyasmit módosítasz ami reconnetet vált ki. ekkor egy végtelen connect próbálkozásba fut.
A probléma gyökere az hogy nem adja ki a pppoe PADT parancsot. a Digi serverésnek meg valószínúleg 60 s tineoutja val a sessionre.
Érdekesség ha megnyomod a disconnect gombot akkor kiadja és azonnal lehet vissza konnektálni. Hangsúlyozom hogy ez a megoldás csak a Digi-mnen lett kitesztelve, de ott alaposan, próbálkoztam még olyannal is hogy csal az ONT-t áramtalítottam, és visszajött.
Persze 1 kicsit többet kell várni , de működik.
Minden más funkció ezek után hibátlanul megy, pedig jó alapsan felkonfiguráltam a gépet. -
zsolt_64
senior tag
végig volt próbálva minden verzióval többször is. nagyon is lehetséges hogy közben változott a Digi , illetve hoppá... most ugrott be még valami ami magyarázatot adhat : én inviteles átszerződő vagyok, de már a hivatalos átszerződés előtt történtek változások az internet elérésemben, pl ipcím változás, meg hogy a speedtest már nem invitech-t mutatott hanem digit.
Pont az volt a bajom , hogy egy idő után már egyik tomato sem működött. Tehát keresünk 1 olyan fórumtársat aki Digi-s és friss tomato-ja van.Továbbá FTTH azaz gigás kapcsolata van. -
Dzsekó
addikt
Én két hét után kikapcsoltam, mert youtube-on is átengedte a reklámokat, és telefonon meg blokkolt egy csomó oldalt. "Lap nem jeleníthető meg" volt.
Kikapcsoltam, azóta jó minden, kivéve azt a baromi sok nem gyereknek való reklámot youtube-on. Legalább arra lehetnének tekintettel, hogy gyerek mesébe ne tegyenek lövöldözős meg gyógyszer reklámot, meg ilyeneket. -
nyikszi
őstag
Szia! Hát nem, Intruder nem írta
Igaz, ezt még 2019-ben kérdeztem és az alapján csináltam
De a Diginek köszönhető, hogy most neki álltam.
Digi intern(y)et problémaValószínű kifogtam azt a periódust, amikor elért minket a probléma hullám teteje
Mert utána minden jó lett, kábel csere se lett végül (ezt nagyon furcsálltam volna, hogy egyszer csak nyekk...).
De kérdésem lenne. Van a reklám blokkoló. Ezek a listák mennyire megbízhatóak? Nem lassítja a routert? Nem blokkol olyan oldalt ami kellhet? Alap beállítás jó ahogy van?
-
Szia!
A static gombot mar megtalaltam, koszi!
Igen, kozben rajottem, hogy nem ez ami nekem kell.
Azzal kellett volna kezdenem, hogy mit szeretnek elerni.Szeretnem strukturalni a halozatomat.
Adott 7 szoba
Az elso szobaban van a router, 192.168.1.1 cimen. Az ebben a szobaban levo cuccok a 192.168.1.x tartomanybol kapjak a cimuket. (vezetekesek es vezetek nelkuliek vegyesen)
A masodik szoba cuccainak egy resze a routerre kapcsolodik szinten (kabelen), illetve a masodik szobabol is kapcsolodnak wifin. Ez a szoba a 192.168.2.x tartomanybol kapna cimet.
A harmadik szobaban van egy switch ami a routerbol kapja az aldast.
A switch es a rajta logo gepek, plusz a harmadik szobaban levo wifis cuccok a 192.168.3.x-bol kapnanak.A 4.x tartomanyat vettem a negyedik szobanak (a haz tovabbi teruletei), ide fokent wifis cuccok mennenek.
Mondjuk lehet maradok az egyszerubb megoldasnal,
1 alhalozat, abban 254 kioszthato cim - ha jol szmolom -, igy kialakithato 7 db 36-os blokk, aztan abban csak el lehet mar ferni.
"(bound to pipa nem kell"
Ertem. azt hittem az is kell az osszerendeleshez.Udv.
-
Az optware-ng tárolóban viszont megvan minden csomag szerintem. Bár mondjuk én a mipsel mappát néztem mert azt használom, de talán akkor az arm alatt is meg lesz.
-
-
Hege1234
addikt
okés köszi
140 multiwan a legfrisebb
intruder írta hogy 137-től van adblock
de az is multiwan-os
ha csak egy netem van ez nagyon megakavarna mindent? -
Dzsekó
addikt
Szia!
Mi kisgyerekeknek meséket nézünk TV-n keresztül a TV-n lévő youtube alkalmazással. És sokszor felnőtteknek szóló reklámot raknak be. Nálam van Advanced - Adblock. Pontosan mit kéne tennem az enabled pipán kívül, hogy TV youtube-ra menjen a reklámok blokkolása? Alapból be van rakva egy csomó blacklist URL, ezekkel kell valamit csinálnom, be kell-e újat raknom. Ez mást is fog blokkolni? Mert azt nem szeretném. Segítséged előre is köszönöm!
-
Lasersailing
senior tag
Köszönöm válaszodat!
Torrentet NAS intézi, kamerákat a DVR. Magyarán csak az adatforgalmat kell intéznie, de nem ipari használat van, kb. heti 5 torrent gigabiten. Kicsit megemelem, hogy alulról több levegője legyen, ezen kívül tudok valamit tenni? Egy asztalon van a szobában.
Javítok: jelenleg 77 fokos, csak én netezek.
Amikor 85 fok volt, akkor 3-4 ember netezett + akik adminnal is benne voltak.Gondolom 77 fok meg már jó...
-
Joelmail95
csendes tag
Na ez az amire nem jöttem rá...
Ha átállitottam bridge módra a 2.4 és hálózatot, akkor a csatorna beállítás áll megjelent egy scan gomb, amire ha rányomtam meg is találta az éppen sugárzó hálózatokat, így a telefont is, de amikor kiválasztottak, nem történt semmi, a hálózat nevét is próbáltam átirva, semmi, jelszó eggyezéssel is semmi... -
No mivel ő egy virtual wireless, ezért nem tudom átállítani a ch-t. Sima belső hálózatos wifim(2.4GHz) 7-esre belőttem, az tök jó, de ennél sajnos nem állítható, 5-ösre írja, a wifi analyzer, de szerintem ez hülyeség, itt ülök a router mellett és azt írja, hogy 15m-re van
-
Dzsekó
addikt
Igen, ez egy hasznos lépés. Bár én is 5db fw-t rátoltam a 68U-ra, az meg csak újraindulgatott. Már majdnem belevágtam a kalapácsot, mire rájöttem, hogy E1 verzióm van. Rátéve az E1-et rögtön elindult, azóta az van rajta hiba nélkül. Szóval a lényeg, hogy elrontani nem tudja azért, de tény, hogy egyszerűbb, ha megnézi, mert még 60k-t is látni a fw-ek között.
Nem inkább ez kell? A linkelt router hátoldalán nem igazán láttam USB portot.
-
StevieWonder
tag
Köszi, pont ennyire kell a számba rágni
Szóval ezt dobta a "system commands":find: unrecognized: -type BusyBox v1.25.1 (2020-09-23 00:26:31 CEST) multi-call binary. Usage: find [-HL] [PATH]... [OPTIONS] [ACTIONS] Search for files and perform actions on them. First failed action stops processing of current file. Defaults: PATH is current directory, action is '-print' -L,-follow Follow symlinks -H ...on command line only Actions: ! ACT Invert ACT's success/failure ACT1 [-a] ACT2 If ACT1 fails, stop, else do ACT2 ACT1 -o ACT2 If ACT1 succeeds, stop, else do ACT2 Note: -a has higher priority than -o -name PATTERN Match file name (w/o directory name) to PATTERN -iname PATTERN Case insensitive -name If none of the following actions is specified, -print is assumed -print Print file name -print0 Print file name, NUL terminated -exec CMD ARG ; Run CMD with all instances of {} replaced by
Gondolom akkor nem futott le, nem?
-
tjsz
Topikgazda
-
zsolt_64
senior tag
lehet másik ip tartományt csinálni és azt lehet pl 255.255.255.240 re venni.
aztán a static dhcp-vel mac adress alapján hozzárendelni ? talán..
én csak wifi -vel csináltam ilyent, a vendéghálózat volt a 192.168.2.xxx és annak 255.255.255.248 maskja volt, így nem sokan fértek el benne...ha jól emléxem max 6
-
-
-
Peterhappy
őstag
Kábellel sajnos nem megoldható.
A gond, hogy hülye helyen jön fel a lentil lakásból az internet. És onnan nem messze, a lakás egyik végében van az asztali számítógép (wifi sajnos nincs), abba madzaggal megy be a net és még nem is lenne gond, de a hülye lakás hülye elrendezése miatt a home office szó szerint a lakás másik végében kapott helyet, ami egy helyiséggel, kb. tizenöt méterrel van odébb légvonalban, ami épp annyira elég, hogy ott már nincs jelerősség.A megoldás egy új router lenne, de ha már veszek, akkor komolyabb AC-st vennék, arra viszont hónapokat kellene várnom, dolgoznom pedig most kellene - ezért jött az ötlet, hogy a régi antennás routert átmenetileg beállítom repeaterként. Így pont félúton lenne a két gép között, viszont az antennákkal rámutatna épp a céges notira és általában a szobára, ahol már a mobilok is megszenvednek a wifi jellel.
(hiába ugyanis a szomszédos helyiség, légvonalban belelóg a fürdőszoba, ami két vastag falat + kémények jelent. Így mindezt megkerülném).
Az a baj, az E1200 jóval gyorsabb, jelerősségben viszont szerintem a WRT54GL sokkal jobb volt. A sebességfelezés meg nem okozna gondot, mert a céges gépen alapvetően pár dolog fut csak (Office 365 asztali és online appok, plusz egy-két vastagkliensű rendszer), plusz a mobilokon megint csak nincs szükség sok Mbps-re.
Szerk: a sebesség kvázi egyetlen esetben érdekes, az asztali gépnél, de az a gyorsabb routerről kapja kábelen a netet. Szóval itt a lehetséges legjobb variációról beszélhetünk, itt azonban mind a gép és így sajnos a router helye egyaránt fix.
Még arra gondoltam, esetleg egy ötméteres UTP kábellel el tudnám messzebb vinni a routert, majd egy másik ötméteressel vissza, de elég abszurd megoldásnak tűnik... -
Dzsekó
addikt
Nálam eddig működött mindig. Annyira legalábbis biztos, hogy utána be tudtam lépni az új fw felületére böngészőből. Ott meg úgyis az az első lépés, hogy törlöm az nvramot, majd újraindulás után kezdem konfigolni az újat.
Peterhappy: nem mindig jó az új fw. Nálam is sokáig volt fent az előző és most is 2020.1 van fent, mert ez az utolsó, aminek még a régi a felülete. Utána voltak wifi driver gondok, amit elvileg a 2020.5-re javítottak. A fw frissítős emberkéknek is javasolt 1-2 hónapot várni az új fw kijövetele után, hogy kijöjjenek fórumon a hibák. Aki azonnal frissít, azzal könnyen megesik, hogy downgrade-elnie kell, mert hibás az új. Ha meg valami jól működik, mint a 2020.1, akkor minek frissíteni? Én így gondolom. Nyilván, ha valami nem működik megfelelően, akkor addig keresgél az ember fw-t, amíg nem talál jót.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged