Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Vékony tokot, nagy és fényes kijelzőt kapott a Huawei Watch Fit 5 és Fit 5 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
HIJ
őstag
Udv!
A gyari fw -vel megakadtam 3g dual wan fronton. Azt azeretnem kerdezni, h ha felrakom ezt a tomatot, akkor ez tudja a gyari fw egyik ficsoret a dual want? Tehat ha tamogatni fogja a 3g modemet, akkor be tudom allitani azt, amit a gyari fw -be, h az elsodleges wan szakadasa eseten atkapcsoljon a mobilnetre? Egy ac66u -rol van szo...
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Pedig szépen működik az msmtp, kár érte, hogy kevés a hely hozzá a flashben! Beállítottam, minden éjfélkor, és WAN újrakapcsolódáskor is jön egy ilyen levél!
Még azon gondolkodtam, hogy a system log-ot hozzá lehetne csapni mellékletként, tar.gz-be csomagolva, de ahogy utána olvastam, erre az msmtp sajnos nem képes, előbb valami másik alkalmazással össze kéne rakni a levelet, és az msmtp-vel már csak küldeni tudnám!
-
zambozoli
aktív tag
-
-
-
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
El is indul a lemez, nincs azzal gond! Csak szerintem a sok leállítás-elindulás nem igazán tesz neki jót.
Ezért szeretnék olyan megoldást hogy ne álljon le a lemez, tehát "életben tartani". Az utolsó adatmozgástól indul a 10 perces visszaszámlálás (amit nem lehet módosítani ennél az Asmedia 1053-as chipnél), tehát 9 percenként valamit molyolni kell rajta.(#3988)beleszólok:
A sync működése oké. Ha jól hámoztam ki a touch mindig ugyanazt írja felül, akkor a lemez mindig ugyanazon részére fog írni? Ha ezt 10 percenként megteszi, nem gáz?(#3989)Intruder:
Igen, ezért vettem és van is rajta torrent (kb. 3,3TB), de sokszor van olyan, hogy abszolút nem kell seedelni senkinek. Ha seedel, akkor oké, de ha nics seed, akkor fájlművelet hiányában leállítja magát (10perc után).(#3990)Akom:
Elképzelhető, mert többféle chippel szerelik ezt a típust. Asmedia 1051, Asmedia 1053 vagy Jmicron.
A 1051-esnél ki lehet kapcsolni ezt az időzítést (vagy gyárilag ki van), de a 1053-asnál nem. (Rackekkel foglalkozó fórumon írták többen is, amikor rákérdeztem.)Köszi mindenkinek, megpróbálom a sync-et.
-
-
akom
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A szóban forgó rack van egy ismerősömnél is N16-on, és sosem áll le a torrent miatt.
-
válasz
beleszólok
üzenetére
Mondjuk kézenfekvőbb lenne betenni néhány torrentet, és akkor megy egész nap a hdd, ha már úgyis ezért lett véve, üzembe állítva! Nálam sosincs olyan, hogy leállna 10-15 percre...
-
beleszólok
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Simán a tohch + sync elég, akár egy létező fájlra is mehet a touch, ha nem gond, hogy folyamatosan változik az utolsó módosítás dátuma. A sync meg mindenképp kierőszakolja a diszk felpörgetését.
-
válasz
beleszólok
üzenetére
Igen erre én is gondoltam, csak nem akartam feleslegesen nagy méretű file-al kezdeni első körben! Esetleg lehet a touch parancs, és az aktuális dátum, időből generált filenévvel is kezdeni valamit!
-
törölt tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Nem értek a torrenthez, de ha le tud állni futó kliens mellett (nem fájlművelet, csak a kliens), az tényleg nem tuti. Ha jól sejtem, egy igényelt seed bármikor újraindíthatná. Ezt nem gondoltam volna. Azt hittem, hogy futó kliens mellett mindíg van fájlművelet, így sosem áll le. Nálam a NAS nem indul el "csak úgy". Nincs olyan alkalmazás, ami tőlem függetlenül elindítaná. Ezért sem használok torrentet. De leginkább azért, mert egy ilyen feltöltési száltól megállna a netem.

-
beleszólok
senior tag
válasz
sunpower
üzenetére
Touch: ha a /mnt alatt van a diszked, akkor az ütemezőbe:
touch /mnt/.x.x
syncez annyit csinál, hogy a /mnt/.x.x nevű fájlt létrehozza, amennyiben még nem létezik és beállítja az utolsó módosítás idejét az aktuális időpontra. A sync meg szinkronba hozza a cache-t a diszkkel, biztosítja, hogy az addig csak cache-ben lévő információk kiíródjanak, így biztosan nem fog leállni. Ha ez minden vágyad.
Szerintem annyira nem jó ötlet, de ez más lapra tartozik. -
sunpower
tag
válasz
beleszólok
üzenetére
"Esetleg egy touch valami nem használt, létező fájlon (/mnt/x.x mondjuk) és utána egy sync?"
Ez így nekem sajnos kínai.
Azt még megpróbálom, hogy egy nagyobb fájlt másolok a /dev/null-ba, hátha kikerülöm a cache-elést.(#3983) Somatom
Én is NAS-t használtam, de mivel nekem csak a torrent miatt ment, teljesen felesleges.
Szerencsére sosem ment gatyára egy winyóm sem. Se szektorhiba, se semmi.
"Szóval, ha használod, akkor úgysem áll le"
De sajnos leáll, ha éppen nincs forgalom!
Nem hiszem hogy nagyon jót tesz neki ha napjában többször leáll, meg elindul.
De most ez van, úgy látszik nincs rá megoldás.
Vagy lehet hogy veszek egy gagyi racket, amiben nincs semmilyen "green" opció. -
törölt tag
válasz
sunpower
üzenetére
Őszintén szólva nem nagyon értem a problémát. Én NAS -t használok. Úgy van beállítva, hogy 20 perc után leállítja a vinyót. Ez két éve így működik és nem ír semmilyen vinyó hibát. Egy WD Green -ről van szó. Ezeknél a fejparkolás sokkal nagyobb probléma, mint a leállás, de szerencsére az enyém nem volt "túlparkoltatósra" állítva, úgyhogy nem kellett hozzányúlnom. Hozzáteszem, hogy nem torrentezek, tehát nálam valóban leáll a vinyó. Ha a NAS mellett vagyok, akkor hallom, amikor felpörög, ha használni szeretném. A NAS topikjában látom, hogy akik torrenteznek, azok a 2-3 éves vinyókat már cserélgetik le, mert emelkednek a szektorhibák. Szóval, ha használod, akkor úgysem áll le, viszont akkor is odalesz egy idő után. Nem hiszem, hogy hamarabb odalenne attól, hogy leáll, ha nem használod. OK, 10 percenként ne álljon le. De fél óra tétlenségnél sztem nem baj, ha leáll.
-
beleszólok
senior tag
-
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos nem jött össze, mert ugyanúgy leállt a winyó. Viszont nem 10 perc után, hanem 30 perc elteltével, tehát valamit csinált a dolog, de nem az igazi.
Próbáljam meg esetleg egy nagyobb fájlal?
Vagy esetleg valami másik parancs? -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Elindítom a routert, akkor van 5G egy páróráig, azután nem látom az ssid, és nem tudok felkapcsolódni sem. Átállítom egy másik csatornára, akkor megint van pár óráig, de van, hogy napokig rendben van, és csak utána nem tudok csatlakozni. Más router nincs a környéken ami 5G-s csatornákon ad.
Gyári firmet egy nap után cseréltem, ez idő alatt nem tapasztaltam a hibát.
-
-
Tudtok olyan tomato firmware-t Tenda N80-hoz, amiben van minidlna, illetve biztosan megy vele wifin az 5g?
Jelenleg a következő van rajta, de sajnos hol megy az 5g hol nem:
1.28.0121 MIPSR2-20140808.Hyzoom.RT_N5x K26 USB 8M-VPN-TR -
Gyári megoldás? Mármint Linksys fw-ben? Biztos, hogy nincs, de próbálj meg írni a supportnak, hátha csinálnak a kedvedért egy újabb fw-t, ehhez a 10 éves modellhez!

Egyébként amit keresel, az a port knocking! Nem nagy ügy, hamar beállítható!
Másik megoldás, hogy az ellen oldali internetedre, tehát ahonnan el kellene érni a Tomato-s Linksys-t, rendelsz fix IP címet a szolgáltatótól, és azt már be tudod állítani a Linksys-ben, hogy csak arról az adott címről engedjen be, máshonnan ne! Ez persze pénzbe kerül, de hát "mindent a biztonságért" címszóval ne legyen már kicsinyes az ember!
-
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na jó akkor úgy mondom, hogy semmilyen szolgáltatást se szeretnék kitenni az internetre

Esetleg nincs olyan gyári megoldás, hogyha egy portra speciális "magic" request érkezik, akkor kinyit egy portot?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sziasztok!
A szkriptbe be kell írni a set -x parancsot, a második sorba és putty alól futtatva láthatod mit is csinál a szkript.
-
-
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor ez elvileg csak olvas a lemezről de fizikálisan nem ír rá semmit, igaz?
(Ha jól néztem utána akkor ez a /dev/null egy "fekete lyuk".)
A kisebb fájl alatt pár kB-ot értesz?A külön scriptre szükség van, vagy ami abban van azt egyből beírhatom a Sheduler-be? Vagy úgy nem működik?
-
-
sunpower
tag
válasz
sunpower
üzenetére
Valami más parancs van esetleg, ami megmozgatja a winyót hogy ne álljon le?
Mondjuk olyan ami csak olvas róla, hogy ne írogasson 5 percenként ugyanarra a területre.Egyébként hogy tudom ellenőrizni, hogy lefut-e a script? Ha belépek Putty-al, akkor látnom kéne 5 percenként, hogy megjelenik a könyvtárlista?
Köszi!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bizonyos helyekről csak bizonyos portokon tudok kimenni.

-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Kizártad magad? Nem tudod milyen portra tetted?
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
nvram set sshd_port=22
nvram set sshd_rport=2222
nvram commit -
DonThomasino
veterán
Meg tudja vki nekem mondani,
tomato ba hogy tudom mindkét ssh portot parancssorból átállítani? -
Ja, hát 4-5 éves fw-vel ne is! Egyébként ha kicsit parásabb lennél, akkor már áramtalaníthatnád is az egész hálózatot, biztos, ami biztos!

-
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tudom, hogy ez már szőrszálhasogatás, de heartbleed után, ssh-t nem szeretném kitenni netre...

-
Válaszolok erre
(Huawei E5832 támogatott-e Tomato alatt)"Igen, kikapcsolhato a wifi rajta. Ez a modem kb.3-4 eves. A kerdes csupan az, hogy nem jarok e jobban, avagy nem lesz e stabilabb a 3G vetele eleve egy olyan routerral (router-modem) amelyikbe a simet lehet beletenni?
Honnet tudom, hogy a megvasarolando router tamogatja e a Huawei modem usbn keresztul torteno fogadasat? A paraszti logika ertelmeben a routeren letezo usb foglalat, szamomra meg nem jelenti teljes bizonyossaggal a 3G modemmel valo egyuttmukodest."Azon routerek száma amik gyárilag 3G képesek (tehát csak beletolod a sim-et) igen csekély, ezért mindenképpen jobban jársz egy olyan routerrel amin:
1. van USB port
2. fut rajta TomatoA Huawei-ed (12d1:142d Huawei Technologies Co., Ltd.) egyébként nagy valószínűséggel a cdc_ncm modult használja, az pedig van a Tomatoban
Ha mégsem működik akkor is egyszerűbb egy másik USB 3G sticket venni (ami tuti támogatott) és rádugni a routered USB portjára.
-
törölt tag
válasz
sunpower
üzenetére
Köszönöm!
Nem, routerhez (linuxhoz) sajnos, nem nagyon értek. Persze lenne ötletem, de nem akarok nagy marhaságot írni. De talán lehetne alkalmazni az Androidos példát. Szóval az Android miniPC -khez csatlakoztatott külső HDD -kel az a probléma, hogy Androidon nem alkalmazható semmilyen spin off parancs. Ezért jól jöhet egy olyan eszköz, ami külön utasítás nélkül is leállítja a vinyót. Az "életben tartás" nem probléma, mert csak 10percen belül használni kell. Vagyis, egy automatizálóval figyeltetném az alkalmazásokat és ha egy olyan alkalmazás sem fut, ami biztosan használná, akkor 10 percen belüli intervallumonként végeztetnék rá vmi fájlműveletet (mondjuk egy shellparancs oda irányítja txt -ben egy log kimenetét, majd valamikor törli). -
sunpower
tag
válasz
üzenetére
Persze: Sharkoon Rapid Case USB 3
Itt a gyártó oldala.
A chip ami benne van az Asmedia 1053. És nekem azt írták, hogy ezzel nem lehet mit csinálni. De ha van rá megoldás, szívesen veszem! -
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
El ne kiabáljam, kis izzadás után talán összejött.Utánanéztem ennek is: #!/bin/sh. Legalább sejtsem hogy miért kell.

A vi-vel megizzadtam, de lestem a leírásodból. (Mivel a win alól is el tudom érni a winyó ezen partícióját hálózati meghajtóként, akár ott is létre tudtam volna hozni ezt a "listaz" nevű fájlt? Aztán utána már csak a konzolból kell futtathatóvá tenni gondolom.)
Az elérési útnál kicsit megzavart "cd /nas/hdd <--- IDE A HDD ELÉRÉSI ÚTJÁT ÍRD", hogy /nas könyvtárként van felcsatolva a partíció.
Nálam erre valami hibát írt: "chmod +x /script_neve"
Csak úgy fogadta el, ha a +x után nem hagytam szóközt.A shedulerbe meg csak annyit írtam hogy "/nas/listaz", mert gondolom ha futtatható akkor végrehajtja. Vagy kell még valami mást is írni?
Annyit kérdeznék még, hogy ha x időnként végrehajtja a parancsot, az eredmény a memóriába megy és mindig felülírja az újabbal?
Most nézem, sajnos nem jött össze, ismét leállt a winyó......

-
olymind1
senior tag
QoS-View Details-ből 2 példa sor:
TCP 192.168.1.101 52751 117.85.120.239 59608 Unclassified 0 100
TCP 192.168.1.101 52751 113.249.36.240 56432 P2P/Bulk 1 8143 69.55 KB -
olymind1
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Próbáltam source-ként is illetve src & dst-ként is.
Igen, a port rendesen be van állítva mindenhol: programban, tűzfalban, routerben is mindenhol.
Any-re nincs értelme állítani, mert első helyen áll a listán és akkor az összes tcp/udp csomag p2p kategóriába esne, akkor QoS-nek nem sok értelme lenne.
-
-
olymind1
senior tag
Sziasztok!
Asus RT-N12 D1-t router használok shibby féle v121 firmware-rel.
QoS-nél vannak gondok:
hiába van letíltva a pnp/nat és van fixen beállítva egy port, QoS-Classification-nél első helyen fixen megadva ugyanaz a port tcp és udp csomagokra valamint megadva neki class, QoS-View Details-nél mégis Unclassified-nak veszi pedig ahhoz a porthoz már van megadva class is.Ami érdekes, hogy mélyiket Unclassified-nak veszi némelyiket pedig rendesen kategorizálja pedig a source port megegyezik.
Mi lehet a gond?
-
válasz
beleszólok
üzenetére
A rádiót is lekapcsolja, szoftveresen, a wifi led is kialszik! Hardveresen nem tudja lekapcsolni, mivel ahhoz hardveres kapcsoló kellene, és valaki aki átkapcsolja azt!
-
beleszólok
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ebből nem derül ki, azért kérdeztem.
Úgy értem: a rádiót is lekapcsolja, hardveresen vagy az ketyeg tovább, csak a wifi kapcsolódási kísérleteket dobálja el a router?
(az előbb próbáltam rákeresni, de a gúgli már megint okosabb akar lenni és meg lusta vagyok küzdeni vele
) -
-
-
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tehát akkor ezt a konzolba írom?
#!/bin/sh
cd /nas/sda3
lsÉs mi a neve a szkriptnek? Azt én adom meg?
-
Immy
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem szeretnék az internet felé nyitott portot, még ha azon egy basic-auth-os authentikáció felület van

-
válasz
sunpower
üzenetére
Ha nincs megnyitott konzol, akkor nem fog listázni sem, de tök mindegy mit futtatsz, a lényeg, hogy HDD használat legyen! Mondjuk egy ilyen apróságot simán megcsinál cache-ből is, és kérdés, hogy az elegendő lesz-e ahhoz, hogy ne állítsa le a lemezt!
Ha létrehozol egy scriptet a hdd-n, ennyi tartalommal...
#!/bin/sh
cd /nas/hdd <--- IDE A HDD ELÉRÉSI ÚTJÁT ÍRD
lsmajd adsz neki futtatási jogot...
chmod +x /script_neve
és ezt időzíted a scheduler-ben, akkor hamarosan elválik, hogy működőképes-e az ötlet!
-
sunpower
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Öööö, oké.
Ezt hogyan tegyem? Mit hová?(gondolom hogy nézze meg a könyvtárakat, de ezt nem kell valahogy lezárni? vagy csak kilistáz, aztán annyi?)
Köszönöm!
-
-
sunpower
tag
Egy újabb kérdésben kérnék segítséget.
Szitu:
ASUS RT-N18u router, Sharkoon Rapid case USB 3 külső ház.
A gond az, hogy a külső házban olyan chip van (Asmedia 1053), ami 10 perc tétlenség után leállítja a winyót. Érdeklődtem az illetékes fórumban, de ezzel a chippel szerelt házaknál nem lehet kikapcsolni a 10 perc tétlenség utáni leállítást.
Nem nagyon szeretném ha a winyó napjában sokszor indulna, meg leállna.Kérdés:
Van-e olyan parancs, vagy bármi a Tomatoban, ami mondjuk 8-9 percenként "ránéz" a winyóra, hogy ne álljon le sosem? Az a lényeg, hogy valami minimális aktivitás legyen, hogy ne álljon le.Előre is köszi!
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem nagyon foglalkoztam a dologgal, de Te is próbálkozhatsz, ha ismeri a routered a sendmail parancsot!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sikerült utána nézned fog menni a dolog?

-
válasz
beleszólok
üzenetére
-
beleszólok
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az access restrictions le is kapcsolja a rádiót? (mondjuk én arra sem emlékszem, hogy egyáltalán a wifit szabályozná, de nem sűrűn használtam)
-
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Tud valaki script írásban segíteni?
Még a jó öreg 1.28-as "eredeti"
Tomato verziót használom és szeretném script-el leállítani a WiFi-t. A cisco gombot nyomva tartva ki és be lehet kapcsolni, de szeretném azt, hogy mondjuk minden hétfőn kapcsolja ki magát, vagy minden 7.-ik nap kapcsolja ki magát. Azért lenne fontos számomra, mert csak 2 hetente vagyok vidéken wrt54gl-nél és mikor eljövök onnan, sokszor elfelejtem kikapcsolni a router wifi részét (a kábeles rész használatban van) és nem szeretném, hogy sugározzon addig.Üdv:
Imi -
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérek!
Adott egy un. fő router (tomato) ami mögött lan-on csücsül egy un. al router (TP-link gyári FW). A fő routerben be van állítva VPN pptp. Így VPN kapcsolaton keresztül szeretném elérni az al routert is. Mindenkinek fix ip van a hálózatban. A fő routert elérem kintről, de a mögötte lévő al-t nem.
Kellene egy 80-as portot átirányítanom neki?
Belő hálóról megy minden. Kintről VPN kapcsolaton keresztül az al router ip címét beütve nem érem el. -
törölt tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Elsőre árat nem írtál. Sztem nézd végig a Shibby kompatibilitási listát! Hasonlítsd össze a műszaki paramétereket (flash méret, ram, proci)! Ez mindjárt szűr egy pár típusra. Ezek egyéb paramétereit vesd össze az igényeiddel (kell -e dual band wifi, két usb, stb.) és nézd meg az áraikat! Én is így csináltam. Nincs olyan, hogy best buy. Ha nem a routerrel végeztetsz fájlműveleteket, meg letöltést, akkor nem kell olyan erős vas. Komolyabb dolgokat úgysem úszol meg olcsóbban. De én pl. inkább két olcsóbb routert választottam. Az irodába egy RT-N 16 -ot, mert jól terhelhető (valamint 32MB flash), otthonra meg egy Linksys E-3000 -et a párhuzamos dual Wifi miatt (és mert épp volt egy nagyon jó akció rá). Aztán mindkettő mögé akasztottam egy-egy Zyxel NAS -t. A végösszeg kb ugyanannyi, mint egy erős routernél, de a szolgáltatások... Még egy olcsó NAS ban is van 1,2Ghz körüli proci és 256MB ram. Ilyen csak csúcs routerekben van a SOHO kategóriában.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
55 ropi. 10-15 árkategóriában -
válasz
DonThomasino
üzenetére
Esetleg ha ismeri a routered a sendmail parancsot, akkor még azzal lehetne próbálkozni, de annak nem ismerem a paramétereit, és most nincs időm utánanézni, meló van!
ASUS RT-AC68U
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát ez nem jó hír.

Érdekelne a véleményed.
Mi számít most best buy ( jó ) routernek a piacon? -
válasz
DonThomasino
üzenetére
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ls -l /opt/bin/ms*
ű-rwxr-xr-x 1 root root 104560 May 27 14:07 /opt/bin/msmtpSajnos az a gyanúm, hogy ebből nem sok minden lesz, mert megnézegettem a csomagokat, és nem fog elférni a Linksys JFFS-ében! Nem követtem végig a függőségeket, de már úgyis 2MB felett tartottam! Ha ez létfontosságú, akkor lehet át kellene térned OpenWrt-re, ott talán inkább megoldható, mert jellemzően a firmware-ek, és a hozzájuk tartozó csomagok is kisebbek! Sajnos ez a 4MB már nem sok mindenre elég, hát még az az 1-1,5MB, ami marad belőle szabadon!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Próbáljam meg putty val?
MOD : Ugyanaz a gond msmtp not found
biztos hogy csak az 1 file t kell odamásolni? -
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem tudom mi az a 127-es kód, nem használok WinSCP konzolt, csakis PuTTY-ot, de még inkább KiTTY-et! De akkor majd ha lesz kedvem, előveszem az egyik Linksys routert, és megnézem, hogy megy, vagy nem megy rajta!
A /jffs/opt/bin elvileg ugyanaz, mint az /opt/bin, ezért kellett a bind parancs!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az első parancs lefut.
Az email nél ugyanaz 127 kód.Nem jffs/opt/bin ?

-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Jajj basszus, elírtam, sorry!
mount -o bind /jffs/opt /optÉs aztán megint mehet ez:
cat /tmp/email.txt | /opt/bin/msmtp email_cimed@gmail.com -
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát...

-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Akkor szerintem nem csináltad meg, vagy nem jól csináltad meg a bindelést!
mount -bind /jffs/opt /opt
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Első lefut
Második failed.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Megcsináltad a mount bind-et?
ls -l /opt
ls -l /opt/binparancsokra mi a válasz?
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Dettó
csak most
Failed with returncode 127
-sh opt/ bin msmtp not found -
válasz
DonThomasino
üzenetére
És így?
cat /tmp/email.txt | /opt/bin/msmtp email_cimed@gmail.com
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Failed with returncode 127
-sh msmtp not found -
válasz
DonThomasino
üzenetére
A /tmp mappába próbaképpen hozz létre egy file-t, email.txt néven, az alábbi tartalommal!
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Subject: Status information message
Hello World!majd futtasd le az alábbi parancsot:
cat /tmp/email.txt | msmtp email_cimed@gmail.com
Elmegy az email?
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ÉS hogyan tovább ?

ipkg update ?
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Igen jó!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Winscp be is van console
abban lefutattam
úgy jó?
chmod +x /jffs/opt/bin/msmtp -
válasz
DonThomasino
üzenetére
A fentebbi kell a konfigfile-ba, a chmod +x sor már nem! Az külön beírandó putty-ba, csak egy parancs, ami futtatási jogot ad az msmtp file-nak!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
defaults
tls on
tls_starttls on
tls_certcheck offaccount default
host smtp.gmail.com
port 587
protocol smtp
auth on
from ***@gmail.com
user ***@gmail.com
password ***
logfile /tmp/var/log/msmtpchmod +x /jffs/opt/bin/msmtpÍgy ? Akkor kész.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Kiterjesztés semmi, név msmtprc
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
File név kiterjesztés mi legyen?
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Akkor a /jffs/opt/etc alatt hozd létre a konfigfile-t!
defaults
tls on
tls_starttls on
tls_certcheck off
account default
host smtp.gmail.com
port 587
protocol smtp
auth on
from emailcimed@gmail.com
user emailcimed@gmail.com
password ide_irod_a_jelszot
logfile /tmp/var/log/msmtpJa, és még ez is kell!
chmod +x /jffs/opt/bin/msmtp
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kész.
Odamásolva jffs/opt/ bin -be csak az msmtp.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ez még a data.tar.gz file-on belül van, amit én mondok! Csak az msmtp file kell!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha lehet maradjunk a winscp nél.
Kicsomagolás meg volt kaptam két könyvárat és 1 file t.
data
control
debian-binaryLéterhoztam a mappát winscp vel.
jffs / opt / binÉs akkor most mit másolok hova vagy összest úgy ahogy van?
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
1. Letöltöd! msmtp_1.4.28-1_mipsel.ipk
2. Átnevezed msmtp_1.4.28-1_mipsel.ipk.tar.gz névre!
3. Például Total Commander-el kicsomagolod belőle az msmtp file-t!
4. PuTTY-ba beírod ezt: mkdir -p /jffs/opt/bin és mkdir -p /jffs/opt/etc
5. Majd ezt is: mount -o bind /jffs/opt /optEzt az utóbbit be lehet tenni a JFFS menübe, az Execute When Mounted részbe is!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Átnevezés menni fog csak a kiterjesztést?
de hogy csomagolom ki?MOD Találtam benn még 2 mappát tömörítve azt is csomagoljam ki?
data controlHogy hozok létre mappát jffs en belül?
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ez így nem lesz jó! Ezeket az ipk csomagokat PC-n át kellene nevezzed tar.gz kiterjesztésűre, ki kell csomagold a tartalmát, és úgy felmásolni az msmtp binárist a /jffs/opt/bin mappába! A cron nem is kell.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Total / Free Size 1,024.00 KB / 596.00 KB

-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Mennyi helyed van a JFFS-ben? El fog férni rajta az msmtp? Én lehet felmountolnám inkább az /opt alá, a /jffs egy almappáját!
Ha permission denied a válasz, akkor nincs is megformázva, felmountolva!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még nem.
Az első két lépést átvehetnénk most , mit írok console ba
/jffs _> permission denied
[link] -
válasz
DonThomasino
üzenetére
Na, és küldi már az email-eket a router?

-
sunpower
tag
Elképzelhető hogy valami nem stimmel a firmware-ben lévő Transmissionnal? Vagy esetleg a gui részével?
A fentebb leírt arány kijelzés (az megoldódott) mellett vannak még ilyenek:1. Leállítottam a routert, majd visszakapcsoltam.
Torrentek leállítása - Transmission kikapcsolása - külső winyó unmountolása - router leállítása - router kikapcsolása - várakozás - router visszakapcsolása - Transmission bekapcsolása.
Visszakapcsolás után el is indul minden, csak a Transmission az összes fájlt újraellenőrzi ami kb. egy nap ennél a mennyiségnél. Ha már egyszer letöltötte és seedeli a fájlokat, akkor miért ellenőrzi újra?2. Eltávolítottam a Transmission GUI-ból egy torrentet (jobb egérgomb - torrent és adat eltávolítása), amit ki is törölt, de a winyó .settings\torrents mappájából maga a torrent fájl nem tűnt el. Ez azért gázos, mert ha ezeket a fájlokat otthagyja, akkor egy úrjaindítás esetén megint le fogja azt tölteni?
Ha esetleg tud valaki megoldást, kérem írja meg, mert ez így nem annyira nyerő, hogy minden firmware frissítés után egy komplett nap megy a levesbe a router processzorának teljes terhelése mellett.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Otthoni időjárás-állomás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

55 ropi. 10-15 árkategóriában

tjsz