-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9822 üzenetére
Win10 alatt mint hálózati nyomtatót próbáltam, nem sikerült. Annak ellenére, hogy laptopra dugva simán működik a nyomtató (saját lemezével telepítve).
Felbuzdulva az általad linkelt leíráson újra megpróbáltam és félig sikerült is telepítenem:
WIN gomb + nyomtatók hozzáadása, --> "helyi vagy hálózati nyomtató beállítása kézi beállításokkal" --> Port létrehozása --> Standard TCP/IP port --> router IP címe --> tovább --> egyéni --> beállítások --> Protokoll RAW, port száma 9100-on hagytam.Szépen ki is jön a nyomtatás, egy gondom van csak, de annál nagyobb: hiába csak egy példány küldök nyomtatni, addig nyomtatja míg a papír el nem fogy:
1) teszt: üres excel A1-es cellájába volt írva egy szó --> kijött 7-szer aztán kivettem a papírt
2) teszt: egy egyoldalas word file-lal 1 példányban --> amíg volt papír nyomtattaEz már lehet nem tomato gond, de van valakinek ötlete erre? Mit tegyek, hogy mindent annyiszor nyomtasson ahányszor szeretném, nem ameddig van papírja?
-
Aeroglobus
tag
válasz
Intruder2k5 #9824 üzenetére
Ohhhh. Köszi szépen a választ. Pedig annak idején pont azért cseréltem le az N16-ot ha gyorsabb net lesz itthon, legyen egy erősebb eszköz is rá.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9828 üzenetére
Nem volt kedvem felmenni a padlásra, az ssh meg nem jutott eszembe. Most meg (napközben) nem alkalmas ugye, megöl a család. De este megpróbálom.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9826 üzenetére
root@RT-N18U:/tmp/home/root# netstat -lpn | grep httpd
tcp 0 0 192.168.1.1:80 0.0.0.0:* LISTEN 1120/httpd
root@RT-N18U:/tmp/home/root# -
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #9818 üzenetére
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9804 üzenetére
Először is köszönöm válaszodat!
Sajnos elakadtam.
Elvileg letöltöttem a jó firmware-t (a laptopra). Az echo date sort bemásoltam a megfelelő helyre, mentettem.
Most a router console-jába kellene belépnem. Ezt hol találom?Szerk:
A JFFS-re kellene mentenem, ehhez gondolom admin / JFFS- nél be kell kapcsolnom. Formázzam is? És utána hogyan töltöm fel ide a firmware-t?Vagy egyszerűbb, ha az alábbi sort bemásolom az execute when mounted sor alá?
$ wget -O foo2zjs.tar.gz http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz
-
Santino
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9789 üzenetére
Igen, valami hasonló dolgon kezdtem el az előbb gondolkodni, de a finomhangolás szerintem a hétvégére marad majd. Az a lényeg, hogy az alap parancs így működik, teszi a dolgát.
Még egyszer köszönöm!
-
Santino
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9787 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a JFFS használatával tökéletesen működik a dolog. Innentől kezdve a kívánt script megírása már gyerekjáték.
-
Santino
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9780 üzenetére
Az aláírásomban szereplő routeren lévő, szintén két éves FreshTomatóban rendben működik.
Ezért gondolom, hogy a legfrissebb nem ARM-es FreshTomatoban is menni fog.
Hamarosan kiderül..... -
Santino
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9778 üzenetére
Szia!
Köszi a linket.
Úgy döntöttem végül is, hogy felfrissítem a firmware-t FreshTomatora, nem vacakolok a busybox-al. Egyszerűbb. -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9763 üzenetére
Köszönöm, már meg is történt a frissítés, minden rendben, én az ipv6-os változatot hagytam fennt, de kipróbáltam a többit is. JFFS csak a mini változaton van, a vpn openvpn klienst jelent, a vpn2 pedig pptp klienst.
Ezeken se jffs, se ipv6. Hiába no, ennyi fér bele.
És speedtesten hozza a 30/20-at keményen
Egyébként a gyártás:11/2007. 8+ évet ment nonstop -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9763 üzenetére
K24-el az a tapasztalatom, hogy ping-eléskor 1 ms alatt van a válaszidő. K26 fölött viszont mindig 1ms. Tehát - szerintem - jobban terheli (természetesen Linksys WRT54GL-en).
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #959 üzenetére
Szia,
Bár nem mai a leírás, de linkelem, hogy lásd mi alapján próbálkoztam:
Szeretnék egy vendég hálózatot létrehozni. Ezt a leírás alapján sikerült is, csak nem tudok neki internetet adni.
[link]Tudnál esetleg segíteni, hogy mi maradt ki?
Köszönöm előre is! -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9644 üzenetére
Talán megoldás . Ha van fennt entware
opkg install ntpdate
Szinkronizálásntpdate 0.europe.pool.ntp.org
erre kiírja hogy adjust time server.......
gondolom ezt már be lehet tenni az Administration Scheduler-be hogy 24 óránként futtassa ?
update :
a time.kfki.hu nem műxik -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #9642 üzenetére
És akkor mid van ha nem titok?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9644 üzenetére
Megnéztem visszafele a log-okat, Shibby féle Tomato-ban még volt ntpc-ntpsync, FreshTomato-ban már nem.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9642 üzenetére
Most néztem, ntpsync-et sem ismeri. Azt mondja, hogy "-sh: ntpsync: not found"
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9634 üzenetére
Próbáltam, de ezt az ntpc-t nem ismeri a Tomato.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9639 üzenetére
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9636 üzenetére
Köszönöm!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9634 üzenetére
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #9627 üzenetére
hűha... a K26ARM-NG és a sima K26ARM között mi a különbség?
Én balga tudatlan a sima ARM mappában lévőket próbáltam természetesen ami AC68U-ra van rakva.
Az NG-s vezió azonnal, elsőre felment, és rögtön működik is!
ModelAsus RT-AC68U C1
Bootloader (CFE)1.3.0.7C? Akkor lehet hogy nem jó? Csak fusson
köszönöm a válaszokat, és a segítséget! -
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #9624 üzenetére
köszönöm!
-
csori23
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9618 üzenetére
Nem volt, de ez meg is oldotta a problémát
Nagyon szépen köszönöm Mester -
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5 #9615 üzenetére
Köszi, én is ezt sejtettem, majd egy laptopon megformázom Linux alatt.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9604 üzenetére
Közben megnéztem a küldő gmail-es fiók kimenő leveleit és azt látom, hogy mindent 1x küld ki. Vagyis csak a fogadó oldalon lehet a gond. De az is egy gmail-es fiók....
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9602 üzenetére
A WAN up-ra egy külön script-em van, az csak az aktuális WAN IP-t küldi, néha az is duplán jön. És a log-ok alapján nem kellene. Google a ludas?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9529 üzenetére
Szia!
Volt időm végre, beállítottam egy csomó N18U-n ezt az e-mail-ezést. Minden router naponta küld egy riportot önmagáról (uptime, tényleges WAN IP cím, CPU hőmérséklet, DHCP kliensek, smart adatok sb.) egy gmail-es fiókon keresztül. A problémám az, hogy rendszeresen előfordul (nem mindig), hogy adott router-től 3x e-mail is érkezik, ugyanazzal a tartalommal.
Arra nagyon ügyeltem, hogy minden router más-más időpontban küldje az e-mail-t, nehogy a google ezt rosszul kezelje le (hogy egyidejűleg ugyanahhoz a fiókhoz több helyről is hozzá akarnak férni).Ez mitől van?
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #9595 üzenetére
WL az 437 sor
És nem a country a baj hiszen azt hiába állítottam már bármire miután meghülyült, hanem valami olyasmit kellett volna meg/kitalálni hogy mi az ami pl openwrt alatt a noscan opció. Gondolom azért állt át 40Mhz-re mert úgy érezte hogy sok itt az 5G-s szomszéd wifi amit 80-al már zavarnék. De ehez kb mind a 437 soron végig kellene menni és még akkor sem biztos hogy megtalálnám mert ugye biztos hogy ebben nem 'noscan' a neve... Kinek van erre energiája
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #9593 üzenetére
De ilyen ~1000 sornyi teljes katyvaszban megtalálni hogy mi lehet a baja... Áááá, az még sz*rabb meló lenne mint újrakonfigurálni. NVRAM törlés helyretette az agyát. Most hogy újra bevertem az összes static dhcp-t gyorsan csináltam egy konfig backup-ot, de nem nyúlok többet az országhoz mert úgy tűnik csak attól makkan meg
Többi advanced wifi beállítástól -egyelőre- semmi baja.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #9591 üzenetére
Köszi. Magyarul esélyelen belenyúlni és kijavítani, marad az nvram törlés és újra beállítás. Király
-
válasz
Intruder2k5 #9588 üzenetére
Megvolt, semmi. HGW-t is visszaraktam passthrough nélkül, direktbe, úgy se.
Az IPv6 hiánya meg rettentően zavar, amikor most fogynak épp el az utolsó IPv4 címek is.
-
válasz
Intruder2k5 #9586 üzenetére
Na, akkor hívhatom őket ismét. Köszi!
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9579 üzenetére
Jelenlegi internet elérésemmel ami hivatalosan 100/30 a Speedtest 120/45 körüli értékeket hoz ki. Ezt még CTF nélül is tudja a router. Kipróbáltam CTF ki/be ......
Kellene egy fórumtárs akinek van egy DIGI-s 1000-e és kipróbálná a Freshtomato-t.
Csak a teljes bizonyosság kedvéért -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9577 üzenetére
"....RT-AC66U B1 bekerült..."
Igen és már ki is próbáltam. Teljesen jónak tűnik, sőt a snowman-féle kiadástól eltérően a CTF is működik benne
Tehát úgy tűnik hogy van erre a vasra is egy teljes értékű Freshtomato
Kipróbáltam a szemmértékre tesztelést is, tehát speedtest.net futtatása és másik gépen a htop sűrű nézegetése. Az előző változattól eltérően, ahol a ctf bekapcsolás összeomlást okozott,(tehát ki voltkapcsolva) itt nincs értékelhető cpu-terhelés teszt alatt.
Van valamilyen ssh-ból kiadható parancs, vagy bármi amivel lehetne a CTF működésést ellenőrizni ?
Egyébként a changelogban van egy ilen sor:- Revert include/ctf files from commit c943223. Causing boot loop
Tehát valamit elbaltáztak korábban -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9539 üzenetére
Szia!
Nálam ISO-8859-2 volt beállítva. Átállítva UTF-8-ra tökéletes lett!!!
Köszönöm szépen!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9445 üzenetére
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9489 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, az e-mail küldés tökéletesen megy!
Annyit szeretnék hozzátenni (a többieknek segítségül), hogy az msmtprc file-ba kell belerakni annak az e-mail címnek az adatait, amelyen keresztül küldeni fogja a router a riportot.
msmtprc file helye: /jffs/opt/etc
Egy gmail-os fiók config így néz ki helyesen:
account default
host smtp.gmail.com
port 587
protocol smtp
auth on
from log_kuldo@gmail.com
user log_kuldo@gmail.com
password EzIttajelszo123
syslog LOG_MAIL
tls on
tls_starttls on
tls_certcheck off -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9525 üzenetére
Szia!
Rákerestem az e-mail címemre, de csak azt mutatta, hogy a script-ben van egy olyan rész, hogy
cat /tmp/email.txt | msmtp xy@gmail.comEllenben ez adott egy olyan ötletet, hogy a putty kimenetét egy log-ba irányítottam, ott pedig rákerestem hogy milyen nvram-os változóban tárolja. Meg is lett: "script_wanup".
Köszi az irányt!
A script-re keresve pedig az alábbi változók léteznek még:
script_init=
script_wanup=#!/bin/sh
script_shut=
script_usbhotplug=
sesx_script=[ $1 -ge 20 ] && telnetd -p 233 -l /bin/sh
script_brau=
script_fire=Init, wanup, shut, usbhotplug szerintem elég egyértelmű. De mi az a "brau" ?
-
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5 #9522 üzenetére
Megpróbálom valahogy kipróbálni, de mindenesetre szétszedem megint a routert és szemrevételezem a ventit. Lehet rendelek egyet, annyira nem vészes az ára.
Szerintem a szoftveres oldalát megfejtetted, itt valami más probléma lesz. Nagyon köszönöm a segítséged. -
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5 #9520 üzenetére
Köszönöm, ki fogom próbálni, de ez nem csak egy monitorozó script?
Valami nekem bűzlik amúgy: elvileg, ha a fanctrl_dutycycle = 5 -t állítom be, üvölteni kellene a ventinek, de nem gyorsul fel. Az ex végű változó elvileg mutatja az aktuális sebességet.
Emlékeim szerint amikor felraktam a freshtomato-t, több mint 2 éve, akkor a venti először nekem is néha elég hangos volt, de el lehetett viselni. Visszagondolva viszont kb. ez év eleje óta mindig halk. Szétszedtem, megnéztem, jár, de nagyon lassan. Lehet, hogy tönkrement a venti és hiába ad neki a tomato max sebességre vezérlést? Másra nem tudok gondolni. Télen nem volt vészes a CPU hőmérséklet, csak most nyáron tűnt fel, főleg, ha sütötte a nap a routert.
Vegyek egy másik ventillátort? -
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5 #9518 üzenetére
Ehhez ennyire nem értek sajnos... Hogy kell ezt megcsinálni? Ha ilyet még lehetséges elmondani így fórumon keresztül.
-
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5 #9516 üzenetére
Sajnos ez nem hozott eredményt. Tovább kutattam, orosz oldalak szerint:
The variable nvram fanctrl_dutycycle is responsible for manual control of the fan.
nvram set fanctrl_dutycycle = 0 - disables manual control
nvram set fanctrl_dutycycle = 1-5 - manual speed selection (1- minimum, 5-maximum).
if the router overheats on manual control (the temperature reaches 90 degrees, the forced maximum airflow will turn on)Nekem fanctrl_dutycycle_ex bejegyzésem van, de hiába írom át 0-ra, reboot után visszaáll 1-re, ami elvileg a legalacsonyabb ventifokozatot jelenti fixen. A 90 fokot eléri a router, elvileg visítania kellene a ventinek, de csak halkan pörög.
Próbáltam fanctrl_dutycycle = 0-val ez hatástalan. Amúgy mivel lehet nvram változót törölni kompletten?
Nincs ötletem.
-
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5 #9499 üzenetére
Ezt kapom:
size: 35720 bytes (29816 left)
fanctrl_dutycycle_ex=1Hogy értsem is: a grep paranccsal az nvramban levő bejegyzések közül szűrtünk a fanctrl-re? Az nvram csak úgymond szöveges értékű változókat tárol?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9511 üzenetére
Működik köszönöm szépen!
Smartmontools is felment, smartctl ezt mutatja a "Kingston" hdd-re:
root@Router:/opt# smartctl -d sat -A /dev/sda1
smartctl 6.4 2015-06-04 r4109 [armv7l-linux-2.6.36.4brcmarm] (localbuild)
Copyright (C) 2002-15, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org
=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
SMART Attributes Data Structure revision number: 16
Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000b 100 100 062 Pre-fail Always - 0
2 Throughput_Performance 0x0004 100 100 000 Old_age Offline - 3317
3 Spin_Up_Time 0x0007 188 188 033 Pre-fail Always - 1
4 Start_Stop_Count 0x0012 099 099 000 Old_age Always - 2130
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 100 100 005 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x000a 100 100 000 Old_age Always - 0
8 Seek_Time_Performance 0x0004 100 100 000 Old_age Offline - 0
9 Power_On_Hours 0x0012 032 032 000 Old_age Always - 29864
10 Spin_Retry_Count 0x0012 100 100 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 2075
191 G-Sense_Error_Rate 0x000a 100 100 000 Old_age Always - 0
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 99
193 Load_Cycle_Count 0x0012 001 001 000 Old_age Always - 1651697
194 Temperature_Celsius 0x0002 137 137 000 Old_age Always - 40 (Min/Max 6/53)
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0022 100 100 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0008 100 100 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x000a 200 253 000 Old_age Always - 0
root@Router:/opt#Melyek azok az értékek, amelyek miatt esetleg kellene aggódnom?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9511 üzenetére
JFFS-el jobb lesz. Köszönöm szépen! Kipróbálom, visszajelzek!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9509 üzenetére
Kingston = korábban egy pendrive volt, de amikor az a sok írás után megdöglött, akkor egy 40GB-os notebook hdd lett rádugva egy USB-s hdd keretben, majd ennek a hdd-nek ugyanazt a címkét adtam, hogy a log beállításokhoz ne kelljen hozzányúlnom. Szóval: gyakorlatilag egy 40GB-os notebook hdd.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9506 üzenetére
JFFS formázásra (menüből) ezt kapom:
"Error formatting JFFS. Check the logs to see if they contain more details about this error."
Log-ban:
Sep 10 14:51:19 Router user.info preinit[1]: notice[jffs]: Stopped
Sep 10 14:51:20 Router user.info preinit[1]: notice[jffs]: Error formatting JFFS. Check the logs to see if they contain more details about this error. -
esicyhun
tag
válasz
Intruder2k5 #9499 üzenetére
Szia!
Ha otthon vagyok megírom. Köszönöm.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9493 üzenetére
Ki fogom próbálni. A mimo megy tomato alatt is?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9489 üzenetére
Szia!
Én erről teljesen elfeledkeztem.....
Köszi! szépen!
-
válasz
Intruder2k5 #9473 üzenetére
Nagyon köszi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9458 üzenetére
32,3 MB-ot mérek hálózaton keresztül (fel van csatolva a jffs a Sambára), most hogy fent van még az lftp is.
(#9459) Mr Dini
Ha nem tévedek nagyot, akkor az a repo van beállítva ami a wget linken volt az entware telepítésekor, amit én is linkeltem. Ott nincs rclone.Akkor ha jól sejtem így kell csinálnom:
screen -S akármi
lftp [paraméterek]
Majd visszalépéskor meg előhívom az akármi session-t ascreen -r akármi
-vel. -
válasz
Intruder2k5 #9454 üzenetére
lftp-t javasoltam én is.
Annak idején a NAS-os repómat ezzel frissítettem.
Először érdemes cd-zni lokálisan abba a könyvtárba, ahonnan/ahova akarsz feltölteni/letölteni, majd:
lftp user@ftpsszerverem.hu
Kér egy jelszót, ha a szerver megköveteli.
Aztán kapsz egy parancssort, alap műveletek, mint a cd működik, sőt a tab-os kiegészítés is.
a távoli FTP tárhelyen lehet ugrálni. Cdzés után a megfelelő könyvtárba:
put ./helyi_fajl ./remote_fajl
mget, mput parancsok pedig hasonlóan működnek, de támogatja a több fájl feltöltését is, a *-gal. Hasonlóan a shellhez. Tehát ha minden fájl a mappában kiskutya_ kezdetű, akkor az
mput ./kiskutya_* ./remove_path/
szépen fel kell, hogy rakja.A
mirror -R
parancs pedig mappákat is tud "tükrözni". Nagyon komoly tool, érdemes elolvasni a man-t hozzá. Rengeteg mindent tud.curl-t inkább programokba szokták ágyazni, mint hálózati protokolokhoz már megírt segédkönyvtár. Önmagában terminálosan inkább lftp-t használnék. Többet tud.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9448 üzenetére
Ez a screen ez mit csinál? Vmi virtuális parancssor, ami nem záródik be ssh logout után? Nem igazán tudom hogy kereshetnék rá, idétlenül egyszerű neve van és nem kapok releváns találatokat.
Ahh, én buta. Majd megnézem mit ír róla a man.
-
válasz
Intruder2k5 #9446 üzenetére
Sajnos az SFTP és FTPS közt van némi különbség, így nem kompatibilisek egymással. Az SFTP az, amit az SSH szerverek tartalmaznak, míg az FTPS a titkosított FTP. Utóbbi nem támogatott: [link]
Ha nagyon kell a "grafikus" fájlkezelő, rclone alatt fel lehet csatolni FTP(S) címet is, s látszódni fog, mint egy helyi mappa. De ha csak fájlok mozgatására kell, tudom ajánlani az lftp-t. Entware csomag is biztosan van hozzá. Remek tool, támogat minden FTP műveletet.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9446 üzenetére
Napokig tartó kutatást spóroltál meg nekem!
Délután kipróbálom fasza-e.
Hogy tudom meghálálni a segítséget? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9442 üzenetére
Nagy vagy!!
Ezer köszönet!!De régen volt már az a Norton Commander.
Kicsit bugos az mc megjelenése.Ugyanakkor nem tudok beírni mc parancsba a magyar billentyűzeten ftp címet és abban ezt a jelet: "/". Erre billentyűre felugrik a user menü. Putty beállításaiban se találok semmi gyanús billentyűzet dolgot, vagy nyelvet, stb.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9440 üzenetére
Ahogy nézem a legtöbb leírás és fórum bejegyzés előismereteket feltételez, és így nem tudom értelmezni őket.
Sok-sok találatból csak információ morzsákat tudtam összeszedegetni, de fogalmam sincs hogy álljak neki.
Egyáltalán nem mozgok linux környezetben. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9438 üzenetére
Asus N18U.
128 MB rom.
Nem látom mennyi hely van a jffs-en. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9436 üzenetére
Közben keresgéltem kicsit és ez az entware jött fel. Nézegetem a howto-t - nem vagyok linux értő -, de azzal kezdi hogy végy egy pendrive-ot és partícionáld újra... Nos, nekem már van egy 1 terás vinyó a routeren, ami tele van adatokkal. Nem tudok erre formázás nélkül felrakni egy entware-t? NTFS-re van formázva a kompatibilitás miatt.
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9409 üzenetére
Köszi a sok segítséget
-
válasz
Intruder2k5 #9430 üzenetére
Megpróbálom. Esetleg ha már felszenvedtem múltkor a tomato-t, úgy, hogy ugye elé ddwrt kellett, vajon "downgrade" megy?
-
mobilizmo
addikt
válasz
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #9412 üzenetére
Sőt, ahogy nézem újabb vasakra sem készül Tomato, egy "új Shibby" feltűnéséig lehet, hogy ennyi volt a Tomato-nak.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Visszavárunk!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Mindenképp köszöntjük a segítséget, amit kaptunk!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9375 üzenetére
Ezt a sebességet hogyan hozod elő?
Nekem Windows 10 van, megy egy Avast nem jön ekkora sebesség.
Viszont ha tolok egy Ubuntu Live CD-t, és ott mérek akkor igen -
fanci
tag
válasz
Intruder2k5 #9378 üzenetére
Köszönöm mester
-
válasz
Intruder2k5 #9373 üzenetére
Szia!
FreshTomato? CTF engedélyezve van? Én bármit csinálok, nem megy 300 felé...
-
Aeroglobus
tag
válasz
Intruder2k5 #9275 üzenetére
Köszi szépen. Ez is jó.
-
Aeroglobus
tag
válasz
Intruder2k5 #9273 üzenetére
Még régen az Optware-s scripted telepítésekor került fel a routerre. Az én AC66U-s routeremen Entware alatt fut, és már és sem emlékszem rá hogy lett összehozva akkor. A feltelepített csomagokat is listáztam az enyémen, de nem jutottam vele előrébb. Na mindegy, legfeljebb nem rakom fel.
Szerk: Autoindex volt a neve.
Egy kép róla:
-
Aeroglobus
tag
válasz
Intruder2k5 #9269 üzenetére
Megvannak, sajnos ugyanaz az üzenet továbbra is.
Szerk: Egy régi hozzászólásban megtaláltam:
opkg update
opkg install php5-mod-json
/opt/etc/init.d/S80lighttpd restartkellett neki.
-
Aeroglobus
tag
válasz
Intruder2k5 #9265 üzenetére
Koszi szépen Intruder.
Ez így már működik, jó lesz. -
válasz
Intruder2k5 #7972 üzenetére
Szia. Erre visszatérve, ez így az összes hálózatra kötött gépre vonatkozik gondolom és az egész domainre? Aldomainre is?
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #9258 üzenetére
Köszi, valamelyik nap neki ugrok.
Ugye ez kell nekem?! https://exotic.se/freshtomato-arm/v2019/2019.1/freshtomato-RT-AC56U-ARM-2019.1-AIO-64K.zip
A másik ami NOSMP-s, az mi?
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #9256 üzenetére
Ja, igen régen írtam már, csak figyelem a topikokat. Asus RT-AC56U routeren van a régi Shibby féle. Tomato Firmware 1.28.0000 -132 K26ARM USB AIO-64K, szóval erről.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9250 üzenetére
Nemcsak Linksys-en, hanem Asus-on is volt/van wl_txpwr.
Megnéztem, egy, még 140-es Shibby firmware-el "felszerelt" Asus N18U router-t aminek 40mW van beállítva:
- wl_txpwr=0
- wl0_txpwr=40 -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #9251 üzenetére
Gondolom ne álljak neki, ha nem tudom mi az az SSH tunnel, ugye?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9244 üzenetére
Köszi szépen!
Közben megnéztem, az összes eddig helyen (Asus RT-N18U), ahol átálltam FreshTomato 2019.1-re, ott mindenhol 1496 mW-ot mutatott a "wl txpwr", az nvram show pedig a "wl_txpwr" értékét 0-nak írta ki.
Azért ez elég húzós érték.
Linksys WRT54G v2.2-nél
- wl0_txpwr=20
- wl_txpwr=42 -
sztanozs
veterán
válasz
Intruder2k5 #9244 üzenetére
Egyébként ezt felületen is be lehet állítani a webshell ablakban.
Administration -> Commands -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9241 üzenetére
Igaz, csak Linksys WRT54GL-es, de azon azt tapasztaltam, ha van egy kültéri antenna rákötve és ez megfelelően be van állítva a firmware-ben, akkor stabilabb és gyorsabb átvitel lehetséges.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9224 üzenetére
Igen, a figyelmeztetés tegnap 16:19-kor jelent meg RSS-en, ezért nem volt MIPS verzió, amikor Te is beírtál a fórumba.
Ez volt a figyelmeztetés:
"For now, please do not download the MIPS version: an error has been detected that causes the router’s pages display improperly.The revised versions will be uploaded as soon as they are ready."
Szóval amit ma reggel feltöltöttek, az már valóban okés.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9222 üzenetére
Felkerült a MIPS-es változat is, ugyanakkor tegnap délután jött az értesítés, hogy az hibás lett, így azt nem szabad használni!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9159 üzenetére
Helló!
Ezt win alatt, hogy mérted? Sosem sikerült mióta gigabites digim van teljes sebességet mérni win alatt
-
gaben88
őstag
válasz
Intruder2k5 #9208 üzenetére
Köszönöm, ez az AC15 mellesleg jó árban is van! :-)
B@szki, van Tomato FW Xiaomi MI R1D-re is? Ha ezt tudom, anno lecsaptam volna egy olyan routerre, ma meg már sehol nem kapható!(#9209) akom: Köszönöm neked is, a hapro jó ötlet, szétnézek ott is.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9183 üzenetére
Valamit megint javult:
-49 dbm, 150 Mbps, 6.0 msHa jól értelmezem ez már a maximum amit SW-esen ki lehet ebből hozni. Megnézem, hogy a router mozgatása mit eredményez.
És nagyon köszönöm a segítséget!
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9181 üzenetére
Egybe szerkesztettem az eredményeket:
ha a transmit powert 42-re állítom, akkor: jelerősség: -57 Db, Sebesség 135 Mbps, késleltetés: 15 ms
Ha a transmit powert 400-ra álíltom, akkor: jelerősség: -57 Db, Sebesség 135 Mbps, késleltetés 8 ms
Ha a transmit powert 1000-re álíltom, akkor: jelerősség: -51 Db, Sebesség 135 Mbps, késleltetés 10 msJavult valamit, de lehet nekem vannak túl nagy elvárásaim???
-
tthom
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9178 üzenetére
Oké, köszönöm!
-
khorvat
senior tag
válasz
Ezt kábelen méred?
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Köszönöm szépen!
Spóroltál nekem ~30 eFt-ot...
-
mr.perfect
tag
válasz
Intruder2k5 #9152 üzenetére
köszönöm mester
úgy néz ki ez volt a probléma most minden O.K.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #9152 üzenetére
A kondik jók még benne?
-
mr.perfect
tag
válasz
Intruder2k5 #9148 üzenetére
köszi.. estére szerintem el is játtszok ezzel.. ráfér a frissítés a régi shibby féle firmware-re.. mondjuk alapvetően nincs vele bajom jól működik de ha másért nem a biztonsági frissítésekért érdemes váltani..
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9137 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor az "nvram set" után nem lehet több sorba férő string-et rakni? De mi alapján dől el, hogy ahogy adott string hosszú vagy sem? Hiszen a putty féle ablakot olyan szélesre húzom, amilyenre akarom és egyszer mondjuk 10 karakter fér oda be, ha pedig szélesebb az ablak, akkor akár 30 is.
Vagy valamit nagyon félreértettem?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9134 üzenetére
-
czaki
tag
válasz
Intruder2k5 #9130 üzenetére
Köszi a linkeket! Feltöltöttem mindkét routerre, kíváncsi vagyok hoz-e változást a random wifi eltűnésben.
Egyébként így, 12-es csatornán használva teljesen rendben a válaszidő és a jel is, szóval lehet ez lesz az arany középút.
-
válasz
Intruder2k5 #9129 üzenetére
ti hogyan tartjátok nyilván az ilyen beállításokat?
vagy az egyszerűség kedvéért screenshot az összes beállításról?olyan sűrűn nem csinálok ilyesmit, hogy mindenre emlékezzek
-
válasz
Intruder2k5 #9127 üzenetére
ha felteszem, gondolom nulláról kéne konfigolni újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest